Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Elder Scrolls IV: Oblivion
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Bartez
Brakuje mi tu tego tematu. Gra jest przepiekna nawet w bezruchu na screenach smile.gif Czuje, ze znowu czekaja nas godziny zwiedzania i zachwycania sie swiatem <dobrze, ze tym razem jest jakis srodek transportu podreczny...> Czekam z niecierpliwoscia wink.gif http://www.xboxyde.com/news_1582_en.html pare screenow i spory filmik smile.gif
mario87
to gra nr1 na którą czekam, biore ją w ciemno smile.gif po morrowindzie może już być tylko lepiej, bethesda nie ma skłonności do 'pogarszania' gier, wierze im bezgranicznie że OBLIVION będzie kolejnym GOTY hyh.gif a i jeszcze to że wzieli pod swoje skrzydła projekt fallouta3 to też dobrze o nich świadczy

co do samej gry to
- ma być conajmniej 9000 przedmiotów które możemy zebrać,
- edit: 40 mil kwadratowych
- 5 godzin dialogów,
- NPC mają żyć swoim własnym żeyciem, będą musieli spać i jeść,
- przy handlowaniu będziemy mogli powiedzieć kawał albo grozić sprzedawcy, skutecznosc zalezy od sprzedawcy i naszych umiejętności, gosć będzie wyrażał swój 'nastrój' poprzez mimike twarzy smile.gif
- będziemy też inaczej atakować, będziemy mieli quick attack(przyciśniecię przycisku), mocny atak(przytrzymanie przycisku) i styl ataku, czy raczej rodzaj będzie zależał od naszych umiejętności

moge się mylić bo pisałem to z pamieci, wyczytałem te rzeczy w previewie z gamespotu, goście mieli okazje grać w demo

premiera na PC w wakacje, czyli już całkiem niedługo twisted.gif
Nosiad
CZekam z niecierpliwością na ta gierkę! Ale mam nadzieje, ze nie będzie mozna robic takich przekrętów, jak w Morrowindze... Przekrętów typu, że na samym początku gry można od razu kupić świetne przedmioty, bo sie ukradło jeden klejnot itd....

A screeny i filmik sie prezentują przednio smile.gif
Bartez
Je niestety wersej PC sobie daruje<sprzet sad.gif > i powiedzmy cierpliwie poczekam na wersje 360 twisted.gif Cos pieknego cos pieknego rolleyes.gif
Minio
Właśnie oglądam screeny na xboxyde.com. Największe wrażenie na mnie zrobiła płonąca wioska. W temacie o Lost Odyssey się zapedziłem, ale czy możliwe jest, że właśnie to da mi Oblivion? Niech będzie tam choć krztyna nieliniowości, a ta gra zagości u mnie w domu.
Huh, kolejny argument przemawiający za X360 cool.gif .
Faustus the Serpent Tongue
Jest to chyba na razie najbardziej oczekiwana przeze mnie gra na Xboxa 360. Nie grałem w Morrowinda, ale w końcu wszyscy chwalą tą grę.
mario87
to radze zagrać, gra zapada w pamięć jak nieiwem, potrafi wyrwać nawet kilkaset godzin z życiorysu, rozległe tereny do zwiedzania przy niezłej grafie nawet jak na te czasy... hmm chyba znowu zainstaluje smile.gif

aha gra na PC zajmuje 1 płytke(cd), poszukaj a nie pożałujesz smile.gif
koso
QUOTE(Nosiad @ 20 05 2005, 15:32)
A screeny i filmik sie prezentują przednio smile.gif
*

Ludziska, walic filmiki! Dla mnie to zdecydowanie NAJPIEKNIEJSZA gra zaprezentowana na targach! Widzialem raptem trzy rozne miejscowki, ale jesli taka ilosc detali jest wpakowana w caly swiat gry... to mamy kilka miesiecy wyjete z zyciorysu:D
mario87
wszystkie screeny w sieci są prosto z gry więc nie ma co się dziwić
jeśli ktoś uważał że na filmikach widać mega grafe to ściągnijcie filmik z oficjalnej strony
http://www.elderscrolls.com/downloads/media_movies.htm 84.3MB - High Definition DivX AVI Movie
najwyższa jakoś i gały wychodzą na wierzch jak się pomyśli że tak wygląda gra hyh.gif
co do filmików to na IGN jest filmik coś ponad 2 min, prawie taki sam jak wyżej, ale walki pod koniec nie są ucięte
Hlipo
Mi to pełni szczęsci w tej grze potrzeba zmiany systemu walki bo ten z poprzedniej cześci był kaszaną
Sarge
W tej chwili jest to jedna z najlepiej zapowiadających się graficznie gier na Xboxa 360, a jeśli patrzeć na tytuł (następca Morrowinda), to i o samą jakośc produktu nie ma się co martwic;].
Ktoś napisał, że premiera na PC już w wakacje... Heh, nie wierzę w to, myślę że NAJWCZEŚNIEJ Oblivion ukaże się pod koniec tego roku, wraz z zapowiadaną wersją na nowego iXiego.
sildar
QUOTE(Nosiad @ 20 05 2005, 15:32)
CZekam z niecierpliwością na ta gierkę! Ale mam nadzieje, ze nie będzie mozna robic takich przekrętów, jak w Morrowindze... Przekrętów typu, że na samym początku gry można od razu kupić świetne przedmioty, bo sie ukradło jeden klejnot itd....
*

A czy to wlasnie nie bylo w tej grze piekne?? Bylo! W ES3 nie bylo mowy o liniowosci, jak byles sprytny to juz na samym poczatku byles bogaty! Tam wszytko zalezalo od tego jak sie kombinuje... To bylo piekne, i bedzie piekne w ES4 icon_twisted.gif
Trzcina
QUOTE(Minio14 @ 20 05 2005, 17:15)
Właśnie oglądam screeny na xboxyde.com. Największe wrażenie na mnie zrobiła płonąca wioska. W temacie o Lost Odyssey się zapedziłem, ale czy możliwe jest, że właśnie to da mi Oblivion? Niech będzie tam choć krztyna nieliniowości, a ta gra zagości u mnie w domu.
Huh, kolejny argument przemawiający za X360  cool.gif .
*

Na IGN, napisali ze ten tytul bedzie rowniez na PS3 wink.gif

http://ps3.ign.com/e3/2005/games/

(patrzcie na dol spisu wink.gif )

Aczkolwiek moze to byc powiedziane na wyrost i ten spis moze klamac. Niemniej jednak, podstawowy argument z powodu ktorego na ps2 nie bylo morrowinda (chyba ze ja nie znam innych, wlasciwych), to ograniczenia sprzetowe, tym razem ich nie bedzie wiec... mam nadzieje ze pojawi sie tez tam... smile.gif
mario87
QUOTE(Sarge @ 22 05 2005, 23:46)
Ktoś napisał, że premiera na PC już w wakacje... Heh, nie wierzę w to, myślę że NAJWCZEŚNIEJ Oblivion ukaże się pod koniec tego roku, wraz z zapowiadaną wersją na nowego iXiego.
*

The game is scheduled for release this holiday season for the PC and the Xbox 360 console.

jest to napisane na końcu previewu z gamespotu, informacja mnie ta bardzo cieszy bo będe miał możliwość zagrać wcześniej icon_twisted.gif

ALE żadna z wersji nie jest portem, więc wersja na xboxa360 jest robiona z myślą o xboxie360 rolleyes.gif
walker_san
QUOTE(Trzcina @ 23 05 2005, 11:35)
Na IGN, napisali ze ten tytul bedzie rowniez na PS3 wink.gif

http://ps3.ign.com/e3/2005/games/

(patrzcie na dol spisu wink.gif )

Aczkolwiek moze to byc powiedziane na wyrost i ten spis moze klamac. Niemniej jednak, podstawowy argument z powodu ktorego na ps2 nie bylo morrowinda (chyba ze ja nie znam innych, wlasciwych), to ograniczenia sprzetowe, tym razem ich nie bedzie wiec... mam nadzieje ze pojawi sie tez tam... smile.gif
*

tak tylko ze na oficjalnym trailerze na koncu filmiku pisze tylko PC i Xbox360.....
Trzcina
Zgadza sie, przeciez nei mowie ze nie.... smile.gif

Nie wiem kiedy zostal wypuszczony trailer obliviona, przed czy po pokazie nie wiem, czy planuja wydac to na ps3, nie wiem nic na ten temat. Wiem tylko tyle ile napisalem powyzej. Oraz ze gdy odwiedzialem strone www.elderscrolls.com wszedlem na ichni FAQ, czyli spis odpowiedzi na najczesciej pojawiajace sie pytania i bylo tam cos takiego :

What does 'future generation consoles' mean?
It refers to video game consoles that aren't yet available, or even announced.

Moze to cos znaczyc a moze nie znaczyc nic, neimniej jednak poki co nie znalazlem tez zadnego info o tym ze to ma byc ex... i bardzo bym chcial zeby nie byl confused.gif
maciek88
Właśnie sie wpatrywałem z minute w kazdy screen, kilka razy obejrzałem trailer i przeczytalem wrazenia Kosa z E3. Po prostu miazga! Jak to będzie tak wyglądać to ta gra będzie piękna, prawdziwa przygoda. Nic tylko się zaszyć na kilka miesięcy na odludziu i wsiąknąć... I oni to chcą wydac jeszcze w 2005 blink.gif
Ciekawe czy po premierze next genów bedziemy mieli na takim Gamespocie duzo ocen w granicach 9.9.
YETI
QUOTE(CoRpsE @ 23 06 2005, 10:31)

Ciekawe czy po premierze next genów bedziemy mieli na takim Gamespocie duzo ocen w granicach 9.9.
*

Moim zdaniem nie, w koncu to tylko lepsza grafika.
W relacji Kosa mozna przeczytac ze ludzie, zwierzeta, poruszaja sie nienaturalnie, no i system walki tak samo biedny jak w poprzednich czesciach.
Nie zmienia to faktu ze ta gra bedzie swietna.
Arox
Widziałem trailer i nie powalił mnie.
Ruchy przciwników są jakieś sztywne, sztuczne. Zobaczymy jak prezentować się będzie ostateczna wersja bo z filmików wiele się nie dowiemy. Zabijać będą pewnie smaczki typu chropowate powierzchnie, woda, kołyszące się na wietrze drzewa.
Diabeu
akurat w te ruchy to najmocniej wbijam, zdeka rażą ale trudno, siła Obliviona leży w ogromie możliwości

zresztą ja i tak w to nie pocioram, nie będzie tyle czasu icon_twisted.gif
Ozi
Jeśli ten ogrom możliwości będzie oznaczał taką "swobodę" jak w Morrowindzie to ja podziękuję... po 30 godzinach grania miałem bohatera którego nikt nie mógł trafić; też mi frajda grać supermanem.

Co do animacji postaci - wygląda tak samo kijowo jak w poprzedniej części. Wydaje mi się, żeby zorganizowanie jakiejś sesji "motion capture" wyszłoby tej grze na dobre bo walka z przeciwnikami poruszającymi się jakby wszystkie mięsnie chwycił im jakiś skurcz to żadna przyjemność.

Ale grafika otoczenia robi naprawdę świetne wrażenie...
mario87
QUOTE(Ozi @ 23 06 2005, 18:51)
Jeśli ten ogrom możliwości będzie oznaczał taką "swobodę" jak w Morrowindzie to ja podziękuję... po 30 godzinach grania miałem bohatera którego nikt nie mógł trafić; też mi frajda grać supermanem.
(...)
*

co do tego to mają to usprawnić w stosunku do morrowinda i czym będziemy silniejsi tym silniejszych będziemy spotykać przeciwników, na powierzchni jak i w oblivionie.... oby bo jak nie to wytne w pień kilka miast ;p
maciek88
Pal licho, ja i tak chce to miec. W Morrowinda mozna sie bylo wczuc bez opamietania, ten klimat jak wyruszałes na wyprawy, spotykales jakis chłopkow przy ognisku na odludziu, biegales po jaskiniach, zdobywales przedmioty, mase bardzo ciekawych historii, dbales o reputacje - to naprawde kręciło. Nie tak długo jak niektorych z was bo cierpliwosci do RPGów nie mam, ale i tak spedzilem przy tym szpilu mnostwo czasu. Co mamy w Elder Scrolls 4? Bajeczną grafike, koniec czytania milionów stron nudnych dialogow, lasy, zwierzyne, bardziej pomyslowych przeciwnikow, (podobno) niesamowitą fizykę... - mnie kupili, wiem ze bede sie bawil napewno duzo lepiej niz przy poprzedniej czesci. To jest po prostu świetna gra PRZYGODOWA.
RosTo
Rzeczywiście, Morrowind ma niesamowity klimat. Nigdy nie zapomnę, jak w czasie wędrówki zobaczyłem wschód słońca. Coś pięknego! No i ta muzyka! Jedyny poważny zonk to końcowy boss. Po tym, jak pokonanie go zajęło mi 3 minuty, poczułem się oszukany. To ma być gostek, który zagrażał całemu Tamriel?! Mam nadzieję, że w Oblivionie to poprawią. Jak na razie nr 1 na mojej liście "must have"
Diabeu
tru, seria Elder Scrolls zawsze była zdeka drewniana
za to swoboda i możliwości wkręcały, ciekawe jak im to Radiant AI zaskoczy, huh
Dante
Będzie wypas i tyle nie ma innego wyjścia bo na ludzi z betashy dużo osób by się zdenerwowało.
Duży teren i prawie nieograniczona swoboda dzaiłania to czego mi potrzeba
Jakim
tylko czemu zostaja drewniane walki? sami twórcy mówią że nie zamierzaja zmienic tego aspektu a właśnie on był największym mankametem tej gry!
mario87
eee tryb walki będzie troche zmieniony, podobno wink.gif
Flik
co znaczy to "troche"? bo jesli zostanie dodany jeden cios to ja odpadam...
el ZAX
W nowym OXM jest video-wywiad z jednym z producentów Obliviona. W sumie niewiele nowych rzeczy mowi (mozna zabic kogo sie chce, robic co sie chce, slowem - pełna swoboda) ale pokazują urywki z samej gry. Wygląda to pięknie, fizyka tez "robi" - np. spadające po nierównosciach belki....
PS; Mozna ten filmik sciagnac z nielegalnych stron (linków nie podaje z wiadomych względów)
Wolny
Są już jakieś filmiki z gameplaya dostępne?
AkUz
Filmikow z gameplaya nie ma chyba ze to co na tych filmikach z E3 pokazali to fragmenty gry(jesli tak to nie mam pytan). Licze bardzo na nowego Elder Scrolls, w Morrowinda zagrywalem się naprawde porządnie. Oby tylko jednak zmienili system walki...bo to sztywne machanie mieczykiem psuło rozgrywkę;/
Wolny
Widzę jak zachwalacie tego Morrowinda iż sam chciałbym się przekonać czy to nie są puste słowa,zresztą niebawem Oblivion wychodzi , którego będzie wypadało zakupić .Tak gdzie mogę ściągnąć Morrowinda? ( o ile można)
TomisH
QUOTE(Wolny @ 24 07 2005, 12:11)
Tak gdzie mogę ściągnąć Morrowinda? ( o ile można)
*

Chodzi ci o ściąganie zza granicy? A po co? W polskich sklepach nie mają?
bolo1lolo
19,99 extra klasyka (o ile sie nie myle), sciagnac mozesz z kazdego empika
Wolny
?????!!!!! Whatever,chodzi i mi o sciągnięcie z sieci??Ale skoro tak mało kosztuje to może się skusze(a swoją drogą ile gdzieś kosztuje na Xboxie?150 PLN??biggrin.gif:D)
walker_san
morrowind na xboxa powinien kosztowac okolo 100zl poniewaz jest w kolekcji classic, ale jest dosc trudno dostepny w polsce, ale jak masz dobrego kompa to kupuj wersje PC..20 zl to nic za taka gre....a grania bedziesz mial az do Obliviona, a moze jeszcze dluzej smile.gif
Minio
Ściagnąć z sieci to możesz warna dry.gif
Na stronie serii Elder Scrolls można pobrać za darmo poprzednika- Elder Scrolls: Arena. Po grze nie spodziewajcie się cudów, dobra by zobaczyć, jak rozwijała się seria Elder Scrolls. Pobranie tej gry jest w pełni darmowe i legalne.

EDIT: wstęp oczywiście kierowany do Wolnego, tylko mi się walker_san wtrynił jak pisałem wink.gif .
Wolny
Mam nadziej ,ze połapie się w systemie gry bo niegram w RPG biggrin.gif .
RosTo
Świeże screenshoty prosto z wersji na X360:
Źródło: ElderScrolls.com

Kilka wywiadów.
GamesPlanet.be
ConsoleGold.com
TotalVideoGames.com
MaxVarEmreis
Premiera 24 listopada. News z Xboxonline.pl.
No to przynajmniej na premiere bedzie w co grac icon_twisted.gif .
bebbop
20-minutowa prezentacja z gameplay`u. Rozdzialka 640x400. Plik wazy 120 MB:
http://www.xboxyde.com/leech_1719_en.html

PS. Ponoc ta prezentacja pochodzi z E3 i ma juz 5 miechow. Pewnie w finalnej wersji bedzie mozna spodziewac sie jeszcze wiecej i lepiej O_o .
czterech_
to z pc czy z x2? niby mowil coś o 'moving the stick', ale w menu jest opcja exit...

generalnie wszystko ladnie slicznie pieknie, ale widać, że z fpsami cięzko..
MaxVarEmreis
QUOTE(czterech_ @ 2 10 2005, 11:36)
to z pc czy z x2? niby mowil coś o 'moving the stick', ale w menu jest opcja exit...

generalnie wszystko ladnie slicznie pieknie, ale widać, że z fpsami cięzko..
*

Ja bym się nie przemował niczym. Ten filmik jest z E3. Myslisz, że oni przez te 5 miesięcy leżeli brzuchami do góry i nic nie robili przy tej grze?? Popatrz na Kameo. Ta gra jest z miesiąca nie miesiąc piękniejsza. Jestem pewny, żę w grudniu będzie wszytko perfekt.
Jak człowiek widzi takie gry, to te 2 miesiące do premiery wydają się wiecznościa. A pewnie we wtorek będzie jeszcze ciężej (Amsterdam).
-GLD-Uzny
Cos pieknego (muza w menu przypomniala mi godziny spedzone przed morrowindem... blush.gif ) cool.gif A jako ze jestem fanem morrowinda... obliviona kupuje na starcie laugh.gif btw. to byla wersja pc smile.gif
Mazzi
Świetny filmik, rozbudza apetyt smile.gif
RosTo
Jak usłyszałem komentarz na temat panienki z łukiem ("And... she sucks"), to aż parsknąłem laugh.gif Poza tym akcja z psem rządzi!!!
Faustus
A ja mam pytanie odnośnie całej serii Elder Scrolls. Czy pojawiają się w niej takie postacie jak elfy czy krasnolody i czy można się w tą rasę wcielić? Jakie były rasy do wyboru w Morrowindzie?
MaxVarEmreis
QUOTE(Faustus @ 3 10 2005, 14:13)
A ja mam pytanie odnośnie całej serii Elder Scrolls. Czy pojawiają się w niej takie postacie jak elfy czy krasnolody i czy można się w tą rasę wcielić? Jakie były rasy do wyboru w Morrowindzie?
*

Oczywiście, że są i elfy i krasnoludy ( w morku zwali się Dwemerowie ). Są też inne rasy jak: Khajiici- ludzie koty, Daedry (demony pochodzące z Obliviona ), Orki ( choć te podchodzą pod elfy, zreszta jak krasnoludy), Argonianie- ludzieryby(?). Ogólnie jest jescze mnówstwo róznych podgatunków. Wiekszościa tych ras da się grać. Jeśli nie w oryginalnym Morku, to już w w dodatkach lub modach. Da się nawet grać wampirem icon_twisted.gif .
RosTo
Jeśli dobrze pamiętam, to w "Morrowindzie" nie można było spotkać żadnego z Krasnoludów (Dwemerów). Rasa ta zniknęła z kontynentu w zamierzchłych czasach pozostawiając po sobie jedynie budowle i ukryte w nich cenne artefakty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.