Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Elder Scrolls IV: Oblivion
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Trzcina
Ok, wiec jakby mogl ktos przypomniec date wydanai wersji PC?

Ostatnio zboostowalem sobie PC, a poniewaz bede go podlaczal pod tv... to komfort grania powinien pojsc mocno w gore wink.gif I chcialbym w to pograc na PC.

So anyone can share the info with me?

Aha i prosze nie mowic ze 'na pc gra sie ble, bo gra bedzie skakac'. Skakac nie powinna wink.gif A nawet jezeli to i tak prosze nie mowic smile.gif
Diabeu
na oficjalnej stronie nie masz informacji na ten temat?
Ozi
http://shop.gameplay.co.uk/webstore/produc..._iv_-_oblivion_

56 Days Till Release...
Siarex
Morrowind mimo ze byl najbardziej rozbudowaną grą na xboxa zajmował coś kolo 800MB...mysle ze jest mozliwe aby oblivion zmieścił sie na jednej dvd.
TomisH
To nie jest możliwe - to jest fakt wink.gif
g_w_b_b_a

tak wygladala grafika, efekty swietlne jakis czas temu

a tak teraz

wiecej szczegolow tutaj:
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=24276
Matrox
No to super, ze sa tacy super extra i sie troszcza o to czy ktos ma wystarczajacego PC dlatego zmniejszaja liczbe efektow w grze... zamiast dac opcje ich wylaczenia ... fajnie sie tlumacza, normalnie ROTFL. Te ciecia w grafice dotycza tez XO ? Jezeli tak to te ich glupie tlumaczenie juz calkiem traci sens...
MaxVarEmreis
Tak, dotyczy to też X360. Ale z tym wszystkim to nie jest jeszcze pewne. Znaczy sie brak dynamicznych cieni na niektórych obiektach ( z tego co wiem to chodzi o przedmioty stojace) jest pewny, ale o tym było wiadomo od poczatku jak zaczeto robic Obliviona. Wiec nawet na tym screenie z E3 tych cieni nie było. Poprostu na tym nowym screnie bawiono sie ustawieniami obrazu ( gamma i te sprawy) do tego jeszcze nie są tam właczone niektóre efekty graficzne ( np. parallax maping, ponadto ten screen pochodzi z niemieckiej TV, gdzie gra podobno była puszczana na bardzo słabych PC, dlatego niektóre efekty były wyłaczone). Powstało troche popłochu i zamieszania, ale ja był bym dobrej myśli. Wogóle powstały chore sytuacje, w których coniektórzy zaczeli twierdzić jakoby to wszystko było spowodowane X360 i MS. No poprostu ROTFL. Czego to ludzie nie wymyśla do usprawiedliwienia jakiśrzeczy. Tak jak już mowiłem, nie przejmował bym sie tym bardzo. Poczekajmy do finalnej wersji i wtedy wyciagamy wnioski.

EDIT. Zeby pokazac, że wystarczy sie pobawić gammą i inymi tego typu rzeczami aby poprawić obraz pokaże sccreny z forum Adamantytowej Wieży zrobione przez niejakiego Vitka.

Screeny poprawiono w programie IrfanView.
No i jak?? smile.gif
g_w_b_b_a
juz lepiej wink.gif
Trzcina
Blah... to jakies tragicznie glupie tlumaczenie jest... Ja rozumiem ze mozna by takie cos zastosowac w przypadku konsoli, gdzie programisci nie potrafia po tak krotkim czasie wykrozystac jej potencjalu i musza na czyms przyciac... Ale w przyupadku PC? Przeciez od zawsze istnieje w grach na pc opcja 'minium details'... Jak dla mnie to jakas glupota i sciema jest confused.gif

Jestem zniesmaczony nowymi screenami... Troche podkreconych swiatel i kolorkow nie zmienia jakosci grafiki...

I teaz pytanie czy to po prostu byla jakas sciema na E3 zeby wszyscy popusicli w portki czy faktycznie pojawily sie jakies 'problemy'...
MaxVarEmreis
QUOTE(Trzcina @ 31 01 2006, 11:05) *

Blah... to jakies tragicznie glupie tlumaczenie jest... Ja rozumiem ze mozna by takie cos zastosowac w przypadku konsoli, gdzie programisci nie potrafia po tak krotkim czasie wykrozystac jej potencjalu i musza na czyms przyciac... Ale w przyupadku PC? Przeciez od zawsze istnieje w grach na pc opcja 'minium details'... Jak dla mnie to jakas glupota i sciema jest confused.gif

Jestem zniesmaczony nowymi screenami... Troche podkreconych swiatel i kolorkow nie zmienia jakosci grafiki...

I teaz pytanie czy to po prostu byla jakas sciema na E3 zeby wszyscy popusicli w portki czy faktycznie pojawily sie jakies 'problemy'...

Cały myk jest w tym, że cieni nie było, nie ma i nie będzie smile.gif. Poprostu Bethesda nie dała rady tych cieni dać do gry. Tutaj raczej nie chodzi o hardware konsol czy PC, ale u umiejetności programistów i mozliwośc silnika jaki zastosowali ( GameBryo).
trukfadrat
ymmm... cienie beda, nawet sie chwala cieniami... nie bedzie ich tylko na 'terenie' czyli budynkach, drzewach itp. postacie i przedmioty posiadajace swoja fizyke beda mialy pelne cienie i nawet zastosowany (o ile pamietam) soft shades... nie obawiajcie sie, wersja x360 najprawdopodobniej bedzie miala lepsza grafike niz pc, nawet najlepszy...
Trzcina
Soft shadows... (pipi) daje za przeproszeniem. Po co komu 'aliasing' na cieniach ktorych praktycznie nigdy nie widac, ktos by musial byc zboczony i specjalnie patrzec na kazdy mozliwy cien zeby dostrzec roznice... lepiej walnac FSAA chociazby x2 i efekt bedzie na pewno lepszy... (inna sprawa ze FSAAx2 jest duzo bardziej sprzetozerny...).

W kazdym razie mi chodzi o sama wygenerowana grafike... sciana za ta babka wyglada IMO duzo gorzej na nowych screenach niz wczesniej... Gdy ogladalem filmik z E3 to byla to dla mnie gra chyba najladniej wygladajaca o ktorej wiedzialem ze 'na pewno jest gra' i nie bylo zadnych watpliwosci czy kos sie bawi w 'rendery'... A tutaj klops confused.gif

Co do ladniejszej grafiki to sie zgodze ale tylko czesciowo. Imo to czym nowy X bedzie bil PC to bedzie staly framerate. Sama zas jakosc grafiki, wydaja mi sie ze bedzie troche lepsza na pc... Aczkolwek gdy czasami bawie sie w konfugirowanie gier i wylacze jakis ponoc wazny detal, to roznica w grafice jest niezauwazalna... A w wydajnosci calkiem spora.

Tak wiec na pewno lepsza animke bedzie mial X, ale czy calosc tez bedzie lepsza na nim? No to juz trzeba bedzie zobaczyc gre w akcji.
YETI
QUOTE(Trzcina @ 1 02 2006, 11:59) *

lepiej walnac FSAA chociazby x2 i efekt bedzie na pewno lepszy... (inna sprawa ze FSAAx2 jest duzo bardziej sprzetozerny...).

No tak, z tym ze X360 FSAA x4 miał miec w "standardzie"
Ja tam zabardzo nie widze powodów do narzekan, gra w ruchu prezentuje sie bardzo ładnie (jak na tak rozległy teren).
Tylko ten system walki, sadziłem ze cos zmienią, a tu jest tak samo confused.gif
trukfadrat
chodzi mi o odwzorowanie rzeczywistosci za pomoca soft shadows... osobiscie mam dosyc jak cos rzuca ostry jak brzytwa cien, choc nie ma prawa tego robic. osobiscie uwarzam, ze grafice nic nie brakuje, a tworcy sami mowia, ze wlasnie takie rzeczy teraz dopracowuja. a screeny byly poprawiane ze wzgledu na wyswietlacz (rzutnik) najprawdopodobniej, bo one nie obsluguja takiej glebi kolorow jak lcd czy plazmy. nie rozumiem jak mozna sie do wszystkiego przyczepiac. jak cos jest fajne,to zawsze znajdzie sie malkontent ktory mowi 'to mogloby wygladac lepiej'. ludzie, x360 nie jest tworem boga i nie spelni waszyc najskrytszych marzen, tylko podporzadkuje sie tworcom... yhh... nikomu nie da sie dogodzic...
YETI
Jak to, przeciez Microsoft obiecywalem nam "zen grania"
;)hehe
trukfadrat
i tak bedzie, w zen trzeba uwierzyc :>
Xardas
QUOTE(MaxVarEmreis @ 31 01 2006, 13:43) *

QUOTE(Trzcina @ 31 01 2006, 11:05) *

Cały myk jest w tym, że cieni nie było, nie ma i nie będzie smile.gif. Poprostu Bethesda nie dała rady tych cieni dać do gry. Tutaj raczej nie chodzi o hardware konsol czy PC, ale u umiejetności programistów i mozliwośc silnika jaki zastosowali ( GameBryo).

Kurde wink.gif Mówisz tak jakbyś sam pracował nad grą, gra wydana w 2006 roku, i nie będzie cieni? Skoro jednak tak piszesz wink.gif to pewnie tak będzie.

Pozatym dzisiaj na xbox online pojawił się news tej oto treści wink.gif

W wywiadzie przeprowadzonym przez CVG Gavin Carter, producent Elder Scrolls IV: Oblivion, rozwiał kilka wątpliwości kierowanych pod adresem swojego produktu na rozlicznych forach internetowych.

Na pytanie dotyczące zasadniczej różnicy pomiędzy wersjami PC oraz Xbox360 Gavin powiedział:

”Pracujemy nad tym, żeby obydwie wersje wyglądały jak najbardziej identycznie do siebie. Na Xboxie360 gra będzie wyglądała tak samo jak na PC tyle, że z włączonymi wszystkimi opcjami graficznymi ma maxa.

Użytkownicy PC będą jednak mieli możliwość dostrojenia własności obrazu (w dół) w celu uruchomienia gry na słabszych konfiguracjach. Jedyną rzeczą jaką nie będzie posiadać wersja na X360 to dodatku Elder Scrolls Construction Set, ze względów oczywistych.”
Dante
zobaczymy jak będzie na prawde ale licze na to że wersja na 360 będzie przynajmniej taka jak na maksymalnie dopasionym piecu
Trzcina
Ale ty nie rozumiesz tru. Mnie nie przeszkadzaloby nic a nic gdyby gra pokazana wygrala od razu w ten sposob. Jednak z lepszego na gorsze ciezko sie przestawic. Wiec gdy pokazano mi cos fajnego, a potem zmieniono to na cod mniej fajnego i tlumaczy sie takimi bzdetami no to sorki...

Roznica o ktorej zapomnieli powiedziec to rozdzielczosc, szybkosc loadingow (o ile takie beda... ) oraz odswiezanie...

Oczywiscie sa to rzeczy ktore dostepne beda na maks wypasnych sprzetach... ale mimo wszystko.

Osobiscie licze na to ze moj komp pociagnei calosc 'tak jak trzeba' wink.gif Stad moje pseudomarudzenie. Jesli nie pociagnie to i tak 'ciul bombki strzelil' smile.gif

Ale tak nie powinno sie robic... tongue.gif
trukfadrat
ale to chodzi o podkolorowanie, zeby bylo lepiej widoczne np kolor ognia. to znaczy ze gra pewnie bedzie wygladala tak jak na tych poprawionych, bo rozne sprzety sie trafiaja. wsystko zalezy od nasycenia kolorow... a i tak jeszcze nie bylo filmika z ukonczonej wersji, wiec wszystko moze sie zdarzyc. jedno jest pewne: wersja na 360 bedzie wygladala tak samo albo lepiej niz na pc (z full detalami)... nie zapomnij, ze te screeny sa z pc, a nie xboxa...
Pavlis
Co nowe screeny tym gra wyglada coraz gorzej wacko.gif
patrze na te screeny i trudno mi uwierzyć w next genowość Xboxa 360
Specu
no jasne, bo twoje ps2 pociagnie taka grafe bez problemu

bosh, jak mnie takie posty dobijaja
Maiden
Stuff leży na marketplace : http://www.xboxpolska.net/index.php?id=138...7e736548daad516
sentinel
kufa! zabuliłem i zassałem theme obliviona, tylko po to, by stwierdzić, że patrzeć na to paskudztwo nie mogę - naciapane kolorów, kontrast w pizdu... przygotowane jak screeny na pokaz a nie jako *tło* dasboardu. omijać z daleka, szkoda 150 ms pointsów...
Maiden
IMO to jedyny makament live'e...Brak "podgladu" Themów...
MaxVarEmreis
QUOTE(Maiden @ 23 02 2006, 21:05) *

Nie ma jakiejs opcji zeby to zobaczyc??Np. na stronie internetowej czy cos...bo tak to kapa.
Maiden
Na PC i owszem...
Imo ten jest chyba najladniejszy tongue.gif

http://www.xbox.com/en-US/live/marketplace...nd3/themes3.htm
Pavlis
QUOTE(Specu @ 17 02 2006, 15:58) *

Hehhe takie posty mnie dobijają laugh.gif
co nowe screeny gra wyglada coraz gorzej jednakże pan specu dalej lezy gdzieś zabłąkany i oglada trailery E3 niestety co poradzić.........
Ja juz chce tylko oby ta gra wyglądała przynajmniej jak na E3 ,pomijając fakt że powinna wyglądac lepiej od tamtego czasu.....ale to na marginesie
MaxVarEmreis
QUOTE(Pavlis @ 24 02 2006, 09:19) *

QUOTE(Specu @ 17 02 2006, 15:58) *

Hehhe takie posty mnie dobijają laugh.gif
co nowe screeny gra wyglada coraz gorzej jednakże pan specu dalej lezy gdzieś zabłąkany i oglada trailery E3 niestety co poradzić.........
Ja juz chce tylko oby ta gra wyglądała przynajmniej jak na E3 ,pomijając fakt że powinna wyglądac lepiej od tamtego czasu.....ale to na marginesie

Poczytaj sobie wypowiedzi ludzi z Bethesdy. Gra nie wyglada gorzej niż na E3 (moze tylko lepiej). Filmiki demonstracyjne i pokazowe które były na E3 nie rożnia sie jakoscią od tych prezentowanych teraz ( wyjatek jedyny stanowi cela gdzie poprostu były cienie na łancuchach i czaszce, która sie bawił bohater).
sentinel
QUOTE(MaxVarEmreis @ 23 02 2006, 21:11) *

Nie ma jakiejs opcji zeby to zobaczyc??Np. na stronie internetowej czy cos...bo tak to kapa.

kilka można podejrzeć na xbox.com, w samym marketplace większość można obejrzeć przed zakupem jako miniaturki - sęk w tym, że są naprawdę malutkie, a co gorsza nigdzie nie można zobaczyć jak będą wyglądały w połączeniu z blade'ami. i w tym właśnie sęk, bowiem blade'y mamy tylko standardowe (default, carbon i glass) i w większości przypadków nijak mają się do zakupionych tematów. co z tego, że zassałem sobie mega klimatyczny theme z condemned (klasa), jeśli opatulony jest w cukierkowo kolorowe blade'y - porażka.

//edit - a niektórzy już w obliviona grają...
Maiden
Info na temat Achievementów w grze: http://www.xboxpolska.net/index.php?id=140...80c05166c7a0731
sentinel
uhm, ciekaw jestem ile razy trzeba będzie ukończyć grę, by zaliczyć wszystkie - jakoś nie wydaje mi się, by można je było zaliczyć za jednym podejściem. mam wrażenie, że niektóre się wykluczają lub są zależne od obranej wcześniej drogi...
Diabeu
senti, to sobie skonfiguruj pulpit a nie na kolory narzekasz, po to jest ta opcja by z niej korzystać
sentinel
yyy, ale jaka konfiguracja pulpitu, o czym ty do mnie rozmawiasz? ;->
Diabeu
QUOTE(sentinel @ 24 02 2006, 11:03) *

QUOTE(MaxVarEmreis @ 23 02 2006, 21:11) *

kilka można podejrzeć na xbox.com, w samym marketplace większość można obejrzeć przed zakupem jako miniaturki - sęk w tym, że są naprawdę malutkie, a co gorsza nigdzie nie można zobaczyć jak będą wyglądały w połączeniu z blade'ami. i w tym właśnie sęk, bowiem blade'y mamy tylko standardowe (default, carbon i glass) i w większości przypadków nijak mają się do zakupionych tematów. co z tego, że zassałem sobie mega klimatyczny theme z condemned (klasa), jeśli opatulony jest w cukierkowo kolorowe blade'y - porażka.

//edit - a niektórzy już w obliviona grają...

o tym, jęczysz że kolorki za słodkie to sobie je zmień
sentinel
QUOTE(_Diabeu_ @ 24 02 2006, 20:52) *
o tym, jęczysz że kolorki za słodkie to sobie je zmień

najwyraźniej - wbrew moim przekonaniom - dashboard x360 ma przede mną jeszcze jakieś tajemnice, niemniej byłbym wdzięczny gdybyś, zamiast po raz kolejny pouczać, wskazał jak mogę kolor blade'ów zmienić?
Diabeu
Personal Settings -> Themes -> Customize

wyboru jak w Ikei to tam nie ma ale można jakoś sobie ustawić pod siebie

Dashboard Trim to ma 3 do wyboru (default, carbon i glass) a za to Guide Background to możesz mieszać kolorami RGB (też ma opcję custom)

szał pał to nie jest ale zawsze coś

btw. sam mam arty z Condemned na pulpicie
sentinel
wybacz, lecz albo nie doczytałeś o czym ja piszę, albo coś ci się ten-teges. ;-> w 'themes/customize' to ja sobie mogę powybierać wypełnienia lub ustawić plain color, ale guide'a. o tym, że mamy trzy wersje blade'ów do wyboru (default, carbon i glass) - wiem, i wyżej pisałem. martwi mnie natomiast to, że tematyczne kompilacje nie obejmują właśnie samych "ostrzy" a i własnoręcznie ich koloru -wbrew temu, co omyłkowo twierdzisz ;-) - nie można dobrać (jak to ma miejsce w przypadku guide'a).

wszystko oczywiście w odniesieniu do obliviona, zero oftoptu. ;-)
Diabeu
teraz czaję (zaspany byłem:f), tylko weź mi pokaż słodkie kolorki przy theme z condemned? bo ja takich nie widzę

skąd wy te blejdy wymyśliliście? to dashboard trim jest wedle xO, whatever (jakby to coś znaczyło) , jak sam zauważyłeś dziwne jest to że guide można zrobic sobie jak się chce a to już nie - niedopatrzenie czy brak myślenia?
PePeP
O co chodzi z tymi cieniami ?? Ja widziałem kiedyś na filmiku jak w lochach taki łańcuch rzucał soft shadow, który był generowany w czasie rzeczywistym, bo jak łańcuchem pomachali, to cień też po ścianie "latał" (jak w Doom'ie 3 itp.) ... czyżby na jakimś nowym filmiku, którego nie widziałem, już tego cienia nie było ?? Bo co do tego że nie wszystko będzie rzucało takie cienie to była wiadomo sprawa ... przy takich dużych otwartych przestrzeniach trudno o super grafe ... choć z drugiej strony jeśli nowy far cry albo ghost recon sobie z tym poradzą to tylko minus dla developerów Obliviona ... Moim zdaniem Ci goście nigdy nie byli mistrzami w temacie grafiki wiec też się jakoś nie napalam ...
lukasik85
Jak ogladalem ten filmik z e3 to sie strasznie napalilem, a teraz jak patrze na te screny to mam wrazenie ze to lekko podrasowany Morrowind.Na ktoryms "szocie" widzialewm wode i moim zdaniem wyglada kiepsciutko, np w takim Morrowind na PC z wlaczonym Pixel Shader wygladal masakrycznie zwlaszcza w deszczu jak od kazedej kropli robily sie "koleczka",az bylo czuc ta wode.
MaxVarEmreis
QUOTE(lukasik85 @ 26 02 2006, 10:20) *

Jak ogladalem ten filmik z e3 to sie strasznie napalilem, a teraz jak patrze na te screny to mam wrazenie ze to lekko podrasowany Morrowind.Na ktoryms "szocie" widzialewm wode i moim zdaniem wyglada kiepsciutko, np w takim Morrowind na PC z wlaczonym Pixel Shader wygladal masakrycznie zwlaszcza w deszczu jak od kazedej kropli robily sie "koleczka",az bylo czuc ta wode.

Mówie to poraz kolejny, gra nie bedzie sie rożnicz graficznie od prezentacji która pokazali na E3. Jesli podobała Ci sie prezentacja na E3, to bedzie Ci sie podobac gra. Poniewaz nie bedzie rożnicy w jakości.
YETI
Na gametrailers.com znajdziecie dwa nowa filmiki.
-GLD-Uzny
Na teamxbox sa lepsze versje. Gdy koles zchodzi z gory (Environments) to szczena mi opadla ohmy.gif Pieknie to wyglada smile.gif
YETI
Dzis na gametrailers pojawił sie kolejny nowy filmik (61MB)
mario87
nie wiem czy była już o tym mowa, twórcy gry podali oficjalną date premiery - 20 marca dla Xboxa360 i PC
Diabeu
24 marca, co by być dokładnym
mario87
uch, 20 marca
http://elderscrolls.com/news/press_030206.htm
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.