R-E-W-E-L-A-C-J-A !!!
Tak jak się spodziewałem - już samo łażenie (a często przemykanie i slalom) po korytarzach/sklepach i odkrywanie kolejnych narzędzi mordu bawi po pachy

- a potem obserwowanie efektów jakie one zostawiają. A co będzie jak dojdzie cała ścieżka fabularna, ratowanie cywili i psychopaci ?!!? NIE MAM PYTAŃ !!
Jucha chlapie na lewo i prawo - NIE ZNIKA - tak samo jak trupy na ziemi.
Niektóre narzędzia mają po kilka ciosów (zazwyczaj 2 rózne - kij golfowy, pałka, młot), niektóre dają mini-combo, np. potrójny wymach kasą, a do tego brzęk monet w środku
Shotgun ścina kilka głów naraz, nóż daje szybkieżniwo - dobry do przedzierania się przez tłum, ale mało wytrzymały.
Możemy nosić pięc narzędzi naraz i przełączamy tabami, niektóre mają określoną wytrzymałość (cyferka pokazuje pozostałą ilośc uderzeń).
Po słabych ciosach zombiaki wstają (np. plastikowym krzesłem), można je też dobić na ziemi. Mają rewelacyjne zachowania - niektóre podziwiają otoczenie stojąc jak debile, inne wywracają się na progach, wpadają do oczek wodnych - MISTRZ !!!
Grupka do 5-6 nie stanowi zagrożenia, jeśli mamy dobrą broń (szybką), powyżej już trzeba uciekać.
Młot robi straszliwe spustoszenie - gałki oczne padają na ziemię jak piłeczki od ping-ponga

Jest w demie możliwość robienia zdjęć, ale w sumie większość to horror - dostajemy punkty.
Każdy ważny kontakt z kimś w danej sprawie albo ważna scenka zapisuje się w naszym notatniku (jako fotka) i stanowi kolejny krok do rozwiązania danej sprawy - a tych może się toczyć kilka jednocześnie.
Ciężko wszystko ogarnąć po dwukrotnym przejściu dema - mnóstwo drobnych smaczków, jeden goni drugi. Demo to czasówka, kończy się też szybciej jak wyjdziemy za daleko.
REWELACYJNE scenki przerywnikowe (ja widziałem dwie), niezły humor, voice-acting też wcale niezły.
Jedyny minus na razie to ułamek sekundy zwolnienia przed KAŻDYM ciosem - nie wiem o sso chozi, jakby konsola musiała doładować animację ciosu/efektu, obliczyć coś?
Ogólne wrażenie MEGA-pozytywne, zacieram rączki na całość. Pre-order był dobrym wyborem.