Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dead Rising
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
sznurek
Dzięki, to juz mniej więcej wiem na czym stoję smile.gif Karteczkę przeczytałem wcześniej, ale nie wiedziałem OCB. A to tak jeszcze spytam co dlaej, co teraz? Walczyć z żołnierzami, czy są jeszcze jakieś opcje by nabić trochę PP? Z tego co wycztałem to warto sobie jakąś broń zachować na ten OM i nie można save robić.
jiloo
CYTAT(sznurek @ 1 01 2008, 18:11) *
Dzięki, to juz mniej więcej wiem na czym stoję smile.gif Karteczkę przeczytałem wcześniej, ale nie wiedziałem OCB. A to tak jeszcze spytam co dlaej, co teraz? Walczyć z żołnierzami, czy są jeszcze jakieś opcje by nabić trochę PP? Z tego co wycztałem to warto sobie jakąś broń zachować na ten OM i nie można save robić.

hehe. wpasc w podziemia i zatluc 54 tys. zombie dla Mega Blastera smile.gif
akurat te 8 h powinno wystarczyc.
sznurek
hmm, czemu nie icon_chainsaw.gif Dzięki za pomoc!
Wampis
Myślę, że jednak nie wystarczy, jak zabijałem te 54 tysiące śmierdzieli, to przy okazji wpadł indoors czy outdoorsman...
Można za to szukać królowych, przydadzą się potem...
jiloo
CYTAT(Wampis @ 1 01 2008, 18:31) *
Myślę, że jednak nie wystarczy, jak zabijałem te 54 tysiące śmierdzieli, to przy okazji wpadł indoors czy outdoorsman...
Można za to szukać królowych, przydadzą się potem...

osobiscie tez podszedlem do tematu od poczatku grania i zajelo mi wiecej czasu, ale zauwaz, ze ilosc chodzacych trupow zwieksza sie z uplywem czasu i wydaje mi sie, ze im pozniej sie zacznie tym szybciej zadanie "peknie". mozna by sprawdzic gdzies w poradnikach, chyba na onlinecenter maja opisane achievy od DR.

mnie indoor i outdoor nie wpadly przy tej okazji, bo zawsze na koniec "rundy" wyjezdzalem na parking na zewnatrz zeby zmienic rozpadajaca sie furgonetke na cabrio ;-)

EDIT
chyba jednak za malo czasu. jak sie zacznie od poczatku to trzeba 2 dni.
fragment poradnika z online center przygotowanego przez Wrog'a
CYTAT
Zombie Genocider
TYPE: 1 Play REQ: Defeat at least 53,594 zombies.
20 Punktów
Od razu po starcie gry przerwij wszystkie filmiki i udaj się na parking (prosta droga przez park, więźniów jeszcze tam nie będzie). Weź czerwony samochód i zabijając kilku śmierdzieli po drodze zjedź do tunelu. Skręć w lewo i jedź cały czas prosto, w końcu dotrzesz do pomieszczenia, w którym znajduje się około 300 sztuk zombie i dwie ciężarówki (tylko jedna sprawna). Wybij jak najwięcej póki cabrio nie padnie, przesiądź się do drugiego samochodu i wracaj na górę. Powtarzaj przez pierwsze dwa dni i powinieneś dostać achievementa. Pamiętaj o robieniu raz na jakiś czas save'a i skończeniu gry z 54k na liczniku (otrzymasz Real Mega Buster – jedną z najlepszych broni w grze).
Diabeu
indoor wpadnie jak zamiast wyjeżdżać na parking to będziesz wychodził do Paradise Plaza
odpada wtedy cabrio z parkingu ale po loadingu wszystkie bryki się respują
Jacobss
CYTAT(Diabeu @ 2 01 2008, 11:32) *
indoor wpadnie jak zamiast wyjeżdżać na parking to będziesz wychodził do Paradise Plaza
odpada wtedy cabrio z parkingu ale po loadingu wszystkie bryki się respują

Cabrio z parkingu nie jest przecież potrzebny. Wystarczy wziąść Autko spod Paradise Plaza. Jechać do Furgonetki, pojeździć i potem wrócić do kibla, znowu na dół, i tak do wskoczenia Achivementa.
Wampis
Jest jeszcze lepsze wyjście które już kiedyś opisałem. Wchodzenie do rzeźni jest szybsze niż do PP, a obok po wyjściu czeka świeżutka ciężarówka. Nią okrężnie jedziemy po sedana, sedanem do rzeźni, w kółko Macieju, aż wpadną oba Achievementy.
Jacobss
CYTAT(Wampis @ 2 01 2008, 11:37) *
Jest jeszcze lepsze wyjście które już kiedyś opisałem. Wchodzenie do rzeźni jest szybsze niż do PP, a obok po wyjściu czeka świeżutka ciężarówka. Nią okrężnie jedziemy po sedana, sedanem do rzeźni, w kółko Macieju, aż wpadną oba Achievementy.

Tak, a co z zapisywaniem gry? Przecież w Rzeźni nie można zapisać, a w PP można.
Wampis
No to od czasu do czasu możesz zapisać grę w PP, w końcu pojawiasz się tam po białego sedana. A jak nie potrzebujesz łazić do tamtejszych kibli, to rzeźnia jest szybsza. No i jakby co masz tam zapasy żarcia.
jaszczoor
nie chce mi sie 63 stron przeglądać to sie spytam. Słyszałem że jest problem z czytelnościa gry na telewizorach CRT. Prawda to? Jeśli tak to duży to jest problem?
Owiec
Jest tylko z napisami, sa troche rozmyte i nie zawsze wiadomo co sie czyta.
yacolek
Jest po prostu mała czcionka napisów... Ale to urok gier od Capcomu na 360kę...
W Lost Planet jest tak samo - na SDTV nie idzie rozczytać na radarze np. numerów Post'ów itp...

Ściągnij demo LP (bo na nie nie ma blokady chyba, w przeciwienstwie do demka DR) i sprawdź sam wink.gif Ale idzie się przyzwyczaić smile.gif
jiloo
zeby bylo smiesznie im wiekszy CRT tym gorzej z czytelnoscia czcionki.
gralem na 21" i 25", przed zakupem LCD i na mniejszym bylo lepiej.
sznurek
Grałem na zwykłym TV i przeczytanie telefonow, czy rozczytanie dialogów było praktycznie niemożliwe. Po jakiś czasie już w to wbiłem i sobie spokojnie siekałem.
DaBig
Powiedzcie mi, w grze zbiera się książki, po których przeczytaniu podbija się skilla, ale... niestety, gram na CRT-ku i wskazówki jakie dostaje są praktycznie nieczytelne.

A więc, znajduję taką książkę, podnoszę ją, wciskam X i widać jak gość ją przegląda, a na ekranie pojawiają sie dwie linijki białego tekstu - domyślam się - mówiące co mi daje przeczytanie tej książki. Czy podnosząc książkę i wciskając X książka jest już przeczytana i skill podbity? Bo nadal ją mam w slocie i mogę nią rzucać. Czy też trzeba wykonać jakiś dodatkowy manewr, by książka zniknęła po przeczytaniu ze slota?
sznurek
Z tego co ja zaobserwowałem to książkę musisz nosic cały czas. Też miałem problem z rozczytaniem co jest co, pomagało wchodzenie do menu i tam na skilsach było zaznaczone co jest z ksiżki, do tego bylo bardziej czytelne.
jiloo
ksiazki dzialaja tylko jesli je nosisz w inwentarzu i tak jak sznurek pisze - w menu mozna przeczytac dokladnie jak dziajaja, w tym na jakie konkretnie przedmioty.
DaBig
Skąd wziąć tą broń Real Mega Buster? "Zombie Genocide" zaliczony. Ta broń gdzieś leży?
Wampis
W Security Room w pokoju z którego jest wyjście przez szyb.
DaBig
Ech, niestety. Nie dane mi było dostać Mega Bustera sad.gif Zaliczyłem ten acziwment, przeszukałem cały security room i nic nie znalazłem sad.gif Może dlatego, że zaraz po rozpoczęciu gry poleciałem na parking kosić samochodem śmierdzieli. Olałem wszystkie casy i tylko kosiłem zombiaków. Zajęło mi to jakieś 60 godzin w grze... a mega bustera ni mam sad.gif

EDIT: Nie wiedziałem, że muszę zakończyć grę z takim wynikiem biggrin.gif I rzeczywiście, dopiero po zakończeniu gry dostałem info, że mega blaster pojawił się w security room oraz, że pojawił się też jakiś "wrestling boots"... jakoś tak. Co to takiego?
Szabla8
Za każde przejście gry innym zakończeniem dostajesz nowe ubranie w secrity room smile.gif
DaBig
Ah, dzięki. A czy jest jakieś inne wejście do security room? Czy zawsze się trzeba tą windą gramolić? I czy jak zdobyłem piłę Adama, ale niestety, już mi się zużyła, to można ją gdzieś później zdobyć?
Wampis
Chyba możesz wejść po półkach magazynu. A przynajmniej zejść.
Zobacz czy nie ma nowej piły tam gdzie była pierwsza. Jeśli nie, to znaczy, że trzeba od razu było zabrać dwie (da się).
czesio83
CYTAT(sznurek @ 4 01 2008, 15:10) *
Z tego co ja zaobserwowałem to książkę musisz nosic cały czas. Też miałem problem z rozczytaniem co jest co, pomagało wchodzenie do menu i tam na skilsach było zaznaczone co jest z ksiżki, do tego bylo bardziej czytelne.

mysle ze poprawia to na pc i bedzie wszystko jasne i czytelne whistling.gif
sznurek
Są do tego zmuszeni jak chca sprzedać grę smile.gif Swojadrogą nic by sienei stało jakby wypuścili patcha na zwykłe TV :\

Z innej beczki: miałem chyba jakis błąd, zaliczyłem indoor man, a jak wgrałem od save to zaliczyło mi automatycznie outdorsa smile.gif
Wampis
Zdarza się, mi też zaliczyło podczas zapisywania.
DaBig
No nie! Zaliczyłem już dwa zakończenia tej gry. I to nie świadomie lecz stopniowo... najgorsze, mniej gorsze i dostaję fona od Jessiki, że przybywa armia i nie oszczędzi nikogo na swojej drodze... Więc zapierdylam na łeb, na szyję by uratować Jessice... i co? Zanim dolecę do securite room zamienia się ona w "śmierdziela" i wcina jakiegoś gościa. I co dalej... security room jest pusty... Otisa nie ma, helikopter odleciał... a ja się obijam bez celu. Więc... co dalej?
Wampis
Zrób jej zdjęcie i graj dalej. A Isabela?...
DaBig
No właśnie. W momencie przekazania medalionu Carlita Isabell w kryjówce ona odgaduje pass do laptopa, wpisuje i... dostaję fona od Jessiki, że... jak wyżej, pojawi się armia, zabiją wszystkich itp. Więc patrzę na zegarek i mam ok. 30 minut gry na dotarcie do lotniska.
Więc zapierdylam... spokojnie bym zdążył, ale wcześniej wchodzi filmik z żołnierzem próbującym uratować Jessikę, która się przemiania w zombie... I znów ja. Docieram do Security room i wielkie pustki. Nikogo nie ma. Patrze na zegarek i jest 15 minut po odlocie helikoptera. Gra się nie kończy, ja nie mam żadnego celu... i się błąkam sad.gif
Wampis
Ale byłeś potem u Isabeli czy nie?
DaBig
Znaczy w tej kryjówce, gdzie rozpracowywała tego laptopa? Tam nie wróciłem. Ale zaczynam się maksymalnie w grę wkręcać. Dałem jej druga szansę i nie moge się od niej oderwać. Jako, że temat ma bardzo dużo stron, a ja pisze z roboty, nie mam więc czasu na dokładne wertowanie. Poza tym, grając na CRT-ku prawdopodobnie umyka mi wiele wskazówek. Stąd mam kilka pytań.
1. Ile zakończeń ma ta gra?
2. Dlaczego raz grając napatoczyłem się na psychola ze strzelbą w sklepie myśliwskim, a za drugim razem przez całą gre go nie spotkałem.
3. Jak zarąbać tego guru z mieczem, co ma fanatyków w zółtych płaszczach. Filmik z nim mi się ukazuje, ale później napotykam tylko tych gości. Psychola nie spotkałem.
4. Co z "survivors" którzy nie chcę się do nas przyłączyć? Np. jako pierwszy ten zwariowany fotograf, co chce nam cykać foty. Musiałem wyrwać chwasta. Albo gościu w restauracji...
Wampis
1) Z Wikipedii wynika, że 6.
2) Pewnie jest tam tylko przez pewien czas, jak jest z większością psychopatów.
3) Jest w jednej z sal kinowych.
4) Niektórym trzeba nieco przykopać, innym pomóc, fotograf zleca na zadania (najpierw musisz pstryknąć mu dobre zdjęcia)...

Polecam:
http://www.onlinecenter.pl/index.php?optio...&Itemid=210
http://en.wikipedia.org/wiki/Dead_Rising
http://uk.faqs.ign.com/articles/726/726816p1.html
w necie są jeszcze inne poradniki.

Wątpię by dużo osób (ktokolwiek) zobaczyło wszystkie zakończenia. Jeśli tak jest, to warto obejrzeć brakujące:
http://pl.youtube.com/profile_videos?user=...rising%20ending
Oczywiście spoilery, jak ktoś jeszcze gra to niech się wstrzyma z oglądaniem.
DaBig
Okej. Dzięki za wszystko. Te linki są tym czego potrzebowałem smile.gif
Diabeu
CYTAT(sznurek @ 5 01 2008, 22:01) *
Z innej beczki: miałem chyba jakis błąd, zaliczyłem indoor man, a jak wgrałem od save to zaliczyło mi automatycznie outdorsa smile.gif

to taki glitch
wpierw robisz jeden acziw, sejwujesz i wychodzisz z gry
ładujesz sejwa i dostajesz za nic drugiego acziwa
superment
pytanie: czy w tej grze jest jakis bug zwiazany z clothing?

Zalozylem jakas smieszna czapke ludka z lego i nie moge jej zdjac, daje return clothes i nic... zakladam cos innego ( hełm konia ) i przy sciaganiu znowu na glowie mam kask ludka z lego O_O

help.
Butcher
Ciuchy możesz zresetowac do wersji startowej w Security Room, w którejś szafce bodajże pod schodami...
DaBig
Dokładnie. W security room, pod schodami, którymi schodziłeś/wchodziłeś do helikoptera stoją tekturowe pudła. Podchodzisz do nich i zmieniasz ciuchy na te, w których zaczynasz grę.
sznurek
Też miałem z tym problem, dopiero przebranei sie w sC pomogło.
Sebastian PL
napisow w tej grze w ogole nie idzie rozczytac ;]
DaBig
Jeżeli grasz na TV CRT, to rzeczywiście, masz problem. Większość opisów jest nie do rozczytania. Sam się borykam z tym problemem i zanudzam kolegów z forum pytaniami wink.gif
chrno-x
Ja tam przeszedłem gre bez problemu na zwykłym TV'ku 21" Widescreen, siedziałem w odległości 2m. fakt że napisy mogłyby być większe ale i tak da się grać, no chyba że ktoś ma mniejszy TV to pewnie ma naprawde problem.
deb
Na poczatku gre przechodzilem na zwyklym crt 21 cali lecz pech(szczescie) chcialo ze telewizor zaczal szwankowac i kupilem plaski co prawda nie full Hd ale mimo to jest wielka roznica, majac nowy tv przeszedlem ta gre jeszcze 4 razy i nadal mam niedosyt zaczynam ja przechodzic 5 raz
jiloo
New Line Cinema zarzuca Capcom'owi zgapienie od nich pomyslu.
ponoc sprawa toczy sie juz od wydania gry w 2006. moze dlatego tak dlugo nie slychac nic o sequelu tej cudownej gry.
tu po angielsku
a tu po naszemu
tk
pograłem dopiero niecałą godzinke, ale już wiem, że to jest giera na którą czekałem całe życie i starczy mi na miesiące ciorania biggrin.gif.

już jak chciałem jednemu ścierwu przyłożyć z piłki a frank zaje.bał z całej siły z czuba na twarzy pojawił mi sie lekki uśmieszek, a jak tak wertowałem temat to smaczków jest od groma. wieczorkiem dłuższe posiedzonko icon_twisted.gif.

Prototype 0_0
CYTAT(jiloo @ 16 02 2008, 12:22) *
ponoc sprawa toczy sie juz od wydania gry w 2006. moze dlatego tak dlugo nie slychac nic o sequelu tej cudownej gry.
tu po angielsku
a tu po naszemu

Tak też o tym słyszałem. Zarzucają o pomysł "świt żywych trupów" o ten market o zombie itd. Będzie ponoc rozprawa na ten temat w sądzie licze że Capcom wygra ale najgorsze jest to że Sequel może się nie pokazac angry.gif
Kurde jak by Cienema zobaczyła co oni zrobili z gry to by wszystko odwołała. Wrrrrr..... Zaje&*^ dziadów icon_chainsaw.gif
Diabeu
tu po angielsku
a tu po naszemu

co za bzdura

CYTAT
rawnicy Capcomu już zabrali się za przygotowywanie linii obrony i twierdzą, że "ludzie walczący z zombie w centrum handlowym" to pomysł, którego nie można sobie prawnie przywłaszczyć.

i koniec tematu, Romero się kasa kończy chyba skoro tak kretyńskie pozwy się pojawiają
Prototype 0_0
Oni się wnerwili chyba za ten "market". Pedały nie myte
Swiechu
A propos grania na CRT - ja przeszedłem najpierw na CRT 14", dipiero niedawno na świeżym monitorze 20" Widescreen od Samsunga. (jak kogo nie stać na HDTV to z całego serca polecam.) Normalnie masakra - nic nie widać, u góry i dołu wielkie czarne pasy... To się nazywa hardcorowe granie! Naskoczy mi który?!?
adi
CYTAT(Diabeu @ 20 02 2008, 16:19) *
tu po angielsku
a tu po naszemu

co za bzdura

CYTAT
rawnicy Capcomu już zabrali się za przygotowywanie linii obrony i twierdzą, że "ludzie walczący z zombie w centrum handlowym" to pomysł, którego nie można sobie prawnie przywłaszczyć.

i koniec tematu, Romero się kasa kończy chyba skoro tak kretyńskie pozwy się pojawiają

Wg mnie gra ewidentnie czerpie z tego filmu-supermarket do którego ciągną zombiaki z okolicy ,uzywanie wózka sklepowego jako broni,ludzie znajdywani w jakiś katach,nawet do kryjówki prowadził taki podobny długi korytarz,bohaterowie filmu równiez opusclili market helikopterem,niektórym z nich odbijało,jazda samochodem po zombiakach,stylizacja gry na film klasy "B".....
Ta gra jest hołdem dla tego filmu i raczej powinni byc im za to wdzięczni wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.