QUOTE(Ryo-San @ 13 09 2006, 16:09)

Ukazac ukaze sie napewno jednak samej gry nie odpalisz na PALowej ani amerykanskiej konsoli - o ile sie nie myle to z Love Football bylo podobnie - i tak jest(chyba) w przypadku kazdej gry ktora dostepna jest tylko na japonskim Lajwie
Jestes pewny?
Lost Odyessy Details Revealedhttp://xbox360.ign.com/articles/732/732512p1.html- game will be running at 30fps
- the game has a hero that can never die, so there's no possibility of getting a 'Game Over' screen (to jest smieszne w sumie, bo jak nie mozna zginac, to gra bedzie banalnie latwa... oczywiscie moga to jakos rozwiazac, ale jak?)
- models that are being used in rendered movies will look nearly the same as the real time models, so transitions between the two will be seamless for
- One screenshot shows off your main character Gaim with his cohorts Sesu and Yansen in a Final Fantasy-esque battle, complete with menus. (nie ma jeszcze tych skanow?
Enkidou
13 09 2006, 18:06
Pomijajac slaba jakos skanu prezentuje sie to calkiem ciekawie. Widac, ze rzeczywiscie bedzie to raczej mroczna gra, tak jak zapowiadal Sakaguchi. Standardowe menu (ciezko na tym polu cos oryginalnego wymyslec raczej) prezentuje sie calkiem.
Jedyne co mi sie nie podoba na tym screenie, to glowny bohater i jego bluzeczka odkrywajaca polowe plecow... Mogliby sobie darowac takie rzeczy.
OsciBosci
13 09 2006, 18:57
Highlights from the Sakaguchi interview in Famitsu:
- 30 fps (dark10x cry cry)
- In the opening movie for Lost Odyssey you can seamlessly input commands for the battle scene.
- Combat is not action driven but command menu driven.
- The playable demo lasts for 40-60 minutes.
- The final game will have even higher quality than the demo.
- The modeling for the movies are almost identical to the realtime models.
- Inoue (the character designer) is personally checking all the models.
- The demo's battles will just the most basic part of the system. The more indepth systems will be excluded.
- The character growth systems and so on will be in the final game only.
- Surviving enemies inherit the powers of those who are killed.
- Since the main character cannot die either there will not be a possibility of game over.
- The final game will use a physics engine.
- The final text message on the playable demo was written by Shigematsu (scenario writer for the various short stories that make up the game).
- Lost Odyssey will be playable at TGS, with the demo disc being released with Famitsu in early November.
- Lost Odyssey will be out in 2007.
- Blue Dragon will DEFINITELY be released within 2006.
- ASH is being targeted for the first half of 2007.
- There will be more titles being announced from Mistwalker.
No w koncu cos sie ruszylo o tej grze. Screen mocno przypomina FF i cieszy mnie to niezmiernie

Jesli tylko bedzie dobry system walki (cos na styl FFX/FFVII bylo by super) i swietna fabula to hiciorek sie szykuje

Dawac demo na live!
http://www.gameonly.pl/news/2006-09-14/988...28d9d4c2f63.jpg0_O
TO JEST NAPRAWDE PIEEEEEKNE!!!
Dawac to TGS!
Since the main character cannot die either there will not be a possibility of game over.
???
Pewnie będzie patent z kilku już znanych gierek - ciało umiera, ale nie ma gameover bo bujamy się swoją duszą po świecie.. Albo troche gorszy motyw, po prostu odradzamy się w jakiejś świątyni przez co zabierają nam trochę złota i czegoś tam jeszcze.
Wolałbym jednak ten pierwszy patent - z wedrowaniem duszy.
To tylko gdybanie. Jak narazie gra bardzo zaostrzyła mi apetyt :>
ciało umiera, ale nie ma gameover bo bujamy się swoją duszą po świecie.. Albo troche gorszy motyw, po prostu odradzamy się w jakiejś świątyni przez co zabierają nam trochę złota i czegoś tam jeszcze.
Nie liczylbym na to. Boahter po prostu nie moze zginac. Ogladales film 'Niesmiertelny' (jakby wyjac z niego obcinanie glow)? To wiesz o co chodzi. Jakie wedrowanie dusz? Myslisz, ze przez to 1000lat jak on zyje, to nie zdarzylby chociaz raz zginac? I co teraz jest jakas dusza? Nie. A swiatynia to jest w ogole lol... Jak mozna od duszy zabrac pieniadze? A moze zabiora je od zwlok ktore w tej swiatyni nagle magicznym sposobem teleportuja? Sorry, ale mi to w ogole nie pasi i mam nadzieje, ze Sakaguchi wpadnie na cos ambitniejszego.
Pelne skany:
http://www.xboxyde.com/pop_image.html?G=4105&N=1
A swiatynia to jest w ogole lol... Jak mozna od duszy zabrac pieniadze?
ja tego nie wymyslam, to patent z kilku gier RPG

co do nieśmiertelności bohatera w pełnym wymiarze, to było by to troche mało ambitne (god mode on)
też mi się właśnie wydaje, że będzię coś w stylu reinkarnacji, jakiś mag, cię wskrzesi mówiąc "you are the one, tou can`t die" <---- matrix he
ja to bym miał lepsze rozwiązanie, mianowicie po śmierci, walczysz w sferze duchowej o przeżyecie z...

własnie z nim

, ale kto wie co tan chincu wymyślił, może okazać się genialne... może
walczysz w sferze duchowej o przeżyecie z... death2.gif
A jak przegrasz? Pamietaj, ze w grze nie da sie ujrzec napisu Game Over, wiec walka o przezywie jest bzdura.
Enkidou
15 09 2006, 00:05
Ktoś już grał w LO. Ku gwoli ścisłości gość który to napisał jest japońskim korespondentem Next-gen.biz (i nie tylko). Trochę go poniosły emocje.

BTW: Redaktor Famitsu przeprowadzający wywiad z Sakaguchim też był pod wrażeniem.
probably shouldn't say any more!!
just -- holy hell. i didn't know they were allowed to make stuff like this. you'd figure from all the ****ing bullshit that's been plopping out of game companies that making an "RPG" like this was illegal or some shit.
yeah . . . well. well!!
mother****!! i've only just watched the intro and am fighting some robots, though ****!!
this is the demo that'll be available on the TGS show floor, if you AHEM what i mean.
also they'll be giving it away in weekly famitsu in november.
yeah, yeah -- they can do it. ****, put previews in ****ing movie theaters of this.
holy shit. holy shit sakaguchi brought the ****ing hammer down.
also, takehiko inoue is god.
nobuo uematsu is a ****ing one-winged angel.
**** final fantasy!! **** that bullshit! this game is dark and ****ing weird and ****ing creepy as shit.
holy lord!!
my froth has been flash-boiled, so that there is no froth left, before any froth hath been expended
just look up the famitsu scans for, uh . . . pictures, and then imagine it moving
i mean, it's really smooth
the battles are, well, kind of final fantasy ATB, which sakaguchi can use he wants because it's his ****ing system
it's just -- the overall QUALITY of it is so perfect, plus it has some serious VISION and BALLS and some creepyass music that reaches a hell of a techno-pound when the battles roll around
most of my froth that was is visual; it looks like what final fantasy vii's opening ten hours wanted to look like, only it accomplishes it 100%
if sakaguchi is aiming for squeenix's throat, and if blue dragon is half as good as this -- he's got them, he's got the ****ers
while they're selling their souls remaking SEIKEN DENSETSU FOR CELL PHONES, here's sakaguchi, saying he's going to make a masterpiece, and then putting a **** OF A LOT OF MONEY where his mouth is
yeah, i think the xbox 360 is sold to japan -- i think this is it, i think microsoft can do it with this game, that's what i'm saying
yeah, squeenix is dead
Matsuno tworzy grę na Wii, a LO najprawdopodobniej zarządzi na całej linii. Nie wierzyłem początkowo w Sakaguchiego, dlatego teraz posypuję głowę popiołem. ;(
No dobra, wybaczamy. Idź i nie grzesz więcej.
No to zapowiada sie kolejna gra ,ktora umili mi czas spedzony przy konsoli , mam tylko na dzieje ze na dlogo
Ryo-San
16 09 2006, 19:04
wszystkie skany z Famitsu:
http://xboxyde.com/news_3454_en.htmlna ostatnim skanie widac lokacje bardzo przypominajaca Mako Reaktor z poczatku Siodemeczki; )
no i fajny TV o.o
Enkidou
16 09 2006, 19:31
BTW: Jeśli ktoś jest zainteresowany co tam piszę (tj. na skanach), a co nie zostało jeszcze powszechnie rozgłoszone, to:
- grafika jaką zobaczycie w demie to 80% tego co planują
- demo LO z Famitsu
być może wyjaśni trochę (i przez
trochę nie spodziewałbym się dużo) więcej na temat fabuły niż demo z TGS
- lokacje mają być ogromne i posiadać bogatą historię (to mi się najbardziej podoba)
- Sakaguchi chce żeby NPC także mieli co opowiadać o sobie
- system będzie m.in. polegał na "wchłanianiu" umiejętności poległych towarzyszy
- [lekki offtopic] Sakaguchi przygotuje więcej gier niż tylko te, które dziś znamy
A reszta informacji jest chyba powszechnie dostępna.
Enkidou
20 09 2006, 11:17
(Sorx za drugi post z rzędu)
http://www.youtube.com/watch?v=v9tMOMRboWs - pokaz LO z konferencji MS w Tokyo
Mialem nadzieje, ze sie pojawi taki filmik i sie nie zawiodlem. Dzieki Enkidou.
A teraz przejdzmy do mieska. Jest mrocznie, nie da sie ukryc, ale ci zolnierze wygladaja bardziej jak klauni, czy cos. Bullet time w scenkach srednio mi przypasowal, za to podobala mi sie akcja jak glowny wjechal butem w ktoregos z przeciwnikow.
Co do grafiki to na podstawie tego filmiku ciezko sie wypowiadac, ale przjescie z prerenderowanej scenki do walki odbylo sie bardzo plynnie i nie bylo widac jakiejs wielkiej roznicy.
Co do samej walki, to wydala mi sie jakas taka dretwa mimo tego, ze bohater otoczony jest przez horde wrogow. Uderzeniom jakos brakowalo powera, ale moze sie czepiam.
Nawet przy takiej slabej jakosci filmiku slychac, ze sciezka dzwiekowa raczej nie zawiedzie. Nobuo na najwyzszych obrotach.
Ogolnie to mam nadzieje, ze na TGS'ie ujrzymy znacznie wiecej niz ten malutki kawalek, ktory nie wywarl na mnie takiego wrazenia jak sie spowiedziewalem.
QUOTE(Hela @ 20 09 2006, 12:45)

Co do samej walki, to wydala mi sie jakas taka dretwa mimo tego, ze bohater otoczony jest przez horde wrogow. Uderzeniom jakos brakowalo powera, ale moze sie czepiam.
Dokładnie mam takie same odczucie.
Desing w tej grze jest swietny, mam nadzieje ze gra bedzie mroczna (lubie takie klimaty)
Zapowiada sie swietna jRPG na X360!
Oby Lost Odyssey okazał się kapitalną grą bo to wkonću zmusi SqureEnix do ruszenia tyłka i firma zacznie wkońcu wydawać tak dobre tytuły jak za czasów Snesa i PSX bo od dłuższego czasu odnosze wrażenie ,że za zmniejszoną jakością gier SE kryje się nie tylko fakt odejscia z firmy wielu zasłużonych pracowników ale i brak mocnej konkurencji
Mr.Kappa
20 09 2006, 21:58
ladnie to wszystko wyglada. ale:
1)ten bohater jakis taki zniewiescialy
2)zeby tylko nie wpadlo w syndrom "matrixa"...
_Blaze_
21 09 2006, 02:19
Gameplay z TGS w lepszej jakosci -
http://www.xboxyde.com/stream_3038_en.htmlNapisze jedno, maaasakra

Gra wyglada rewelacyjnie, swietny klimat i muzyka.... Bedzie must have
Gosh darujcie sobie z tymi zniewieściałymi bohaterami

Trzeba przyjąć, że japończycy takich lubią i tyle

Aż takie "męskie" mordy macie, że wam to przeszkadza ?? ;-) Osobiście mnie bardziej przeraża gęba Sama Fishera w Double Agent - zrobili z niego takiego Rumcajsa, że ja pierd.... Sorki ale wygląda jakiś polski gangol w stylu pseudonim MASA

To ja juz chyba wole zniewieściałych ...
Mr.Kappa
21 09 2006, 19:16
ale taki typ zyje 1000 lat, powinien byc taki zmeczony zyciem, weteran, a nie wygladac jak (#T&*(@)&*. fajna postacia jest snake z mgs'a, nie zbyt przesadzony ale z charaketrem i widac ze jest doswiadczony
No cóż, nie starzeje się w sumie, to wygląda aż zbyt młodo. Może o to właśnie chodzi, żeby był w stanie, że tak powiem, mało naruszonym. Będzie lepszy kontrast, jeśli to jego zmęczenie życiem będzie wypowiadane w kwestiach i widoczne w uczynkach. Bo chyba jakoś będzie.
Ryo-San
24 09 2006, 00:13
ja tak moze lekko nie na temat ale skoro teraz trwaja targi w Tokyo to warto wspomniec o tym ze najdluzsze kolejki na tokijskich targach byly przy standach z Lost Odyssey i Blue Dragon...
biorac pod uwage pozycje 360tki w KKW - mozna to uznac za...cud o_O
Mastah27
24 09 2006, 00:30
Mr.Kappa
24 09 2006, 15:19
QUOTE(Ryo-San @ 24 09 2006, 01:13)

ja tak moze lekko nie na temat ale skoro teraz trwaja targi w Tokyo to warto wspomniec o tym ze najdluzsze kolejki na tokijskich targach byly przy standach z Lost Odyssey i Blue Dragon...
biorac pod uwage pozycje 360tki w KKW - mozna to uznac za...cud o_O
i dobrze. Xo to konsola ktora zasluguje na uznanie, a w japonii na pewno zdobedzie go dzieki tym i podobnym grom
No właśnie dlatego były długie kolejki - ludzie wiedzieli, że w domu nigdy w to nie pograją, więc chociaż na targach chcieli zobaczyć, co tam wymyślilą na tę białą konsolę.
Ryo-San
24 09 2006, 22:59
Oby to demo bylo na japonskim MP i bylo region-free tak jak Tenchu...
Chociaz jak tak patrze na te skriny, to lokacje nie sa jakies imponujace jak np. w White Knight Story
Hmm nie są imponujące ?? Może na jakieś kiepskie trafiłeś. Ja widzialem filmiki i jest to jedna z najładniejszych gier jakie były prezentowane na targach (wliczając w to też gry na PS3 i wspomnianego white knight story).
Może na jakieś kiepskie trafiłeś.
Na te, co 3 posty wyzej podal Ryo...
Ja widzialem filmiki i jest to jedna z najładniejszych gier jakie były prezentowane na targach
Z tego co wiem, to po sieci kraza tylko dwa filmiki. Jeden to FMV'ka pokazujaca napierajace na siebie dwie armie smiesznych zlonierzy, a drugi to walka realtime pomiedzy ww. zlonierzami, ktora prezentuje sie srednio z uwagi na dosyc dretwe animacje ciosow.
Jesli to wywarlo na tobie takie samo wrazenie jak White Knight...
http://media.xbox360.ign.com/media/731/731...mg_3928667.html Tu jest screen który robi duże wrażenie moim zdaniem.
Co do filmików to np. z ign mozna pare ściągnąc, m.in. walke z robotem (machiną oblężniczą) czy nawet dlugi filmik 10 min. Ja widziałem z White Knight 3 screeny na IGN i wyglądało mocno przeciętnie...
QUOTE(PePeP @ 25 09 2006, 22:32)

Ja widziałem z White Knight 3 screeny na IGN i wyglądało mocno przeciętnie...
To zobacz gameplay
http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=42351wiesz screeny a gameplay to jak dzien i noc
Spoko, ale dalej uważam że wygląda gorzej od Lost Odyssey...
QUOTE(YETI @ 26 09 2006, 00:28)

QUOTE(PePeP @ 25 09 2006, 22:32)

Ja widziałem z White Knight 3 screeny na IGN i wyglądało mocno przeciętnie...
To zobacz gameplay
http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=42351wiesz screeny a gameplay to jak dzien i noc

oglądalem z kumplem white knight i myslimy najladniejsza gra targow ale zaraz potem wlączylismy filmik z gameplaya LO i szybko zmienilismy zdanie , co niewyklucza ze obydwie gry wygladaja kozacko. ale ten motyw z przejscia renderu na realtime mnie zabil

(wydaje mi sie ze to będzie najczęsciej stosowany trick na tej generacji konsol

ciezko mi bylo wyczaic jakies roznice procz tego ze animacja jest oczywiscie znacznie gorsza na realtime, ale ta napewno zostanie dopieszczona. juz teraz widac za to ze modele postaci będa najwyzszej klasy

.
procz tego strasznie podoba mi się klimacik i nawet ci dziwni przeciwnicy bardzo mi przypasili

narazie ta gra podoba mi się znacznie bardziej od blue dragon .
Ryo-San
26 09 2006, 22:34
QUOTE(YETI @ 20 09 2006, 17:13)

QUOTE(Hela @ 20 09 2006, 12:45)

Dokładnie mam takie same odczucie.
Desing w tej grze jest swietny, mam nadzieje ze gra bedzie mroczna (lubie takie klimaty)
Zapowiada sie swietna jRPG na X360!
hmmmm dziwne ze nie zauwazyliscie tego przy White Knight - przeciez tam walki sa jeszcze bardziej dretwe i strasznie powoooolne(oczywiscie sama gra zapowiada sie na totalny rozkurwiacz - jestem wlasnie po trailerze z TGSu - i mioooooooooooooooooodzio)
Mi w White Knight niepasuja wlasnie te walki. Kochm system turowy dlatego wlasnie stawiam mocno na LO.
no to super, jako że to topic o LO to może wracajcie na właściwy tor? porównania został dokonane, koniec
Zeratul
27 09 2006, 13:32
nie rozumiem po co w ogole rozwodzic sie az tak nad grafika... moim zdaniem miazdzy wystarczajaco... mnie tam interesuje tylko, zeby fabula zabijala... akurat w RPG grafa to tylko przyjemny dodatek. Jedynie co mnie zawsze krecilo to filmiki... a sam swiat i walki to moga byc nawet 2D
No widzisz każdy ma inne podejście. Mnie filmiki średnio obchodzą, a z nastaniem takiej ładnej grafiki realtime'owej można by wogóle średnio z nich zrezygnować - przez 99% czasu gry oglądasz gameplay, a nie filmiki wiec ważne żeby grafika cieszyła oko.
Ryo-San
19 10 2006, 15:48
masa fotek z dema zlapanych bezposrednio z LCDka
http://www.gameinside.co.kr/bbs/read.html?...331&depth=0btw lokacje w tej grze to male dziela sztuki...pieknie to wyglada
a grywalne demo w Famitsu juz za 2 tyg
shinian
19 10 2006, 16:06
QUOTE(Ryo-San @ 19 10 2006, 16:48)

masa fotek z dema zlapanych bezposrednio z LCDka
http://www.gameinside.co.kr/bbs/read.html?...331&depth=0btw lokacje w tej grze to male dziela sztuki...pieknie to wyglada
a grywalne demo w Famitsu juz za 2 tyg

Sweet. Szkoda, że N3 tak się nie prezentuje. Mogliby w najbliższym czasie demo na marketplace też rzucić.
Jakos to mnie nie powaliło (pewnie dla tego ze fotki nie za dobrej jakosci)
BD przypadło mi do gustu znaczniej bardziej
Lokacje ogolnie moze dobrze sie prezentuja ale drzewa wygladaja jak z current-genow;)
Ryo :* ,już nie mogę doczekać się tej gry.
Nowy Filmiki polecam
http://www.xboxyde.com/news_3770_en.html
Ryo-San
15 01 2007, 20:31
kontynuujac moja rozmowe z pingiem na temat demka LO - przenosimy sie tutaj co by nie robic tam offa
o demko sie nie martw - jezeli faktycznie pojawilo sie w Famitsu to jak bedziesz chcial, ja Ci je sciagne z Japan..mam wielu znajomych na japonistyce UW, ktorzy bardzo czesto wyjezdzają do KKW, plus kilku w Japonii tak wiec sciagniecie demka to najmniejszy problem. Problem w tym ze musze wiedziec czy sie ukazalo i kiedy - bo moi znajomi o konsolach nie mają bladego pojecia:f
jakby ktos mogl znaleźć info odnosnie ukazanie sie (badz tez nie) demka LO to będe bardzo wdzięczny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.