Anizo powoduje likwidacje rozmycia tekstur - normalnie im tekstura znajduje sie dalej od gracza tym jest ona bardziej rozmyta. Na tym screen'ie wystarczy spojrzec na droge ktora sie ciagnie za szkieletorami zeby zobaczyc ewidenty brak anizo. Mogliby sie bardziej postarac i dopracowac gre na premiere bo znow graficznie nie zachwyci.
Te screeny jak dla mnie to skandal na tym screenie radze sie przyglądnać drzewom w oddali

What fuck is this??
Mam nadzieje, ze ta gra bedzie wygladac lepiej w ruchu, jak narazie miasto przypomina mi to z ES III;M ;/
To ja radze odpalic jakis trailer pokazujacy własciwa gre.
Wiesz screeny a filmik z gry to dwie zupełnie inne rzeczy.
Kolejna gra, ktora na X360 nie zadowala.
Dobra wiadomoscia jest to, ze bedzie mozna pograc na PC z pelnymi detalami i modami.
I nie sugerujcie sie filmikami z E3, pamietajcie, ze developerzy pokazuja gre aby zachwycic i robia to na najmocniejszej mozliwej konfiguracji (GF 7800GTX

).
Zlookajcie trailery

Gra była już niemal gotowa do wypuszczenia ale nie przeszła kontroli wiec premiera sie opozniła.
I nie sugerujcie sie filmikami z E3, pamietajcie, ze developerzy pokazuja gre aby zachwycic i robia to na najmocniejszej mozliwej konfiguracji (GF 7800GTX
Wybacz ale twoja bez graniczna g - - - - - a doprowadza mnie do rozpaczy

( Domniemywam ze na ps3 jest inaczej

)
Fajnie ,ze cie nie zadowala cos czego jeszcze nie ma... gre zazwyczaj ocenia sie gdy juz wyjdzie. Tak! Nie sugerujcie sie filmikami z E3 (lepiej sugerujcie sie wypowiedziami Henrego, on wie wszystko), szkoda tylko, ze sam nie stosujesz tej zasady w stosunku do pewnych renderow...
Ogolnie polecam poczekac z takimi stwierdzeniami jak to Henrego do czasu az gra sie ukaze, bo developerzy maja jeszcze troche czasu na jej dopracowanie.
Trzcina
21 12 2005, 23:37
Henry, jakim ty jestes fanboy'em to jest niepojete.... Czlowieku wez sie uspokoj bo trzeba bedzie jakas interwencje zrobic.
Jeszcze raz napiszesz jakis post 'nie na temat' ktory bedzie prowokowal, a nie skonczy sie tylko na upominajacym poscie...
Zle zrozumieliscie moje intencje.
Chcialem tylko wytlumaczyc (w swoj nieudolny sposob), ze nalezy kierowac sie najaktualniejszymi materialami.
Wiadomo, ze gra tak czy siak bedzie posiadala niesamowita historie i gameplay, jedyne co omawiamy to grafika, czy jest ona az tak wazna?
No i mody, ktore raczej nie uciekna spod ostrza X360 (w koncu HDD cos przechowywac musi).
Pokoj.
QUOTE(Henry @ 21 12 2005, 16:57)

Kolejna gra, ktora na X360 nie zadowala.
Szkoda, że gry jeszcze nie ma. Ale już wiadomo, że nie zadowala, geez.
I który to wymyślił, że Obliviona "przytną" z PC dla x360?
QUOTE(Henry @ 22 12 2005, 00:51)

Wiadomo, ze gra tak czy siak bedzie posiadala niesamowita historie i gameplay, jedyne co omawiamy to grafika, czy jest ona az tak wazna?
Cytat z pewnego
wywiadu:
Aside from obvious differences in controls, Oblivion should function and look pretty much the same on both PC and Xbox 360. Both versions use the same art assets, so aside from minor differences resulting from your display quality, the Xbox 360 version should look identical to a PC running with the highest settings.
Przetłumaczyć?
troche mnie to zdołowało, dla tej gry chcialem kupić 360 tke. miala lepiej wygladać niż na piecu, a teraz okazuje się że wyglada tak samo. Wiec pewnie będe miał ją za darmo lub kupie za połowe mniejszą kase na pc
QUOTE(mobie @ 22 12 2005, 07:10)

troche mnie to zdołowało, dla tej gry chcialem kupić 360 tke. miala lepiej wygladać niż na piecu, a teraz okazuje się że wyglada tak samo. Wiec pewnie będe miał ją za darmo lub kupie za połowe mniejszą kase na pc

Mocnego masz pieca
Bardzo
QUOTE(RosTo @ 22 12 2005, 03:58)

QUOTE(Henry @ 22 12 2005, 00:51)

Cytat z pewnego
wywiadu:
Aside from obvious differences in controls, Oblivion should function and look pretty much the same on both PC and Xbox 360. Both versions use the same art assets, so aside from minor differences resulting from your display quality, the Xbox 360 version should look identical to a PC running with the highest settings.
Przetłumaczyć?
A UT2007 wyjdzie na XBox'a 360, co nie?
Sorry, ale ja komentuje to co widze, i te screeny nie wygladaja tak jak gra na high-endowym piecu, zaryzykuje stwierdzenia, ze nawet Everquest 2 wyglada duzo lepiej.
UT2007 zapowiedziano na x360, więc próbując odszyfrować co chciałeś napisać stawiam na porównanie grafiki w obu grach. Biorąc pod uwagę, żę Obliviona robią od jakiegoś już czasu, a UT jest projektem znacznie nowszym i znacznie później będzie miał premierę (za rok?) powiem tak - owszem, za rok to nie jedna i nie trzy gry Obliviona graficznie przeskoczą. Za rok.
mam nadzieje ze bethesda nie da nam poraz kolejny gry zabugowanej ze hoho (a to im wychodzi najlepiej) po genialnym morrowindzie oczekuje godnej kontynuacji. graficznie prezentuje sie slicznie ale wiadomo ze bez hdtv bedzie raczej bez rewelacji... poki co jestem dobrej mysli i jest to jedna z gier dla ktorych bede kupowal klocka
-GLD-Uzny
22 12 2005, 21:59
Co Wy tak do tych hdtv? Dla porownania rendery z NG i tak wygladaja bosko nawet na moim 10letnim pro 21' hcm, m0l. Jesli gra naprawde grafa bedzie zabijac, to i bez hdtv szczena Ci opadnie
Rowniez czekam na obliviona, morrowinda gralem z 500 growych dni (moze i nie duzo, ale zienialem sie z kolego ktory swoja postacia ugral tyle samo

). Bardziej niz grafa chce poczuc TEN KLIMAT. Dla tej gry chcialbym miec 360, poki co daje sobie spokoj
QUOTE(TomisH @ 22 12 2005, 23:27)

UT2007 zapowiedziano na x360, więc próbując odszyfrować co chciałeś napisać stawiam na porównanie grafiki w obu grach. Biorąc pod uwagę, żę Obliviona robią od jakiegoś już czasu, a UT jest projektem znacznie nowszym i znacznie później będzie miał premierę (za rok?) powiem tak - owszem, za rok to nie jedna i nie trzy gry Obliviona graficznie przeskoczą. Za rok.
Mam zakladac nowy temat po to, zeby ktos mi wskazal zapowiedz UT2007 na X360? Dziwne, ze jedyna wzmianka bylo powiedzenia (dawno temu), ze UT zmierza na konsole nastepnej generacji, oficjalnej zapowiedzi na X360 nie widac i nie slychac.
[TH: A przepraszam, ale czy Google gryzie?]I porownalem gre nie do UT, tylko do Everquest'a 2, ktory jest MMORPGiem i wyglada porownywalnie o ile nie lepiej.
Trzcina: Koniec biadolenia bez sensu i denerwowania ludzi w coraz to kolejnych tematach.
QUOTE(Henry @ 24 12 2005, 00:26)

QUOTE(TomisH @ 22 12 2005, 23:27)

Mam zakladac nowy temat po to, zeby ktos mi wskazal zapowiedz UT2007 na X360? Dziwne, ze jedyna wzmianka bylo powiedzenia (dawno temu), ze UT zmierza na konsole nastepnej generacji, oficjalnej zapowiedzi na X360 nie widac i nie slychac.
I porownalem gre nie do UT, tylko do Everquest'a 2, ktory jest MMORPGiem i wyglada porownywalnie o ile nie lepiej.
Czy to oby na pewno na temat

?
Jesli tak to skasuj mi posta ( tak czy siak to zrób

) wszak najwyrazniej sie myle
[TH: Maiden, od zwracania uwagi to tu jestem ja. Warn? No. Cisza.]Trzcina: Sprawiedliwosc musi byc Tomish :PPP
W Wypadku tej gry grafa nie jest najwazniejsza licze że na 360 będa mody które penie pojawią się na Piecu ( Morrowind z odpowiednimi modami jest gra na bardzo długo) Live iściąganie nowych modów do Morrowinda byłoby świetne ale do tego pewnie trzeba by zrzucić gre na dysk nie?
do morka mozna nawet mody z pc przerzucic. jesli tak samo bedzie w przypadku obliviona tytul niezle pozyje, zwazywszy ze w morka juz mozna grac na multi, dodac setki a nawet tysiace questow, npcow, budynkow, graficznych czy dzwiekowych smaczkow...
QUOTE(-GLD-Uzny @ 22 12 2005, 21:59)

Co Wy tak do tych hdtv? Dla porownania rendery z NG i tak wygladaja bosko nawet na moim 10letnim pro 21' hcm, m0l. Jesli gra naprawde grafa bedzie zabijac, to i bez hdtv szczena Ci opadnie
WYdaje mi sie ze na zwyklym tv nikomu szczena juz nigdy nie opadnie.Założe sie że w recce obliviona znowu bedzie wzmianka ze na hdtv wygląda (pipi) a na zwyklym tv toszke lepiej niż najlepsze gry z pierwszego xa.Taka jest smutna prawda ze CRT nie wyswielti ci wysokiej rodzialki i nie skorzysta z wielu bajerów graficznych.A na Obliviona czekam z niecierpliwoscia bedzie to zapewne moja pierwsza gra na 360 i mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie.
Niektórzy tu sugerują się screenami czego dokonca nie rozumiem.Screeny to screeny czesto sa kiepkiej jakosci i woógle.Narazie nie ma sie co dolowac zobaczymy co bedzie jak gra wyjdzie.Wkoncu nie poto przełożono premiere żeby gra miała wyglądać gorzej
QUOTE(izon @ 29 12 2005, 19:06)

Wkoncu nie poto przełożono premiere żeby gra miała wyglądać gorzej
Pewnie premiere przełożono po to aby gra wyglądała tak jak na pierwszych screenach
QUOTE(YETI @ 29 12 2005, 19:44)

QUOTE(izon @ 29 12 2005, 19:06)

Wkoncu nie poto przełożono premiere żeby gra miała wyglądać gorzej
Pewnie premiere przełożono po to aby gra wyglądała tak jak na pierwszych screenach

Nie wiem czy o tym słyszałeś ale chodziły słuchy że oblivion na 360 ma chodzic gorzej niż na PC.Jak ja kocham takich super forumowiczów co każde zdanie ci wyciągną i muszą skomentowac mimo ze nie ma to zadnego sensu.
...za co można warna też dostać
Piechol_Jr
30 12 2005, 12:39
Ja nie wiem o co Wam wszystkim chodzi... Wszyscy tylko Grafika grafika Grafika.... Jaaaaa... Przecież chodzi o Game-play. O klimat. Kuwa, a nie tylko o grafike. Nie wiem jak Wam ale mi Morrowind przypadl do gustu, a grafiki jakies super duper nie mial, wiec ja modle sie tylko o to, zeby Oblivion nie byl zabugowany i zeby mial staly framerate. I tyle.
Amen.
pozdro.
Piechol_Jr masz w dużej mierze racje,ale zauważ też że od next-gena trzeba wymagac wiecej.Nie poto zamienia sie konsole na nową żeby grafika stała na poziomie poprzedniej generacji.
taaa, a w przypadku obliviona zdecydowanie grafika stoina poziomie terazniejszych konsol... wezcie zrozumcie,kolejna generacja KONSOL
nie PC tylko KONSOL
dlatego nie porownojcie grafy PC i konsolowej tylko spojrzcie na postep od czasow ps2 i x. a to ze gra bedzie wymagala high endowego pc w chwili wyjscia a na konsoli bedzie chodzila normalnie to sie nie liczy?
Szczególnie że puki co to jesteśmy raczeni różnej jakości sreenami

I taka gre jak Olbivion mam prawo porownywac do grafy z Pc gdyz ta gra wychodzi na oba sprzety.Jesli grafa byla by gorsza a nawet taka sama jak na PC uznal bym to za porazke.Takie jest moje zdanie,chociaż z drugiej strony szczerze w to wierze że tak nie będzie i ze zaczna wychodzic gry ktore bezsprzecznie bedą zachwycac jakością wykonania.
QUOTE(Piechol_Jr @ 30 12 2005, 14:39)

Ja nie wiem o co Wam wszystkim chodzi... Wszyscy tylko Grafika grafika Grafika.... Jaaaaa... Przecież chodzi o Game-play. O klimat.
Masz racje, sama grafa to nie wszystko. Lecz jakby nie patrzec grafika jest jednym z waznieszym elementow, ktore tworza klimat, i jej slabosc czesto odbija sie na gameplay'u. Widac to chocy na przykladzie Call of Duty 2. Na Xbox360 strzelanie do lepiej wymodelowanego niemca, w bardziej zywym otoczeniu, z wieksza iloscia detali sprawa o wiele wieksza przyjemnosc niz na "przeterminowanym" graficznie Call of duty2 w wresji na Xboxa... Oprawa to nie wszystko, ale bez niej byloby marnie z grami. Zauwaz, ze wiekszosc hicorowo na konsole (90 procent- zaryzykuje taka liczbe) to graficzne wypasy. czesc
Piechol_Jr
30 12 2005, 14:45
QUOTE(walek @ 30 12 2005, 13:58)

QUOTE(Piechol_Jr @ 30 12 2005, 14:39)

Ja nie wiem o co Wam wszystkim chodzi... Wszyscy tylko Grafika grafika Grafika.... Jaaaaa... Przecież chodzi o Game-play. O klimat.
Masz racje, sama grafa to nie wszystko. Lecz jakby nie patrzec grafika jest jednym z waznieszym elementow, ktore tworza klimat, i jej slabosc czesto odbija sie na gameplay'u. Widac to chocy na przykladzie Call of Duty 2. Na Xbox360 strzelanie do lepiej wymodelowanego niemca, w bardziej zywym otoczeniu, z wieksza iloscia detali sprawa o wiele wieksza przyjemnosc niz na "przeterminowanym" graficznie Call of duty2 w wresji na Xboxa... Oprawa to nie wszystko, ale bez niej byloby marnie z grami. Zauwaz, ze wiekszosc hicorowo na konsole (90 procent- zaryzykuje taka liczbe) to graficzne wypasy. czesc
No oczywiscie że grafika jest jednym z elementów, który buduje klimat w grach, ale chodziło mi o to, że wszyscy teraz porownuja gry pod wzgledem grafiki... Tylko grafika to, grafika tamto... A przeciez nie tylko sama dobra grafika zyje czlowiek, prawda?
Pozdro.
tylko mi nie mow ze grafa nie jest wazna. gdyby wszyscy by tak mysleli nadal bylibysmy w erze nesa. mnie akurat morro nie ruszyl ze wzgledu na kupiasty system rozgrywki. yehaw ale fajnie w czasie walki walic w jeden przycisk... masakra. teraz ma byc podobno lepiej ale zobaczymy co z tego wyjdzie. dla mnie w tym przypadku grafa ma drugorzedne znaczenie, bo jesli gameplay nie zostanie zrewolucjonizowany w zyciu nikt mnie nie namowi na tasiemca, ktory po 2-3h bedzie mnie irytowal swoja prostota (caly czas mowie o rozgrywce, a nie o wielkosci swiata wiec spokoj:).
QUOTE(Flik @ 30 12 2005, 20:22)

tylko mi nie mow ze grafa nie jest wazna. gdyby wszyscy by tak mysleli nadal bylibysmy w erze nesa
wielu z nas nadal jest w erze nesa i innych dobrych konsol
QUOTE(GaScAn @ 31 12 2005, 00:06)

QUOTE(Flik @ 30 12 2005, 20:22)

tylko mi nie mow ze grafa nie jest wazna. gdyby wszyscy by tak mysleli nadal bylibysmy w erze nesa
wielu z nas nadal jest w erze nesa i innych dobrych konsol
ke?
nie napisalem ze nes jest zla konsola... po prostu teraz malo kto sie bawi w stare gry. sam czasem przysiade do ice climbera czy mario.
Piechol_Jr
2 01 2006, 16:53
To chyba nie temat na dyskusje o starych konsolach.
BTW: Wie ktoś jak tam sie mają sprawy z kradziejstwem w Oblivionie? Wszystko zostaje po staremu, czy maja byc jakies innowacje? Wie ktoś?
psmaniak
6 01 2006, 18:45
Dla tej gierki warto zakupić xboxa!
[TH: Tak, tak, cut the SPAM
]
Pracownik Bethesdy potwierdził, że Oblivion zmieści się na
jednym dysku -
link.
EDIT: Sorki - było już w innym wątku.
Interesujący wywiad na temat zastosowanej w grze technologii -
Beyond 3D.
_Blaze_
15 01 2006, 00:33
Z tego co slyszalem COD 2 na xboxa 360 ma skompresowane tekstury ktore wygladaja troche gorzej nic na pc. Jezeli to prawda to mam nadzieje ze z Oblivionem nie bedzie takich problemow, przypominam ze gra miala byc pierwotnie na 4 plytach dvd
To nie wiem jakim cudem zmiescili ją na 1 DVD.
QUOTE(Blaze19 @ 15 01 2006, 00:33)

przypominam ze gra miala byc pierwotnie na 4 plytach dvd
A ja Ci przypomnę, że to
plotki głosiły, że
jakaś gra na 360-kę ma podobno wyjść na 4 płytach. Wniosek? Nie wierz we wszystko co znajdziesz na sieci.
_Blaze_
15 01 2006, 03:23
QUOTE(RosTo @ 15 01 2006, 01:45)

QUOTE(Blaze19 @ 15 01 2006, 00:33)

przypominam ze gra miala byc pierwotnie na 4 plytach dvd
A ja Ci przypomnę, że to
plotki głosiły, że
jakaś gra na 360-kę ma podobno wyjść na 4 płytach. Wniosek? Nie wierz we wszystko co znajdziesz na sieci.
Nie zmienia to faktu ze wiekszosc osob myslala ze to wlasnie Oblivion wyjdzie na 4 DVD, poza tym z tego co czytalem gra zajmowala 28 gb.... Informacja taka padla chyba na oficjalnym forul Elder Scrolls, nie pamietam juz dokladnie. Trzeba przyznac ze odwalili kawal dobrej roboty mieszczac gre tylko na 1-nej plycie
Niby fajnie że na jednej płytce, ale wierzcie czy nie

naprawdę nie przeszkadza mi zmiana płytki raz na parę dni. Czekam na Obliviona prawie tak samo jak na nowego Gothica, tylko mam nadzieje że będzie znacznie ciekawszy niż Morrowind, bo ten potrafił w niektórych momentach zwyczajnie przynudzać

(fajnie by było jakby szło sciągnąć napisy z wersji PL i wkleić do wersji na x360)
ajnie by było jakby szło sciągnąć napisy z wersji PL i wkleić do wersji na x360
Na takie cuda musisz jescze poczekac
QUOTE(@-t M@iden @ 15 01 2006, 13:20)

ajnie by było jakby szło sciągnąć napisy z wersji PL i wkleić do wersji na x360
Na takie cuda musisz jescze poczekac

no nie wiem, mody z PC chodzily na klocku, czemu ma tak nie byc w przypadku obliviona?
Bo nie przerobili konsoli jeszcze?
trukfadrat
15 01 2006, 14:32
przy wywiadach z developerem gosc mowil ze beda mody do obliviona, ze juz maja pomysly na takowe i beda je udostepniac przez live (najprawdopodobniej za free). A jezeli chodzi o napisy, to wypada w koncu poduczyc sie angielskiego, a nie liczycy na jakies nedzne fanowskie tlumaczenie (ruskoczeskopolskie)...
Tzw. "The making of"
klik
trukfadrat
27 01 2006, 09:26
niestety mody od developerow beda odplatne... (wiadomosc potwierdzona)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.