Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: DScena
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
emik
Ja moge sprzedac Passme za 50 zl jakby ktos chcial..
Mq
Ktos wie gdzie w Warszawie wyswiadcza mi usluge flashowania i ewentualnie za ile?
VascoDa
QUOTE(erix @ 20 06 2006, 11:17) *

Na twoim miejscu do użytku z SuperCard'em kupiłbym SuperKey , kosztuje 19$ i obsługuje sleep mode wink.gif

Dzieki.
Gdzie najlepiej kupic go?
W jednym z rekomendowanych przez site SuperCard sklepow, czy sa inne miejsca?
erix
Bedzie niedlugo (koniec czerwaca) dostepny w Polsce na stronie www.konsola.net . Cena jednak nie bedzie pewnie zbyt korzystna.
SuperKey'a mozna natomiast kupic juz teraz za 19$ na www.hopebuy.com
wężyk
Znalzłem cos takiego http://gameshop.pl/nagrywarka-gier-kartÂą-p-76.html niewiecie moze czy na tej nagrywarce bedzie mozna odpalc gry na DS??
Ekansik
Witam. Planuje zamówić EZ Flash IV Lite z bamboogaming.com za 60 AUD smile.gif

Pytanie mam. W czym jest gorszy od takiego M3 lite? Różnica w cenie to 40 AUD? Co ma M3 Lite czego nie osiągne na EZ'cie? Moze lepiej kupic M3?

PS. Prosze tylko mi nie pisac zeby kupic SC, bo nie jestem tym w ogole zainteresowany smile.gif

Pozdrawiam i dzieki z gory za RE:
Mq
EZ Flash IV nie jest specjalnie popularny z tego co widzialem. Spojrz na moje zdanie z dystansu bo opieram sie na opinii innych.

Ez Flash ma dosc denna konstrukcje i ponoc trudno sie wyjmuje i wklada z powrotem karte. Poza tym w niektorych grach zdarzaja sie zwolnienia. Ale nie ma jakis straszliwych wad . Nie wiem jak stoi z homebrew.

M3 jest biezpiecznym , aczkolwiek kosztownym wyjsciem . Bardzo dobra kompatybilnosc z grami DS ( ciagle wychodza patche firmware zeby nowe gry dzialaly i tylko pare nie wspolpracuje np. Ultimate Spiderman ) oraz GBA ( praktycznie wszystkie dzialaja ) . W razie watpliwosci tutaj jest info na ten temat http://www.m3wiki.com/index.php?title=Compatibility_Lists . Wada M3 jest mniejsza kompatybilnosc z homebrew. Wersja Lite ma jakies problemy m.in. ScummVM . Poza tym M3 jest czule na rodzaj uzywanej karty flash , wiec niektore beda dawac gorsze rezultaty niz pozostale. Na szczescie M3 Wiki ma wszystkie potrzebne info http://www.m3wiki.com/index.php?title=Media_Card .Zauwaz ze Micro SD jest teraz drozsze od innych rodzajow kart flash. Starsze wersje CF, SD czy MiniSD bardziej wystaja ale maja wiekszy i tanszy wybor .

Polecam ci przejrzec sobie fora na gbatemp.net i m3-forum.com i samemu wybadac co i jak. Osobiscie zamierzam kupic sobie M3 i to z pewnoscia wplywa na moja obiektywnosc. Ale skad ta niechec do SC? Nie jest wcale takie zle , poza supportem gba moze.

Edit:
Aha, recki EZ FLash
http://www.iso420.org/nds/ezflashiv/index.htm
http://gbatemp.net/index.php?showtopic=32250
Na tychze stronach znajdziesz recki innych flashcartow.
Pesior
Ekansik, ja też chcę właśnie zamówić stamtąd SuperCarda albo EZ bo jeszcze nie wiem. Kupiłbyś mi bo nie mam karty akceptowanej na paypalu?
Ekansik
Zamowilem juz:

EZ Flash IV Deluxe - nowy model

Zalety?
*Wiecej ramu i chodzi wszystko na nim bez zwolnien (nawet duze gry na GBA)
256Mb PSRAM (32 Mbytes)
384Mb NorFLASH (48Mbytes)
32Mb Loader (4 Mbytes)
8Mb saver(pipi) (1Mbyte)
*Kształt idealny jak zaślepka do slota w Lite'cie
*Kolor i rodzaj lakieru taki sam jak w Lite'cie

http://www.bamboogaming.com/flash-cards/ez...n-/prod_79.html

dałem łacznie 168 zł z wysyłką już wliczoną - to IMO bardzo mało w porownaniu do cen np. za SC z allegro smile.gif

Moge kupić komuś ale:
-najpierw kase musze miec u siebie na koncie
-nie odpowiadam jak komus coś bedą chcieli oclic smile.gif
Zcubany
Pytanie:
Jakie programiki są potrzebne co bym mógł na DSie obejrzeć zdjęcia, filmy, czy też poczytać pdf-y?
signap
tak do 2 pierwszych jest MOONSHELL
a do 3 nie ma pozostaje przerobic na JPG a pozniej na komiks programem Comic Book DS V1.2
Seraphin
A jakie polecacie konkrwetnie strony / forum o homebrew gdzie ściagne masę tego ? znalaszłem jedno ale było tam tylko Draw, DrummEmu oraz Comic Book.
Pesior
http://dl.qj.net/Nintendo-DS-Homebrew-Applications/catid/220

Tutaj jest pełno homebrew.
lalQr
Czy SC radzi sobie z emulacją gb i gbc? czy tylko gba bo wiem ze sam ds posiada procesor gba czyli powinien tez odtwarzac gb i gbc jak to ejst prosze o szybka odp.

pozdro lalQr
STIVI
nie wiem z jednej stronie niby można normalnie odpalać, ale ja odpalałem przez jakiśemualtor jakiś na "s" jak znajde na hdd to podam nazwe
signap
goomba
Adam First
hm, gdyby ktos zrobil taki homebrew co by odpalal GG na DS.
to by bylo maksymalne cos.
ale ale. jak jest emu linuxa, a jest przeciez wersja gg pod linuxa, wiec?

idzie to jakos, czy etam?
ale jest ten komunikator zawsze dostepny, komunikator AOLowy, zawsze komunikator, no.

generalnie info biore tu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nintendo_DS_homebrew

ale ok, kupuje sobie dajmy na to cos takiego jak EZ Flash IV Deluxe (kolega wyzej sie chwalil), tam jest slot na karte SD, na ta karte nagrywam co tam tylko mi sie podoba z tych aplikacji, skladam caly hardware do kupy, wlaczam, i juz smiga?
lalQr
Mam pytanko (pewnie ten temat był wałkowany wiele razy).
Otóż czy jak zamknę konsolkę NDS podczas odtwarzania na niej muzy z sc to muza będzie nadal grała czy też się zatrzyma?
signap
sprawdz
bnc
bedzie grala.
MAC 1100
ja POLECAM m3 simply (slot1) po prostu wypasik w przystepnej cenie smile.gif wszsytko dziala bez zarzutu : )
Marv
Taki news - właśnie wypuścili nową wersję ScummVM DS, dzięki DLDI działa teraz (po zpaczowaniu) na kartach M3 Simply / R4 DS i na większości kart na slot-1 smile.gif

Download

banny
okej teraz ja, jako totalny laik zadam jedna pytanko
ktory 'super card' jest najlepszy?
widzialem troche na allegro i naparwde nie moge sie zdecydowac
o co wogole chodiz z passme itp.

Z gory dzieki za pomoc smile.gif
Marv
Ja powiem tyle, żaden supercard najlepszy nie jest. IMO najodpowiedniejszy wybór to: EZ Flash V / M3 Simply / R4DS. A z resztą sprawdź sam smile.gif

http://gbatemp.net/index.php?dynamic=39
MaciejPŃ
a według mnie warto poswiecic 2-3 gry, dla zakupu sc/m3 do slotu 2, z supportem GBA i full hombrew(na r4 wyglada to tragicznie)
Marv
W tej chwili nie jest już tak tragicznie, nowe wersje znanych homebrew obsługują już R4 i nne karty na slot-1, wszystko dzięki DLDI.
Dla niektórych dużym minusem może byc właśnie brak supportu GBA
przez programatory na slot-1... ale jeżeli to nie problem i można bez tego się obejść to kupowanie karta na slot-2 (+ robienie flashme bądź kupowanie superkey, passsme3) jest IMO zdecydowanie nie opłacalne. Ponadto lepsze karty na slot pierwszy nie wymagają "paczowania" plików *.nds z homebrew
Only drag&drop smile.gif
młoda
Mam pytanie czy na tym http://www.konsola.net/m/index.php?page=sh...p&Itemid=42
można grać w gry ściągane z neta? (jestem zielona w tym temacie)
Marv
Pójdą smile.gif niestety dla tego supercarda trzeba mieć bardzo dobrą kartę microSD High Speed bo na tańszych kartach gry będą zwalniać/zawieszać się. Bardziej niż Supercarda polecam Ci np. Ez Flash V, R4 , M3 Simply - na nich nie ma problemów nawet z wolniejszymi kartami microSD
młoda
Dziękuję za informacje smile.gif
lalQr
Witam. Wie ktoś może coś więcej o CycloDS - nagrywarką gier, muzy, filmów,ebooków na Ds Lite która ostatnimi czasy okupuje allegro?
Cena CycloDS mnie zdziwiła bo jest to wersja odtwarzająca zarówno gry na nds jak i gry na gba za cenę ok. 130 zł. Coś mi tu śmierdzi i to wcale nie moje skarpetki. Trochę tanio. Dla porównania - SuperCard MiniSD Lite kosztuje około 220 zł !
Marv
CYTAT(młoda)
Dziękuję za informacje smile.gif

No problemo smile.gif Jeżeli szukasz dobrego sklepu z kartami do DSa to looknij tutaj lub na Allegro z większym wskazaniem na to drugie smile.gif
młoda
Mam problem. Posiadam kartę M3 DS Simply i nie chcą działać na niej gry które zajmują dużo miejsca tzn. 128 MB. Nie wiem czy ta karta nie może odpalać takich gier czy ja coś źle robię.

Już chodzą, chyba karta transflash była jakś "dziwna" bo na innej chodzą. Najlepsze jest jednak to że na ScanDisk 1gb Ultra II (ok 70 zł) gorzej wszystko działa niż na Kingstone 1gb (38 zł).

Wie ktoś skąd można ściągnąć romy oprócz nintendo-ds-roms ?

Mam pytanie. Co trzeba mieć żeby zagrać w gry na GBA na DSa? Tzn chodzi mi o takie coś co będzie obsługiwało tylko gry na GBA na DS.
lalQr
zarejestruj sie na forum na Ndstuff.pl i wejdz w kategorię FAQ. Potem na : Pobieranie Gier 2 (+jak sciągać z mIRC'a) (przyklejony) . Z irca najlepiej biggrin.gif
Dabman
btw: co trzeba zrobic zeby ds odpalal homebrew i kopie gier? i czy kazdy ds lite moze takie cos odpalac? i co jest potrzebne, jaki sprzet polecacie najbardziej?
lalQr
A widziałeś mój poprzedni post? No dobra nie będę cie kierował do "szukaj" bo tu pewnie nic o tym nie ma. Otóż bez znaczenia jakiego dsa masz jezeli jest taki jak ze sklepu (nic w nim nie grzebasles) to musisz za około 60 zł kupic passcard3, passme lub passme 2. Jak chjceesz mozesz ja przerobic flashme ale to ci zdejmie gwarancje. Potem kupujesz jakas nagrywareczke. i tu ejst pytanie: którą? Otoz zalezy w co bedziesz gral. jak chcesz tryb gba to dla classica kup supercard slot2 minisd albo CF, SD. dla lite supercard lite minisd. Jak ci na trybie gba nie zalezy to kup supercard rumble (mini)sd. Fajne wibracje tongue.gif. Albo kup na slot 1 m3 albo r4 one nic nie potrzebnuja do datkowego ale podobno kiepsko homebrew chodzi na nich. no i trybu gba nie masz biggrin.gif
ArkejD
Czy R4 obsługuje gry z gba ? Co musiałbym kupić żeby pograć w gry z gba (romy) na DS ?
lalQr
a czytasz coś czasem o r4? nie nie obsługuje. Zaden programator na slot 1 nie obsługuje trybu gba(oprócz nowego ezflasha z przystawką pod operę)
Marv
Wrócę do sceny software'owej, co myślicie o tej stronce i jej zawartości smile.gif ?
basbot11
moze mi ktos powiedziec czy karty micro sd sandiska albo kingstona sa podrabiane, bo chce kupic taka do m3 simply.
AbraHAM
Z tego co slyszalem Sandiska nikt nie podrabia , Kingston tylko przezucil swoja produkcje z japoni do taiwanu, i tu jest problem bo do 100% kompatybilnosci ze wszyskimi grami na r4 i m3 wymagana jest japonska wersja karty, z sandiskiem sa problemy w paru grach , na stronie producenta r4 mozsz znalesc tabele kompaybilnosci danych kart...

tu masz pelna liste kompatybilnosci gier i kart pamieci z m3i r4:
http://wiki.scorpei.com/index.php/R4_compatibility_list
frankfuter
Moze mi pomozecie.co myslicie o tym http://allegro.pl/item200584382_ds_linker_...y_firmware.html
bedzie dzialac castlevania i inne duze rozmiarem gry?
młoda
Mam M3 i nie mam problemów z żadną grą. Na tamtej jest 1gb już wbudowany, ja mam u siebie 1gb kingstone, niby to dużo ale teraz planuje kupić sobie jeszcze 1 może 2 takie karty bo mogę mieć więcej gier pod ręką jak pojadę gdzieś a nie będzie dostępu do komputera. Można sobie np. trochę filmów nagrać (oglądałam i nawet fajnie się ogląda). Jak dla mnie to za mało pamięci.
lalQr
Powiem ci tak. Wszystko co nie jest supercardem m3 r4 albo ezflashem to kicz i g.wno. Zapewniam cię, że będziesz żałował zakupu dslinkera. Połowa gier nie będzie działać homebrew prawdopodobnie też. O updatach tego systemu nic nie wiadomo. A 1 GB i tak będzie za mało. Wtedy będziesz żałował że nie możesz kupić większej karty. Gorąco odradzam dslinkera.
frankfuter
a to dobrze wiedziec.jakie sa najlepsze karty sd do R4?jak mozecie to dajcie linki do tych modeli bo pewnie ich duzo
lalQr
w r4 i m3 jak dobrze pamiętam nie ma znaczenia szybkość karty. kup poprostu kingston(allegro) ale made in japan. nie taiwan. Chyba micro sd. biggrin.gif (ehhh no co mam sc rumble D:)
ShtaS
planuję zakup NDSa Lite (o ile sprzedam PSP) i o ile w temacie sceny PSP jestem "oblatany", tak o szarej strefie przenośnej konsoli Ninny nie wiem zupełnie nic. Chciałbym mieć możliwość uruchamiania "kopii zapasowych", homebrew, oglądanie filmów, słuchania muzyki itp. Po prostu móc robić wszystko co odkryli zdolni programiści. Co i za ilę muszę zakupić ? : )

p.s. istnieje możliwość używania NDSa jako czegoś na wzór organizera?
lalQr
Tak więc proponuję taką sekwencję:
-Ds Lite
-supercard lite
-jakas karta do tego sc
-superkey
CENA bez Ds'a bo nie wiem za ile kupujesz 300 zł około
Albo taką:
-Ds Lite
-m3(r4 <--to samo)
-jakas karta do m3(r4) <--nie potrzebuje superkey albo passcarda ale podobno nie odpala wszystkiego homebrew
CENA bez Ds'a bo nie wiem za ile kupujesz 200 zł około
Taki organizer to np. DsOrganize (homebrew)
Odtwarzacz filmów, ebook i muzyki to np. Moonshell(homebrew) czy DSMplay(homebrew)
poczytaj więcej na konsola.net
banny
Witam, ja mam takei lamerskei pytanko, mam super card DS i chciałbym się dowiedzieć gdzie moge usunąc z gier sejwy, dostałęm konsole po innym właścicielu i np. w Elite beat agents chciałbym wszytsko od poczatku, ale nei wiem gdzie skasowac sejwy sad.gif

help plz:)
Sialala
w instrukcji od EBA wyraznie jest napisane:

In the scene you see iNis and Nintendo Logos, hold Y,X,B,A,L and R Buttons until there is a question about erasing appear.
Geno21
Jakies sugestnie co do nagrywarki?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.