Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Elder Scrolls IV: Oblivion
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
PePeP
2 pytanka - ostatnio zdarza mi się spotkac na otwartej przestrzeni "coś" co się zowie "whisp-o-the-will" czy jakoś tak i hmm delikatnie mówiąc dosyć łatwo mnie to zabija. Jestem battlemagiem levelu 10, starałem się w miare dobrze rozwijać postać i z większością przeciwników sobie jako tako radze (przywołuje skeleton guardiana, shield, mam shock za 20dmg i duzo magicki, do tego dwarfen armour i takie tam). Jak to coś zabić ?? Czy jest jakiś sposób ?? Czy po prostu musze uciekać. Druga sprawa tyczy się przechowywania przedmiotów w skrzyniach - w intrukcji pisze że można sobie coś w nich przechowywać, ale jeśli nie są nasze to może to co tam wsadzimy zniknąć. Czy "nasze" oznacza po prostu skrzynie np w gildii magów koło łózka w którym moge spać, czy musze sobie kupić dom i dopiero w nim będe mógł coś spokojnie zostawić. Czy opłaca się trzymać claymour co ma absorb 4 pkt magicki na 4 sek ?? Czy lepiej go sprzedać a potem (jak juz ma się odpowiedni status w gildii magów i dostęp do enchantowania) po prostu zrobić sobie podobny czy lepszy enchantment ?? I jeszcze jedno - zwierzaki ostatnio czesto coś atakują mojego konia a nie mnie, do tej pory mi się to raczej nie zdarzało, a jest to wkurzające (koń może się spłoszyć albo zginąć), to jakiś bug czy przypadek czy co ??
Trzcina
Da sie zrobic bez wiekszych problemow bonus 3x5 punktow. Po prostu musisz skille odpowiadajace za dany atrybut podniesc o 10 leveli. Nie musi to byc jeden i ten sam skill, moga to byc rozne skille, ale musi byc o 10 leveli, dlatego ze kazde dwa levelle dodaja jeden bonusowy punkt, 5 jest maximum wiecej sie nie da dostac.

'Nasza' skrzynia oznacza skrzynie w kupionym przez ciebie domu. Z tego co pamietam to bardzo tani byl dom w stolicy, wlasciwie to nei dom, tylko pokoj zabity dechami z lozkiem i paroma szafkami.

Lekka zbroja nie zmniejsza efektywnosci czarow. Gdy nosisz ciezka zbroje to zarowno dmg jak i pare innych rzeczy idzie troche w dol. Oprocz tego zrboja chyab nie wplywa na 'halas' ktory powodujemy, tylko buty maja na to wplyw (chyba nie jestem do konca przekonany, nigdy nie gralem stealthowcem). Ale to w sumie i tak bez znaczenia, bo czesto gesto stworki maja xray w oczach niczym superman i widza cie przez sciany.

Co do grafiki, to to co goldi opisuje daje bardzo mocno po oczach. Osobiscie gralem w wersje PC i wersji na X360 nei widzialem. Ale nawet z ustawieniami maxymalnymi (a wiekszosc ustawien takowych mialem) widac paskudne zielone plamy na dalszych terenach. W wersji na pc zalatwia sie to w bardzo prosty sposob podmieniajac texturki, razem chyba ze 40 MB plikow. Gra nei zwalnia nawet o pol klatki, loadingi nei sa w ogole dluzsze, no ale z drugiej strony ja mam 1 GB ramu a to na pewno pomaga. Niemniej jednak nie rozumiem czemu bethseda nie zrobila moda w ktorym podmieniliby te paskudne plamy na cos lepszego, wrazenia sa zdecydowanie przyjemniejsze.

Jeszcze tylko napomkne ze ponoc grafika miala byc jednym z najmocniejszych punktow tej gry i owszem tak jest, nawet bez modow, ale dopiero z podmienianiem tekstur calosc wyglada 'tak jak powinna'. Co gorsza minuesem takiego swiata jest ogromna powtarzalnosc terenow, glownie dungeonow. Wrazenie deja vu ma sie co chwile. No i calosc swiata jest chyba troszke mniejsza niz w poprzednich czesciach (ciezko mi stwierdzic nie gralem w poprzednie czesci zbyt dlugo, nie wytrzymalem systemu walki).

Anyway, gdy zaczynalem grac w te gre uwazalem ja za jedna z najlepszych tytulow a jakie gralem, ale po 70+ godzinach stwierdzilem ze zabawna jest glownie na poczatku a potem przychodzi nuda... ktorej w ogole nie pomagaja bardzo do siebie podobne korytarze. Moze za rok znowu najdzie mnie ochota na granie w te gre smile.gif
Kwas_91
QUOTE(Trzcina @ 18 07 2006, 20:35) *

Lekka zbroja nie zmniejsza efektywnosci czarow. Gdy nosisz ciezka zbroje to zarowno dmg jak i pare innych rzeczy idzie troche w dol. Oprocz tego zrboja chyab nie wplywa na 'halas' ktory powodujemy, tylko buty maja na to wplyw (chyba nie jestem do konca przekonany, nigdy nie gralem stealthowcem). Ale to w sumie i tak bez znaczenia, bo czesto gesto stworki maja xray w oczach niczym superman i widza cie przez sciany.

Przy skradaniu się znaczenie ma tylko waga butów, ale tylko poniżej poziomu Journeyman, potem możesz skradać się nawet w najcięższych butach.
bart-blank
kurde doszedłem do momentu gdy się wychodzi na powierzchnię i zamiast grać dalej, przez 20-30 minut oglądałem sobie różne krajobrazy COŚ PIĘKNEGO !!
Yaxa
QUOTE(bart-punk @ 23 07 2006, 20:43) *

kurde doszedłem do momentu gdy się wychodzi na powierzchnię i zamiast grać dalej, przez 20-30 minut oglądałem sobie różne krajobrazy COŚ PIĘKNEGO !!

To tak jak wiekszosc graczy pewnie smile.gif
whitesand
Fakt. Na początku ciężko się przyzwyczaić, zamiast hasać za zwierzyną człowiek się rozgląda dookoła. Później, z wiekiem mija, chociaż mnie po prawie 40 h grania zdarza się przystanąć i popatrzeć na jakiś ładny widoczek.
Kwas_91
QUOTE(whitesand @ 24 07 2006, 10:49) *

Fakt. Na początku ciężko się przyzwyczaić, zamiast hasać za zwierzyną człowiek się rozgląda dookoła. Później, z wiekiem mija, chociaż mnie po prawie 40 h grania zdarza się przystanąć i popatrzeć na jakiś ładny widoczek.

Heh, tak samo mam nawet po 60h biggrin.gif
Yaxa
Heh ja mam juz ponad 90h i czesto chodze po swiecie tylko po to zeby obserwowac wspaniale krajobrazy smile.gif
bart-blank
a ja mam problem, gra zwyczajnie zaczeła mi się troche przycinać i obszar przede mną zaczął się dorysowywać, poczytałem troche w tym temacie o czyszczeniu cache pamięci, trzymam A od samego loga konsoli i microsoftu ale to nic mi nie pomaga...czy może to tak już jest ?

EDIT : czy może być to powodowane strasznym upałem/przegrzewaniem się konsoli ?
Yaxa
QUOTE(bart-punk @ 25 07 2006, 08:28) *

a ja mam problem, gra zwyczajnie zaczeła mi się troche przycinać i obszar przede mną zaczął się dorysowywać, poczytałem troche w tym temacie o czyszczeniu cache pamięci, trzymam A od samego loga konsoli i microsoftu ale to nic mi nie pomaga...czy może to tak już jest ?

EDIT : czy może być to powodowane strasznym upałem/przegrzewaniem się konsoli ?

Bo z tego co sie orientuje to trzeba trzymac A przy uruchamianiu gry smile.gif Czyli od momentu az zacznie sie napis Bethseda (czy jakos tak) ukazywac.
bart-blank
Ok dzięki Yaxa spróbuję.
whitesand
Yaxa - A (zielony button) trzymamy od momentu gdy po umieszczeniu płyty w napędzie ukaże się naszym oczom piękny czarny screen, do momentu ukazania się loga Bethesdy. A nie: "Czyli od momentu az zacznie sie napis Bethseda (czy jakos tak) ukazywac". Czyli:
Wkładamy płytkę - zamykamy tackę - palec umieszczamy nad A - w momencie pojawienia się czarnego obrazu dusimy A - puszczamy gdy pokazuje się logo Bethesdy. Proste i skuteczne.
Yaxa
QUOTE(whitesand @ 25 07 2006, 08:59) *

Yaxa - A (zielony button) trzymamy od momentu gdy po umieszczeniu płyty w napędzie ukaże się naszym oczom piękny czarny screen, do momentu ukazania się loga Bethesdy. A nie: "Czyli od momentu az zacznie sie napis Bethseda (czy jakos tak) ukazywac". Czyli:
Wkładamy płytkę - zamykamy tackę - palec umieszczamy nad A - w momencie pojawienia się czarnego obrazu dusimy A - puszczamy gdy pokazuje się logo Bethesdy. Proste i skuteczne.

Bardzo mozliwe tongue.gif
t3xz
thx Whitesand, w końcu ktoś wytłumaczył dokładnie jak to robić. Sam, szkoda się przyznać, trzymałem od loga biggrin.gif
whitesand
Spoko. Sam się z tym siłowałem. Wyjaśniał Diabeu, pisali na forum, kumpel tłumaczył, ale chyba jakiś skrzywiony jestem, bo dopiero oficjalny site 360 podał mi odpowiedź. Przeanalizowałem więc wszystkie metody, dorzuciłem wspomniane informacje Microsoftu i jakoś się udało. Tak więc, co by wam oszczędzić podobnego wysiłku napisałem pismem obrazkowym. Na zdrowie ;p.

Czyścić pamiątkę proponuję przed każdym uruchomieniem Obliviona, gra się wtedy czysto, sucho i przyjemnie.
bart-blank
hmm u mnie ten moment gdzie jest czarny ekran do pojawienia się napisu BETHESDA trwa pół sekundy. Naciskam A za każdym razem w tym momencie a gra nadal mi się zacina, elementy lasu się nagle pojawiają, nawet potrafi mi się zaciąć confused.gif
kooq
QUOTE(bart-punk @ 26 07 2006, 07:58) *

hmm u mnie ten moment gdzie jest czarny ekran do pojawienia się napisu BETHESDA trwa pół sekundy. Naciskam A za każdym razem w tym momencie a gra nadal mi się zacina, elementy lasu się nagle pojawiają, nawet potrafi mi się zaciąć confused.gif

odpal konsole bez plyty, wloz obliviona i czarny ekran bedzie dluzszy
Goldi69-PL-

Tak, pod warunkiem ze patrzysz pod nogi tak do 10m, albo ze ostatnia Twoja konsola byl snes, bo textury w dalszej odleglosci zalatuja N64, jak chcesz sobie na widoczki popatrzec to juz lepiej Far Cry sobie kup mimo iz w niektorych mometach grafa tez daje ciala to krajobrazy moim zdaniem duzo lepsze (o wodzie nawet nie wspominam bo ta to wyglada tak ze juz chyba lepiej juz sie nie da zrobic)
Yaxa
QUOTE(Goldi69-PL- @ 26 07 2006, 13:22) *

Tak, pod warunkiem ze patrzysz pod nogi tak do 10m, albo ze ostatnia Twoja konsola byl snes, bo textury w dalszej odleglosci zalatuja N64, jak chcesz sobie na widoczki popatrzec to juz lepiej Far Cry sobie kup mimo iz w niektorych mometach grafa tez daje ciala to krajobrazy moim zdaniem duzo lepsze (o wodzie nawet nie wspominam bo ta to wyglada tak ze juz chyba lepiej juz sie nie da zrobic)

Nie wszystkie odlegle tekstury wygladaja tak slabo a tym porownaniem z far cry'em to mnie zabiles. Far sie nie umywa do Obka.
t3xz

Trochę przesadziłeś z tym Snes-em. Patrząc pod nogi widzisz elegancką teksturę Dude!, a dołączany do tego bumpmapping potrafi pokazać piękno tej gry. No i z tym Far Cry to pojechałeś XD Całkowicie liniową grę przyrównujesz do pseudo-gta-owej gry z rozbudowanym światem do zwiedzania. LOL
Kwas_91
QUOTE(t3xz @ 26 07 2006, 19:05) *

Trochę przesadziłeś z tym Snes-em. Patrząc pod nogi widzisz elegancką teksturę Dude!, a dołączany do tego bumpmapping potrafi pokazać piękno tej gry. No i z tym Far Cry to pojechałeś XD Całkowicie liniową grę przyrównujesz do pseudo-gta-owej gry z rozbudowanym światem do zwiedzania. LOL

Ta, ale mu chodziło tylko o grafikę, a nie samą gre. Ja u siebie na kompie mam taką grafikę, że lepiej się nie wypowiadać dry.gif ,ale czy faktycznie na 360 z tymi dalekimi teksturami jest aż tak źle?
Goldi69-PL-
Nie to ze jest zle ale poprostu jak sie rozgladasz patrzysz pod nogi, drzewka, wrzosy ktore rytmicznie poruszaja sie w rytmie wiatru myslisz sobie ale (pipi)ista grafa po czym odwracasz sie kawalekdalej i po ryju wali cie textura z N64 (rozmazany jeden kolor w ksztalcie gory).

A co do grafy PC a X360 to bylo kiedys pokazane porownanie:

x360 > slaby PC

x360 > dobry PC

x360 < PC kosztujacy tyle co 10 x360 wink.gif

a co do porownania do Far Cry to nawet nie uwazam ze jezeli chodzi o caloksztalt to posiada lepsza grafe tylko same widoczki sa poprostu moim zdaniem lepsze.
Trzcina
Twoje porownanie jest calkowicie nieprawdziwe.

Moj PC kosztuje 1.5x x360 a ciagnie grafe w 25 klatkach, dodatkowo dzieki modom czyni ja sporo ladniejsza. Wiec nie oszukuj wink.gif
Kwas_91
QUOTE(Trzcina @ 27 07 2006, 12:57) *

Moj PC kosztuje 1.5x x360 a ciagnie grafe w 25 klatkach, dodatkowo dzieki modom czyni ja sporo ladniejsza. Wiec nie oszukuj wink.gif

A jakim modom, bo może i ja bym sobie popoprawiał smile.gif
Yaxa
QUOTE(Trzcina @ 27 07 2006, 12:57) *

Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze ciagnie wszystko na max (no chyba ze kradzione czesci kupiles tongue.gif )
Kiedys bylem na takiej fajnej stronce w ktorej porownywali wersje z x360 i pc. Dopiero na sprzecie z najwyzszej polki (czyli mowimy to o kilku eleganckich tysiakach) gra wyglada troche lepiej niz na 360. No i roznice daje jeszcze telewizor, wiadomo ze na monitorze 17cali efekt nie dorowna temu z 32 calowego LCD.
Cottage
Tutaj znajdziecie porównanie Pc vs X360
http://www.gamespot.com/features/6147028/p-2.html
Trzcina
Hehs, nie no to jest z upelnie bez sebnsu. Po pierwsze to nie temat od tego.

Jesli chodzi o mody to prosze pojsc tutaj :
http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=36969

Sadze ze te kwestie sa tam opisane dosc dobrze.

Co do porownania, to z kazdym kolejnym miesiacem x360 traci.

Od momentu wyjscia gry nvidia zdolala wypuscic trzy wersje sterownikow. W czym jedne byly specjalnie optymalizowane pod oblivion (a przynajmniej taka szla plotka i w taki sposob byly opisywane) i faktycznie dawaly wzrost o 5 klatek. Co przy takiej grze jest naprawde sporo.

Poza tym ludzie mylnie kojarza wersje PC jako 'wszystko na maks'. Wersja na x360 zdecydowanie nie ma suwaka od trawy ani od drzew 'na maxa' i rowniez moim celem nie bylo ustawienie tego 'na max'. Chodzilo o to by uzyskac dobry efekt przy wzglednei wysokim framerate (na zewnatrz bo wiadomo ze w dungeonach jest to 50 fps). Co wiecej dzieki modom mozna bylo zdecydowanie to polepszyc. No i 1 GB ramu pozwala na pare dodatkowych zmian w cofigu, a szybki dysk MOCNO poprawia loadingi... A w przypadku gdybym mial karte graficzna o 600 zl drozsza to gra chodzi w 50 klatkach non stop (na zewnatrz). Wiec mit o PC za 5 zl ktory ciagnie te gre jest TERAZ kompletnie nieprawdziwy... smile.gif

Anyway, tak na dobra sprawe to jak juz pisalem wczesniej taka grafika stala sie tez przyczynkiem do tego ze gra sie po prostu... szybko nudzi (o ile szybko to jakies 70-80 h, ale sadze ze w przypadku takiej gry to jednak krotko). Z powodu takiej grafiki nie pozwolono sobie na tak bardzo potrzebne zroznicowanie dungeonow, z powodu czego nie ma znaczenia gdzie wejdziemy w dziure wszedzie bedzie tak samo. Bla bla bla, nie chce mi sie pisac o tym samym.

Anyway, nei chcialem zaczynac nowego watku PC vs Xbox360 wiec prosze nie piszcie TUTAJ (link jest wyzej i tam mozna pisac) co sadzicie na ten temat. Niech ten post bedzie konczacym ten temat W TYM MIEJSCU. Jesli ktos chce sie odniesc to niech zacytuje fragmenty mojego posta w tamtym temacie i bedzie git.
Hela
Dzisiaj pierwszy raz pogralem w Obliviona na XO i nie bede sie rozpisywal na temat tego jaka gra jest fajna i w ogole, bo to juz bylo wałkowane tutaj ze 100razy.
Za to mam jedna zapytanie: to tylko ja, czy tutaj sie tak kure.wsko wolno leveluje? Stworzylem sobie swoja klase na czuja, ktora jednak opiera sie glownie na 'blade', a ten rosnie jakby chcial a nie mogl. Dwoch godzin gry mi nie bedzie szkoda i moge sobie zaczac od nowa inna klasa, chyba ze jest jakis inny sposob na troche latwiejsze levelowanie.
Jest jakis skrot klawiszowy do mapy i ja jestem dalnem, ze go nie odkrylem, czy trzeba wchodzic do menu i pozniej do ostatniej zakładki po prawej?
Yaxa
Mapa tylko w menu, leveluje sie faktycznie wolno jak jestes wojownikiem. Bys wzial maga to level up co 5 min smile.gif Wzywaj stworki poprzez conjuration a potem naparzaj je mieczem to pojdzie w miare szybko.
bart-blank
ja przy około 13 godzinach gry mam 6 level ; )

strasznie mnie wkurza w tej grze pop-up jak poruszam się na koniu, normalnie 5m przede mną wyskakuje trawa i niektóre skały...beznadzieja
a i jeszcze - nie wiem jak to opisać ale efekty śniegu i deszczu padające względem poruszania się po ekranie to jakaś pomyłka ; )
dee
QUOTE(Yaxa @ 1 08 2006, 21:14) *

Mapa tylko w menu, leveluje sie faktycznie wolno jak jestes wojownikiem. Bys wzial maga to level up co 5 min smile.gif Wzywaj stworki poprzez conjuration a potem naparzaj je mieczem to pojdzie w miare szybko.

Tylko że w Obku takie expresowe, nienaturalnie szybkie podbijanie leveli potrafi się nieźle zemścić. Nie polecam. A w późniejszym etapie gry postaci typu "combat" nabijają levele całkiem raźnie. Choćby za sprawą Athletics, Heavy Armor czy Blades .
Goldi69-PL-
Pogralem troche w Obliviona (6h) i ogolnie jest spoko, jedyne co mnie cholernie denerwuje to ciagle LOADINGI, czasem po 5 na minute, mam dysk jak sie odpala to tez czyszcze cache i nic nie pomaga.
Wszedzie pisza ze obecne gry wykozystuja tylko 1 z 3 rdzeni procka, wiec moze laskawie by zaczeli wykozystywac drugu zeby nie bylo takich jazd, choc to chyba bardziej wina RAM'u.
Hela
Wzywaj stworki poprzez conjuration a potem naparzaj je mieczem to pojdzie w miare szybko.
A jaki czar conjuration na sam poczatek bedzie dla mnie dobry? Summon Scamp?
Trzcina
Scamp za mocny. Summon skeleton.

Wszystko zalezy od skilli jakie sobie wziales... Wypisz lepiej na co grasz a dowiesz sie czy to ma sens wink.gif

Athletics zdecydowanie nie nadaje sie do 'szybkiego level upowania' bo to jeden ze skilli ktory sie laduje najwolniej. Aczkolwiek plusem jest to ze nie musisz walczyc, tylko po prostu biegasz po mapie nic nie robiac (ale fajnie!).

Z kolei Heavy czy tez Light armor... na poczatku faktycznie wystarcz po 8-10 strzalow i jest poziom ale potem sie to juz zwieksza. Niemniej jednak w przypadku kiedy wezwiesz sobie sam stworka i pozwolisz mu sie atakowac to dosc szybko to idzie bez wiekszego ryzyka.

Na co grasz, na blade czy blunt? A moze na hand? :> A moze dales sobie oba rodzaje broni? tongue.gif ciezko jest powiedziec cokolwiek nie wiedzac jakie masz skille.

Poza tym to co ktos juz powiedzial zbyt szybki level up na poczatku moze sprawic ze bedzie CIEZKO sie przechodzilo niektore questy i dungeony.
Hela
Co ja tam mam za skille... Blade, Destruction, Alteration, Restoration, Mercantile, Heavy Armor i jeszcze cos, ale nie pamietam ;p
Ja nie chce zrobic na poczatku nie wiadomo jakiego levelu, ale przydaloby sie zebym jak najszybciej zrobil przynajmniej 3, a idzie jak krew z nosa, bo nie bylo az tak duzo walki w tych questach, ktore mialem do tej pory.

W oblivionie czasem sie je.bie troche ten caly Radiant AI. Wykonuje quest w ktorym musze nakryc powiazania sklepikarza z kolesiem, ktory odkopuje trupy i kradnie z nich przedmioty. Ok. Chodze za bolkiem przez jakies 10min, dochodzimy do miejsca spotkania i... nic. Kolesie stoja i nic nie robia. Mysle sobie - poczekam. No to poczekalem 5min i nic. Robie przyczajke w krzakach, moze cos sie ruszy - nic. W koncu sie wkur.wilem i podchodze do kolesia, zagaduje, a on do mnie, po co sledze. Probuje odejsc i...scenka. Stoje calkowicie widoczny, pol metra od kolesi, a oni prowadza rozmowe o czarnych interesach i sie jeszcze upewniaja czy nikt czasem nie podsluchuje... Moze to pojedynczy przypadek, ale watpie.
A i wkur.wiajace sa bugi, jak np. zaklininowanie sie w czym, czego nie ma i go nie widac, co zmusilo mnie do load'a i przechodzenia polgodzinnego momentu jeszcze raz.
dee
Zdarazają się takie różne kwiatki w misjach wymagających śledzenia. Ja w wersji na pieca też tak miałem.
A chcesz nabić level? Olej konkretne questy, wbijaj się w jaskinie, ruiny i forty. Czekają tam całe bataliony popaprańców na których można podszkolić skille. No i cierpliwości. Obek to nie gra do przechodzenia na szybko.
Trzcina
Uhhh, wybrales ciezkie skille ;p

To jedna z tych gier, w ktorych nie polaczysz wojownika z ofensywna magia typu destruction... W ogole to dosc dziwny wybior ;P

Mercantile jest W OGOLE TRAGICZNIE NIEPOTRZEBNY, co wiecej strasznie dlugo idzie levelowanie go, jesli chodzi o restoration to tez dlugo idzie level up, dodatkowo nie za bardzo jest jak puszczac go 'w powietrze'. Lepiej z alteration. Rzucasz w kolko macieja light i robisz level up. Tylko ze wtedy zle statsy ci ida do gory wink.gif

Ogolnie to niespecjalnie dobrales sobie skille ;P Za malo many na czary, a do woja mozna tez inaczej wybrac wink.gif Ale na pewno alteration zdolasz podciagnac sobie lv, tylko wtedy zle atrybuty bedziesz mial.

Skrobnij jaka postac chcesz zrobic (mozesz na pemke) to postaram ci sie pomoc jak umiem ;P
Hela
Ogolnie to niespecjalnie dobrales sobie skille ;P
Sie spodziewalem w sumie, ale mialem jakas taka niepochamowana chec ich uzyc takich czystych strzalow (w morrowinda pykałem moze ze 3min) do swojej pierwszej postaci.
Ze Mercantile jest zupelnie niepotrzebny, to sie juz zdarzylem przekonac, ale juz sie poswiece i pierwszy raz przejde (jak mi sie uda ;p) taka eksperymentalna postacia, ew. zrobie tylko cala gildie wojownikow, coby achievement'y zdobyc.
Rzucasz w kolko macieja light
Mozesz to jakos rozwinac?
Trzcina
Eee, dostales jakis czar ze szkoly alteration na poczatek. Prawda? Nie pamietam dokladnej nazwy tego czaru... (chyba light) W kazdym razie rozjasnia dookola ciebie teren.

No wiec rzuczasz ten czar 5-10 razy z rzedu, nei czekajac az sie efekt wyczerpie i tyle. Przy 25 poziomie tego skilla powinno wystarczyc wlasnie od 5 do 10 razow (potem coraz wiecej).

Wiesz, to nie jest jakis problem grac teraz ta postacia w troche inny sposob. Przy czym maga raczej z niej nie zrobisz... Potezniejsze czary wymagaja duzo wyzszych poziomow, a gdy skille nie sa jako major to naprawde wolno ida... Na twoim miejscu pakowalbym sie w warriora. No ale to tez zalezy od klasy twojej postaci oraz od birthsign... W tej grze bardzo dobrze IMO widac zasade, jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego.

Sam mialem taka postac i po osiagnieciu 12 lv i prawie 20 godzinach gry dalem sobie spokoj... Zle rozozone atrybuty, zly birthsign no i w sumie zle skille, sprawily ze moj dark elf poszedl do piachu wink.gif

Ale niewatpliwie pobawic sie chwile mozna smile.gif
Hela
Rasa mojej postaci to Redguard, a birthsign to Thief.
Maga to juz nie zamierzalem z niego robic, maga zrobie kiedys, coby gildie magow przejsc cala.

Pobawie sie jeszcze nim dzisiaj w nocy, najwyzej dojde do wniosku, ze to nie ma sensu, zreszta w sobote i tak wjezdzam na 2miechy i nie zabieram ze soba XO, wiec sie za gre wezme tak na powaznie w pazdzierniku.
Kwas_91
QUOTE(Trzcina @ 2 08 2006, 23:37) *

Eee, dostales jakis czar ze szkoly alteration na poczatek. Prawda? Nie pamietam dokladnej nazwy tego czaru... (chyba light) W kazdym razie rozjasnia dookola ciebie teren.

No wiec rzuczasz ten czar 5-10 razy z rzedu, nei czekajac az sie efekt wyczerpie i tyle. Przy 25 poziomie tego skilla powinno wystarczyc wlasnie od 5 do 10 razow (potem coraz wiecej).

Lol, light jest czarem ze szkoły illusion, a w alteraation chyba była tarcza albo otwarcie v.easy lock. A jak w miare szybko levelować marksman?
Trzcina
A widzisz, right.

Machnalem sie w szkolach. Light bylo w illusion, a w alteration byl jakim tam slabszy shield. Pamiec juz nie ta...

Anyway, zasada jest ta sama, tylko czar inny smile.gif
konstant
W ostatnio N+ wyczytalem, ze pojawil sie patch 1.1.
Gdzie to sciagnac ? :| , szukalem po calym Live i nie ma nic takiego.
Jak bylo wczesniej to sry.
Hela
Jak nie masz patcha, to sciagnie ci sie podczas uruchamiania gry, gdy bedziesz podlaczony do live'a.
konstant
Ano faktycznie cósik sciagalo, ale nie wiedzialem ze to ten patch.
thx

ps. Czy to normalne, ze gra nie chodzi plynnie?
Np. podczas jazdy na koniu - tragedia, a jeszcze co kilka krokow gra gubi kilka klatek huh.gif .
Moze cos zle jest z moja konsola? mellow.gif
buzra102
Czy można gdzieś kupić sobie zbroję, która pozwala na przystąpienie do walki na arenie. Tą, którą otrzymałem, została skradziona z mojej skrzynki, przez co nie mogę dokończyć walk na arenie.
Hlipo
Zbroje możesz wziąć z tej szafki obok kolesia, do którego zgłaszasz chęć udział w walkach
buzra102
Dzięki :-) Sądziłem, że będę musiał inną postacią spróbować zaliczyć te trzy brakujące mi achievementy z areny.
t3xz
Mam problem w Oblivku, dosyć poważny i prosiłbym o jakieś rozwiązanie osoby, które już się z nim spotkały.

Przedostatnia misja Thevies Guild czyli zgarnięcie od Wampira-Elfa specjalnych butów. Standard - nawet nie wchodziłem do jego katakumb, przez co nawet nie dał mi klucza i zarżnąłem go na miejscu zgarniając zdobycz. Buty dałem Gray Foxowi i na tym zakończyłem Quest. Powiedział że się skontaktuje. Ale po nim nie pojawił się Quest że potrzebuję sprzedanych -kradzionych rzeczy za 1000g i GF siedzi ciągle na krześle i gada kwestię żebym dał mu spokój, że musi pomyśleć.
Teoretycznie mam już 1500g sprzedane i idąc do Imperial City Waterfront powinienem dostać misję następną czyli Ultimate Heist. I dupa.. GF siedzi na krześle, misji jak nie było tak nie ma. :? Nie mam zielonego pojęcia co dalej. Jeżeli jest to co myślę to będe musiał grać jakąś postacią od początku, żeby przejść Thevies Guild bo wcześniejszego save nie mam. Plisss.. jeżeli ktoś miał podobny problem i przeszedł to.
Kwas_91
A jak długo czekałeś, bo raz musiałem czekać z 5 dni, pomimo że czekałem w IC mad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.