Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dead Rising
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
jiloo
QUOTE(MasterShake @ 9 01 2007, 11:03) *

demo sciagnij i juz XD

niestety demo to slaby przyklad. wiele osob zrazilo sie po demnie bo oferuje tylko prosta sieczke zombie. demo pokazuje tylko ilosc wrogow i interkacje ze srodowiskiem.
pelna gra oferuje o wiele wiecej. sedno jest takie, ze im dalej w gre tym bardziej zombiakow trzeba unikac, a nie zabijac. nie ma na to czasu, a i skubance sa silniejsze i szybsze.

@maciek88: moim zdaniem znajdziesz wszsytkie elementy o ktore pytales. a po szczegoly odsylam do jakiejs recenzji.
maciek88
demko jakies szczegolne nie bylo, a PE kupuje nieregularnie i nie mam numeru z recenzja tej gry. tak czy inaczej zamowilem.
Diabeu
to może ta recka ci pomoże
snakeeater
According to EGM's rumour section, Microsoft has negociated a deal with Capcom to make Dead Rising 2 an exclusive to XBOX 360. EGM has quite a good record with their rumours turning out to be true, and ad to that the fact that the original Dead Rising sold well on 360, then there is a good chance of this happening.
maciek88
gdzies byl nius, ze Sony tez stara sie o takiego exclusive'a, co bylo zreszta pewnikiem w przypadku obu platform. w nastepnej czesci stawiam na cale miasteczko...
Lord Tidek
QUOTE(maciek88 @ 10 01 2007, 15:20) *

gdzies byl nius, ze Sony tez stara sie o takiego exclusive'a, co bylo zreszta pewnikiem w przypadku obu platform. w nastepnej czesci stawiam na cale miasteczko...

A moze takie GTA ?? cały stan pełen zombie tongue.gif
signap
moze ktos opisac zakonczenia DR? chyba 5-6 ich jest
dyniel
sluchajcie moglby mi ktos powiedziec gdzie moge znalez nowe strojre ktore sciagnalem za pomoca live (np. Men In Black) ??
wrog
W szafkach w Security Room.
Diabeu
QUOTE(signap @ 12 01 2007, 09:44) *

moze ktos opisac zakonczenia DR? chyba 5-6 ich jest

Ending A Solve all cases, talk to Isabella at 10am, and return to the heleport at 12 pm on the 22nd
Ending B Don't solve all cases and be at the heliport on time
Ending C Solve all cases but do not talk to Isabella at 10am on the last day
Ending D Be a prisoner of the special forces at 12 pm on the 22nd
Ending E Dont be at the helliport and dont solve all cases
Ending F Fail to collect all of Carlitos bombs on act 7-2

ciężko korzystać z gamefaqs, bardzo ciężko
maciek88
nie podeszla mi ta gra za bardzo. jeszcze dzis w nocy dam jej szanse, a jesli nie okaze sie zbyt przekonywujaca to leci. wstepni juz w pchlim.
el torrnado
Witam.
Mam mały problem z achievementem PP Collector. Robiąc zdjęcia naklejkom które znalazłem na tej stornie http://picasaweb.google.com/oopoopoop/DeadRising napotkałem mały problem, a mianowicie już po sfotografowaniu wszystkich wlepek. Wcale nie dostałem achievementa za moje poświecenie. Nic. Postanowiłem wziaść rifla i biegać po wszystkich miejscach w których robiłem fotki wlepkom i upewniać sie czy aby na pewno na każdej wlepce jest czerwony ptaszek. I był.
A wiec mam dwa pytania.

arrow.gif question.gif Czy podczas fotografowania naklejki musi być w tym liczniku procentowym 100% czy może byc jakikolwiek?
arrow.gif question.gif Nie da sie chyba zapisać wszystkich fotek. Czyż nie?

pozdro600 cool.gif
Diabeu
strzeliłeś foty wszystkim furgonetkom stojącym w podziemiach? 5 sztuk jest
maciek88
a jednak warto sie bylo wstrzymac z narzekaniem. DR daje mnostwo frajdy. jest tez mocno irytująca. podziw mam dla ludzi, ktorzy zaliczaja wszystkie zadania blink.gif nie daje rady przeprowadzac tych wszystkich ofiar przez tlumy umarlakow, co wynika z reszta troche imo z niedopracowania gry. na plus mozna zaliczyc swobode - jesli nie podoba mi sie jakas menda to (pipi).ud bejem i zero konsekwencji. silna strona gry sa walki z bossami. wybijanie tych poje.bow to czysta przyjemnosc. no i kozackie przerywniki. fajowy tytuł.
Kali
QUOTE(el torrnado @ 15 01 2007, 00:24) *

Mam mały problem z achievementem PP Collector.

A masz dwie fotki z Movieland Annex (musisz dac sie zagazowac sekciarzom) oraz wieze zegarowa w parku pstryknieta z trzech roznych stron?
el torrnado
Mam wszystko... A może na jednym zdjęciu nie może być naraz dwóch naklejek PP? Tak zrobiłem w kinie z plakatami, ale na wszystkich wlepkach jest czerwony praszek że zaliczone blink.gif
Diabeu
można, mam tak wieżę i parę innych strzelonych

coś opuściłeś, nie ma bata stary
easye
Czy te zdjecia trzeba zachowywac, czy wystarczy je pstryknac ?
jiloo
QUOTE(easye @ 15 01 2007, 18:56) *

Czy te zdjecia trzeba zachowywac, czy wystarczy je pstryknac ?

pstryknac. nie da sie zachowac takiej ilosci.
Owiec
A ja mam pytanie - drugi raz mam case z naje.ywaniem Carlosa i drugi raz dostaje pier.olca ... Czy on zawsze jest taki kure.sko napakowany super duper broniami itd ?
Kali
Drugie starcie - znaczy sie snajperka, pachamama i do boju? smile.gif Quickstep + Small Chainsaw / Sledgehammer / katana lub inny mocny orez i goscia nie ma w przeciagu sekund.
Diabeu
quickstep obowiązkowo, jak nie masz piły Adama to styknie katana, dygaj zygzakiem do typa - jak się zbliżysz to zacznie uciekać aby oddać strzał, a ty go wtedy w plecy tnij
Owiec
Tak wiec ,skad wziasc te pily ? Zabilem tego po.ebanego Clowna ,ale pily sie skonczyly ;P Sa tam dalej kolo niego ? I co to ten quickstep ? Mam 10lv

EDIT:
Wytlumaczcie mi jak ten durny Zombie Ride robic ,bo mi wrog tlumaczyl ,ale nadal tak sobie wychodzi ;P
Diabeu
piły się spawnują koło wejścia do kolejki, weź do tego 3 ksiązki: entertainment, engineering (w księgarni pod knajpą w Paradise Plaza), serial killers (Wonderland, tam gdzie dwa japońce) i 2 piły starczają na całą grę

quickstep robisz w mikserze, np. ciacho i ten szajs do kawy

co z zombie ride? nie umiesz wejść typowi na plecy?
Kali
Kilka przydatny miksow na Quickstep:
Coffe Creamer + OJ (Orange Juice)
OJ + Frozen/Thawed Vegetables
Wine + prawie wszystko
Milk + Milk
Milk + Yoghurt
Ice Pops + Yoghurt

Zombie Ride: zachodzisz zobiaka od tylu, zblizszasz sie do niego i podskakujesz - Frank wdrapie sie mu na plecy. I tu mozesz skoczyc, lub zaczac chodzic po zombiakach.
easye
Skad moge wziac pelna liste ruchow i takich wlasnie ciekawostek, ktore mozna robic - jak w/w zombie ride ? smile.gif
ping
w swoich statystykach postaci masz
Owiec
Dzieki Kali ,dlatego mi nie wychodzilo - bo od przodu probowalem i zazwyczaj konczylo sie machaniem galki ,zeby sperniczyc smile.gif Dzisiaj po szkole ,sprobuje z tym chainsawami co Daiebeu mowisz ,ale juz mi sie ten pomysl podoba biggrin.gif
Diabeu
uzależnisz się od nich, przy wymaksowanym Franku każdy boss ginie po 2-3 hitach, zombiaki kroisz jak brokuły
z tymi książkami mają wytrzymałość x27

easye, w statusie masz takie coś jak Skills - każda zdobyta umiejętność jest opisana
easye
QUOTE(Diabeu @ 15 01 2007, 21:43) *

piły się spawnują koło wejścia do kolejki, weź do tego 3 ksiązki: entertainment, engineering (w księgarni pod knajpą w Paradise Plaza), serial killers (Wonderland, tam gdzie dwa japońce) i 2 piły starczają na całą grę

Znaczy sie, ze z tymi ksiazkami pily sie nie psuja ?
Diabeu
psują, ale wyrżniesz jakieś 3 tysiaki zanim ci padnie jedna
każda książka zwiększa wytrzymałość x3, 3x3x3=27
ping
QUOTE(Diabeu @ 16 01 2007, 09:55) *

uzależnisz się od nich, przy wymaksowanym Franku każdy boss ginie po 2-3 hitach, zombiaki kroisz jak brokuły
z tymi książkami mają wytrzymałość x27

easye, w statusie masz takie coś jak Skills - każda zdobyta umiejętność jest opisana

Megaman Buster czy coś o podobnej nazwie mocniejsze, tyle że jak z tym biegam, czuje się jakbym grał na kodach
Diabeu
nieporęczna to jest broń, piła Adama to sama przyjemność w krojeniu
Buster jako support do niej jest ideales
easye
A gdzie moge znalesc katane ? i czy ksiazki tez ja wzmacniaja ?
jiloo
jedna jest na markizie - wyskocz przez okno z Columbian Roastmasters w Paradise Plaza.
druga jest w sklepie Ropper's Blades obok supermarketu Seon's

niektore ksiazki ja wzmacjania. jak wezmiesz ksiazke do reki to mozesz w skill'ach sprawdzic na jakie sprzety ma wplyw. a jak chcesz pelna liste jaka ksiazka na co to polecam poszperac w gamefaqs.com. czytanie nie boli.
Kali
QUOTE(easye @ 16 01 2007, 14:42) *

A gdzie moge znalesc katane ? i czy ksiazki tez ja wzmacniaja ?

Nie pytaj sie o wszystko, gre sobie nieco popsujesz, stracisz przyjemnosc z odkrywania roznych rzeczy.

W kazdym badz razie z katana ci pomoge - masz w sumie chyba tylko trzy miejsca, gdzie mozna ten orez dorwac (pierwsze zdecydowanie najwazniejsze):

1) Paradise Plaza - Colombian Roastmasters (P202). Jak masz obok miksera polke z nieskonczona iloscia Orange Juice, to wyskocz przez okno tuz obok (te po prawej). Spadniesz na pomaranczowy daszek - respawnuja sie tu katany.

2) North Plaza - Ripper's Blades (N116) - praktycznie obowiazkowa miejscowka, jezeli przebywasz w tych okolicach. Nieskonczonosc katan - i nie tylko.

3) Entrance Plaza - Ned's Knick-Knackery (E205). Sklep z antykami - i masz tam nie tylko katany biggrin.gif

Jezeli zas chodzi o ksiazki, to katane wzmacnia Criminal Biography; swoja droga to kluczowa ksiazka, jezeli chodzi o wzmacnianie praktycznie wszystkich naprawde ostrych zabawek.

PS W razie czego: opis Dead Rising bedzie w najblizszym Poradniku Extreme.
Owiec
Faktycznie Small Chainsaw+3 ksiazki ,daja kopa ,ze hugo wafel ,teraz jade 2-oga albo 3-cia ,zaczynalem jak mialem 500 killsow ,teraz mam prawie 2,000 oO I 4 psychopatow za soba oO To jest boskie.
easye
QUOTE(Kali @ 16 01 2007, 17:20) *

PS W razie czego: opis Dead Rising bedzie w najblizszym Poradniku Extreme.

W takim razie po raz pierwszy w zyciu kupie poradnik Extreme smile.gif :
Blim
http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=35226

o lol, chyba komuś się bardzo nudziło wink.gif
Butcher
Myślałem, że rozwalenie 54.000 zombiaków w tunelach to będzie mordęga i wielki zieew, na szczęście wrzucenie na HDD paru CD Strapping Young Lad i Gorefest zmieniło zupelnie klimacik zabawy. Polecam własny OST przy tej czynności smile.gif
signap
http://www.youtube.com/watch?v=KfGWeul6U5w

DR w real life smile.gif
Matriks_1111
Hehe... nie ma co, ładnie kogoś porąbało tongue.gif

A tak z innej beczki. Kiedy będzie ten Poradnik Extreeme? smile.gif
Kali
Kiedy dokladnie? I dunno... Jest juz zamkniety, albo bedzie na dniach, wiec w kioskach w styczniu/lutym.

BTW: filmiki potega smile.gif

I covered wars
See you on the roof!
maciek88
QUOTE(Diabeu @ 13 01 2007, 11:25) *

Ending A Solve all cases, talk to Isabella at 10am, and return to the heleport at 12 pm on the 22nd

kiedy dostawalo sie info o spotkaniu z Izą o 10?
C1REX
Nie podobała mi się ta gra na początku, ale jak załapałem system zdobywania doświadczenia i ogólnie system gry, to mnie wessało.

Mocna gra.
nietomasz
Ej a gdzie są rozmieszczine karabiny w DR , nie pytam o UZi tylko o coś innego , podobno są jakieś potężniejsz bronie maszynowe ale nie wiem gdzie je znaleźć.
MasterShake
ma ktoś jakis sposob dobry na Carlito w furgonetce? Bo zaraz mnie cos doslownie strzeli przez typa
signap
@nietomasz
najlepsza bronia jest za zabicie ponad 50k zombie REAL MEGAMAN BUSTER czy cos takiego- bossow za 1 szotem sie zabija tongue.gif
potem dobrym gunem jest dzialko z jeepa od wiezniow lub karabinek od najemnikow ale to dopiero w pozniejszej czesci gry

@MasterShake
to b.latwy boss, strzelaj do niego jak uderzy w sciane
Diabeu
Carlito w tunelach można zlać, wystarczy wziąść motocykl - nawet jak mu dokopiesz to on i tak wróci więc szkoda czasu na walkę

maciek88, niewiele przed 10 masz "telefon" w tej sprawie, biegaj sobie np. po parku

World Rank: 398
PP Score: 5 321 756
muhuhuhuhu icon_twisted.gif
MasterShake
no to cacy XD a pozniej ze spraw czeka mnie jeszcze jakis psycho?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.