Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: DScena
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
emik
Z tego co wiem, to trzeba je tam jakos wmontowac i jest na to chyba jakis "GBAowy" sposob [zamiast standardowego w kompie].
..::XMANiAK::..
emik smile.gif
przekonwertuje sobie film i otworz do w emu smile.gif
jakos nie bedzie dobra jak na 128mb miejsca ...
emik
Yo X!
Sluchaj, a moze przekonwertuj jakis krotki fragment / teledysk w najwyzszej jakosci i to wlasnie pokaz, co? smile.gif
to daj linka do teledysku bo ja nie kolekcjonuje smile.gif [obojetnie jaki teledysk smile.gif]
emik
Kurde, nie wiem tongue.gif:) Jak juz to ciagne z jakiegos p2p. Hmm, sluchaj, wez jakis programik i wytnij kawalek filmu hyh.gif
Albo, sciagnij jakis filmik z gierki w high-res i jego wrzuc na karte! wink.gif
szczurek
masz to http://www.molvania.com.au/molvania/images..._Supersonik.mpg
wrzucaj i nie gadaj
erix
http://allegro.pl/show_item.php?item=55365530

LOL biggrin.gif
Dobra cena ... 1300 pln exclaim.gif o_______________________O
Ciekawe czy ktoś to kupi tongue.gif
ja to byl kupil za polowe KP
emik
"pan-henryk" chyba upadl na glowkie tongue.gif

Nawet jesli to jest nowka, to jest warta 600 zl smile.gif
ShtaS
mam pytanie, kiedyś byly plany (samo Nintendo cos o tym wspominalo), wypuszczenia oprogramowania, które pozwalaloby uzywac DS'a jak elektronicznego notesu. Cos sie dzieje w tym kierunku ? jestem troche do tylu w tym temacie smile.gif
szczurek
na razie to w tym celu przyda ci sie Nintendo Windowing System. Jako oficjalny dodatek/produkt/update notes moze sie pojawic po uruchomieniu sieci WIFI
MichAelis
a gdzie my to wszystko bedziemy trzymac (notesy, dema, etc) ?? huh.gif
ShtaS
QUOTE(szczurek @ 29 06 2005, 22:08)
na razie to w tym celu przyda ci sie Nintendo Windowing System. Jako oficjalny dodatek/produkt/update notes moze sie pojawic po uruchomieniu sieci WIFI
*

aha ale do tego musze miec chyba ten czytnik flash cards? wogóle ile kosztuje taki czytnik do DS, karta 1Gb i urządznko (chyba do pc) poprzez ktore mógłbym nagrywać na te karty ? smile.gif
szczurek
tak, ale wystarczy flash cart do GBA o ile sie nie myle
ShtaS
a ile to moze razem kosztowac (taka akrta 1gb, czytnik i czytnik do pc ) ?
sorx ze nie dalem zdjec z jakosci filmikow bo SC sprzedalem [zbieram na na tego neoflasha z allegro tongue.gif wink.gif]
Ogór90
tak, ale wystarczy flash cart do GBA o ile sie nie myle

Jeśli nagrywarka jest zewnętrzna to tak. Jeżeli jest wewnętrzna (podłączana do GBA), to nie.
http://dual-soft.com/doomds/

konwersja Dooma na DS [pewlne 3d FPP, spirty,itp smile.gif, sterowanie za pomoca stylusa, a klawa to pewnie do kodow bedzie sluzyla tongue.gif]
dostepny jest filmik oraz kilka skrinow

polecam oblukac ten filmik smile.gif
TomisH
A to widzieli?
http://www.m3adapter.com

Jak widzieli to nie strzelać, nie zaglądam tu często tongue.gif
Tori
Piotrek ze Świata Nintendo niemal zapewnił, że na zlocie Nintendo pod koniec sierpnia tego roku będą standy z demkami na DSa do zassania smile.gif mniam
erix
Świetnie smile.gif Viekawe czy standy na dobre zagoszczą w Polsce w miejscach publicznych ( chyba nigdy smile.gif)
supercard.cn/eng/index.htm

kto ma SC i xxxME moze juz odpalac komercyjne gry za pomoca SC
NDS firmware 1.50 and SC software 2.40 released
# Support NDS comercial roms and homebrew, but only support SC special comercial ROMS.
# Support both GBA mode and NDS mode, if you have PASSME or SuperPass, there is a NDS mode menu on up screen, and a SuperCard logo on down screen. Both GBA games and NDS games will list on the menu.
# GBA support like before, only list GBA games without PASSME or SuperPass.
# 1.50 firmware for GBA games should be used with SC software 2.40.
# NDS roms and demo do not need to covert.
# NDS Patch Program is in programming, clear roms can be coverted by user.
sterna
Sorry za lamerskie pytanie ale czy http://allegro.pl/show_item.php?item=64217201 pozwala na granie w romy gba? Czy to to samo co Super Card? Znaczy biore to cos jaks carte {sd czy inna] lacze to z pc wgrywam romu wkladam do dsa i mam gre? Czy to dziala jak piraty [czyli nie traci jakosci] czy jak emu? [mniejsza predkosc itp]
QUOTE(sterna @ 24 09 2005, 15:05)
Sorry za lamerskie pytanie ale czy http://allegro.pl/show_item.php?item=64217201  pozwala na granie w romy gba? Czy to to samo co Super Card? Znaczy biore to cos jaks carte {sd czy inna]  lacze to z pc wgrywam romu wkladam do dsa i mam gre? Czy to dziala jak piraty [czyli nie traci jakosci] czy jak emu? [mniejsza predkosc itp]
*

polece forum pewnie ci znane smile.gif skizo.org tam jest dzial o SC i tam ci dadza 100% odp smile.gif
nowy firmware do SC

New firmware feature:
# 1. NDS save will save to CF or SD card. And can also select to save to original NDS card. New convert software will creat a .sav file just like GBA.
# 2. Can play 512M or more big size NDS game.
# 3. Run NDS game from CF or SD card directly, very fast, only 1 second.
# 4. No slow down in playing game. Some games will slow at begin playing CG movie, or loading stage, but will not slow down in the stage.
# 5. GBA games continue support.
# 6. Two running NDS game model. Load in to Supercard or Run from SD or CF card directly.

a tutaj galeria zdjec
http://www.supercard.cn/eng/news20051012.htm
emik
Ja mam pytanie. Czy MOONSHELL dziala tylko z czyms w stylu SuperPass Key i oryg cartem??
erix
Pytania odnośnie Flash'owania biosu ds'a.
Czy ktoś już to robił? Czy działają po tym bezproblemowo wszystkike gry?
Czy odpalając rom'a (np.Metroid) można nadal grać online?
MaciejPŃ
wzoraj sam robiłem flash'a wszystko działa kazda rga jaką sprawdzałem, zreszta sa listy kompatybilności, chyba nie ma gry co by nie działała. Co do gry przez Wi fi, nie wiem nie próbowałem ale rozmawiałem ze znajomym mówił z grał i nie było zadnych problemów
erix
ale żeby dokonać flashowania potrzeba karty wifi albo passkey'a , tak question.gif ( oprócz supercarda)
MaciejPŃ
odeziwj sie na gg to odopwiem na towje pytania, bo pisze na to gg co masz podaje ale jakiś ktoś mowi ze nie jest Erix tongue.gif
sterna
Czy znalazlbym sie ktos w Wawie kto zrobilby mi albo pozyczyl passme za piwko?
MaciejPŃ
ja mogę Ci pozyczyć, ale w wawie nie mieszkam:)
SnideSoldier
Czy da się kupić na NDS pamięć na MP3 i filmiki huh.gif
tomba
no właśnie! czy da się?? fajnie by było...
ktoś zna odpowiedź na to pytanie?
erix
Da się , trzeba kupić programator SuperCard / M3 / G6 (50 - 150 $) i kartę pamięci ( SD / mini SD). Oprócz tego trzeba jeszcze mieć czytnik kart pamięci do PC. Tak czy siak nie jest to tania impreza...
SnideSoldier
uuu... trochę drogo ale do PSP też nie jest za darmo...
wie może ktoś gdzie można takie rzeczy kupić?
najlepiej w Polsce wink.gif
MaciejPŃ
allegro, www.konsola.net Ale tam jesdt drogo. A ceny na ebay'ach są sporo nizsze i taka zabawa jest warta zachodu
Mq
Czy ktos wie gdzie mozna kupic juz sflashowany DS Lite? Z tego co czytalem istnieje male ryzyko brickniecia Lite'a przy flashowaniu i wolalbym go nie podejmowac.
MaciejPŃ
na Twoimmiejscu, teraz zadałbym sobie pytanie, gdzie w ogole dostać DSL
Mq
W dostaniu czystego DS Lite nie widze specjalnego problemu , moge zamowic z dvdcrave albo winsunx.

Jest jakis specjalny powod dla ktorego w Polsce DS Lite zdaje sie sprzedawac tylko Ultima i to po zabawnej dla mnie cenie?
szczurek
Prawdopodobnie dlatego, ze nie bylo jeszcze premiery w Europie;)
Mq
Ahaa, to byl maly brak myslenia z mojej strony.

W kazdym razie szykuje sie do kupienia M3 minisd poki jeszcze mozna - ponoc producent przestaje robic starsze modele i skupia sie na M3 Slim ktory jest uposledzony pod wzgledem uruchamiania rzeczy z gba.
erix
QUOTE(Mq @ 17 06 2006, 16:32) *

Ahaa, to byl maly brak myslenia z mojej strony.

W kazdym razie szykuje sie do kupienia M3 minisd poki jeszcze mozna - ponoc producent przestaje robic starsze modele i skupia sie na M3 Slim ktory jest uposledzony pod wzgledem uruchamiania rzeczy z gba.

Mam to samo tongue.gif Niektóre sklepy wycofały już M3 perfect ze sprzedaży na rzecz M3 Pro , jednakże do starszych wersji ( vide miniSD ) firmware będzie cały czas nowy wychodził.
VascoDa
czy ktos moze mi wyjasnic to, bo cos mi sie juz miesza.

Jak chce miec homebrew na NDLite to musze miec Passme tylko do jednorazowego fleshowania biosu? potem juz korzystam tylko z Supercard?

Myslalem o zakupie MaxMedialauncher, bo podobno bez tego nie ma jak odpalac rzeczy na DS i musze miec oba sloty uzyte caly czas.

rozjasnijcie mi to prosze. dzieki
emik
Musisz miec Passme+oryg. gra (DS slot) i SC (GBA slot) zeby odpalac homebrew DS - oba sloty zajete

LUB

sflashowac DSa za pomoca Passme i juz nie musisz tego pozniej uzywac (DS slot wolny) - jedynym ryzykiem jest flashowanie, bo mozna uszkodzic konsole.
VascoDa
ok. dzieki.
Czy ktos moze uzywal MaxMediaLauncher`a? Ma swietne recenzje..
http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=7100
emik
Nie uzywalem tego urzadzenia, ale chyba je sobie sprawie jako ze DSLite jest niewygodny do sflashowania, a to bedzie wygodne do uzywania smile.gif
VascoDa
no wlasnie mysle o tym.
http://www.success-hk.com/product_html/Nin...a_Launcher.html

jak znasz blizsze a moze tansze miejsce to podziel sie info, prosze smile.gif
erix
Na twoim miejscu do użytku z SuperCard'em kupiłbym SuperKey , kosztuje 19$ i obsługuje sleep mode wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.