Kenshin
25 11 2006, 14:55
Spoil zaznaczony, już bez wrzutów proszę. I na temat.
Wlasnie jestem przy ostatniej walce i cos mi nie idzie... Ogolnie calkiem niezle walki z boss'ami sa w tej grze, wymagajace troche pomyslunku.
Zeratul
25 11 2006, 19:31
niby ktore?
berserk- 3 strzaly z hammera i po zawodach...
pajak- ladujesz mu w klate jak jest odsloniety i spada do lawy...
final boss - walisz z luku, kryle odlatuja... to walisz ze snajpery...
banal... szczegolnie na co-opie
El Loco Chocko
25 11 2006, 19:34
No tylko tego bersekera pierw jakos trzeba "namowic" na wyjscie no nie?
maly prezent dla tych ktorzy kochaja jechac gearsy- tak to dla was =*
WYDALO SIE! TA GRA NIE JEST DOSKONALA! <<sarkazm mode off>>
(sry za jakosc zdjecia ale fota jest na wszystkich najmniejszych mozliwych ustawieniach a 2 nie kce mi sie robic)
http://i119.photobucket.com/albums/o147/jarxyz/S5000513.jpgdom lewit xD
O_O

pfff... teraz to już na pewno tego syfu nie kupię!!!
Lord Tidek
25 11 2006, 21:07
QUOTE(dżar @ 25 11 2006, 21:58)

maly prezent dla tych ktorzy kochaja jechac gearsy- tak to dla was =*
WYDALO SIE! TA GRA NIE JEST DOSKONALA! <<sarkazm mode off>>
(sry za jakosc zdjecia ale fota jest na wszystkich najmniejszych mozliwych ustawieniach a 2 nie kce mi sie robic)
http://i119.photobucket.com/albums/o147/jarxyz/S5000513.jpgdom lewit xD
Beka mi też się to przytrafiło, i jak tylko się wyjdzie z tego pomieszczenia to Dom spada i pojawia się przy checkpoincie
Butcher
25 11 2006, 21:12
No i dostałem to cacko... jak się na coś uprę, to nie ma Zenka we wsi

Musze przyznać, że z bliska robi wrażenie - już w opakowaniu, z tytułem na tle Lancera. Oprócz pionowej czachy jest także mniej widoczna pozioma scenka jak Dom i Marcus walczą z Locustami. Z tyłu nr egzemplarza (limit 10.000 afair), licencja MadCatz/MS. Całość nie jest malowana tylko oklejona folią z nadrukiem. Pasuje idealnie i świetnie się prezentuje.
Poniżej mała sesja z nowego zakupu - dla wszystkich maniaków GoW z forum PE
Lancer

Tył wkładki

Marcus & Dom vs. Locust

Całość - poziom

Licencja

Nr egz.

Na właściwym miejscu

Full wypas

Jakbyś ktoś chciał jakieś inne fotki to śmiało - troche napstrykałem
QUOTE(Butcher @ 25 11 2006, 21:12)

Jakbyś ktoś chciał jakieś inne fotki to śmiało - troche napstrykałem

ja bym chcial nabyc. szkode, ze sie nie chwaliles, ze zamawiasz. bym z tobo spole zrobil.
gdzie kupowales?
Butcher
25 11 2006, 21:40
Większe zakupy byłyby kłopotliwe - kupowałem na eBay, interes wiązany jeszcze z innymi rzeczami...
EDITZrobiłem ładny secik -
zapraszamA
tutaj znajdziecie oryginalny art, który trafił na ten panel... a już całkiem na deser
tapetka
Mialem nie dotykac multi, ale nie wyszlo. Zagralem jeden mecz i...skonczylem grac teraz po jakis 3godzinach. Jest to pierwsza gra, w ktorej spedzylem tyle czasu online.
Gra sie w sumie niezle, ale zalezy od ludzi - jak sie dolaczyl jeden koles, ktory przez piec gier stal dokladnie w tym samym miejscu i czekal az ktos mu podejdzie pod snajperke, to te 5 meczy zakonczylo remisem - nikt nie chcial podejsc camp'ujacemu zje.bowi, a on nie chcial sie ruszyc. To byla niesamowita chu.jnia. Oczywiscie takie rzeczy wystepuja zapewne we wszystkich tego typu grach, ale mnie wkur.wia niesamowicie psuje zabawe.
Z bledow gry - czasem bo przecieciu przeciwnika na pol nie moglem sie juz w ogole ruszyc/strzelac jedyne co moglem zrobic, to czekac az ktos mnie rozwali... Mogliby to jak najszybciej naprawic.
inteligent
25 11 2006, 22:49
nie można banować takich frajerów bądź wystawić im negatywnych opinii?
bądź wystawić im negatywnych opinii?
Mozna, ale sie zbytnio nie przejal, chcial grac dalej, ale na szczescie host go wyje.bal.
A jeszcze jedno - cos malo map jest w multi, chyba ze wszystkie gry w jakich uczestniczylem korzystaly tylko z czesci map, bo w sumie naliczylem ich z 5 czy 6...
Zeratul
26 11 2006, 01:39
R U GEARED UP 4 WAR!!!!!!!!!!!??OGIEN!!!Ja, Ofma, CEEST, Gregson i Rafs... vs
USADo 19 zwyciestw... walimy ich rowno po (pipi)e... az w koncu ja podejmuje decyzje, zeby dac im cos wygrac bo zaczna wychodzic... i tak mamy lead 6:1 i dajemy im wygrac, potem 9:4... az w koncu zaczyna panowac wyluzowana atmosfera... ja ide na fajke, Ofma kloci sie z laska... i prowadzimy 15:12... nagle Ofma znika z gry:/
Pewnie laska mu wy(pipi)ala konsole przez okno - stwierdzamy
Po jakis 2 minutach pojawia sie online, wiec pewnie juz ja posklejal, ale trudno do gry nie moze wrocic, co boli nas bardzo... A my niemilosiernie odczuwamy brak jednego kolesia... przegrywajac pojedynek za pojedynkiem wlasnie o jednego mniej

No i ostatecznie w dupe 19:16...
Jutro kontynuacja... nawet niezle mi szlo... mialem najwiecej zabojstw w koncowym rozrachunku ;p nie to jak gralismy wczesniej wspolnie, ze nie potrafilem jednego kolesia zabic
Wiem jedno, co-op jest (pipi), ale multi niszczy.... to jest prawdziwa rzez, dobra taktyka i trzymanie sie w kupie to podstawa...
czyli rozumiem, ze w Gearsach można grać przez Live'a? Dlaczego więc w PE napisali w minusach "Brak Live=krótszy żywot"?
ShtaS, czytaj ze zrozumieniem ;/ HIVowi chodzilo, o to, ze jak nie masz dostepu do neta, a tym samym do XBOX Live'a, gra wtedy ma "krotki żywot" ;
Sylvan Wielki
26 11 2006, 13:44
QUOTE(KheeD @ 26 11 2006, 11:09)

ShtaS, czytaj ze zrozumieniem ;/ HIVowi chodzilo, o to, ze jak nie masz dostepu do neta, a tym samym do XBOX Live'a, gra wtedy ma "krotki żywot" ;
I obniżył NIESŁUSZNIE za to ocenę i to x2. Ponieważ 1. to nie jego problem ,że ktoś nie ma dostępu do net i powinien to zasugerować - ale po co jak to oczywiste? - ale na pewno nie winno rzutować to na ocenę.
2. wg Hiv'a gra odpowiednio długa to jaka? Oblivion? Czy w PE jak gra się w cos 14-16 g to zaraz to wielki minus i obniżamy ocenę-_-
Kenshin
26 11 2006, 13:53
Dokladnie tu sie zgodze z Sylvkiem

nie powinno w minusach znalesc sie brak live = costam costam.
Piasecznik
26 11 2006, 13:55
Równie dobrze można dać 0 i powiedzieć brak x360=zero grania.
Sylvan Wielki
26 11 2006, 14:19
QUOTE(Kenshin @ 26 11 2006, 13:53)

Niestety tak jest , w ogole co to za minus? I niech sie chlopina zastanowi czy subiektywnie ocenił GoW czy obiektywnie. Niemniej jednak taki minus to nieporozumienie, tak jak "gra w single na 14-16g. czyli krutko" To na ile ma byc Oblivion juz jest .
QUOTE(Piasecznik @ 26 11 2006, 13:55)

Ale to było by mało profesjonalne ( o ile ów jegomość taki jest w ogóle) , 2.niemądre - a Hiv jaki jest taki jesta ale IQ mu nie brakuje.
Jak dal mnie oczywistym faktem jest ,że jak TAKA produkcja nie dostała 10 to nie ma mowy by sequel dostał inna jak 9 _ 9+ ocenę, co ujma tylko dla pisma jest .
To nie jest temat służący do dyskusji:
a) o piśmie
b) o Oblivionie
Czy w PE jak gra się w cos 14-16 g
A spedziles 14godzin w singlu GOW'a? Gra jest dosyc krotka i tyle...
ja na hardcore przeszedlem w nieco ponad 20 h
El Loco Chocko
26 11 2006, 17:57
QUOTE(Sylvan Wielki @ 26 11 2006, 13:19)

QUOTE(Kenshin @ 26 11 2006, 13:53)

Niestety tak jest , w ogole co to za minus? I niech sie chlopina zastanowi czy subiektywnie ocenił GoW czy obiektywnie. Niemniej jednak taki minus to nieporozumienie, tak jak "gra w single na 14-16g. czyli krutko" To na ile ma byc Oblivion juz jest .
QUOTE(Piasecznik @ 26 11 2006, 13:55)

Ale to było by mało profesjonalne ( o ile ów jegomość taki jest w ogóle) , 2.niemądre - a Hiv jaki jest taki jesta ale IQ mu nie brakuje.
Jak dal mnie oczywistym faktem jest ,że jak TAKA produkcja nie dostała 10 to nie ma mowy by sequel dostał inna jak 9 _ 9+ ocenę, co ujma tylko dla pisma jest .
A ja sie zgodze bo nie daj boze ze bym nie mial dostepu do live do paru godzinach by mnie szlag trafil ze to juz koniec albo moge nie lubiec takiej rozrgrywki.Wiec minusik sie nalezy bo gra ma oferowac zabawe i na singlu i na online z tym ze na singlu nie 5-7h jak w tym wypadku co prowadzi do jedynej slusznej konkluzji ze gra jest STRASZNIE krociutka.Conajmniej 18-25h to by starczylo a tak niedosyt zostal.
Zeratul
26 11 2006, 18:14
QUOTE(raulos @ 26 11 2006, 18:31)

ja na hardcore przeszedlem w nieco ponad 20 h
cos ty robil przez te 20h? na insane idzie przejsc w 5h
odrazu dorwalem gierke

i naginalem 4 dni non stop ! w 17h bylem pod koniec 4 aktu no przesadzilem w 20h nie wiecej, w niektorych momentach bylo trudno wiec mnie na troche przykulo, mam pytanie jak na multi przykleic do koesia granat tak zeby go wysadzilo? jak to sie robie
Zeratul
26 11 2006, 19:38
czerwonym B
ta gra zdecydowanie jest za krotka przesiadlem sie niedawno z pcta na 360 i na casual pogralem zaledwie 5 h... kpina z gracza... ale co-op przez live to wynagradza
ja tam skonczylem dzis insane(bez Coopa=PWNT!!!!) i zajelo mi to jakies 8h.....gra nie jest trudna , wystarczy taktyka i cierpliwosc-dopiero wtedy czuc glowna intencje tej pozycj- chowaj sie albo gin
cudenko po prostu, dzieki temu czuc moc gowa na powaznie
Ja dzis pogralem troche w GoW'a na prezentacji pod okiem czujnej(i niesamowicie pieknej) hostessy,ehh...szkoda ze taka hostessa nie jest nagroda za ukonczenie gry na poziomie insane:P
Butcher
27 11 2006, 08:37
QUOTE(LoCKer @ 26 11 2006, 19:50)

ta gra zdecydowanie jest za krotka przesiadlem sie niedawno z pcta na 360 i na casual pogralem zaledwie 5 h... kpina z gracza... ale co-op przez live to wynagradza

Wciąż jeszcze ktoś się zastanawia, czy HIV miał podstawę do wystawienia minusa? Zobaczcie o czym jest ostatnie kilka stron tematu - koniec singla i wszyscy rzucili się na multi... To naturalne przedłużenie żywotności gry, planowane przecież od początku developingu - i to z PREMEDYTACJĄ, gdy wiemy, że single raczej nikomu nie zajmie 20h. Tym samym wszyscy bez dostępu do netu skazani są na raczej krótką przygodę z GoW. Ergo: w przypadku tej gry brak XL Gold to minus - na pewno wart rozważenia przy zakupie gry. A chyba po to m.in. powstają recki ?
Piasecznik
27 11 2006, 10:33
Tak naprawdę to problem polega na niezbyt klarownym nazewnictwie poziomów trudności.
Ja grałem na wszystkich poziomach (na casual i hardcore przeszedłem całą) i oceniałbym że odpowiednio:
Casual - Very easy
Hardcore - Hard
Insane - Very hard
Argumentacja że gra jest za krótka na Very Easy jest słaba.
Polecam zagrać Hardcore lub Insane w celu zebrania wszystkich COG Tags.
na dobra sprawe wyglada to inaczej.....
casual-1st playthru fur nubs
hardcore- NORMALNY poziom trudnosci na jakim nalezy sie gearsami cieszyc, sami tworcy o tym mowia

insane-zwyczajny hard
tyle ode mnie, jesli ktos nie mial do czynienia z gra lapac za casuala a jesli gral choc troche i ma skilla w shooterach brac hardcore, jakos specjalnie trudny to on nie jest...jesli chce sie wycwiczyc ostro polecam insane samemu(co to za fun na coopie jak np ktos kryje cie zawsze-lepiej byc samemu na wszystko wokolo-act 5, chapter 2 zabawa na troikach PWNSSSSS.....godzine sie z tym meczylem

)
coop masakrycznie upraszcza grę, sam Corpsera rozwaliłem raz/dwa ale z jiloo to już była przesada, walka trwała może 30sekund
Butcher
27 11 2006, 12:21
Casual może być postrzegany jako Easy tylko dla konsolowych wyjadaczy i fanów shooterów - dla większości Graczy jednak Casual = Normal (Easy w takiej grze byłby dla niej obelgą

.
Jeśli ktoś kocha FPP i gry akcji, dopiero Hardcore stanowi wyzwanie warte doświadczonych Graczy i może napsuć trochę krwi.
Lord Tidek
27 11 2006, 12:29
QUOTE(Diabeu @ 27 11 2006, 13:44)

coop masakrycznie upraszcza grę, sam Corpsera rozwaliłem raz/dwa ale z jiloo to już była przesada, walka trwała może 30sekund
Corpsera to ja samemu na hardkore w 30 sekund rozwaliłem

, zreszta spodziewałem się że walka z tym bydlem będzie choć trochę wymagająca a tu taka prościzna

No i zgadzam sie z Butherem iz casual jestodpowiednikiem normal dla zwykłego gracza, zaś hardcore to normal dla fanów shooterów i ludzi posiadających jakiś skill
Tidusus dokladnie ta walka nawet na Insane nie zajela mi 1 minuty
Chociaz obawiam sie RAAM'a na tym poziomie bo juz na Hardcore niezle sie z nim pomeczylem
Corpser jest słaby jako boss, jedyne co może cię zabić to ta wybuchowa małpa jak ci pod nogami exploduje a tak to nie ma jak zginąć
i pomyśleć że są ludzie co kupują taktyki po 100msp, phi
Lord Tidek
27 11 2006, 12:38
QUOTE(Diabeu @ 27 11 2006, 14:35)

...i pomyśleć że są ludzie co kupują taktyki po 100msp, phi
Nie no to juz chyba żart, może oni poprostu to kupują bo to związane z Gears of War

albo to jakies małe dzieci są co to za głupie by coś wymyślec
na dobra sprawe wystarczy na gf wejsc i zobaczyc, swoja droga RAAM na insane wcale taki zly nie jest, zabija cie wprawdzie opoznione o 0.00001s wychylenie sie ale po tym co przeszedlem z "malpami"(chyba zaczne Cie worshippowac Diabeu xD)badz z turretami na pociagu, wydal sie spacerkiem z jabolem po parku:)
Zeratul
27 11 2006, 14:25
gra jest prosta, problemy pojawiaja sie na multi, gdy grasz przeciwko kolesiowi o nicku yankess678(moga numerki sie nie zgadzac), a on wycina sam w pyl cala druzyne przeciwnika:/
Pewnie jakis IMBA gostek ;P
Szkoda, ze kampania dla jednego gracza jest taka krótka ;/ ale tak przypuszczalem, ze 10h grania i gg. Co do multik'a, to nie wszystkim sie musi podobac ... moze ktos jest totalnym noobem i nie umi przegrywac ? czy cos w ten desen ... Za niedlugo w grach nie bedzie "single player" bo po co ? multik wystarczy ;P Oby sequel gow'a (w co watpie) byl dluzszy ... i inne nadchodzące hiciory na x06 ;p
FlyJ4ck
27 11 2006, 15:34
wlasnie, tera juz sa jacys rzeznicy z ktorymi sie wygrac nie dac.. to nie fair. powinno byc tak ze mozna walczyc tylko z osobami o tym samym poziomie... wtedy to jest zabawa
Lord Tidek
27 11 2006, 15:34
Ja mam tylko nadzieje że fabuła całej trylogi nie okaże się rozciągnietą historią która można by upchnac w 1 części
PS. Ja jestem noobem ale jakoś radze sobie z przegrywaniem, zreszta musże bo kiepski jestem
WildFirePL
27 11 2006, 16:30
Ja powiem tak, cały czas jestem w I akcie a to dlatego że multi tak mnie porwał że poprstu nie idzie pograc w singla
Prime Hunter
27 11 2006, 17:20
QUOTE(FlyJ4ck @ 27 11 2006, 15:34)

wlasnie, tera juz sa jacys rzeznicy z ktorymi sie wygrac nie dac.. to nie fair. powinno byc tak ze mozna walczyc tylko z osobami o tym samym poziomie... wtedy to jest zabawa
Od tego są mecze rankingowe
Piasecznik
27 11 2006, 17:25
Mnie na Hardcore przytrzymało na dłużej ostatni etap 4 aktu.
Bez coop to była masakra i wielka loteria, czy i kto mi wlezie, czy Dom odda jakiekolwiek strzaly w kierunku locustow itp.
Matriks_1111
27 11 2006, 18:09
W końcu dostałem tą gierkę... maaaasaaakra, jak ona wciąga... odpaliłem, żeby tylko sprawdzić bo wiem, że mam naukę do kolosa, ale nie... zniknąłem na ponad 1,5 godziny

Ta gra jest cudowna
sebaxfan
27 11 2006, 18:43
Gow skończony,przyznaję rację że tryb Casual jest lekko za prosty,średnio 8 godzin i po wszystkim,starcia z bossami też nie są zbyt wymagające,tryb dla tych co chcą ukończyć grę bez zbędnych przeszkód. Zabieram się za Hardcore. Pozdro Salwador sieciowy wymiataczu hehe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.