Nie ma czegos takiego w tej grze

Wiem bo jest to lokacja z pewnego questy 'cos tam sirens' Nie pamietam dokladnie nazwy. W kazdym razie sytuacja MIALA tak wygladac, ale neistety nie udalo sie

Co do budowy dungeonow to mialem na mysli raczej wytowry natury... jaskinie itd itp. W kazdym razie, moze po prostu mialem pecha i wszedlem nie tam gdzie trzeba.
System walki jest wbrew pozorom calkiem skomplikowany. Bardzo waznym elementem jest unik w tyl/blok i kontra w wystawionego przeciwnika. Zreszta jest to jedyny sensowny sposob korzystania z 'Touch spell'. Generalnie znam sie troche na roznych systemach walki z roznych gier i moge powiedziec ze ten tutaj nie jest 'po prostu mashowanie'. Oczywiscie mozna go takim uczynic... i niekedy trzeba, bo postac macha mieczem w kolko macieja, az nie skonczy nam sie fatigue, niemniej jednak system walki jest rozbudowany, wazna role gra tez lokacja w ktorej jestes. Jesli np walczymy z duchem ktory napindala flare (taki firebolt podstawowy) to mozna sie schowac z tylu za murem i tylko wychlic sie na rzucenei czaru i z powrotem za murek. W ten sposob pokonalem trzy calkiem potezne duchy w jednej lokacji. Wiec ogolnie system walki, czyli to czeo sie obawialem najbardziej jest na plus.
Natomiast luk... po pierwsze w sneaking mode zadaje obrazenia x3 a nei x6, co w sumie jest logiczne... bo inaczej bylby zawsze 'ine hit kill'. Ale luki zadja strasznie maly dmg... przynajmniej gdy moja postac chce ich uzywac,. Max jaki udalo mi sie znalezc to +2 z luku i 1 ze strzal... Co przy moim mieczu 5 (jeden z podstawowych) jest dosc malo. Co wiecej poniewaz na PC nie ma autoaimingu, to celuje sie naprawde TRUDNO... dlatego ze to nie jest pistoelt i strzaly wychodza z pewnym opoznieniem (imo zbyt duzym...). Tak czy siak, jesli o mnie chodzi to troche ciezko sie z tego korzysta, ale to epwnei w duzej mierze zalezy od postaci jaka sobie zrobimy.
Ogolnie bronie to chyba jedyna rzecz, ktora nie zostala zrobiona z rozmachem. Tzn samych broni jest multum roznych. Ale RODZAJOW broni jest malo... poki co przynajmniej. Ale juz sam opis wziety ze skilli sugeruje ze bedzie tego malo.. Sztylet, miecz, mace, siekierka, staff (ktory wali czarami) luk, hand to hand... w sumie moze i czegos zapomnialem ale jest tego mniej niz myslalem ze bedzie. Oczywiscie wraz z uplywem gry moze sie to zmienic...

Tak w sklepach da sie kupic potiony ale sa POTWORNIE drogie... A disposition mam zawsze na maxa, o haggle wywindowanym co do 1 % nie wspominam... Jeden potion kosztuje cos kolo 65 zlota... Wiec jest to SPORO. Zwlaszcza jezeli wziac pod uwage zlodziejskie ceny po ktorych kupuja od nas itemy ;PPP
Wlasnie czy ktos wie, jak, z czego robic potiony daje HP? Jakies info, cokolwiek? ;p
Yeti, na to pytanie jest prosto odpowiedz. Masz PC ktory to pociagnie? To poki co NIE MUSISZ. Nie masz PC ktory te gre pociagnie? To wtedy jak najbardziej... Oczywiscie nie polecam kupowania czegokolwiek do kompa ze wzgledu na te gre... To w sytuacji gdy zastanawiasz sie nad kupnem konsoli TYLKO dla oblivion (przynajmniej poki co...).