QUOTE(Kwas_91 @ 13 08 2006, 18:03)

A jak długo czekałeś, bo raz musiałem czekać z 5 dni, pomimo że czekałem w IC

Ja wam powiem, że nic nie pomaga (ps, czekałem 3 miechy). Ani iście do więzienia, ani wykluczenie z gildi, ani walka z celnikiem ble... zacznyam grać od początku i przejdę tą gildię jeszcze raz.
Tez mialem cos podobnego w jednej z misji tyle, ze w gildi magow, gosc kazal mi przyjsc nastepnego dnia i powtazal to przez tydzien. U mnie na szczescie po tygodniu jakos sie to odblokowalo.
W przypadku złodziei, kiedy ma się ktoś zjawić z wytycznymi najlepiej na terenie IC złamać prawo i zapłacić grzywnę wtedy po loadingu posłaniec od razu się pojawi. Mi ten sposób zawsze działał
konstant
15 08 2006, 16:55
Mam problem z misja w Gildii Zlodzei, gdzie mam odnalesc goscia imieniem "Theranis" - najpierw marker kazal mi isc do wiezienia, dostalem sie tam, a wiezen powiedzial mi, ze "Pale Lady" zabrala kilka dni temu tego goscia. Zatrudnilem sie tez jako Slope Drugde ale w wiezieniu dalej Theranisa nie ma.
Gdzie mam go szukac?
Mastah27
15 08 2006, 17:30
Co prawda w Obliviona nie grałem, ale mam nowy Poradnik PE, a w nim napisane jest, że:
Żebracy w Skingrad powiedzą Ci, że złodziej którego musisz znaleźć jest w miejskim areszcie. Idź więc do zamku. By spokojnie przejść obok strażników, musisz dostać tam pracę. Znajdź Shuma gro-Yaruga i zaofiaruj swe usługi jako członka służby (powinno być chyba członek służby - Mastah). Gdy się zgodzi, będziesz mógł przejść do cel. Pogadaj z jedynym więźniem. Pociągnij świecznik na jednej ze ścian, by przejść dalej. Gdy będziesz w winiarni, znajdź kolejny świecznik-dźwignię, a zmierzysz się z The Pale Lady. Weź klucz z jej ciała i uwolnij Amuseia z klatki. Wykradnijcie się z zamku, a Argonianin zaznaczy na Twojej mapie lokalizację księgi, która schowana jest pod jednym z drzew w Skingrad.
konstant
15 08 2006, 19:31
Big THX Mastah27
Mam mozliwosc zalatwienia sobie Obliviona w wersji kolekcjonerskiej i w zwiaku z tym mam pytanie,moze ktos mi pomoze:
W pudelku Obliviona jest kartka i pisze na niej ze Obivion dziala tylko na PAL 60,niestety nie mam jeszcze dobrego TV ,wiec czy bedzie on chodzil na TV z 50 Hz,czy beda z tym jakies problemy?
Z gory dzieki za odpowiedz
Nie będzie problemów. Też miałem do czynienia z egzemplarzem, na którym było napisane "60Hz Only", a mimo to mogłem odpalić grę w 50Hz.
konstant
20 08 2006, 10:55
Witojcie.
Chce zrobic sobie dwie osobne, nowe postacie tylko do zrobienia misji Gildii Wojownikow i Magow.
Noi tu pytanie: jaka rase, znak itd dac zeby stworzyc najlepszego wojownika i maga.?
Niestety moja postac jest za bardzo skopana i musze stworzyc nowa. help
QUOTE(konstant @ 20 08 2006, 11:55)

Witojcie.
Chce zrobic sobie dwie osobne, nowe postacie tylko do zrobienia misji Gildii Wojownikow i Magow.
Noi tu pytanie: jaka rase, znak itd dac zeby stworzyc najlepszego wojownika i maga.?
Niestety moja postac jest za bardzo skopana i musze stworzyc nowa. help
Ja gram Bretonem(bonus do magicka),który świetnie się sprawdza jako wojownik i mag,weż sobie znak zodiaku Thief ze wzg. na bonusy speed i agility(mniejsza szansa ogłuszenia przez wroga) nie używam czarów z grupy destruction(zatruwam ostrze potionami),rozwijam raczej Alternation i Conjuration oraz Restoration,do tego oczywiście Light Armor ze wzg na używanie czarów.
No i najważniejsze,większość cech na których mi zależy dałem do minor skill i je" pompuje"zanim awansuje dzięki czemu przy przechodzeniu na wyższy level współczynniki rosną x 5.
konstant
20 08 2006, 13:58
No dobre, ale chcialbym zrobic dwie OSOBNE postacie.
Na maga bierz Bretona. HighElfy w każdym razie mimo wysokiej Magicka, są bardzo podatne na wszelką magię. Ja Bretonem bez problemu wychodzę po serii z fireballów, nawet podpalenie siebie, nic nie daje.
Inwestuj w Destruction, Ilusion - na Uniwestytecie Maggi - Arcanum Un. wykup czar GhostWalk - przyda się w Thevies Guild (przechodzenie przez drzwi, żeby mieć po drugiej stronie dalej czar - dajesz RB i jeszcze przed błyśnięciem na ręce klikasz "A" button - praktycznie bez problemu jeżeli chodzi o ten wątek fabularny), oraz przechodź główny wątek fabularny Gildi Magów - zgarniesz ciekawy do ok. 15 levelu postaci - czar Wizard's Fury = który wyżądza uszkodzenia i pobiera minimalnie manny, więc można strzelać jak z karabinu maszynowego.
Co do wojownika, niech ktoś się inny wypowie, bo mój jest niezdolny do zabicia - kogokolwiek.
Ps. dobrze wyposażonym magiem można przejść CAŁĄ GRĘ NA 1000g/1000g.
konstant
21 08 2006, 10:31
No wlasnie, moze ktos poleci jak zrobic wojownika, ktory bez zadnych przekretow typu nie podbijanie leveli itp poradzi sobie z Gildia Wojownikow i MQ.
help
shinian
22 08 2006, 22:53
Ale żes sie na tego wojownika uparl. Wez sobie Battlemage (rase wedlug uznania, ja wzialem Dark Elf- z czystego sentymenu). Jako główne atrybuty ma sword, blunt, alteration, destruction, conajrution, alchemy. Do tego zdobądź nagrodę deadrycznej kapliczki- Nocturnal (dostaniesz Skleton Key- taki lockpick ktory sie nie lamie i dodaje 40 pkt do security). Bedziesz niepokonany. Ja na domyslnych ustawieniach trudnosci przeszedlem cala gre bez zadnego stresu:P
Goldi69-PL-
23 08 2006, 08:38
Mam pytanko:
Czy Niemiecki Oblivion ma mozliwosc wlaczenia jezyka angielskiego i czy jak wczesniej gralem w ENG to czy jak wrzuce GER to stare savy beda mi dzialaly?
Na allegro chodziły francuzy po 99 i niemcy po 100, ale nie mają tak jak piszesz możliwości zmiany języka na eng. Niestety - zły interes. (Chyba że znasz język).
Z save to niestety nie jest mi znane, może ktoś inny?
Dragoov
28 08 2006, 21:55
Mam pytanko, jestem w gidi wojów. Jest misja w której trzeba znaleść 5 sztuk ektoplazmy. Szkopuł w tym, ze w opisie napisali, że musimy se "zdobyć" bądź kupić w sklepach alchemicznych. Mam prosbe podalibyściew jakich miastach zdobęde ją, oraz jeśli wiecie bardziej szczegółowe dane np. nazwa sklepu. Chciałbym też wiedzieć od jakiego levelu (jeśli wiecie) moge spotkać duchy. HELP!
Kwas_91
29 08 2006, 09:17
Proste duchy znajdziesz w ruinach nawet na 1 poziomie, albo dostaniesz w sklepie All Things Alchemical w Skingradzie.
Goldi69-PL-
29 08 2006, 10:43
w jednym odcinku Ali G byl u typa od zjawisk nadprzyrodzonych twierdzac ze znalazl Ektoplazme w .... gaciach jak sie rano obudzil, moze tam poszukaj

Ja wczoraj pogralem znowu troche w Obliviona i sie wqr.. maxymalnie, wychodze sobie normalnie z budynku w Imperial City i podchodze do stojacego straznika, klikam na niego co by gadke rozkrecic a ten: ukradles przedmiot idziesz do wiezienia, placisz zloto lub w dziób.... A o co sie przyburzyl to nie mam pojecia bo nc nie zrobilem , a ostatni save mialem z 40min wczesniej, nie nagrywalem bo nie bylo zagrozenia i teraz znowu zapierdzielac taki kawal
QUOTE(Goldi69-PL- @ 29 08 2006, 11:43)

w jednym odcinku Ali G byl u typa od zjawisk nadprzyrodzonych twierdzac ze znalazl Ektoplazme w .... gaciach jak sie rano obudzil, moze tam poszukaj

Ja wczoraj pogralem znowu troche w Obliviona i sie wqr.. maxymalnie, wychodze sobie normalnie z budynku w Imperial City i podchodze do stojacego straznika, klikam na niego co by gadke rozkrecic a ten: ukradles przedmiot idziesz do wiezienia, placisz zloto lub w dziób.... A o co sie przyburzyl to nie mam pojecia bo nc nie zrobilem , a ostatni save mialem z 40min wczesniej, nie nagrywalem bo nie bylo zagrozenia i teraz znowu zapierdzielac taki kawal

Musiales cos zwinnac wczesniej (moze nawet niechcacy

), nie mogles poprostu mu zaplacic zamiast zaczynac od saveu ?
Goldi69-PL-
29 08 2006, 11:42
malo mam funduszy zeby jeszcze rozdawac, a co do zwiniecia czegos to raczej nie mozliwe bo nic co nie moje nie ruszalem, a z 5min biegalem po miescie i nic sie nikt nie przyputal, a on tez do mnie nie wyskoczyl tylko jak do niego podeszlem i kliknalem to dopiero wyskoczyl z mieczem, swoja droga to ile kasuje taki straznik zeby sie odczepic?
Wystarczy nawet pobawić się jakimś przedmiotem (LB) i już straż zaczyna działać
W lewym górnym rogu masz kwotę
QUOTE(Goldi69-PL- @ 29 08 2006, 12:42)

malo mam funduszy zeby jeszcze rozdawac, a co do zwiniecia czegos to raczej nie mozliwe bo nic co nie moje nie ruszalem, a z 5min biegalem po miescie i nic sie nikt nie przyputal, a on tez do mnie nie wyskoczyl tylko jak do niego podeszlem i kliknalem to dopiero wyskoczyl z mieczem, swoja droga to ile kasuje taki straznik zeby sie odczepic?
Im wiecej nabroisz tym wiecej placisz, za zwykla kradziez zazwyczaj od kilku do kilkunastu monet ;]
Nie wiedziałem do jakiego działu zadać swoje pytanie wiec napiszę je w tym temacie bo częściowo jest związane z Oblivionem. Mam zamiar "zamówić" u wujka z grecji pare gier na X360 w tym obliviona i zastanawiam sie czy bedzie w nich mozliwosc wyboru j. ang , znacie może jakies stronki gdzie można to sprawdzic ?
QUOTE(Matrox @ 29 08 2006, 12:53)

Ano fakt

Za zabicie jakiegoś NPC zapłacisz najmniej jedno "koło". Aha jeszcze jedno. Kwas napisałeś, że duchy można znaleść w ruinach...ale czego? Fortu? Ja tam znajduje przeważnie Szkielety i Gobliny

. Może poszukam w jaskiniach i kopalniach. Mnie wkurza jedno starcie na Arenie (mam 8lvl). Jak sie zapiszemy to najbliższe kilka walk to kaszka z mleczkiem, ale gdy zyskamy range: Gladiator to pierwsza walka wygląda tak: trzech Argonianów w tym jeden ma miecz a reszta walczy rękoma. Szkopuł w tym, że jak n a nich nacieram to dwóch mnie przewala a ten z mieczem mnie dowala i umieram na miejscu po kilku ciosach

. HELP! Co wg. was mam zrobić?!
Mnie wkurza ten system z "bounty" itp. Wykonywalem akurat misje dla Dark brotherhood: - jak zabilem kolesia w jego domu (na dole byl sluzacy, ale faceta zabilem w pokoju na górze, nikogo tam nie było, walka chwilke trwala - nie zginal od pierwszego ciosu) to mialem bounty 40 (jak za napaść). Potem zabilem jego brata w karczmie, od tylu jednym uderzeniem (teoretycznie nikt mnie nie widzial - "oczko" bylo ciemne) i pomimo ze w tym samym pomieszczeniu byl legionista to mialem bouty 0. Potem zabilem ich siostre - jakis "inn", całkiem osobny zamkniety pokój, zero świadków - bounty 1040 ;/ To jakis bezsens - jesli zabijesz kogos jednym strzalem nawet przy swiadkach (jednak ja tamti teoretycznie tego nie widza) to masz bounty 0 a jak zabijesz twardziela w jakims zamknietym pomieszczeniu (ale nie jego domu) bez swiadkow (ale po dluzszej walce itp.) to dostajesz bounty 1040 tak jakby ktos Cie widzial i wiedzial ze to ty. BEZ SENSU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
QUOTE(Wojcieq @ 2 09 2006, 20:42)

Ano fakt

Za zabicie jakiegoś NPC zapłacisz najmniej jedno "koło". Aha jeszcze jedno. Kwas napisałeś, że duchy można znaleść w ruinach...ale czego? Fortu? Ja tam znajduje przeważnie Szkielety i Gobliny

. Może poszukam w jaskiniach i kopalniach.
Nieumarlaki (duchy, zombie i szkielety) najczęściej znajdują się w ruinach fortów. Raczej miałeś pecha że nie mogłeś nic znaleźć.
Dobra, spróbóje poszukać. Mnie wkurza równie to, że jak już nabroiłeś i odmówiłeś zapłaty i pójścia do więzienia to gostki cie atakują. Szkopuł w tym że np. jestem w Skingrad a uciekne do Bravil to odziwo tam również wiedzą, ze kilka kilometrów w sąsiednim mieście coś nabroiłem

.
Zgarnij czar Ghostwalk z Arkanium U. i nawet mając bounty 1040, mogą ci co najwyżej skoczyć. Ja tak ganiałem przez całe miasto wykonując misje, jedna za drugim. Po pewnym czasie jak uzbierałem kasę - wykupywałem sobie bounty.
ja mam już takie bounty że do żadnego miasta się nie zbliżam, bo mnie gonią a do paki iść nie chcę - zabijać ich też nie chcę bo od tego rośnie bounty a w sumie jestem gotowy zapłacić tyle że ponad 10 tyś to będzie mi ciężko raczej ubić ;f
QUOTE(Wojcieq @ 3 09 2006, 13:44)

Dobra, spróbóje poszukać. Mnie wkurza równie to, że jak już nabroiłeś i odmówiłeś zapłaty i pójścia do więzienia to gostki cie atakują. Szkopuł w tym że np. jestem w Skingrad a uciekne do Bravil to odziwo tam również wiedzą, ze kilka kilometrów w sąsiednim mieście coś nabroiłem

.
Zawsze możesz "zagadać" do strażników (nawet tych atakujących Cie) - schowają miecze i ponownie zaoferują bouty lub więzienie.
Zagadać atakującego wykonujesz przez wciśnięcie bloku LT i jednocześnie przycisku Akcji "A". Teoretycznie nazywa się to shout, czyli krzyk. Zauważ że nie wszyscy będą chcieli zaprzestać ataku.
ps. spróbuj wykonywać misje dla Gildii Złodzieji. Na końcu dostaniesz maskę Gray Fox'a, dzięki której będziesz mógł nabijać sobie bounty ile chcesz.. wszystko pójdzie na konto Gray Fox'a. Jak ją ściągniesz to będziesz miał zerowy stan konta..
QUOTE(t3xz @ 5 09 2006, 11:42)

Zagadać atakującego wykonujesz przez wciśnięcie bloku LT i jednocześnie przycisku Akcji "A". Teoretycznie nazywa się to shout, czyli krzyk. Zauważ że nie wszyscy będą chcieli zaprzestać ataku.
ps. spróbuj wykonywać misje dla Gildii Złodzieji. Na końcu dostaniesz maskę Gray Fox'a, dzięki której będziesz mógł nabijać sobie bounty ile chcesz.. wszystko pójdzie na konto Gray Fox'a. Jak ją ściągniesz to będziesz miał zerowy stan konta..
Hmm... A czy może wystąpić takie coś, że np. idziesz sobie po mieście w masece Gray Foxa, patrzysz sobie na strażnika a on woła: Gray Fox! Atakujemy! Jest to możliwe? Mam też pytanie: Mam 9lvl, jest taka misja, (Master's Son) w której trzeba odnaleść zwłoki gościa. Szkopuł w tym, że po drodze znajduje trolle i orki i nie daje im rady. Jak myślicie nabić troche leveli i zdobyć jakiś deadryczny artefakt czy poczekać level, zgarnąć Skeleton Key i wykonywać misje np. dla Thieves lub DarkBrotherHood?
Mam też problem z misją Dragon Shrine. Gdy już zabiłem Argoniana, mam zgarnąć Księge i zabic Harrowa i brać nogi za pas. Nie lepiej podejść do niego, zgarnąć swoje rzeczy oraz księge i dopiero go zabić lub odrazu uciekać? Może wiecie czy istnieje jakiś deadryczny artefaktt i/lub jakiś czar co fajnie ochroni cie? A może przez jakiś czas zdobywać kaske i kupić jakąś magiczną zbroje?
Niepotrzebnie aż tak kombinujesz, pograj troszke starajac sie rozwinac postac tak zeby miec +5 end +5 str +5int co level (ale bez paniki jak bedziesz mial +4 itp.) przeszkoczyc pare leveli i wszystko samo sie rozwiaze. Nie ma sensu kupowac zbroi, a szczegolnie tych magicznych bo na poczatku nie mozesz ich sam naprawiac. Potem i tak najfajniesze bronie i zbroje zdobywa się na wrogach (glass/deadric armour) ale musisz miec duzy str zeby je unieść. Najoplacalniejsze sa questy dla dark brotherhood (najlepsze nagrody). Można tez spokojnie zrobic wczesniej Mages Guild - w nagrode bedziesz mial dostep do robienia zaklec i enchantowania sprzetu.
QUOTE(Wojcieq @ 5 09 2006, 19:54)

QUOTE(t3xz @ 5 09 2006, 11:42)

Hmm... A czy może wystąpić takie coś, że np. idziesz sobie po mieście w masece Gray Foxa, patrzysz sobie na strażnika a on woła: Gray Fox! Atakujemy! Jest to możliwe?
No przecież GF to najbardziej poszukiwany Skurczybyk w tej grze. Gdybyś w realu zobaczył Osamę ben Ladena, też goniłbyś za nim z ... widelcem, co nie?
Przeszedł ktoś ostatnią misję dla złodziei?Jestem przy trzech posągach i mam komunikat że ściany są wyglądają ruchome i gdzieś mam znależć miejsce gdzie mógłbym użyć tej strzały od Grey Foxa.No i chodzę ,szukam i nic....
konstant
7 09 2006, 13:24
Musisz pojsc w lewo, dalej korytarzami, na koncu bedzie przycisk, pozniej jak wrocisz bedzie mozna wejsc w ten jak by oltarz, stamtad mozesz wystrzelic strzale w swiecace miejsce na posagu.
Sugeruje aby przed oddaniem strzału zapisać się, "teoretycznie" jak nie trafisz możesz iść po strzałę i spróbować jeszcze raz niestety u mnie to nie zadziałało.
Dzięki,wrócę do domu to spróbuje.
odnosnie bijacych orkow xD -zmniejsz poziom trudnosci o pare kresek. Jak juz zdobedziesz mankor camoran robe+spelldrinker amulet+es cos tam of chorrol+ ring of namira/ ring of sun (czy jakos tak) mozesz sobie stac w miescie a predzej straznicy sami zdechna zanim cokolwiek zrobia ;] lubie tak sobie trenowac armor skille(naturalnie w masce GFa zeby bounty nie placic)
podczas walk z postaciami wyposazonymi bronia enchantowane wyskakuje informacje typu:
your speed/agility/personality etc/ has been damaged
po zakonczeniu walki/ po wyspaniu sie/ po level upie/ statystyki nie wracaja do poprzednicj wartosci
mam RedGuarda co mial prawie 80 speed i teraz spadl mi do 14

jak to cfonac ??
No zależy czy to efekt czarów,czy zakażenia,zresztą co by nie było to idziesz doświątyni i klikasz na ołtarz,lub używasz potiona cure disae,lub używasz potiona restore speed(ewentualnie agility,strenght,magica...co ci tam zabrali)
W kazdym miescie jest taka wielki kosciol - to tam
pamietaj ze musisz miec aktualnie czyste konto zeby swiatynia chciala dac ci swoje blogoslawienstwo...omg jak to idiotycznie brzmi
matek_79
17 09 2006, 14:37
Mam problem w quescie: knights of the White Staliion (od hrabii Mariusa Caro z Leyawiin)- mam sie udac do telepe aby odnalezc dandyte Brugo, ma tam byc od polnocy do 6 rano, niestety spedzam tam juz 5 lub 6 noc z rzedu a kolesia nie ma

Ogrzyce mam ze soba, hrabia powiadomiony ze wiem gdzie i ktorej moge bandyte znalesc a kolesia na miejscu nie ma, wiec co robie nie tak
QUOTE(matek_79 @ 17 09 2006, 15:37)

Mam problem w quescie: knights of the White Staliion (od hrabii Mariusa Caro z Leyawiin)- mam sie udac do telepe aby odnalezc dandyte Brugo, ma tam byc od polnocy do 6 rano, niestety spedzam tam juz 5 lub 6 noc z rzedu a kolesia nie ma

Ogrzyce mam ze soba, hrabia powiadomiony ze wiem gdzie i ktorej moge bandyte znalesc a kolesia na miejscu nie ma, wiec co robie nie tak

Musisz wejść do środka fortu,i tam na samym dole znajdziesz notatkę,że będzie wtedy i wtedy i czekasz w tym miejscu(może niekoniecznie,ale ja go tam ubiłem)
matek_79
18 09 2006, 20:16
Dupa tam

List jakis tam znalazlem, a w liscie to samo

Bedzie pomiedzy polnoca a rankiem, ale go nie ma (ani na zewnatrz, ani w ruinach)
MaxVarEmreis
18 09 2006, 20:45
QUOTE(matek_79 @ 18 09 2006, 21:16)

Dupa tam

List jakis tam znalazlem, a w liscie to samo

Bedzie pomiedzy polnoca a rankiem, ale go nie ma (ani na zewnatrz, ani w ruinach)

Musisz próbowac. Mi też nie pokazał sie za pierwszym razem. Przewijaj czas az w koncu sie pokaze
matek_79
18 09 2006, 20:49
QUOTE(MaxVarEmreis @ 18 09 2006, 21:45)

Przewijaj czas az w koncu sie pokaze

Przewijaj czas? Eee.....? O co chodzi jakby? Nie znam patentu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.