Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dead Rising
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
Hlipo
Te drzwi są właśnie zaspawane, a co do więźniów w parku to najlepiej ściągnąć kierowce ze snajperki. W sumie to mało kiedy sprawiają jakiś większy problem bo często wjeżdżają w drzewa i latarnie
Butcher
Wjeżdżają, zgadza się - ale nie wyskoczę na nich z kijem golfowym czy koszem na śmieci. Czyli jak zawsze to kwestia narzędzi... Jednym słowem muszę się wybrać na zakupy biggrin.gif
Diabeu
masz uzi niedaleko restauracji (lokacja z dema) do tego dwie klamki od ex-policjantów i po sprawie

a jak zdejmie się kierowcę to drugi wafel się przesiada, ja tam wpierw zdejmuję strzelca co by oddech złapać a potem pozostałych - pamiętajcie: quickstep pomaga icon_twisted.gif mój ulubiony drink

wczoraj ukończyłem na B ending, teraz jadę na True End. jak nie rozwiązuję Case to morduję zombiaki - 8 toporów i jeden nektar stykają, do tego w miarę czesto łapię Queen - zlewka na cywili totalna
sotter
witam, demko nawet mi się podobało ale stwierdziłem, że pełna wersja będzie ciut za monotonna i dałem sobie spokój. Dopiero jak poczytałem ten wątek to się wręciłem i wczoraj pognałem po swoją kopię.

Przyznaję, że giera wciągnęła mnie maksymalnie. Jest filmowy klimacik, kupa śmiechu no i fun z rozgrywki.
Brakuje trybu kooperacji, szkoda. Mam pytanko, czy żywność, broń resawnuje, czy jest ograniczona ilość tego towaru?

offtop - jak zrobić taki ładny zrzut wizytówki z liva, który macie w sygnaturkach?
jiloo
no nie ma bata. na psycholi najczesciej najlepiej sprawdzaja sie giwery. oczywiscie poza wyjatkami. i oczywiscie mowie o swoich dotychczasowych doswiadczeniach, a ja za wielu nie przeszedlem. wiem ze clown odbija kule wiec trzeba go zalatwic melee, a na snajperow to sie nawet za bardzo nie meczylem - zaciachalem ich katana i dobilem bejzbolem.

wejscie do securityroom jest w paradise plaza obok sklepu z aparatami. wlasnie tam gdzie spotykasz Jessie w cut scene. na dach dostajesz sie winda. a jak chcesz uniknac chmary zombie ktora oczywiscie w windzie siedzi to zaraz po wejsciu do pomieszczenia skrecasz w prawo i wdrapujesz sie na polki.

a co do kolesi w jeepie. jak Ci sie spieszy i nie chcesz ich zalatwiac to wychylasz jednego quickstepa i zdazysz na tym dobiec z food court do paradise. a jak sie uprzesz na ich wykonczenie to w food court tez jest jeden uzik. jestem wpracy, ale w chacie moge opisac gdzie lezy, bo teraz nie pamietam.

@sotter: w normalnym trybie zywnosc i bron sie respawnujaj. choc z ograniczeniami. np. jak masz jedna katane i wrocisz do miejsca gdzie jest mozesz znalezd druga. ale jak masz uzi w zapasie to sie nie zrespownuje az jednego nie zuzyjesz i wrocisz w to miejsce. na szczescie jest kilka miejsc gdzie mozna znalesc UZI biggrin.gif

a przy okazji. fajna interaktywna mapka Dead Rising
wrog
Na psycholi najlepiej mieć Mega Buster, jeden czy dwa strzały i leżą na ziemi. smile.gif No tylko Adam stawia opór, ale jak ma się ze sobą drink Spitfire to nawet on szybko padnie. Te dwa mini-chainsawy co zostawia, to chyba najlepsza broń w grze.
MaxVarEmreis
A gdzie można wymienić baterie ( czy tam film) do aparatu ?? Byłem niby w specjalistycznym sklepie, ale nie zauwazyłem tam niczego....
jiloo
QUOTE(MaxVarEmreis @ 14 09 2006, 13:40) *

A gdzie można wymienić baterie ( czy tam film) do aparatu ?? Byłem niby w specjalistycznym sklepie, ale nie zauwazyłem tam niczego....

stand z bateriami w sklepach foto
Prime Hunter
Czasami podczas ładowania pojawia się mapka na której są posegregowane sklepy [spożywcze itd.]

Wie może ktoś czy da się ją gdzieś ściągnąć z internetu?
Mikes
a zakonczen jest 6 w zaleznosci jaka jest twoja sytuacja po 72 godzinach dostajesz rozne zakonczenia.

SPIOLER

A to true ending nie?
Diabeu
QUOTE(Mikes @ 14 09 2006, 15:44) *

a zakonczen jest 6 w zaleznosci jaka jest twoja sytuacja po 72 godzinach dostajesz rozne zakonczenia.

SPIOLER

A to true ending nie?

ke? co true ending? żeby mieć True musisz zrobić wszystkie Case'y i jeszcze z laską zagadać na 2h przed odlotem

wrogu, Mega Buster to wręcz przesada, każdego bossa rozwalasz na 3-4 hity
Mikes
ke? co true ending? żeby mieć True musisz zrobić wszystkie Case'y i jeszcze z laską zagadać na 2h przed odlotem

no z tych co dał jillo "A" to true ending jest
wrog
True ending jest za zrobienie Overtime Mode a nie 72h.

wrogu, Mega Buster to wręcz przesada, każdego bossa rozwalasz na 3-4 hity

Dlatego trzeba się trochę pomęczyć żeby go dostać, nic za darmo smile.gif
Diabeu
on jest zdobywany bodajże za rozwalenie populacji miasteczka o ile dobrze kojarzę, czyli wieczorek poświęcony na katanie autkiem po parkingu jak ktoś chce

a z tymi zakończeniami to zdurniałem, czyli żeby odblokować Infinity to trzeba zaliczyć Overtime czy 72h na A? huh.gif
Hlipo
Na psycholi do których lepiej nie podchodzić blisko dobrze sprawdza sie kij do golfa i hokeja jest to czasochłonne, ale bezpieczne. W przypadku Adama najlepiej strzelać w głowę jak dmucha balona. Wie ktoś może czy da się gdzieś jeszcze zdobyć takie mały piły spalinowe jakie miał?
wrog
a z tymi zakończeniami to zdurniałem, czyli żeby odblokować Infinity to trzeba zaliczyć Overtime czy 72h na A?

**SPOJLER**

Infinity dostaniesz po skończeniu Overtime, a żeby dostać Overtime musisz mieć wszystkie case'y, o 10:00am zagadać z Isabelą w kryjówce i o 12:00am pojawić się na lądowisku.

**KONIEC**

W przypadku Adama najlepiej strzelać w głowę jak dmucha balona. Wie ktoś może czy da się gdzieś jeszcze zdobyć takie mały piły spalinowe jakie miał?

Zaraz po walce można dostać jedną i po następnym przerywniku drugą (będzie się tam respawnować). W innych miejscach są tylko duże piły, małe jedynie on ma.
jiloo
QUOTE(Prime Hunter @ 14 09 2006, 15:20) *

Czasami podczas ładowania pojawia się mapka na której są posegregowane sklepy [spożywcze itd.]

a w pudelku nie miales? pozatym wyzej dawalem link do interaktywnej mapki.
Diabeu
może mapa była tylko w limicie?

broń każdego psychola respuje się w jego miejscówce, jak na razie piły Adama i maczeta Cliffa rządzą
Prime Hunter
QUOTE(jiloo @ 14 09 2006, 17:54) *

QUOTE(Prime Hunter @ 14 09 2006, 15:20) *

a w pudelku nie miales? pozatym wyzej dawalem link do interaktywnej mapki.

Jasne, że mam
Ale dopiero teraz się o tym dowiedziałem tongue.gif
Piasecznik
W zwykłym jest tylko książeczka i nic ponadto. W książeczce oczywista mapki brak.
wrog
Na 18 i 19 stronie instrukcji nie ma u was mapki?
Prime Hunter
QUOTE(wrog @ 14 09 2006, 21:39) *

napisałem już, że jest
jiloo
QUOTE(Prime Hunter @ 14 09 2006, 21:58) *

QUOTE(wrog @ 14 09 2006, 21:39) *

napisałem już, że jest

w wersji aluminiowej jest jeszcze taka fajna broszurka. cos na ksztalt takich co w prawdziwych centrach handlowych daja. w srodku mapka w kolorze, z przodu napis stroe guide, a z tylu telefony kontaktowe i adres willamette mall, oraz dojazd do centrum i parkingi. taka broszurka udajaca prawdziwa, ale mapka w srodku wyrazniejsza i w kolorze. moge cyknac foto jak ktos bardzo pragnie.
Prime Hunter
a jak możesz to cyknij, jestem ciekawy czy wiele staciłem kupując normalną wersje
Diabeu
limit ma zajebiste opakowanie, tłoczona blacha obustronnie zadrukowana

skończyłem wczoraj na A, dżiiiz co za sieka pod koniec blink.gif fabułka momentami zbyt ckliwa (ah ten Capcom) ale w ogólnym rozrachunku daje radę

a odnośnie trybu Overtime to mam jeden komentarz - POJEBANY, ot co - zanim go pomęczę to jednak podkręcę Franka tak do min. 40lvl, w sumie mam już 35lvl więc dużo roboty to nie będzię (zwłaszcza z horror novel part 2 - +25% do akcji z zombies) - no i chcę zaliczyć Karate Champ (ale wpierw dorwę książkę od Cliffa)
Butcher
Co jak co, ale muszę pochwalić Capcom za dwie rzeczy:
- NARESZCIE świetny voice-acting. Nie rewelacyjny (GTA rządzi), ale jak na Capcom i zombiaki, to jest po prostu super - dobrze dobrane wokale (nawet Frank po czasie jest OK) i zaangażowanie aktorów - to słychać, zwłaszcza w scenach dialogów, które niosą jakiś ładunek emocji.
- Psychole są... psychiczni, dokładnie tak jak powinni - i pięknie to oddano. Jak zobaczyłem Stevena w Seon's, te jego spazmy i blur jak przy ataku T-Rexa w King Kongu, to banan sam wskoczył na twarz. Mistrzostwo...
Diabeu
biorąc pod uwagę inne produkcje Capcom to faktycznie świetny VA - zwłaszcza u psycholi icon_twisted.gif
Butcher
Wszystkich szczęśliwych posiadaczy Dead Rising Limited Edition chciałbym uświadomić, że afaik wersję takową dostała wyłącznie Europa, a podobno nawet była UK only...
jiloo
QUOTE(Diabeu @ 15 09 2006, 08:12) *

biorąc pod uwagę inne produkcje Capcom to faktycznie świetny VA - zwłaszcza u psycholi icon_twisted.gif

dla mne pod tym wzgledem w produkcjach Capcomu rzadzi jednak Killer7.
(pipi) dialogi, a i scenariusz taki, ze bania mala.

-EDIT-
prime hunter i jak jeszcze ktos chcial fotki zobaczyc to prosze.
w sumie nic nie traciliscie, nie majac limited edition, bo to tylko bajery dla smakoszy:
zdjecia: pudelko zewnatrz, pudelko wenatrz, mapka1, mapka2, mapka3, mapka4, mapka5.
troche zaszumione, ale nie chcialo mi sie czyscic ;P
dżar
omg zara padne xD
skill zdobyty na 50 lvlu to chodzaca pompa (doslownie) omg nie nie moge..to trzeba zobaczyc xD frank kamelon mwahahaha
Butcher
Jak się okazuje, paski ukazujące pozostały czas dla danego case (niebieski, żółty, czerwony) nie zawsze mówią prawdę: wczoraj - SPOILER - szukając lekarstwa dla Brada -END pasek miałem już pusty (szary), a mimo wszystko misja trwała. Do tego zabawiłem jeszcze trochę w Seon's chcąc zrobić Stevenowi fotę za 10.000PP (ganiałem go z kwadrans po sklepie, zamiast on mnie:)) - gdy dotarłem do Security Room najpierw odegrała się scenka że niby wszystko jest OK, a zaraz potem reszta case'ów dostała status expired. Okazało się, że kolejna seria case miała zacząć się kilka godzin temu (czasu gry) smile.gif
Jednym słowem kolorowe paski to nie wszystko - czas i data są podstawowym wyznacznikiem.

Co do fury skazańców faktycznie jest jakiś bug - za drugim razem wsiadłem bez problemu, za pierwszym nie było szans, z żadnej strony. W ogóle nie było wskaźnika B. Nie wiem jaka jest wytrzymałość innych pojazdów, ale wczoraj ubiłem samochodem skazańców ok. 1300 zombiaków w tunelach, zanim w ogóle zaczął dymić - a do tego po drodze wjechałem chyba z 10x w butle z gazem. Może ma większą wytrzymalość niż inne? Myślę pod kątem Zombie Genocider biggrin.gif
Maiden
Ej chłopaki mam prośbe. Chowajcie spojlery w paskach lub piszcie je na biało. To nie jest duzy wysiłek a np przeglądając forum chcąc nie chcąc już się ponacinałem...

Dzieki.
Butcher
W tym sęk, że cały czas staramy się to robić... confused.gif
jiloo
no fakt, ze nie wszyscy sie pilnuja i czasem spoilery leza na wierzchu.
Hlipo
>Miałem zakończenie A po nim zebrałem wszystkie składniki potrzebne do stworzenia antidotum i wróciłem do kryjówki. Po scence nie wiem co dalej robić, a czas upływa
wrog
Jednym słowem kolorowe paski to nie wszystko - czas i data są podstawowym wyznacznikiem.

Ale gdybyś zrobił Medicine Run zanim skończył się pasek, to byłbyś o czasie żeby rozpocząć kolejnego case'a. smile.gif

Miałem zakończenie A po nim zebrałem wszystkie składniki potrzebne do stworzenia antidotum i wróciłem do kryjówki. Po scence nie wiem co dalej robić, a czas upływa

>O ile mnie pamięć nie myli, to już idziesz do tunelu w wieży zegarowej w parku.<
Butcher
QUOTE(wrog @ 16 09 2006, 12:19) *

Ale gdybyś zrobił Medicine Run zanim skończył się pasek, to byłbyś o czasie żeby rozpocząć kolejnego case'a. smile.gif

W tym sęk, że jak dostałem zlecenie na Medicine Run (a wiemy któredy przebiega trasa), to czerwony pasek miał grubość milimetra - miałem jakieś 5 min. czasu gry. Czyli sprawa była spalona już wcześniej... To kolejny przykład na to, że jak nastawiamy się na fabułę, to jakikolwiek skok w bok może ujemnie wpłynąc na akcję później - niekoniecznie od razu...
Hlipo
>Byłem tam, ale nic się nie dzieje, a do tej dziury nie mogę wejść. Chyba najpierw muszę mieć to antidotum
wrog
>>Znaczy zebrałeś wszystkie przedmioty, które potrzebowała Isabela (kuchenka przenośna itd.)? Teraz musisz jeszcze donieść jej 10 pszczół czy co to tam jest (queens).
dureń
Nie wiem czy było
Czy w DDR da się grać na zwykłym TV?
Niechce mi się czekać na hd censored2.gif icon_chainsaw.gif
Maiden
Da się O_o
dureń
Bo na Gameonly pisała ze niektóre zeczy sa niewidocne-mala rozdziałka w TV
Piasecznik
Nie ma Dance Dance Revolution na X360 smile.gif
A w DR da się biggrin.gif
jiloo
Trust me. i'm a Butcher!
hahaha. moj ulubiony cytat z gry!
Butcher
QUOTE(jiloo @ 18 09 2006, 03:36) *

Trust me. i'm a Butcher!
hahaha. moj ulubiony cytat z gry!

Heh... pisałem kiedyś do Capcom w sprawie kooperacji i mojego udziału, ale myślałem, że te próbne scenki skasowali biggrin.gif

Wczoraj miałem do czynienia z największym zastrzykiem adrenalinki jak do tej pory: SPOILER
czyli ganianiem za bombami z Carlitem na plecach, wśród hord zombiaków w tunelach - po czwartej próbie (mając wszystkie bomby, NIC w kieszeni i gołe ręce) odpuściłem sobie o 1.00 w nocy - o 6.00 wstaję do pracy smile.gif Rozumiem że te bomby muszę wynieść na zewnątrz ? Wszedłem od strony parkingu z motorem i różowym caddie - dotarcie tam z powrotem na moim aktualnym poziomie będzie graniczyć z cudem... Nie mam Maintenance Key (podobno jest właśnie gdzieś tam?) i zaczynam od bomby najbliższej wyjścia, żeby łyknąć ciężarówkę... Po drodze ofkoz używam Queens, ze 4 Nietykalne i 2 katany.
A Carlito jest upierdliwy jak tygodniowa (pipi)zka biggrin.gif
Diabeu
Maintenance Key

patrząc na mapę podziemi mniej więcej na środku masz kwadrat z korytarzy i od jednego idzie ślepy zaułek w dół, długości około połowy boku, tam jest ten magazyn z kluczem

Bomby

ja tam wjechałem motocyklem, jedź slalomem to masz szansę nie rozwalić maszyny, no i Carlito rzuca granaty więc trzeba bomby szybko zbierać i jechać dalej
Brolin
po rozwaleniu chłopków na jeepie i zabraniu im go, po ponownym powrocie do lokacji samochodu nie ma, czy to normalne?

i mam takie pytanie odnośnie uratowania pewnych bolków SPOILER:
chodzi o 2 japońców w okolicach czasowych walki z Adamem i w tejże lokacji. Nie da się z nimi pogadać ani nic, tylko biegają jak głupki po sklepie. Jak ich przekonać, żeby ich uratować? Przynieść im cukierki? wink.gif

słowem kończącym fachowa gierka z zaiste doskonałym systemem motywującym smile.gif
Diabeu
Brolin, za kasą leżą "Rozmówki angielsko - japońskie", i wszystko jasne

cywili zacząłem ekwipować w shotguny, jako że im ammo się nie kończy to są w stanie urządzić niezłą rzeźnię
Piasecznik
Ja jakoś nie miałem problemów z bombami a latałem za nimi mając jakiś 20lvl chyba. Nie wiem czy wiecie ale jednym z lepszych narzędzi do masakrowania zombiaków itp jest korpus manekina. Starcza 5 razy dłużej niż katana, miażdży może tylko 20% słabiej no i przy security roomie są dwa manekiny + 1 na półce na górze.
Wracając do bomb - pierwsza bomba, bez Carlita jak się pospieszysz.
Druga - wysiadłem z wozu tak aby Carlito nie mógł go staranować (za murkiem), wziąłem bombkę i zacząłem bić Carlita w łepetyne.
Wymięka mając ok 50% energii i ucieka.
Po zassaniu 3 bomby znów przybywa. Dokańczam Carlita i już na luzie robię pozostałe bombki i wynoszę cały majdan na parking.
jiloo
QUOTE(Butcher @ 18 09 2006, 07:58) *

Wczoraj miałem do czynienia z największym zastrzykiem adrenalinki jak do tej pory

SPOILER:
Maintenance Key niewiele Ci pomoze. Isabela nie wpusci Cie z bombami do centrum handlowego. musisz wiec wydostac sie na zewnatrz. na parking.
ja zalatwiam to inaczej (ale dojscie do tej metody zajelo mi 5 podejsc biggrin.gif ). jade w prawo. zbieram dwie bomby i klucz. jest w pomieszczeniu na samym srodku mapy taka odnoga prowadzaca donikad. znajdziesz od razu. potem jade do bomby gdzie jest ciezarowka. wsiadam w ciezarowke biore dwie ostatnie bomby i przesiadam sie do sedana, zeby dojechac calo na zewnatrz. ale przyznaje, ze czesc drogi musialem pokonac na pieszo i na deskorolce. carlito jest nieustepliwy i rowalil mi auto.
mialem zakonczenie C, bo czegoc tam nie dopatrzylem i musze przejsc jeszcze raz. hiehie. tym razem postaram sie najpier (pipi)ac carlito, zeby nie przeszkadzal gnojek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.