Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Alan Wake
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4
Mastah27
http://www.n4g.com/News-104334.aspx

Na stwierdzenie, że w 2008 roku line-up dla X360 jest gorszy niż u konkurencji, Bach odpowiada, że na GDC (w przyszłym miesiącu) zostanie zaprezentowanych kilka dużych tytułów, a wśród nich będzie Alan Wake. Wygląda na to, że w ciągu 11 najbliższych miesięcy gra nareszcie wyląduje na sklepowych półkach. W końcu 4 lata developingu to chyba wystarczająco dużo na stworzenie tego typu pozycji smile.gif.
Piechol_Jr
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/15409.html

Nie wiem czy to juz gdzies bylo wczesniej, ale Alan biega jak pokraka.
jiloo
CYTAT(Mastah27 @ 26 01 2008, 13:05) *
W końcu 4 lata developingu to chyba wystarczająco dużo na stworzenie tego typu pozycji smile.gif.

moze chca w tej kwesti dogonic Silicon Knights wink.gif

a co do filmiku i biegajacego Alana, to rzeczywiscie chlopina biega jakby kij polknal. moze sie jeszcze nie skupili na animacji postaci. a moze skupiajac sie na wykreowaniu takiej demolowalnej przestrzeni ograniczyli mozliwosci zanimowania postaci. moze konsola nie jest w stanie uciagnac wszystkiego.
Dabman
Posted October 05, 2006 @ 5:04 pm

Myslicie ze przez tyle czasu gra dalej stoi w tym samym punkcie, jak na tym filmiku?
Sandking
Radzę sobie przypomnieć jak poruszał się Max w obydwu grach mu poświęconych, nie nazwałbym tego "naturalnym" poruszaniem. Ale to i tak nie przeszkadzało w grze, po prostu po chwili człowiek o tym zapomina ;]
Piechol_Jr
Po tej grze chce spodziwać sie jednego: Klimaty przez duże "K". Jezeli w tej kwestii developer mnie nie zawiedzie, to jakoś przełkne Alana biegającego jakby miał dildo w du***. tongue.gif
.:marioo:.
To będzie chyba pierwsza gra w której odczuję wielkość przestrzeni... będe czuł jak stoję koło motelu w górach, odczuję odległości, chcę czuć się że TAM jestem.. Do tej pory żadnej grze się to jeszcze nie udało.
Co do animacji bohatera - spokojnie na pewno to poprawią.
Brolly PL
Ten filmik pochodzi z października 2006 roku więc dużooo mogło się zmienic
Mastah27
CYTAT(jiloo @ 3 02 2008, 16:50) *
W końcu 4 lata developingu to chyba wystarczająco dużo na stworzenie tego typu pozycji smile.gif.

Remedy to zespół liczący zaledwie koło 35 osób, więc w sumie nic dziwnego, że tyle czasu zajmuje im skończenie AW.
jiloo
CYTAT(Mastah27 @ 4 02 2008, 12:32) *
CYTAT(jiloo @ 3 02 2008, 16:50) *

Remedy to zespół liczący zaledwie koło 35 osób, więc w sumie nic dziwnego, że tyle czasu zajmuje im skończenie AW.

hehe. z mojej strony to byl tylko niewinny zarcik, zero sarkazmu wink.gif
yaczes
No i nic nie wiadomo o AW sad.gif
komar737
W takim razie, po co sie zapowiadali?
Czappi
IGN podaje premierę w PALu na 21 marca 2008. To chyba żart albo nikt od dawna nie zrobił aktualizacji.
maciek88
oni tak zawsze chyba z du.py terminy daja jak cos nie jest pewne. wczesniej to na ktoregos lipca 2007 bylo podane.

a poza tym Max Payne to powszechnie rozpoznawalne slowa w srodowiskach graczy wiec nowa gierka tworcow takiego hiciora musi miec uprzednio odpowiedni hype.

ja stawiam na jesien/zime 2008 lub nawet poczatek 09 w najgorszym wypadku.
Master_Lukas
W brytyjskich sklepach premiera przewidziana jest na 31 Października, czyli za 234 dni smile.gif Wersja pazdziernikowa jest chyba bardziej wiarygodna niz ta marcowa wink.gif
bart-blank
Na 100% nie będzie Alana w marcu, tak jak TOO HUMAN(może wrzesień) albo pod koniec roku albo na początku przyszłego.
A.L.I
http://polygamia.pl/haze-22-maja Szkoda sad.gif
Mastah27
Alan najprawdopodobniej dopiero w przyszłym roku (w sumie można się było tego spodziewać) sad.gif:

http://www.totalvideogames.com/news/No_Ala...3214_4736_0.htm
bart-blank
Mam nadzieję że ta gra nie podzieli losu DNF... mogliby dać jakiś nowy trailer albo coś ehhhh
maciek88
nie podzieli... samo gdybanie nad tak oczywista sprawa jest strata czasu. trza czekac na E3 gdzie sprawa sie wyklaruje imo. cierpliwosc wynagrodzi. ja oczekuje gry mojego zycia...
Kroolik
To chyba w mało gier grałeś tongue.gif
Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Patrząc na Duke Nukema zakładam, że każda gra kiedyś tam wyjdzie.
Poczekamy, pomacamy.
Slupek88
Co pojawi się nowy post w tym temacie, czytam z palpitacją serca. Może w końcu oficjalna zapowiedź, może data premiery, może nowe screeny, może trailer. Ehhh też licze na ten tytuł jak cholera, nic tylko czekać na E3
Brolly PL
Alan na TGS
http://xboxsite.pl/News/Alan-Wake-na-TGS.html
ArkejD
Yeah ! Przyjdzie nam jeszcze poczekać, ale lepsze to niż nic.
Gooralesko
Za długo robią ta grę. Przychodzą mi na myśl STALKER i Too Human. Owszem pierwszy jest całkiem niezłą produkcją ale nie rewelacyjną. A drugi to gra pachnąca lekko crapem (przepraszam ych którym się TH bardzo podoba wink.gif ).
MasterShake
nie wiem czemu kojarzy mi sie to z sh2.
Slupek88
Też mam złe skojarzenia z grami za długo robionymi, przeciąganymi. Tak jak napisałeś, wspomniany Too Human,blee. No, ale na Alana cały czas licze, tylko niech w końcu coś pokarzą, że gra żyje, oddycha. Kawałek gameplaya, nowe fotki, byle co
Lain
wub.gif ... yhy.

ja już się nie mogę doczekać. ;] szkoda, że moją dobrą stroną nie jest cierpliwość ; D oby nie zyyyebaly.
Hela
Remedy ciągle pracuje nad Alanem:
http://xbox360.ign.com/articles/899/899638p1.html
MasterShake
miło z ich strony.
http://xbox360.ign.com/dor/objects/743608/...9052018453.html
no przeciez Twin Peaks połączony z Insomnia i ( nie wiem skąd mi się wzięło ) SH2, ten klimat małego miasteczka... no niech to wyjdzie ;f
Hela
Nowy trailer 17stego października
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=337013
Slupek88
Hela, masz piwo u mnie, no kurde taki news, taka wiadomość. wink.gif A tak na serio, no W KOŃCU, chcę zobaczyć jak to teraz wygląda, jeden z najmocniejszych exlusivów.
Vulc
No, nareszcie coś się dzieje w temacie "xboxowego" Heavy Rain. smile.gif Mam nadzieję, że trailer nie pozostawi złudzeń co do jakości tej gry. Czekamy.
Gooralesko
Czekałem na jakieś info o AW i się doczekałem. Oby na końcu trailera był podany rok premiery.
Wojtq
Sam rok niech sobie wsadzą, ja chcę przybliżonej daty, bo wątpię, aby gra nie pojawiła się w 2009 smile.gif . Zapewne będzie to oczko w głowie M$ na przyszły rok.
Diabeu
zdeka poryte jest zapowiadanie trailera, zapowiedź zapowiedzi wtf
Zeratul
IMO gra bedzie rozczarowaniem roku 2k9 smile.gif
Diabeu
istnieje dużo prawdopodobieństwo przehajpowania tego tytułu, lubię Remedy ale jak mi nasrają do talerza to nie będę udawał że to schabowy
Zeratul
za rok wychodzi Heavy Rain i cos mam wrazenie, ze zje Alanka jako cos na zab przed porannym stolcem
komar737
Ale Alanek przez te lata nieobecnosci zdazyl wyrosnac i nie wiadomo, jak teraz wyglada.
Zeratul
i wlasnie to boli, ze g0wno wiadomo
Gooralesko
A tam gadasz Zeratul. Wiemy, że jest Alan Wake jako główny bohater, który przyjechał do małej mieściny w której chce zaponieć o prześladujących go koszmarach. I jeszcze wiadomo, że Alan jest pisarzem więc wiemy dużo więcej niż o HR wink.gif
Hela
Remedy explains why Alan Wake is taking so long and confirms new trailer for this month.
http://www.videogaming247.com/2008/10/03/r...for-this-month/
BartX
Co za dużo to niezdrowo, developing tej gry tak się ciągnie, że pewnie i tak wyniki sprzedaży nie osiągną pożądanego pułapu dry.gif Kiedy usłyszeliśmy pierwszą wzmiankę na temat AW? Dwa, trzy lata temu?

A co do tego linka - czy Remedy jest naprawdę taką małą i garażową firmą, że musi korzystać z chodów u Rockstara? Nie rozumiem, dlaczego do procesu tworzenia gry, której sława stygnie z każdym dniem, nie zaangażują większej ilości osób.
Hela
Screen z trailera:
http://pelaajalehti.com/2008/10/03/ensimma...siin-on-taalla/
Gooralesko
CYTAT(BartX @ 3 10 2008, 17:04) *
Co za dużo to niezdrowo, developing tej gry tak się ciągnie, że pewnie i tak wyniki sprzedaży nie osiągną pożądanego pułapu dry.gif Kiedy usłyszeliśmy pierwszą wzmiankę na temat AW? Dwa, trzy lata temu?

A co do tego linka - czy Remedy jest naprawdę taką małą i garażową firmą, że musi korzystać z chodów u Rockstara? Nie rozumiem, dlaczego do procesu tworzenia gry, której sława stygnie z każdym dniem, nie zaangażują większej ilości osób.

Bo chcą być niezależni. Ale jednego błędu im wybaczyć nie mogę. Już w 2006 roku prezentowali demko na wtedy nowym Core 2 Quad by zaprezentować kunszt graficzny. Nawet jeśli wyjdzie pod koniec 2009 roku nikogo nie zaskoczy grafiką (chyba, że Remedy naprawdę potrafi robić cuda z programowaniem na X360 lub... zrobi ta grę tylko na PC). Jeszcze przed debiutem Bioshocka Alan zapowiadał sięniesamowicie. To było cudo pod każdym względem a jakością wykonania rafiki, dzwięku, designem miało powalać na kolana. Już mnie nie powala jak oglądam teraz trailery. Miejmy nadzieję, że fabuła i sam gameplay będa na tyle wspaniałe by powiedzieć - mamy perełke na X360.
Zeratul
a teraz widzielismy zapowiedz Heavy Rain, wiec gra graficznie moze tylko rozczarowac...
Slupek88
No zdjęcie z trailera wygląda elegancko. Wkręcił mi się film, że Alan Wake to może być odpowiedź M$ właśnie na Heavy Rain. Przede wszystkim liczę na Alana, że będzie to gra dorosła, poważna , trudna wręcz hardcorowa, bez żadnych blasterów, nadludzkich mocach-siłach, całej artylerii wojskowej. Nie chciałbym żeby to był swoisty horror jak Bioschock czy Dead Space. Bardziej właśnie kierunek HR. Swoja drogą filmik pokazany 2 lata temu, wcale nie odrzuca graficznie, wręcz odwrotnie nadal cieszy oko.
chrno-x
No ta fota budzi nadzieje bo wygląda naprawde świetnie, ja tam się nie zrażam i spokojnie wyczekuje na Alan'a, bo możemy się go spodziewać w momencie gdy będzie niezła posucha i może być naszym wybawcą happy.gif . A tak na powaznie to ciesze się że nie idą na łatwizne i chcą pokazać na co naprawde ich stać nie hype'ując swojego tytułu na prawo i lewo (Mercenaries 2), bo ogólnie widać że przyjęła się już tendencja że lepiej dostać gry tworzone w jeden rok gdzie potem co kilka dni wychodzą do tego tytułu update'y itp. (które swoją drogą najczęściej psują graczom save'y - Oblivion). Czekałem, czekam i będe czekać na Alan Wake bo uważam że naprawde warto.
Keymaker
Słuchajcie, Max Payne też był tworzony nieprzyzwoicie długo i towarzyszyły mu przez cały czas produkcji liczne obsuwy. A jednak Remedy dało radę. Nie zapominajmy, że mamy do czynienia z jednym z najbardziej utalentowanych teamów developerskich. A nie korzystają oni z UE3, tylko tworzą własny engine, który, wg zapowiedzi, będzie oferował naprawdę wiele. Ja tam rozumiem, że można tworzyć grę od podstaw długo, ale trochę mnie boli, że tak długo nie dawali znaku życie tej gry. Mimo wszystko trzymam kciuki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.