Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
wrog
Właśnie jestem po pierwszej klanówce w GoW i było super. Tak gra w multi rządzi, zwłaszcza jak ma się z kim grać. Wygraliśmy 3:1, ale łatwo wcale nie było smile.gif Trzeba naprawdę być zgranym zespołem i korzystać umiejętnie z dostępnych giwer. Polecam wszystkim, wystarczy zebrać 4 czy 5 osób (a jest w kim wybierać) i można się świetnie bawić. Brak obsługi klanów przez samą grę to babol straszny... Oby to poprawili jak najszybciej jakimś updatem.
Butcher
W multi udaje mi się przyłączyć do 1 meczu na 10, czasami 15 znalezionych - bez względu na sposób wyszukiwania. Z czego to może wynikać - ma ktoś podobny problem ? W żadnej innej grze tak nie mam... confused.gif
Diabeu
wyczaiłem patent jak sprawdzić kto jest kto, styka wziąść na celownik typa i na dole pojawia się jego GT

Butch, mi bez problemu łapało

wrogu, jaka klanówka jak tu klanów nie ma?
Shinji-kun
QUOTE(Butcher @ 24 11 2006, 07:47) *

W multi udaje mi się przyłączyć do 1 meczu na 10, czasami 15 znalezionych - bez względu na sposób wyszukiwania. Z czego to może wynikać - ma ktoś podobny problem ? W żadnej innej grze tak nie mam... confused.gif

To mnie wlasnie dobija. Chce zagrac rankingowke i na 15 znalezionych "lapie" tylko jeden pokoj confused.gif Z meczami publicznymi nie mam takich problemow. Co najgorsze to to, ze po kazdym zakonczonym meczy trzeba dolanczac sie do nowego lobby >< ale to juz inna bajka...
wrog
Dlatego najlepiej grać rankingowe ze znajomymi. Umawiacie się kto zakłada pokój i na jaką ilość rund, a reszta dokładnie czegoś takiego wyszukuje (np. Warzone, 6 min, 6 max).

wrogu, jaka klanówka jak tu klanów nie ma?

http://gearsofwar.eu.xbox360.gamebattles.com/stats/327
Diabeu
o, Polski Killer, jeszcze z bf2:mc na x1 typa pamiętam, na zmianę z ojcem grał (nie ma to jak demolować mapę z 50ciolatkiem icon_twisted.gif )

jakieś invite czy coś? tongue.gif
wrog
O jakimś innym Kilerze mówisz (nasz ma jedno "L"), poza tym wszyscy z członków teamu to starzy Socomowcy co się na X360 przenieśli smile.gif Niestety z invitem nie da rady, za dużo nawet już osób jest confused.gif.
Diabeu
ten ten, wtedy był Polish Killer

jak Epic zapoda patch z teamami to będzie luzik
Piasecznik
Diabeu - Hint -> LB
Diabeu
non comprende huh.gif
Piasecznik
Nie trzeba celować w gościa żeby poznać kto to jest.
Po wciśnięciu LB pojawiają się ikonki z Tagami plus strzałka z kierunkiem gdzie koleś znajduje się względem Ciebie.
Diabeu
heh faza, dobrze wiedzieć (a baran w ścianę bom nie sprawdził sam)
thx
YETI
QUOTE(Butcher @ 24 11 2006, 09:47) *

z tego co wiem to ten problem spotyka naprawde wieeeeele osób
Mam to samo, tzn. nie moge sie połączyc do meczy rankingowych, z zwykłymi meczykami nie ma problemów.
Sadze ze za jakis czas Epic wypusci jakis patch.

Multi jest naprawda fajne, jest to cos zupelnie nowego i orginalnego. Wczoraj spedziłem z 4 godzinki na grze z rodakami...było wesoło wink.gif hehe

PS. Granaty bardzo łatwo sie przykleja confused.gif
Piasecznik
Problem prawdopodobnie polega na tym że wyszukiwanie hostów trwa zbyt długo i zanim nam się pojawi lista, jest ona już mocno nieaktualna bo 90% gier już się rozpoczęło.
Jest na to rada - wciśnięcie B po chwili i ponowne wejście na wyszukiwarke.
Pojawi się lista wyszukanych do tej pory hostów.
przekozak
Ja gram tylko na rankingowych, ale nie zawauzyłem tego problemu-tzn łączy mi się około 50% gier do których chce sie przyłączyć. Słyszalem, że gra ponoć duzo Polaków, ja jednak nie spotkałem żadnego (przynajmniej mi się tak wydaje). Może zróbmy taką akcję i powpisujmy (np. do tematu o GoW w online) gamertagi osób grających w GoW, bo zagrałbym sobie wreszcie z jakimiś polakami... Moja nazwa gamertagu to: VolcomGuss. Acha mam jeszcze pytanko-da radę rozkazy swojej druzynie (chodzi mi o takie któtkie teksty typu help me czy cos), czy są one rzucane tylko automatycznie?
jiloo
nie wiem czy ktos mial podobne odczucia i nie chce tego podawac jako pewnik.

chodzi o multi. czasem w grze, choc jestes przekonany, ze kolesia trafiasz (szczegolnie shotgun) a on nie obrywa. a tu jeden jego strzal i zdychasz? a wczoraj to juz wogole bylo przegiecie, albo ja czegos nie wiem. piluje juz kolesia, a nagle ten sie odrywa i piluje mnie. potem zauwazylem kilka podobnych akcji (gralismy z amerykancami) bedac juz oserwatorem tylko. i sek w tym, ze nie dotyczylo to noobow tylko kolesi, ktorzy niezle sobie z gra radza na ogol. a raz to kolo przekroil dwoch kolesi na raz, a jak skonczyl zajal sie nastepnym.
padlo sformulowanie, ze w tej grze sa poprostu ladnie lagi poukrywane. niby animacja nie zwalnia, ale defacto opoznienie wystepuje i stad te dziwne zachowania broni i reakcji na nie. spotkal sie ktos z tym? mam nadzieje, ze to poprawia.

a przy okazji.
single zrobil na mnie przyjemne wrazenie. i grafika, i gameplayem. za slabe uwazam rozwiazanie przypisania wiekszosci akcji jednemu przyciskowi. i dotyczy to single i multi. nie raz jak probowalem uciec, odskoczyc to kleilem sie od sciany do murka i tak w kolko.
co mnie drazni to patetyzm. znany z amrykanskich filmow. piekna oprawa, a w scenariuszu i dialogach czegos brak. ale moze to tylko moje odczucie. bo nie mowie, ze to zle. rozne niezbyt wysokich lotow filmy oglada sie przyjemnie. i tu tez tak jest. ale jest tyle gier z nabrawde fajnie poprowadzona fabula, ze taki zal, ze tutaj wypada to nieco slabiej. i po co ten Marcus wogole bierze w tym udzial skoro tak bardzo nie chce? ale co tam.
do singla polecam co-op. wczoraj sprobowalem i o wiele wiecej emocji niesie ze soba przechodzenie gry razem. a zawsze jak sie nam noga powinie to kolega pomoze wstac. single zyskal dla mnie kolejny wymiar.

QUOTE(przekozak @ 24 11 2006, 12:53) *

Acha mam jeszcze pytanko-da radę rozkazy swojej druzynie (chodzi mi o takie któtkie teksty typu help me czy cos), czy są one rzucane tylko automatycznie?

wydzierasz sie do headseta: 'chlopaki pomozta, dogorywam pod schodami (w hangarze, na ladowisku itp). jak zdaza to pomoga. pozatym komunikacja slowna pomaga opracowywac strategie i pomagas sobie nawzajem. w koncu o to tu chodzi. o wspolprace.
dla mnie nie lyczy sie czy to ja zabije czy ktos z druzyny. jestem gotow sie podlozyc byle druzyna wygrala, bo to wlasnie teams ie liczy. wczoraj bardzo ladnie sie ratowalismy - na 6 meczy kazdy z druzyny mial po prawie 10 revival na koncie.
Piasecznik
Dosyć śniado wczoraj miażdżyliśmy biggrin.gif
Ja zamilkłem od pewnej chwili i grałem nosound bo mi żona wparowała do salonu (o 2:30 wink.gif) żeby kłaść się spać biggrin.gif
Diabeu
co do lagów to wczoraj tak miałem, zaczynam kroić typa piła a tu nagle widzę że to inny typ mnie kroi O_o whatever

ale potem był rewanż i sieczka z shotguna
jiloo
QUOTE(Piasecznik @ 24 11 2006, 13:38) *

Dosyć śniado wczoraj miażdżyliśmy biggrin.gif
Ja zamilkłem od pewnej chwili i grałem nosound bo mi żona wparowała do salonu (o 2:30 wink.gif) żeby kłaść się spać biggrin.gif

skonczylismy o 5 ;/
a juz nie te lata. i w pracy dzis ciezko ;-)
przekozak
Z shotgunem mam podobny problem-niby trafiam, a jednak gosciu nie obrywa (nie leci krew) i czasem trzeba celować z wyprzedzeniem z odległości paru metrów(!). Pisze się ktoś na co-opa dzisiaj (tak za 2-3 godziny), bo grałem narazie z jakimiś niekumatymi amerykańcami i się lekko zraziłem confused.gif Poziom trudności casual albo hardcore, akty bez znaczenia

Ps: Oczywiście, że gada się przez headset, ale chodzilo mi o takie szybkie gadki, ponoć jest możliwość wydawania rozkazów pomocnikom w single-player...
Diabeu
rozkazy w singlu wydajesz przytrzymując LP i wybierająć odpowiednią opcję (max 3 do wyboru)
jiloo
QUOTE(przekozak @ 24 11 2006, 14:25) *

Ps: Oczywiście, że gada się przez headset, ale chodzilo mi o takie szybkie gadki, ponoć jest możliwość wydawania rozkazów pomocnikom w single-player...

a to sorx. wyglupilem sie ;-)
Lord Tidek
Mam pytanko czy tego Ramma (na pocągu) trzeba pokonać w jakiś specjalny sposób czy poprostu władowac w niego całe ammo jakie mam ??
dżar
na casualu? tak

na hc- duuuuzooooo srania(jesli na c nie mozesz go przejsc to zomg)

insane-1 shot zabija biggrin.gif cos dodac?

wypluwasz caly magazynek a na wyzszcyh diff trza taktyki uzyc, pewnie znajdzie sie cos na gamefaqs bo pisac mi sie nie chce confused.gif
Lord Tidek
Dobra dzięki za pomoc pokonałem , myślałem że jest trudniejszy a ja poprostu nie miałem ruszac się za tej osłony dry.gif bo wcześniej bałem się że on może przejśc obok niej normalnie a ty zonk nie może on tongue.gif
orion50
Witam. Być może będę miał XO na gwiazdke i zamierzam nabyć w zestawie z tym killerem smile.gif możecie napisać jak gra wygląda na na zwykłym TV ? Bo tylko takim dysponuje. Napewno gorzej , ale myśle , że też wgniata w fotel. Prosiłby o dość szczegółowy opis.
Pozdrawiam
qazar
wgniata ale nie tak jak na hd co oczywiste, poprostu x360 az sie pcha do crt monitora lub lcd ew. hd tv,projektora<goraco polecam> biggrin.gif
mord00k
GoW obsługuje 1080p ?
orion50
sie rozumie , że nie aż tak hyh.gif
Pozdro , ale proszę o dokładniejszy opis. czy widać efekty w postaci deszczu itp.
Pozdrawiam
blo
Dzisiaj zakupilem metalowe, niewielkie pudeleczko... a ile radosci, emocji & wrzaskow!:D Dawno nie gralem w tak rajcujaca strzelanke (Black byl dobry aleee...).Na samym poczatku, dziwi zdeka odmienne ustawienie kamery zza plecow, jednak po chwili... ah, piekne to wszystko(zwlaszcza ta jucha!:D). Co za akcja, muzyka, grafika, cut-scenki (umieram!).
Hehe, sorry ze sie tak podniecam, nie moge inaczej. TV 32 cale, zadne HDTV... ide jutro sprawdzic ceny monitorow lcd, jak sie uda to wszystkie oszczedznosci szlag trafi, a ja dostane zawalu przy skradaniu sie nieopodal Berserka...

Gra ktora sprzeda duze ilosci pudel z X360? Mam taka nadzieje! Wlasnie, wie ktos moze jak GOW sie sprzedaje? Oczywiscie nie mam na mysli polskiego rynku ;P
Velius
Juz dawno ponad milion kopii zdaje sie
Artix
Zresztą, w Polsce też sprzedaje się bardzo dobrze smile.gif.
Kenshin
A wlasnie sa jakies informacje ile GoW i 360tek poszlo po oficjalnej premierze w Polsce?
Pawcio4
QUOTE(Artix @ 24 11 2006, 20:48) *

Zresztą, w Polsce też sprzedaje się bardzo dobrze smile.gif.

Tak to prawda, Gearsy idą jak świeże bułeczki w porownaniu z innymi grami, nie wiem czy przez takie rozreklamowanie czy ogolnie ludzie wiedzą co dobre ;]. Ja właśnie zamówiłem edycje kolekcjonerską biggrin.gif , może jutro przyjdzie ale nie wiadomo jak to z tymi strajkami listonoszy icon_evil.gif
mord00k
Właśnie. Jeszcze wczoraj okienka blokneli. Wie ktoś czy GoW obsługuje 1080p?
Pawcio4
Raczej nie, ten 1080p jest wstawiony z myśla o filmach, mowili zreszta ze nie mysla o wprowadzeniu tej rozdzialki do gier.
dżar
QUOTE(mord00k @ 24 11 2006, 21:35) *

Właśnie. Jeszcze wczoraj okienka blokneli. Wie ktoś czy GoW obsługuje 1080p?

widziales gdzies zeby XO full hd obslugiwal? : /
fascik
Juz dostales odpowiedz, nie obsluguje

Edit: koledzy mnie wyprzedzili smile.gif
mord00k
A no racja nie widziałem. Sorki ma mątwa blush.gif
Zeratul
R u GEARED up 4 WAR!?

Odbija mi...

Maniakalnie gram w ta gre...
Polecam przejsc na insane, a potem uruchomic casual... spacerek wink.gif

Jedyna piosenka jaka mi w winampie leci, to 'mad world'

zaraz zaczne jakies figurki kupowac marcusa confused.gif

FlyJ4ck
z tego co widac lost planet bedzie mial o wiele lepszy multiplayer, a sama gra prezentuje sie ciekawiej. oczywiscie gow jest dobrym tytulem, ale wszyscy tak sie podniecacie, jakby ja za darmo rozdawali.
Zeratul
sorki ale z czego widac? widac jest to, ze nie grales w GoW, wiec jak w ogole sie mozesz wypowiadac? Multi GoW miadzy...i odchodza tam tak niesamowite akcje, a gra miala premiere 2 tyg temu, wiec nikt jeszcze jej do konca nie rozpracowal... to Krol i LP nie straci go z tronu, chociaz moze byc blisko...
FlyJ4ck
to ze na moim profilu nie pisze nie znaczy ze nie gralem...
gralem w media markcie i u kolegi... wiec juz troche sie na ta giere napatrzylem. nie mowie ze jest zla, pewnie sam sobie ja kupie
ale ty reprezentujesz zbyt maniakalne podejscie ... jak takie dziecko uhihrane
Lord Tidek
QUOTE(FlyJ4ck @ 25 11 2006, 11:31) *

A co w tym złego ?? 250 zł za nieczęsto się wydaje, i to jeszcze za tak dobrą gre smile.gif

Ja ukończyłem GoW wczoraj i oceniam ją na mocne 9/10. mogłoby byc lepiej ale pod koniec jakoś ta fabuła się sypie bóg wie skad pojawiają się rzeczy, (np. pociąg z bomba do zniszczenia lucostów, pełen lucostów) a wystarczyłoby zrobic kilka cutscenek więcej i wytłumaczyć w nich co i jak. Noi te problemy z teksturami, przez chwile myslałem że właczyłem jakąś gre na ps2 wink.gif No ale wciąż gra ma klimat, świetny gameplay i super multi no poprostu masakra happy.gif
Shinji-kun
QUOTE(FlyJ4ck @ 25 11 2006, 09:31) *

to ze na moim profilu nie pisze nie znaczy ze nie gralem...
gralem w media markcie i u kolegi... wiec juz troche sie na ta giere napatrzylem. nie mowie ze jest zla, pewnie sam sobie ja kupie

Skonczyles cala gre na minimum Hardcore ? Rozegrales w multi 100 meczy ? Nie ? Wiec, nie rob szumu. Skoro serwisy i gracze oceniaja gre wysoko to cos w tym musi byc.
Hela
Mnie multi w GOW'ie zupelnie nie interesuje, no moze oprocz Co-op'a, ktorego mam zamiar przechodzic na wszystkich poziomach trudnosci.
jiloo
QUOTE(Tidusus @ 25 11 2006, 09:42) *

QUOTE(FlyJ4ck @ 25 11 2006, 11:31) *

A co w tym złego ?? 250 zł za nieczęsto się wydaje, i to jeszcze za tak dobrą gre smile.gif

Ja ukończyłem GoW wczoraj i oceniam ją na mocne 9/10. mogłoby byc lepiej ale pod koniec jakoś ta fabuła się sypie bóg wie skad pojawiają się rzeczy, (np. pociąg z bomba do zniszczenia lucostów, pełen lucostów) a wystarczyłoby zrobic kilka cutscenek więcej i wytłumaczyć w nich co i jak. Noi te problemy z teksturami, przez chwile myslałem że właczyłem jakąś gre na ps2 wink.gif No ale wciąż gra ma klimat, świetny gameplay i super multi no poprostu masakra happy.gif

dzieki za spoilery. demn!

QUOTE(Shinji-kun @ 25 11 2006, 10:39) *

Skonczyles cala gre na minimum Hardcore ? Rozegrales w multi 100 meczy ? Nie ? Wiec, nie rob szumu. Skoro serwisy i gracze oceniaja gre wysoko to cos w tym musi byc.

nie trzeba przejsc gry zeby stwierdzic, ze sie nie podoba.
juz widze jak ty sam robisz na 100% gre ktora Ci nie podchodzi.
litosci. ma takie zdanie i jego prawo.

QUOTE(Zeratul @ 25 11 2006, 04:07) *

zaraz zaczne jakies figurki kupowac marcusa confused.gif

juz bym wolal Locustow, bo sa brzydcy ze wzgledu na taki wyglada rasy.
Marcus jest brzydalem w ludzkiej skorze tongue.gif biggrin.gif
Shinji-kun
A czy ja go zmuszam aby skonczyc gre na 100% ? Na casual'u idzie sie jak przez maslo, nie trzeba zbytnio glowkowac nad taktyka jak dana lokacje przejsc. On pije do tego, ze ktos ma zbyt maniakalne podejscie do gry tez ma do tego prawo right ? O_o

To, ze gral w MM czy u kumpla w pelni nie obrazuje mu ogolu gry. Niech nie wydaje oceny po 5 min gry...
jiloo
QUOTE(Shinji-kun @ 25 11 2006, 12:38) *

A czy ja go zmuszam aby skonczyc gre na 100% ? Na casual'u idzie sie jak przez maslo, nie trzeba zbytnio glowkowac nad taktyka jak dana lokacje przejsc. On pije do tego, ze ktos ma zbyt maniakalne podejscie do gry tez ma do tego prawo right ? O_o

right

To, ze gral w MM czy u kumpla w pelni nie obrazuje mu ogolu gry. Niech nie wydaje oceny po 5 min gry...

mnie do szalu doprowadeza tylko jedno. wlasnie to maniactwo ktore zaslepia rozsadek. ta gra jak kazda inna jednym bedzie sie podobac, innym nie. trzeba uszanowac opinie kazdego.
koles nie jest recenzentem. zagral w gre i mu nie podeszla. MA PRAWO powiedzec, ze mu sie nie podoba. tak, wlasnie po tych 5 min. to jego subiektywna ocena po kilu zetknieciach z gra.
Shinji-kun
Moze zdarzyc sie tak, ze na poczatku gra wydaje sie nudna, monotonna etc. Z kazda nastepna godzina jednak, poglad ulega zmianie i wtedy okazuje sie czy na lepsze, czy na gorsze. Nie mowie tu o oprawie graficznej bo ta widac golym okiem, IMO top 3 najlepiej prezentujacych sie gier na konsole.

P.S. Samo wydanie 260 ~ 300 PLN to maniactwo tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.