Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Lost Odyssey
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ryo-San
Historia będzie sie krecic wokol bohatera o imieniu Kaim, ktorego skazano na 1000 letnie zycie o_O
o co chodzi..ano o to ze przez te 1000 lat Kaim bedzie widzial wiele, bedzie w wielu rodzinach i bedzie patrzyl jak wielu jego bliskich odchodzi..
Gra bedzie dosyc smutna..wielu porownuje ja do Valkyri Profile..smierc smierc..panowie..
Scenariusz to gry napisał Sakaguchi i Kiyoshi Shigematsu jeden z najwybitniejszych pisarzy japonskich...
W grze podobno nie raz przyjdzie nam zaplakac o_O
Muzyke do gry robi: Nobuo Uematsu excl.gif
swiat ma byc ogromny i zblizony troche do swiata z...FF VII

kto widzial krotki trailerek wie za zapowiada ze bardzo piekny jRPG..naprawde must have..tej gry nie da sie skopac..poprostu sie nie da!!!!

jak mozecie to zassajcie sobie filmik z gry..jest baaaaaardzo klimatyczny
kubson
filmik widzialem i calkiem calkiem choc za duzo nie widac muzyka na pewno bedize na wysokim poziomie :)choc nie przepadam za jrpg to ten pewnie sprawdze bo sama historia zapowiada sie naaaaprawde ciekawie
karys88
Pięknie to Ryo opisałeś smile.gif
I prawda, filmik na najwyższym poziomie...Sakaguchi, Uematsu...ja myśle że to pomiażdży wszystkie dotychczasowe jRPGi i taką mam właśnie nadzieje tongue.gif
Jak dla mnie must have obok Condemned i GoW happy.gif
I ta genialna muza, już da sie wyczuć fajne klimaty...że płakać bedziemy powiadasz...
To luuuubie twisted.gif
pozdro
karys
ps.może jakaś przybliżona data premiery?
Ryo-San
QUOTE(karys88 @ 18 05 2005, 20:21)
ps.może jakaś przybliżona data premiery?
*

gra ma buyc gotowa na premiere 360 w Japan;]
Tokar
Oj zapowiada się bardzo ciekawie. Takie założenia fabularne dają spore pole do popisu. Ciekawe tylko czy ten mejn hiroł nie ma czasem powierzchowności 16 letniego bishonena x]
Bartez
Chyba widzialem tam Bahamuta czyzby cos na styl sumonow z FF7 rolleyes.gif Moze byc ciekawie wink.gif
TomisH
Eeeee, zjadł mi ktoś posta? huh.gif Albo mam już nawalone w głowie po tych wszystkich trailerach tongue.gif

W każdym razie - z chęcią powitałbym jakąś serię jrpg na xboxie360, i Lost Odyssey może taką serią się stać, kto wie smile.gif
Ryo-San
QUOTE(TomisH @ 18 05 2005, 23:39)
W każdym razie - z chęcią powitałbym jakąś serię jrpg na xboxie360, i Lost Odyssey może taką serią się stać, kto wie smile.gif
*

ba..w koncu 1000 lat daje niezle fundamenty pod serie o_O tongue.gif
Kenshin
Widzialem trailer i nie moge sie po nim pozbierac biggrin.gif sadze ze przez ta gre SONY MAY CRY biggrin.gif. Stracili takiego tworce gier.... biggrin.gif juz nie moge sie doczekac tego tytolu wkoncu cos nowego , a nie kolejne odgrzewane kotlety na SequelStation 3 twisted.gif
sildar
Wlasnie takiej gry potrzeba mi bylo na X360. Tera jestem very happy. Oby tylko fabula byla wciagajaca, i tak jak autorzy mowili fajnie by bylo zaplakac w pewnym momencie tongue.gif
Minio
QUOTE(sildar @ 19 05 2005, 11:18)
Wlasnie takiej gry potrzeba mi bylo na X360. Tera jestem very happy. Oby tylko fabula byla wciagajaca, i tak jak autorzy mowili fajnie by bylo zaplakac w pewnym momencie tongue.gif
*

O fabułę to się nie martw, w końcu mamy speca na pokładzie (czy tylko mi się wydaje, czy fabułę tworzy pisarz japoński?) cool.gif .
Co do zapłakania- będziemy płakać tylko, gdy bardzo zżyjemy się z postaciami. No i Przed chwilą wymyśliłem mega teorię. Otóz co powiecie na to, że...
fabuła będzie nieliniowa? Wyobraźcie to sobie- kolejne postacie poznajemy od podszewki dzięki własnym działaniom, np. mówimy, że idziemy do pracy, a gdy NPC zostaje sam, potajemnie oglądamy go przez okno, żeby zobaczyć, co robi. Oczywiście pozostaje możliwość pójścia do pracy i np. dowiedzenia się czegoś o naszym NPCu od kumpla w pubie, Lub w ogóle życie w nieświadomości. Wiecie, o co mi chodzi- NIELINIOWOŚĆ. W końcu to następna generacja, a jRPG mają niezmienioną formę od kilkunastu lat.
Kurde, ale się napaliłem. Szkoda, że i tak nic takiego nie ujrzymy sad.gif . Ehh, mogliby kolesie z Mistwalkera to przeczytać i tak zrobić cool.gif .
CichyGrzmot
Jeszce do niedawna Xboxowi brakowało tylko japońskich rpg.Teraz jest Mistwalker który to z pewnością zmieni.Xbox rula, Sony leży i kwiczy!
Diabeu
minio, przesadziłeś, chcesz podglądać tylko?

z tego co czytam to wnioskuję że szykuje się poważny rpg, jeśli to fakt to jestem hepi, koniec z infantylnymi popierdółami i quasi rpg
Minio
QUOTE(_Diabeu_ @ 19 05 2005, 15:33)
minio, przesadziłeś, chcesz podglądać tylko?
*

A co, ty nie lubisz sobie popodglądać czasem? tongue.gif laugh.gif
Chodzi mi o nieliniowość. Że możemy wcale nie płakać, ponieważ powiedzmy po 100 latach życia bohatera zaszyjemy się (oczywiście bohaterem!) w górach, gdzieś z dala od ludzi... i tam będziemy czekać na śmierć. Ale powiedzmy po 500 latach w ukryciu zobaczymy zbłąkanego turystę i nasz bohater niezależnie od gracza (!!) sam wyjdzie do ludzi... lub to na nas jakoś to wymusi (oczywiście nie tekstem "Ty, gracz, poszedłbym se na miasto, dawno rozrywek nie miałem, zrób pan cos z tym!", tylko wzbudzając w graczu takie emocje, żeby zerwał ze swoim postanowieniem).
Miliony mozliwości... To chciałbym zobaczyć po tej grze. Szkoda, że i tak nic takiego nie zobaczę na tej (czy nastepnej... no, na PS3/X360/Revo) generacji konsol. Musimy czekać, aż nic w grafice się nie da zrobić, może wtedy ktos nam zaserwuje taki tytuł. Choć z drugiej strony... Bill stawia na software, więc może.

Fuck, znowu tylko smaka sobie robię na gre, w którą zagram być może dopiero na next-next genach (PS5 i inne). Kurde.
sildar
Wlasnie, Bill ma XNA. Jesli to jest takie swietna jak M$ mowi, to developrzy beda spokojnie mieli czas na stworznie tysiecy roznych roazwiazan. Np. napisza silnik gry, stworza swiat bohaterow itp. w 3 miesiace, a przez 1.5 roku beda tworzyc tysiace rozwiazan dla gracza.
YETI
QUOTE(Mr_Bobek @ 19 05 2005, 15:31)
.Xbox rula, Sony leży i kwiczy!
*

kocham takie posty
LOL laugh.gif hahaha.gif
Flik
No to jestem smile.gif
Obejrzałem ten trailerek z już kilka razy i jestem po prostu zafascynowany. Wspaniała muza by Nobuo, za fabule bierze się japoński pisarz a za design postaci tez odpowiada jakiś mega profesjonalista (patrz news na ign albo gamespot... nie pamiętam nazwisk). Widać ze Sagauchi chce porządnie się wybić, lecz pamiętajmy ze Xbox miał dość ciężki żywot w Japonii i nie koniecznie będzie się dobrze tam sprzedawał. Te jRPG to pierwszy krok lecz jeśli wszystko nie ruszy to możemy zaliczyć niezłego zonka wacko.gif

Wracając do samej gry to po trailerze można wywnioskować ze będzie to bardzo smutna pozycja. Nie wiemy na razie nic odnośnie systemu. Fabuła będzie kręciła się wokół Kaima Argonara. Ale nigdzie nie jest napisane ze będziemy grali przez 1000 lat (w wywiadzie niby cos Sagauchi przebąkuje). Jedyne co zostaje powiedziane w trailerze to:
"A man who has lived a thousand years
reams that reveal memories of 1000 years
People's destination engraved in his memory"
Z tych słów jednoznacznie wynika ze będzie to retrospekcja i raczej nie zapowiada się na cos wybitnie długie. Pewnie wylądujemy w dwóch, może trzech epokach i na tym skończy się nasza zabawa bynajmniej w części pierwszej.
Pozdro wink.gif
Tokar
Ciekawe czy przez te 1000 lat typ siedzi w jednej powłoce, czy może przenosi się z ciała do ciała jakoś huh.gif
Minio
QUOTE(Tokar_Sama @ 20 05 2005, 14:26)
Ciekawe czy przez te 1000 lat typ siedzi w jednej powłoce, czy może przenosi się z ciała do ciała jakoś huh.gif
*

Raczej w jednej, ponieważ został skazany na 1000 letnie życie. Trochę to głupie by było, gdyby miał co pokolenie skakać na inną osobę. W końcu mamy się zżyć z NPCami, więc bohater powinien być tak zrobiony, aby łatwo było się z nim uosobić, a kilkanaście powłok by to utrudniło.
mario87
tylko żeby te 1000 lat nie mineło tak samo jak w fable dorastanie ....
Flik
Obawiam się że tak wlaśnie może być... a to za sprawą tego że mozemy wszystko przeżywać jako wspomnienia. Z tego wynikać może też nikła nieliniowość czyli coś co lubię hyh.gif (taa... jestem dziwny wink.gif)
Tokar
Równie dobrze mogą zrobić z tego kilkuczęściową sagę.
tk
Myślę, że akcja będzie się rozgrywać kiedy bohater przeżył już te 1000 lat a jego wcześniejsze losy będziemy ew. poznawac w formie flashback'ów. Coś w stylu krucjaty po możliwość skończenia żywota czy też uczynienia ukochanej nieśmiertelną, tak samo jak on ( wiemy, żę przeżył już wiele bliskich mu osób ) byłoby naprawdę świetne. Perpektywa skazanego na nieśmiertelność bohatera daje wielkie pole do popisu, oczekuje dobrego jRPG'a z niebanalną fabułą i melencholijnym klimatem.
Kenshin
Kurde ta gra będzie na wypasie , śmierć , miłość , uczucie nostalgi i przygnębienia cały czas . Jak dlamnie numero 2 do zakupu zaraz po PGR3 biggrin.gif
Ryo-San
wywiadzik z Hironobu
http://xbox360.ign.com/articles/617/617344p1.html
Minio
QUOTE(Ryo-San @ 24 05 2005, 23:26)

. More than that, I'm interested in more interactivity.

blink.gif
Wiecie, co to znaczy? Może doczekamy się gry na miarę FF7 excl.gif Licze na tą firme ((Mistwalker). Mogliby jeszcze zrobic grę na pierwszego X'a :marzenia:
CichyGrzmot
QUOTE(tekA @ 22 05 2005, 14:52)
Myślę, że akcja będzie się rozgrywać kiedy bohater przeżył już te 1000 lat a jego wcześniejsze losy będziemy ew. poznawac w formie flashback'ów.
*

And like I said the main character has been living for 1,000 years, and he has 1,000 years of memories
A więc twoje pszypuszczenia w części się potwierdziły.
Flik
a kto to wam pierwszy powiedzil tongue.gif ehh niedocenionym byc...
Diabeu
Wiecie, co to znaczy? Może doczekamy się gry na miarę FF7

nie no co ty, mam nadzieję na coś ambitniejszego od klepania galaretek kurduplem z majchrem 3x większym od niego
Flik
kwestia wkrecenia sie w fabule. ja tam galaretek nie pamietam (sam nie gralem). a klimat w ff7 wydawal sie raczej mroczny niz jakis galaretowato-sielankowy. pozatym z tego co mozna bylo zoczyc na filmiku z gametrailers to zapowiada sie bardzo powazna produkcja.
Arox
Uhuhu... Jest coraz bardziej prawdopodobne że X360 wyląduje u mnie na chacie...
Minio
QUOTE(_Diabeu_ @ 2 06 2005, 08:22)
Wiecie, co to znaczy? Może doczekamy się gry na miarę FF7

nie no co ty, mam nadzieję na coś ambitniejszego od klepania galaretek kurduplem z majchrem 3x większym od niego
*

Chodziło mi bardziej o bardzo dobrego RPGa, który zostanie niemal legendą. Grą tak dobrą, że każdy następny RPG będzie do niego porównywany. FF7 dla wielu jest najlepszym RPG a mam nadzieję, że jakaś gra od MW będzie podobnego kalibru- zmiecie wszystko, co było dokonane na tym polu, stworzy istna rewolucję. No co, pomarzyć nie wolno?
A tak BTW to ja do walk z galaretkami nic nie mam tongue.gif . Jakoś nigdy mi nie przeszkadzał ten popierdółkowaty klimat większości przeciwników ninja.gif .
styxq
wydaje mi sie ze to będzie to czym powinien byc final.Który niestety poszedł w strone dziecinnej fabuły i kiczu, czasy ff7 mineły niestety a lost odysey może byc tym własnie czym kiedys były finale.chodzi mi głównie o ciężki klimat i śmierc której tak bardzo w finalu starano sie omijac.męczą mnie dobre zakonczenia moze wezniecie mnie za niewyżytego ale ja chce śmierci głównej postaci i wydaje mi sie że w lost odysey głównym celem będzie zdiąc klątwe z postaci i poprostu zginąc i to jest piękne twisted.gif
Kenshin
QUOTE(styxq @ 5 06 2005, 22:43)
wydaje mi sie ze to będzie to czym powinien byc final.Który niestety poszedł w strone  dziecinnej fabuły i kiczu, czasy ff7 mineły niestety a lost odysey może byc tym własnie czym kiedys były finale.chodzi mi głównie o ciężki klimat i śmierc której tak bardzo w finalu starano sie omijac.męczą mnie dobre zakonczenia moze wezniecie mnie za niewyżytego ale ja chce śmierci głównej postaci i wydaje mi sie że w lost odysey głównym celem będzie zdiąc klątwe z postaci i poprostu zginąc i to jest piękne twisted.gif
*

Dokladnie smierc glownego zabijaki albo jego (pipi) to jest to co lubie , poprostu po takim zakonczeniu lepiej pamieta sie gre i rozmysla nad nia .
Ryo-San
kilka screenow z Famitsu

shooty linkuje z serwisu www.xboxonline.pl
Alpha Trion
Gut! , myslalem ze bede musial czekac na ps3 by pograc w sensowne jrpg a to Ci ... laugh.gif

gra raczej nie bedzie takim szokersem jak FFVII (nie ma sie co czarowac) ale bedzie solidnym kawalkiem softu
styxq
QUOTE(Alpha Trion @ 6 06 2005, 10:00)
gra raczej nie bedzie takim szokersem jak FFVII (nie ma sie co czarowac) ale bedzie solidnym kawalkiem softu
*

dlaczego niby nie jak nie ta to zadna, jeżeli mistwalker to zepsuje to .... twisted.gif
Trzcina
Hehe, wystarczy jedno nazwisko do tego zeby Mistwalker byl wg niektorych kultowa grupa... Przypmina mi to obiecanki Piotrka Molyneuxa i jego Fable biggrin.gif Tak samo ybylo zapowiedziane wraz z informacja o nowej konsoli M$...
TomisH
A cały mistwalker to 10 osób? wink.gif
Trzcina
Eeee nie wiem co masz na mysli TomisH ;]

Ja po prostu mowie zeby powstrzymac sie z glupotami pokroju 'tytul na miare ff vii' czy cokowliek w ten desen. Najwiekszym przelomem jakiego MOZNA byc pewnym bedzie to ze pojawi sie na konsole Microsoftu smile.gif
CichyGrzmot
QUOTE(Trzcina @ 7 06 2005, 16:36)
Hehe, wystarczy jedno nazwisko do tego zeby Mistwalker byl wg niektorych kultowa grupa... Przypmina mi to obiecanki Piotrka Molyneuxa i jego Fable biggrin.gif Tak samo ybylo zapowiedziane wraz z informacja o nowej konsoli M$...
*

Nie jedno...
Kilka nazwisk tam jest np. Uematsu...
Pozatym wymień mi dwa nazwiska ludzi którzy robili halo
Ta gra sie poprostu śiwetnie zapowiada.
Minio
QUOTE(Trzcina @ 7 06 2005, 23:27)
Ja po prostu mowie zeby powstrzymac sie z glupotami pokroju 'tytul na miare ff vii' czy cokowliek w ten desen. Najwiekszym przelomem jakiego MOZNA byc pewnym bedzie to ze pojawi sie na konsole Microsoftu smile.gif
*

Jeśli o mnie chodzi, to w każdym poście zaznaczałem, że to są marzenia. I w kilku zaznaczyłem, że i tak czegoś takiego nie zobaczymy.
Zresztą, ludzie się napalili na PS3 i oczekują cudów, to ja robię to samo z Mistwalkerem. Nie wolno? Sam dobrze wiesz, jak na ludzi działaja znane nazwiska lub markowe produkty.
Z pogrubioną częścią postu trudno się nie zgodzić.
Kenshin
Ja bym sie narazie nie wypowiadal czy LO rozwali FF7 czy nie. Ale szanse na to ma , jesli tylko Mistwalker niczego nie rozwali ta gra moze stac sie dla X360 tym czym jest FF dla konsol SONY. Choć mam nadzieje że bedzie bardziej "dorosla" niz to co reprezentoje soba obecnie seria FF.
styxq
QUOTE(Minio14 @ 8 06 2005, 13:43)
QUOTE(Trzcina @ 7 06 2005, 23:27)
*

Jeśli o mnie chodzi, to w każdym poście zaznaczałem, że to są marzenia.
*

]

marzenia czasem sie spełniają wink.gif ja mam nadzieje że LO będzie conajmniej hitem ale wszystko może sie zdazyc unsure.gif
Trzcina
Nie no spoko, ja nie mowie ze marzenia to zla sprawa. Ale niektorzy juz teraz stwierdzili ze ta gra przebije najbardziej kultowego (co nie znaczy ze najlepszego...) RPG na konsole do tej pory.

Co wiecej wnioskuja to na podstawie tego ze gre te robi ktos tam, wspolpracujac z kims tam... Zadnych info odnosnie systemu, odnosnie samej gry ptakrycznie nie bylo (procz krotkiego info o fabule - na czym bedzie sie opierac). Wiec to troche na wyrost...

Niemniej jednak, ja rownie mocno jak wy chce zeby ta gra byla tak dobra jakbym sobie tego zyczyl, bo to moze byc (i dla wielu, np dla mnie) jeden z najwiekszych atutuw nowego x'a.

To tyle ;p

PS. Bobek, dla mnie halo nic nie znaczy. smile.gif Mogloby go rownie dobrze nie byc i nic wielkiego by sie nie stalo. smile.gif
styxq
QUOTE(Trzcina @ 9 06 2005, 09:46)
Nie no spoko, ja nie mowie ze marzenia to zla sprawa. Ale niektorzy juz teraz stwierdzili ze ta gra przebije najbardziej kultowego (co nie znaczy ze najlepszego...) RPG na konsole do tej pory.

Co wiecej wnioskuja to na podstawie tego ze gre te robi ktos tam, wspolpracujac z kims tam... Zadnych info odnosnie systemu, odnosnie samej gry ptakrycznie nie bylo (procz krotkiego info o fabule - na czym bedzie sie opierac). Wiec to troche na wyrost...

Niemniej jednak, ja rownie mocno jak wy chce zeby ta gra byla tak dobra jakbym sobie tego zyczyl, bo to moze byc (i dla wielu, np dla mnie) jeden z najwiekszych atutuw nowego x'a.

To tyle ;p

PS. Bobek, dla mnie halo nic nie znaczy. smile.gif Mogloby go rownie dobrze nie byc i nic wielkiego by sie nie stalo. smile.gif
*

ja nie mowie ze przebije ff7 zreszta nikt tak nie mowi poprostu ta gra ma szanse byc takim hitem jak ff7 ale jak będzie zobaczymy w dniu premiery.ale zapowiada sie dobże.nawet jak okaże się gorsszy od ff7 to i tak będzie na 100% dobra gra to jest pewne
Ozi
QUOTE(styxq @ 9 06 2005, 14:25)
nawet jak okaże się gorsszy od ff7 to i tak będzie na 100% dobra gra to jest pewne
*

Niby skąd ta pewność? Jak napisał Trzcina - o tej grze poza krótkim info o fabule nie wiadomo nic. Zero, null, nothing... wiemy tylko kto ją robi. A pomimo tego, że to znane postacie nie gwarantuje to bynajmniej, że będzie to dobra gra.
CichyGrzmot
QUOTE(styxq @ 9 06 2005, 13:25)
*

Rozumie, ale bądz co bądz to jedna z największych gier i dla wieeelu graczy jest kultowa.Ale special for you dam Ci inny pszykład.Lubisz Gran Turismo?Jeśli tak, to ilu znasz twórców?
Kenshin
Jedno jest pewne ta gra już wzbudza kontrowersje biggrin.gif
mario87
gra i tak będzie njalepszym jRPG na konsole billa, bo jak narazie będzie jedynym jrpg czyli nie ma co wybrzydzać ;p no chyba że szybciej wyjdzie inny jrpg smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.