Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dead Rising
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
jiloo
QUOTE(wrog @ 12 11 2006, 15:54) *

Zniszczcie im brykę, to się nie powinni pojawić. Jak masz 5 survivorów i nie chcesz się z nimi bawić, to przeleć dookoła parku jakoś, da radę tak.

dranie sa uparte. rozwalilem im bryke i tez wrocili. jedtyne wyjscie to biec dookola parku.
jiloo
QUOTE(buzra102 @ 11 11 2006, 23:01) *

Właśnie się nieźle zdenerwowałem grając w Dead Rising. Czasami daję grać mojemu młodszemu bratu (dołożył do gierki i niech się szkoli smile.gif), ale ma dopiero 13 lat, więc nie wszystko rozumie po angielsku. Dzisiaj zaczął sam grać w momencie, gdy z tym ciemnoskórym agentem w głównym holu trzeba zabić tego psychopatę ze snajperką (case 2). Pokonał go bezproblemu z tego, co mi później opowiadał. Następnie trzeba jak najszybciej przynieść lekarstwo rannemu agentowi z supermarketu. Ma się na to określony czas. Chyba do 11 am. A mój kochany brat w tym czasie zamiast wykonywać zadanie bawił się kataną i robił zadymę. Oczywiście kończąc grę zapisał jedyny stan przed walką z psycholem. Wróciłem do domu wieczorem. Odpaliłem gre i teraz już w żaden sposób nie mogę wykonać wątku głównego - już dawno się spóźniłem. Muszę teraz zacząć od początku -> masakra. Słuchajcie nie ma jakiegoś wyjścia, aby mieć dwa save'y nie posiadając dodatkowo memory card ?

nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.
jestes na samym poczatku gry, zaczniesz jeszcze raz i po sprawie. a te statyski ktore juz zdobyles zostana.
pomysl sobie jak bys sie wkurzyl jakbys byl juz gdzies w okolicy trzeciego dnia.
Piechol_Jr
QUOTE(jiloo @ 12 11 2006, 16:26) *

QUOTE(wrog @ 12 11 2006, 15:54) *

Zniszczcie im brykę, to się nie powinni pojawić. Jak masz 5 survivorów i nie chcesz się z nimi bawić, to przeleć dookoła parku jakoś, da radę tak.

dranie sa uparte. rozwalilem im bryke i tez wrocili. jedtyne wyjscie to biec dookola parku.

A ja sobie inaczej poradzilem... Poprostu skrot po zabicu Adama crazy clowna smile.gif
I dzisiaj zdarzyla sie bardzo denerwująca rzecz: Zaraz po tym jak Brad zamienil sie w zombiaka polecialem do niego z aparatem ale okazalo sie ze nie mam w nim baterii... Ale niefart... Ale gra i tak jest boska smile.gif
Lord Tidek
Te, a ja mam jeszcze jeden problemik bo pokonałem tego clowna, ale tez gość(greg) co miał mi pokazac skrót stoi w łazience i nic nie robi, weżcie mi powiedzcie co zrobić z tym fantem bo może czegoś nie doczytałem bo gram na CRT i mam zrabane napisy wacko.gif
wrog
Było już o tym, wskocz na umywalkę - zobaczysz napis podchodząc do lustra przy ścianie.
Albert Wesker
nudna, schematyczna, niegrywalna - oto moja opinia o tym tytule
Diabeu
QUOTE(Tidusus @ 12 11 2006, 20:12) *

Te, a ja mam jeszcze jeden problemik bo pokonałem tego clowna, ale tez gość(greg) co miał mi pokazac skrót stoi w łazience i nic nie robi, weżcie mi powiedzcie co zrobić z tym fantem bo może czegoś nie doczytałem bo gram na CRT i mam zrabane napisy wacko.gif

zdeka przesadzasz, sam gram na CRT (na kablu RGB) i wiem że da radę odczytać napisy, a na pewno je zauważyć

a Greg pokazuje skrót do Paradise Plaza
mord00k
blink.gif Wesker... to ja nie wiem czego ty od gier wymagasz... Już niedługo u mnie w czytniku Dead Rising wub.gif
Lord Tidek
QUOTE(Diabeu @ 13 11 2006, 10:29) *

zdeka przesadzasz, sam gram na CRT (na kablu RGB) i wiem że da radę odczytać napisy, a na pewno je zauważyć

Ale ty może n ie masz wady wzroku tongue.gif i nie jesteś krótko widzem dry.gif

A co do Weskera, no zawsze się znajdzie rodzynek tongue.gif Nie rozumiem czemu niegrywalna ??
Diabeu
jestem krótkowidzem, tylko 0,5 ale mam

a do grania to czasem zakładam zerówki jak do pracy przy kompie

jednemu kumplowi też DR nie podeszło, stwierdził że nudna gra - jego prawo
n1n3r
no ja dzis dopiero zaczynam zabawe z Dead Rising, no ale lepiej pozno jak wcale...
signap
gierka warka kasy bo jak sie przjrzy sie gierce dluzej to moze stac sie monotonna confused.gif
szkieli
Ja wczoraj grałem w dead rising i zabiłem około 1040 zombie stylem karate.
I jakie było moje zdziwienie k.... jak po przekroczeniu 1000 nie dostałem obiecanych przez Capcom 20 puntów. O co chodzi? Miał ktoś coś takiego?
wrog
A na pewno używałeś do tego tylko rąk/nóg? Na przykład zombiaki zabite przy rzucaniu w nich innymi nie liczą się.
mord00k
Hmm... dziś se obejrzałem achivmenty wszystkie do DR.... Ta gra starczy mi na dłuuugooo. biggrin.gif ^^
Lord Tidek
Ja dziś skończyłem grę po raz drugi i zdobyłem true ending happy.gif teraz trzeba sie wziąść za nowy mode i zdobyć te 30 achivmentów co mi zostały tongue.gif
el torrnado
Orientuje się ktoś gdzie można w Warszawie kupic tanio DR? Chce kupic jak najtaniej a słyszałem ze można juz od 99zł mellow.gif z góry dziękuje
Matriks_1111
A ja ciągle czekam na jakąś dobrą okazję (czytaj: dobrą cenę) do zakupu tej gierki. Macie może jakieś namiary, gdzie dostanę ją najtaniej? Dobrze będzie dostać nówkę wink.gif
Diabeu
QUOTE(wrog @ 13 11 2006, 19:26) *

A na pewno używałeś do tego tylko rąk/nóg? Na przykład zombiaki zabite przy rzucaniu w nich innymi nie liczą się.

skoro mu nie zaliczyło to na pewno dużo rzutów stosował, a tu tylko ciosy plus jump kick/roundhouse, dobicie, double lariat i karate chop działają
Boomerang
Głupie pytanie, ale czy to tak ma byc, że rozmowy np. telefoniczne z Otisem to tylko tekst bez lektora ? Mnie lektor włącza sie tylko przy cut scenkach. troche to głupie.
jiloo
QUOTE(szkieli @ 13 11 2006, 19:16) *

Ja wczoraj grałem w dead rising i zabiłem około 1040 zombie stylem karate.
I jakie było moje zdziwienie k.... jak po przekroczeniu 1000 nie dostałem obiecanych przez Capcom 20 puntów. O co chodzi? Miał ktoś coś takiego?

jak pisal Diabeu - nie wszsytko liczy sie jako 'barehanded'.
mi zaliczylo dopiero w okolicy 1200. zawsze sie zdazy ze niechcacy kogos rzucisz itp.
mord00k
Ej, jak rozbudowane jest demko DR? Bo nie wiem czy ściągać czy lepiej coś innego?
Diabeu
Boomerang, tak ma być

mord00k, w demku masz tylko Paradise Plaza
mord00k
Aaa no to i tak spoko. Ale jakieś ograniczenie czasowe czy cuś wink.gif?
Diabeu
kwadrans czasu na zabawę, przejście do innej częsci mapy lub też kina / magazynu aktywuje cutscenkę i automatycznie kończy demko
mord00k
Aha no to trochę mi starczy smile.gif A potem się chyba za DA demko wezmę.
Matriks_1111
A ja dzisiaj zakupiłem swój egzemplarz tej gierki tongue.gif

Żeby nie było, to wasza wina... tyle pisaliście o tej gierce, że aż nie wytrzymałem i dorwałem ją dzisiaj (ostatnia kopia w Empicu tongue.gif).

No to teraz znikam na dobre kilkadziesiąt godzin ninja.gif
signap
na allegro sa za ok 100 lub ponad a w Empliku za 140 jak i w MM
Matriks_1111
QUOTE(signap @ 14 11 2006, 15:25) *

na allegro sa za ok 100 lub ponad a w Empliku za 140 jak i w MM

Nówkę znajdziesz na allegro za 120-130 zł, doliczając wysyłkę w sumie wychodzi na to samo wink.gif

Kurde... ta gierka ma klimat biggrin.gif
Gasei
Nie kapuje ,czyli zeby zdobyc achivmenta za 1000 zabityych zombie musze je zabijac nie uzywając broni ? Mam nadzieje ze tak nie jest w przypadku zabiciu 50,000 huh.gif
wrog
Wystarczy czytać opisy achievementów żeby wiedzieć co i jak... My piszemy o Karate Champ a nie o tym za 1000 zabitych.
signap
50k mozna juz dowolnie ich zabic - jak karate to ile czasu by to komus zajelo...
Boomerang
Czym nakarmić Antka ? Noszę mu różne żarcie i za każdym razem fabuła tajemnicy mi sie sypie.
Dorian Gray
Ke ? mellow.gif Jakiego Antka ?
Boomerang
W pewnym momencie, jak przynosisz murzynowi lekarstwo jest telefon od otisa, że jakiś Antoni chce jeść. Może to jest tylko wtedy jak pozbierasz całe żarcie przed wyjściem ze stróżowki ?
Dorian Gray
Chodzi ci o tego grubasa co się zabarykadował w barze na Paradise Plaza? Ja go olałem, niech zdycha z głodu tongue.gif Na pewno nie jest on potrzebny do skończenia głównego wątku. W opcjach powinieneś miec pokazane gdzie i o której startuje następny Case. Z tego co pamiętam to musisz pokonać potem Isabelę przed spożywczakiem w North Plaza
Diabeu
w knajpie siedzi Ronald (czy jakoś tak) i wystarczy dać mu placek z restauracji na piętrze, potem ten sam typ grozi buntem jeśli nie zeżre czegoś - to mu możesz przynieść nawet jabłko - chyba wiesz jak się daje przedmioty cywilom?

kufa, nie kojarzę cywila o imieniu Antoni (nie ma to jak precyzyjne informacje w pytaniu)
wrog
QUOTE(Diabeu @ 15 11 2006, 14:31) *

w knajpie siedzi Ronald (czy jakoś tak) i wystarczy dać mu placek z restauracji na piętrze, potem ten sam typ grozi buntem jeśli nie zeżre czegoś - to mu możesz przynieść nawet jabłko - chyba wiesz jak się daje przedmioty cywilom?

kufa, nie kojarzę cywila o imieniu Antoni (nie ma to jak precyzyjne informacje w pytaniu)

Antoniego na pewno nie ma, a Ronio zrobi bunt jak ktoś jeszcze będzie z nim w pokoju (dopowiadam żeby zaraz się ktoś nie zaczął skarżyć, że jego Ronald się nie buntuje smile.gif ).
Boomerang
Sorki za brak precyzji. Oczywiście nie Antoni. A mnie się czas kończył po prostu i kojarzyłem to z grubasem. Dzięki za odpowiedzi. Olałem fabułę. Zdobywam skila i czekam na helikopter. Zacznę jeszcze raz.
Diabeu
cywile nie mają wpływu na fabułę przecież
Boomerang
Ale nie zdążyłem na 11 na trzecią cześć fabuły i zrobiłem sejwa.

Gdzie znajdę opis działania mikstur ?
jiloo
QUOTE(Boomerang @ 16 11 2006, 14:49) *

Gdzie znajdę opis działania mikstur ?

np. na tym forum.
el torrnado
Pytanie: co chce Kent (forograf) od ciebie praktycznie na samym początku gry? Wiedział bym tylko nie moge rozczytać co on mówi wink.gif
Matriks_1111
QUOTE(el torrnado @ 18 11 2006, 15:50) *

Pytanie: co chce Kent (forograf) od ciebie praktycznie na samym początku gry? Wiedział bym tylko nie moge rozczytć co on mówi wink.gif

Jak dobrze zrozumiałem to trzeba robić mu zdjęcia i wyciągać odpowiednią ilość PP. Na początek to jest chyba 500, a potem 700 pkt. Nie wiem jak długo trwa ta zabawa, bo mi się bateria w aparacie rozładowała i tyle było zabawy z tą misją sad.gif
mord00k
3 foty trza zrobić. A mi 5 surviviorów przez tych debili w jeepie zgineło.
Matriks_1111
QUOTE(mord00k @ 18 11 2006, 16:40) *

3 foty trza zrobić. A mi 5 surviviorów przez tych debili w jeepie zgineło.

Ale jakieś 3 konkretne? Ja mu chyba 20 nacykałem i mi się bateria wyładowała sad.gif Teraz jeszcze nowej trzeba szukać...
mord00k
Pierwsze w momencie jak on robie zdjęcie. 2 jak robi ten znak yes yes yes . A trzecie jak atakuje. Baterie są na parterze
Matriks_1111
Dzięki za radę wink.gif Trzeba będzie to zaliczyć następnym razem wink.gif

Dostaje się za to jakiś achievement?
Piechol_Jr
Nai, nie ma achievmenta, ale jest nastepne zadanie od Kenta.
Hlipo
Jak będziesz chciał zdobyć później achviementa Full Set to musisz zaliczyć wszystkie zadania od Kenta
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.