Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Lost Odyssey
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Sanryu
CYTAT(Ficuś @ 7 10 2007, 12:50) *
Aktualnie data premiery w Japonii to grudzien tego roku

Zdecydowanie najlepiej zapowiadający się rpg na nową generację konsol,zobaczymy co z tego wyjdzie ale Sakagutchi poprostu nie moze tego zepsuć

Wiesz, ze wszystko mozna zepsuc wink.gif Wedlug prasy (oprocz japonskiej) Blue Dragon nie byl idealny, a wiesz chyba kto go "popelnil"? wink.gif (mnie BD sie podoba, ale IMO zasluguje najwyzej na 7+/10) Jednakze jestem fanem Jrpg i takze czekam na LO, ale badzmy realistami nie sprzeda "milionow Xboxow" w Japoni jak wczesniej napisales laugh.gif
Belcoot
Ja bym LO kupił choćby tylko ze względu na chara design Takehiko Inoue tongue.gif . Właśnie.... przy LO pracuje conajmniej czterech mistrzów w swoim fachu - Sakaguchi, Uematsu, Inoue (wybitny rysownik komiksów) i ten gościu od scenariusza (podobno jakiś całkiem niezły pisarz fantasy).

Jak na razie mimo wszystko mam nieco mieszane uczucia, aczkolwiek mam wielką nadzieję, że LO da radę.
C1REX
Chodziły plotki, że betatesterom gra za bardzo się nie podobała.
Belcoot
Sakaguchi na tych ostatnich pokazach też jakiś niezbyt zadowolony się wydawał... Nic dziwnego właściwie, gdyż wygląda na to, że naprawdę dużo rzeczy trzeba jeszcze w Lost Odyssey dopracować.
izon
http://www.gametrailers.com/player/26385.html

Intro z gry.Wedlug mnie nastrajające bardzo pozytywnie moze niezbyt efektowne.Muzyka REWELACYJNA!!.Ogolnie jest wypas..a gra napewno sprzeda w Japonii sporo xboxow(znając zycie pojawi sie tam Bundle).
Belcoot
To akurat bardzo dobrze, że nie efektowne wink.gif . Mi się podoba, a muzyka rzeczywiście dobra.
Yaxa
Bardzo fajne, spokojne i klimatyczne intro, odrazu bije powazny klimat i o to chodzi.
Mastah27
Skany z Famitsu:

http://www.gamersyde.com/news_5400_en.html
Raikoh
Gra wychodzi 16 listopada!!!! Za(pipi)iste czasy nastały, kupuje Lost Odyssey, Assassin's Creed, C B Jericho i Mass Effect -wszystko przed świętami i póżniej chyba wogóle nie wyjde z domu. Zyc nie umierac!!!

Aha ,16 listopad europa !!!!!!
Enkidou
To tak przy okazji jeszcze nowsze skany (Ge-Maga):

http://www.jeux-france.com/news22612_lost-...sentations.html
Mastah27
CYTAT(Raikoh @ 5 11 2007, 18:07) *
Gra wychodzi 16 listopada!!!! Za(pipi)iste czasy nastały, kupuje Lost Odyssey, Assassin's Creed, C B Jericho i Mass Effect -wszystko przed świętami i póżniej chyba wogóle nie wyjde z domu. Zyc nie umierac!!!

Aha ,16 listopad europa !!!!!!

Że tak powiem g... prawda. 6 (bądź jak podaje Wikipedia 8) grudnia Japonia, USA i Europa luty 2008.
Hela
LO już zostało ukończone + dużo nowych obrazków pokazujących min. jeden z pojazdów jakimi przyjdzie nam sie poruszać po mapie świata:
http://www.gamersyde.com/news_5508_en.html
Czezare
Niedawno swiat obiegla wiadomosc, ze gra weszla w "zlota" faze.O jaka wersje chodzi?O japonska, amerykanska?Do czego zmierzam...Czy ktos z Was ma jakies spawdzone informacje kiedy gra ukaze w Europie?Na gameplay.co.uk jest podana data 30.11:
http://shop.gameplay.co.uk/webstore/produc...le=lost_odyssey
Na ile jest ona wiarygodna?
Ryo-San
CYTAT(Czezare @ 14 11 2007, 15:30) *
Na ile jest ona wiarygodna?

w skali od 1-10 na 0

status gold dotyczy tylko i wylacznie wersji japonskiej....na NTSC/UC i PAL sadze, ze poczekamy jakies hmmmm pol roku huh.gif
C1REX
Gdzieś słyszałem, że ruch ust bohaterów był dostosowany do angielskiego dubbingu.
Może jednak gra wyrobi się na święta?

Blue Dragon miał dubbing angielski, francuski i japoński na jednej wersji.
Mastah27
Dwa skany z Famitsu:

http://www.gamersyde.com/news_5529_en.html
ogqozo
Te małe bliźniaczki mnie irytują. Już wiem, że będę się wkurzał, kiedy dojdą do głosu w grze. Przypominają mi Palom i Porom z FF4, no ale tamci przynajmniej szybko zginęli.
Hela
Ocena Famitsu:
Lost Odyssey - 9 / 8 / 8 / 8 - (33/40)
Enkidou
BTW: Ta nota jest z Famitsu Xbox 360. wink.gif Główne wydanie oceni LO chyba jutro. Bywa że się różnią, więc może coś zmieni się na plus.
Hela
I jednak główne wydanie oceniło wyżej - Lost Odyssey 9/9/9/9 - 36/40
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=211823
Hela
10 pierwszych minut gry:
http://www.gamersyde.com/news_5604_en.html
Don_Pedro
Sprzedano 40 tyś sztuk Lost Odyssey w dniu japonskiej premiery

http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...iew&id=2513
C1REX
40 tys. jednego dnia.
To ok 10% posiadaczy xa w Japonii kupiła grę jednego dnia.
Hela
CYTAT(C1REX @ 8 12 2007, 05:06) *
40 tys. jednego dnia.
To ok 10% posiadaczy xa w Japonii kupiła grę jednego dnia.

Warto dodać, że 40 tys. to połowa nakładu gry jaki pojawił sie w dniu premiery w japońskich sklepach.

IGN trochę ostudził moje nadzieje na next-genowego rpga:

"In the six hours that I've played so far, Lost Odyssey has been a technical mess, with framerate problems in just about every cinema and on most maps, an animation system that looks like it was ported straight from a PS2 engine, and frequent, inconsistent load times accompanied by visual stuttering as new data loads in."
http://xbox360.ign.com/articles/840/840035p1.html

Czyli warstwa techniczna kuleje, oby fabularnie było świetnie.
ogqozo
Czyli nowy Chrono Trigger to nie będzie, bo tam jakichkolwiek zastrzeżeń technicznych praktycznie nie było. Może w takim razie nowy FF8?
Sowaa
Nie wiem na jakiej podstawie liczyłeś na nowego Chrono Triggera, już widać, że postacie są nijakie, ta gra nie dorasta nawet do pięt FFX, a co dopiero do legendy jaką jest Chrono - toż to bluźnierstwo!
Yaxa
Haha nie ma to jak rzetelna opinia czlowieka ktory nawet nie zagral w dana gre. biggrin.gif Ocena IGNu nie jest dla mnie jakims wielkim wyznacznikiem, zagram ocenie. Dla mnie gra zapowiada sie bardzo dobrze.
Crono
Gierka zapowiada sie świetnie
ale czy dorówna Chrono sadze czy FFX? Czas pokaże
Wszystko wskazuje na to że ma do tego wszelkie predyspozycje.
Wstrzymajcie sie z ocena dopóki sami nie zagracie
Sowaa
CYTAT(Yaxa @ 8 12 2007, 12:48) *
Haha nie ma to jak rzetelna opinia czlowieka ktory nawet nie zagral w dana gre. biggrin.gif Ocena IGNu nie jest dla mnie jakims wielkim wyznacznikiem, zagram ocenie. Dla mnie gra zapowiada sie bardzo dobrze.
ale nie wybitnie, po prostu just right.
Yaxa
Zmienilem zdanie, gra zapowiada sie fenomenalnie. Przed wyjsciem CC czy FF7 tez niewiele osob spodziewalo sie, ze te gry zostana legendami. Po czym oceniasz, ze gra bedzie tylko dobra? Po grafice?
ogqozo
Gra nie będzie następcą Chrono Triggera, bo nie będzie perfekcyjna. Gusta gustami, ale podejrzewam, że jeśli recenzent IGN-u pisze, iż Lost Odyseey ma koszmarne zwolnienia animacji i wstrętne loadingi, to nie dlatego, że je sobie wymyślił, tylko że one naprawdę tam są i żadne różnice gustów ich stamtąd nie usuną. To raz. Dwa - gra może być świetna nawet pomimo tej wady, oczywiście. I podejrzewam, że taka będzie. Spodziewam się pozycji pełnej emocji, mrocznej i dojrzałej, z fabułą głęboką i cokolwiek filozoficzną. Spodziewam się najlepszego jRPG-a od lat.

Trzy - akurat FF7 i CC to były chyba dwa najbardziej oczekiwane RPG-i w historii (pamiętam, jak kilkukrotnie przekładano premierę FF7 i wszyscy dostawali nerwicy). Sequele wielkich hitów, przenoszące serię w świat 3D. IMO obie te gry nie sprostały legendzie poprzedników, choć wiadomo, opinie są różne. W każdym razie Lost Odyssey to kompletnie inna bajka, nowa gra od stosunkowo małego, niezależnego studia.
Yaxa
Raz, ze na wielu filmikach z gry nie uswiadczylem jakis razacych spadkow animacji, grafika jest imo ladna ale to nie to swiadczy o tym czy rpg bedzie swietny czy nie. Fabula, klimat, bohaterowie, muzyka, system - te wszystkie rzeczy zapowiadaja sie swietnie i to mi wystarczy, grafika ma dla mnie drugorzedne znaczenie. Pamietam jak krzywilem sie gdy pierwszy raz zobaczylem FF7 a okazalo sie, ze to najlepszy rpg ever. Mysle ze LO ma szanse stac sie godnym nastepca FFX smile.gif

P.S. nie wiem czy wiecie ale Kaimowi glosu uzyczyl sam Wentworth Miller (Scofield z Prison Breaka dla niewtajemniczonych smile.gif )
Yaxa
Lost Odyssey ma tez swoja wersje Henka z Tekkena biggrin.gif

Czy ktos ogladal pierwsza godzine z gry na Gamersyde? Nakrecil mnie ten material na LO okropnie. Wrazenia ludzi ktorzy juz graja takze sa bardzo pozytywne, nic tylko czekac.

Wie ktos jaka jest data premiery w EU?
t3xz
CYTAT(Yaxa @ 11 12 2007, 16:25) *
Wie ktos jaka jest data premiery w EU?

Nie ma jeszcze daty dla EU.
B0dz1o
Luty '08, ale nie ma daty dziennej.
C1REX
QUOTE(ogqozo @ 8 12 2007, 21:19) *
W każdym razie Lost Odyssey to kompletnie inna bajka, nowa gra od stosunkowo małego, niezależnego studia.

OK. ale od twórców FF7 i CC, którzy odeszli ze Squaresoftu.
Hela
CYTAT(C1REX @ 12 12 2007, 19:13) *
CYTAT(ogqozo @ 8 12 2007, 21:19) *
W każdym razie Lost Odyssey to kompletnie inna bajka, nowa gra od stosunkowo małego, niezależnego studia.

OK. ale od twórców FF7 i CC, którzy odeszli ze Squaresoftu.

Nie chce mi się szukać linka ze źródłem, ale LO w generalnie zrobili ludzie od Shadow Hearts. feelplus to nowa firma składająca się głównie z ludzi, który tworzyli Sacnoth/Nautilus, MW pewnie tylko czuwał nad całością, tak jak było z Blue Dragonem i Artoon.

znalazłem i link:
http://www.destructoid.com/shadow-hearts-t...hy--57907.phtml
Yaxa
Feelplus jest tylko wykonawca gry, design, historia itd. jest tworzona przez Mistwalkera. Po prostu chlopaki przekladaja tylko teorie na praktyke smile.gif
Sanryu
Mam nadzieje, ze w wersji EU nie nadzieja tych 4DVD na jedne miejsce, jak mialo to miejsce z BD confused.gif
Soul
Pierwsze 10 minut graficznie super, ale jak zobaczyłem akcje w lesie to faktycznie otoczenie jak na PS2 blink.gif
Crono
Jak pisałem ze grafika jest troche lepsza od FFXII to odrazu spadła na mnie krytyka, Grafa nie powala ale muzyka pierwsza klasa smile.gif
Lost Odyssey to najwieksza szansa na odrodzenie gatunku, wierze w ten tytuł rolleyes.gif
Sowaa
Bohaterowie są jacyś tacy nijacy.
Crono
Wydaje mi sie że czołowa trójka Kaim, Jansen, Seth to zdecydowanie ciekawsze postacie od nudnego i flegmatycznego duetu: Alicia-Rufus

Obejrzyj pare filmików z gry, zobaczysz jak ciekawie prezentuje sie głowni bohaterowie.
Sowaa
Żerujesz na tym, że ostatnio zagrywałem się w VP2? Owszem masz rację co do Alicii i Rufusa oni są flegmatyczni. Mi chodzi o charyzmę! To powinni być bohaterowie niczym z FF! (oprócz FFXII oczywiście) Oglądałem parę filmików z gry i Ci herosi z LO są żałośni, ta babka z tą szopą na głowie swoim wyglądem mnie dobija. Główny bohater to dla mnie już całkowity cieć, na większości filmików stoi z boku i nic nie mówi, jedynie ten trzeci typ jest wporządku. Scena w lesie gdzie bohaterka wyznała, że kiedyś była piratką (lol), po prostu rozłożyła mnie na łopatki, a na myśl przyszło mi równie dramatyczne wyznanie bohaterki mojej gry stworzonej w RPG Makarze "Secret Stone", która niesamowicie rozbawiła KOMODO (kto grał ten wie o co chodzi). Ja nie twierdzę, że gra będzie zła, ale śmieszy mnie to jakie wszyscy pokładają w niej nadzieje, niektórzy mówią że to będzie drugi Chrono Cross biggrin.gif Nie wiem tylko na jakiej podstawie...przyciąga was nazwisko Sakaguchi? Przecież on od wielu lat z grami nie miał nic wspolnego, był tylko producentem, a gdzie projektanci, ludzie od fabuły? To ten za przeproszeniem pajac u(pipi)ł Square otwierając studio filmowe, a teraz spieprzył do MS dla kasy. Ten RPG przypomina mi raczej PSX-owego Legend of Dragon, pamiętam jak mój kumpel się tą grą zachwycał, ale właśnie tam byli tacy sami bohaterowie bez ikry jak w Lost Odyssey.
To tyle...
Yaxa
Widac, ze nie wiele gry widziales, "babka z niebiska szopa" juz od poczatku pokazuje charakterek ktory Yuna czy Tifa moga tylko pozazdroscic, glosy sa podlozone swietnie, cut-scenki wspaniale wyrezyserowane. Ludzie ktorzy juz graja pisza ze fabula jest powazna i naprawde dobra a 34 historie z zycia Kaima umieszczone w grze podobno zabijaja klimatem.
ping
Graficznie tytuł nie zabija, czuć tu klimat FFX, przynajmniej na początku gry. Scenki które dotychczas widziałem faktycznie są dość ciekawie wyreżyserowane a zwolnienia framerate'u z którymi dotychczas sie spotkałem nie są aż tak zauważalne. Póki co gra zapowiada się dość ciekawie tylko nie do końca przemawia do mnie klimat średniowiecza i magii. Wracam do grania.

Dodam jeszcze że rewelacyjnie rozwiązali tranzycję między FMV a grą
Yaxa
Czy ktos zna date premiery w europie? W US z tego co wiem bedzie to 12 luty ale o EU cicho...
Des
CYTAT
Czy ktos zna date premiery w europie? W US z tego co wiem bedzie to 12 luty ale o EU cicho...

29 luty 2K8
ping
może kogoś z Was to zainteresuje - azjatycka (nie japońska) wersja Lost Odyssey jest odblokowana dla konsol europejskich (w sensie że ruszy)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.