QUOTE(wrog @ 12 11 2006, 15:54)

Zniszczcie im brykę, to się nie powinni pojawić. Jak masz 5 survivorów i nie chcesz się z nimi bawić, to przeleć dookoła parku jakoś, da radę tak.
dranie sa uparte. rozwalilem im bryke i tez wrocili. jedtyne wyjscie to biec dookola parku.
QUOTE(buzra102 @ 11 11 2006, 23:01)

Właśnie się nieźle zdenerwowałem grając w Dead Rising. Czasami daję grać mojemu młodszemu bratu (dołożył do gierki i niech się szkoli

), ale ma dopiero 13 lat, więc nie wszystko rozumie po angielsku. Dzisiaj zaczął sam grać w momencie, gdy z tym ciemnoskórym agentem w głównym holu trzeba zabić tego psychopatę ze snajperką (case 2). Pokonał go bezproblemu z tego, co mi później opowiadał. Następnie trzeba jak najszybciej przynieść lekarstwo rannemu agentowi z supermarketu. Ma się na to określony czas. Chyba do 11 am. A mój kochany brat w tym czasie zamiast wykonywać zadanie bawił się kataną i robił zadymę. Oczywiście kończąc grę zapisał jedyny stan przed walką z psycholem. Wróciłem do domu wieczorem. Odpaliłem gre i teraz już w żaden sposób nie mogę wykonać wątku głównego - już dawno się spóźniłem. Muszę teraz zacząć od początku -> masakra. Słuchajcie nie ma jakiegoś wyjścia, aby mieć dwa save'y nie posiadając dodatkowo memory card ?
nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.
jestes na samym poczatku gry, zaczniesz jeszcze raz i po sprawie. a te statyski ktore juz zdobyles zostana.
pomysl sobie jak bys sie wkurzyl jakbys byl juz gdzies w okolicy trzeciego dnia.
Piechol_Jr
12 11 2006, 19:27
QUOTE(jiloo @ 12 11 2006, 16:26)

QUOTE(wrog @ 12 11 2006, 15:54)

Zniszczcie im brykę, to się nie powinni pojawić. Jak masz 5 survivorów i nie chcesz się z nimi bawić, to przeleć dookoła parku jakoś, da radę tak.
dranie sa uparte. rozwalilem im bryke i tez wrocili. jedtyne wyjscie to biec dookola parku.
A ja sobie inaczej poradzilem... Poprostu skrot po zabicu Adama crazy clowna
I dzisiaj zdarzyla sie bardzo denerwująca rzecz:
Zaraz po tym jak Brad zamienil sie w zombiaka polecialem do niego z aparatem ale okazalo sie ze nie mam w nim baterii... Ale niefart... Ale gra i tak jest boska
Lord Tidek
12 11 2006, 20:12
Te, a ja mam jeszcze jeden problemik bo pokonałem tego clowna, ale tez gość(greg) co miał mi pokazac skrót stoi w łazience i nic nie robi, weżcie mi powiedzcie co zrobić z tym fantem bo może czegoś nie doczytałem bo gram na CRT i mam zrabane napisy
Było już o tym, wskocz na umywalkę - zobaczysz napis podchodząc do lustra przy ścianie.
Albert Wesker
13 11 2006, 08:19
nudna, schematyczna, niegrywalna - oto moja opinia o tym tytule
QUOTE(Tidusus @ 12 11 2006, 20:12)

Te, a ja mam jeszcze jeden problemik bo pokonałem tego clowna, ale tez gość(greg) co miał mi pokazac skrót stoi w łazience i nic nie robi, weżcie mi powiedzcie co zrobić z tym fantem bo może czegoś nie doczytałem bo gram na CRT i mam zrabane napisy

zdeka przesadzasz, sam gram na CRT (na kablu RGB) i wiem że da radę odczytać napisy, a na pewno je zauważyć
a Greg pokazuje skrót do Paradise Plaza
mord00k
13 11 2006, 10:13

Wesker... to ja nie wiem czego ty od gier wymagasz... Już niedługo u mnie w czytniku Dead Rising
Lord Tidek
13 11 2006, 16:05
QUOTE(Diabeu @ 13 11 2006, 10:29)

zdeka przesadzasz, sam gram na CRT (na kablu RGB) i wiem że da radę odczytać napisy, a na pewno je zauważyć
Ale ty może n ie masz wady wzroku

i nie jesteś krótko widzem

A co do Weskera, no zawsze się znajdzie rodzynek

Nie rozumiem czemu niegrywalna ??
jestem krótkowidzem, tylko 0,5 ale mam
a do grania to czasem zakładam zerówki jak do pracy przy kompie
jednemu kumplowi też DR nie podeszło, stwierdził że nudna gra - jego prawo
no ja dzis dopiero zaczynam zabawe z Dead Rising, no ale lepiej pozno jak wcale...
gierka warka kasy bo jak sie przjrzy sie gierce dluzej to moze stac sie monotonna
szkieli
13 11 2006, 19:16
Ja wczoraj grałem w dead rising i zabiłem około 1040 zombie stylem karate.
I jakie było moje zdziwienie k.... jak po przekroczeniu 1000 nie dostałem obiecanych przez Capcom 20 puntów. O co chodzi? Miał ktoś coś takiego?
A na pewno używałeś do tego tylko rąk/nóg? Na przykład zombiaki zabite przy rzucaniu w nich innymi nie liczą się.
mord00k
13 11 2006, 19:32
Hmm... dziś se obejrzałem achivmenty wszystkie do DR.... Ta gra starczy mi na dłuuugooo.

^^
Lord Tidek
13 11 2006, 21:34
Ja dziś skończyłem grę po raz drugi i zdobyłem true ending

teraz trzeba sie wziąść za nowy mode i zdobyć te 30 achivmentów co mi zostały
el torrnado
13 11 2006, 21:45
Orientuje się ktoś gdzie można w Warszawie kupic tanio DR? Chce kupic jak najtaniej a słyszałem ze można juz od 99zł

z góry dziękuje
Matriks_1111
13 11 2006, 21:54
A ja ciągle czekam na jakąś dobrą okazję (czytaj: dobrą cenę) do zakupu tej gierki. Macie może jakieś namiary, gdzie dostanę ją najtaniej? Dobrze będzie dostać nówkę
QUOTE(wrog @ 13 11 2006, 19:26)

A na pewno używałeś do tego tylko rąk/nóg? Na przykład zombiaki zabite przy rzucaniu w nich innymi nie liczą się.
skoro mu nie zaliczyło to na pewno dużo rzutów stosował, a tu tylko ciosy plus jump kick/roundhouse, dobicie, double lariat i karate chop działają
Boomerang
14 11 2006, 13:35
Głupie pytanie, ale czy to tak ma byc, że rozmowy np. telefoniczne z Otisem to tylko tekst bez lektora ? Mnie lektor włącza sie tylko przy cut scenkach. troche to głupie.
QUOTE(szkieli @ 13 11 2006, 19:16)

Ja wczoraj grałem w dead rising i zabiłem około 1040 zombie stylem karate.
I jakie było moje zdziwienie k.... jak po przekroczeniu 1000 nie dostałem obiecanych przez Capcom 20 puntów. O co chodzi? Miał ktoś coś takiego?
jak pisal Diabeu - nie wszsytko liczy sie jako 'barehanded'.
mi zaliczylo dopiero w okolicy 1200. zawsze sie zdazy ze niechcacy kogos rzucisz itp.
mord00k
14 11 2006, 13:43
Ej, jak rozbudowane jest demko DR? Bo nie wiem czy ściągać czy lepiej coś innego?
Boomerang, tak ma być
mord00k, w demku masz tylko Paradise Plaza
mord00k
14 11 2006, 13:51
Aaa no to i tak spoko. Ale jakieś ograniczenie czasowe czy cuś

?
kwadrans czasu na zabawę, przejście do innej częsci mapy lub też kina / magazynu aktywuje cutscenkę i automatycznie kończy demko
mord00k
14 11 2006, 14:14
Aha no to trochę mi starczy

A potem się chyba za DA demko wezmę.
Matriks_1111
14 11 2006, 15:08
A ja dzisiaj zakupiłem swój egzemplarz tej gierki

Żeby nie było, to wasza wina... tyle pisaliście o tej gierce, że aż nie wytrzymałem i dorwałem ją dzisiaj (ostatnia kopia w Empicu

).
No to teraz znikam na dobre kilkadziesiąt godzin
na allegro sa za ok 100 lub ponad a w Empliku za 140 jak i w MM
Matriks_1111
14 11 2006, 16:21
QUOTE(signap @ 14 11 2006, 15:25)

na allegro sa za ok 100 lub ponad a w Empliku za 140 jak i w MM
Nówkę znajdziesz na allegro za 120-130 zł, doliczając wysyłkę w sumie wychodzi na to samo

Kurde... ta gierka ma klimat
Nie kapuje ,czyli zeby zdobyc achivmenta za 1000 zabityych zombie musze je zabijac nie uzywając broni ? Mam nadzieje ze tak nie jest w przypadku zabiciu 50,000
Wystarczy czytać opisy achievementów żeby wiedzieć co i jak... My piszemy o Karate Champ a nie o tym za 1000 zabitych.
50k mozna juz dowolnie ich zabic - jak karate to ile czasu by to komus zajelo...
Boomerang
15 11 2006, 11:34
Czym nakarmić Antka ? Noszę mu różne żarcie i za każdym razem fabuła tajemnicy mi sie sypie.
Dorian Gray
15 11 2006, 11:36
Ke ?

Jakiego Antka ?
Boomerang
15 11 2006, 14:00
W pewnym momencie, jak przynosisz murzynowi lekarstwo jest telefon od otisa, że jakiś Antoni chce jeść. Może to jest tylko wtedy jak pozbierasz całe żarcie przed wyjściem ze stróżowki ?
Dorian Gray
15 11 2006, 14:16
Chodzi ci o tego grubasa co się zabarykadował w barze na Paradise Plaza? Ja go olałem, niech zdycha z głodu

Na pewno nie jest on potrzebny do skończenia głównego wątku. W opcjach powinieneś miec pokazane gdzie i o której startuje następny Case. Z tego co pamiętam to musisz pokonać potem Isabelę przed spożywczakiem w North Plaza
w knajpie siedzi Ronald (czy jakoś tak) i wystarczy dać mu placek z restauracji na piętrze, potem ten sam typ grozi buntem jeśli nie zeżre czegoś - to mu możesz przynieść nawet jabłko - chyba wiesz jak się daje przedmioty cywilom?
kufa, nie kojarzę cywila o imieniu Antoni (nie ma to jak precyzyjne informacje w pytaniu)
QUOTE(Diabeu @ 15 11 2006, 14:31)

w knajpie siedzi Ronald (czy jakoś tak) i wystarczy dać mu placek z restauracji na piętrze, potem ten sam typ grozi buntem jeśli nie zeżre czegoś - to mu możesz przynieść nawet jabłko - chyba wiesz jak się daje przedmioty cywilom?
kufa, nie kojarzę cywila o imieniu Antoni (nie ma to jak precyzyjne informacje w pytaniu)
Antoniego na pewno nie ma, a Ronio zrobi bunt jak ktoś jeszcze będzie z nim w pokoju (dopowiadam żeby zaraz się ktoś nie zaczął skarżyć, że jego Ronald się nie buntuje

).
Boomerang
16 11 2006, 08:31
Sorki za brak precyzji. Oczywiście nie Antoni. A mnie się czas kończył po prostu i kojarzyłem to z grubasem. Dzięki za odpowiedzi. Olałem fabułę. Zdobywam skila i czekam na helikopter. Zacznę jeszcze raz.
cywile nie mają wpływu na fabułę przecież
Boomerang
16 11 2006, 14:49
Ale nie zdążyłem na 11 na trzecią cześć fabuły i zrobiłem sejwa.
Gdzie znajdę opis działania mikstur ?
QUOTE(Boomerang @ 16 11 2006, 14:49)

Gdzie znajdę opis działania mikstur ?
np. na tym forum.
el torrnado
18 11 2006, 15:50
Pytanie: co chce Kent (forograf) od ciebie praktycznie na samym początku gry? Wiedział bym tylko nie moge rozczytać co on mówi
Matriks_1111
18 11 2006, 16:09
QUOTE(el torrnado @ 18 11 2006, 15:50)

Pytanie: co chce Kent (forograf) od ciebie praktycznie na samym początku gry? Wiedział bym tylko nie moge rozczytć co on mówi

Jak dobrze zrozumiałem to trzeba robić mu zdjęcia i wyciągać odpowiednią ilość PP. Na początek to jest chyba 500, a potem 700 pkt. Nie wiem jak długo trwa ta zabawa, bo mi się bateria w aparacie rozładowała i tyle było zabawy z tą misją
mord00k
18 11 2006, 16:40
3 foty trza zrobić. A mi 5 surviviorów przez tych debili w jeepie zgineło.
Matriks_1111
18 11 2006, 16:53
QUOTE(mord00k @ 18 11 2006, 16:40)

3 foty trza zrobić. A mi 5 surviviorów przez tych debili w jeepie zgineło.
Ale jakieś 3 konkretne? Ja mu chyba 20 nacykałem i mi się bateria wyładowała

Teraz jeszcze nowej trzeba szukać...
mord00k
18 11 2006, 19:49
Pierwsze w momencie jak on robie zdjęcie. 2 jak robi ten znak yes yes yes . A trzecie jak atakuje. Baterie są na parterze
Matriks_1111
19 11 2006, 01:26
Dzięki za radę

Trzeba będzie to zaliczyć następnym razem
Dostaje się za to jakiś achievement?
Piechol_Jr
19 11 2006, 08:45
Nai, nie ma achievmenta, ale jest nastepne zadanie od Kenta.
Jak będziesz chciał zdobyć później achviementa Full Set to musisz zaliczyć wszystkie zadania od Kenta
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.