Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Elder Scrolls IV: Oblivion
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
MaxVarEmreis
QUOTE(mario87 @ 4 03 2006, 17:17) *

W USA
mario87
The Elder Scrolls® IV: Oblivion™ has gone to gold master and will be available in stores in North America and Europe during the week of March 20.

BTW. czy oblivion na pc ma już w polsce dystrybutora?
Dante
Tak Cenega wydaje nawet edycje kolekcjonerską za 160 (ja chyba biore) I u nas ma być 24
mario87
właśnie sam się zastanawiam czy brać wersje kolekcjonerską angielską czy czekaćna polskie wydanie, ale nie wiem jak Cenega zechce przetłumaczyć obliviona i jaka jest jakosć ich tłumaczeń, zawsze było by lepiej mieć polską wersje, ale jak ma być niezbyt wysokich lotów i trzeba będzie czekać to wole wersje angielską, a nóż widelec później będzie dostępna łatka językowa smile.gif

co do daty premiery to została ona potwierdzona dopiero 2 dni temu więc możliwe że sklepy nie zaktualizowały jej jeszcze smile.gif data 24 marca jest z tąd że w jakimś wywiadzie była mowa że do 24 gra ma być już dostępna
ale nie warto się o to spierać smile.gif ps. play.pl ma chyba 15 marca ;p
Matrox
QUOTE(mario87 @ 4 03 2006, 19:05) *

właśnie sam się zastanawiam czy brać wersje kolekcjonerską angielską czy czekaćna polskie wydanie, ale nie wiem jak Cenega zechce przetłumaczyć obliviona i jaka jest jakosć ich tłumaczeń, zawsze było by lepiej mieć polską wersje, ale jak ma być niezbyt wysokich lotów i trzeba będzie czekać to wole wersje angielską, a nóż widelec później będzie dostępna łatka językowa smile.gif

Gdyby to tlumaczyl CD Projekt to bym na twoim miejscu poczekal ale od tlumaczenia Cenegi wolalbym wersje angielska ;]

Ja juz mam zamowiona wersje kolekcjonerska na X360 teraz pozostalo juz tylko czekac smile.gif
Trzcina
Tylko i ylacznie wersja ang... wersje polskie zawsze (prawie...) to pomylki.
raulos
Gothic jest perfekcyjnie spolszczony
MaxVarEmreis
Klika skanów z OXM. Na koncu można zauwazyc ocene...9,5.
Skan 1
Skan 2
Skan 3
Skan 4

Ta gra wyglada ślicznie...
mario87
QUOTE(Trzcina @ 4 03 2006, 21:12) *

Tylko i ylacznie wersja ang... wersje polskie zawsze (prawie...) to pomylki.

mam polskiego morrowinda, kinówka od cd projekt i nie narzekałem wink.gif na same tłumaczenie, chociaż fakt, konieczne było ściąganie pluginów "dialogi" bo podczas tłumaczenia wcieło niektóre 'hyperlinki' jesli tak mogę to nazwać, bez nich raczej nie dało się grac

ale już wymieniony gothic był świetny, tylko mało osób robiło voice acting
-GLD-Uzny
QUOTE(MaxVarEmreis @ 4 03 2006, 22:15) *

Klika skanów z OXM. Na koncu można zauwazyc ocene...9,5.
Skan 1
Skan 2
Skan 3
Skan 4

Ta gra wyglada ślicznie...

Wlasnie dla TEJ gry kupuje 360! Nie moge sie juz doczekac laugh.gif CUUUUDO...
YETI
QUOTE(-GLD-Uzny @ 5 03 2006, 01:25) *

Wlasnie dla TEJ gry kupuje 360! Nie moge sie juz doczekac laugh.gif CUUUUDO...

U mnie jest to samo, czekam na tą gre i biore X360 hyh.gif

icon_twisted.gif
Piechol_Jr
Tylko żeby cena tym razem była w miare "normalna" ... A nie 300zł tak jak za CoD2 ang. Ale właśnie dla takiej gry mój Xbox360 (zakupiony od Juchego, thx bro icon_wink.gif ), bedzie sie grzał i grzał... Biedna moja średnia ocen w gimnazjum.... dry.gif
raulos
gdzie kupujecie gry ? gdzie najlpeiej kupic obliviona ghost recon 3 itp ?
Ryo-San
www.dvdcrave.com - maja chyba najtaniej
polecam tez www.game.net badz www.sendit.com

a tutaj przydatny link dla osob ktore nie wiedza czy kupic obliviona na 360tke czy na PieCa
http://xbox360.ign.com/articles/693/693513p1.html
sentinel
w czym? - pytam - w czym 360-tka ustępuje dzisiejszemu, przeciętnemu pecetowi? a w czym ustępuje pecetowi spełniającemu minimalne wymagania powyższej gry? Hmm, a może to gracz konsolowy “ustępuje” w czymś posiadaczowi takiego peceta? nie? to dlaczego po raz kolejny wersja konsolowa okazuje się być tą uproszczoną/okrojoną w stosunku do wersji pc? nerwi mnie to strasznie, tym bardziej, że nie chodzi o kwestie rozległości terenów, loadingi, jakość tekstur, rozdzielczości, sterowanie czy jakiekolwiek inne "sprzętowe" kwestie. nie, posiadacze 360-tek nie będą mogli na przykład swobodnie tworzyć własnych postaci. ot, bo tak. edycja jakaś tam owszem, będzie - ale w przeciwieństwie do wersji pecetowej (niemal płynne modelowanie poszczególnych części ciała) będzie można wybierać spośród kilku przygotowanych wersji głowy/twarzy, etc. dlaczego? skoro wprost nieopisane możliwości edycji wyglądu postaci oferują tytuły odchodzącej generacji (zerknijcie na edytory w najnowszym tiger woods czy fight night 3 - szok!), to dlaczego są one nam odbierane w grze na sprzęt najnowszej generacji? i to w grze, w której kreacja/wygląd postaci jest jednym z najistotniejszych i najbardziej rajcujących elementów? ech... ;-/
MaxVarEmreis
QUOTE(sentinel @ 5 03 2006, 21:57) *

w czym? - pytam - w czym 360-tka ustępuje dzisiejszemu, przeciętnemu pecetowi? a w czym ustępuje pecetowi spełniającemu minimalne wymagania powyższej gry? Hmm, a może to gracz konsolowy “ustępuje” w czymś posiadaczowi takiego peceta? nie? to dlaczego po raz kolejny wersja konsolowa okazuje się być tą uproszczoną/okrojoną w stosunku do wersji pc? nerwi mnie to strasznie, tym bardziej, że nie chodzi o kwestie rozległości terenów, loadingi, jakość tekstur, rozdzielczości, sterowanie czy jakiekolwiek inne "sprzętowe" kwestie. nie, posiadacze 360-tek nie będą mogli na przykład swobodnie tworzyć własnych postaci. ot, bo tak. edycja jakaś tam owszem, będzie - ale w przeciwieństwie do wersji pecetowej (niemal płynne modelowanie poszczególnych części ciała) będzie można wybierać spośród kilku przygotowanych wersji głowy/twarzy, etc. dlaczego? skoro wprost nieopisane możliwości edycji wyglądu postaci oferują tytuły odchodzącej generacji (zerknijcie na edytory w najnowszym tiger woods czy fight night 3 - szok!), to dlaczego są one nam odbierane w grze na sprzęt najnowszej generacji? i to w grze, w której kreacja/wygląd postaci jest jednym z najistotniejszych i najbardziej rajcujących elementów? ech... ;-/

Kur** co za buce... to info oficjalne?? Skad takie hiobowe wieści?? Porozrywał bym takich, jakbym dostał w swoje rece....
sentinel
ryo zapodał wyżej linka. :->

różnic może nie ma aż tak wiele, niektóre są wręcz na korzyść 360-tki, ale po prostu nie mogę przeboleć okrojnego edytora postaci... :-/
ememiks
ok teraz sie zdenerwowalem! jeszcze niech kuzwa zamiast konia dadza nam osla to bedzie git.
Flik
mozna bylo sie spodziewac takiego ruchu ze strony bethesdy. morowind przeciez tez nie posiadal tej opcji na xboxie. nie mozna bylo dodac w zaden sposob zadny skinow/budynkow etc.
RosTo
QUOTE(sentinel @ 5 03 2006, 22:18) *

nie mogę przeboleć okrojnego edytora postaci... :-/

Senti, a gdzie na IGN wyczytałeś, że edytor postaci będzie okrojony? Tych dwóch screenów, które tam zamieścili nie można nijak ze sobą porównywać, ponieważ pokazują one zupełnie inne opcje. Zamiast narzekać na zapas, lepiej przeczytaj opis wersji na X360, który zamieścił serwis Game Daily. Wg niego w samej tylko twarzy można dowolnie manipulować wyglądem oczu, brwi, policzków, czoła, nosa, szczęki i ust. Oczywiście jeśli nie masz czasu lub ochoty dłubać w edytorze, gra może wygenerować postać o cechach losowych i problem z głowy.
serek
jest jedna rzecz w morku ktora mnie wkurzała tzn jak wchodzłem komuś do domu to ze strony mieszkańca nie było żadnej reakcji. Dziwne bo gdyby ktos mi wpakował sie na chate i np zaczął czytac moje książki to bym go zaraz ścignął. ktoś wie czy coś z tym zrobią w Oblivionie confused.gif
Solidny (pan)
QUOTE(serek @ 6 03 2006, 00:53) *

jest jedna rzecz w morku ktora mnie wkurzała tzn jak wchodzłem komuś do domu to ze strony mieszkańca nie było żadnej reakcji. Dziwne bo gdyby ktos mi wpakował sie na chate i np zaczął czytac moje książki to bym go zaraz ścignął. ktoś wie czy coś z tym zrobią w Oblivionie confused.gif

Z tego co widziałem na gameplayu, to możesz spokojnie obserwować tryb życia domownika smile.gif. Nie przeszkadza mu też to, że siedzisz w jegodomu gdy idzie spać :>.
raulos
po przeczytaniu prawie wszystkiego na temat obliviona na tej stronie http://www.elderscrolls.phx.pl/oblivion/ob...stem_walki.html oraz tego artykułu http://www.oblivion.pl/index.php?id=artyku...7&menu=oblivion zmienilem stosunek do tej gry to bedzie RPG wszechczasow , czekam na nia jak na zadą inną jaka ta gra bedzie super !:D! nie no nie moge prawdziwy rywal gothica 3 !!!!:D
-GLD-Uzny
To zes sie obudzil smile.gif Albo w Morrowinda nie grales biggrin.gif

mapa obliviona: http://www.oblivionsource.com/content/down...uploads/Map.jpg - cos mi tu nie gra i tak... ale co tam smile.gif jakby co to na stronie ktora zapodal raulos tez sa skrawki mapy.
dla porownania morrowind: http://www.gamebanshee.com/morrowind/maplo...enfellthumb.jpg

Piekny screen
raulos
OMG jaki screen biggrin.gif jak sie na ta gre napialilem bedzie miala wszytko co powinnien miec prawdziwy RPG nowa era RPg-ow nadchodzi biggrin.gif,grałem bylem nawet daleko w legionie ale szczerze moiwac nudny byl jak dla mnie morrowind ale oblivion to bedzie cudo !!!!!!!!!!:D nie moge sie doczekac
mario87
QUOTE(-GLD-Uzny @ 7 03 2006, 19:18) *

mapa obliviona: http://www.oblivionsource.com/content/down...uploads/Map.jpg - cos mi tu nie gra i tak... ale co tam smile.gif jakby co to na stronie ktora zapodal raulos tez sa skrawki mapy.
dla porownania morrowind: http://www.gamebanshee.com/morrowind/maplo...enfellthumb.jpg

no dobra, jeszcze raz ;p
zapewne chodzi ci o wielkosć tych terenów

ta twoja mapka to mapa całego Tamariel, jednego z 4 kontynentów w całym Noir(czy jak się tam nazywa świat w TES), Tamariel jest też królestwem, cały ten kontynent jest podzielony na 8 prowincjii, w morrowindzie graliśmy w częsci prowincji Morrowind, a dokładnie na wyspie Vvardenfall, Murnhold(stolica morrowind, dostępna dzięki dodatkowi Tribunal) i mniejszej wysepce na pólnocnym zachodzi(dodatek Bloodmoon)
akcja oblivionu dziać będzie się w Cyrodill, centralnej prowincji Tamariel, siedziba cesarza, w jednym z filmików mówiono że oblivion ma mieć 16mil^2 terenu a morrowind miał 8-9mill^2 smile.gif
zastanawia mnie tylko jak ie granice będzie miał świat w oblivionie, w morku była to woda, a teraz? góry czy niewidzialne ściany? może coś na wzór gothica 1, po otwarciu wrót oblivionu cyrodill zostało toczone jakimś polem siłowym? unsure.gif
-GLD-Uzny
No to jeszcze raz wielkie dzieki mario smile.gif
I pytanie, czy beda sie zmieniac pory roku (snieg, upaly itp.) czy pory beda rozne tylko na okreslonych terenach?
MaxVarEmreis
QUOTE(-GLD-Uzny @ 8 03 2006, 20:10) *

No to jeszcze raz wielkie dzieki mario smile.gif
I pytanie, czy beda sie zmieniac pory roku (snieg, upaly itp.) czy pory beda rozne tylko na okreslonych terenach?

Z tego co wiem, to nie bedzie por roku. Wszystko uzaleznione od regionu.
Piechol_Jr
CZyli jak to bedzie w koncu z tymi klasami? bedzie na poczatku do wybory dajmy na to Mag, Wojownik, Złodziej i koniec? czy bedziemy dobrzy w tym co bedziemy w grze robic? np. otwierac zamki?
mario87
na początku pewnie będzie można wybrać jakąś gotową już klase albo stworzyć własną, jako 'klasa' postaci mam na myśli odpowiednio dobrane punkty umiejętności, a w grze będzie conajmniej kilkanaście umiejętności i czym częściej będziemy używać danej umiejętności tym lepsi będziemy w danej umiejętności, mam nadzieje że dosć jasno to opisałem ;p
raulos
gdzie zamierzacie kupic obliviona ? biggrin.gif jak powiedzial Ryo najlpeiej chyba na www.dvdcrave.com
bartiz
Na Allegro jak zejdzie do ludzkiej ceny.
MaxVarEmreis
Tak dla zachety biggrin.gif. Klik. Zeby te screeny nie okazay sie wrednym retuszem to bedzie bajecznie pieknie icon_twisted.gif
-gmeru-
QUOTE(MaxVarEmreis @ 9 03 2006, 00:14) *

Tak dla zachety biggrin.gif. Klik. Zeby te screeny nie okazay sie wrednym retuszem to bedzie bajecznie pieknie icon_twisted.gif

Potym co zobaczylem wczoraj w DOA4 jestem pewien ze to prawda. Bo co tu moze byc nie prawdą...juz teraz mamy taką grafe...wczoraj liczylem liscie na planszy ; )) to samo z FN3.... dajcie juz tego Obliviona biggrin.gif
sentinel
QUOTE(MaxVarEmreis @ 8 03 2006, 22:14) *

Tak dla zachety :D. Klik. Zeby te screeny nie okazay sie wrednym retuszem to bedzie bajecznie pieknie :twisted:
akurat *te* screeny, to pochodzą z pc - oblivion na 360-tkę wygląda nieco inaczej (przyjrzyjcie się konstrukcji terenów leśnych na obu platformach).
MaxVarEmreis
QUOTE(sentinel @ 9 03 2006, 00:54) *

QUOTE(MaxVarEmreis @ 8 03 2006, 22:14) *

akurat *te* screeny, to pochodzą z pc - oblivion na 360-tkę wygląda nieco inaczej (przyjrzyjcie się konstrukcji terenów leśnych na obu platformach).

Tutaj własciwie jedyny teren lesny z X360. Dodatkowo ten screen jest stary. Ja tam nie widze jakiejś rożnicy. Moze opisz dokłądniej o co Ci chodzi.
sentinel
eee, no nie żartuj, że nie widzisz rónicy pomiędzy tym:

a tym:

ja wcale nie twierdzę, że xboxowa wersja prezentuje się gorzej, ale różnice (szczególnie w przypadku tej lokacji) są widoczne gołym okiem - przynajmniej na dotychczas prezentowanych materiałach.

btw: widział ktoś ten ponad gigabajtowy filmik prezentujący gameplay? huh, robi... Oo`
raulos
pokazane sa dwa odrebne miejsca w grze nie wierze ze nie bedzie takiej paproci itd jak na screenie w pc poprostu 2 inne lasy ,lokacje , tak jak by ktos pokazal PGR na xa na ktorym jest skayline i na pc gdzie jest Enzo i powiedzial widisz na pc jest Enzo , a propo filmiku jest super biggrin.gif
sentinel
geee, przecież nie chodzi o różnice w lokacjach, tylko w ilości, jakości i szczegółowości obiektów składających się na leśne scenerie. na 360-tce mamy teksturę trawy i troszkę krzaczków - na pc wygląda to zgoła odmiennie (inną sprawą jest ile pecetów pociągnie to na takich detalach).
raulos
mam nadzieje ze bedzie tak ja na tym screenie z pc albo lepiej bo jak mialo by byc inaczej to kiszka przeciez x360 ma power
MaxVarEmreis
QUOTE(sentinel @ 9 03 2006, 18:06) *

geee, przecież nie chodzi o różnice w lokacjach, tylko w ilości, jakości i szczegółowości obiektów składających się na leśne scenerie. na 360-tce mamy teksturę trawy i troszkę krzaczków - na pc wygląda to zgoła odmiennie (inną sprawą jest ile pecetów pociągnie to na takich detalach).

Może i masz racje, ale ja bym sie przychyla jednak do zdania Raulosa. To inne lasy i inna poszycie lasu. To nie ta sama lokacja, wiec trudno to porównać. Pozatym, przecierz we wszelkiego rodzaju preview redaktorzy by o tym pisali. A grali na PC wyposazonych w grafiki za 2500zł i nie pamietam aby stwierdzili ze powiedzmy poszycie lasy czy co tam chcemy wygladało lepiej na PC. No coz trzeba poczekać. Napewno po premierze pojawia sie zdjecia porównawcze dokłądnie tych samych lokacji. Wtedy bedziemy wiedziec jednoznacznie.

Nie widziałem tego filmiku. Szkoda mi teraz psuć sobie ta chwile kiedy sam odpale ta gre smile.gif. Ale skoro Ty mówisz ze jest dobrze...to musi byc dobrze biggrin.gif
mario87
wyszedł już soundtrack Obliviona: "Oblivion Special Edition Soundtrack"
OST jest dostępny przez Direct Song za 9,99$, nie dużo jak na 26(całość trwa 58min 41s) niezłych utworów, szkoda tylko że wszystkie są w 128kbps sad.gif
tutaj okładka jakś dostajemy:

jest też dostępny ost Morrowinda za 5,99$

co do różnic pomiędzy wersją na Xboxa360 a wersją PC to niestety tylko xbox360 będzie obsługiwał na raz AA i HDR, na PC będzie do woboru(nawet na kartach ATI) HDR i brak AA, lub AA + bloom
raulos
świetna poprostu świetna biggrin.gif
Piechol_Jr
QUOTE(mario87 @ 11 03 2006, 03:22) *

co do różnic pomiędzy wersją na Xboxa360 a wersją PC to niestety tylko xbox360 będzie obsługiwał na raz AA i HDR, na PC będzie do woboru(nawet na kartach ATI) HDR i brak AA, lub AA + bloom

Czyli plus na kożyść Xboxa? Hmmm.... Bajecznie smile.gif Już wiem po co kupiłem tą konsole smile.gif
Piechol_Jr
A tak poza tym, to gdzie kupujecie Obliviona? przez DVDcrave czy czekacie aż pojawi sie w Polsce za pewnie 300zl?
bartiz
Czekam aż pojawi się w polsce za 170zł.
Pawcio4
No ja też poczekam aż stanieje, na początku będzie gorączka i wysokie ceny a po kilku tygodniach wszystko ochłonie i będzie można kupić Obliviona za "normlaną" cene.
MaxVarEmreis
QUOTE(Pawcio4 @ 11 03 2006, 15:26) *

No ja też poczekam aż stanieje, na początku będzie gorączka i wysokie ceny a po kilku tygodniach wszystko ochłonie i będzie można kupić Obliviona za "normlaną" cene.

Ja na DVDCrave mam wersje kolekcjonerska za 200 zł....
raulos
odrazu mozna kupic za normalna cene www.dvdcrave.com (MaxVarEmreis mogłbyś sie odezwac do mnie na gg 8672568)
Pawcio4
No fakt aż tak dużo to nie jest, ale ja i tak narazie kończe moje PDZ tongue.gif Wiec nie mam sie co spieszyć biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.