Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Elder Scrolls IV: Oblivion
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
MaxVarEmreis
QUOTE(RosTo @ 3 10 2005, 18:21)
Jeśli dobrze pamiętam, to w "Morrowindzie" nie można było spotkać żadnego z Krasnoludów (Dwemerów). Rasa ta zniknęła z kontynentu w zamierzchłych czasach pozostawiając po sobie jedynie budowle i ukryte w nich cenne artefakty.
*

No tak. W normalnym "Morrowindzie" nie ma ich. Ale od czego są mody i inne plugi icon_wink.gif .
Mam nadzieje, że w wersji na X360 też pojawią się jakieś mody do Obliviona. Szkoda by było gdybysmy byli pozbawieni tego.
Nie wie ktoś jak to bedzie z CS na konsole?? Pojawi się wogóle?? Czy może będzie możliwość późniejszego ściągnięcia go poprzez Live!
mario87
mozna było spotkać o ile dobrze pamiętam dwemera jak i ich duchu, żyjący to taki grubas na mechanicznymi nogami(coś chyba jak pająk), jakiś quest z nim był związany, siedział on chyba w jakichś jaskiniach w klinice dla opętanych czy jakoś tak, dosyć dawno grałem więc dokładniej tego nie opisze wink.gif
RosTo
QUOTE(MaxVarEmreis @ 3 10 2005, 19:46)
Mam nadzieje, że w wersji na X360 też pojawią się jakieś mody do Obliviona. Szkoda by było gdybysmy byli pozbawieni tego.
Nie wie ktoś jak to bedzie z CS na konsole?? Pojawi się wogóle?? Czy może będzie możliwość późniejszego ściągnięcia go poprzez Live!
*

Edytor będzie dostępny tylko z wersją PC (link). Pewnie Betesha wypuści jakieś oficjalne dodatki. Mam nadzieję, że najlepsze mody stworzone przez graczy będzie można ściągnąć z Marketplace.
QUOTE(mario87 @ 3 10 2005, 20:15)
mozna było spotkać o ile dobrze pamiętam dwemera jak i ich duchu, żyjący to taki grubas na mechanicznymi nogami(coś chyba jak pająk), jakiś quest z nim był związany, siedział on chyba w jakichś jaskiniach w klinice dla opętanych czy jakoś tak, dosyć dawno grałem więc dokładniej tego nie opisze wink.gif
*

Teraz i ja sobie przypominam, duchy które zamieszkiwały dwemerowe ruiny. A co do grubasa, to nie był opętany tylko cierpiał na zarazę. crazy.gif
raulos
o ile w koncu jest opozniona premiera mam nadziej ze na ten 5 grudzien ale slyszlaem tez cos o styczen\luty confused.gif
Saunter
Nowe screeny z Obliviona

Klik
Flik
4 filmiki IGN.com
..::XMANiAK::..
Premiera The Elder Scrolls IV: Oblivion dopiero w przyszłym roku

To już oficjalna informacja: czwarta odsłona popularnej serii gier o nazwie The Elder Scrolls, nie pojawi się na rynku w tym roku. Tym samym potwierdziły się plotki sprzed kilku tygodni, dotyczące ewentualnego opóźnienia prac nad programem.

Informacje o zmianach w dacie premiery, szefowie Take 2 Interactive przedstawili wczoraj. Wynika z nich, że The Elder Scrolls IV: Oblivion pojawi się dopiero w drugim kwartale aktualnego roku fiskalnego, a to oznacza, że nie zobaczymy gry w sklepach wcześniej, jak w lutym 2006 roku. W ten sposób wydawca chce dać więcej czasu firmie Bethesda Softworks, która dokłada wszelkich starań, aby produkt końcowy spełnił oczekiwania fanów. Opóźnienie dotyczy zarówno wersji na PC, jak i Xbox 360.

GOL
raulos
That's can't be true sad.gif((((((((((((((((((((((((((((((((((( moze ktos napisac jakie gry w koncu mozna kupic wraz z premiera?
MaxVarEmreis
Niestety to prawda. Choć jest plus tego. Z pewnością gra będzie bardziej dopracowana, a znając ich poprzednie dzieła, które słyneły z bugów, przyda się to Oblivionowi.

raulos---jeszcze do końca nie jest to pewne jaki tytuły będą napewno na starcie.
Maiden
Ale maxymalny LIPTON
Zimol
Ach ten 20minutowy filmik... chyba się zakochałem wub.gif !!! To wszystko co ukazuje filmik: AI npc i przeciwników, lasy, lochy pełne pułapek i innych niespodziewajek smile.gif . W końcu istnieje coś takiego jak stealth, no i sneak nie jest jakąś na siłę dodaną umiejętnością... walka w zrujowanym mieście, u bramy Oblivionu... Mniam!!! Ja chcę więcej!!! smile.gif Brawo dla panów z Bethesdy, którzy tą grą udowadniają że aby gra była ponadczasowa i mega-grywalna nie potrzebuje opcji multiplayer i 2milionów użytkowników na XBL! wink.gif To jedyna gra która mam zamiar kupić razem z konsolką happy.gif
Maiden
m0l Molo mówiles ze nie kupujesz ixa smile.gif
Dante
To będzie pierwszy tytuł w jaki pogram na 360 bo obok takiego RpG nikt nie bedzie mógł przejsc obojetnie.
Dobrze ze to już tak blisko do momentu w którym dopadne ten tytuł razem z konsola i porzuce szkołe jak i cały normalny swiat
Ryo-San
no tak blisko do tego momentu to jeszcze nie ma bo gra nawet nie ma konkretnej daty premiery i zostala przesunieta na pierwszy kwartal 2k6
Dante
Dla mnie to jest juz blisko bo niedługo po pojawieniu sie Morrowinda (na kompa)były pierwsze konkretniejsze zapowiedzi na oficjalnej stronie i juz wtedy się napaliłem na tytuł (wtedy myśląc jeszcze o Piecu bo o 360 nie mówiono)
xrumcajsx
ha! Ja nie bede oryginalny ale również bardzo bardzo czekam na tą RPG!!! OMG that's shit is goooooood! Z resztą wiedziałem że panowie którzy stworzyli KOTORA 2 nie mogą spieprzyć czegoś w czym są dobrzy czyli RPG.....peace...
borygo911
Kurde, niby od początku wiedziałem że Oblivion to super gra przełom i w ogóle, ale dopiero po obejrzeniu filmiku, zrozumiałem jaki to ma power! Żeby jakoś skrócić czekanie to chciałem zagraćw Morrowinda, ale na każdym kroku znajduje coś co jest debilne brzydkie itp, a w TES IV jest niesamowite, dalem sobie z Morkiem spokójbo nie bede sie psychicznie katował. A tak w ogóle to jak myślicie czy bedzie możliwość bezproblemowego konwertowania modów do Obliviona z PC? Jak tak to dopiero szykuje sie gra z prawie nieograniczonym potencjałem (przez pierwsze kilka lat, do czasu wydania następnej gry z serii The Elder Scrolls smile.gif
Venthar
Ja dla tej gry kupuje xboxa ;D Powalila mnie ta gra, wogole cala seria

PS. Na oficjalnej stronie pojawilo sie 6 filmikow pokazywanych na E3 smile.gif
Matrox
Mam nadzieje, ze ta gra wyjdzie do lutego bo w tedy bylaby to pierwsza gra jaka bym kupil na 360 ;]
RosTo
QUOTE(xrumcajsx @ 4 11 2005, 21:45) *

Z resztą wiedziałem że panowie którzy stworzyli KOTORA 2 nie mogą spieprzyć czegoś w czym są dobrzy czyli RPG.....

Z moich informacji wynika, że za KOTOR 2 odpowiedzialni są ludzie z Obsidian Entertainment, a Oblivion robi Bethesda Softworks. Obsidian szykuje obecnie Neverwinter Nights 2 na PC (może tą grę miałeś na myśli). Jeśli się mylę - proszę o poprawkę.

UPDATE:
-nowy wywiad: GamersWithJobs.com
-kolekcja artów: ElderScrolls.com
RosTo
Nowy wywiad na stronie Bit-tech.net

We're locking the framerate at 30fps on the 360 so you probably won't see framerate improvements vs. the PC, but you might see a more stable framerate.

Trochę szkoda, że nie będzie 60 klatek. Na szczęście to RPG - nie PGR wink.gif
Paczek
Ja tam bede orginalny (moze glupi smile.gif ) ale powiem ze nie czekam na te gre jakos nigdy nie podchodzily mi klimaty RPG, wole kupic inne gierki.
klausa
Welcome in the club, Paczek ;P
Saunter
Też mnie nie ciągnie do RPG, ale podobają mi się obrazki z tej giery.
Venthar
QUOTE(Saunter @ 11 11 2005, 19:27) *

ale podobają mi się obrazki z tej giery.

To sa screenshoty, nie "obrazki" laugh.gif
Saunter
A jest jakaś różnica?
Venthar
Taa smile.gif Obrazek mozesz sobie zrobic np. w paincie smile.gif A screenshota z obliviona ? To chyba trudne bedzie smile.gif

Offtop sie robi, jak chcesz nadal rozstrzygac ta sprawe zaloz nowy temat smile.gif
Paczek
mnie do tej gry nie ciagnie ale musze powiedziec ze grafika jest zadziwiajaca
Flik
QUOTE(Venthar @ 11 11 2005, 19:29) *

Taa smile.gif Obrazek mozesz sobie zrobic np. w paincie smile.gif A screenshota z obliviona ? To chyba trudne bedzie smile.gif

Offtop sie robi, jak chcesz nadal rozstrzygac ta sprawe zaloz nowy temat smile.gif

jak juz jestes taki drobiazgowy tongue.gif
screenshot - zdjęcie ekranu, zrzut ekranowy /ling.pl/
pozatym co za roznica jak kto napisze... jedni wola korzystac z angielskich odpowiednikow, a inni z polskich nazw.
Piechol_Jr
Już nie mogę się doczekać, kiedy dorwę w końcu tą grę... Myślałem że zamówie ją zaraz po premierze Xboxa360 a tutaj zonk... Wielka szkoda...
Piechol_Jr
Emocje związane z tym tytułem jakby przycichły... Czyżby coś się z(pipi)ało jak mnie ostatnio nie było? tongue.gif Czy wszyscy nadal czekaja z wyciagnmietymi jezorami ?
Faustus
Na razie nie ma żadnych newsów dotyczących tego tytułu, więc trudno abyśmy się podniecali.
Jakim
nowe konkretne screeny
klik
Piechol_Jr
Dla tej gry wytrzymam do nowego roku. I odpiero wtedy kupie Premiuma. Nie wczesniej.
Ładnie sie prezentuje "potęga" czarów w nowym ElderScrollsie
Maiden
Ja jestem juz w tej grze zakochany biggrin.gif
Cos czuje ze jak wyjdzie mogą mnie na uczelni predko nie uswiadczyc ninja.gif
Piechol_Jr
Ale najlepszy w tej grze jest klimat... Oby tego nie spieprzyli... Już dla samego klimatu i rozbudowania można kupić tą gre! i wydać 259zl. A dokladnie kiedy premiera?
Maiden
ja tam wole dac złotych 200 a może nawet mniej ^^
Lub sie wymienic na gieldzie smile.gif
( poki co tak robie )
desden
Szkoda, że te buce przesuneli Obliviona tak to nie warto narazie tego pudła kupowac. Przez nich się napaliłem i tak musze czekać kilka miesiecy ehh ;/

ps.Ciekawe czy bedzie sie dało pograć na lewo w FFXI nie odrazu - na to trzeba softu na tą maszyne, ale czekam na ten krok hyh.gif
Mikes
nowe konkretne screeny
klik

ten prezentuje się kompletnie sredniawo
lukasik85
Te screny sa kiepskie w porownaniu do wczesniejszych.Wyglada to jak wersja na PC z wylaczonym bump mapingiem.
Memory
To jest jakiś żart ? Te screeny wyglądają żałośnie !!! wacko.gif
Jakim
żałośnie?? poryło was wogóle?
YETI
QUOTE(Jakim @ 18 12 2005, 23:40) *

żałośnie?? poryło was wogóle?

No chyba poryło.
Polecam sciagnac jakis filmik pokazujacy gampley. Przy taaaaakim terenie, grafika jest znakomita.
KheeD
poryło x100, zobaczcie sobie szczególnie filmik - Demo Demonstration2 z http://www.gametrailers.com/
tehehe
Na screenach nie ma filtrowania anizotropowego confused.gif To juz nie jest gra startowa i mogliby to poprawic do momentu premiery, bo to az kluje w oczy - to next-gen w koncu damn it.
Minio
QUOTE(tehehe @ 19 12 2005, 08:36) *

Na screenach nie ma filtrowania anizotropowego confused.gif

Mów mi jeszcze ;D .
Ja, jak i zapewne inni userzy rozumiemy tylko, że to źle (chyba).
Matrox
QUOTE(Minio @ 19 12 2005, 16:23) *

QUOTE(tehehe @ 19 12 2005, 08:36) *

Na screenach nie ma filtrowania anizotropowego confused.gif

Mów mi jeszcze ;D .
Ja, jak i zapewne inni userzy rozumiemy tylko, że to źle (chyba).

Dokladnie, fajnie by bylo gdyby ktos powiedzial co to takiego ;]
bebbop
Troche infa o filtrowaniu anizotropowym:
http://www.tomshardware.pl/graphic/2004060...timized-04.html

BTW, sam musialem sprawdzic co to za cudo jest bo nie wiedzialem tongue.gif
kermit
tak, ziomki,
niestety te screeny wyglądają biednie, to samo mieliśmy już w Morrowind, a co może nie? Popatrzcie na ten w mieście, czym się tu podniecać, oni okrajają grafę bo x360 nie może detali uciągnąć. Na pocieszenie dodam że nie potrafili zoptymalizować kodu z pc pod 360.
howgh
bartiz
A skąd to wiesz ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.