hehe..... jestem po pierwszej nocce z nowym wrc

Zaczne od tego że reklama kłamie, bo pewien "idiota" poszedł do sklepu "nie dla idiotów" i kupił grę za 169zł. Przepłacił jakieś 5zł. (odliczając koszta wysyłki) ale grał o 24h prędzej
Po kolei:
- na pierwszy rzut oka gra się wydaje trudniejsza, sterowanie znane z poprzedniej części poszło w odstawkę, widać zdecydowanie naleciałości z Ryśka, i bardzo dobrze, choć do symulacji jeszcze daleka droga. Ci co liczą na arcadówkę myślę że mogą być rozczarowani, bo nad samochodem trzeba naprawdę mocno panować żeby nie wypaść z drogi (patrz chopki, koleiny na drodze itp.......)
- mistrzostwa zacząłem od klasy s1600 Suzuki Swiftem, generalnie z konkurencją komputerową nie ma większego problemu, no chyba że opuscimy drogę i kilka sek. poleci
- zdecydowanie trudniej jest na asfalcie wprowadzić auto w poślizg na zakręcie, faktycznie trzeba się trochę powyginać przed dojazdem, żeby ładnie to zrobić slidem
- wiele odcinków jest znanych z poprzedniej części, jednak są naprawdę poprawione graficznie (choć nie jest to jeszcze GT4) oraz inaczej ukształtowane terenowo (tzn. są odczuwalne koleiny mające duży wpływ na prowadzenie auta, albo np. liście na drodze we Francji gdzie łatwo wpaść w poślizg)
- co do wersji on-line, to można grać pojedyncze os-y albo rally-cross. W time trialu ustawiamy czas przejazdu z przeciwnikami, generalnie wszystko tak samo jak w WRC4, natomiast w RC ustawiamy ilość okrążeń. Wczoraj już była 10 największych maniaków WRC na live, trochę pograliśmy, ale jeszcze sony nie uruchomiło rankingu

A ten jest podzielony na klasy samochodów dostępnych w grze (to nowość

) oraz standardowy Global Ranking czyli dużo grasz jesteś pierwszy

Trochę to chore, bo gość który gra 10godz. dziennie i się wozi na 7-8 miejscu może przewodzić tej klasyfikacji. Myślałem że zrobią coś na podobe TRD2, gdzie liczy się to z kim jedziesz

Jeśli ktoś jest wyżej notowany i z nim wygrasz dostajesz więcej pkt., jesli gromisz gracza cieńkiego dostajesz mało

. To by miało sens.
Dobra, kończąc gra zbliżyła się do RBR jeśli chodzi o zachowanie auta na drodze i ilość os-ów w grze