Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Elder Scrolls IV: Oblivion
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
MaxVarEmreis
QUOTE(matek_79 @ 18 09 2006, 21:49) *

QUOTE(MaxVarEmreis @ 18 09 2006, 21:45) *

Przewijaj czas az w koncu sie pokaze smile.gif

Przewijaj czas? Eee.....? O co chodzi jakby? Nie znam patentu rolleyes.gif

Select naciskasz i przewijasz czas o godzine....dwie....trzy...czternascie, czy tam ile chcesz aktualnie do przodu smile.gif
hacik
QUOTE(MaxVarEmreis @ 18 09 2006, 21:45) *

Select naciskasz i przewijasz czas o godzine....dwie....trzy...czternascie, czy tam ile chcesz aktualnie do przodu smile.gif

Czyli po prostu idziesz spac
dee
Spanie a czekanie to dwie różne rzeczy w Obku !
Całkowicie różne!!!
buzra102
Jak można dostać się do głównej wieży w oblivionie przechodząc przez bramę w pobliżu Skingrad. Wchodząc do oblivionu ukazują się trzy wieże. Do dwóch mogę bezproblemu wejść, jednak trzecia (tam najprawdopodobniej znajduje się kamień zamykający bramę) jest położona na wyspie, do której nie ma żadnego mostu - otoczona jest lawą.
dżar
przejscie masz w 1 z wiez...wejdz na wyzszy poziom i patrz na mape-tak ta sciana to sa jednak drzwi...za 1 razem mialem ten sam problem -_-'
Dragoov
Eh, mam wała jak polska cała smile.gif. Znacie jakieś szybkie sposoby jak zarobić pełno kasy i sie przy tym nienarobić? Kurde zbieram wszystkie pieniązki na zbroje: Ageis of Apocalipse i nic dopiero mam 2000 gold. Dajcie jakieś sposoby mogą być to bugi w grze, kody lub cały inny staf pliska.
adi
QUOTE(Wojcieq @ 8 10 2006, 20:06) *

Eh, mam wała jak polska cała smile.gif. Znacie jakieś szybkie sposoby jak zarobić pełno kasy i sie przy tym nienarobić? Kurde zbieram wszystkie pieniązki na zbroje: Ageis of Apocalipse i nic dopiero mam 2000 gold. Dajcie jakieś sposoby mogą być to bugi w grze, kody lub cały inny staf pliska.

Musisz skończyć zadanie "cure for Vampirism" i dać lekarstwo Janussowi ze skingrad.Po paru dniach każe Ci przyjść po nagrode.Zagadujesz go cały czas i za każdym razem dostajesz po pare tysięcy(zależnie od poziomu)
Dragoov
eh istnieje jakiś inny sposób bo wampierem to ja nie jestem i nie zamierzam tego zadania robić.
dżar
arena? przy wyzszym lvlu pozyczanie rzeczy bandytow? nie ma dobrego sposobu na poczatek sam a ten z vamipryzmem jest najlepszy
Mastah27
Dodatek Knights of the Nine także na X360:

http://www.gamespot.com/news/6159985.html
blinG
Mam problem.
Cure for Vampirism.

Dalem bloodgrass, nightshade, sztylet z krwia, czosnek, zabilem wampira czyli wszystko.
Przed zpatczowaniemnie nie mialem mozliwosci dac bloodgrass (bug).
Sciagnalem patcha. daje wszystko i nic (czekalem 24).

Osochosijakby ?
adi
ale gadałeś ze staruchą i co ci powiedziała-że masz dalej masz przyjść za 24 godz?Czy nie chce gadać wogóle?wtedy musisz napić się krwi u kogoś,żeby twój wygląd wrócił do normy.Albo dawałeś jej składniki w złej kolejności-wtedy też może nie zadziałać(jakiś błąd)
blinG
Ze mam przyniesc wszystkie skladniki...(a ja to zrobilem przeciez, tematy "przegadalem" czyli bodaj : bloodgrass, nightshade, garlic i e dagger)

Oczywiscie napilem sie wczesniej.

"Albo dawałeś jej składniki w złej kolejności-wtedy też może nie zadziałać(jakiś błąd)" tzn?
adi
no na podobno jak dasz w złej kolejności to może się tak zdażyć że błąd wyskoczy-czytałem to na forum Adamyntowej wieży,tylko to jest forum ogólne dotyczące również PC ,nie wiem czy ten błąd jest również na xo.Ogólnie bardzo fajne forum dotyczące gier z serii Elder Scroll i może tam będą mogli ci pomóc.Nie pamiętam adresu-wpisz w google adamyntowa lub adamantowa wieża,lub elder scroll forum,oczywiście na stronach Polski
maciek88
Ma ktos namiary (nie liczac allegro) na jakas korzystna oferte tej gry? A moze ktos chce odsprzedac swoj egzemplarz?
FlyJ4ck
ta gra jest podobna do dark messiah of might and magic na PC?
mozna stworzyc w niej superowego skrytobujce czy maga?biggrin.gif
Kwas_91
QUOTE(FlyJ4ck @ 30 10 2006, 18:36) *

ta gra jest podobna do dark messiah of might and magic na PC?
mozna stworzyc w niej superowego skrytobujce czy maga?biggrin.gif

Możesz stworzyć wojownika, maga lub złodzieja, ale czy będą kozaccy zależy tylko i wyłącznie od twojego stylu gry wink.gif
FlyJ4ck
a jest nudna jak gothic czy moze wciaga jakos superowo?biggrin.gif
Kwas_91
QUOTE(FlyJ4ck @ 30 10 2006, 19:01) *

a jest nudna jak gothic czy moze wciaga jakos superowo?biggrin.gif

No nie wiem, Gothic wogóle mnie nie wciągnął, a do Obliviona przekonałem się dopiero za drugim podejściem. Lepiej więc przetestuj najpierw jeśli masz taką możliwość.
adi
Sciągnął ktoś dodatki z Marketplace do Obliviona-szczególnie chodzi mi o The Ville Lair i Mehanuz(coś tam) dungeon?opłaca się?czy to nowe miejscówki,przeciwnicy,bronie,czy tylko misje?
Cottage
Ja ze swej strony polecam 2 z płatnych reszta jest taka sobie.
1.Wizard's Tower ze wzgędu na rewelacyjny widok z nowego domu smile.gif.
2.Mehrunes' Razor bardzo ciekawy dodatek ze względu na długość rozrywki.

Szczegółowy opis każdych znajdziesz tu:
http://www.elderscrolls.phx.pl/index.php?o...&Itemid=654
adi
dzięki smile.gif
Kwas_91
Ciekawy jest tylko Mehrunes' Razor, dużej wielkości dungeon-miasto pod ziemią. Dużo walki, na późniejszych levelach praktycznie każdy wróg ma magiczną broń, więc można wmiare się dozbroić/wzbogacić. Jak na razie jedyny sensowny dodatek wink.gif
adi
QUOTE(Kwas_91 @ 2 11 2006, 17:21) *

Ciekawy jest tylko Mehrunes' Razor, dużej wielkości dungeon-miasto pod ziemią. Dużo walki, na późniejszych levelach praktycznie każdy wróg ma magiczną broń, więc można wmiare się dozbroić/wzbogacić. Jak na razie jedyny sensowny dodatek wink.gif

a w tym dodatku jest level scaling ,czy odgórnie jest przypisany stały level dla przeciwników?są jakieś nowe bronie,zbroje lub przeciwnicy?no i ile czasu zajmuje przejście tego dungeona?
Kwas_91
Bronie są przyznawane wrogom chyba po staremu, czyli level scaling. Nie wiem jak wcześniej, ale na 20-któryś tam poziomie każdy wróg miał magiczną broń, a wampiry (też się tu znajdują) mają jeszcze zbroje. Wrogów jest DUŻO, ale z nowych broni to są jedynie tytułowy sztylecik oraz grabie i coś ala kilof tongue.gif No grabie widziałem wcześniej w grze, ale tutaj można ich używać jako broni. Ogólnie dodatek jest fajny w porównaniu z innymi, ale nie jakiś znowu wypaśny wink.gif
Hela
Ja mam kilka pytan:
Da sie jedna postacia podczas jednej gry przejsc wszystkie 3 gildie?
Chce sobie zrobic wojownika z odrobiona magii, co wy na to:

Attributes: Endurance, Willpower
Skills: Alteration, Armorer, Blade, Block, Heavy Armor, Restoration, Speechcraft
Race: Imperial
Bithsign: Warrior
Cottage
QUOTE(Hela @ 5 11 2006, 12:37) *

Ja mam kilka pytan:
Da sie jedna postacia podczas jednej gry przejsc wszystkie 3 gildie?
Chce sobie zrobic wojownika z odrobiona magii, co wy na to:

Attributes: Endurance, Willpower
Skills: Alteration, Armorer, Blade, Block, Heavy Armor, Restoration, Speechcraft
Race: Imperial
Bithsign: Warrior

Bezproblemowo, ja tak właśnie "zaliczyłem" wszystkie Glidie
t3xz
U mnie Magiem wszystkie Gildie zaliczyłem, z uwzględnieniem na to, że Gildię Magów jako pierwszą (dostęp do Archane University).
W porównaniu do Warriora, tu można zawsze było znaleźć czar na: niewidzialność (GhostWalk) ... i właściwie tylko on był potrzebny wink.gif
Yaxa
Ja warriorem wszystko zaliczylem a czar na niewidzialnosc to przegiecie, uzywajac go mozna wiekszosc misji przejsc bez najmniejszych problemow.
Hela
QUOTE(Yaxa @ 5 11 2006, 20:16) *

Ja warriorem wszystko zaliczylem a czar na niewidzialnosc to przegiecie, uzywajac go mozna wiekszosc misji przejsc bez najmniejszych problemow.
Gdzie go mozna zdobyc? ;p
Yaxa
Jak dobrze pamietam dostaje sie go przy ktorejs misji dla Gildii Zlodzieji ale jest tez chyba do kupienia u jakiegos maga.
maciek88
Pisze jescze tu bo zalezy mi na czasie. w intrze obliviona dzwiek mi przycina, w grze jzu jest normal. co sie dzieje, trzeba zmienic jakies ustawienia, dvd-rom jest zwalony (przy demku pgr3 z dysku wszystko idzie cacy), ocb?
grooman
moglby ktos podac bulid na dobrego maga bo moj jest raczej crap:/ ??
czytalem ostatnie 10 stron i raczej nie bylo nic na ten temat
Ocelot
@ Corpse: Musisz przestawić albo grę albo ustawienia konsoli na 60hz a potem będzie OK(też miałem ten problem).
maciek88
QUOTE(Ocelot @ 7 11 2006, 08:59) *

@ Corpse: Musisz przestawić albo grę albo ustawienia konsoli na 60hz a potem będzie OK(też miałem ten problem).

Dzieki, działa. Jednka wroce do dawnego trybu. Wydaje sie, ze 50hz na moim Tv ma lepsze kolory.
Kwas_91
QUOTE(Hela @ 5 11 2006, 20:35) *

QUOTE(Yaxa @ 5 11 2006, 20:16) *

Gdzie go mozna zdobyc? ;p

Wystarczy "Shadow Shape" - daje niewidzialność na 30 sekund, dostępny na 50 levelu Illusion, a sprzedaje go Ita Rienus w Gildi Magów w Bravil.
maciek88
Czy trzeba zamykac napotkane wrota Oblivionu? Czy bez tego watek glowny ruszy dalej? Nudnawe jest lazenie po tym piekle, dlatego pytam.
dee
Niektóre trzeba, ale wtedy masz to jasno wyłożone w dzienniczku ucznia. Niektórych nie trzeba. Tak czy siak, enta wizyta w Otchłani jest nudna jak flaki z olejem.
maciek88
Dwa razy musialem zaplacilem kare za kradziez. Tyle, ze nic nie zabieralem, tylko ograbilem pare truposzy w Kvatch. Po powrocie do Imperial City i zagadnieciu starznika ten odrazu chce mnie aresztowac. Moze cos zle robie? Gdy zabieram pojedyncze monety z niezabezpieczonych skrzynek na ich oczach to nie maja nic przeciwko. Powinienem wczesniej sprzedac skradzione rzeczy? To było wyposazenie straznikow z Kvatch, jesli ograbie zwyklego lobuza to nie ma takich konsekwencji.

EDIT

Juz wszystko obcykalem. Ta gra jest super. Najwiekszy minus to cholernie dlugie loadingi. I pomyslec, ze pierwotnie X mial miec o polowe mniej ramu.
Iras
Czy WSZYSTKIE przedmioty w grze obejmuje level scalling, łącznie z nagrodami za wykonywanie questów? Tzn. jeśli wykończe wątek główny z 20 levelem, zbroja championa Cyrodiil będzie o wiele lepsza, niż gdybym dotarł do niej mając 5 level?
mord00k
QUOTE(dee @ 8 11 2006, 19:36) *

Niektóre trzeba, ale wtedy masz to jasno wyłożone w dzienniczku ucznia. Niektórych nie trzeba. Tak czy siak, enta wizyta w Otchłani jest nudna jak flaki z olejem.

Nudna to mało powiedziane wacko.gif closedeyes.gif laugh.gif

QUOTE(Iras @ 13 11 2006, 08:43) *

Czy WSZYSTKIE przedmioty w grze obejmuje level scalling, łącznie z nagrodami za wykonywanie questów? Tzn. jeśli wykończe wątek główny z 20 levelem, zbroja championa Cyrodiil będzie o wiele lepsza, niż gdybym dotarł do niej mając 5 level?

Tak, ma lv scalling. Z tego co widziałem na wszystkich moich przedmiotach choć zbroi championa nie mam bo nie chciało mi się wątku głównego robić laugh.gif
Kwas_91
QUOTE(Iras @ 13 11 2006, 08:43) *

Prawie wszystkie, z tego co wiem to nie levelują nagrody od daedr i niektóre zestawy zbroi, więc chyba zbroja Championa też nie.
maciek88
po zalatwieniu formalnosci zwiazanych z zaplata kary za zlamanie prawa za kazdym razem stoja obok mnie jakas luczniczka i facet w zbroi. poza plotami nic sie od nich nie mozna dowiedziec, kim oni sa?
po skonczeniu zadan w siedzibie mrocznego bractwa dalsze questy dla tej organizacji sa nudne jak cholera - wyjmij notke spod kamyka, idz do miasta/jaskini i zabij jakiegos chlystka. i tak chyba z 10 razy jak nie wiecej. boring. pozniej biore sie za gildie wojownikow, moze bedzie ciekawiej. mimo wszystko dalej uwazam, ze gra jest super. zaluje tylko, ze nie moge zmienic wygladu swojej postaci. na szybko zrobilem redgarda z wyrazem twarzy zbitego kundla i tak juz zostalo. 9 level wiec szkoda zaczynac od poczatku.
senman0
Mam pytanie czy działa ten kod?

1. make sure you have 2 different types of arrows
2. when you are pulling back on the bow press B
3. press A once on the arrow equipped
4. press A Twice but not too quickly
5. press x on the item you want to duplicate
6. exit the menu and they fall

Note: there will be as many duplications on the floor as the number of arrows selected.
Use this on lockpicks, swords, jewelry, potions, repair hammers etc.
ranaghar
Mam pytanie odnośnie rekomendacji do gildii magów w Chorrol. Oddałem te książkę Eranie i po 24h dała mi notatke mówiącą, że muszę wrócić do Cloud Top i rzucić zaklęcie Shock na ten ołtarz, muszę posiadać także Welkynd Stone. I właśnie tego Welkynd Stone nie mam. W tej notce jest napisane, że można je zdobyć w Ayleid Ruin, ale ja nie wiem gdzie to jest.

Jescze jedna sprawa - jak poruszam się po menu Save lub Load to gra strasznie muli (przejście od jednego save'a do następnego trwa ok 10 sekund). Kiedyś tego nie miałem. Czy można to naprawić?
hacik
QUOTE(ranaghar @ 16 12 2006, 10:30) *

jak poruszam się po menu Save lub Load to gra strasznie muli (przejście od jednego save'a do następnego trwa ok 10 sekund). Kiedyś tego nie miałem. Czy można to naprawić?

Skasuj stare save'y smile.gif, ew. odlacz konsole od internetu.
ranaghar
QUOTE(hacik @ 16 12 2006, 11:16) *

QUOTE(ranaghar @ 16 12 2006, 10:30) *

jak poruszam się po menu Save lub Load to gra strasznie muli (przejście od jednego save'a do następnego trwa ok 10 sekund). Kiedyś tego nie miałem. Czy można to naprawić?

Skasuj stare save'y smile.gif, ew. odlacz konsole od internetu.

Jak skasuję sejwy to już nie będę miał problemu z sejwami, bo ich nie będzie, a od początku grać nie chce. A sejwy mam tylko 3 + autosave.
Velius
Hmm...oplaca sie to kupowac?czy gra nie jest monotonna albo nuzaca?zdaje sobie sprawe ze jest duzo wszystkiego do roboty,ale mi raczej zalezy na tym czy robienie tego sprawia przyjemnosc czy wprost przeciwnie.

Jestem bardziej fanem jrpg,ale skoro tak malo jest tego gatunku na x 360 myslalem narazie o oblivionie jako substytucie.
Ocelot
Ja polecam jak najbardziej. Przesiadłem się z PS2 na 360 i skoro nie ma "fajnali" to wybrałem Obliviona(kierowałem się oceną z gamespotu- niby najlepsza gra na 360). A na liczniku wybiło mi 40h i dopiero zaczynam główny quest bo zwiedzałem cały świat, levelowałem postać i zbierałem najlepsze zbroje, bronie itd. Momentami gra jest że tak się wyrażę mniej ciekawa aby nie powiedzieć nudna: zwiedzanie kolejnych lokacji z kościotrupami czy goblinami może się znudzić. Ale są też takie krajobrazy że hoho... Więc jeśli nie masz na razie jakiejś innej gry na długie zimowe noce aby się zrelaksować przy konsoli to bierz bez wachania:)

A pomimo że gram tyle czasu to mam jeszcze kilka pytań:
Ponieważ robiłem misje dla gildii złodziejów i czarnego braterstwa to jak wiadomo złamałem kilka moralnych zasad typu: nie zabijaj czy nie kradnij. I teraz mam problem z modlitwą w świątyni. Bo jak się zwiedza dziesiątki jaskiń to czasami zdarza się że zabierze mi jakieś statsy i teraz się zastanawiam czy jedyną drogą aby je zregenerować jest kupienie eliksirów? Czy może da radę w jakiś sposó doznać "blessing"?
A inna sprawa to taka że mam łucznika i nie mam za bardzo skąd brać duże ilości strzał. Bo nie interesują mnie powiedzmy Iron Arrow bo bym strzelał z 100 razy do jednego przeciwnika. A w sklepach widuje co jakiś czas powiedzmy ok. 100 elven arrow co w przy moim levelu 25 i lvl przeciwników jest odziwo mało- bo na takiego ghosta wywalę z 20 strzał jeśli nie atakuję z ukrycia(x3) i potem muszę zbierać te strzały bo w innym wypadku zabije z 6-8 mocniejszych przeciwników i bym musiał spowrotem po miastach biegać...I tak myślę czy dostanę może w jakimś sklepie strzały z magią powiedzmy tkaie +20 fire damage? Bo wiem że istanieją...
Yaxa
Co do modlitw w swiatyni to musisz chyba zaplacic grzywne straza jesli takowa posiadasz i powinno byc ok. Co do strzal to nie mam pojecia, nie bawilem sie w to wogole smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.