Mam pytanie , czy ktoś wie jak jest tytuł piosenki i wykonawca muzyczki z intra WRC Rally Evolved ??
QUOTE(Jakuza @ 5 03 2006, 19:22)

Mam pytanie , czy ktoś wie jak jest tytuł piosenki i wykonawca muzyczki z intra WRC Rally Evolved ??
Kasabian - 'Club Foot'.
MAM demo wrc rally evolved..i mam pytanie?czy podczas normalnych rajdow(powiedzmy podczas kariery) w czasie jazdy w Wlk.Brytanii spadaja te klody na droge,oraz trzeba wymijac inny samochod??
bo jesli tak to to z symulacja nie ma wiele wspolnego
i pyt.nr 2..czy mnie sie tylko zdaje czy moj samochod samemu mi zwalnia przy zakretach?
lukaszek
4 05 2006, 09:16
nie pamietam jak w wlk bryatni ale ogolnie sa takie zonki ze cos wyskakuje na droge
chyba w options mozna to wylaczyc (chyba napewno) bo ja tego nie mam, no ale w demie to chyba nie masz dostepu do opcji
jaszczoor
4 05 2006, 15:21
tez mam demko i mozna w opcjach wszelkie wspomagacze wyłączyć bez problemu.
QUOTE(Tytek @ 4 05 2006, 01:35)

i pyt.nr 2..czy mnie sie tylko zdaje czy moj samochod samemu mi zwalnia przy zakretach?
zwalnia bo masz włączonego wspomagacza hamowania na 100%
QUOTE(Tytek @ 4 05 2006, 01:35)

MAM demo wrc rally evolved..i mam pytanie?czy podczas normalnych rajdow(powiedzmy podczas kariery) w czasie jazdy w Wlk.Brytanii spadaja te klody na droge,oraz trzeba wymijac inny samochod??
bo jesli tak to to z symulacja nie ma wiele wspolnego
A co - w rzeczywistosci nie dochodzi do sytuacji ze na odcinek zwala sie klody badz samochod innego kierowcy odmowi posluszenstwa?
jaszczoor
21 05 2006, 17:12
Jeśli chodzi o kłody to jest to raczej żadkość w normalnych rajdach, zwłaszcza takiej klasy jak WRC. W grze niestety troche przesadzili z tymi wypadkami losowymi...
Czy w wrc rally evolved jest możliwość gry na split screenie? W wrc 4 była, a tu coś nie mogę tego znaleźć
QUOTE(jaszczoor @ 21 05 2006, 18:12)

Jeśli chodzi o kłody to jest to raczej żadkość w normalnych rajdach, zwłaszcza takiej klasy jak WRC. W grze niestety troche przesadzili z tymi wypadkami losowymi...
Pewnie ze zadkosc, moze niektorzy twierdza za zalatuje to arcade'm ale wg mnie to swietne urozmaicenie i jednak krok ku urealnieniu tego typu gier.
QUOTE(kxs @ 27 05 2006, 01:24)

Czy w wrc rally evolved jest możliwość gry na split screenie? W wrc 4 była, a tu coś nie mogę tego znaleźć

i co? nie wie nikt? można to jakoś odblokować czy nie ma w wrc5 split screena?
Mam wielką prośbe czy mógłby mi ktoś napisać skąd mogę wziąć jakieś rekordy czasów z gry WRC :Rally Evolved?? Najlepiej link do jakiejś strony.Bo niestety w Extrimie nie ma czasów do tej gry
speedi torun
6 08 2006, 07:20
Tu masz link do strony francuskiej, gdzie jest grupa bardzo dobrych graczy w serie WRC
http://www.gzii.net/wrc5/ Franconen, Psychobrazil, Kyoshiro, Swissplayer..... to czołówka światowa

Co najważniejsze, to czasy tam uzyskane, są przejechane w sposób czysty!!! Nie ma mowy o jakiś jazdach przez pola czy obijania o barierki

Ja gram z nimi on-line i znam ich możliwości

Jak na os-ie zbliżysz się na stratę około 8-10 sek. to uznaj to za sukces
moje rekordy to 8-15 sekund za tymi rekordami z francuskiej strony
czyli patrząc na to że fizyka samochodu w częsci 5 mi nie przypasiła to czasy są niezłe
QUOTE(kxs @ 29 05 2006, 12:11)

Jest taki tryb, szczegóły w instrukcji użytkownika dołączonej do gry.
Pozdrawiam
Jako że edycja platynowa jest w MM w okazyjnej cenie (69 PLN), postanowłem sprawdzić młodszego braciszka serii WRC.
Po tygodniu grania doszedłem do następujących wniosków:
- trasy są co prawda krótkie i jest ich mało (uch, w porównaniu do czwórki... cały rajd ma długość dwóch OS'ów z poprzedniej części), boli to niczym cierń za napletkiem... ale są też wypasione- pełne pierdół, śliczne (grafika jest IMO troszkę ładniejsza). Przeszkadzajki są strasznie klimatyczne, wcale nie uważam aby były przesadzone (no, z kilkoma wyjątkami... pożar?), choć czasem denerwujące (szczególnie wczelkie kloce spadające na drogę)
- wreszcie fajna ścieżka dźwiękowa, a nie jakieś plumkanie- fajne bity w menu, w replayach też niczego sobie. Zrobiło się bardziej dynamicznie. Pilot sprawia wrażenie żywego- in plus.
- dużo samochodów i klas, auta historyczne, concept... ale co z tego, skoro możemy nimi pojeździć jedynie w Single Stage? Mistrzostwa tylko dla WueRCów i 1600? Paranoja.
- wypasiony test track, tego mi brakowało w czwórce ;]
- uszkodzenia są chyba bardziej realistyczne- udało mi się tak zniszczyć maszynę, że nie mogła wjechać pod górkę. Wypas.
- model jazdy- wiadomo. Full wypas, szczególnie bez Driver Aidsów. Tylko lekkie jakieś się wydają samochody.
- nowe tryby: Historic Challenge jest spoko- takie licencje z GT. Ale Rally Cross... nie dość że do pupy (trasy to Shakedowny rajdów, zniszczenia są- ale tylko na linii auto- trasa), to jeszcze tak frustrujące, że można dostać palpitacji serca (SYSTEM KOLIZJI!! Wystarczy dotknąć przeciwnika i bączek gwarantowany). Próbuję ukończyć dla zasady i mieć z głowy, ale nie wytrzymuję (jadą jak roboty, bezbłędnie, AI nie występuje- nieraz wyprzedził mnie któryś na ostatnim zakręcie). Nie chcę tego widzieć w kolejnej odsłonie.
Ogólnie- pośpiech zniszczył to, czym chyba "Evolved" miało być w zamierzeniu twórców. Gdyby tylko połączyć długość tras i wyważenie z WRC4 z klimatem, otoczką i usprawnieniami WRC5, a zamiast trybu Rally Cross dać np. karierę, mielibyśmy najlepszy rajd na PS2. A tak trzeba czekać na PS3.
speedi torun
24 11 2006, 00:38
Czekać na ps3 możemy, tylko jakoś sensownych rajdów na nextgena jakoś nie widać
A ja chcę jeszcze jakiś dobry rajd na PS2.
Zabił mnie dziś pilot w WRC:RE- wymiata. Te Akau North, najbardziej IMO zdradliwy OS w grze. Auto podjeżdża pod linię startu a gość do mnie: "I hate this fucking stage" ;]. Niektóre jego teksty rozbrajają (czasem na widok rozwalonych samochodów wybucha gromkim śmiechem).
Kto mi powie do czego służą Cheat'y "All reveals on", "World Unlock" i "Car Unlock"? Bo aktywowałem je i nie zauważyłem by się coś zmieniło o_O.
QUOTE(jurget @ 26 08 2006, 11:13)

QUOTE(kxs @ 29 05 2006, 12:11)

Jest taki tryb, szczegóły w instrukcji użytkownika dołączonej do gry.
Pozdrawiam
No mam oryginał jeśli o to ci chodzi. Mam też instrukcję. Gdzie tam jest o split screenie? Zaznaczam, że chodzi o WRC Rally Evolved. W WRC4 z włączeniem split screena nie miałem problemu
prince_of_persia
3 01 2007, 22:55
wg. mnie cala seria WRC miazdy Colina. Ogólnie lepiej sie gra i przede wszystkim wszystko oficjalne ... nie ma prawie zadnego picu ... wyjdzie kolejna czesc?
Na PS2 nie. Chyba już żadna gra z tego gatunku nie wyjdzie na PS2

Splita nie szukałem, bo w WRC jakoś mnie nie rajcuje split. Na 100% jest opcja ścigania się jeden-po-drugim. Chociaż brak Split-screena wydaje się dziwny.
Jednak wbrew temu co napisał ktoś w tym temacie: Ghost car w single stage
można wyłączyć- wystarczy w czasie wyścigu zrobić pausę i wcisnąć kółko (albo kwadrat).
wlasnie sobie pogrywam, mój pierwszy rajd na PS2 i za pierwszym odpaleniem miałem zonka. co to za grafika? o_O Myslałem ze to bedzie jeden z łądniejszych racerów na PS2, owszem, czasem widać cholernie dużo ale wszystko jest niesamowicie szare, bure i ponure(jak zobaczyłem szwecję parsknąłem śmiechem, w Colinie 3 wyglądało to DUŻO lepiej)
ale pod względem gameplayu juz duzo lepiej. Ukończyłem juz klasę 1600 i jestem w połowie Novice, losowe wypadki na trasie rządzą, rozwaliło mnie jak przejezdzajac obok ostro skasowanego auta pilot parsknął smiechem

Boli trochę fizyka, miejscami auta fruwają i kręcą się w powietrzu jakby były z papieru(raz walnąłem w kamien a auto wybiło sie z niego i poleciało na jakieś 5- metrów w dal w jezioro o_O albo odbiłem się od pionowej skarpy i auto zrobiło salto w bok i wylądowało na 4 kołach bez szwanku i straty predkosci, wtf)
raven_raven
1 04 2007, 10:25
O tak, choć sama gra nie jest zła, to jednak grafika śmierdzi kałem. Jest po prostu słaba, w Colinie jest z tym o wiele lepiej. A fizyka? Hm, rajdówką nie jeździłem, więc nie wiem, ale mi się wydaje że jest dobrze.
raven_raven
15 07 2007, 19:31
Odwołuję te herezje! Bzdury plotłem. Zakupiłem grę raz jeszcze i przyjrzałem się jej jeszcze raz. I co widzę? Że jest świetna! Grafika jest bardzo ładna, pisząc poprzedni post zapomniałem że to jest PS2. Modele samochodów są dopracowane, kurz za autem jest naprawdę wypasiony, na dodatek zależnie od powierzchni auto różnie się brudzi. Na dodatek zatkało mnie, kiedy zauważyłem że są zmienne warunki pogodowe. Jadę sobie, a tu nagle na moją szybę spadają małe krople. Po chwili leje, i wszystko diametralnie się zmienia. Nad ziemią pojawiają się kłęby pary, ziemia ciemnieje i zamiast kurzu zza auta leci błoto, auto już ubrudzone kurzem pokrywa się błotem... no cudo! Na dodatek wszystko płynnie chodzi, model jazdy jest wyśmienity... bardzo dobra gra. Polecam każdemu rajdowemu maniakowi

.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.