speedi torun
20 05 2005, 22:58
No cóż muszę założyć ten temat

ale niestety jestem narazie załamany

. Na E3 pokazano pierwsze screeny z gry
http://www.playfrance.com/galeries/053862466,-36-01.html ale patrząc na nie mam wrażenie że się cofamy do czasów PSONE

To ma być grafa z PS2

Wydaje mi się to lekka kpina

Na screenach widać na jednym os-ie kilka samochodów na trasie. Hmmmm...... nie wiem czy to nowość z trybu on-line, czy coś na zasadzie RALLYCROSSU wrzucone do trybu single race. Narazie niestety nie wygląda to najlepiej (czekam na wasze opinie) i mam wielkie obawy, żeby przypadkiem nie poszła ta gra w stronę tytułu od Codemastersów i wypuszczała co roku gorszą serię, a tą zapowiedzieli na wrzesień 2005

Zostały cztery miechy i mam nadzieję że Sony i EVOS wykorzystają ten czas pożytecznie
jaszczoor
21 05 2005, 19:27
Nie jest to przypadkiem wersja na PSP??
Tak mi sie coś wydaje
speedi torun
21 05 2005, 20:18
Nie, no na PSP wygląda o niebo lepiej
http://www.playfrance.com/psp/galeries/451663235-36-01.html A tak na poważnie, to mnie przede wszystkim ciekawi co zmienią w temacie on-line, mam nadzieję oczywiście że na lepsze
speedi torun!
Nazwanie tego WRC5 to zwykłe nadużycie z twojej strony!!! Jest to zwyczajnie 4 z nowymi opcjami rozgrywek! Nic więcej! Widzę kilka modernizacji w wyglądzie samochodów (nowe skrzydła zderzaki! Nie dziwota w końcu to nowy sezon rajdowy)! 5-eczka ujrzy światło dzienne dopiero na PS3! A Screen-y???..... nigdy nie wyglądały dobrze! Ważne że gra w istocie wygląda super i dogina się miodnie hehehhehe
Daj jakies źródło tego info
WRC 5 na ps3 i WRC extreme na ps2
QUOTE(QIREX_RD @ 23 05 2005, 21:31)
Daj jakies źródło tego info
WRC 5 na ps3 i WRC extreme na ps2 WRC evolution - widnieje w zapowiedziach na PS2 (np na gamespot) a o WRC5 nigdzie nie widziałem wzmianki!!! w zwiazku z tym wnioskuję, że kolejna odsłona WRC z "namberem" 5 pojawi sie na PS3
speedi torun
11 09 2005, 22:50
Nadchodzi wielkimi krokami premiera ukochanej rajdówki więc trzeba coś nie co zarzucić i przybliżyć temat.
Początkowo premiera była na koniec września, ale ostatnio pojawiło sie info o 15 pażdziernika

A może będzie tak jak rok temu czyli koniec pażdziernika

poczekamy, zobaczymy...........
Na początek zapowiedź gry wraz ze screenami ze strony francuskiej
http://www.jeuxvideo.com/articles/0000/00005589_preview.htm Widać ewidentnie, że grafika pozostaje porównywalna z WRC4, jedynie sama oprawa się troszkę zmienia...........(strzałki pokazujące drogę, zegary ze wskaźnikami, trasy w 3D na planszy.......) generalnie kosmetyka - śmiechu warte
Tu macie oryginalną zapowiedź ze strony PLAYSTATION, gdzie jest ponad 30 screnów przeważnie z wersji on-line
http://uk.playstation.com/games/gamesinfo0...TitleId=1064743 W zapowiedzi widać, że ma być ponad 40 samochodów, czyli zapewne kategoria super 1600, wrc, oraz extreme, a nowością wzorem colina ma być kategoria legendarnych wózków z lat 70-80 tzw. potworów wrc.
Ze screnów można odczytać, że w trybie on-line będzie widać samochody przeciwników, a nie tylko cienie jak było w poprzedniej części. Będzie też chyba tryb coś na podobe rally-crossu, przynajmniej tak mi się wydaje. Myślę że zabawa by była przednia, jazda bark w bark samochodami wrc to dobry pomysł

poczekamy, zobaczymy...............
Na deser zostawiłem 2 filmy do ściągnięcia z rajdu Szwecji
http://www.playfrance.com/ps2-WRC-Evolved/...d-en-Suede.html i Japonii
http://www.playfrance.com/ps2-WRC-Evolved/...e-au-Japon.html na których widać ewidentnie, że nowe wrc będzie tylko jak sama nazwa mówi evolucją, a nie rewolucją w temacie rally
Ale może to i dobrze, skoro WRC4 przyniosło tyle radości

Mnie jednak się marzy, aby wkońcu powstało coś z połączenia WRC z Richard Burns Rally. Ale niestety pozostaje mi chyba czekać na PS3, może wtedy coś ciekawego wymyślą
Pozdro, miłego oglądania
pokazane OSy (szwecja japonia) ciekawe, ale widze że sie programistom nie chciało robić bo trasa ze szwecji od miasteczka (jakieś 60%) to zerżnięta trasa z WRC4. Nie ma kolorów na strzałkach czyli bedzie trudniej. Japonia wygląda wspaniale bardzo lubię ten rajd. Zauważcie jak słabo jadą ci kierowcy na filmikach, to chyba nagrane przejazdy 8 latków. Fajny pomysł ze zniszczonymi samochodami oponentów na poboczach.
Jestem ciekaw czym i czy wogóle zaskoczy nas nowy racer od Evolution Studios. Mam nadzieję, że podtytuł będzie miał szeroki rozdźwięk w rozgrywce i przywalą kilka nowych trybów. Career w poprzedniczce dawał radę, rajdy były wypasione i wymagające, oznakowania również nie pozostawiały wiele do życzenia. Być może model jazdy będzie mniej arcade'owy od tego z WRC4. Czekam z niecierpliwością.
sentinel
26 09 2005, 14:15
w sumie to mogę się przyznać, że miałem już okazję zagrać w tegoroczną odsłonę wrc - była prezentowana na odbywających się w miniony weekend mistrzostwach polski car-audio. organizowano nawet mini-turnieje na w miarę przygotowanych stanowiskach (kubełki recaro, afair, kółko logitecha, plazma), do wygrania była mała ps2. co do samej gry - nie spodziewajcie się zmian - nie tyle kolosalnych co nawet jakichś rzucających się w oczy. ot, kosmetyka w większości przypadków, tyczy się to także modelu jazdy. część oesów trudno odróżnić od tych z wrc4 (pomijając kolorystykę, etc.)... niemniej nie traktujcie tych słów jako werdyktu, miałem jedynie okazję pobieżnie rzucic okiem.
QUOTE(sentinel @ 26 09 2005, 14:15)
w sumie to mogę się przyznać, że miałem już okazję zagrać w tegoroczną odsłonę wrc - była prezentowana na odbywających się w miniony weekend mistrzostwach polski car-audio. organizowano nawet mini-turnieje na w miarę przygotowanych stanowiskach (kubełki recaro, afair, kółko logitecha, plazma), do wygrania była mała ps2. co do samej gry - nie spodziewajcie się zmian - nie tyle kolosalnych co nawet jakichś rzucających się w oczy. ot, kosmetyka w większości przypadków, tyczy się to także modelu jazdy. część oesów trudno odróżnić od tych z wrc4 (pomijając kolorystykę, etc.)... niemniej nie traktujcie tych słów jako werdyktu, miałem jedynie okazję pobieżnie rzucic okiem.
tym razem słabiutka prowokacja Senti:) słabiutka hehehe
Czwarta czesc byla idealna nie ma sensu zeby cos zmieniali ...
sentinel jak grałeś to powiedz ile jest osów w każdym kraju, bo ja widze że skrucili osy do jakiś 5 km i nawet mniej (patrz os z japoni przejechany w mniej niż 2 min = ok 4,5km). wnerwie sie jak dadzą 6 krótkich osów co to za rajdy by były po 30km
sentinel
26 09 2005, 23:06
stary, ja tu piszę, że ledwo okiem rzucić zdołałem, a ty mnie o ilość oesów w każdym rajdzie pytasz... :-) a odcinki, fakt, wydają się być krótsze, bardziej "colinowe" (w kwestii długości). z pewnością zaimplementowano też i dłuższe oesy, niestety póki łap nie położę na ukończonej wersji, póty nie będę w stanie stwierdzić których jest więcej. ale nie stresowałbym się zbytnio, gorzej niż w przypadku wc4 raczej nie będzie. a że prawdopodobnie niewiele lepiej? cóż, nie traktowałbym tej odsłony jako pełnoprawnego seqela a raczej dopieszczoną re-edycję - ot, wydaną na pożegnanie z platformą... chlip...
a ja uważam że bedzie gorzej. w wrc3 najdłuższy os 14km (rajdy średnio po 80km) w wrc4 najdłuższy os 10km rajdy (średnio po 50km). najbardziej co mnie boli we wszystkich rajdówkach to mała ilość osów i ich długość. Jerzeli w wrc5 bedą osy po 4-5km sie zdenerwuje, a na to sie zanosi. programiści podnoszą ilość obiektów przy drodze skracając same osy. Tym od wrc też już sie nie chce bo w 3 było po 10 osów na kraj a w 4 po 6 osów. Dobrze że mistrzostwa trwają przez 16 rajdów bo jak by mogli to pewnie też byśmy oglądali tylko 6 rajdów jak w u innych producentów. I modle sie by nie próbowali poprawić fizyki jazdy. Pamiętam jak ci z codemasters też próbowali i z(pipi)...
speedi torun
28 09 2005, 22:26
Oficjalna strona gry dopiero w budowie
http://www.wrcrallyevolved.com Co do premiery jednak standardowo poślizg

, przewidziano na 2 listopada
Z nowych trybów na bank będzie Rally Cross, uważam że idealny tryb do zabawy w sieci. Jazda bark w bark samochodami wrc robi

Tylko żeby były jakieś sensowne reguły i kary, bo może się skończyć że większość aut będzie kończyć na poboczach jak na publikowanych screanach
P.S. Szkoda że nie byłem na car-audio
WASKIBOOS
2 10 2005, 14:35
[B][COLOR=blue][SIZE=7]Oj panowie kto był w Gdańku na finale Tekkena 5 i brał udział w konkursie WRC to graliśmy w najnowszą odsłonę Senti widzał grę chyba przez moment ja zauważyłem takie zmiany
- brak stalowych taśm wokół kibiców
- kibole uciekają jak się tam wjedzie
- minimalnie poprawiona grafa otoczenia
Ale jednak był to dość krótki oes jakieś 1,5 min szybkiej jazdy
sentinel
2 10 2005, 15:41
podobne zmiany to i ja wychwytywałem, sęk w tym, iż w większości to zwykła kosmetyka, nie wpływająca na samą jazdę i płynącą z niej przyjemność.
QUOTE(sentinel @ 2 10 2005, 15:41)
podobne zmiany to i ja wychwytywałem, sęk w tym, iż w większości to zwykła kosmetyka, nie wpływająca na samą jazdę i płynącą z niej przyjemność.
Przypomina mi się akcja z przed roku hehehe
co w takim wypadku jest wyznacznikiem ewolucji WRC skoro
- bardziej precyzyjny model jazdy
- podciągnięta grafika i kolorystyka
- nowe tryby – np. Rallye Cross
- Możliwość spotkania na trasie przeciwnika z rozwaloną skrzynią lub płonącego:)
http://www.playfrance.com/ps2-WRC-Evolutio...RC-Evolved.html- usunięcie sztucznych barier w postaci niezniszczalnej wstęgi z PCV
- szalejąca publika unikająca „strzału”
- rolowanie rodem z Colina
- sezon 2005
nie wpływa wg Ciebie na miodność gry??? To, czego oczekujesz? Senti:)
sentinel
4 10 2005, 12:08
a gdzie ja o miodności jako takiej pisałem? na miodność składa się bardzo wiele czynników, ale żaden z wymienionych przez waskiboosa nie wpływa na samą *jazdę* i czerpaną z jazdy przyjemność (bo w jaki niby sposób okalające trasę taśmy wpływają na to, czy jedzie mi się mniej lub bardziej przyjemnie?). nie neguję natomiast wpływu wszystkich wymienionych czynników na miodność jako taką.
Albo mi sie wydaje albo screeny i grafa ogulnie prezentują się gorzej niz w czwartej odslonie seri

... 4 czesc to byl majstersztyk praktycznie (tylko ten lakier

) , ale pewnie nizsza rozdzialka i granulki ogulnie spowodowane jest to przez dodanie lepszych zniszczen

, ktos wspominal ze sterowanie jest dokladnieszsze , to w 4 czesci bylo PERFECT wiec nie wiem jak oni mogli je zmieic na plus

?!?
Zawsze idzie coś poprawić. Model jazdy owszem jest w czwórce wyśmienity (dla wszystkich), ale ja oczekuję czegoś jeszcze bardziej zaawansowanego. Może nie na wzór Richarda Burns'a, ale jednak bardziej technicznego prowadzenia samochodu. W trójce praktycznie nie używało się ręcznego, natomiast w czwórce żadko kiedy sięgałem po hamulec nożny. Może w Evolution Będzie to bardziej wyważone. Natomiasy o resztę się nie martwię - wiem, żę będzie super.
http://www.wrcrallyevolved.com/ już działa hehehe jest nieźle!
speedi torun
5 10 2005, 22:06
No, no, nooooo.........
Całe dziewięc filmików jest niezłe, ale przede wszystkim pokazuje nowinki tej serii.
- Nieprzewidywalne wypadki konkurentów na trasie, którzy ją skutecznie blokują
- Defekty silników konkurentów, też mogą na trasie powstrzymać nas skutecznie
- Wreszcie spadające odłamki skał lub próbujące się wturlać nam pod samochód bale drzewa, a w australii pewnie wbiegające kangury co było widać na screenach
- No i wreszcie na ostatnim dziewiątym filmie widać bardzo ładnie jak auto pięknie dachuje, no i być może już nie stanie na cztery koła jak to było w poprzednich częściach
Ciekawe jak to wszystko będzie wyglądało na żywca, bo przyznam szczerze że byłem pełen obaw przed nową Evolucją, ale...........
Ale żeby nie było tak różowo, to zauważyłem że państw będzie 16, ale już tras w każdym znich tylko po 3!!!!! No to juz wielka lipa

Poszli na łatwizne. Dodali samochodów, a polikwidowali trasy. Ja bym wolał mieć po 6-7 os-ów w każdym rajdzie, a Peugeotem S16, czy Audi Quatro to ja już jeździłem w Colinie
Aaaaa..... i co do premiery, jest szansa na 19 octobera

To już za dwa tygodnie. A o trybie on-line cisza

Mam nadzieję że będzie, no bo jak nie to już by se u mnie sony prze.........
jaszczoor
6 10 2005, 08:20
Wszystko fajnie, tylko żeby znowu nie popadli w przesade i na każdym odcinku nie było 10 zepsutych samochodów, stada krów, lawiny błotnej, churaganu, UFO itp. bo to troche bez sensu bedzie ;] No i troche lipa że tak mało tras...
Bardzo mi sie podobały poprzednie części z wyjątkiem trzeciej i z chęcią bym sobie w nową pograł gdybym miał jeszcze PS2 ;]
wszystko piękne tylko by nie było przesady takiej co mówi jaszczoor.
i martwie sie ilością i długością tras bo 4km to już śmiechu warte.
speedi torun
6 10 2005, 20:56
Nie no chłopaki, o taką przesadę to ja się nie obawiam

generalnie chodzi o taki mały klimacik WRC.
Chłopcy z Evolution Studios widać że patenty zapożyczają z konkurencji (niespodzianki na drodze z Ryśka, samochody tzw. potwory z Colina) już im się to tak udzieliło że nawet zmniejszyli liczbę tras jak w konkurencji
A sam model jazdy zapewne będzie połączeniem Ryśka z Colinem, czyli tak jak w czwartej części z małymi poprawkami.
Oni wiedzą co robią, miksują dwie gry, dorzucają do tego licencję WRC i wiara to łyka

i o to chodzi

będzie znowu rajcownie i klimatycznie
Szarpal moze ktos na PlayStation Experience w ta gre , jak tak to piszcie jakie wrazenia
Ja widziałem gre na Rajdzie Warszawskim. Z tego co widziałem to pod względem graficznym bomba. Niestety nie jeździłem bo byłem bardziej zaaferowany ogladaniem zawodów i ślinieniem sie nad rajdówkami. Ale wrażenia jak najbardziej pozytywne.
speedi torun
18 10 2005, 23:40
Ja gry nie widziałem na żywca

ale uważam że grafa nie powali. Ważniejsze jest dla mnie to jak się kieruje auto, bo klimat ze względu na licencję to i tak będzie.
Wg. strony PS to gra już sie ukazała 14.10.2005r.
http://uk.playstation.com/games/gamesinfo0...TitleId=1064743 Nawet niezłe recenzje zbiera. Jednak w Polsce oficjalna premiera przewidziana jest na 26.10.2005. Przecież chłopcy z sony muszą przetłumaczyć książeczkę, dodawaną do gry, więc trzeba cierpliwie czekać
Na allegro ani ebay-u jeszcze nie widać tego tytułu
z kolei kolesie z MM twierdzą, że 21-10(piątek) wystawiają na półki?
sentinel
19 10 2005, 17:29
dopiero w piątek? gee...
dobra, nic już nie mówię... ;-)
ale przecieki będą, stay tuned... :-)
im wcześniej tym lepiej:)
sentinel to w PE99 nie bedzie recki :[ ??
sentinel
19 10 2005, 18:05
pe#99 jest tak niemiłosiernie zapchany, że recka miałaby maksymalnie dwie trzecie strony - a tego przecież nie chcemy, prawda? :-)
QUOTE(sentinel @ 19 10 2005, 16:29)

dopiero w piątek? gee...
dobra, nic już nie mówię... ;-)
ale przecieki będą, stay tuned... :-)
Senti wiesz coś o czym my nie wiemy? a może wystawili już w jakimś sklepie? powiedz gdzie i już jadę
sentinel
19 10 2005, 18:24
QUOTE(SM1 @ 19 10 2005, 17:15)

Senti wiesz coś o czym my nie wiemy?
nieskromnie powiem, że ja wiem już *wszystko*, he he he... ;-) a co do sklepów - wątpię, by nowe wrc pojawiło się gdzieś wcześniej niż w połowie przyszłego tygodnia.
QUOTE(sentinel @ 19 10 2005, 17:05)

pe#99 jest tak niemiłosiernie zapchany, że recka miałaby maksymalnie dwie trzecie strony - a tego przecież nie chcemy, prawda? :-)
Senti to napisz chociaz na priwa jak wyglada online w teg grze bo w koncu dla tego chce kupic piata juz czesc seri
sentinel
19 10 2005, 20:35
póki co wygląda bardzo... "pusto" - wątpię, by udało się pograć w tym tygodniu, żywego "ducha" nie znajdziesz. :-)
Senti!!! Skoro i tak w najnowszym numerze Nie przeczytamy recki WRC Evolution, a w ciągu najbliższego tygodnia każdy fan będzie miał tą gierkę w swoich łapach.
Bądź tak miły i skrobnij kilka zdań na temat:)
speedi torun
19 10 2005, 23:09
hehe... widze że spory ruch się w temacie zrobił, tylko senti jak zwykle tajemniczy i podciąga klimat

My
fani serii i tak już mamy dużą adrenalinkę więc pisz chłopie, że jest..................
No właśnie, co byś nie napisał to i tak
fani serii pobiegną pierwsi do sklepów. No chyba że się by okazało, że sony nie przewidziało trybu sieciowego, bo nawiasem mówiąc na różnych screenach okładek gry napisu "with net play" nie uwideł

Ale mam nadzieję że to tylko przypadek.
No właśnie, widze że
KILL sie pali do wersji on-line. Kto jeszcze chętny:
SM1,............?
P.S.
KILL, a gdzie żeś ty bywał, jak ja sam broniłem barw Polski w WRC4??? No jeszcze przez moment krokodyl się pojawił, ale to na moment

Mam nadzieję że evolucja będzie obfitować w większą rzeszę Polaków

Jakiś turniejek mile widziany
QUOTE(speedi torun @ 19 10 2005, 22:09)

hehe... widze że spory ruch się w temacie zrobił, tylko senti jak zwykle tajemniczy i podciąga klimat

My
fani serii i tak już mamy dużą adrenalinkę więc pisz chłopie, że jest..................
No właśnie, co byś nie napisał to i tak
fani serii pobiegną pierwsi do sklepów. No chyba że się by okazało, że sony nie przewidziało trybu sieciowego, bo nawiasem mówiąc na różnych screenach okładek gry napisu "with net play" nie uwideł

Ale mam nadzieję że to tylko przypadek.
No właśnie, widze że
KILL sie pali do wersji on-line. Kto jeszcze chętny:
SM1,............?
P.S.
KILL, a gdzie żeś ty bywał, jak ja sam broniłem barw Polski w WRC4??? No jeszcze przez moment krokodyl się pojawił, ale to na moment

Mam nadzieję że evolucja będzie obfitować w większą rzeszę Polaków

Jakiś turniejek mile widziany
Szczeze powiedziawszy to ja cieniutki jestem w ta gre wiec honoru polski bym nie wybtonil (jezeli posiadamy jako taki

) , nie musialem wygrywac sama jazda furkami w tej grze tak rajcuje ze chce sie grac coraz wiecej
speedi torun
20 10 2005, 22:20
No ja generalnie do asów to też się niezaliczam, no i o honorze też nie wspominalem tylko o barwach narodowych

Po prostu niech widzą na Świecie, że w Polsce tez kochają WRC

Póki co nie ma jeźdźców fabrycznych z naszego kraju (pewnie długo nie będzie) ale WRC jest dość popularne
Nic nie buj

wraz z piata edycja zmianie maja ulec rozgrywki online , tak ze chetnych do ciorania po necie bedzie przybywalo ( w tym i polakow) , jak tylko pojawi sie WRC5 to od samego poczatku bede probowal zajac wysokie miejsce w rankingach
speedi torun! Przyjdzie ten dzień, że razem pykniemy online hehehe i zobaczysz SM1 PL! Na razie brak czasu, brak dostatecznie szybkiego łącza(czytaj – brak czasu na zwiększenie:) i całkiem spora rodzinka na głowie! Ale przynajmniej raz w miesiącu zbieramy się z kumplami i cioramy w WRC4 jedyny szuter godny uwagi hehehe (dzisiaj kolejny sparing i morze wody ognistej wtedy smigam jak w transie)
Senti: co z tymi przeciekami?!?!?!?!?!?
sentinel
21 10 2005, 11:09
przecieki będą, ale dopiero pod koniec weekendu, jak przysiądę do gry na dłużej (chroniczny brak czasu).
//edit:
w związku z tym, iż zasypujecie mnie pytaniami na prv: przecieków nie będzie (podobnie jak recenzji mojego autorstwa w pe).
jak można nie mieć czasu na boską gre. Moje pierwsze pytanie szczegółowe. Czy są samochody w WRC5 z grupy N (misiek, subarka i proton)?
Z tego co widac na stronie i w przeciekach to niema gr-N. I dobrze bo niezbyt fajnie sie tym jeździło. Martwi mnie tylko troszeczke brak C2 s1600, bo auto w tym sezonie powalczyło w jwrc a w grze tego nie widac. Na szczęście wraca 206'ka:D
Jak niefajnie sie jeździło?? Co ty piszesz, w tej grze samochody nie jeżdzą fajnie tylko realistycznie. A dla ciebie jak GR N jest trudna to już gorzej dla ciebie (kłania sie brak aktywnych dyfrów które całą robotę w poślizgu robią za kierowce). GR N tak sie właśnie jeździ - spytaj obojętnie jakiego rajdowca w Polsce. Co do przecieków to pytam sentinela o GR N.
Nie gotój sie tak, bo to nie zdrowe. Nie napisałem, że jazda jest trudna tylko, że jest niezbyt fajna. Każdy ma inne preferencje i nic na to nie poradzisz. A po zatym to jest tylko gra:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.