Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Elder Scrolls IV: Oblivion
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
maciek88
QUOTE(deb @ 21 01 2007, 15:06) *

Mam pytanie czy jak kupie sobie jakis dom to bedzie w nim jakas skrzynka lub szafa gdzie da sie przechowac przedmioty i czy po ponownym uruchomieniu konsoli one tam nadal beda???

domy sa puste, a wszelkie umeblowanie kupujesz w odpowiednich sklepach (chociaz o ile dobrze pamietam to zawsze jest jakis stol, lozko i byc moze kufer). tylko dom w Anvil bedzie za free w pelni wyposazony, ale dopiero po wykonaniu questa. mozesz tez rzucic wszystko luzem w pustym domu lub zostawic swoj ekwipunek w siedzibie danej gildii (jesli jestes jej czlonkiem).
deb
Jeszcze jedno mam pytanie. Czasami jak rozmawiam z jakims NPC to raz mowi on glosno a raz tak cicho ze musze robic glosniki na maksa czym to jest spowodowane??
konstant
Mam do zaliczenia zadania z gildii magow i wojownikow + glowny quest..
Jaka postac najlepiej od postaw zrobic, aby nie bylo zadnych problemow?
Zeratul
QUOTE(konstant @ 24 01 2007, 18:03) *

Mam do zaliczenia zadania z gildii magow i wojownikow + glowny quest..
Jaka postac najlepiej od postaw zrobic, aby nie bylo zadnych problemow?

gra ta ktora ukonczyles gre...
a poza tym to byle jaka, swiat ewoluuje razem z toba..
deb
Mam pytanie podczas wykonywania misji dla gildi zlodzieji zabralem ze skrzynki grote do strzealy i wyskoczyl mi komunkat ze okradlem czlonka gildi magow do której też należe, co prawda nie wykonalem jeszcze wszystkich rekomendacji ale mam nadzieje ze to nie popsuje mi misji dla tej gildi.
Zeratul
o ile sie nie myle, to bedziesz musial odkupic swoje czyny... ale popsuc misji nie popsuje...
Sokolov
Prawda, wystarczy sie tylko spotkać z tym kolesiem w Imperial City i zapłacić mu jakąś mniejsza sumkę. To wszystko. O wiele łatwiej niz w gildi magów confused.gif Nadal szuakm tych kwiatków tongue.gif
Zeratul
jakich kwiatkow i na co ci one?
Sokolov
Redwort seed i Dragon Tanguage o ile sie nie myle. Potrzebuje ich, zeby znów przyjeli mnie do Gildii. Tak powiedział koles w Uniwersytecie w Imperial City. Nadal ich szukam tongue.gif . Trzeba po 20 każdego, a ja mam chyba dopiero 5 tongue.gif
konstant
Gdzie najprosciej znalezc/kupic Grad Soul Gemmy?
ZERATUL PL
z tego co pamietam to za bramami obliviona... tam ich bylo od metra...
ale jak mi podasz nazwe questa czy misji to ci dokladnie znajde smile.gif bo wiem, ze gdzies tam byly potrzebne... wampiryzm?
Sokolov
Gemy to głównie w gildi magów. Jak cie przyjma do gildi to mozesz sobie brac je bez zadnej kary. Tak Zeratul, gemy sa potrzebne do wyleczenia z wampiryzmu smile.gif
konstant
Nom, 4 kupilem, 1 znalazlem.
Przeje.bane z tym questem "Cure fo Vampiryzm" , chyba ze 1,5h go robilem..
[InSaNe]
Gdzie mozna kupic mikstury w tej %#%$# grze !? Bo juz mam kur.. dosc lazenia i szukania . Prosze O PEWNE ZRODLO . Chodzi mi o mikstury leczenia .
maciek88
we wszystkich gildiach magow oraz w jakis trzech sklepach Imperial City na Market District bankowo znajdziesz mikstury leczenia.
[InSaNe]
Dzieki, zaraz sprawdze smile.gif
maciek88
poprawka - chyba nie we wszystkich siedzibach magow. glowe dam uciac za Anvil, Brume i Chorol.
maciek88
http://www.gameonly.pl/newsy/11122?sid=f73...734df33680de306

ZAJE.BISCIE!
Keymaker
Screen z tym wysokim typem stojącym nad zwłokami żołnierza mną wstrząsnął...WYEBKA W KOSMOS!!!! Po obejrzeniu shotów doszedłem do wniosku, że Bethesda chyba zatęskniła za klimatem Morrowind'a:D Ja zresztą też tęsknię za klimatem tejże gry...
[InSaNe]
Panowie, mam problem z jednym questem w Fighter's Guild . Chodzi o Azani Blackheart .
Otorz poszedlem do Modryna i powiedzial, ze mamy sie spotkac w gildii wojownikow w Leyawiin . Zielona strzalka rowniez mnie tam kieruje . No to ide i dupa - w holu nikogo nie ma, chociaz stoje centralnie w tym miejscu . Spie, czekam itd. i Modryn sie nie pojawia . O co chodzi? Bug gry, czy jak? Cholera, chce skonczyc te misje dla gildii wojownikow, juz nieduzo mi zostalo zeby zaliczyc tego achievementa confused.gif
HELP !

edit:
Ok, dalem sobie rade cool.gif
Keymaker
Ja chciałbym się dowiedzieć jak ukończyć quest w Chorrol w którym prowadzi się dochodzenie w sprawie kradzieży obrazu władczynia miasta. Przepytałem wszystkich, znalazłem ukryte przedmioty Canel, ukryty obraz i nie wiem co dalej...Może ktoś pomóc?
ranaghar
Ten quest jest troche poryty (czyt. liniowy do bólu). Musisz zrobić wszystko wg kolejności ustalonej przez twórców. Ja też miałem z nim problemy. Trzeba przepytać "szefa strażników" (kogoś takiego - powie ci, że widział tę czarodziejkę tej nocy), aby ruszyc questa do przodu. On czasami kręci się poza zamkiem, rano wychodzi z zamku z tej wieży gdzie są farby tej czarodziejki.
Keymaker
Zagadka rozwiązana. Trzeba było jeszcze znaleźć ślady farby w jadalni na dywanie wink.gif
Sokolov
A ja mam znowu problem. Znalazłem wszystkie odczynniki do miksturki na wyleczenie z wampiryzmu. Poszedłem do Singard, dałem ją krolowi i poszedłem. Teraz mam misje ze musze pogadać z tym własnie królem. Jak ide do tych podziemi, to król sobie siedzi w najlepsze, a jego żona lezy na łózku. Jak chce z nim pogadać to sie nie da confused.gif Poprostu wciskam A i nic confused.gif . Z nikim tam nie moge pogadac, ani z nim, ani z jego zoną która lezy na łózku, ani z ta czarownicą confused.gif Jest jakis sposob na wybrnięcie z tej sytuacji, czy to poprostu jakis bug? Jest to bardzo ważno, ponieważ nie moge zrobić misji dla gildi magów confused.gif
konstant
Musisz poczekac troche az krol "oswoi" sie ze smiercia zony.
maciek88
tak btw to nowy dodatek do Obliviona The Shivering Isles będzie pierwszym i ostatnim dzieki, ktoremu bedziemy mogli podbic gamerscore. 10 achievementow = 250 GS.

wywiad w polskim tlumaczeniu odnośnie tego rozszerzenia
Sokolov
Ale ja czekam juz długo confused.gif . Nie wiem czy tak ma byc, ale ona lezy na łóżku ciagle z rękami złożonymi. Tak ma być?
maciek88
nie czaje, przeciez swoja miksture wypiles wczesniej i jestes juz wyleczony. quest skonczony, zostawiasz go tak jak jest. chyba.
Sokolov
No własnie sam nie wiem co jest confused.gif . Wypiłem swoja miksture, dąłem ta drugą królowi i polazłem. Nie czekałem na zadez rozwój wydarzen (sam nie wiem czemu) tylko od razu polazłem. Teraz ani questa nie mam ukonczonego, ani nie moge rozmawiac z królem, ani nie moge ruszyć misji w gildi magów.
maciek88
ale masz dalej objawy wampiryzmu? moze nie mozesz wykonywac misji w gildii magów z innego powodu.
Sokolov
Nie mam juz objawów. Jestem wyleczony w 100%. Misja jest taka, że musze pogadać z królem Skingardu. Nie moge z nim pogadać, ponieważ on ciagle siedzi nad tym łózkiem ze swoją żoną. Jak do niego podejde i wcisne przycisk A to sie nic nie dzieje confused.gif
yacolek
Witam
Mam ten sam problem co sokoov...
Najpierw było tak - oddałem miksture do króla, on dał żonie, żonka nic, stoi ciągle... Gdy chce pogadać z tą trójką, wciskam A i nic się nie dzieje ;[
No nic wkurzylem sie, pomyslałem - bug jakiś. A ten zielony debil łazi po zamku i gada, ze król czeka, nie przedłużaj... Na szczęście miałem save przed chatka czarownicy, zaraz przed zleceniem wykonania miksturek.

Wczytałem, zrobiłem wsyztsko. Lece zanieść królowi miksturke, teraz żonka wypija ją i pada na łóżko, tak jak na sshocie z gamespotu. Król prosi żebym dał mu troche czasu na pogodzenie sie ze śmiercia (zielony (pipi) tak samo). Ok wyszedłem na zwenątrz - wait 24h - wracam, król wychodiz z jaskini, proboje z nim zagadać - rzuca Please, go...

A zielony baran siedzi dalej w jaskini confused.gif Mam z nim pogadac - gadam, rzuca mi krótko - poczekaj zawołam króla. I STOI! Nie idzie po niego :<
Wyjechałem mu z sierpowego, to uciekł na dwór i tam stoi, gada to samo confused.gif
Z innym przydupasem pogadałem, w sprawie Aid For Bruma (brame już zamknełem przy Skingardzie), poleciał po króla, wraca z nim - A KRÓL MI RZUCA - PLEASE, GO !!!!!!!!!

No nie wiem, szlak mnie juz trafia, od 14 próboje ten głupi quest zakończyc confused.gif Na gamefaqs.com znalazłem opis, ze jest taki bug bardzo często ... I podany sposob rozwiązania - grajac na PC wpisz w konsoli rozne rzeczy, a na X360 nie wie jak confused.gif

Może wy nam pomożecie ? Ide sproboje najpierw zamknac brame i pogadac o pomoc z królem, a dopiero potem zanieśc te zapchlona miksture confused.gif
Nie moge kontynuowac fabuły, bo nie chce ze mną rozmawiać - a aid for bruma mam zacięte w momencie "idz porozmawiaj z krolem ze zamknełeś brame confused.gif"

Taka świetna gra, a takie błędy, no dajcie spokój confused.gif
Keymaker
Z innej beczki...

http://www.valhalla.pl/news2630-Oblivion-n...rsji-z-PS3.html

Chyba należy się w niedalekiej przyszłości spodziewać patch'a...W końcu zostaną prawdopodobnie tekstury krajobrazu, gdyż obecnie wyglądają one jak psu z d**y wyjęte ;D
yacolek
Zrobiłem tak jak pisałem - wczytałem po raz kolejny save, sprzed chatki wiedźmy, jeszcze z ostatnim składnikiem w ekwipunku smile.gif

Tym razem wszystko poszło tak jak powinno wink.gif Mogliby to w końcu spaczować confused.gif No ale moge kontynuowac Aid For Bruma i inne smile.gif

@Sokoov -> jesli nie masz innego save'a to niestety ale nic sie nie da zrobić (narazie ?)
rkBrain
http://www.elderscrolls.com/images/wallpap...ne-1024x768.jpg
http://www.elderscrolls.com/images/downloa...iongate1024.bmp

Dwie bardzo dobre tapety. Jeśli ktoś jeszcze nie ma. Naprawdę warto ściągnąć.
Gooralesko
Mam problem i za nic w swiecie nie moge dojsc do tego skad sie wzial. Otóż w Oblivionie jest pogoda, ona sie zmienia losowo i utrzymuje jakis stan pogodowy raczej dluzszy czas (kilkanascie godzin tych w grze). U mnie natomiast zauwazylem brak deszczu i (pipi)a mgle ktora sie pojawia stopniowo po kilku minutach gdy jest piekny sloneczny dzien. Juz tlumacze bo to niezrozumiale jest. Oblivion ma cos takiego jak LOD Distant czyli mozna widziec co sie znajduje po drugiej stronie swiata/mapy (jak zwal tak zwal) w tym przypadku gdy ta mgla sie pojawia STOPNIOWO (czyli widze zanikajace coraz wieksze polacie lasu) przed moimi oczami, tak jakby automatycznie przez gre zostal ten LOD wylaczony. Strasznie to psuje klimat nawet bardziej niz "spozniajacy" sie czesto dzwiek przy ktorym towarzyszy niemile zgrzytanie w czytniku xboxa. Prosze pomozcie jak sie pozbyc tego bledu pojawiajacego sie odkad pierwszy raz wcisnalem i przytrzymalem A w czasie wlaczania gry. Z gory dzieki za pomoc.

Plytka nie ma rys, odkad mam Obliviona zostawialem ja w czytniku bo sie wyjmowac nie chcialo i w srodku jest troche jakby tlusta (nie wiem czytnik ja pobrudzil? - to bez sensu). Raz mi sie konsola zawiesila, raz wywalilo komunikat ze nie moze czytac z tej plyty tuz po tym jak dzwiek sie scial, czytnik nie zdazyl nadrobic tego i wywalil ten blad. Ponadto konsola startuje za drugim odpaleniem w krotkim odstepie czasu. Gdy tylko zostawie wylaczona ja na dluzej niz kilkanascie minut juz potem za pierwszym razem nie odpala. To sa moje problemy z tym sprzetem ktore coraz bardziej mnie irytuja a ten pogodowy problem to jest przegiecie bo grac sie nie da przy takim czyms na ekranie gdzie nic nie widac. Pomozcie pliss smile.gif

EDIT: gralem na PCcie i mam punkt odniesienia.
konstant
W na co dokladnie negatywnie wplywa noszenie ciezkiej zbroi na uzywanie czarow?
Moja klasa to battlemage, wiec uzywam magii i walki tak pol na pol.
Gooralesko
Wplywa na sile tychze czarow. Mianowicie - jezeli zalozysz choc jedna czesc zbroi to efektywnosc czarow spada do 95%. Bez zbroi jest zawsze 100%. W zakladce magia masz to napisane.
RaselPL
Zastanawiam się czy kupić obliviona na X-a czy grać na PC z modami, może ktoś miał podobny problem? i jeśli ktoś grał w wersje na PC to pewnie wie że bez modów na dalsze tereny nie da się patrzeć bo jest obrzydliwa rozmyta zielona tekstóra, w wersji na X-a też tak jest czy polepszyli teksture ? i zasięg widzenia detali też jest taki mały jak na PC ? na PC na szczęście da się to zmienić
Gooralesko
nic nie polepszyli. Zasiegi widzenia tylko drzew sa duze a reszty... no coz na pewno 100% tego co moglem na PC ustawic to to nie jest. Jak masz mocnego kompa z x1900xt/xtx i jakims mocnym Core2 Duo to bierz na PC. ja widzisz kilka postow wyzej mam wikse z pogoda w Obku na X-a (deszcz nie chce padac, jak zaczyna po odpoczynku to w sekundzie przestaje <sick>) i najwyrazniej to bug ktory sie wkradl i nikt nie wie jak go wyeliminowac, lacznie ze mna.
konstant
Mam zaoszczedzone 16000 keszu.
Jaki przedmiot polecali byscie kupic?
Zostaly mi tylko questy Gildii Magow, moja postac to battlemage/breton.
Sokolov
Z moich obserwacji, to w sklepach nie ma zadnych ciekawych przedmiotów. Jedynie odczynniki i czary. Broń sprzedaja tak słabą, ze nawet szura byś nie pokonał wink.gif
RaselPL
QUOTE(RaselPL @ 23 02 2007, 20:54) *

Zastanawiam się czy kupić obliviona na X-a czy grać na PC z modami, może ktoś miał podobny problem? i jeśli ktoś grał w wersje na PC to pewnie wie że bez modów na dalsze tereny nie da się patrzeć bo jest obrzydliwa rozmyta zielona tekstóra, w wersji na X-a też tak jest czy polepszyli teksture ? i zasięg widzenia detali też jest taki mały jak na PC ? na PC na szczęście da się to zmienić

mam 7800gt i A3800, chodzi na prawie full detalach(+ mody) przy 20-30fps, jak jest na Xie z fps ?
Jacobss
QUOTE(RaselPL @ 24 02 2007, 16:15) *

mam 7800gt i A3800, chodzi na prawie full detalach(+ mody) przy 20-30fps, jak jest na Xie z fps ?
Szkoda gadać. Gra się tak zacina, że momentami naprawdę mam wątpliwości, że gram na konsoli. Szczególnie jak się jedzie na koniu to już w ogóle. Nie mówiąc, że gra co jakieś 20 sekund lekko szarpnie. Żałosne. Mam tylko nadzieję, że wersja na PS3 będzie dopracowana bo to co jest na Xie to jakaś kpina. Jak może być na konsoli tak koszmarny framerate?
RaselPL
QUOTE(Jacobss @ 24 02 2007, 20:03) *

QUOTE(RaselPL @ 24 02 2007, 16:15) *

Szkoda gadać. Gra się tak zacina, że momentami naprawdę mam wątpliwości, że gram na konsoli. Szczególnie jak się jedzie na koniu to już w ogóle. Nie mówiąc, że gra co jakieś 20 sekund lekko szarpnie. Żałosne. Mam tylko nadzieję, że wersja na PS3 będzie dopracowana bo to co jest na Xie to jakaś kpina. Jak może być na konsoli tak koszmarny framerate?

no to chyba zostane przy wersji na PC, może ktoś jeszcze potwierdzić to co napisał Jacobss ?;]
konstant
Potwierdzam.
Choc az tak tragicznie nie jest.
Gooralesko
Dodajcie jeszcze wiksy moje z ta gra z postu 1186 i wszystko jasne - sprzedaje to (pipi) albo niech sie okaze ze przez xiaka to sie dzieje to przynajmniej oddam na gware niech cos zrobia z tym szmelcem bo mnie w(pipi)ia coraz bardziej to moje przedsiewziecie o nazwie "super zabawa z xboxem360" - jestem w:censored2:y ze zara roz:censored2:e pada - grac sie nie da a to juz za duzo jak na moje nerwy.

Ci co znaja sie na tych serwisowych sprawach z x360 jakie kombinacje klawiszy lub cokolwiek mozna zrobic przez zwyklego uzytkownika by jakis klopot zlikwidowac? Klopot z Oblivionem - moj klopot dokladniej mowiac. Tylko mi nie mowic o "A" bo to juz wciskalem z 20 razy w czasie uruchomienia i po tej czynnosci tez pojawialy sie bledy w samej grze, bynajmniej nie graficzne tylko dzwiekowe.
RaselPL
QUOTE(Gooralesko @ 25 02 2007, 01:12) *

Dodajcie jeszcze wiksy moje z ta gra z postu 1186 i wszystko jasne - sprzedaje to (pipi) albo niech sie okaze ze przez xiaka to sie dzieje to przynajmniej oddam na gware niech cos zrobia z tym szmelcem bo mnie w(pipi)ia coraz bardziej to moje przedsiewziecie o nazwie "super zabawa z xboxem360" - jestem w:censored2:y ze zara roz:censored2:e pada - grac sie nie da a to juz za duzo jak na moje nerwy.

Ci co znaja sie na tych serwisowych sprawach z x360 jakie kombinacje klawiszy lub cokolwiek mozna zrobic przez zwyklego uzytkownika by jakis klopot zlikwidowac? Klopot z Oblivionem - moj klopot dokladniej mowiac. Tylko mi nie mowic o "A" bo to juz wciskalem z 20 razy w czasie uruchomienia i po tej czynnosci tez pojawialy sie bledy w samej grze, bynajmniej nie graficzne tylko dzwiekowe.

te A (pipi) daje, tego nie robi się na A, wpisz w googlach "clear cache xbox360" ;]
Gooralesko
Dzienks Rasel takie cos znalazlem

Press Y on the HD symbol and then press X,X,Left Bumper, Right Bumper, X,X. Once you do this a messsage will appear saying: Do you want to perform maintenance on your Xbox 360 storage devices?

Performing this function will also clear any software updates.

i mam watpliwosci - czy ta ostatnia linijka nie oznacza ze profil i save'y mi sie tez wykasuja. Wiem ze tam nic o tych plikach nie pisze ale roznie mozna zrozumiec "any software updates".

Znalazlem jeszcze takie cos o samym Obku. Te nieszczesne A:

Oblivion uses the Xbox 360 hard drive to cache game data and in some cases the info stored on the hard drive can get fragmented, slowing down the game's performance. Bethesda has already found out a way to fix the issue. Here is the official word:

Oblivion uses the Xbox 360 hard drive extensively to cache (copy and reuse) game data. This is done to optimize all loading the game does. It has been found in rare cases on some Xbox 360s that the cached data can get overly fragmented. This exhibits itself by the game taking a long time to load anything from menus, dialogue, sounds, objects, levels, and more.

To solve this problem, reset your Xbox, and hold down the A button as the game is booting up. If any button is held while Oblivion is loading, it will clear its hard drive cache, and create a new one.
Once you see the “Bethesda Softworks” logo video, the game is already loaded, and the cache should have been cleared.

Note, this does not effect your game in any way other than loading. You will not lose any saved data.
RaselPL
QUOTE(Gooralesko @ 25 02 2007, 21:49) *

Dzienks Rasel takie cos znalazlem

Press Y on the HD symbol and then press X,X,Left Bumper, Right Bumper, X,X. Once you do this a messsage will appear saying: Do you want to perform maintenance on your Xbox 360 storage devices?

Performing this function will also clear any software updates.

i mam watpliwosci - czy ta ostatnia linijka nie oznacza ze profil i save'y mi sie tez wykasuja. Wiem ze tam nic o tych plikach nie pisze ale roznie mozna zrozumiec "any software updates".

Znalazlem jeszcze takie cos o samym Obku. Te nieszczesne A:

Oblivion uses the Xbox 360 hard drive to cache game data and in some cases the info stored on the hard drive can get fragmented, slowing down the game's performance. Bethesda has already found out a way to fix the issue. Here is the official word:

Oblivion uses the Xbox 360 hard drive extensively to cache (copy and reuse) game data. This is done to optimize all loading the game does. It has been found in rare cases on some Xbox 360s that the cached data can get overly fragmented. This exhibits itself by the game taking a long time to load anything from menus, dialogue, sounds, objects, levels, and more.

To solve this problem, reset your Xbox, and hold down the A button as the game is booting up. If any button is held while Oblivion is loading, it will clear its hard drive cache, and create a new one.
Once you see the “Bethesda Softworks” logo video, the game is already loaded, and the cache should have been cleared.

Note, this does not effect your game in any way other than loading. You will not lose any saved data.

nic poza updatami gier nie kasuje, robiłem to już nie raz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.