QUOTE(GaScAn @ 13 04 2006, 03:02)

Ogólnie jestem rozczarowany Oblivionem za bardzo uproszczony do np Morrowind. Morrowind był o wiele bardziej rozbudowaną grą więcej questów dla porównania w oblivion sa:
Gildia Magów,Wojów, Złodzieji i Dark Brotherhood; morrowind to jeszcze rody telvani hlaalu, redoran, rody wampirze gildia morag tong, questy dla świątyni i pewnie coś jeszcze czego niepamiętam. Oblivion jest biedny pod tym względem. Co z tego że świat duży jak niema co robić? Wyludniony i pusty. A największą głupotą jest to że świat przechodzi ewolucje razem z nami, to bez sensu bo niema praktycznie mocnych przeciwników i odwrotnie - co z tego że mam wszystko najlepsze jak niema nigdzie słabych a ja lubie czuć moc i potęge długo expionej postaci, poziom trudności ciągle jest taki sam. Niechce mi się chodzić po tych dungeonach do któregoś tam levelu bo i tak nic nieznajde a potem pełno daedrycznych szklanych zbroi na byle rabusiu (pipi) co za absurd h.ujowe rozwiązanie gra płytka beznadziejna niekupie dla niej xa innym też polecam sprawdzić najpierw na PC bo zapewniam ci co poświęcili sporo godzin na morka będą rozczarowani. Npc jacyś niecharyzmatyczni, opcja fast travel to pomyłka niemówiąc o kompasie dla głupków. Niesądziłem że kiedyś to powiem ale gra została s.p.ierdolona dlatego że wyszła głównie na konsole przez to wszystko uprościli np. niemoże sie nieudać rzucenie czaru a zamek każdy na 5 lvlu otwierałem i jeszcze pełno innych rzeczy o których szkoda pisać lol (pipi) Niewiem czym sie podniecacie
To lepiej zeby było 10000 qestów, ale banalnych niż powiedzmy 200 ale treściwych?? Człowieku ja nawet nie wiem czy uda mi sie zrobić wszytkie questy w Oblivionie a Ty mi mówisz ze ich mało. Nie ma co robic w grze?? No to ja już kompletnie Cie nie rozumiem. Mam ponad 30 h na liczniku, a jeszcze nie zaczołem wykonywac głownych zadań dla glidii magów ( gram magiem), nie wspominajac o głownym watku. Faktycznie właczyłem gre i na 30 h odłozyłem pada....I ogromnie sie ciesze, że przeciwnicy awansuja z nami. Przynajmiej jest jakies wyzwanie. Dostaja nowe umiejetnosci, zbroje i wogóle. W innych RPG to po przekroczeniu pewnego poziomu musimy sobie szykac jakiś "Weapnów" bo reszta jest na jeden strzał. Gra jest dla Ciebie za trudna, to poprostu zmniejsz sobie poziom trudności a nie narzekaj. Opcja fast travel głupia ?? To z niej nie kozystaj nikt Cie nie zmusza. IMO to jest doskonałe rozwiazanie. Nie wyobrazam sobie abym z jednego miasta do drugiego szedł 40 min poto tylko zeby sprawdzic czy mają jakiś przedmiot, którego szukam a podejzewam ze jest w tym miescie. I jesli te zmiany były spowodowane tym że gra miałą sie na konsole ukazac to juz mi sie nawet nie chce wiecej pisac.....