Pomimo sporego przesytu jaki odczuwam po dwóch dniach ściągania trilerów skusiłem się jeszcze na to:
Kameo w akcji...Polecam to obejrzeć bo w akcji prezentuje się to kapitalnie. Zanosi się na świetną gre platformowo-przygodową. Mam cichą nadzieję, że zrobią z tego launch title dla nowej konsoli Microsoftu.
xelloss
19 05 2005, 12:27
Powalają rozmachem i fajnymi patentami. Choć niestety wygląda na dosyć łatwą. Szkoda że nie są to trailery puszczone ofcjalnie, a zrobione jakąś słabą kamerą z ręki, ale przynejmniej jest pewność że to filmiki z gameplay.
Ta gra nie robi na mnie żadnego wrażenia. Latanie skrzydlatą wróżką to zdecydowanie nie moje klimaty. Do tego oprawa w 30 fps, którą pierwszy Xbox pociągnąłby z palcem w du/pie : /
Oj tam, moze i nie Twoje klimaty ale mnie się podoba.

Faktycznie graficznie prezentuje się przeciętnie (jak sie widziało trailer Killzone to nic się nie podoba

) ale kto śledził jej "dzieje" ten wie, że gra to "tylko" podrasowana xboxowa wersja.
A mnie się podoba i klimat, i design gry, i morfowanie... co kto lubi.
A.Z.BEST
22 05 2005, 00:23
To najbardziej bajkowy produkt jaki kiedykolwiek powstawał. Nie doścignie mu Jak & Daxter, ani Fable. Kameo jest cudowne. Zawładnęła mną ta gra. Jest śliczna.
grafa przeciętna? szybko się ludziom we łbach pieprzy, ja tam widzę prześliczną grafę, szczegółowa i Z bogatą kolorystyką
pooglądałem filmidła z GT i klimat to ma specyficzny, korba jak zamieniła się w śnieżną małpę i ponabijała orkasy na kolce, potem wafla za nogi i pacpacpac a na koniec srrruuuu w przestworza pajaca
Faktycznie z tą przeciętna grafą przesadziłem... ehhh, cholerne Kilzone

Nawet jesli tak napisałem nie znaczy to, że mi sie nie podoba. Jak napisał Azi - ta gra jest sliczna... nic dodać, nic ująć.
Tylko dlaczego 30 fps?Czy nie mozna odjąć trochę wizualiom,ale w to miejsce zmusić engine do pracy w 60 fps?Nie podoba mi się fakt,że wchodzimy w kolejną generację konsol,a nic w tej mierze się nie zmienia.Dla wielu graczy,w tym dla mnie,60 fps jest równie ważne jak wyczesane efekty i kosmiczne teksturki.
"Bajkowe" klimaty są OK.Czasami wydaje mi się,że po prostu trzeba do tego dorosnąć
PD0 też ma mieć 30FPS
Kurde, kameo mnie oczarowało - czasami dobrze jest sobie odpocząć od cieżkich klimatów i zagrać w coś takiego. Świetne kolorki, masa detali, bajkowy świat. To będzie hit. Mam nadzieję, że gra nie będzie zbyt krótka, bo to może ją pogrzebać...
Ta gra oczarowała mnie jeszcze kiedy oglądałem trailery x wersji X'owej, akcje z morphowaniem zapowiadają się naprawdę ciekawie, a co do oceny grafiki to poczekałbym jeszcze trochę, to tylko lekko podrasowana wersja z X'a, niedawno dopiero zaczęli to konwertować.
Żeby nie było - patent z morphami w różne pokemony jest fajny, ale jeśli to jest jedyny pomysł na grę, to jest to imho trochę za mało. Przez ostatnie lata w czołowych platformerach działy się takie cuda na kiju, że nowe produkty mogą zawalczyć albo jakimiś nowymi, rewelacyjnymi patenatami, albo super oprawą. W tym przypadku sorki, ale nie widezę ani jednego, ani drugiego

Po prostu widać, ze ta gra miała się ukazać ładnych pare lat temu.
To samo.. ani mnie ta gra nie rusza ani mi się nie podoba. Nie żebym był jakiś wybredny czy coś i wuem tez że w kwestii oprawy nastapi jeszcze poprawa ale .. poprostu nie ma da mnie tego czegoś co by mnie zaciekawiło.
ja tam jeszcze nie spotkałem platformera w którym bierze się udział w ogromnej bitwie, a to można było na filmikach zauważyć
Tokar, ostatnio to platformery były morphowane w shootery, przepaść pomiędzy R&C a R&C3 to (pipi)y rów mariański, Jak to samo
ekipa od Nintendo się nie liczy dla mnie więc nie biorę tego pod uwagę
poczekamy zobaczymy
Mnie tam z kolei w ogóle nie kręcą takie przekombinowane platformery (Jak, Ratchet). Właśnie czegoś takiego mi brakowało - trochę kombinowania, prosty system walki, cukierkowa grafika. Dawno nie grałem w nic chociażby podobnego do Kameo; jedyne co mi przychodzi do głowy to... Pandemonium!
Porcja screenów w dośc wysokiej rozdzielczości.
Kurde to może być niezłe!!
jkaghdkgwsdkw
Jakie to (pipi) cukierkowe O_O
2razyjot
24 05 2005, 07:43
QUOTE(TomisH @ 24 05 2005, 07:31)
Jakie to (pipi) cukierkowe O_O
Poza tym widzialem z tego filmiki i gdyby nie duza ilosc ludkow na ekranie to wychodze z zalozenia, ze to mogloby spokojnie na pierwszego dzieciaka M$ wyjsc. Nie bawia mnie takie gry, wszystkie 'Ratchety' i 'Jaki' odpuszczam sobie wiec to rowniez.
-GLD-Uzny
27 05 2005, 14:46
A mi sie takie gry podobaja

Rayman2 r0x
-GLD-Uzny
30 05 2005, 14:33
Stare. Z Trailera wyjete...
Frank Jaeger
25 09 2005, 15:55
OMG.. właśnie obejrzałem filmiki z Kameo z TGSu.. dawno nie widziałem nic innego związanego z Kameo niż screeny.. i muszę powiedzieć, że jestem w szoku.. gra wygląda na prawdę świetnie, a do tego ma mase kapitalnych patentów.. imo szykuję się hit..
Faustus
29 09 2005, 09:39
QUOTE(bebbop @ 29 09 2005, 01:02)
Wycofuję wszystko co powiedziałem wcześniej o Kameo. Ta gra wygląda niesamowicie

O ile na poprzednich screenach grafika nie wyglądała joś (pipi) ( w każdym razie ja tak sądzę), to teraz jest ona niesamowita. Kapitalnie zrobione postacie (chodzi mi o grafikę, sam ich design jest niespecjalnie fajny, ale może być). No i podciągnięto tekstury, teraz prezentują się one fenomenalnie. Kiedyś sobię tą grę napewno kupię, ale nie od razu, bo jest kilka gier na Xboxa na które bardziej czekam (jak tak patrzę, to wydaje mi się, że X360 będzie miał całą masę niesamowicie dobrych gier).
Zgadzam sie z przedmowcą, obecnie chyba najładniejsza gra na X360 (to wyglada chyba lepiej od PDZ)
Ryo-San
13 10 2005, 13:32
http://www.xboxyde.com/news_2099_en.html20 min gameplayu
zassalem sobie to z nudow i filmik ten mnie zmiazdzyl..ta gra jest poprostu KAPITALNA..przez duze K..
brak slow..swiat jest przewspanialy..i tak basniowy ze trudno to opisac..a akcja na Thorn's Airiship to majstersztyk..czegolnie gdy Kameo zamienia sie w takiego niebieskiego klucha xD to jest cudowne..musicie to zobaczyc..filmik ten min pokazuje chyba wszystkie stowrki w jakie bedzie mozna sie zmieniac..masakra..kazdy zrobiony jest z pomyslem..kazdy ma jakies ciosy ktore urywaja leb...kombosy, slow motion..pieeeeeeeknie to wszystko wyglada..zachowanie sie przeciwnikow..a zreszta to trzeba samemu zobaczyc..
a design swiata, bossow, przeciwnikow to MAJSTERSZTYK
dla mnie to totalny
MUST HAVE...jak widac Rare odrozi sie w przyszlej generacji..i zrobi nie jedna cudnowną gre...
Może oprawa nie jest powalająca, ale zaś nie gadajcie że jest jak z pierwszego X'a - jest dużo nowych efektów (ta cudowna woda), większy poziom detali, duże otwarte przestrzenie. Pamiętajcie że na PS2 gra też mogła łądnie wyglądać jak była pocięta na małe lokacje (mgs3). Ale w next genach chodzi właśnie o to że nie będzie już takiego cięcia na "pokoje" - przynajmniej ja na to licze. Poza tym dzięki temu gra płynnie chodzi cały czas - czy przy dużej liczbie potworków czy w trybie co-op split-screen. Osobiście strasznie mnie juz wkurzały gry na current geny w których była zwalniająca animacja byle tylko gry był łądniejsze - killzone, midnight club itp. A co do animacji 60 fps to obawiam się że WIELORDZENIOWOŚĆ nowych procków w konsolach to możę tylko utrudnić - trzeba ze sobą zsynchronizować efekty dzialania róznych rdzeni - wyjściowa klatka animacji jest efektem działań WIĘKSZEJ liczby cześciowo od siebie niezależnych układów - i łatwiej to wszystko pozbierać do kupy 30 razy na sekunde niż 60. Też nad tym ubolewam ale trudno. Ważne żeby te 30 fpsów w takim razie było stale - a na to się na razie zanosi.
Jonny2003
27 10 2005, 22:15
Wg. mnie to najładniejsza gra na X360.Wykorzystuje masę nowych efektów graficznych(np HDR ) i wygląda wyśmienicie.Filtrowanie textur też jest świetne (nie tak jak np w Ghost Recon dwu czy trzyliniowe),no i ten bajkowo-cukierkowy klimat,który uwielbiam.Zawsze lubiłem platformówki,zwłaszcza te ładne i klimatyczne a Kameo się takie zapowiada.
Misio-Pysio
29 10 2005, 15:31
gra jest śliczna, ale momentami jakos wydaje mi się, że jakoś tak pusto jest-szczególnie na tym otwartym terenie gdzie walczy sie z orkami - niby wszystko cacy, tekstury wypukłe, ale jakos tak biednie to wyglada o_O I nie podoba mi sie postac Kameio - 0 osobowości
Ryo-San
29 10 2005, 15:37
mi sie nie podoba tylko jedna rzecz..we wszystkich filmikach jakie widzialem(a widzilem ich sporo o_O ) jakies 95% wrogow to tak samo wygladajace orki..licze na to ze lista przeciwnikow nie bedzie taka monotonna..
Prezentacja jednej z form
Pummel Weed. Enjoy ;]
ładne pudełeczko
Gry na xboxa też miały na płycie u góry taki nadruk z infem o live i platformie czy nie?
-GLD-Uzny
9 11 2005, 19:57
tak
Zastanawiam sie czy nie kupic kameo na starcie
pdz + kameo = zestaw pro
Bo "RER" zestaw
czterech_
10 11 2005, 19:46
hm, według wstępnych planów nie miało być poziomej krechy między nazwą platformy a okładką właściwą, tylko dolna miała być tak ładnie zaokrąglona - 360 style. ciekawe czemu zmienili... pudło faktycznie ładne, już niedługo sam otworzę swoje
Kurde, coraz bardziej zastanawiam się nad porzuceniem PDZ dla tej gry. Ale jeszcze trzeba rozważyć też PGR3. Ech, trudny wybór ;P
Na oficjalnej stronie gry pojawił się
podcast (format mp3) opowiadający historię świata Kameo. Złoży się na niego
osiem części, pojawiających się
raz w tygodniu. Pierwsza odsłonę znajdziecie pod
tym adesem.
Jest
pierwsza recenzja -
xbox360.ign.com.
Dla
wzrokowców wersja video -
klik.
Druga recenzja -
1UP.com.
1UP.com 7.0/10
0_0
IGN dało troche wiecej (8.4)
ale spodziewałem sie znacznie lepszych ocen.
Ciekawe jak zostanie oceniona druga gra Rare
konstant
15 11 2005, 14:12
QUOTE(YETI @ 15 11 2005, 12:40)

1UP.com 7.0/10
0_0
IGN dało troche wiecej (8.4)
ale spodziewałem sie znacznie lepszych ocen.
Ciekawe jak zostanie oceniona druga gra Rare

A ja spodziewałem się właśnie ocen od 8/10 wzwyż

. Pewnie takie będą się mniej więcej kształtować. DZiwi trochę tylko siódemka od 1UP, ale wyjątki się zdarzają
Saunter
29 11 2005, 21:07
W temacie cisza,a ostatnio o Kameo dość głośno. Wyszło sporo filmików
10 min z Kameo cz.110 min z Kameo cz. 2Siakieś inne 2 filmy
No wiec jestem juz po dluszej sesyjce z gierką

Ogólnie jestem bardzo zadowolony, gra wciąga niemiłosiernie. Klimat weń panujący jest wręcz baśniowy, przeciwnicy są wymagający a bosowie nawet jeśli sie już ich "rozpracuje" potrafią gracza MOCNO podirytować

Do tego dochodzi umiejetnosc odpowiedniego poslugiwania sie stworkami ( zaleznie od sytuacji ) jak i samo ich wymasterowanie ( można je LVupować niczym w rasowym RPG'u ).
Z Zagadkami póki co daje sobie rade ale gra na pewno nie jest grą łatwą. Grafika nie schodzi poniżej bardzo wysokiego poziomu a potrafi naprawde
bardzo zachwycić.Rajd konno pośród setek przeciwników mnie kompletnie rozwalił nie wspominąjąc już o
KAPITALNEJ animacji (już choćby szkrzydła samej kameo ! ).
Lokacje są różnorodne a każda posiada swój charakterystyczny klimacik.
Muzyka znakomicie komponuje sie z grą potegując swoistą bajkową atmosfere. Dla mnie jedynym minusem jest scenariusz ( jest po prostu dobry ) ale może jestem za wymagajacy
Jak dla mnie 9- a może nawet 9
Jak skoncze gre to jeszcze coś skrobne
konrado0905
4 12 2005, 22:57
liczylem na ten tytul i widze ze sie nie zawiodlem. jak bym mial duzo kasy to bym sobie kupil x360 ale jak widac po sygnaturce zbieram na PS3
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.