Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: DScena
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
..::XMANiAK::..

obeszerne info
http://www.64scener.com/ds/neoflash.htm

gdzie mozna to kupuc cool.gif
http://shop.01media.com/en/info.asp?ProductID=15720

oraz oficialna strona
http://neoflash.com/

teraz czekac na dumpy tongue.gif
szczurek
eee i to działa?
A tak w ogóle to mi się wydaje, że ktoś to robił na szybkensa....

starwars.gif
http://www.64scener.com/ds/movies/neoxg.avi

filmik prezentujacy uruchomienie Mario 64 z flashera i PASSME
erix
hmmmm , nieźle , nieźle .... trz teraz poczekać na jakieś carty lepszej jakości no i romy DS . i jeszcze trzeba przerobić ds'a "passme"
no romy do DS sa juz 3 hyh.gif
szczurek
Jakoś mi się to nie podoba, zbyt masywne w sensie "cart do slotu GBA i wystający flashcard z przejściówką. No i trzeba miec oryginala zeby sie odpalił w ogóle....Nie podoba mi się

starwars.gif
MichAelis
Mi tez sie nie podoba... zreszta gry na DS sa tak tanie w porownaniu do GBA ze nie chce mi sie nawet kombinowac. Na pewno nie wydalbym na cos takiego 800 zł :|
narazie to pierwsza wersja smile.gif pozniej moze byc juz lepiej

obecnie to jest nieoplacanie ze wzg. na mala ilosc dostepnych gier za rok to pewnie bedzie juz oplacalny zakup

z jednej strony warto na gry gba [a przyokazji ds] pozatym kart to 1gb ....
erix
Jak się zajmie tym np. Flash2advance , żeby było porządne , to może za rok kupie .

ps. i czemu trza tak kombinować? nie mogą zrobić poprostu nagrywarki na karty DS ? (na gba zrobili specjalnie na karty advance .... smile.gif
Jędrek
Za drogie smile.gif
Gierki na DSa mozna dostac juz od 100 zl do 160 zl nówki. Wiec nie ma co inwestowac narazie w cos takiego. Pozatym ten koles dotykal touch screen'a palcem biggrin.gif.
ten flasher to 3in1-GBA/SP/DS

http://users.belgacom.net/hyperds/wmb-mario.wmv
tutaj filmik przedstawiajacy uruchomienie Mario64DS przez WIFI
odpala gre ale jak narazie to tylko intro smile.gif

Metrid Prime

Polarium Demo

a tutaj garazowki
http://ideasemu.altervista.org/screen.php

ps. sadze ze to dobry dzial jak nie to przeniescie tongue.gif

ps.2 obecna wersja nie odpali dema [intra] trza czekac na nowa
erix
Hmmm . Proponuje założyć temacik o scenie DS .
A tak wogóle to dobrze że już "jakis " emulator .
Potem romy , flash card i bedzie po "staremu" smile.gif (przynajmniej dla mnie )
szczurek
temat o scenie wlasnie wylądował starwars.gif
shady
A te romy diałaja ??/ cy tytlko intro ? bo w przyadku metroida to wiem, że Intro only
no sa zdumpowanie i jak narazie dzialaja [flash, passme, WIFI] ale nie na emu smile.gif
Tori
Ja już wiele razy wypowiadałem się na temat linkerów. Sprawa jest bardzo prosta i nie ma co opisywać. Ogrom gier, jakie pojawiają się w bibliotece powodują, że nagrywana jest coraz to nowsza szpila, bez ukończenia choć jednej. Ja nie jestem zwolennikiem takich zabaw. Preferuję bardziej zakup jednej szpili i delektowanie sie ją, wykorzystując jej walory i przechodząc ścieżkę fabularną na wszystkie możliwe sposoby.
erix
Rozumiem , że chcesz na niego nagrywać gry GBA smile.gif
A gdzie chcesz kupić ? Bo ja tam tego nigdzie nie widze ( ni allegro itp.) .
A tam na skizo jeden gość chce sprzedać . Ja też się może zaopatrze , bo to tanie ... Ale czekam na wersje SD
czy ktos planuje zakupc SUPER CARD?? a moze ktos juz ma-niech da znac PW
http://skizo.org/katalognds_detal.php3?id=...ecenzja&sys=NDS

mozecie mi podac linka do jakiegos filmu specialnie przygotowanego do GBA/NS smile.gif bo chcialbym porowac jakosc filmu do Ngeja smile.gif
erix
Pytanie związane ze sceną :
- czy myślicie że zrobią passme w postaci karta ds question.gif
- ciemu wszyscy tak małpują z tym passme i wogóle question.gif nie mogli zrobić po prostu nagrywarek ds ? Tak jak zrobili dla gba ...

ps. Xmaniak : ja na pewno kupie supercarda , jak sie scena rozwinie , i robią cos z passme , bo tego wielkiego "kija" nie mam zamiaru do ds wsadzać smile.gif
podaj linka do tego goscia smile.gif

na konsola.net jest 275.00

ups nie ten dzial smile.gif tongue.gif

erix-gadajmy o tym w DScenie smile.gif
erix
Dobra , już bedzie w scenie smile.gif Tylko jeszcze tu ci odpowiem ,żeby sie burdel nie zrobiłsmile.gif.
Link do testu super carda na skizo -> Patrz na commenty -> ósmy comment od dołu :
22.05.2005, 15:18 *
Ja moge sprzedać nowke Super Card. W zestawie: - Super Card - płyta instalacyjna (NAJNOWSZE pliki! + Firmware v1.44) - jako bonus WSZYSTKIE romy na GBA + program do katalogowani GBArms. Cena: 270zł Dla zainteresowanych: GG: 1821549

sorry za offtop
emik
Na tej stronie jest do kupienia SC juz w wersji na karty SD! smile.gif Link

ale to juz pewnie wszyscy wiedza tongue.gif
erix
Moze troche glupie pytanie , ale je zadam :
jaka jest przewaga SC z kartami SD nad CF question.gif
emik
Tylko taka, ze przy CF polowa karty wystaje poza konsole confused.gif, a przy SD karta miesci sie w karcie i jest git smile.gif
Mankamentem jest tylko to, ze cena kart SD jest wyzsza sad.gif
erix
Aha , no to git . Faktycznie , lepiej doplacic niz zeby sie karta u*ebala od noszenia w kieszeni smile.gif
szczurek
ej a ktore to to dokladnie jest? SuperCard? Ja myslalem, ze on do GBA jest a nie na gry DSowe ;f
pozatym te ceny, brr
mario87
bo gier na ds nie odpala, przynajmiej na razie, ale mozna to podłączyć do ndsa i grać w gry gba, oglądać filmy, jpg, słuchać mp3... podobno ;p
no ten SC jest do GBA/SP/DS lecz uruchamia TYLKO gry *.gba

pozatym wiecej ci sie zmiesci romow na karte [masz pewlne 512mb] + save w dowolnym momencie a nie 3-4 gry po "64mb"..

http://supercard.mine.nu/forums/viewtopic....4c86af6f8623fab
lista kompatyblinych romow

narazie niewiadomo jak beda sie sprawowac SD w DS
emik
A sa jakies przeslanki, ze wersja z SD moze nie dzialac na NDSie? confused.gif

Mam nadzieje, ze SC z SecureDigital ma szybszy chipset od wersji CF, zeby nie bylo slowdownow dry.gif Wiadomo cos o tym?

no ten SC jest do GBA/SP/DS lecz uruchamia TYLKO gry *.gba

no i uruchamia mase romow na emulatorach innych sprzetow hyh.gif

Czy ktos testowal / widzial jak wyglada sprawa z ogladaniem / wygladem i jakoscia dzwieku na NDS/GBASP przy uzyciu SuperCard??
mario87
właśnie, ma ktoś jakieś screeny z SC podłączonym do NDS? narazie widziałem tylko sc działające na gba sp
emik
Screenow nie ma, ale pisza, ze to jest w 100% kompatybilne, wiec spoko... smile.gif

BTW: mi sie wydaje, ze bebechy z GBA siedza w NDS w calosci (stad m in dwa procki) i DS nie jest kompatybilny (technicznie) z GBA, tylko NIM PO CZESCI JEST! :> Takie moje refleksje dziwne cool.gif

Jakosc filmow na DS/GBA jest przy pomocy SuperCard podobno denna i prawie zawsze jest problem z synchronizacja audio/video confused.gif
Dodatkowo gdy odsluchujesz mp3 (ktore tez nie porazaja jakoscia) i jednoczesnie chodzisz po menu, to muza sie zacina..

Co prawda SC jest kapitalne do duzej czesci ROMow, jednak wiele zwalnia, a czesc nie dziala w ogole, np AW2 (co wyczytalem na stronce podanej przez XManiaka, a co mnie najbardziej ubodlo sad.gif)

Trzeba sie mocno zastanowic, bo jesli nie wymysla (mam nadzieje, ze juz w wersji z kartami SD) czegos konkretniejszego, to wklejac za SuperCard 270 zl + przesylka z Niemiec [u nas pewnie bedzie drozsze badz niedostepne] + 350 zl za 1GB karte SD [i tak optymistyczna jej cena], to daje nam sume polowy wartosci PSP smile.gif
-romy zwalniaja bo ten SC ma malo ramu
-do czesci powtaja fixy
-niemozna miec wszystkiego smile.gif
-no mozemy miec 2x wiecej romow na karcie dajac kompresje romow [za to rom bedzie sie wczytywal ok 10s dluzej]
emik
-romy zwalniaja bo ten SC ma malo ramu

Masz racje, tu chodzi o RAM, ale podobno nie jest go za malo, tylko jest za wolny tongue.gif smile.gif

-no mozemy miec 2x wiecej romow na karcie dajac kompresje romow [za to rom bedzie sie wczytywal ok 10s dluzej]

Mozemy miec 50% wiecej romow na karcie, bo stosunek kompresji jest 1 do 0,6 tongue.gif dry.gif
dla zainteresowanych kupnem SC
na konsola.net jest za 275zl
http://www.konsola.net/m/component/page,sh...pshop/Itemid,1/
emik
Jesli ktos ze sledzacych ten temat zakupi takowy sprzet (szczegolnie jesli ma DSa) to niech da znac tu na forum jak to jest z jakoscia SC w kazdym aspekcie. Ew. niech zamiesci fotki lub filmiki.. smile.gif
na skizo masz juz recenzje tego softu smile.gif

na allegro widzialem 1 sztuke i poszla...
emik
No wieeem smile.giftongue.gif Juz dawno to podawales i dawno to przeczytalem (i nie tylko tam,wiele obcojezycznych czytalem), ale mialem zamiar sprawdzic to w praktyce (spotkac sie z kims itp.), bo tam jest ogolnikowo bardzo confused.gif

Za ile poszlo na Allegro? CF czy SD?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47483851
ja swojego SC zamowilem jutro wrazenia

nowy sajt o lamaniu DS
dshacker.com/

juz jest emu ktory emuluje grywaana czesc gry ale z mizernym skutkiem smile.gif
emik
jaka wersje SC zamowiles, X? skad i za ile oczywiscie? smile.gif

pisz jak filmy i muza plyna...
mario87
i zrobkilka zdjęc jak to na ds wygląda smile.gif ciekawe czy te menu będzie widoczne na 2 ekranach czu tylko na jednym?
z allegro, gosc sprzedaje na allego i na swojej stronie konsola net [:_-_) [bez _] oraz videogames to konta admina konsoli]

cena spadla o 10zl, kosztuje to 265zl hyh.gif a nie 275 biggrin.gif
emik
Czyli bierzesz wersje z CF? A jaka karte flash wziales? (firma, pojemnosc, cena)

I wlasnie, daj screeny z filmowm, aight?
tak, jak bedzie, na inne karty to CF sprzedam, narazie nie kupuje bo mam 128 kingstona jak zabraknie miejsca to sie kupi 512/1gb smile.gif
erix
XMANIAK , nie zapomnij napisać jak się sprawują filmy i mp3 happy.gif
filmow i muzy nie sprawdzalem, bo co to za przyjemnosc ogladac film na malym ekranie smile.gif, moze jak znajde czas hyh.gif

no juz sobie potestowalem tongue.gif

-wystajaca karta CF w niczym nie przeszkadza, i tak DS moze leciec a to mu w niczym nie przeszkadza
-wygodnie by sie filmy ogladalo smile.gif polozylo by sie DSa a gorny ekran odchylilo smile.gif
-kilka gier mi nie dziala [innym tez smile.gif]
-wg. 128mb na gry starczy bo miesci sie ok 20 [rozniej wielkosci po kompresji], wiecej to raczej juz na filmy

jakies pytania?? smile.gif
emik
1) Pytanie i prosba jest o sprawdzenie jak daja rade filmy i muzyka tongue.gif:) Ogladac na malym ekranie moze i przyjemnoscia wielka nie jest, ale w czasie podrozy pociagiem zestawu kina domowego nie uzyjesz tongue.gif
2) Jak wyglada sprawa z save'ami?
2. zapisujesz w grze [np. w jakims miejscu czy z opcji SAVE w grze] a potem kombinacja klawiszy i save
masz ci los confused.gif mam nowe filmy a moj komp sie zepsul confused.gif, ale niedlugo sprawdze jakis film [trzeba montowac napisy do filmu czy wystarczy plik txt dac czy cos podobnego??]

jakie sa systemy operacyjne do GBA?? narazie znalazlem POGO

nowa wersja emu DSa
DUALIS

Animal Crossing DS Preview
Ford Racing 3 Coming October to Nintendo DS
Big Mutha Truckers Announced for DS
http://dshacker.com/

widac ze wyscigowki ruszaja na DSa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.