No bo nie mozna nosic wszystkkiego

Przede wszystkim trzeba wyrzucac ksiazki... oraz niepotrzebne potiony (ja gram magiem i kazdy jeden potion ktory zatruwa bron jest mi zbedny...) Co wiecej wieksosc plynow 'restore' lub tez fortify w moim przypadku mija sie z celem (mam czary). Wiec odchodzi mnostwo ciezaru.
Po drugie i w sumie najwazniejsze, to jak najszybciej zdobyc 75 w klasie armora ktory nosimy. Wtedy w przypadku ligth nie bedzie sie w ogole wliczal w ciezar, a przypadku heavy bedzie zmniejszony o 50% (wem latwo powiedziec ;P). Ja na poczatku mialem swoja czarodziejka 150 i myslalem ze oszaleje jak mialem cos nosic. Na szczescie pojawiaja sie rozne mozliwosci w postaci czarow ze szkoly alteration (feather w tym momencie 150 na 180 sekund), ale juz przy 25 mozemy miec dodatkowe 50 z tego co pamietam (daaawno to bylo ;p). No i alchemia, znajdujemy dwa skladniki z feather i potem powstaje potion dajacy 99 funtow wagi na 300 sekund...
W kazdym razie faktycznie jest to na poczatku ekstremalnie uciazliwe, dlatego ludzie robili mody ktore to zmieniaja.
Jesli chodzi o lockpicki, no to przejawia sie plus wersji PC, czyli quicksave ;] Jak zniszczymy wiecej nzi 2 to trzeba robic load ;] Nie wiem jak to wyglada na x'sie ale wydaje mi sie ze na pewno nie tak szybko jak na pc

Jesli o mnie chodzi to handel jest w sumie fajnie rozwiazany. Dzieki temu, skill 'mercantile' ma w ogole jakis sens. Zreszta pozniej ta kasa leci w takim tempie... 3 godziny temu mialem 40 k, teraz mam 60 k... i w sumie nei ma za bardzo na co wydawac (nie chce robic enchant itemow, bo nie mam odpowiednich rzeczy ktore chce dodac a nie mozna tego zdjac, przy czym to by mnie kosztowalo jakies 15 k...). Ewentualnie kase mozna wydac na jakies domy. Ja mam jeden w anvil (5 k) i jeden w imperial city (2 k, ale jeszcze tam nie bylem ;P) Wiem ze jest jeden bodajze w skingrad za 25 k, wiec sporo. A tak... to nie ma co kasy dawac ;P (oczywiscie mozna na czary... ale to tez 2 k najdrozszy...). Potem pewnie bedzie potrzebna na nauczycieli zeby sobie juz i tak jakis wysoki skill, jeszcze podwyzszyc.
Ok, a teraz slowko o filimiku i tym co z niego wywnioskowalem, oraz slow pre o roznicy PC - Konsola. (Wrazliwych x'owcow prosze o nie czytanie jesli nie chca sie na mnie zdenerwowac a potem krzyczec ze gadam o PC zamiast o konsoli). Po pierwsze, filmik wylaczylem w momencie wielkich czerownych... i jak ktos obejrzy to bedzie wiedzial

Swietne ujecie w snieznych gorach, senti

Naprawde rewelacja :DDD Musze sie pobawic czyms takim pobawic

Ogolnie filmik calkiem przyjemny, a wodowanie koniem pokazuje jakie bugi dotacze realizmu mozna czasami spotkac w tej grze ;]
Ok, teraz slow kilka o roznicach w grze. Oczywiscie chodzi o kwestie wizuale.. bo o jakie inne? Abstrahujac od wielkosci tv i hdtv itd itp (akurat ja mam kompa pod tv podlaczanego...). Sa pewne elementy nie ulegajace zmianie. Po pierwsze trawa oraz tekstury podloza, ogolnei tlo dorysowywuje sie znacznie blizej na x'sie niz na PC, to samo tyczy sie bluru w tle (myslalem ze moze na x'sie go nie bedzie) ale jest. Roznica wzgledem PC jest dosc znaczna... Na szczescie w parze z tym idzie pare klatek animacji wiecej (ciezko powiedziec cos konkretnego po takim filmiku... mimo wszystko kiepskiej jaksoci, moze kiedys bede mial szanse zobaczyc gre na x'sie to zweryfikuje swoja opinie) ale nie na tyle duzo jesli na PC zmniejszyc pole 'ladniejszych tekstur'.
Niemniej jednak gra wyglada superfajnie i jesli ktos nie ogladal zbyt duzo wersji PC, to blizsze pole widzenia nie robi mu roznicy. Natomiast plynnosc gry na pewno bedzie dla niego wazniejsze.
To tyle, prosze mnie nie bic ;P