QUOTE(Tidusus @ 7 11 2006, 16:12)

Ale nie mam tej piły bo nie pokonałem adama, bo mi się nie chciało

Przeciez ta locha jest chyba najprostszym bossem w grze. Mozesz sie nawet pokusic o spitfire i zaplucie jej na smierc.
Lord Tidek
20 11 2006, 13:03
QUOTE(Kali @ 20 11 2006, 03:22)

QUOTE(Tidusus @ 7 11 2006, 16:12)

Ale nie mam tej piły bo nie pokonałem adama, bo mi się nie chciało

Przeciez ta locha jest chyba najprostszym bossem w grze. Mozesz sie nawet pokusic o spitfire i zaplucie jej na smierc.
mówisz teraz o Adamie czy o Ten policjantce

Adam faktycznie jest prosty a z ta babką miałem już jednak problemy
Boomerang
20 11 2006, 14:40
po zabiciu Adama jego piła jest rewelacyjna. Z gazetką przedłużającą życie ostrych narzędzi ciachnąłem nią praktycznie reszte bosów + snajperów :-)
SPOJLERY
Bez zrobionej fabuły miałem zakończenie B. Następnym razem zrobiłem fabułę do końca a ten kretyński pilot mnie nie widział mimo, że czekałem na niego koło lądowiska. Wyskoczyło mi zakończenie C takie jakbym nie zdążył na dach. Czy trzeba czekać na lądowisku bezpośrednio ? myślałem że wystarczy stać na dachu obok lądowiska. W międyczasie uciekłem z niewoli komandosów, ale zdążyłem na dach. Byłem godzinię przed czasem.
Pomocy
żeby otrzymać A to musisz na 2h przed odlotem spotkać się z Izabellą, dzwoni na "komórę" w tym celu do ciebie
Boomerang
20 11 2006, 15:01
Jasne, tylko, że pomyliłem kryjówkę z dyżurką :-) Dzięki.
No to jadę trzeci raz od nowa :-) Może więcej ludzi uratuję.
Zabijam więźniów, niszcze im jeepa a mimo to się odradzają. Jak to możliwe ?
Piechol_Jr
20 11 2006, 15:14
QUOTE(Boomerang @ 20 11 2006, 15:01)

Zabijam więźniów, niszcze im jeepa a mimo to się odradzają. Jak to możliwe ?
Nie wiem, reinkarnacja?
Ale tak na serio, to srednio co 4 godziny sie pojawiaja od moment zabicia... Przynajmniej u mnie tak bylo.
oni tak mają Boomerang, regularna przeszkadzajka w parku
Lord Tidek
21 11 2006, 10:18
Te a mam pytanko, bo sciągnołem sobie z neta 8 strojów do Dead Rising i w pokoju ochrony jest tylko 6, wiecie może gdzie pozostałe 2 mogły sie pojawić ??
zassane stroje są w niebieskich szafkach, a one są chyba tylko w stróżówce
Lord Tidek
21 11 2006, 10:31
Też mi się tak wydaje że są one tylko w pokoju ochrony, no ale tam mam tylko 6 stroi a na dysku mam jak byk 8
3 są pod schodami, 3 są tak gdzie monitory, i 2 są bodajże z jednym z pomieszczeń sąsiadujących
o ile mnie pamięć nie myli
Mama pytanie czy zaraz po zakonczeniu "A" wlancza sie automatycznie Overtime Mode. Umnie po zakonczeniu moglem kontynuowac, musialem zebrac 10 roznych rzeczy zebym niestal sie Zombie wszedzie byly sily special forces i zalatwilem miska na czolgu, potem mialem koniec chyba to nie jest True Ending. Teraz w opcjach mam wybor
- 72 hour mode
- Overtime Mode
- znak nieskonczonosci i Mode co to za tryb Infinity Mode ?
Matriks_1111
24 11 2006, 18:18
Nie doszedłem do końca, ale czy dobiegłeś do helikoptera na czas?
Lord Tidek
24 11 2006, 18:22
Skoro miał szukać tych rzeczy aby nie stać się zombie i pokonał gościa na czołgu to napewno dobiegł do helikoptera.
Moglbym powiedziec teraz jaki helikopter ;] czyli Overtime Mode trzeba bedzie zaliczyc bo zadnego helikoptera puzniej nie bylo. zonk ;[
Matriks_1111
24 11 2006, 19:07
True Ending, jak dobrze wnioskuje jest wtedy, kiedy na czas (72 godziny od przylotu) dobiegniesz na dach centrum handlowego, skąd zabierze Cię helikopter
QUOTE(Matriks_1111 @ 24 11 2006, 19:07)

True Ending, jak dobrze wnioskuje jest wtedy, kiedy na czas (72 godziny od przylotu) dobiegniesz na dach centrum handlowego, skąd zabierze Cię helikopter

zle wnioskujesz.
jak bedziesz na dachu o 12am i wczesniej zalatwisz wszystko jak trza i o 10am pogadasz z Isabela to jest zakonczenie A.
SPOILER:
True jest jak zapobiegniesz staniu sie zombie zbierajac przedmioty i lapiac krolowe, a potem udasz sie do kanalu pod wierza w parku. dlaej nie wiem co, bo jeszcze nie skonczylem, ale true jest po tym. :SPOILER
Piechol_Jr
26 11 2006, 10:21
Wieko, dokladnie to co zrobiles to True Ending. Na ekranie z napisami przewijaja sie zombie w takim (pipi)m szeregu a w tle leci fajna muzyczka, to jest koniec True Ending. Więc teraz mozesz atakowac gre od nowa i robic wszystkie Scoopy ktorych poprzednio nie zdarzyles i atakowac Saint'a
QUOTE(Piechol_Jr @ 26 11 2006, 10:21)

Wieko, dokladnie to co zrobiles to True Ending. Na ekranie z napisami przewijaja sie zombie w takim (pipi)m szeregu a w tle leci fajna muzyczka, to jest koniec True Ending. Więc teraz mozesz atakowac gre od nowa i robic wszystkie Scoopy ktorych poprzednio nie zdarzyles i atakowac Saint'a
Dobrze wiedziec, teraz miskow rozjezdzam gdzie sie da, ale 53 tys to sporo miskow do wybicia jakby nie bylo.
Co to sa te "Scoopy" bo niewiem co to wogole jest, Saint'a gdzies cos o tym czytalem. Fajnie sie gra ale szkoda ze tak krotko sie czlowiek z nimi bawi, psychole fajni sa ale poznac ich blizej nie chcialem i jaks tak wyszlo ze byli nachalni to sie ich pojechalo ta pila Adama.
Scoop to info o ocalałych, najczęsciej dostajesz je przez krótkofalówkę
a 53k zombies to wytniesz w tunelach
Lord Tidek
28 11 2006, 09:41
QUOTE(Diabeu @ 28 11 2006, 10:22)

...a 53k zombies to wytniesz w tunelach
Polecam pojeżdzić tam tym Hummerem co zostaje po więźniach
w tunelach masz 2 auta a na parkingu 1, odpowiednia trasa przejazdu i w półtorej doby masz zrobione
QUOTE(Diabeu @ 28 11 2006, 09:44)

w tunelach masz 2 auta a na parkingu 1, odpowiednia trasa przejazdu i w półtorej doby masz zrobione
i nawet lepiej zaczac nieco pozniej niz pierwszego dnia. z kazdym dniem liczba zombiakow wzrasta i jak pozniej zaczniesz to w krotszym czasie nabijesz licznik.
Dokladnie ja wziolem sie do tego od samego pocatku i idzie jakos ale po 1 - 2 dniach idzie to znacznie szybciej albo mi sie zdaje. Szkoda ze te samochody tak szybko padaja.
Piechol_Jr
28 11 2006, 17:54
Totalnie zadziwia mnie ta gra... mial ktos przygode z fotografem maniakiem?
Np, jak mialem spotkac sie z nim na ostateczny pojedynek, to za pierwszym razem przyszedlem na styk, a za drugim dokladnie o wyznaczonym czasie, to filmik juz byl inny i sama walka tez... No nbormalnie zadziwia mnie to...
Ja mialem koles jest pokrecony, na poczatku myslalem ze bedzie mozna go uratowac ale potem kolesiowi odwalilo i jak zawsze pila i poszli.
SniperWolf
30 11 2006, 17:56
Czy wma też zagineły uratowane osby które znajdowały się w pierwszym pokoju po lewo w Security Room. To błąd gry ? A propo jak doprowadzić do walki z fotografem(Kent), jak ja grałem to wyśmiał moje zdjęcia i odszedł.
jak zaliczysz pierwsze zadanie od Kenta (foty o odpowiedniej wartości punktowej) to na drugi dzień o 12 musisz pokazać mu porządne erotica (bodajże min. 500 pkt), przy trzecim spotkaniu masz zadymę
czy te psychole w zoltych przeciwdeszczowkach (

) i zielonych maskach (kulfona

) bede juz w calym markecie az do konca gry

czy jak zabije ich przywodce to juz ich nie bedzie
Kaczuszki? nie do końca, nawet Cult Leadera nie musisz kasować by znikli - ale to chyba dopiero w 3 dzień się dzieje
Dokladnie oni po jakims czase znikaja i niema sie z nimi stycznosci do konca gry.
Wydaje mi się, że znikają po zakończeniu scoopa Cult Leader - rozpoczyna się chyba o północy trzeciego dnia i trwa co najmniej kilka godzin. Stawiałbym, że żółtków nie ma mniej więcej od 5-6 rano - jeśli oczywiście nie wybierzemy się do kina.
buzra102
1 12 2006, 22:55
Mam problem z Butcherem (ostatni case 3 dnia, 17lvl). Najczęściej brakuje mi czasu, aby zabić rzeźnika, zanim zginie Carlito. Zabieram, ze sobą sześć pistoletów i ostrzeliwuję go z daleka. Walka w zawarciu kończy się zawiśnięciem na haku. Macie jakieś porady ?
Lord Tidek
1 12 2006, 23:05
ja go nożami załatwiłem

a jak cie wsadzi na hak to przecierz mozna się wyrwac z tego (z tego co pamiętam to tak samo jakby cię zombie złapał, czyli machasz analogiem)
17 lvl, i wszystko jasne - twój Frank to cieć barowy, i dlaczego nie masz w kieszeni shotguna? pistoletem to mu możesz pryszcze wyciskać - zanim mu dowalisz to weź się przynajmniej wyposaż odpowiednio (katana, piła Adama, shotgun)
QUOTE(SniperWolf @ 30 11 2006, 19:56)

Czy wma też zagineły uratowane osby które znajdowały się w pierwszym pokoju po lewo w Security Room. To błąd gry ?
Widocznie nie spełniłeś jakieś zachcianki jednej z uratowanych osób.
Boomerang
4 12 2006, 08:42
Piła adama A najlepiej dwie. Najlepsza broń w grze. Bez żadnego problemu załatwiasz Rzeźnika. Na wyższym levelu wystarczą dwa cięcia :-)
SniperWolf
4 12 2006, 17:57
SPOILER
Ile jest zakończeń w grze? Prosiłbym o krótki opis każdego z nich.
Co za osoby kryją się pod numerami 21, 36, 37, 38, 39, 65, 67, 68, 69 i 76, gdzie i kiedy moge je znaleźć?
Czy da się uratowć kogoś z tych osób: Jessi, Brad, podpalacz, Greg(ochroniarz porwany przez Adama, po uwolnieniu go chowa się w toalecie, a potem ginie)?
http://x360.onlinecenter.pl/index.php?opti...&Itemid=191Tutaj masz imiona osób i ich numery. Co do tego czy da się uratować Brada i resztę ekipy to sprawdź w oddzielnym poradniku do achviementsa Saint. Tam jest wszystko napisane, do którego momentu trzeba ciągnąc fabułę tak żeby oni zostali zaliczeniu do uratowanych.
A co do zakończeń do gdzieś w temacie już o nich było.
ranaghar
4 12 2006, 19:54
Jak zestrzelić helikopter, który pojawia się na ok. 12 godzin przed końcem 72 hour mode (w overtimed też jest)? Próbuję trafić pilota lub śmigło na ogonie, ale jest to dosyć trudne. Jak widze helikopter, to znaczy, że on też mnie widzi i zaczyna latać w tą i z powrotem i nawala do mnie - weź go wtedy traf

Oczywiście chce go zestrzelić dla achievmenta
nie wiem czy było pisane w tym temacie ale jak zostawi się konsole przez jakiś czas na title screenie, odpalają się różne dość długie scenki
Sprawa helikopteru byla tu omawiana, wlez na czerwony daszek w "parku" i nawalaj w kokpit pilota ze spluwki od oddzialow specjalnych.
QUOTE(ping182 @ 4 12 2006, 22:27)

nie wiem czy było pisane w tym temacie ale jak zostawi się konsole przez jakiś czas na title screenie, odpalają się różne dość długie scenki
W recenzji o tym pisalem - nie tyle scenki, co pre-intro do DR.
Lord Tidek
5 12 2006, 07:10
QUOTE(ping182 @ 5 12 2006, 00:27)

Ciesz się że to nie scenki zgołymi babami (chociaz pewnie byś wolał te drugie

)Kali wspominał o tym w recenzji, to jest pre intro, taki klimatyczny wstep
QUOTE(Tidusus @ 5 12 2006, 07:10)

QUOTE(ping182 @ 5 12 2006, 00:27)

Ciesz się że to nie scenki zgołymi babami (chociaz pewnie byś wolał te drugie

)Kali wspominał o tym w recenzji, to jest pre intro, taki klimatyczny wstep

pół żywe gołe baby to tak średnio mnie rajcują
ważne że ciepłe

co do helikoptera to styka seria w szybę od strony pilota, z karabinku rzecz jasna (daszek jest zbędny)
el torrnado
7 12 2006, 13:41
Czy ktoś wie w której księgarni i jak sie nazywa trzecia książka którą dopakuje piłe Adama

(dwie pierwsze znalazłem w księgarni w Paradise Plaza)
Wonderland Plaza, tam gdzie siedzi dwóch japońców - książka o seryjnych mordercach
Wiem, że już pewnie to było, przeglądałem ten temat od początku, przy 7 stronie postanowiłem zapytać. Jak poradzić sobie z tymi pajacami w jeepie?? Jak tylko mnie zobaczą to nie odpuszczają i nawet się ruszyć nie mogę (o wycelowaniu nie wspomnę) bo nawalają we mnie z działa. Raz udało mi się zabić tego frajera od działka ale jak wracałem za kilkanaście minut spowrotem to znowu żył. PLEASE HELP.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.