Piasecznik, najlepsze to są łapy Franka, tylko trzeba mieć książęczkę od Cliffa - wtedy to im robisz mortal kombat
Klucz:
Po wejściu do tunelu - pierwsza w prawo, pierwsza w lewo, pierwsza w prawo. Wchodzisz do pomieszczenia na końcu i tam w rogu pokoju jest kluczyk.Bomby to nie jest jakiś duży problem, trzeba tylko uważać jadąc motorem żeby zombiaków nie strącać.
Wczoraj robiąc Saint'a wziąłem trzy książki przedłużające działanie mini-chainsawów (w sumie chyba 27x dłużej niż normalnie), do tego jeszcze Mega Buster i mamy God Mode

Czy tylko do mnie Otis dzwoni w najgorszym możliwym momencie? Czasem najchętniej bym poszedł i słuchawką w niego rzucił.
nie jesteś sam, ja tu się tłukę z psychem a ten mi dzwoni, chyba oszalał że odbiorę jak do mnie Cleetus (czy jak mu tam) z dwurury sieje
QUOTE(Diabeu @ 18 09 2006, 14:07)

nie jesteś sam, ja tu się tłukę z psychem a ten mi dzwoni, chyba oszalał że odbiorę jak do mnie Cleetus (czy jak mu tam) z dwurury sieje
no koles tak dobiera pory dzwonienia ze niech go szlag trafi. a najgorsze, ze jest achiwement za odebranie wszystkich rozmow od niego
spoko, jedną grę poświęcisz na odbieranie, i nic więcej :f
Dokładnie, mi wczoraj brakło jednego telefonu - intro tunelu... Jak się okazało nie mogłem go już dostać 3 i 4 dnia. Jeszcze raz trzeba się z nim pobawić. Najgorsze jest to, że trzeba będzie jeszcze kilka osób uratować dla ich telefonów z prośbami.
addictive - przez DR znowu spóźniłem się do roboty, fuck
albo mam jakiegoś trzaska albo "zrespowali" mi się więźniowie w parku
Trzeba im bryke rozwalić, inaczej będą się respawnować
a to git, to mi pasi - armata co mają na pace jest konkretna a rozwalenie ich to chwila
orientujesz się może ilu jest w całej grze psychopatów? nie licząc "kapoków' i więźniów (to bo jest zwykłe mięso), chodzi mi o tych spersonalizowanych (jestem w trakcie robienia achievmenta)
** SPOJLERY**
12 sztuk - nie wiem czy Brock się do nich zalicza:
- Day 1:
Kent (
po zrobieniu dla niego dwóch challengy 3 dnia staje się psycholem - potrzeba drugiego dnia fotki Erotic co najmniej 700PP, inaczej cie wyśmieje 
)
Cletus - pijaczyna z shotgunem
Adam - clown Wonderland
- Day 2
Steven - pan od wózka
Cliff - Castorama
Jo Slade
3 x Sniper (każdy liczony osobno)
- Day 3
Sean - koleś z kina
Paul
The Butcher - trzeba kontynuować fabułę, inaczej się go nie spotka
a to tylko jednego nie kojarzyłem, czyli wszystko pod kontrolą
Onikage.
20 09 2006, 13:53
uwaga, czy ktoś wie gdzie można zrobić zdjęcie Jessie(overtime mode), chdozi mi oto aby załapać achievementa, nie ma jej w security room
Butcher
20 09 2006, 14:23
Pytania o Achievementy DR w odpowiednim dziale powyzej - przydadzą się innym...
QUOTE(Onikage. @ 20 09 2006, 14:53)

uwaga, czy ktoś wie gdzie można zrobić zdjęcie Jessie(overtime mode), chdozi mi oto aby załapać achievementa, nie ma jej w security room
jej zdjecie na achivement robi sie wczesniej. ja juz go mam, a overtime jeszcze nie odblokowalem, przez glupia pomylke grrrr...
Butcher
21 09 2006, 06:23
QUOTE(jiloo @ 20 09 2006, 18:40)

jej zdjecie na achivement robi sie wczesniej. ja juz go mam, a overtime jeszcze nie odblokowalem, przez glupia pomylke grrrr...
Czyli jak podejrzewam trzeba być w pobliżu niej w "tym momencie", żeby trzasnąc fotkę ? To samo z Bradem ?
Ja wczoraj skończyłem na C - a zapowiadało się tak pięknie... I nawet na lotnisku byłem na czas...
Teraz jadę pod kątem psycholi i cywili...
Możesz opisać ową "pomyłkę" która odebrała szanse na Overtime ?
Trzeba zagadać z gościówą przed odlotem za to dostaniemy zakończenie A i dopiero wtedy będzie overtime.
Jeśli chodzi o Snuff Shot J to po zaliczeniu wszystkich caseów trzeba wrócić do security room.
QUOTE(Butcher @ 21 09 2006, 07:23)

Czyli jak podejrzewam trzeba być w pobliżu niej w "tym momencie", żeby trzasnąc fotkę ? To samo z Bradem ?
Ja wczoraj skończyłem na C - a zapowiadało się tak pięknie... I nawet na lotnisku byłem na czas...
Teraz jadę pod kątem psycholi i cywili...
Możesz opisać ową "pomyłkę" która odebrała szanse na Overtime ?
tak jak pisze Hlipo. na dwie godziny przed odlotem dzwoni Isabela i trzeba z nia pogadac.
tez mialem zaonczenie C, bo nie pogadalem. SPOIER
pewnie dlatego, ze bylem wiezniem sil specjalnych. uwolnilem sie jakos na 4 h przed odlotem, ale gananie po sklepie prawie nago, bez broni, walczac z zombie i wojakami to nie lekkie zadanie. i pewnie sobie odpuscilem dzwoniacy transsmiter /SPOILER
tez postanowilem sobie lekko odpoczac i na razie tluke zombiaki. scenariusz w nastepnym podejsciu
hehe ja wczoraj (w sumie dziś już) znowu na B zakończyłem, ale taki był plan - cel jaki sobie wyznaczyłem osiągnąłem (uratować minimum 20 cywili, wytłuc psycholi, ubić tysiaka z karata:f)
dziś wracam do fabułki

(C ending)
ja mam inna zabawe aktualnie zeby zaliczyc genocidera ;F
3 pisemka(engineering, entertainment i tools) + small chainsaws Adama= ich wytrzymalosc x27

jedna pila starszy na jakies 3 tysie zombiakow

podskoczy kto?
gdzie jest ten (pipi) klucz w markecie ja k sie zabije tego grubasa

3 razy go szukałem i nic

prosze o pomoc
QUOTE(acePL @ 21 09 2006, 19:59)

3 razy go szukałem i nic

prosze o pomoc

najpierw musisz pocwiczyc troche jezyk polski, zanim zabierzesz sie za granie.
nic Cie wogole nie zrozumialem.
jaki klucz i jaki grubas?
Onikage.
21 09 2006, 20:47
gra jest tak zabugowana ze normalnie ch...strzela, skazańcy mi sie zrespanowali(zabilem ich wczesniej), potem eskortuje japończyków a tu znowu oni, dzieki "genialnemu" systemowi jednego save wszystko w tym momencie szlag trafił...aha jak nie zabijecie skazańców wszystkich naraz to oni znów wrócą...ręce normalnie opadają...inna sprawa ze osoby które eskortujecie są często głupsze od samych zombiaków(sic!!!), kolejny przykład: strzelając do zombiaka z bliskiej odległości z pistoletu wogóle go nie ranisz(gdy sam ustawiasz cel ręcznie to jest ok),
no co to k..a ma być?..capcom testował wogóle ta gre?....takie rzeczy naprawde odrzucają od gry, i nie zrozumcie mnie żle, ukończyłem gre zdobywając true ending i uważam że ta gra to must have na xboxa 360, ale jednak jest zabugowana jak diabli
Przesadzasz. Mi skazańcy też się respawnowali mimo iż rozwaliłem wszystkich. Ot kolejna grupka wieśniaków po poprzednich ... każdy tak ma.
W sumie większość to się czepiasz

A tam.. marudzisz. Gra jest WIELKA
Nie zniszczyłeś samochodu skazańców to się znowu pojawili, żaden bug. Poza tym eskortowanie Japońców przez park jest głupie (btw jedni z lepszych ocalałych, dobrze uzbrojeni idą jak burza), w tym samym czasie możesz uratować Grega i uzyskać skrót Wonderland<->Paradise.
AI ocalałych wcale nie jest złe, trzeba tylko dobrze się z nimi obchodzić. Polecam lepiej zapoznać się z grą, a potem pisać o bugach czy błędach.
Edit: właśnie sprawdziłem, trzy strzały z pistola bez celowania i zombiak w nocnej wersji leży...
Onikage.
21 09 2006, 20:58
co za bzdury, zabiłem ich wszystkich więc nie powinno ich tam znowu być, i co ma do rzeczy ich samochód? gdy przechodziłem gre po raz pierwszy tez nie zniszczyłem samochodu gdy ich wykończyłem i sie nie pojawili juz wogóle, jest to ewidentny bug, a co do grega to masz racje wrog(zapomniałem o tym)
QUOTE(Onikage. @ 21 09 2006, 21:47)

gra jest tak zabugowana ze normalnie ch...strzela, skazańcy mi sie zrespanowali(zabilem ich wczesniej),
nawet wiecej. jak im nie rozwalisz bryki to tez sie respownuja. oni nie sa psycholami wiec maja prawo sie respownowac. nie moze byc za latwo.

potem eskortuje japończyków a tu znowu oni, dzieki "genialnemu" systemowi jednego save wszystko w tym momencie szlag trafił...
heh na to jedno nie mam odpowiedzi. pewnie jakis bug ;-)

inna sprawa ze osoby które eskortujecie są często głupsze od samych zombiaków(sic!!!),
to prawda, ale od tego jest wydawanie komend "idz tam" zeby wskazac im kierunek. pozatym danie eskortowanym osobom broni zwieksza ich szanse na przezycie, a jak im brakuje zdrowka to trzeba sie jedzonkiem podzielic. pamietaj, ze te osoby sa przestraszone - maja prawo reagowac irracjionalnie. moim zdaniem to majstersztyk (choc wkurzajacy, przyznaje)

kolejny przykład: strzelając do zombiaka z bliskiej odległości z pistoletu wogóle go nie ranisz(gdy sam ustawiasz cel ręcznie to jest ok),
nic dziwnego. jak chcesz go trafic nie mierzac? rozumiem strzal z shotguna, trafia sporo celow. ale innymi bronmi trzeba celowac. i nie jest tak, ze nie trafiasz wogole, ale w wiekszosci przypadkow zeczywiscie - nie trafisz.
ja poprostu nie widze wieksozsci wymienionych przez Ciebie rzeczy jako bugi. to normalna konsekwencja w dzialaniu (no poza japoncami).
Ekhem, "znowu oni" - wydaje mi się, że on miał na myśli skazańców a nie Japończyków. Nie za jasno to jednak napisał
QUOTE(Onikage. @ 21 09 2006, 21:58)

co za bzdury, zabiłem ich wszystkich więc nie powinno ich tam znowu być, i co ma do rzeczy ich samochód? gdy przechodziłem gre po raz pierwszy tez nie zniszczyłem samochodu gdy ich wykończyłem i sie nie pojawili juz wogóle, jest to ewidentny bug, a co do grega to masz racje wrog(zapomniałem o tym)
ja za pierwszym razem wogole nie zalatwilem skazancow tylko przed nimi uciekalem. w pewnym momencie juz ich nie bylo. tak samo jest z psycholami. nie zalatwisz ich w odpowiednim czasie to znikaja. ale jak mowie. skazancy to nie psychole. maja prawo sie respawnowac.
Butcher
22 09 2006, 06:30

3 razy go szukałem i nic

prosze o pomoc

Pytasz o Steve'a w supermarkecie w North Plaza? SPOILER
Tego co nas gania z wózkiem pełnym ostrych niespodzianek? AFAIK klucz bierzemy automatycznie po jego śmierci (tudzież ucieczce Izabeli, nie pamiętam). END
QUOTE(jiloo @ 21 09 2006, 21:08)

3 razy go szukałem i nic

prosze o pomoc

najpierw musisz pocwiczyc troche jezyk polski, zanim zabierzesz sie za granie.
nic Cie wogole nie zrozumialem.
jaki klucz i jaki grubas?
Bardziej po polskiemu

Sprawa nr 2 rozdział nr 3
Musisz zdobyc leki do postrzelonego BRAD`a wtedy udajesz sie do SUPERMARKET po lekarstwo.
Tam masz do zabicia własciciela sklepu STEVEN`a króry jezdzi wóżkiem i strzela z shotguna. Po zabicu go wypada mu klucz ! I własnie o ten KLUCZ mi chodzi nie moge go znaleść
masz go w Inventory, zbierany jest automatycznie, zobacz "key items" jakby co
edit:
Overtime zakończone, w sumie to może 1.5h mi zajęło, pierwsi komandosi padli z wyrwanymi bebechami a kolejni byli już krojeni kataną (efektowne i efektywne), dopiero po zobaczeniu True Ending jestem w stanie sobie wyobrazić kontynuację tej gry
btw czy wystąpienie w finałowym filmiku w stroju zapaśnika z napisem CAPCOM na dupie i łysą glacą nie jest za mocne?

kretyński strój plus dramat fabularny - Power Rangers kurde

chociaz nic nie przebije jak na razie zakończenia B w damskiej halce, glanach i w masce konia
przede mną Infinity Mode - powiem jedno, zero sejwa
Niestety z braku czasu DR moge pokatować dosłownie dorywczo. Możecie mnie oświecic w jaki sposób przekazywać broń "survivorsom"?
Z góry dzięki za info.
jeśli cywil może używać ekwipunku to jak staniesz przy nim pojawi ci się opcja "give" pod klawiszem B
najlepiej dawać im spluwy, im się ammo nie kończy więc nawet shotgun z jednum slugiem im wystarcza
Najlepiej to ze sklepu z zabawkami miecz świetlny wziąć xD efekt i odgłosy są genialne

Prawie jak Jedi xD
ta, i zerowy damage, z końcu to zabawka
Mam pare pytań

czym najlepiej zabijac psychopatow ? tych w żółtych przebraniach ?
Mam juz 6 sprawe i dopiero 15 level:/ Czy gre mozna przechodzic kilka razy ?
Jak zrobic aby miec znowu 30 zdjec do zrobienia ? Porobiłem juz pare i zostały mi tylko 4

pozdrawiam acePL
Butcher
27 09 2006, 20:19
Gdzieś Ty się uchował ?

Tą grę MUSISZ przejśc kilka razy - po pierwsze żeby wykonac to co oferuje przynajmniej w 90%, po drugie np. dla 6 zakończen, po trzecie dla achievementów, po czwarte... sam sobie wstaw co chcesz.
Ja psychopatów z początku robiłem kataną, potem znajdziesz lepsze narzędzia (piły Adama rulez).
Aby robić foty, wymieniaj baterie w aparacie - są na standach w punktach foto.
No i fajnie jakbyś przeczytał przynajmniej ze 3-4 ostatnie strony w temacie zanim znowu o coś spytasz...
BTW:
"Weird Al" Yankovic - "Hardware Store"REWELACJA !!
Onikage.
27 09 2006, 23:22
hehe butch, fajny tekst w syngaturce:), brzmi dziwnie znajomo:)
QUOTE(Butcher @ 27 09 2006, 21:19)

Gdzieś Ty się uchował ?

Tą grę MUSISZ przejśc kilka razy - po pierwsze żeby wykonac to co oferuje przynajmniej w 90%, po drugie np. dla 6 zakończen, po trzecie dla achievementów, po czwarte... sam sobie wstaw co chcesz.
Ja psychopatów z początku robiłem kataną, potem znajdziesz lepsze narzędzia (piły Adama rulez).
Aby robić foty, wymieniaj baterie w aparacie - są na standach w punktach foto.
No i fajnie jakbyś przeczytał przynajmniej ze 3-4 ostatnie strony w temacie zanim znowu o coś spytasz...
BTW:
"Weird Al" Yankovic - "Hardware Store"REWELACJA !!

hehe

nie chciało mi sie czytac

wole jak mi ktos konkretne odpowie

Ja narazie wole zabijac ich pistoletem

jeden strzał w głowe i po kolesiu

Z tym aparatem to myslałem ze trzeba wymeniac film

a tu o baterie chodziło

Też tak myslałem ze trzebabedzie wiecej razy przejsc aby wszystko dostac ! em spewnic ! Ty też zapewne nie wiedziałes odrazu :> ok thx za info
to niech ci się zachce czytać, myślisz że na każde pytanie które już było będą ci ludzie odpowiadać? jak czegoś tu nie znajdziesz to wtedy pytaj, nie wcześniej
Butcher
28 09 2006, 11:23
QUOTE(acePL @ 28 09 2006, 10:37)

Też tak myslałem ze trzebabedzie wiecej razy przejsc aby wszystko dostac ! Ty też zapewne nie wiedziałes odrazu :>
Nie no skąd... nic nie wiedziałem o tej grze ... pewnego dnia przechodziłem koło kiosku, fajna okładka była z zombiakami to sobie kupiłem
QUOTE(Diabeu @ 28 09 2006, 10:47)

to niech ci się zachce czytać, myślisz że na każde pytanie które już było będą ci ludzie odpowiadać? jak czegoś tu nie znajdziesz to wtedy pytaj, nie wcześniej
Jak by nikt nie odpowiedział to bym siła rzeczy poczytał albo sam do tego doszedł ;]
QUOTE(Butcher @ 28 09 2006, 12:23)

QUOTE(acePL @ 28 09 2006, 10:37)

Też tak myslałem ze trzebabedzie wiecej razy przejsc aby wszystko dostac ! Ty też zapewne nie wiedziałes odrazu :>
Nie no skąd... nic nie wiedziałem o tej grze ... pewnego dnia przechodziłem koło kiosku, fajna okładka była z zombiakami to sobie kupiłem

ja robie odwrotnie fajny tytuł kupuje i gram
witam. mam 2 pytanka , pierwsze jak uratowac babke w sklepie z plytami cd (na dole obok fontany w paradise plaza) zapomnialem jak ma na imie

, nie chodzi o dwie laski (pamela i jakas druga) jest ona troche pozniej , rozmawiam z nia i niechce isc , potem nawet nie mam opcji rozmowy (laska wydaje sie jakas przybita, kombinowalem przebierajac sie w jakies smieszne stroje , leb lego itp.

ale nic nie dziala)
btw. "wrog" czytalem twoj poradnik
http://x360.onlinecenter.pl/upload/saint.txt ale niemoglem znalez odp.
(pewnie musze miec kogos wczesniej uratowanego z ludkow ktorych tam wypisales??)
i druga sprawa to czy jest jakis inny sposob na uratowanie jessie otisa i brada , niz zakonczenie B ??
A co do Faceplate Deadrising'u to dostalem takiego gratis do limitowanej edycji w Virgin'e (niestety zagranica , irlandia) ale mapki juz nie bylo w srodku
Chodzi Ci o Simone - pójdzie z tobą tylko gdy masz Isabelę w Security Room i wiesz już, że posiada ona wiedzę medyczną na temat zombie. Otis jest zaliczany w wielu zakończeniach, ale jeśli chcesz całą trójkę to musisz przerwać fabułę przed zbieraniem niespodzianek Carlito w tunelu.
Wiem, ze wyjde teraz na idiote, ale powiedzcie mi jak zdjac ten cholerny kask Megaman'a

Biore remove i nic. Na wszystkich wstawkach Franek paraduje w tym badziewiu i nie moge tego zniesc
PS To jest dopiero pierwsze przejscie i zaznajamianie sie z fabula, dlatego mnie to tak denerwuje
Pod schodami w Safe House (tam gdzie kładziesz się na kanapę i zapisujesz na początku stan gry) masz możliwość przebrania się w standardowe ciuchy - z butami i gołą głową included. Nie ma nic gorszego niż obserwowanie szajsu na głowie podczas cutscenek
Wielkie dzieki za info, drugi raz tego syfu nie zaloze (no chyba, ze przy kolejnym przechodzeniu)
koledzy czy ta gra tez wam sie tak cholernie zawiesza, no normalnie przegiecie, raz pogram pol godziny bez zwiechy a czasami 3 razy na 10 minut, no parodia normalnie. Inne gry sie nei zawieszaja tzn. moze raz na tydzien. Gra sie zawiesza w roznych momentach podczas ladowania mapy, podczas zwyklego chodzenia, w walce itp. myslalem ze to przegrzanie odsunolem konsole i zasilacz od sciany ale dupa caly czas sie wiesza.
Mi się póki co ani razu nie zawiesiła a gram już dość długo. Czasem aby animacja szarpała
Jak najprosciej pokonac isabelle (ta na tym motorze) ?
ok nie wazne pokonana, jakby ktos nie mogl jej pokonac to polecam wziasc 5 pistoletow wskoczyc na kontener i walic do niej.
Znalazlem powod zawieszan sie konsoli heh, wystarczylo ze polozylem konsole przy oknie i otworzylem szeroko okno. Teraz smiga jak szalona
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.