jaki level postaci masz? wszystkie umiejętności masz opisane w Skills
Matriks_1111
24 01 2007, 10:16
Eee... 2lvl

Dopiero zacząłem grać
Dorian Gray
24 01 2007, 10:30
UUUUUU to kiepsko, proponuję udać się do tuneli pod mollem i zrobić Zombie Genocidera. Level pójdzie ostro do góry no i Mega Man Buster ci wpadnie.
Matriks_1111
24 01 2007, 10:45
Na razie robię true ending (a przynajmniej staram się

). Najpierw jeszcze skończę GoW'a na Insane, a potem zabieram się ostro za DR
Nie wiecie, czy juz wyszedl poradnik Extrema do tej gry ?
Lord Tidek
24 01 2007, 13:47
Tak wogóle to wiadomo cokolwiek na temat powstania drugiej częsci ??
Dorian Gray
24 01 2007, 14:30
QUOTE(Tidusus @ 24 01 2007, 13:47)

Podobno ma być i podobno M$ sypnął groszem żeby tytuł pozostał Exlusivem na X0.
QUOTE(Matriks_1111 @ 24 01 2007, 10:16)

Eee... 2lvl

Dopiero zacząłem grać

to ty nic nie umiesz, na razie to graj sobie na luzie, ucz się i badaj Willamette Mall
jak urżniesz 50lvl to zacznie się prawdziwe granie
Lord Tidek
24 01 2007, 19:48
QUOTE(Dorian Gray @ 24 01 2007, 16:30)

QUOTE(Tidusus @ 24 01 2007, 13:47)

Podobno ma być i podobno M$ sypnął groszem żeby tytuł pozostał Exlusivem na X0.
No to fajnie, jeszcze gdyby padło jakieś konkretne info od Capcomu to by było zariąbiaszczo
no bylo niby tez info, ze rzekomo DR2 ma wyjsc tylko na PS3. Do czasu oficjalnych wiesci to mozna tylko plotkami sie zarzucac
ale nie w tym temacie, bo ubiję
Sam to pierwszy zrobie

Plotek, dywagacji i fanbojowych zagrywek, jakich w ostatnim czasie na forum jest bez liku, mam juz po uszy
Ma ktos albo wie ,ktore case TRZEBA przejsc ,zeby fabule zrobic ? Po tzw. najmniejszej linii oporu.
MasterShake
26 01 2007, 09:07
wszystkie?
QUOTE(Owiec @ 26 01 2007, 07:21)

Ma ktos albo wie ,ktore case TRZEBA przejsc ,zeby fabule zrobic ? Po tzw. najmniejszej linii oporu.
No tylko te, które pojawiają się na samej górze jak patrzymy na zegarek. Czasami jednak tak jest, że trzeba np. być w miejscu, gdzie strzałka pokazuje gdy akurat się kończy czas. Do tego momentu można czekać w miejscu lub zierać doświadczenie wykonując poboczne zadania/zaliczać achievmenty.
MasterShake
27 01 2007, 16:06
pisze bodajze case file jak leci ten pasek na dole
wie ktos gdzie leza ksiazki odpowiedzialne za wzmacnianie pily?Bo w jednej pisze ze dziala na toys a w drugiej na jakas inna bzdure
el torrnado
27 01 2007, 17:13
do MasterShake
Jedna jest w Wonderland plaza w ksiegarni book-a-lot (ksiazka o kryminalistach) a dwie pozostałe są w ksiegarni w paradise plaza pod barem w ktorym spotykasz Kenta ( ksiazki "Engineering" i "Entertainment")
Ta książka, którą zdobywa się w księgarni niedaleko od piły adama, jest jednocześnie najlepszą książką "+item" w grze. Wzmacnia niemal każdą sensowną broń.
ja tam gram bez uzywania ksiazek

gra nie jest trudna
Butcher
27 01 2007, 20:21
Ktoś jeszcze pamięta kiedy się ukazało DR w EU? We wrześniu... Tymczasem ten topic ciągle siedzi w górnej strefie pierwszej strony o XO. To m.in. świadczy o geniuszu tej gry (i o tym, że wciąz wielu nadrabia zaległości

) - właśnie przeszedłem grę po raz 7 bodajże, w poszukiwaniu achievementów. Wciąz ten sam banan na twarzy i ta sama zjara - szkoda tylko, ze scenki i fabuła juz wyryte w pamięci... I to jeszcze nie koniec mojej przygody z DR, oj nie...
QUOTE(signap @ 27 01 2007, 17:36)

ja tam gram bez uzywania ksiazek

gra nie jest trudna
To zalezy, jak na to spojrzec. Sama w sobie moze nie jest trudna, szczegolnie, jak juz sie nabije levele i dobrze orientuje w calym centrum handlowym, ale co innego sprawa eskortowania ludzi - szczegolnie jak postawisz przed soba konkretne zadania. Sprobuj sobie zaliczyc achiva "Saint", albo wykrecic taki wynik, co tu Diabolo wywinal.
maciek88
28 01 2007, 21:10
Frank West?
Lord Tidek
28 01 2007, 21:30
QUOTE(Butcher @ 27 01 2007, 22:21)

Ktoś jeszcze pamięta kiedy się ukazało DR w EU? We wrześniu... Tymczasem ten topic ciągle siedzi w górnej strefie pierwszej strony o XO. To m.in. świadczy o geniuszu tej gry (i o tym, że wciąz wielu nadrabia zaległości

) - właśnie przeszedłem grę po raz 7 bodajże, w poszukiwaniu achievementów. Wciąz ten sam banan na twarzy i ta sama zjara - szkoda tylko, ze scenki i fabuła juz wyryte w pamięci... I to jeszcze nie koniec mojej przygody z DR, oj nie...
Oj to fakt, według mnie Dead rising jest prawdziwym next genem a nie Gears of war które oprócz grafiki nie ma nic next - genowego do zaoferowania(ale itak jest super grą

) W DR mamy multum szczegółowych modeli na ekranie, system rozwoju, swobode, oprawe graficzną na wysokim poziomie... brakuje mi tu tylko multi

i byłbym bardzo uradowany gdyby w DR 2 ukazał się co op albo jakaś inna ciekawa forma multi
Znacie jakiś dobry sposób na special forces? Bo shotgun i handgun to według mnie nie najlepsza broń na nich ;p
katana czy jakas inna dobra bron biala - zabijasz, bierzesz guna itd
Butcher
29 01 2007, 08:19
Nawet ich Submachine Gun jest mało skuteczny - trzeba wywalić prawie pół magazynka, samemu też obrywając przy okazji. Tymczasem katana albo piła Adama, dwa cięcia i po krzyku - jak cię zobaczą, wystarczy ich zwabić za jakiś winkiel...
Prime Hunter
29 01 2007, 08:22
QUOTE(Tidusus @ 28 01 2007, 21:30)

Oj to fakt, według mnie Dead rising jest prawdziwym next genem a nie Gears of war które oprócz grafiki nie ma nic next - genowego do zaoferowania(ale itak jest super grą

) W DR mamy multum szczegółowych modeli na ekranie, system rozwoju, swobode, oprawe graficzną na wysokim poziomie... brakuje mi tu tylko multi

i byłbym bardzo uradowany gdyby w DR 2 ukazał się co op albo jakaś inna ciekawa forma multi

Mordowanie zombiaków w CO OP mogło by być genialne

W pełni potwierdzam. Z racji niezwykle skromniutkiego czsu wolnego jaki mogę poświęcić na granie (swoją drogą to paradoks, jak masz kase na konsole i gry to wolisz w czasie wolnym poczytać, pobawić się z dzieciakiem, żoną

) naprawdę zastanawiam się w co zagrać. A do DR wracam co jakiś czas. W ostatni weekend zapodałem sobie "Świt żywych trupów" dla wzmocnienia klimatu i odpaliłem DR. Jak gra wyszła machnąłem kilka pierwszych case'ów a teraz chętnie odkryłbym całą fabułę. Czekam tylko na poradnik bo szlag mnie trafi jak mam sam próbować mieszać rózne ustrojstwa i badac jakie ksiązki pobrac z księgarni.
Klimat ruuulllleeezzzz!!
Jedno pytanko - frank na 12 lvl. Poupować troszkę postać czy rąbać twardo fabułę?
rob achievementa ZOMBIE GENOCIDE

, szybko ci sie level powiekszy
MasterShake
29 01 2007, 09:08
po zaliczeniu the facts cos jeszcze musze zrobic zeby miec all cases solved?
Wystarczy byc na lotnisku na czas. Nie zapomnij jednak, zeby o 10:00 rano pogadac z Isabella i dopiero wtedy powoli rozpoczac wycieczke na dach, bo dzieki temu uzyskasz zakonczenie A i odblokujesz Overtime Mode, prowadzace do True Ending (czy tez "Ture Ending", jak to pisze w achivementsach - chyba, ze jest to tylko u mnie [prasowka wypuszczona niedlugo przed premiera]. Moze ktos to sprawdzic, czy faktycznie to pozostalo?)
Matriks_1111
29 01 2007, 14:48
Zostało

Wiem, bo sam ostatnio sprawdziłem
QUOTE(Butcher @ 29 01 2007, 08:19)

Nawet ich Submachine Gun jest mało skuteczny - trzeba wywalić prawie pół magazynka, samemu też obrywając przy okazji. Tymczasem katana albo piła Adama, dwa cięcia i po krzyku - jak cię zobaczą, wystarczy ich zwabić za jakiś winkiel...
na upartego można ordynarnie wyrywać flaki, zza winkla łoszyfiście
zgniatanie ryja też skuteczne
QUOTE(sotter @ 29 01 2007, 08:25)

Czekam tylko na poradnik bo szlag mnie trafi jak mam sam próbować mieszać rózne ustrojstwa i badac jakie ksiązki pobrac z księgarni.
ale to wlasnie cala frajda w tym zeby cos samu poodkrywac. ja dziala taki napoj? co wydzie jak zmiksuje to z tym? nie rozumiem tego podejscia. naprawde warto kilka razy przejsc samemu odkrywajac tajniki i piekno tej gry samodzielnie. poradnik przyda sie pozniej na rzeczy z ktorymi sobie nie dajemy rady.
moim zdaniem korzystanie z poradnika od poczatku zabija duza czesc frajdy z tej gry.
Jedno pytanko - frank na 12 lvl. Poupować troszkę postać czy rąbać twardo fabułę?
na poczatku nie udawalo mi sie przejsc calej fabuly do konca. mimo to gralem twardo cale 72 h. exploracja terenow, odkrywanie przedmiotow i przedewszystkim rozwoj postaci sprawiaja wiele frajdy.
Są też ludzie, którzy zwyczajnie nie mają czasu na siedzienie 50 godzin przed jedną grą. Mają pracę, obowiązki, rodzinę itd..
Kiedyś grałem bez opisów, bo sprawiało mi to satysfakcję. Dziś już mi się nie chce kolejny raz odkrywać ameryki.
myślisz że Jiloo nic tylko siedzi i gra? hehehe
sam mam pracę, rodzinę = maaało czasu na granie (mimo wszystko trzeba spać) a nie korzystam z opisów (bo po co?)
gry nie uciekną, nie ma się co spieszyć
podobnie jak Jiloo uważam że korzystanie z poradnika przy DR to mordowanie przyjemności z tej gry płynącej
no ale wszystko jest dla ludzi, wedle koloru i uznania
QUOTE(C1REX @ 29 01 2007, 17:44)

Są też ludzie, którzy zwyczajnie nie mają czasu na siedzienie 50 godzin przed jedną grą. Mają pracę, obowiązki, rodzinę itd..
Kiedyś grałem bez opisów, bo sprawiało mi to satysfakcję. Dziś już mi się nie chce kolejny raz odkrywać ameryki.
Jak juz Diabeu napisal. Tez nie mam czasu za wiele dla siebie. Na szczescie moja "lepsza polowa" polubila bardzo DR i lubila patrzec jak gram, wiec nie mialem problemu ze znalezieniem czasu na granie. Z innymi grami jest trudniej ;-)
A co do grania z opisami. Opisy nie raz sie przydaja kiedy zatne sie w jakiejs grze i nie chce tracic czasu na rozkminianie zagadki. Wiec czasem takze z nich korzystam (choc staram sie powalczyc zanim sie poddam i siegne po "gotowca"). Uwazam jednak, ze w tak nietypowym tytule jak DR warto pierwsze 2-3 razy poexplorowac swiat samemu. Jest naprawde niesamowicie.
I oczywiscie nie neguje tez uzywania poradnikow. W koncu dla nas sa robione i naprawde czasem sa przydatne. Ale tak jak mowie - warto siegnac don tylko w kryzysowych przypadkach, a reszte pozostawic swojej wyobrazni i miec z tego wiecej frajdy
QUOTE(jiloo @ 29 01 2007, 20:05)

QUOTE(C1REX @ 29 01 2007, 17:44)

Jak juz Diabeu napisal. Tez nie mam czasu za wiele dla siebie. Na szczescie moja "lepsza polowa" polubila bardzo DR i lubila patrzec jak gram, wiec nie mialem problemu ze znalezieniem czasu na granie. Z innymi grami jest trudniej ;-)
A co do grania z opisami. Opisy nie raz sie przydaja kiedy zatne sie w jakiejs grze i nie chce tracic czasu na rozkminianie zagadki. Wiec czasem takze z nich korzystam (choc staram sie powalczyc zanim sie poddam i siegne po "gotowca"). Uwazam jednak, ze w tak nietypowym tytule jak DR warto pierwsze 2-3 razy poexplorowac swiat samemu. Jest naprawde niesamowicie.
I oczywiscie nie neguje tez uzywania poradnikow. W koncu dla nas sa robione i naprawde czasem sa przydatne. Ale tak jak mowie - warto siegnac don tylko w kryzysowych przypadkach, a reszte pozostawic swojej wyobrazni i miec z tego wiecej frajdy

Hehehe, no ładnie pięknie ale jak masz max kilka godzin w tygodniu na cioranie to przy takiej grze jak DR bez poradnika nie podskoczysz

(a gdzie Lost planet, GoW et consortes?)
ale ogólnie zgadzam się że poradniki to "koło ratunkowe" a nie instrukcja obługi gry
A ja tam walę to. Utarło się, że powinno się grać bez opisów. Sprawdziłem kiedyś jak się gra w kilka podobnyh gier z i bez poradnika i MI _osobiście_ lepiej się gra z opisem.
Gra się bardziej intensywnie bez żmudnego odkrywania odkrytego IMHO.
I koniec offtopa : )
Lord Tidek
30 01 2007, 14:37
Mam problem, na 24 godziny przed lądowaniem helikoptera dostaje wiadomośc o dziewczynie w CD Shop(paradaise plaza) i nie wiem co mam zrobić żeby poszła ze mną, bo nie chce, twierdzi że zamieni się w zombie bo została ugryziona.
olej ją, albo ubij, ja ją ubiłem
Lord Tidek
30 01 2007, 14:52
QUOTE(ping @ 30 01 2007, 16:47)

olej ją, albo ubij, ja ją ubiłem
To już robiłem

, teraz przydałoby się ją uratować
Musisz miec cala fabule zrobione do tego momentu = Isabela w security room, a Ty najwidoczniej jej tam nie masz ,teraz musisz odpuscic ,bo troche za pozno.
Lord Tidek
30 01 2007, 16:50
QUOTE(Owiec @ 30 01 2007, 18:46)

Musisz miec cala fabule zrobione do tego momentu = Isabela w security room, a Ty najwidoczniej jej tam nie masz ,teraz musisz odpuscic ,bo troche za pozno.
Kurde przechodze tą gre już chyba z 7 raz i nigdy mi się nie udało uratowac tej babki. No cóż postaram się ją uratowac następnym razem
Mam problem ze zdobyciem achievementa 'PP Colector'. Zrobiłem prawie wszystkie zdjęcia - brakuje mi dwóch. Tych które trzeba zrobić w pomieszczeniu w parku, w którym zamykają mnie kultyści, kiedym dam im się złapać. Problem w tym że kultystów już nie ma - mam trzeci dzień w grze.
Czy moge się tam jeszcze jakoś dostać? Jeśli nie, to czy przy następnym przechodzeniu trybu 72h będe musiał zrobić tylko te dwa zdjęcia, czy wszystkie od początku?
Jeśli nie, to czy przy następnym przechodzeniu trybu 72h będe musiał zrobić tylko te dwa zdjęcia, czy wszystkie od początku?
Opis achievementa mówi wszystko:
PP Collector
TYPE: 1 Play REQ: Photograph all PP Stickers.
Poza tym chyba już się nie da tam dostać.
Dzięki, jakoś to "1 Play REQ" mi umknęło.
No to będe musiał jeszcze raz to zaliczać
Na wstępie sorry za dubla - bardzo mi zależy na odpowiedzi, więc chce podbić temat.
Mam dziwny problem z dwoma achievementami:
CODE
Karate Champ
TYPE: 1 Play REQ: Defeat at least 1,000 zombies barehanded.
Od rozpoczęcia gry tylko bije, kopie i urywam głowy zombiakom, mam blisko 1500 na liczniku, a achievementa nie widać. Liczą się TYLKO zombiaki zabite własnoręcznie, czy również te które zdechły trafione innym, rzuconym zombiem?
CODE
Item Smasher
TYPE: Total REQ: Break at least 100 items.
Wziąłem minichainsawa i kilkukrotnie rozwaliłem wszystkie krzesełka i beczki w Food Court (w sumie grubo ponad 100), i achievement również się nie odblokował.
Często dzieje się tam, że mimo wykonania zadania nie odkrywa się achievementa?
Z tego co wiem to przedmioty musisz własnoręcznie zniszczyć, a nie bronią(czyli musi Ci się np. ammo skończyć)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.