Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dead Rising
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
Butcher
QUOTE(ping182 @ 9 08 2006, 01:31) *

(...)wkurzają mnie loadingi confused.gif ciekawe czy to zoptymalizowali bo jak gra ma hasać z płytki i mają być dłuższe loadingi to czuje się nieco zniesmaczony.

W/g recki IGN loadingów jest sporo, dlatego że mały obszar oferuje wiele mozliwości, więc każda większa partia marketu musi się doczytywać. Ale w grze podobno nie przeszkadza...

Właśnie zauważyłem niezłą ciekawostkę: IGN ocenia czas pierwszego przejścia gry na ok. 7 h., GameSpot na 15-20h... WTF ? smile.gif
ping
Pop up zombie jest, witryny sklepowe nabierające detali też ale w to akurat do strawienia, najgorsze było pierwsze odpalenie gry - prawie dwu minutowy loading. :f ale po oblivionie już się przyzwyczaiłem. Szkoda że wersja NTSC nie jest region free tongue.gif
Diabeu
QUOTE(ping182 @ 9 08 2006, 01:31) *

Tak piszecie o tym demku że napaliłem się i zacząłem ściągać, po godzince demko siedziało na dysku. Gra wygląda ślicznie ale wkurzają mnie loadingi confused.gif ciekawe czy to zoptymalizowali bo jak gra ma hasać z płytki i mają być dłuższe loadingi to czuje się nieco zniesmaczony.

przeczyść cache, ja mam bardzo szybkie loadingi

2 minuty? no bez jaj

jiloo - niby się we flaki wgryzają, ale my wiemy swoje wink.gif bukkakeeeeeeeeeeeeee, lol
Maiden
Tia tyle że Ping ma chyba CORE ; /
Diabeu
to niech nie marudzi:f
ping
Core z dyskiem tongue.gif spróbuje z czyszczeniem cache
spidey
Czy istnieje możliwość załatwienie wszystkich zombi jakie znajdują się w demie?!
Czy komuś z Was się to udało?!
Diabeu
niby jak skoro się respują? ja dobiłem wczoraj do 401 i czas mi się skończył, sądzę że da radę ubić z 500 ale to trza szybko ciąć, noże myśliwskie ładnie działają
spidey
QUOTE(_Diabeu_ @ 9 08 2006, 09:51) *

niby jak skoro się respują? ja dobiłem wczoraj do 401 i czas mi się skończył, sądzę że da radę ubić z 500 ale to trza szybko ciąć, noże myśliwskie ładnie działają

No własnie byłem ciekaw czy się respawnują...
Trochę szkoda. Ale to tylko demo w sumie.
Diabeu
szkoda? to wolisz po kwadransie szukać jakiegokolwiek ciała do pokrojenia? bez jaj to tylko gra, chodzi o frajdę
jiloo
QUOTE(spidey @ 9 08 2006, 10:02) *
No własnie byłem ciekaw czy się respawnują...

ale one sie nie respawnuja. one poprostu ciagle przylaza do tego centrum ;-)
Diabeu
na jedno wychodzi, będziesz stał przy wejściu i liczył? icon_twisted.gif
ważne że się nie kończą hehe
Mastah27
Webisode 5:

http://www.xboxyde.com/news_3281_en.html
MaxVarEmreis
QUOTE(_Diabeu_ @ 9 08 2006, 09:51) *

Podobno jakis gosciu ponad 600 dobił w demku smile.gif
Diabeu
kumpel (jillo) ubił dziś 546 sztuk

jak się czlek zepnie i tylko chlastać będzie to urżnie tyle
jiloo
QUOTE(_Diabeu_ @ 9 08 2006, 12:33) *

kumpel (jillo) ubił dziś 546 sztuk

juz sie nie musze sam chwalic, bo mam sekretarke ;P
na poczatku siepalem srednio 180 i myslalem, ze suma 400 to juz jakas przesada. okazuje sie, ze idzie dosc prosto, wystarczy sie skupic tylko i wylacznie na sieczce.
Butcher
Keiji Inafune podpisuje Dead Rising - EB Games, Redmond, USA...
...nawet nie wspominam o darmowych koszulkach, tatuażach Gears of War i innych gadżetach zbieranych przy okazji...
A my co ? Pre-order za 260 zł. LOL.

Podpisał też jedną z dwóch kopii okładki "For Display Only", których EB używa do reklamy gry przed premierą (stoją puste pudełka na półkach). Ciekawe za ile zejdzie na eBay biggrin.gif
t3xz
QUOTE(Butcher @ 9 08 2006, 12:49) *

...nawet nie wspominam o darmowych koszulkach, tatuażach Gears of War i innych gadżetach zbieranych przy okazji...
A my co ? Pre-order za 260 zł. LOL.

A my biedni mamy ok. 120 osób zarejestrowanych na Online Center, jako aktywnych użytkowników usługi XBL, więc nie dziwmy się, że musi dochodzić do takich sytuacji.
Ot wina leży po obu stronach ...
Diabeu
zarejestrowanych? z tego co wiem to po prostu bez pytania wjebaliście listę GT

powoli mam dosyć odrzucania FR od typów których nie znam, nie mam z nimi wspólnych gier i nie mam zamiaru nawet z nimi gadać o dupie Maryny

co jak co ale warto było zapytać

a wracając to tematu, wersja EU będzie pozbawiona cenzury, np. w wersji Jap nie można było przypadkiem lub też specjalnie zabić niewinnych ludzi (któych np. mieliśmy chronić)
my dostaniemy full gore wersję z dekapitacjami, przypadkowymi mordami (taaaaa przypadkowe, już to widzę, kici kici maleńka chodź no tu to ci COŚ pokażę), ćwiartowaniem itp. itd.

cenzurować grę która polega na masakrowaniu zombie to absurd (no ale czego się nie robi dla obniżenia kategorii)

http://www.360monster.com/newspost.php?id=0000001042

ktoś nadal jęczy że nie ma region free? icon_twisted.gif
TomisH
Dzisiaj wyszedł pierwszy darmowy pack ze strojami :zombie:
t3xz
QUOTE(_Diabeu_ @ 10 08 2006, 08:47) *

zarejestrowanych? z tego co wiem to po prostu bez pytania w(pipi)aliście listę GT

powoli mam dosyć odrzucania FR od typów których nie znam, nie mam z nimi wspólnych gier i nie mam zamiaru nawet z nimi gadać o (pipi)e Maryny

co jak co ale warto było zapytać

Do mnie nie te słowa, nie mam nad tym kontroli - to projekt Wrog'a i tylko jego.
Co do FR, peszek. Ale da się żyć.
EOT.

DR bez odskakujących głów? Ninja Gaiden bez krwi i dźwięku głów podskakujących na podłodze głów? Jedno i drugie nie do wyobrażenia dla zdrowego gracza.
"Szklanka Krwi" dla każdego gracza. Zdrowie!
Diabeu
spox, to było odnośnie tego "zarejestrowani"
eot
wrog
Dear [CUSTOMER_NAME],

Thank you for ordering Dead Rising - Limited Edition Metal Case (Product Code XT0013) from Gameplay.

We've had number of concerned customers' contact us because the website is showing that it is no longer available to order with the Limited Edition Case.

We've only removed it from the website because we've now allocated all the Limited Edition Cases and we can’t take new orders from this point onwards.

Please don’t worry your order is safe and will be with you at launch on the 8th September.

Ci co czekali z zamówieniem mogą już tylko żałować smile.gif
Butcher
Chcecie sequela ? Wypełnijcie ankietę...

Także USA ma wersję bez cenzury - póki co tylko Niemiaszki i Japońcy mają powody do narzekania tongue.gif Wersja UK od lat 18 i BBFC nic do niej nie ma...
Diabeu
Niemiaszki nie mają co narzekać bo u nich po prostu nie będzie DR w sprzedaży, a Japońce to bodajże poczekają do października na swą premierę - na tą chwilę mogą wersję importować wersję US
szkieli
Już można zamówić grę w ultimie. Tylko jakaś ta cena chora! Podaje linka http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=4089
Hlipo
W ultimie zazwyczaj mają chore ceny np. Call of Duty 2 za 280 zeta. W sklepie PE też można już złożyć zamówienie maja trochę mniejszą cenę
jiloo
Pierwsze wrazenia po naszemu. a w zasadzie po brytyjskiemu. czyli sceptyczn angole z Eurogamer'a na temat Dead Rising
Ryo-San
jesli chodzi o marketing to DR radzi sobie nad wyraz dobrze

sprzedaz gier w USA (6-12 sierpnia)

1.Dead Rising - Xbox360
2.New Super Mario - DS
3.Brain Age - DS
4.Ridge Racer 6 - Xbox360 (obniżka ceny do 20$)
5.Unreal Championship 2 - Xbox
6.NCAA Football - Xbox 360
7.NCAA Football - PS2
8.Sprint Cars - PS2
9.Trauma Center - DS
10.Soul Calibur 3 - PS2
Butcher
QUOTE(jiloo @ 15 08 2006, 19:23) *

Pierwsze wrazenia po naszemu. a w zasadzie po brytyjskiemu. czyli sceptyczn angole z Eurogamer'a na temat Dead Rising

Sceptyczni czy nie, koleś kupił 360-tkę z USA dla Dead Rising i wpadł w zachwyt grając 7 godzin non-stop - pytanie czy to faktycznie efekt gry, czy usprawiedliwienie drenaża portfela... rolleyes.gif
Just kidding - wszyscy wiemy jak jest biggrin.gif
Diabeu
co jak co ale do nich można mieć zaufanie, kolesie nie mają sentymentów (Conker na 4)

btw DR jest pierwszym tytułem którego demo jak i pełna wersja znalazły się na liście Top 10 Live
Butcher
Tak podobno wygląda DR na standardowych telewizorach (lub coś w tym stylu):

Capcom jest świadome problemu, ale milczy na temat patcha. Potwierdzono za to, że optymalizacji DR dokonano dla HD:
"Unfortunately Dead Rising was optimized for High Definition TV's. Due to this, the font in the game might be difficult to read on standard definition TV's," the company said in a brief statement."

To gwoli przestrogi dla planujących zakup DR posiadaczy CRT TV - i kilka wskazówek:
1.) Adjust the settings on your TV or monitor
2.) Try using component cables instead of standard composite
3.) Setting the TV to widescreen ratio (even though you may not have a widescreen TV) may help in some cases
jiloo
problem nie jest latwy do rozgryzienia.

poczytalem na forach. niektorzy uzywajacy standardowych CTR TV mowia, ze tekst jest co prawda maly, ale da sie odczytac. sam mam CTR i w demo rzeczywscie litery nie byly za duze. ale napewno nie tak jak w obrazkach ktore pokazales i jakie widac na innych forach. zreszta w innych grach tez czasem nie jest lekko (np. THAW).

z drugiej strony nie wiem czy problem nie jest rozdmuchany przez kilku kolesi. tak samo jak bylo z pekajacymi DS'ami. sam mam, i paru znajomych i nic sie nie dzialo. wiecie o co chodzi. zasada sensacji - Capcom zje-ba-lo Capcom jest be. i trabia jedni, a drudzy podchwytuja.
poprostu sory, ale nie chce mi sie wierzyc, ze obraz z dema byl ok, a nagle sie okazuje, ze bedzie wygladac tak beznadziejne. pozatym obrazek ktory zamiesciles wyglada naprawde przesadnie i bardziej jak robota w Photoshopie niz realne foto. na pole z tekstem zarzucony chamski (wystaje troche poza pole textowe) blur (efekt rozmycia) a na cale foto szum (noise). problem jest, ale chyba nie tak duzy.
moze to robota fanboyow Sony. X360 ma pierwszego prawdziwego hita i chca odciagnac ludzi od kupowania.
powtarzam. texty juz w demo byly dosc male i mysle, ze do tego odnosi sie odpowiedz Capcom. to powyzej to jakis fake.

czytalem na stronie DR na xbox.com, ze jest przeznaczona takze do dzialania w 480i - a wiec CTR. to, ze Capcom zoptymalizowal ja pod HD to oznacza tylko, ze na wiekszym TV i rozdzielczosci tekst bedzie dobrze czytelny, a na CRT niestety czcionka bedzie mala.

z jednej strony za bardzo sie napalilem na gre, a z drugiej za bardzo mi to cuchnie podpucha. oczywiscie jak gra przyjdzie i okaze sie, ze wyglada tak samo to odszczekam swoje slowa na kolanach.

pozatym. mamy w koncu nowa generacje. jak patrze na te ladne gry na moim CRT to coraz bardziej dojrzewam do zakupu jakiegos nie za duzego HDTV na raty...

---EDIT---
nie no macie racje. wlasnie odpalilem demo Dead Rising i wszystko wyglada potwornie. nie wiem co sie stalo... jestem zalamany. oto dowod:

hiehie. a tak naprawde to 5 min spedzone z internetem i photoshopem zeby znalezc zdjecie i pokombinowac z przerobka. tani chwyt. ale oczywiscie - jak sie okaze prawda bede skomlec i wyc na kolanach.
Butcher
Mnie też się wydaje, że Amerykanie robią z igły widły - ten screen to ofkoz fake także w/g mnie. Miał tylko ilustrować problem, ale nie jest jego wiernym przykładem.
Najlepszym wyznacznikiem stanu faktycznego są Twoje słowa - skoro w demo da się odczytać dialogi, to tak samo będzie w pełnej wersji. Amerykańcom przydałby się jakiś porządny bicz na dupę - komunizm czy co - żeby zaczęli cieszyć się tym co mają, a nie szukać dziury w moście i jęczeć przy każdej okazji biggrin.gif
Diabeu
literki są tylko lekko rozmyte, nic co by przeszkadzało w ich odczytaniu
a tak naprawdę to 99,99% gier na xO jest optymalizowanych pod HD
Butcher
Kolejna niespodzianka w demku, o której nie pisaliśmy. Gdyby ktoś chciał postrzelać z policyjnego guna, to udajcie się z miejsca startu do restauracji na parterze, trzymając się lewej strony. Po minięciu sklepu z zabawkami i muzycznego z CD, w sadzawce przy ścianie powinno się pluskać paru gliniarzy. Każdy z nich po zabiciu zostawi guna z 30 nabojami.
A jak chcecie się pośmiać, weźcie banki z olejem z knajpy i rozbijcie pod nogami zombiaków, najlepiej w tłumie na pasażu biggrin.gif
Diabeu
a jak dobrze strzelisz mąką w pysk to masz white zombie :f
jiloo
QUOTE(Butcher @ 18 08 2006, 10:17) *
Każdy z nich po zabiciu zostawi guna z 30 nabojami.
A jak chcecie się pośmiać, weźcie banki z olejem z knajpy i rozbijcie pod nogami zombiaków, najlepiej w tłumie na pasażu biggrin.gif

guna uzywalem, ale zgodze sie z chlopakami z EuroGamer - bron palna daje malo frajdy. tutaj tylko shotgun sie sprawdza - jak dobrze strzelisz to nawet kilka glow poleci ;-)
ale oleju nie probowalem - obadam biggrin.gif
ludzie na ktoryms forum narzekali na AI postaci ktore trzeba eskortowac. jest tak, ze zawsze eskortuje sie ludzi do pokoju ochroniarzy, a NPC czesto nie chca weogole isc w tamta strone. z jednej strony kumam - w koncu ludzie w panice robia rozne glupi rzeczy - moze to chcialo pokazac Capcom. ale podobno jest to na tyle uciazliwe, ze gracze odpuszczaja sobie eskortowanie.
Butcher
Podobno NPC można wydawać komendę, żeby zostali w danym miejscu - w przeciwnym wypadku się rozłażą i zaczynają działać na własną rękę. Co do eskorty, zawsze też można wziąć za rączkę smile.gif
jiloo
sprawa z tym malym textem nie daje mi spokoju.
z jednej strony pelen jestem obaw, z drugiej uwazam, ze to wszystko rozdmuchane. najlepsze jest to, ze ludzie pisza na forum xbox.com ze text jest za maly na 36" HDTV. buhaha. poprostu jesli to prawda to sie poszczam.
tak czy siak narasta we mnie chetka na HD. chyba sie zabiore za zalatwianie rat.
KheeD
Butcher jak to wygląda na Samsungu ? ;]
jiloo
gnojki. na xbox.com na stronie Dead Rising byla informacja, ze gra pracuje zarowno w 480p, 481i, 720p i 1080i. teraz zostalo tylko info o 1080i. zobaczymy jak sie gra bedzie sprawowac na mojej 25"CRT.
ale gralem w demo tez na 21" i bylo git. nie wiem o co chodzi tym amerykanom.

a jakiego Butcher ma Samsunga? WS-32-Z409P?
raulos
M61
jiloo
wystifikacji czesc druga. z TEGO zdjecia zrobiona jest przerobka. co tylko potwierdza, ze problem pewnie jest, ale marginalny i przedewszstkim - rozdmuchany.
Butcher
QUOTE(jiloo @ 18 08 2006, 17:36) *

a jakiego Butcher ma Samsunga? WS-32-Z409P?

LCD LE 32M61B - oczywiście pięknie i żyleta.
Ale jeśli ktoś z Was (jiloo?) grał w demo na CRT i nie było problemów, to czemu inaczej ma być w pełnej wersji ? Śmierdzi mi tu typowym amerykańskim panikarstwem...

Zainteresowanie Dead Rising w USA wyższe niż oczekiwano...
Piasecznik
No to możemy się spodziewać DR2, DR3, DR4, DR reaktywacja, DR rewolucja, DR classics, DR next generation, DR next generation 2 itp
Po czym gdzieś tak za 6 lat zaczną myśleć o nowym engine biggrin.gif
Ale co tam, oby wszystkie były fajne wink.gif
Diabeu
Butch, wystarczy delikatnie skorygować kontrast i wsio jest czytelne

jakiś cymbał zrobił fotę telefonem, potem to powiększył i zrobił "aferę"
kubson
nie wiem jak wam ale pobralo mi pieniadze z konta co oznacza ze na dniach zaczne mordowac ;D
Diabeu
mieli wysyłać 6-7 września więc wszystko zgodnie z planem icon_twisted.gif
jiloo
tak, tak. sciagneli juz kase. nawiasem mowiac to najdrozsza gra jaka w zyciu kupilem ;p
teraz to juz nogami przebieram. az zal, ze wolny weekend mi wlasnie teraz w robocie wypada, bo do soboty nie dojdzie.
nie liczac planszowego Eurobusines za 5.000 (hiehie starych zlotych).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.