Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
Lord Tidek
QUOTE(C1REX @ 30 11 2006, 21:22) *

Gdyby ktos mi placil, to bym przetlumaczyl jako Machanizm Wojny lub Machina Wojny/Wojenna.

Dlatego ci nie płaca za to tongue.gif nie no a tak serio czemu tak uważasz ??

BTW: Na pudelku wersji kolekcjonerskej GoW jest "Made in Poland" : )

A ja mam na wersji zwykłej jest napis made in Germany wink.gif
Limak122
BTW: Na pudelku wersji kolekcjonerskej GoW jest "Made in Poland" : )

To już wiemy skąd niektórzy z formułowiczów miało swoją gre troche przed premierą biggrin.gif
Master_Lukas
Dzisiaj dostalem mojego GOW-a smile.gif biggrin.gif (dvdcrave) Tylko jedno małe pytanko................. CZY WIDZIAL KTOS MOJA SZCZENĘ?? tongue.gif
Piasecznik
Poszukaj gdzieś pod fotelem. Generalnie gdzieś powinna leżeć na podłodze. No chyba że Ci ją pies porwał biggrin.gif
AbraHAM
QUOTE(Velius @ 30 11 2006, 20:12) *

QUOTE(C1REX @ 30 11 2006, 19:22) *

Multiplayera raczej odpuszczam, bo czas jest zarezerwowany glownie dla DOA.

Jezu chryste,sorry za offtop ale WKONCU ktos kto meczy DOA oO Jesli mowisz o 4 to koniecznie dodaj mnie/lub ja Ciebie do friendsow;p

A co do GoW'a,jutro dostane swoj egzamplarz(moglem miec za 160zl,ale zwalilem i kupilem za 200;/) i zobaczymy jakie to jest.Co prawda nie lubie strzelanek itd,ale skoro wszyscy tak chwala ta gre,to trzeba sprobowac.No i nastawiam sie na multiplayer

A no wlasnie ja tez nie lubie strzelanin szczegolnie TPP dry.gif , GoW nie kupie ale setki osob ktorym ktos powiedzial ze po zobaczeniu gry szczeke sie gubi nabiora sie na to i zakupia ten tytol i tak rosnie sprzedaz , polowa z tych osob co zakupily ten tytol ( poszlo ponad milion sztuk) chyba tylko po to by pochwalic sie przed znajomymi jaki to wypasny sprzet maja, osobiscie mam grafe gleboko w **** nie moge znalesc na tym forum fragmentu o gameplayu, same posty wychwalajace ta pixeloze...
Dorian Gray
Abraham narzekasz jak Moherowa Baba. Napij się mleka z miodem tongue.gif
n1n3r
druga zarwana nocka do 5rano mowi samo za siebie MULTI wali na kolana, jeszcze zadna gra mnie tak nie wciagnela GoW wymiata i to FAKT. osoby ktore nie graly zamknac jadaczki i sie nie wypowiadac tylko kupic gre i dolaczyc do nas
przekozak
QUOTE(Dorian Gray @ 1 12 2006, 12:06) *

Abraham narzekasz jak Moherowa Baba. Napij się mleka z miodem tongue.gif

Mleko z miodem RULZ! N1n3r do piątej aż wczoraj grałeś?! Większość polaków z którymi grałem zawinęła się około pierwszej, mimo, że już przed dwunastą deklarowiali chęć położenia się spać, a później to juz wiadomo: "tylko jeszcze jeden mecz i kończymy" albo "dawać rewanż! boicie się?" biggrin.gif Gierka wymiata!!!
Frank Jaeger
QUOTE(AbraHAM @ 1 12 2006, 10:02) *
osobiscie mam grafe gleboko w **** nie moge znalesc na tym forum fragmentu o gameplayu, same posty wychwalajace ta pixeloze...

to ja teraz powychwalam multiplejerek, jesli pozwolisz unsure.gif

a wlasnie multi rzadzi niepodzielnie.. spedzilem z Gearsami juz wystarczajaco duzo czasu, zeby stwierdzic, ze wlasnie umarl krol, aby nowy krol mogl rzadzic.. tak wiec, Gearsy>Halo ;]

nie ma nic piekniejszego niz przy.pie.rdo.lenie(inne okreslenia tu nie pasuja) jakiemus karaluchowi(® by Tony Montana) z shotguna z bliskiej odleglosci po nudnych godzinach spedzonych na uczelni.. multi rzadzi niepodzielnie, czuc tu wrecz ten odwieczny instynkt walki o dominacje w stadzie i tego trywialnego "mierzenia sobie, kto ma dluzszego", ktorego dzisiejsze spoleczenstwo probuje nas oduczyc, a ktore stanowi o tym, kim jestesmy. na prawde jestem totalnie podjarany(co chyba latwo z powyzszego posta wywnioskowac biggrin.gif ), multi zrywa kask/urywa leb/roxxuje/rzadzi/"robi"/whateva- w to trzeba zagrac ;]

chyba ostatnio przy RE4 bawilem sie TAK dobrze ninja.gif
Piasecznik
Apropos tłumaczenia "Tryby wojny" - potocznie mówi się "Trybiki w machinie wojennej" i chyba to miał autor "Gears of War" na myśli.
Trochę to nie wyszło skoro gramy "rescue squad - one and only our last hope".
Ale i tak gra "miażdży pytę" smile.gif
Zeratul
to nie tlumaczenie, a jego interpretacja... poza tym jak jest film "Sexmisja" to Polacy przyjeli to jako nazwe wlasna filmu, bo tak jest i nikt nie analizuje znaczenia... amerykanie maja gears of war...
konrado0905
gear ma duzo tlumaczen (gears to liczba mnoga). t znaczy m.in. sprzet, stroj, przekladnia. stawial bym na sprzet\stroje wojny smile.gif
Diabeu
QUOTE(Tidusus @ 30 11 2006, 20:43) *

ale siara, w Niemczech robione ale Niemcy nie kupią
Velius
QUOTE(n1n3r @ 1 12 2006, 11:20) *

druga zarwana nocka do 5rano mowi samo za siebie MULTI wali na kolana, jeszcze zadna gra mnie tak nie wciagnela GoW wymiata i to FAKT. osoby ktore nie graly zamknac jadaczki i sie nie wypowiadac tylko kupic gre i dolaczyc do nas

No ja wlasnie kupuje i dolaczam,a ze nastawiam sie na multi,mam nadzieje ze jacys ludzie z forum PE graja do pozna w nocy jak wlasnie Ty,bo ja przewaznie siedze do 4-5(wczesniej tez oczywiscie jestem)biggrin.gif Anyway kto tutaj w miare regularnie gra na multi lub jest jakis staly sklad to prosilbym o kontakty na PW,ewnetualnie straight dodanie mnie do friendsow.Oczywiscie najpierw skoncze singel na wszystkich poziomach trudnosci,ale slyszalem ze to szybki spiel.
No i za 4h dostane gre =]

Co do postu ABH,tak naprawde dla niektorych w grach luczy sie grafika,dla innych sam gameplay a dla jeszcze innych(patrz ja) tryby multiplayer,mimo ze nie lubie strzelanek,dam tej grze szanse,bo jak wiadomo sa tez ludzie ktorzy nie trawia w zaden sposob gier RPG ale np jako wyjatek polubili FF7,tak jak i sa ludzie ktorzy nie lubia gier wyscigowych ale pykaja w GT jako wyjatek.Oby GoW stal sie takim wyjatkiem dla mnie.
slonik
Qrw.. mac ja pier... Jest jakiś sposób na ostatniego szefa?? , bo jest zdeka przegięty , jusz na hardkoże miałem problemy , ale na insane to już totalne przegięcie.
konrado0905
czy u was tez sie zdaza ze waz wyzuca z servera i nie potem nie da sie polaczyc??
Diuk
QUOTE(slonik @ 1 12 2006, 17:31) *

Qrw.. mac ja pier... Jest jakiś sposób na ostatniego szefa?? , bo jest zdeka przegięty , jusz na hardkoże miałem problemy , ale na insane to już totalne przegięcie.

UWAGA SPOJLER!!!!! UWAGA SPOJLER!!!!! UWAGA SPOJLER!!!!! UWAGA SPOJLER!!!!! UWAGA SPOJLER!!!!!

Na insane zabiłem Raama szybciej niż na hardcorze, ale to był czysty fart huh.gif

Ekwipunek:

Łuk (strzały na full)
Karabin (ew snajperka)
Przynajmniej 2 granaty

Na sam początek kimasz za pierwszą zasłoną (tak że raama masz na przeciwko siebie) walisz do niego z łuku, odlatują ćwoki, gdy zostanie bez osłony strzelasz do niego ponownie z łuku (musisz to zrobić gdy ten będzie jeszcze bez osłony) a jak wiadomo łuk przeładowuje się nie za szybko także po każdym strzale musisz walić w active reload. Ok, gdy skończą Ci się strzały mr. R zacznie zapewne iść w twoją stronę (pamiętaj aby w czasie gdy strzelasz z łuku ciągle być za tą zasłoną, nigdzie się nie przemieszczać!) Gdy będzie dosyć blisko ciebie zacznie wysyłać na ciebie Kraki (czyli swoją osłonę) w tym czasie napier**alsz w niego ile wlezie z karabinu, ew snajperki (nie wychylając się oczywiście, bo zaj**ie cię raz, dwa. Wychylając tylko spluwę - czyli musi być już w miarę blisko ciebie, aby strzały szły prosto w niego). Na dobitę podrzuć mu te granaty i po sprawie. Raam powinien paść

W ten sposób JA to robiłem i widać poskutkowało smile.gif

UWAGA SPOJLER!!!!! UWAGA SPOJLER!!!!! UWAGA SPOJLER!!!!! UWAGA SPOJLER!!!!! UWAGA SPOJLER!!!!!
Velius
Heh,gra zawitala w moje rece.Ide zaraz ja przetestowac(mam nadzieje ze to wersja angielska,ale chyba innych nie ma i tak).Oczywiscie mam caly potrzebny zestaw gracza,konsola+GoW i piwko,mam nadzieje ze bede musial szukac szczeki z powodu grafy:)
C1REX
Spoiler:

Ja przeszedlem tylko na normalu, ale wydawal sie banalny.
Przeczekałem za pierwszą oslona strzelajac ze snajperki. Gdy byl blisko, pobielem na drugi koniec wagonu i uzylem dzialka. 3 sekundy o po gosciu.

Na wyzszych poziomach nie ma tego dzialka? Trudniej do niego dobiec?

Velius
Odpalilem gre okolo 23 zeby na chwile przetestowac jak sie gra...jest 5:30 rano a ja skonczylem grac.Krotka pilka,gra jest mocna,a tryb multi urywa jadra oO Grafika jest naprawde niesamowita i sam nie wiem czy mam sie podniecac jak to wszystko wyglada czy z nuda przyznac ze przeciez za oknem wszystko wyglada podobnie;P
Juz wiem w co bede gral jutro...a warto wspomniec ze nie jestem ani fanem,ani zwolennikiem strzelanek/gier akcji.
qazar
na tvn puscili rekalme GOW kurka bardzo ladna jest ,szkoda ze poczatek uciety :-(
Orange
Nie tylko u tych co maja znaczek Palysyf w avatarze

nudzi Ci sie ? masz problemy nerwowe ? to idz troche pobiegaj albo zazyj nerwosol ,bo te Twoje posty ani nie sa smieszne ani nic nie wnosza do dyskusji i mogl bym to napisac pod trzema innymi tematami w ktorych przed chwila w taki sam bezmyslny sposob zaspamowales.
Kenshin
Ktos moze sie orientuje ile kosztuje faceplate GoW m a tak pozatym nie wiecie moze kiedy beda nowe mapy ??? icon_wink.gif

PS.Skocz mi pomarańcza ... wciagnol bym cie nosem i wyplul z flegma wiec mi tu nie zawracaj gitary
C1REX
QUOTE(Kenshin @ 2 12 2006, 23:59) *

Ktos moze sie orientuje ile kosztuje faceplate GoW [...] ???

w Londynie kosztuje tyle, co inne - gdzieś koło 24F. W Polsce pewnie też cena będzie standardowa.
Prime Hunter
Ostatnia misja była tak łatwa, że szok dry.gif
Zajęło mi to poniżej 4 minut confused.gif

Dobra zaczynam grę na Insane cool.gif
wrog
QUOTE(C1REX @ 3 12 2006, 04:05) *

QUOTE(Kenshin @ 2 12 2006, 23:59) *

Ktos moze sie orientuje ile kosztuje faceplate GoW [...] ???

w Londynie kosztuje tyle, co inne - gdzieś koło 24F. W Polsce pewnie też cena będzie standardowa.

W GAME mają ten MadCatza za 14.99 GBP.
Amer
W GoW stwierdzam obecność pewnego buga... drobnej niedoróbki/ciekawostki.

W misji gdzie hasamy sobie po rozwalonej rezydencji, na samym jej końcu mamy zablokowane z 2-giej strony drzwi, w celu otworzenia których musimy dostać się na piętro i ustrzelić blokujące je belki.

Obadałem wczoraj iż możemy rozwalić je także podrzucając granat pod drzwi (eksplozja przenika przez ścianę)... Wychodzimy na zewnątrz, a ponieważ olaliśmy pokój na piętrze, zeskryptowani jak mało co przeciwnicy nie pojawiają się dry.gif Mamy natomiast lej w glebie którym paskudy powinny się tutaj dostać (można zasypać go wrzucając granat).

Oczywiście nie da się dalej przejść, wiec I TAK musimy mykać do sali na górze, gdzie dowiadujemy się o konieczności otworzenia "zablokowanych drzwi"...
FlyJ4ck
po przetestowaniu gry stwierdzam ze nie powala grafika tongue.gif
ale i tak jest fajna i juz nie moge sie doczekac jak kumpel na coopa wpadnie smile.gif
pozdro
C1REX
Pograłem trochę na versus w Livie. Grywalność rośnie bardzo wysoko.

Dla mnie osobiście single jest tylko niezły. Natomiast multy faktycznie jest świetny.

x360 bez Live'a jest też tylko niezły : ) ...
Gresh
Przeszedł ktos co-op z kimś od początku do końca
jak jest liczony achivment "don't live me don"
Zeratul
nie live tylko leave... _-_
ja jestem w trakcie przechodzenia... poki co mam 2 akty...
Velius
Ma ktos pozniej ochote pyknac gre na Co-opa?
master_PL
QUOTE(Velius @ 3 12 2006, 16:05) *

Ma ktos pozniej ochote pyknac gre na Co-opa?

---------------------------------------------------------------------------

Sorki za "ott topic", ale mam pytanie...Czemu jak gram w single player (np w PGR 3 ) to archivementy nie przechodzą na Xbox Live..Czemu??Niewiem czy Wam to jasno wyjaśniłem o OCBe.. blush.gif
Matriks_1111
QUOTE(master_PL @ 3 12 2006, 16:49) *

Sorki za "ott topic", ale mam pytanie...Czemu jak gram w single player (np w PGR 3 ) to archivementy nie przechodzą na Xbox Live..Czemu??Niewiem czy Wam to jasno wyjaśniłem o OCBe.. blush.gif

Zadam durne pytanie - podpiąłes konsolę do Live w ogóle? tongue.gif

Velius - ja z Tobą mogę w sumie pograć, tylko nie wiem czy dzisiaj wink.gif
Master_Lukas
Jak to jest z tym zaliczeniem wszystkich aktow Dom'em? Trzeba grac bez przerwy od 1. do 5. aktu? Czy mozna np. dzisiaj zagrac 1. i 2., jutro 5, a pozniej 3 i 4?
wrog
Możesz grać na raty i z całkiem inną osobą.
C1REX
A można grać nie po kolei?
Tzn. Raz przejść akt od 3 do 5, a potem jeszcze dokończyć 1-2?
Velius
Chyba tak,ja bym chetnie z kims popykal co-opa chociaz na solo nie ukonczylem jeszcze nawet actu 1(eh to multi,co to z ludzi robi)

Anyway gre kupilem 2 dni temu i nie moge sie oderwac,multi cudo,zajrzalem na single,tez cudo,SOLIDNA 10,a jak GoW 2 bedzie lepsze od jedynki to chyba zjem wlasne kapcie.
Apollo302
Witam panow jedno pytanko czy mozna grac coopa na podzielonym ekranie czy tylko przez xboxlive???
Lord Tidek
QUOTE(Velius @ 4 12 2006, 04:00) *

Chyba tak,ja bym chetnie z kims popykal co-opa chociaz na solo nie ukonczylem jeszcze nawet actu 1(eh to multi,co to z ludzi robi)

Anyway gre kupilem 2 dni temu i nie moge sie oderwac,multi cudo,zajrzalem na single,tez cudo,SOLIDNA 10,a jak GoW 2 bedzie lepsze od jedynki to chyba zjem wlasne kapcie.

Ja mogę z tobą na CO-OP'ie zagrać ale na insane tongue.gif
Master_Lukas
QUOTE(Apollo302 @ 4 12 2006, 12:17) *

Witam panow jedno pytanko czy mozna grac coopa na podzielonym ekranie czy tylko przez xboxlive???

Mozna. Wybierz Split Screen a pozniej New Campaign/Continue Campaign.
nievil
Z cyklu : ciekawostka (wszyscy wiemy do kogo jest podobny Marcus...) biggrin.gif tongue.gif

http://www.theimageplace.net/uploads/f15d8ce91c.jpg
Amer
(pipi)ista rzecz cool.gif tylko Pudzian jakoś tak szczawikowo tutaj wypada smile.gif
Zeratul
bo to zdjecie z sesji jak nagrywal plyte biggrin.gif
Velius
Ma mine jak pudzian i tyle.Zaloze sie ze gdyby zamiast Marcusa,w GoW byl Pudzian to moglby wziac Berserkera na gole klaty:D
h1m3r4
Heh, za.je.biscie wyszlo to foto.
Nie ma to jak randka przy GoW, kurcze cooperate i lecisz hehe biggrin.gif Idziemy jak przecinaki.
Szkoda tylko, ze nie da sie grac online we dwie osoby, no wiecie, np. na podzielonym ekranie confused.gif
Skoro Marcus to Pudzian, to kto bedzie Berserkerem albo ktoryms z Locustow? Pewnie jakis polityk hehe.
Velius
QUOTE(h1m3r4 @ 4 12 2006, 14:32) *

Szkoda tylko, ze nie da sie grac online we dwie osoby, no wiecie, np. na podzielonym ekranie confused.gif

Ee..chyba chodzi Ci o offline?
h1m3r4
Chodzi mi o to, ze jak siedze sobie z chlopakiem, to chcialabym tez zagrac z nim online razem z innymi graczami z calego swiata (ten tryb sie nazywa warzone chyba) i z tego, co wiem to nie mozna tak zrobic. Kumasz?
Velius
Jasne ze sie da,juz nie raz gralem z 2 chlopakami co jechali na splicie podczas warzone.
Lord Tidek
QUOTE(h1m3r4 @ 4 12 2006, 16:41) *

Chodzi mi o to, ze jak siedze sobie z chlopakiem, to chcialabym tez zagrac z nim online razem z innymi graczami z calego swiata (ten tryb sie nazywa warzone chyba) i z tego, co wiem to nie mozna tak zrobic. Kumasz?

Co ty opowiadasz !! pewnie że można grać na split screenie w warzone happy.gif toż ja tak grałem ostatnio z kumplem tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.