Ah, dzięki. To z 'Karate Champ' może jest tak samo - tylko obite własnoręcznie. Ide tłuc dalej, może w końcu wskoczy
QUOTE(Iras @ 1 02 2007, 14:46)

Na wstępie sorry za dubla - bardzo mi zależy na odpowiedzi, więc chce podbić temat.
Mam dziwny problem z dwoma achievementami:
CODE
Karate Champ
TYPE: 1 Play REQ: Defeat at least 1,000 zombies barehanded.
Od rozpoczęcia gry tylko bije, kopie i urywam głowy zombiakom, mam blisko 1500 na liczniku, a achievementa nie widać. Liczą się TYLKO zombiaki zabite własnoręcznie, czy również te które zdechły trafione innym, rzuconym zombiem?
z tego co wiem to rzuty tez nie dzialaja. u mnie zaliczylo achiva jak mialem na liczniku 1300+. najlepiej dzialaja kopniaki i wyrywanie flakow.
CODE
Item Smasher
TYPE: Total REQ: Break at least 100 items.
Wziąłem minichainsawa i kilkukrotnie rozwaliłem wszystkie krzesełka i beczki w Food Court (w sumie grubo ponad 100), i achievement również się nie odblokował.
Często dzieje się tam, że mimo wykonania zadania nie odkrywa się achievementa?
zniszczenie 100 przedmiotow dotyczy zniszczenia 100 narzedzo ktorymi rozwalasz zombiaki, palki, deskorolki, lawki, noze, katany itp. - czyli wszystko z akcesoriow sluzacych do ubijania. nie chodz o to, zebys chainsawem pocial te rzeczy tylko, zebys te przedmioty polamal martwiakom na lbach.
Nie dzieje sie tak, ze nie odkrywaja sie achivementy - przyczyna zawsze jest w tym, ze cos zrobiles nie tak jak trzeba.
el torrnado
1 02 2007, 22:11
QUOTE(Iras @ 31 01 2007, 00:08)

Dzięki, jakoś to "1 Play REQ" mi umknęło.
No to będe musiał jeszcze raz to zaliczać

Nie musisz wystarczy, ze pstrykniesz dwie foty których ci brakowało. Nie musisz pstrykać wszystkich od nowa.
jiloo - dzięki wielkie. 'Karate Champ' wskoczył mi na 1800 zabitych zombie. 'Item Smasher' nabiłem sobie na deskorolkach w Paradise Plaza
Nie dzieje sie tak, ze nie odkrywaja sie achivementy - przyczyna zawsze jest w tym, ze cos zrobiles nie tak jak trzeba.
Z tym bym polemizował. Może nie w Dead Rising, ale w Oblivionie brakuje mi jednego - 'Master-Wizard, Mages Guild', którego teoretycznie nie da się nie mieć, mając 'Arch-Mage, Mages Guild'.
el torrnado - no właśnie zauważyłem. Cykałem zdjęcia po koleji, doszedłem do tych dwóch i zaliczyło mi achievementa, chociaż w opisie jest jak byk "1 Play REQ"
A swoją drogą macie jakieś dobre rady dla atakującego 5 i 7 Day Survivor?
Trochę przeraził mnie zamknięty spożywczak. Łatwo coś czuję nie będzie. Mam 50 lvl, Real Mega Blaster, dużo wolnego czasu, ale nie wiem, czy jest sens się za to zabierać. Warty zachodu jest ten Laser Sword? I co to są Arthur's Boxers? Gatki?!
el torrnado
2 02 2007, 01:47
QUOTE(Iras @ 2 02 2007, 00:52)

A swoją drogą macie jakieś dobre rady dla atakującego 5 i 7 Day Survivor?
Moj stan w arch. to 48/50 i wlasnie tylko te dwa mi zostały.. Z tego co wiem można przezyc jedząc tylko jedzenie po psychopatach i ocalałych i brać leżące po kątach jedzenie tylko w krytycznych momentach.
Jak dla mnie jeden dzien z głowy i są oba
Generalnie podstawa to nie wpadać w panikę; raz zagrać dla poznania zasad panujących w Survivalu a potem przysiąść z zamiarem zaliczenia 7 dni. Pojawiający się bossowie to dokładne kopie tych z normalnego trybu gry więc przy spotkaniu wiecie już czego się spodziewać. W sumie jak się ma Mega Blastera to praktycznie żaden nie jest w stanie nic ci zrobić - no może poza przywódcą kultu z kina i Isabelą na motorku. W przypadku reszty ważne jest aby po zmianie lokacji wsłuchać się czy przypadkiem kogoś nie słychać - jak słychać to Mega Blaster w łapę i powoli do przodu.
W sumie jak już się spotka Adama, zajumi jego piły i postara o wiadome książki jest z górki, do 5 dnia idzie przetrwać na piłach. Po 5 dniu i odblokowaniu av-a w Security Room pojawia się miecz świetlny; kapitalny zasięg i spora żywotność - na jedną wyprawę z Security Roomu dookoła marketu spokojnie wystarcza, nawet jeśli przedzieramy się w nocy. To chyba wszystko.
Co do żarcia... to co wypada z bossów starcza żeby się wyżywić przez całe 7 dni; nie jest to może spokojne przetrwanie ale fooda rozrzuconego po markecie używałem naprawdę niewiele.
maciek88
2 02 2007, 10:50
spoiler
czy jest jakas scneka pokazujaca przemiane Franka w zombi, gdy nie wyrobimy sie w ciagu 24h z zebraniem wszystkich skladnikow?
spoiler
za odblokowanie true ending (ktore jest na maxa biedne - o co tak wlasciwie chodzi? ze nie ma juz dla nich zadnego wyjscia?) dostaje sie broń Mega cos tam. co to za bron i gdzie mozna ja dorwac po ponownym rozpoczeciu trybu 72h?
MasterShake
2 02 2007, 11:19
masz tylko napisy, tak jak przy ending c
Za przejście Overtime mode dostaniesz buty Megaman'a. Za zabicie 10 psychopatów dostaniesz strój Megaman'a, a żeby odblokować broń Megaman'a - Real Mega Buster, musisz w jednym podejściu utłuc prawie 54 tysiące zombie. Wszystkie odblokowane przedmioty znajdziesz w security room.
A wracając do trybu infinity, wychodzi na to że trzeba biegać do okoła marketu szukając bossów, więc nie zapowiada się szcze gólnie trudno (inna sprawa 14 godzin przed konsolą non-stop). Tylko co to za wybuchające samochodziki, które gonią mnie w Entrence Plaza? Inny rodzaj zabawek chłopaka od koktajli mołotowa?
A mi tam wlasnie True Ending zayebiscie sie podobalo

Niektorzy sie za bardzo przyzwyczaili do tego, ze na koniec maja podane wszystko na tacy, wraz z wyjasnieniem wszelkich wydarzen pobocznych. A tutaj zaskoczenie

I to IMO wspaniale pasujace do tego typu gry - i choc nie ma specjalnie rozbudowanych kwestii mowionych (ze tez to tak ujme), to emanuje z ekranu doskonale wyczuwalnymi emocjami
el torrnado
2 02 2007, 14:59
QUOTE(Iras @ 2 02 2007, 12:59)

A wracając do trybu infinity, wychodzi na to że trzeba biegać do okoła marketu szukając bossów, więc nie zapowiada się szcze gólnie trudno (inna sprawa 14 godzin przed konsolą non-stop). Tylko co to za wybuchające samochodziki, które gonią mnie w Entrence Plaza? Inny rodzaj zabawek chłopaka od koktajli mołotowa?
Tak to Paul i jego zabawki
Btw. moje Dead Rising dość często sie zawiesza (a raczej konsola) wiec jak by po normalnych 13 godzinach spędzonych w infinity konsola by mi sie zawiesiła to DR razem z konsolą wyskoczyły by przez okno
Mam jednak nadzieje, że konsola w trosce o swoje dobro będzie czytać gre prawidłowo.
Czy zeby dostac real mega bustera tezeba zabic te durne zombie podczas robienia fabuly ,czy jak sie pojawia gameover ,ze mozna grac dalej ,po zabiciu tych 53k ,zapisac i beda czy nie ?
POMOCY!!! Musze pozbierać bomby od Carlito ale najdalej gdzie dochodze to do 3 furgonetki. Co mam robić?? Motor mi sie wkońcu roz.je.bał i zombiaków było za dużo. I Carlito zaczął być coraz bardziej wku.rwi.ający!! Boje się że przez tą gre roz.je.bie iXa. Z góry dziękuje za odpowiedz.
No wiesz ... najlepiej to zombie ride i do wyjscia po samochod albo zabierasz komus wozek i wozkiem napie.rzasz
QUOTE(Gogiel @ 4 02 2007, 19:04)

POMOCY!!! Musze pozbierać bomby od Carlito ale najdalej gdzie dochodze to do 3 furgonetki. Co mam robić?? Motor mi sie wkońcu roz.je.bał i zombiaków było za dużo. I Carlito zaczął być coraz bardziej wku.rwi.ający!! Boje się że przez tą gre roz.je.bie iXa. Z góry dziękuje za odpowiedz.
Przydaje się piła adama i zabicie carlito w trakcie zbierania.
Poza tym, po drugiej bombie warto pojechać po furgonetkę. Jest tam też ostatnia bomba. W ten sposób do każdej bomby moźna dojechać samochodem, a carlito pada po kilku ciosach piłą.
QUOTE(Owiec @ 4 02 2007, 17:55)

Czy zeby dostac real mega bustera tezeba zabic te durne zombie podczas robienia fabuly ,czy jak sie pojawia gameover ,ze mozna grac dalej ,po zabiciu tych 53k ,zapisac i beda czy nie ?
Od razu idziesz do tuneli i żadną fabułą się nie przejmujesz. Musisz tylko zobaczyć jakieś zakończenie po zdobyciu genocidera - inaczej nie dostaniesz RMB.
Hmm ,ale jakby nie bylo ,jezeli bede bawil sie w ludobojce przez 2-3h ,to mijaja mi wszystkie dni i jest game over ,bez zadnego zakonczenia
zawsze jest jakieś zakończenie, możesz 72h siedzieć w jednym miejscu a i tak grę "skończysz"
po prostu jak ci siądzie fabuła to graj dalej
QUOTE(Owiec @ 5 02 2007, 06:34)

Hmm ,ale jakby nie bylo ,jezeli bede bawil sie w ludobojce przez 2-3h ,to mijaja mi wszystkie dni i jest game over ,bez zadnego zakonczenia

bajki opowiadasz
Przybilla
5 02 2007, 12:13
QUOTE(Kali @ 5 02 2007, 12:00)

QUOTE(Owiec @ 5 02 2007, 06:34)

bajki opowiadasz
Jak ja robiłem to czas kiedy trzeba było sklepać Carlito po raz pierwszy spadł do zera i Brad cały czas tam siedzi i nie ma żadnego Game Over.Nie wiem czy to dobrze.
BTW.Kali twój poradnik jest "fpytę"
Przede wszystkim do Genocidera trzeba mieć odpowiedni system wybijania i wtedy można zdążyć bez problemu - inaczej faktycznie może być kłopot z czasem. Zaraz po rozpoczęciu gry wziąłem dwa bejsbole, sok i zaliczyłem scenkę z Queen w magazynie, żeby potem mieć królowe jakby co - i pobiegłem do tuneli. Jak dostałem achieve'a zostało mi jakieś 30h. do helikoptera. Żadnej fabuły nie robiłem, po wyjściu z tuneli szwendałem się trochę i zrobiłem jeszcze Karate Champ...
Jak się case'y wyzerują to faktycznie jest coś w stylu game over. Tyle że jedną z opcji jest wtedy kontynuowanie gry. Ja zombie tłukłem sposobem opisanym przez wrog'a na online center i spokojnie się wyrobiłem
Zostały mi trzy achievementy i jakoś mój zapał wyparował. Chyba wróce do nich za jakiś czas
QUOTE(Przybilla @ 5 02 2007, 12:13)

Jak ja robiłem to czas kiedy trzeba było sklepać Carlito po raz pierwszy spadł do zera i Brad cały czas tam siedzi i nie ma żadnego Game Over.Nie wiem czy to dobrze.
W tej grze Game Over pojawia sie, jak zginiesz. Nie rozwiazanie Case dotyczacych fabuly nie zatrzymuje rozgrywki - mozna ja kontynuowac do momentu, w ktorym - zgodnie z umowa - odbiera nas
BTW.Kali twój poradnik jest "fpytę"
A dzieki, dzieki

. Na cale szczescie udalo sie od Sciery wyciagnac nieco wiecej miejsca, niz planowano, dzieki czemu mozna bylo przedstawic sporo miecha z DR.
maciek88
7 02 2007, 22:22
czy w tej grze jest uzi? wydaje mi sie, ze bylem juz w kazdym miejscu, ale nie natknalem sie nań nigdzie - tylko pistolet, shotgun, snajperka, karabin.
el torrnado
8 02 2007, 00:10
Jest w fontannie i w Paradise Plaza.
Aby dostać sie do uzi w PP musisz wskoczyc na niebieską listwe w połowie schodzów i dojść na jej drugą część (na pierwszej sie misiek, ławka i karton).
Gdzies na GFaqs jest rozmieszczenie wszystkich uzi ,ale teraz nie mam czasu szukac. W Wonderland Plaza tez jest ,na domku z klockow LEGO, jak wychodzisz z food court ,to juz w tej drugiej czesci ten domek, a nie pierwszej (blizej toalet).
MasterShake
10 02 2007, 08:38
a gdzie znajde babeczke i kolesia do snuff shotow?
Brad - po zebraniu bomb w 7-2 ,wracasz do tuneli i idziesz do pokoju gdzie byl klucz
Jessy - po filmiku jak sie zmienia w zombie musisz szybko zapierniczac do security room ,poki tam jest
Ja zebrałem bomby, wróciłem tam gdzie jest klucz i go nie było(zabiłem Carlito)
Pewnie przyszedłeś już za późno

...
QUOTE(maciek88 @ 7 02 2007, 22:22)

czy w tej grze jest uzi? wydaje mi sie, ze bylem juz w kazdym miejscu, ale nie natknalem sie nań nigdzie - tylko pistolet, shotgun, snajperka, karabin.
Wszystkie wazniejsze miejscowki z uzi (SMG) sa w poradniku. Jest tez tam kilka innych, cennych wskazowek odnosnie rozmieszczenia broni.
Od razu po bombach(nawet ich nie odnosiłem)
To je odnies i wtedy wroc ...
Teraz to już za późno, bo też go nie ma;p
Pomocy,raczej.
Jak naiszybciej nabijać pp.
tyle
Przybilla
10 02 2007, 17:35
Bierz samochód i śmigaj do podziemnego garażu,za każde 50 killed dostajesz 500PP za każdy tys. 20tysPP.
Jak Ci się chce to ubijaj psychopatów i ratuj zaginionych.Możesz też robić różne tricki,rozbijanie worków i bieganie na bieżni w Al Fresca Plaza,podsmażanie patelni w Paradise Plaza,przejażdżka kolejką w Wonderland.
Mam maz problem znikli mi wizniowie w jeepie i ich teraz nie ma.
H.E.L.P.
Czyzby juz sie pojawily sily specjalne ...? Jak tak to sie nie dziw ,bo oni zawsze wtedy "znikaja", a raczej dzieje sie z nimi to co ze wszystkimi w centrum dzieki Special Forces.
Nie nierobiem nawet ani jednego case podcyas tego podejđcia a 3 dnia ich nie bylo. Moze poszli mydlo podnosic.
Przybilla
17 02 2007, 21:38
Normalnie 3 dnia znikają.Tak czy siak nie ma się czym przejmować jeżeli nie robisz fabuły.
Dzięki. Właśnie zrobiłem achiva Carjacker.Tyle.
Butcher
19 02 2007, 09:19
O achievementach jest osobny temat - zresztą właśnie wzbogacony przeze mnie
Witam.Gra jest ekstra zaczolem wlasnie grac ale jest jedno małe ALE.Czemu napisy są tak cholernie małe.Mam tv oczywiscie hdtv i przy grze ktora jest w wysokiej rozdzielczosci siedzac jakies 2 m od tv takie napisy to kpina(oczywiscie mowie o napisach przy dialogach itp).Moje pytanie brzmi..Czy da sie to jakos zmienic!??.Prosze o pomoc.Pozdrawiam
QUOTE(izon @ 22 02 2007, 17:40)

Witam.Gra jest ekstra zaczolem wlasnie grac ale jest jedno małe ALE.Czemu napisy są tak cholernie małe.Mam tv oczywiscie hdtv i przy grze ktora jest w wysokiej rozdzielczosci siedzac jakies 2 m od tv takie napisy to kpina(oczywiscie mowie o napisach przy dialogach itp).Moje pytanie brzmi..Czy da sie to jakos zmienic!??.Prosze o pomoc.Pozdrawiam
nie wiem jakie ty masz to HDTV ale na moich 32" wszystko wyglada jak trzeba (siedze jakies 2,5 m od ekranu).
rozumiem, ze mogly byc problemy z odczytaniem czcionki na CRT, ale nawet na moim 21" dawalem rade. skoro w wysokiej rozdzielczosci masz z tym problemy to moze pora sie wybrac do okulisty ;-)
a wielkosci czcionki nie da sie zmienic - niestety.
ranaghar
22 02 2007, 23:12
Wielkość czcionki jest w tej grze poprostu skopana. Nawet w HD jest mała, a na zwykłym CRT jest niemalże nieczytelna. Co nie zmienia faktu, że uważam giere za najlepszą jaka się do tej pory ukazała na X360
MasterShake
22 02 2007, 23:55
na kineskopie 21 jak się przyzwyczai to idzie to rozczytać, ale faktycznie przegięli z tym lekko. MMiał nawet być patch ale se dali siana
RaselPL
23 02 2007, 21:41
QUOTE(ranaghar @ 22 02 2007, 23:12)

Wielkość czcionki jest w tej grze poprostu skopana. Nawet w HD jest mała, a na zwykłym CRT jest niemalże nieczytelna. Co nie zmienia faktu, że uważam giere za najlepszą jaka się do tej pory ukazała na X360

wiadomo że jak sie ma mały ekran to litery są małe...
MasterShake
23 02 2007, 22:12
ale w dr one są wybitnie małe
QUOTE(RaselPL @ 23 02 2007, 21:41)

QUOTE(ranaghar @ 22 02 2007, 23:12)

Ja mam LCD 26 cali i uwazam ze jest to sporej wielkosci ekran.Zresztą wszystko jest kwestią przyzwyczajenią,pograłem 4h i sie już przyzwyczaiłem zupełnie...
QUOTE(RaselPL @ 23 02 2007, 21:41)

Nie gadaj... Ja tam np. nawet na duzym tiviku musialem nieco blizej przysiadac, by nie muszac sie w nie zbyt mocno wpatrywac, odrywajac uwage od tego, co sie dzieje dookola.
Po prawdzie jedyny raz, jak nie mialem do literek DR zastrzezen, to bylo na projektorze obslugujacym tryby HDTV, w nocy na ekranie o szerokosci (nie przekatnej!:) ) dwa i pol metra. Z tymi napisami to jest taki problem, ze ciezko je czytac "katem oka", skupiajac sie na akcji na ekranie - trzeba sie wpatrywac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.