Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Elder Scrolls IV: Oblivion
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Trzcina
Zgadzam sie z Maxem w wiekszosci kwestii, sam dodalbym do tego naprawde rewelacyjny system awlki, ktory w porownaniu do morrowinda (morrowind mial w ogole jakis system? O_o dla mnie wyglada to jak machanie łapskiem i odganianie much - tragicznie). Nie gralem zbyt duzo w morrowind ale jesli Gascan mowi ze gildii bylo wiecej to akurat tutaj mu wierze, bo sam bylem mimo wszystko troche zawiedziony ze takich rozbudowanych gildiowych 'galezi questowych' jest w sumie 4.

Swiat faktycznie nie jest jakos hipermocno zapelniony a miasta nie tetnia zyciem niczym Nowym York, ale to wszystko nie przeszkadza ANI TROCHE w swietnej zabawie. Innej niz morrowind? No coz, jesli o mnie chodzi to olbrzymi plus. Dla innego moze to byc minus... smile.gif
sentinel
dajcie spokój, nie kramcie trola... ;-)
lavatekk
zgadzam się z GaScAn, przynajniej po 50h gry pojawiła się nuda i więcej nie chciało mi się grać, statystki na 20 levelu dla knighta dobiłem na maksa, zwiedzanie jaskiń itp. gdzie każda była taka sama zaczęło nudzić, podobnie jak wchodzenie do bram, a autolevelowanie przeciwników też po klikudziesiąciu godzinach grania jest beznadziejne confused.gif
Trzcina
Ja mialem 48 godzin i nuda sie nie pojawila... W sumie to teraz mam jakies 70 godzin, aczkolwiek gralem trzema rozniymi postaciami.

Zgodze sie z tym ze niektore dungeony moga nuzyc... o tym ze sa podobne do siebie pisalem juz daaawno temu. Ale nie rozumiem jak moga nudzic questy, ktore sa naprawde mocno od siebie rozne.

Jezeli kogos boli to ze gra awansuje w levele z nami no to coz... Jesli gra w wersje PC, to ma do wyboru jconajmniej 10 modow ktore moga to w jakis sposob zmienic. Ale to ze komus sie taki sposob nie podoba nie rozumiem... Dzieki temu gra jest atrakcyjna przez caly czas, nie trzeba szukac przeciwnikow z ktorymi mozna sie pobawic...

Anyway, mi to marudzenie nie przeszkadza, jak ktos woli gadac niz grac to jego sprawa ;]
Hlipo
Jest jakiś sposób na uchronienie się przed zostaniem wampirem? Gdzie bym się nie położył spać zawsze staje się jednym z nich, a potem nie chce mi się zbierać tych wszystkich kamieni, ziel itp., aby wyleczyć się z tego.
ping
dla mnie seria elder scrolls jest o tyle specyficzną sprawą że po tych 60 godzinach, owszem znudzę się, odstawie grę na półkę ale wracam dość często np. do morrowinda od chwili premiery. Jak człowiek się tym wszystkim znudzi, niech odkłada na półkę, potem zatęskni, przynajmniej ja tak mam.
GaScAn
QUOTE(MaxVarEmreis @ 13 04 2006, 12:22) *

Nie wyobrazam sobie abym z jednego miasta do drugiego szedł 40 min poto tylko zeby sprawdzic czy mają jakiś przedmiot, którego szukam a podejzewam ze jest w tym miescie.

Ja też nie ale np w morrowind było tak chciałeś sie dostać do ebonheart to brałeś stridera z balmora do vivec a z vivek łódkami do Ebonheart a nie jak w oblivionie w dowolnym momencie włączasz fast travel. Wyszedłeś z lochów i odrazu fast travel i jestes gdzie chcesz w morrowind rzucasz np almsivi intervension i przenosi cie do najbliżej świątyni i stamtąd np striderem lub teleportem w guildi magów w inne miejsce.

Miało być wiecej i lepiej niż w morku a jest mniej! Gdzie sie podziały skille spear, dali też blunt i axe pod jedno i zlikwidowali 2 skile pod zbroje: medium i unarmored czyli w "ciuchach" lol Prostacki fabularnie main quest i świat bez jakiegoś (pipi) mistycyzmu i tajemniczości

Świat jest wyludniony ale coś czuje że za kilkaset dolarów pod koniec roku będzie on tętnił życiem na waszych xboxach, już możecie sobie kupić zbroje dla konia wink.gif czy niebolą was tyłki?

Fajnie że masz 30godzin na koncie ja mam 3 lata w morrwindzie i przez 3 lata była to moja (pipi)ista forma rozrywki dlatego sie na oblivionie zawiodłem(i tutaj mody nieuratują bezpłciowego świata)
Trzcina
Gascan, cos za cos.

Dostajesz przepiekny, niesamowicie odwzorowany swiat (morrowind moze sobie poprukac...) ktory jest wypelniony na tyle zeby sie nudzic przez kuuuuuuupe czasu. Nie jest moze systemowo tak rozbudowany jak morrowind (skilli jest mniej... bo sie mocno zdziwilem jak wlaczylem morrowind ;] ) ale za to swiat jest zupelnie inny.

Nie wiem czy lepszy czy gorszy... Nie interesuje mnie to. Wiem ze mi sie bardzo podoba i sprawia olbrzyimia frajde.

Aczkolwiek wspolczuje ci ze sie zawiodles bo tracisz swietna gre... smile.gif
ping
co jak co ale ja mam w zasięgu ręki obydwie gry, każda ma swoje wady i zalety ale przecież mogę grać w dwie naraz smile.gif. Czekałem na obliviona pare lat i jednak mimo paru niedociągnięć się nie zawiodłem. A jak jeszcze dojdzie masa nowych questów do ściągnięcia (chociaż i tak jest ich pełno, tyle że nieoficjalnych) to naprawde myślę że nikt się nie będzie nudzić wink.gif
Matrox
Ukonczylem juz gildie Fighterow i sporo niezaleznych questow wiec zaczalem sie brac za glowny watek (potem spowrotem wroce do innych questow). Wydaje mi sie, ze ogolnie caly swiat leveluje razem z nami ale pomijajac przeciwnikow z glownego watku fabularnego, mam dosc dobrze podpakowana postac i jade po wszystkich jakbym busz wycinal, nie stawiaja praktycznie oporu, tak jest tylko na poczatku czy oni naprawde nie leveluja razem z nami ?
Dante
Lepiej zwiększ w ustawieniach pozim trudności bo sam około 20 poziomu to około 2 ciosami rozwalałem każdego przeciwnika.
Szkoda że główny wątek jakiś taki nie za długi jest ( teraz przynajmniej przetestuje mody)
Trzcina
Ja grajac magiem mialem spore trudnosci z deadrami... I bylo ciezko. Moze zalezy od tego jaka postacia grasz smile.gif
Zeratul
skonczylem glowny watek... fajne w sumie zakonczenie, nie powala na kolana ale jest dobre. Teraz sobie Kameo dokoncze, a potem zabiore sie za konczenie questow gildiowych... na liczniku marne 28h.
bartiz
Mam pytanie w jaki sposób podnosi się skilla ILLUSION ? Gram wojownikiem z krwi i kości ;p
wrog
Używaj spell Light i po problemie Bartiz smile.gif
MaxVarEmreis
QUOTE(wrog @ 17 04 2006, 17:54) *

Używaj spell Light i po problemie Bartiz smile.gif

Dobry pomysł. Jeden z pierwszych czarów tego typu kosztuje chyba ok 6 many (dokładnie nie pamietam, ale wiem ze mało smile.gif ). Nawet wojem nie powinienes mieć problemów, żeby to szybko nabić.
hacik
Pojawil sie nowy dodatek do Obliviona na Marketplace za 150MP. Ktos wie do czego to i czy oplaca sie inwestowac?
MaxVarEmreis
QUOTE(hacik @ 17 04 2006, 21:20) *

Pojawil sie nowy dodatek do Obliviona na Marketplace za 150MP. Ktos wie do czego to i czy oplaca sie inwestowac?

Tutaj masz napisane co i jak z tym plugiem.
Matrox
Nareszcie cos konkretnego, a nie jakas zbroja dla konia ;]

Update:
Gdzie moge dostac te rosliny nightshade ktore sa potrzebne do wyleczenia z wampiryzmu ??
Zeratul
QUOTE(Matrox @ 18 04 2006, 11:35) *

Nareszcie cos konkretnego, a nie jakas zbroja dla konia ;]

Update:
Gdzie moge dostac te rosliny nightshade ktore sa potrzebne do wyleczenia z wampiryzmu ??

» Click to show Spoiler - click again to hide... «
wrog
Matrox
Dzieki za odpowiedzi, juz znalazlem ;]
sentinel
huh, ciekawej sytuacji byłem przed chwilą świadkiem. podczas zwiedzania impreial city zostałem zaatakowany przez pewnego jegomościa (mniejsza o to jakiego i dlaczego, nie chcę spoilować). anyway, tuż obok stał strażnik, który zgodnie z prikazem skryptów ;-) uznał ów atak za przestępstwo i ruszył mi z odsieczą. stałem tak więc kompletnie nic nie robiąc i obserwując pojedynek. strażnik zabił agresora po czym... z szalństwem w oczach ruszył w moją stronę... Oo`czort jeden wie dlaczego - ani jego, ani wcześniej napastnika nawet nie dotknąłem. tak czy owak zaczął mnie ciąć, dźgać i kroić, na co z kolei zareagowała reszta strażników, uznająć zachowanie stróża prawa za... przestępstwo. :-) walka była nierówna (jeden strażnik przeciwko dwójce z mieczami i łucznikowi), a mimo to gość dwóch zadźgał. heh, ai czasem daje radę, takich akcji nie ogląda się w innych grach. mam w tym miejscu save'a, jeśli uda mi się pożyczyć jeszcze kartę video, spróbuję nagrać zajście (ofkoz, jeśli wszystko potoczy się w podobny sposób).
Diabeu
pomyliłem domki i jestem w Gildii Magów, lol, nie wiem po co ale kij z tym
Gildia Wojowników mnie nie chce bo mam bounty - bywa
Dark Brotherhood przyjęło mnie z otwartymi ramionami natomiast icon_twisted.gif

jest w Oblivionie Morag Tong?
Matrox
QUOTE(sentinel @ 18 04 2006, 18:32) *

huh, ciekawej sytuacji byłem przed chwilą świadkiem. podczas zwiedzania impreial city zostałem zaatakowany przez pewnego jegomościa (mniejsza o to jakiego i dlaczego, nie chcę spoilować). anyway, tuż obok stał strażnik, który zgodnie z prikazem skryptów ;-) uznał ów atak za przestępstwo i ruszył mi z odsieczą. stałem tak więc kompletnie nic nie robiąc i obserwując pojedynek. strażnik zabił agresora po czym... z szalństwem w oczach ruszył w moją stronę... Oo`czort jeden wie dlaczego - ani jego, ani wcześniej napastnika nawet nie dotknąłem. tak czy owak zaczął mnie ciąć, dźgać i kroić, na co z kolei zareagowała reszta strażników, uznająć zachowanie stróża prawa za... przestępstwo. :-) walka była nierówna (jeden strażnik przeciwko dwójce z mieczami i łucznikowi), a mimo to gość dwóch zadźgał. heh, ai czasem daje radę, takich akcji nie ogląda się w innych grach. mam w tym miejscu save'a, jeśli uda mi się pożyczyć jeszcze kartę video, spróbuję nagrać zajście (ofkoz, jeśli wszystko potoczy się w podobny sposób).

Czasami daje rade, a czasami potrafi niezle wnerwic. najbardziej wkurzajcy sa ci "pomagierzy" w niektorych misjach co niby maja pomagac , a tak naprawde plataja sie pod nogami i wlaza na linie ciosu po czym uznaja to za atak na ich zycie i zaczynaja atakowac twojego bohatera (juz kilka razy mialem taka sytuacje i musialem pozbawic delikwenta zycia).

Mam juz ok 50h na liczniku i nadal chce mi sie grac prawie tak jak mialem 1h, ta gra jest niesamowita, warta kazdej zlotowki ;]

Gildia Wojowników mnie nie chce bo mam bounty - bywa

Ja najpierw przystapilem do gildi, a dopiero potem zaczalem szalec ;] Teraz cala gildia mi podlega i bawie sie w morderce, wladza udeza do glowy biggrin.gif
Trzcina
Senti ja mialem podoba sytuacje w Leyawin (czy jak to maisto sie zwie ;]) bedac na audienncji u wlodarza tegoz miasta. Ja sadze ze to po prostu jakies koneksje miedzy nimi powodowaly taki a nie inny stan rzeczy (jesli to ten sam k oles co ja mysle).

Ogolnie to po 70 godzinach spedzonych z gra musze z przykroscia powiedziec ze AI jest bardzo slabe... co i rusz spotykalem sie z sytuacja ze przesunalem sie kawalek wyzej lub stanalem za przeszkodza, to przeciwnik glupial i stal w miejscu a moje czary go w dosc szybkim tempie zabijaly.

Jesli o mnie chodzi to nie jestem az tak mocno usatysfakcjonowany z AI.

Nie wspominajac juz o tym ze omputer oszukuje... (widzi/slyszy/czuje nas przez sciany itd itp...).

Wlasciwie to jestem w takim krytycznym momencie, gdzie po 70 godzinach zabawy mam wieksza ochote pograc w heroes of migth and magic 3 niz w oblivion ;PPP
ping
Matrox -> zazwyczaj pomaga ciśnięcie bloka i próba nawiązania rozmowy z atakującym. Też tak miałem i w większości przypadków skutkowało. Chociaż fakt, wkurza to strasznie.
zaprzestałem grania w obliviona, mimo nabitych 40 godzin czekam na swoją wersję x360 i zaczynam od nowa.
Juchy
ja tez nie moge sie oderwac, dzien w dzien od 10:00 do 4:00 tne i konca nie widac, same misje w gildiach robie a watku glownego nawet nie ruszylem, oddalem tylko naszyjnik i dalej nic a juz ponad 40h na karku a jeszcze 3 gildie do opanowania, ta gra jak dla mnie to na miesiac codziennego grania, ciekaw jestem kiedy nie bede mogl jzu patrzec na obli....

PS.
czy ktos probowal porownywac sejwy z konsoli z PCtowymi? bo jak sie przejdzie wsio na Xboxie to na piecu ma byc sporo modow i nowych gildi i misji i szkoda isc od nowa na piecu, sejwa by sie przeszmuglowalo do pieca i by bylo luxior, ciekawe czy mozna, bede kombinowal....
ping
porównałoby się gdyby nie było kłopotów z dostępnością przejściówek HDD>PC lub też MC>PC biggrin.gif
ta gra jest mocarna, warto było na nią czekać, nawet jeżeli pojawi się z nużenie to gwarantuje Ci że do niej wrócisz.
Maiden
Poratujcie!

Spojlerek:
Stalem sie wampirem. w ziazku z tym mam pogadac z pewna persona na uniwerku i zbierac info na temat antidotum. Jednakze gdy tyljko sie zjawiam to on z krzykiem na ustach odprawia mnie z kwitkiem wszak sie mnie boi... Bo jestem wapirem =S

Ocb?

Dark Brotherhood przyjęło mnie z otwartymi ramionami natomiast

Witamy cie bracie w naszym stowarzyszeniu icon_twisted.gif
siudym
QUOTE(Juchy @ 18 04 2006, 22:14) *

PS.
czy ktos probowal porownywac sejwy z konsoli z PCtowymi? bo jak sie przejdzie wsio na Xboxie to na piecu ma byc sporo modow i nowych gildi i misji i szkoda isc od nowa na piecu, sejwa by sie przeszmuglowalo do pieca i by bylo luxior, ciekawe czy mozna, bede kombinowal....

Morrowind na XBOX miał identyczne save co wersja na PC (sprawdzalem), wiec mozliwe ze w Oblivion'ie zrobiono podobnie biggrin.gif
Moze. happy.gif
Juchy
dzis sprawdzilem, pliki sa niemal identyczne, tzn wlozony na pieca sejw z Xa jest widoczny przy opcji LOAD i jest prawidlowo rozpoznawany ale przy probie ładowania tego sejwu gra sie zwiesza niestety
porownojac zwyklym edytorem txt widac ze pctowy sejv jest odmienny od xboxowego, moze jakby poprzerabiac to by cos wyszlo z tego ale na zywca nie a rady....
ping
zapewne ktoś chwyci hex editor w łapę i coś wymyśli
Zeratul
QUOTE(Maiden @ 18 04 2006, 22:32) *

Poratujcie!

Spojlerek:
Stalem sie wampirem. w ziazku z tym mam pogadac z pewna persona na uniwerku i zbierac info na temat antidotum. Jednakze gdy tyljko sie zjawiam to on z krzykiem na ustach odprawia mnie z kwitkiem wszak sie mnie boi... Bo jestem wapirem =S

Ocb?

Dark Brotherhood przyjęło mnie z otwartymi ramionami natomiast

Witamy cie bracie w naszym stowarzyszeniu icon_twisted.gif

Matrox
QUOTE(Maiden @ 18 04 2006, 23:32) *

Poratujcie!

Spojlerek:

Ocb?

Maiden
Co prawda już sobie poradziłem ale tak czy siak dzieki za pomoc ; )
MaxVarEmreis
Ma ktoś tego nowego pluga?? Ten dodatowy quest. Warto wydawać na to kase??
gruby+
Widzę, że tu sami wyjadazce. Ja z Oblivionem miałem kontakt wczoraj. I o niczym innym teraz nie myslę jak 360tką pod TiVikiem. Gra jest mocarna. Genialna i czarująca. Ja przepadłem. A grałem tylko ze 3, 4 godziny...
ping
yeah dorwałem obliviona na X360, niestety mam core'a i loadingi są wolniejsze względem mojego PC. Ale gra się i tak przyjemnie chociaż ciężko mi się oswoić z padem.
bartiz
A co ma CORE do tego skoro Oblivion nie korzysta z dysku.
ping
jak to nie? tongue.gif Dysk jest wskazany, zrzuca tam tymczasowe pliki.
sentinel
true, oblivionn cachuje dane na dysku, loadingi są wówczas nieco szybsze a doczytywanie terenu podczas podróży nieco płynniejsze.

z innej beczki - ciekaw jestem jak często robicie save'y - jaki macie największy numerek save'a? i czy komuś udało się przejść obliviona nie łamiąc ani jednego lockpicka? ;->
Maiden
Savów mam bagatela 97 biggrin.gif

A lockpików "kilka" już złamałem biggrin.gif Uwierz mi cool.gif
Hlipo
Aktualnie mam 212, ale zawsze robie nowe savey, więc to zwiększy się jeszcze laugh.gif
Lockpików to już nałamałem w takiej ilości, że szkoda gadać. Nienawidzę tej mini gierki icon_evil.gif
bartiz
Ja mam chyba 24 savy i 15 godzin grania (za dużo mam gier aby przysiedzieć przy jednej ;P)
sentinel
hmm, czyli będę pierwszym, któy przejdzie grę bez złamania *żadnego* lockpicka? ;-> i to fajterem... ;-P
MaxVarEmreis
Ja nawet nie bede mówił ile już save'ów zrobiłem biggrin.gif. Poprostu wychodze z założenia, że jesli moge zrobić go to czemu mam sie ograniczac smile.gif.
Lockpicków też troche nałamałem, ale teraz mam już czary od tego. Nawet najtwardszy zamek nie da rady smile.gif
Senti a nie masz czasem tego niezniszczalnego lockpicka ?? icon_twisted.gif
sentinel
QUOTE(MaxVarEmreis @ 22 04 2006, 11:35) *
Poprostu wychodze z założenia, że jesli moge zrobić go to czemu mam sie ograniczac :).

/same here :-)

Senti a nie masz czasem tego niezniszczalnego lockpicka ?? :twisted:

nie. jeszcze nie. póki co otworzyłem kilkadziesiąt zamków i żadnego lockpicka jeszcze nie złamałem. i nie, nie gram wystatsowanym złodziejem. ;->
ping
to istnieje w Oblivionie niezniszczalny lockpick?
MaxVarEmreis
QUOTE(ping182 @ 22 04 2006, 12:36) *

to istnieje w Oblivionie niezniszczalny lockpick?

Ta icon_twisted.gif . Z tego co wiem można go zdobyć
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.