no fakt wyglada super

jak to bedize cos w stylu max payna to sie pisze na to
ja tam na jakąś psycho korbę stawiam, tereny w klimacie "The Shining"
mrrrrroczna będzie
A.Z.BEST
23 05 2005, 21:48
Miasteczko Twin Peaks...
Tu tum...
QUOTE(TomisH @ 18 05 2005, 20:42)
Ależ naprawdę nie musisz za to przepraszać.

Już w dostępnym na tą chwilę trailerze - notabene bardzo krótkim - czuć, że w tą grę zaangażowni są kolesie którzy popełnili Maxa Payna. I jeśli ta gra chociaż liźnie tamten klimat to łykam w ciemno.

A screeny faktycznie wyglądają świetnie...
w tym tytule zapowiedziano dynamiczne warunki pogodowe, jak typek pod wpływem ostrego deszczu postawi kołnierz kurtki, zapnie się i zawzięcie będzie lazł przed siebie, czy też ślizganie się na kamieniach w lesie (akcja dzieje się w (pipi)ych górach rodem z Twin Peaks)
liźnie klimatem? hueh ekipa ma wprawę w tworzeniu ciekawej fabuły, powinni dać radę
zwlaszcza że odpowiedzialny za scenar jest Sam Lake, autor scenara do MP
ale ekipa:f znajdź tu Alana (chodzi plota że za wzór służył jeden z Remedy - ja tam nie wierzę)
sami sobie to finansują, ino jeszcze wydawca się nie znalazł
"Alan Wake is a bestselling horror writer.
He made a book about his darkest nightmares.
Now those nightmares come true"
co wy na to?
i na koniec zdeka linków
http://www.alanwake.nethttp://www.wakereactor.comhttp://www.alanwake.comhttp://forums.3drealms.com/ubbthrea...art=1&vc=1&nt=4http://img9.echo.cx/my.php?image=awakelogo2ln.jpghttp://www.maxpayneforums.com/viewtopic.php?p=7306#7306
http://eurogamer.net/article.php?article_id=59299preview Alana
As Remedy's Sam Lake explains: "Alan Wake is a psychological action thriller. We use the blurring line between dreams and reality as a theme. The familiar setting is the idyllic American small town with something threatening waiting under the surface. The main character and the premise, the horror writer whose life turns to a nightmare who comes straight from a Stephen King novel, and we used all of those elements and put them within the framework of a Hollywood blockbuster action type game."klimacik In the Mouth of Madness się kłania, plus King i Lovecraft i posypane Twin Peaks
światło (sztuczne i naturales) będzie naszym sprzymierzeńcem - nasze koszmary widocznie nie są fanami iluminacji itp.
za to mrok i ciemność to ich dom - be afraid, be very afraid mehehehehe
a że Alan jest insomniakiem to schiz będzie miał non toper

niezła nazwa miasteczka - Pride Falls
no to szatanszatan
maciek88
4 06 2005, 10:04
Zdecydowanie najbardziej oczekiwana przeze mnie gra. Ja chce juz ja chłonąć, poznawać. Strzał w 10 z pomysłem. To napwa optymizmem, moze gry beda szły w podobnym kierunku.

WoooooooooooooooooooooooooooooooW
Zlookajcie pierwszy screen
http://www.jeux-france.com/news10649_alan-...n-peu-plus.html
Ostatni jaki ma klimat...
jaszczoor
21 06 2005, 20:42
Aktualnie jest to najbardziej oczekiwana przezemnie gra na next-geny.
Grafika cudo, ale już od samych screenów bije taki klimat że ho ho

Już poprostu mam dość fpp, tzn lubie ten gatunek ale teraz co druga zapowiedź to jest jakaś strzelanka a co za duzo to i świnia nie zje...
Rowniez bardzo licze na ta gre. Mam nadzieje, ze wniesie cos nowego w temacie rozgrywki, zagadek, fabuly itp oraz nie bedzie opierac sie na oklepanych schematach

Licze na cos innowacyjnego i awangardowego.
Jestem po trailerku i cóż - mam nadzieję, zę bedzie to wyglądało jeszcze lepiej - na razie widoczny jest minimalny popup... I Alan biega lekko koślawo, ale wszystko do dopracowania.

Trailer leży na xboxyde.
Trailer w wersji
WMV HD (47 MB)
OsciBosci
22 06 2005, 11:52
Z tym szalikiem wyglada jak...gej
Kenshin
22 06 2005, 20:46
Ta gra jest przepiekna co ja pisze , to dzielo jest przepiekne . Mam nadzieje ze to bedzie jeden z tych tytulow ktory da poczatek wspanialej serii, bo klimacik ktory wylewa sie wrecz ze screenow powala na kolana . peace . make war not love .
Mastah27
18 05 2006, 12:49
Nowy trailer dla rozruszania tematu (z okazji tego, że dorwałem pierwszego Max Payne'a

):
http://www.xboxyde.com/news_2926_en.htmlŚwietnie to wygląda, klimat także pasi, ale ciekawe jak będzie wyglądała rozgrywka? Bo wygląda na to, że będzie możliwość poruszania się pojazdami, tereny ogromne, więc może dostaniemy dramat psychologiczny z lekką nutką GTA? Zobaczymy.
Ryo-San
18 05 2006, 13:11
I was a writer...
Before my life fell apart...
My name is Alan Wake..
I came here to get help..
to forget the past
and to sleep again
But alone with the darkness
...the only thing worse
than not sleeping
...is being awake
I AM AWAKE
------------------------
trailer na konferencji MS naprawde dal rade..tytul zapowiada sie nadzwykle tajemniczo..klimat, grafa - to wszystko wrecz wylewa sie z tego trailer'a...szkoda ze nie ma nawet przyblizonej daty premiery..no ale skoro tytul juz rok temu byl prezentowany na E3 to...trzeba byc dobrej mysli
teaser rok temu był lepszy od obecnego jak dla mnie
nie pokazali NIC nowego tak naprawdę, kolejny teaser a nie trailer
przez rok jaki dzielił poprzednie e3 od obecnego na stronie nie pojawiło się nic
....do dupy
Ja bardzo licze na klimat jak w filmie Bezsenność (z Pacino). Remedy już w serii MP (a szczególnie to w "jedynce") udowodniło, że potrafi stworzyć psychodeliczną atmosferę, a ona pasuje jak ulał do Alana. I oby obyło się bez mainstreamu. Trzymam za finów kciuki i czekam.... oby nie ZA długo.
BTW: Ja kce Max Payne 3!!
bart-blank
25 09 2006, 16:52
na stronce gry jest info że nowe screeny niedługoooo
can't wait!
skriny? no suuuper, zaraz się posikam, phi
od dłuższego czasu nie pojawiło się nic nowego - teraz to powinni dać konkret trailer a nie skriny - i kiedy do cholery to ma zostać wypuszczone w świat?
czyżby postawili sobie poprzeczkę za wysoko?
X06 Barcelona ludzie, poczekajcie

A jak wtedy nic więcej nie pokażą to... nie mamy wyjścia - będziemy czekać
Ta prezentacja mnie rozwaliła po prostu, te cienie, te widoki O_O
Tornado było niesamowite, szkoda tylko ze kacja dzieje się w nocy, nic nie widac.
jakos mimo iz wierze w power 360tki... mysle ze to duo core nie byl... a jak byl to nie wiem co byla za grafa w srodku, ale napewno psychx ageia tam tez byla!! ( tamgla ) woda znakomita/cienie tez... detale ubrania postaci:| mimo iz jakosc filmiku beznadziejna to szok, mimo wszystka sadze ze to dx10 i cos jeszcze, nie wyobrazam sobie tego tak na x360, a w szczegolnosci w 30fps ( nie mowie o 60 ) gra robi MAYHEm, ale x'a tu nie widze, ani zadnej konsoli mysle ze na konsoli bedzie to gorzej wygladac ( zreszta fizyka mowi za siebie, jakis akcelerator musial byc )
Ryo-San
27 09 2006, 22:23
QUOTE(Dabman)
mysle ze to duo core nie byl.
i dobrze myslisz bo gra byla prezentowana na najnowszym 4 rdzeniowym procku intela
ehhh mam nadzieje ze dorowna wersja x360 do tej pecetowej... bo jak juz teraz na pc to bedzie lepiej wygladac to 360tke zapodam tylko dla doa/gow/ng2/ bo halo mnie nie rajcuje... 1 slowem, czekam na gameplay z 360tki!! nom cooz, szkoda, lecz the cell ma 7 rdzeni ( ponoc ) a osiagami podobnie stoi jak x'owy proc, wiec moze, moze, ale co z tego jak dx10 i agei nie ma 360tka. Licze na ten team, i taka grafe na 360tce ( marzyciel )
Nawet jesli takiej grafiki nie uciagnie XO to i tak malo jaki smiertelnik bedzie mogl taka odpalic na swoim PC. A wogole to chyba zbyt pesymistyczni jestescie, 360 ledwo rok na rynku wiec jestem pewny, ze zobaczymy jeszcze gry lepsze od AW.
i wlasnie w tym jest problem, bo jak wychodzi dc/ps2 i wczesniejsze konsole, to jednak wyprzedzaly pc efektami i ogolem moca o wiele, wiele lat, a tu wychodzi konsola ktora w czasie wyjscia ma niewiele slabsze komputery, grafiki nie uzyskamy, woda z fc mysle ze jest max, bo wiecej chcesz wydobyc z dx 9.0c? tu juz zalatuje 10:/ zreszta mgla napewno nie dzwigana przez grafe tylko dodatkowy akcelerator, oswietlenie, fizyka akcelerowana ( ta traba powietrzna ) co prawda troche bledy sa w fizyce ( troche nienaturalnie ta wierzyczke zszarpuje ) ale no nie ma coliczyc ( kurde, obym sie mylil ) nataka grafike, chyba ze wszystko bedzie 1 wielki render!! ( re zero? ) ale to juz nie to! ogolem szok wielki. Ciekawe czy gra wykorzystuje wszystkie 4 rdzenie nowego proca i ile bedzie wykorzystywac na x'ie ale nie widze w tle downloadu gdy ta gra bedzie odpalona na konsoli. Dobre czasy chyba mina:]
Spokojnie jeszcze kupa nie wykorzystanej mocy lezy w 360. Jak PS2 bylo rok na rynku to nikt sie nie spodziewal, ze pociagnie takie gry jak GoW czy RE4. Poza tym technologia rozwija sie teraz szybciej niz kilka lat temu wiec automatycznie konsole szybciej zaczna przegrywac pod wzgledem graficznym z pc tyle tylko, ze jak juz mowilem, zeby na blaszaku bawic sie w taka grafike trzeba wydawac kupe forsy. I mysle, ze coraz mniej graczy bedzie sie na to decydowalo tak jak moj kumpel ktory do tej pory mial high-endowego kompa ale stwierdzil, ze to jedna wielka glupota upgreadowac peceta co chwile wiec zamierza kupic sobie XO.
2006-09-27 12:55:21 In reply to SimonM7 (2006-09-27 12:07:34)
Posted by SimonM7
"While I know Remedy has many PC fans, I wish they'd just give in and build their games for consoles."
This is exactly what Remedy is doing NOW! We are making both PC and 360 versions by ourselves and they are being developed parallelly. At the same time. By the same people.
And the 360 version will look good. Promise.
Anyway, thanks for the kind comments
and happy gaming!
Mika Reini
Remedy Entertainmentja tam im ufam
bedzie wygladac dobrze, nie oznacza wspaniale:/
Ryo-San
28 09 2006, 15:37
boze Dabman jak smucisz...czy mozesz spojrzec na to z troche bardziej optymistycznej strony...
po pierwsze - wydawca AW jest Microsoft Gamest Studio - wiec jak sadzisz ze
spiepszą graficznie gre na swoja wlasna konsole to cos tu bedzie nie tak...
po drugie - XO nie jest na rynku nawet rok a ty juz w kwestii graficznej mowisz tak - jakby konsola zaczynala conajmniej swoj 6 rok zycia oo
fakt - juz teraz mozna dostac kompa mocniejszego od X360 i PS3 - ale to jak optymalizowane i kodowane sa gry na konsole widac juz od czasow szaraka w kazdej kolejna generacji, wiec nie wiem w czym problem..
QUOTE(Dabman)
agei nie ma 360tka
360tka nie ma AGEI bo przeciez nie moze jej miec..PS3 podobnie...AGEI'e maja dev kity do PS3 na zasadzie jakies umowy z Sony - czyli kazdy dev kit gratis jest wyposazony w ten silnik - natomiast jak chcesz wrzucic tą fizyke do gry na 360 - musisz za nia(jako developer) zaplacic - to wszystko
a same konsole zarowno PS3 jak i 360tka obslugują ten fizyczny silniczek...
Mastah27
1 10 2006, 17:24
ALAN WAKE PREVIEW (PLAYABLE AT X'06)
http://previews.teamxbox.com/xbox-360/1468/Alan-Wake/p1/QUOTE
I can assure you there’s a reason why Microsoft Game Studios decided to publish this game and secure the next title from Max Payne’s developers as an Xbox 360, Windows Vista exclusive.
POLECAM!!
Zabardzo panikujecie z tą grafą, PC'tami i takimi tam. Max Payne był w swoim czasie najlepiej wyglądającą grą na PC, do tego chodził bardzo szybko i płynnie, na tej podstawie moge domniemywać, że ALAN WAKE będzie miał świetny engine (na równi z najlepszymi grami japońskimi czy na ue3). Poza tym fakt należy zwrócić uwage że gra obsługuje wiele rdzeni, czyli napewno będzie dobrze wykorzystywała CPU Xboxa, w relacji z X06 piszą że cały rdzeń będzie poświęcony fizyce. Myśle że na PC gra nie korzystała z akceleratora fizyki, bo był to pokaz możliwości procesorów INTEL !!! Gdyby tam był akcelerator fizyki jaki sens miałby taki pokaz (grafika => karta grafiki; fizyka => karta fizyki - i gdzie tu miejsce na intela ??).
Pamiętajcie o tym, że REMEDY robiło kiedyś (na PC) gry o lepszym współczynniku jakości grafiki do wymagań niż twórcy Oblioviona czy Ghost Recona, nie zdzwiłbym się wiec gdyby ta sytuacja powtórzyła się na Xboxie.
Szczerze? Lekko obawiam się o dalsze losy tej gierki... Niby jest ładnie, ponuro i ogólnie w klimacie, tyle że póki co ciut mało jeszcze o niej wiemy. Widział ktoś może gameplay? Sceny starć? Przeciwników (o ile takowi mają się tu pojawić)... Cokolwiek poza zmianą warunków pogodowych, jazdy samochodem itp? Ha, no właśnie...
Od dosłownie kilkunastu dni męczy mnie chęć sprawdzenia jakiegoś nextgenowego 'dreszczowca'

więc na AW czekam oczywiście z niecierpliwością.
WildFirePL
22 10 2006, 22:23
polecam Codnamed
raczej "Condemned: Criminal Origins"
QUOTE(WildFirePL @ 22 10 2006, 23:23)

polecam Codnamed
"Dreszczowca stricte silentowego" - zapomniałem dodać

Ale dzięki, Condemned z pewnością wart jest obadania, trzeba więc będzie uwzględnić to w liście najbliższych wydatków.
maciek88
29 10 2006, 19:24
Mendzicie z tą grafiką. Gra wygląda wspaniale, ale faktem jest ze mało o niej wiadomo. Świat przedstawiony na tych trailerach bardzo pobudza wyobraznie i jak sie tak zastanowic to nie wiadomo na czym ta gra bedzie polegac. Czy bedzie poszatkowana na etapy, czy np. przy 20% chcąc sobie przejechac na inny kawalek mapki uswiadczymy "blokade". Albo czy bedzie mozna przeskoczyc przez barierke i wpasc do wody, czy z miejsca zobaczymy napis Game Over? Poza tym jak wyglada kwestia innych mieszkancow miasteczka? Jak na razie pusto. Góry, lasy - czy to tylko w formie widoczków czy można będzie wszędzie dojść/dojechać? Wiele pytan, zadnych odpowiedzi. Jest ślicznie, trzeba czekać, na pewno warto. Mam nadzieje, że ta gra ustawi konkurencji poprzeczke cholernie wysoko.
Piechol_Jr
29 10 2006, 19:42
Żebyśmy nie dostali czegoś takiego jak Fahrenheit, czy tam Indygo prophecy czy jak tam wolicie... Choć w sumie to nie mialbym nic przeciwko... Lepiej dostac na prawde klimatyczny produkt niz kolejną rezydentową strzelanke z przesuwaniem skrzynek...
Don_Pedro
4 12 2006, 22:15
Alan Wake przesuniety na 2008!
www.next-gen.com.pl
Taaaaaaaaka z(pipi)ka

Shit! Szczerze? Wierzyć mi się nie bardzo w to chce...

A jednak.
Don_Pedro
4 12 2006, 22:39
A jednak, spoko bzdur nie podaje:)
Ja tez jestem zawiedziony, ale mimo wszystko...gra bedzie jeszcze lepsza:P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.