MaxVarEmreis
3 10 2005, 18:46
QUOTE(RosTo @ 3 10 2005, 18:21)
Jeśli dobrze pamiętam, to w "Morrowindzie" nie można było spotkać żadnego z Krasnoludów (Dwemerów). Rasa ta zniknęła z kontynentu w zamierzchłych czasach pozostawiając po sobie jedynie budowle i ukryte w nich cenne artefakty.
No tak. W normalnym "Morrowindzie" nie ma ich. Ale od czego są mody i inne plugi

.
Mam nadzieje, że w wersji na X360 też pojawią się jakieś mody do Obliviona. Szkoda by było gdybysmy byli pozbawieni tego.
Nie wie ktoś jak to bedzie z CS na konsole?? Pojawi się wogóle?? Czy może będzie możliwość późniejszego ściągnięcia go poprzez Live!
mozna było spotkać o ile dobrze pamiętam dwemera jak i ich duchu, żyjący to taki grubas na mechanicznymi nogami(coś chyba jak pająk), jakiś quest z nim był związany, siedział on chyba w jakichś jaskiniach w klinice dla opętanych czy jakoś tak, dosyć dawno grałem więc dokładniej tego nie opisze
QUOTE(MaxVarEmreis @ 3 10 2005, 19:46)
Mam nadzieje, że w wersji na X360 też pojawią się jakieś mody do Obliviona. Szkoda by było gdybysmy byli pozbawieni tego.
Nie wie ktoś jak to bedzie z CS na konsole?? Pojawi się wogóle?? Czy może będzie możliwość późniejszego ściągnięcia go poprzez Live!
Edytor będzie dostępny tylko z wersją PC (
link). Pewnie Betesha wypuści jakieś oficjalne dodatki. Mam nadzieję, że najlepsze mody stworzone przez graczy będzie można ściągnąć z Marketplace.
QUOTE(mario87 @ 3 10 2005, 20:15)
mozna było spotkać o ile dobrze pamiętam dwemera jak i ich duchu, żyjący to taki grubas na mechanicznymi nogami(coś chyba jak pająk), jakiś quest z nim był związany, siedział on chyba w jakichś jaskiniach w klinice dla opętanych czy jakoś tak, dosyć dawno grałem więc dokładniej tego nie opisze

Teraz i ja sobie przypominam, duchy które zamieszkiwały dwemerowe ruiny. A co do grubasa, to nie był opętany tylko cierpiał na zarazę.
o ile w koncu jest opozniona premiera mam nadziej ze na ten 5 grudzien ale slyszlaem tez cos o styczen\luty
Saunter
28 10 2005, 15:56
Nowe screeny z Obliviona
Klik
..::XMANiAK::..
1 11 2005, 11:47
Premiera The Elder Scrolls IV: Oblivion dopiero w przyszłym roku
To już oficjalna informacja: czwarta odsłona popularnej serii gier o nazwie The Elder Scrolls, nie pojawi się na rynku w tym roku. Tym samym potwierdziły się plotki sprzed kilku tygodni, dotyczące ewentualnego opóźnienia prac nad programem.
Informacje o zmianach w dacie premiery, szefowie Take 2 Interactive przedstawili wczoraj. Wynika z nich, że The Elder Scrolls IV: Oblivion pojawi się dopiero w drugim kwartale aktualnego roku fiskalnego, a to oznacza, że nie zobaczymy gry w sklepach wcześniej, jak w lutym 2006 roku. W ten sposób wydawca chce dać więcej czasu firmie Bethesda Softworks, która dokłada wszelkich starań, aby produkt końcowy spełnił oczekiwania fanów. Opóźnienie dotyczy zarówno wersji na PC, jak i Xbox 360.
GOL
That's can't be true

((((((((((((((((((((((((((((((((((( moze ktos napisac jakie gry w koncu mozna kupic wraz z premiera?
MaxVarEmreis
1 11 2005, 13:43
Niestety to prawda. Choć jest plus tego. Z pewnością gra będzie bardziej dopracowana, a znając ich poprzednie dzieła, które słyneły z bugów, przyda się to Oblivionowi.
raulos---jeszcze do końca nie jest to pewne jaki tytuły będą napewno na starcie.
Ach ten 20minutowy filmik... chyba się zakochałem

!!! To wszystko co ukazuje filmik: AI npc i przeciwników, lasy, lochy pełne pułapek i innych niespodziewajek

. W końcu istnieje coś takiego jak stealth, no i sneak nie jest jakąś na siłę dodaną umiejętnością... walka w zrujowanym mieście, u bramy Oblivionu... Mniam!!! Ja chcę więcej!!!

Brawo dla panów z Bethesdy, którzy tą grą udowadniają że aby gra była ponadczasowa i mega-grywalna nie potrzebuje opcji multiplayer i 2milionów użytkowników na XBL!

To jedyna gra która mam zamiar kupić razem z konsolką
m0l Molo mówiles ze nie kupujesz ixa
To będzie pierwszy tytuł w jaki pogram na 360 bo obok takiego RpG nikt nie bedzie mógł przejsc obojetnie.
Dobrze ze to już tak blisko do momentu w którym dopadne ten tytuł razem z konsola i porzuce szkołe jak i cały normalny swiat
no tak blisko do tego momentu to jeszcze nie ma bo gra nawet nie ma konkretnej daty premiery i zostala przesunieta na pierwszy kwartal 2k6
Dla mnie to jest juz blisko bo niedługo po pojawieniu sie Morrowinda (na kompa)były pierwsze konkretniejsze zapowiedzi na oficjalnej stronie i juz wtedy się napaliłem na tytuł (wtedy myśląc jeszcze o Piecu bo o 360 nie mówiono)
xrumcajsx
4 11 2005, 20:45
ha! Ja nie bede oryginalny ale również bardzo bardzo czekam na tą RPG!!! OMG that's shit is goooooood! Z resztą wiedziałem że panowie którzy stworzyli KOTORA 2 nie mogą spieprzyć czegoś w czym są dobrzy czyli RPG.....peace...
borygo911
4 11 2005, 21:06
Kurde, niby od początku wiedziałem że Oblivion to super gra przełom i w ogóle, ale dopiero po obejrzeniu filmiku, zrozumiałem jaki to ma power! Żeby jakoś skrócić czekanie to chciałem zagraćw Morrowinda, ale na każdym kroku znajduje coś co jest debilne brzydkie itp, a w TES IV jest niesamowite, dalem sobie z Morkiem spokójbo nie bede sie psychicznie katował. A tak w ogóle to jak myślicie czy bedzie możliwość bezproblemowego konwertowania modów do Obliviona z PC? Jak tak to dopiero szykuje sie gra z prawie nieograniczonym potencjałem (przez pierwsze kilka lat, do czasu wydania następnej gry z serii The Elder Scrolls
Ja dla tej gry kupuje xboxa ;D Powalila mnie ta gra, wogole cala seria
PS. Na oficjalnej stronie pojawilo sie 6 filmikow pokazywanych na E3
Mam nadzieje, ze ta gra wyjdzie do lutego bo w tedy bylaby to pierwsza gra jaka bym kupil na 360 ;]
QUOTE(xrumcajsx @ 4 11 2005, 21:45)

Z resztą wiedziałem że panowie którzy stworzyli KOTORA 2 nie mogą spieprzyć czegoś w czym są dobrzy czyli RPG.....
Z moich informacji wynika, że za
KOTOR 2 odpowiedzialni są ludzie z
Obsidian Entertainment, a
Oblivion robi
Bethesda Softworks.
Obsidian szykuje obecnie
Neverwinter Nights 2 na PC (może tą grę miałeś na myśli). Jeśli się mylę - proszę o poprawkę.
UPDATE:-nowy wywiad:
GamersWithJobs.com-kolekcja artów:
ElderScrolls.com
Nowy wywiad na stronie
Bit-tech.netQUOTE
We're locking the framerate at 30fps on the 360 so you probably won't see framerate improvements vs. the PC, but you might see a more stable framerate.
Trochę szkoda, że nie będzie 60 klatek. Na szczęście to RPG - nie PGR
Ja tam bede orginalny (moze glupi

) ale powiem ze nie czekam na te gre jakos nigdy nie podchodzily mi klimaty RPG, wole kupic inne gierki.
Welcome in the club, Paczek ;P
Saunter
11 11 2005, 17:27
Też mnie nie ciągnie do RPG, ale podobają mi się obrazki z tej giery.
Venthar
11 11 2005, 17:32
QUOTE(Saunter @ 11 11 2005, 19:27)

ale podobają mi się obrazki z tej giery.
To sa screenshoty, nie "obrazki"
Saunter
11 11 2005, 18:13
A jest jakaś różnica?
Venthar
11 11 2005, 19:29
Taa

Obrazek mozesz sobie zrobic np. w paincie

A screenshota z obliviona ? To chyba trudne bedzie

Offtop sie robi, jak chcesz nadal rozstrzygac ta sprawe zaloz nowy temat
mnie do tej gry nie ciagnie ale musze powiedziec ze grafika jest zadziwiajaca
QUOTE(Venthar @ 11 11 2005, 19:29)

Taa

Obrazek mozesz sobie zrobic np. w paincie

A screenshota z obliviona ? To chyba trudne bedzie

Offtop sie robi, jak chcesz nadal rozstrzygac ta sprawe zaloz nowy temat

jak juz jestes taki drobiazgowy

screenshot - zdjęcie ekranu, zrzut ekranowy /ling.pl/
pozatym co za roznica jak kto napisze... jedni wola korzystac z angielskich odpowiednikow, a inni z polskich nazw.
Piechol_Jr
17 11 2005, 18:46
Już nie mogę się doczekać, kiedy dorwę w końcu tą grę... Myślałem że zamówie ją zaraz po premierze Xboxa360 a tutaj zonk... Wielka szkoda...
Piechol_Jr
5 12 2005, 19:40
Emocje związane z tym tytułem jakby przycichły... Czyżby coś się z(pipi)ało jak mnie ostatnio nie było?

Czy wszyscy nadal czekaja z wyciagnmietymi jezorami ?
Na razie nie ma żadnych newsów dotyczących tego tytułu, więc trudno abyśmy się podniecali.
nowe konkretne screeny
klik
Piechol_Jr
17 12 2005, 12:32
Dla tej gry wytrzymam do nowego roku. I odpiero wtedy kupie Premiuma. Nie wczesniej.
Ładnie sie prezentuje "potęga" czarów w nowym ElderScrollsie
Ja jestem juz w tej grze zakochany

Cos czuje ze jak wyjdzie mogą mnie na uczelni predko nie uswiadczyc
Piechol_Jr
17 12 2005, 12:38
Ale najlepszy w tej grze jest klimat... Oby tego nie spieprzyli... Już dla samego klimatu i rozbudowania można kupić tą gre! i wydać 259zl. A dokladnie kiedy premiera?
ja tam wole dac złotych 200 a może nawet mniej ^^
Lub sie wymienic na gieldzie

( poki co tak robie )
Szkoda, że te buce przesuneli Obliviona tak to nie warto narazie tego pudła kupowac. Przez nich się napaliłem i tak musze czekać kilka miesiecy ehh ;/
ps.Ciekawe czy bedzie sie dało pograć na lewo w FFXI nie odrazu - na to trzeba softu na tą maszyne, ale czekam na ten krok
nowe konkretne screeny
klik

ten prezentuje się kompletnie sredniawo
lukasik85
18 12 2005, 20:59
Te screny sa kiepskie w porownaniu do wczesniejszych.Wyglada to jak wersja na PC z wylaczonym bump mapingiem.
To jest jakiś żart ? Te screeny wyglądają żałośnie !!!
żałośnie?? poryło was wogóle?
QUOTE(Jakim @ 18 12 2005, 23:40)

żałośnie?? poryło was wogóle?
No chyba poryło.
Polecam sciagnac jakis filmik pokazujacy gampley. Przy taaaaakim terenie, grafika jest znakomita.
poryło x100, zobaczcie sobie szczególnie filmik - Demo Demonstration2 z
http://www.gametrailers.com/
Na screenach nie ma filtrowania anizotropowego

To juz nie jest gra startowa i mogliby to poprawic do momentu premiery, bo to az kluje w oczy - to next-gen w koncu damn it.
QUOTE(tehehe @ 19 12 2005, 08:36)

Mów mi jeszcze ;D .
Ja, jak i zapewne inni userzy rozumiemy tylko, że to źle (chyba).
QUOTE(Minio @ 19 12 2005, 16:23)

QUOTE(tehehe @ 19 12 2005, 08:36)

Mów mi jeszcze ;D .
Ja, jak i zapewne inni userzy rozumiemy tylko, że to źle (chyba).
Dokladnie, fajnie by bylo gdyby ktos powiedzial co to takiego ;]
Troche infa o filtrowaniu anizotropowym:
http://www.tomshardware.pl/graphic/2004060...timized-04.htmlBTW, sam musialem sprawdzic co to za cudo jest bo nie wiedzialem
tak, ziomki,
niestety te screeny wyglądają biednie, to samo mieliśmy już w Morrowind, a co może nie? Popatrzcie na ten w mieście, czym się tu podniecać, oni okrajają grafę bo x360 nie może detali uciągnąć. Na pocieszenie dodam że nie potrafili zoptymalizować kodu z pc pod 360.
howgh
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.