Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dead Rising
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
hiv
Może nie każdy wie, ale... http://www.onlinecenter.pl/index.php?optio...ge&Itemid=1 - DR będzie miał tryb kooperacji, patch pojawi się na XBL w kwietniu!
Lord Tidek
CYTAT(hiv @ 5 03 2007, 20:20) *
Może nie każdy wie, ale... http://www.onlinecenter.pl/index.php?optio...ge&Itemid=1 - DR będzie miał tryb kooperacji, patch pojawi się na XBL w kwietniu!

A czy ktos wie na jakiej by to zasadzie działało ?? Czy na jednej konsoli czy przez XbL jak w crackdown.
Kali
A jakies inne zrodlo? Za bardzo nie wierzylbym w jakakolwiek tak sensacyjna wiadomosc opublikowana w kwietniowym numerze EGM - oni sa istnymi ekspertami od april fools'ow.
Matriks_1111
W sumie jeżeli sprawa okaże się pewna, to pomysł uważam za genialny biggrin.gif Nie ma to jak pograć z kumplem w DR, zwłaszcza jeśli jeden z nich jest już trochę z gra obeznany smile.gif
Butcher
Oczywiście trzymam kciuki za patcha z co-opem, ale to na razie tylko plotki - nic więcej.
Jako ciekawostkę dodam, że również na łamach EGM narodziła się głośna plota o MGS4 na X360 (i błyskawicznie obiegła świat), która do dzisiaj nie znalazła potwierdzenia w rzeczywistości...
FlyJ4ck
przed chwila bylem w MM i zobaczylem na polce, jako ze mialem przy sobie karte, wlasnie pykam w to cudo smile.gif)

jesli wyjdzie tryb coop to powinni we wszystkich serwisach podwyzszyc ocene tej gierce. miód!
Sarge
Sądzę że jednak z co-op'em poczekają co najmniej do sequela, ten patch pozostanie raczej tylko plotką dry.gif ...
RaselPL
o co chodzi z tymi kluczami do ściągnięcia z MP ?
mord00k
one są chyba do szafek w strażnicy, tam są dodatkowe ubranka ^^
jiloo
CYTAT(RaselPL @ 12 03 2007, 15:27) *
o co chodzi z tymi kluczami do ściągnięcia z MP ?

w security room stoja metalowe szafy pod schodami i w pomieszczeniach. mozesz przy nich zmienic ubranie na jedno z tych uzyskanych dzieki kluczom z MP.
Jedna z szafek umozliwia tez powrot do stroju domyslnego, tego w ktorym rozpoczynamy gre [jak juz sie komus znudzi bieganie w halce z glowa konia na glowie ;-) ]
Butcher

TAK JEST - YEEEHA !! biggrin.gif
30 marca premiera Dead Rising Original Soundtrack - ofkoz dla skosnookich jako Limited Edition - CD + koszulka autorstwa Yoshiki Takahashi (projektował plakat do Kill Billa). Nie wiadomo, czy koszulka wyjdzie poza KKW - cena pakieciku ponad 50$ (6090 yenów).

Co ważne, Famitsu twierdzi, że CD ukaże się także w USA i Europie !!
Ciekawe co - poza muzyczką z marketu i scenek - trafi na CD ?
Any ideas? rolleyes.gif
FlyJ4ck
lol nie dobijajcie mnie biggrin.gif co jak co ale DR ma marny soundrack.

poza muzyczka z marketu napewno trafi piosenka pod tytulem : Wild Sounds czyli poprostu ziewy zombikow smile.gif
Diabeu
chyba nie wiesz co mówisz, muzyczki przy bossach są kapitalne, oest może być dobry
mord00k
A Gone Guru to już czysta poezja, cieszę się z tego soundtracku jak nie wiem - tylko za dużo nie ma tam chyba co wrzucać ;F
FlyJ4ck
jak zabic clowna?
Owiec
Skoluj pistolety i strzelaj jak puszcza swoje balony ,a tak to najlepiej spierniczaj ,bo marne szanse ,ze go walniesz.
FlyJ4ck
clown balonami cos robi? mnie gonil tylko z pila tongue.gif
ping
ja zauważyłem że jedynie powalają Franka na ziemię a wtedy skuteczność clowniastych pił wzrasta wink.gif
teddy
Nie wypowiadałem się jeszcze w tym temacie a jako, że niedawno w moje łapska wpadła płytka z DR pora na drobną warstwę merytoryczną.

Gierka mną po prostu pozamiatała. Przypuszczałem, że będzie dobra i mi się spodoba, ale nie myślałem, że aż tak. Nieustannie goniący Cię czas, nowe scoopy, nawijanie przez komórkę pośród setek otaczających Cię krwiożerczych bestii to jest to!!

Nie myślałem, że będzie trzeba aż tak zapierdzielać, żeby uratować większość ludzi, nie ma czasu na wytchnienie, a biedny Frank wyrabia 400% normy.

Gierka zdecydowanie nie należy do najłatwiejszych, szczególnie pierwsze spotkania z bossami (gdy wracamy do nich np. na 40 lvlu już nie są takimi wymiataczami) sprawiły, że musiałem po kilka razy kompletować książki i resztę itemów.

Podsumowując: wspaniała grafika, bajeczna interakcja z otoczeniem, fajna fabuła (mnie się bardzo podobała bo nie spodziewałem się żadnych rewelacji na miarę Silent Hill 2), Overtime mode, poczucie, że to od Ciebie zależy los innych, setki zombiaków i piosenka w creditsach = MIÓD!

Wiem, że nie odkryłem tu Ameryki i większość forumowiczów już o tym wie, ale dla tych co mają jakiekolwiek wątpliwości, zachęcam do zapoznania się z tą pozycją. Chociażby dla obczajenia kilku bardzo fajnych patentów (Spitfire Rulz biggrin.gif)
FlyJ4ck
czy czytanie ksiazek cos daje? i czy z 8 levelem kogokolwiek pokonam
Butcher
W ogóle bardzo dużo daje, poszerza horyzonty, itd - w tej grze niekoniecznie, ale za to noszenie ich przy sobie jak najbardziej. Wzmacnia siłę róznych narzędzi, dodaje PP, moc pożywienia, itd. - czytaj temat wstecz. Level 8 styknie do wielu rzeczy.
Balony Adama zawierają jakiś gaz - zakrztusi się jak mu je przestrzelimy w momencie dmuchania i staje się chwilowo bezbronny. Poza tym możemy mu praktycznie "skoczyć" jak nie mamy jakichś konkretnych "tasaków"...
MasterShake
daje, np przedłuża życie broni albo nad zombie masz ikonki pokazujące jakie foto Ci się zaliczy itp.

edit:

No i Butcher mnie wyprzedził
Kali
Ja tam za pierwszym razem - gdy mialem bardzo niski level - zaciukalem go nozami, jakie mozna zdobyc na krecacych sie po placu zabaw zombiakach smile.gif . Zanim sie zorientowalem, ze nie mozna go atakowac, jak blokuje, stracilem wszystkie mocne bronie do walki wrecz (blok = zniszczenie broni)
Sim
Ja go najzwyczajniej w swiecie zastrzelilem smile.gif (i to nie tylko przy pierwszym przejsciu) u gory kreci sie paru gliniarzy wiec klamek bylo pod dostatkiem
FlyJ4ck
on sie nie pozwala dotknac, i jest straszny ! sad.gif
Czy aluminiowymi rurkami go zabije? bo to moja ulubiona bron, zawsze biore z 6 i ruszam na zombikobranie biggrin.gif

powiedzcie najlepiej jaka bron jest najlepsza a latwa do zdobycia
Owiec
Ile osob ma Ci pisac ,bierzesz pistolet od 4 policjantow obok schodow juz na gorze i walisz w niego jak wypuszcza nadmuchane balony? Tak ,tak on dmucha balony ... pobiegaj i poczekaj ,to zobaczysz.
Kali
CYTAT(FlyJ4ck @ 14 03 2007, 21:20) *

Z rzeczy podrecznych i zawsze w poblizu - Katana.
Zash
Według mnie najlepsze są: Katana, Topór(nieskończona ilość w sklepie z antykami), broń po więźniach. Ale to że te wszystkie bronie się tak szybko psują. Btw Adama pokonałem kopniakiem z wyskoku( wspomagałem się pistoletem do rozbijania balonów).
Butcher
CYTAT(Zash @ 15 03 2007, 07:48) *
Ale to że te wszystkie bronie się tak szybko psują.

Nie psują się, jak masz odpowiednie książki.
Eh... dry.gif
teddy
CYTAT(FlyJ4ck @ 14 03 2007, 21:20) *
on sie nie pozwala dotknac, i jest straszny ! sad.gif
Czy aluminiowymi rurkami go zabije? bo to moja ulubiona bron, zawsze biore z 6 i ruszam na zombikobranie biggrin.gif

Ja biegałem po sklepach zbierając kasy, a potem rzucałem nimi w Adama, kasa robi bardzo dobry damage w porównaniu do pistoletu. Ciężko jest go zabić w zwarciu bo robi bloki, które psują Ci broń.
jiloo
taka konkluzja z tego co poczytalem.
Wasze ostatnie posty ukazuja sedno i jeden z cudownych aspektow tej gry.
Ile osob tyle sposobow przejscia Adama - swoboda w wyborze - to jest to biggrin.gif
maciek88
ankieta Capcomu na temat Dead Rising. mozna wygrac HDTV... smile.gif

FlyJ4ck
Forum DeadRising warto zajrzeć tongue.gif, sa ta mapy marketu, porady itd.
aux
Dzień dobry. Mam problem, kilka pytań i nie wiem gdzie się wpisać więc wpisuję się tutaj bo sprawa dotyczy tej gry. Przejdę teraz do konkretów.

Otóż troszkę wbrew sobie (jestem fanbojem Sony) planuję zakup Xbox360. Jednym z mocniejszych argumentów ZA jest właśnie Dead Rising gdyż uwielbiam tematykę zombie. Z tą grą z tego co czytałem wiąże się problem nieczytelnych napisów na telewizorach CRT. I teraz dochodzimy do sedna. Nie mam ani w najbliższej przyszłości nie będę miał HDTV. Posiadam duży TV CRT 32' oraz klasyczny monitor 17 calowy do kompa (Samsung 755dfx). Wszyscy radzą w takich przypadkach podłączyć konsolę do monitora, ale szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się takie granie i wolałbym mieć gorszy obraz ale duży. I teraz najważniejsze. Gdzieś przeczytałem że problem z nieczytelnymi napisami w DR występuje tylko na małych TV, że jak ktoś ma duży ekran i do tego dobry kabel RGB to da radę grać. Czy to prawda jest? Czy ktoś z was grał może w DR na dużym TV CRT? Da radę czytać teksty? Jak już wspomniałem nie zależy mi na super obrazie więc wolę grać na TV, tylko nie wiem co z tekstami.

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź gdyż w temacie X0 jestem zielony.
Amer
ja w DR gram na 21 calowym CRT w dodatku bez kabelka RGB, a i tak tragedii z napisami nie ma (jesli chce cos przeczytać to się zmuszam) smile.gif
aux
CYTAT(FlyJ4ck @ 20 03 2007, 14:29) *
jako tako da rade, ale nie kupuj tej konsoli dla dead rising gdyz na xboxa jest duzo o wiele lepszych tytulow smile.gif

he he, masz rację, chętnie zagram też w GOW, TDU, GTA4 czy DMC4 ale największe ciśnienia mam właśnie na DR. Uwielbiam gry Capcomu, uwielbiam Residenty i tematykę Zombie. A z recenzji tej gry wynika że jest dość trudna i wymagająca i to mi się bardzo podoba. A raczej nie zapowiada się konwersja na PS3 czy PC.

CYTAT(Amer @ 20 03 2007, 14:32) *
ja w DR gram na 21 calowym CRT w dodatku bez kabelka RGB, a i tak tragedii z napisami nie ma (jesli chce cos przeczytać to się zmuszam) smile.gif

Aha, czyli luzik.

Dzięki za odpowiedzi.
Owiec
Tylko czy aby ten TV obsluguje 60fpsow? Jak nie ,to mozesz sie szczerze smoknac ,bo 3/4 gier dziala tylko na tylu klatkach.

A FlyJack - jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to sie zamknij... jaka gre wybrac - pinata to shit - pytal sie o zdanie czy gra fajna czy zrobil dobry interes? Tutaj czy da sie grac w DR na takim TV ,to nie kuzwa po CH odpowiadac ,skoro mozna walnac byle durnym tekstem ,nie majac nic wspolnego z tematem... wiesz Aux napewno chcial kupic Xboxa tylko po to ,zeby zagrac w DR i odstawic konsole w kat dry.gif
Taka mala rada - przeczytaj, zrozum ,a potem naprawde zastanow sie czy warto odpisywac.
Sasori
Po co się tak przejmować?
FlyJ4ck
pomoglem kolesiowi wiec sam sie zamknij offtopowcu, durny to jest twoj nick
off top OFF

mam pytanie co do dead rising, czy z 15 levelem pokonam bosa w supermarkecie?
Lord Tidek
CYTAT(FlyJ4ck @ 20 03 2007, 22:44) *
off top OFF

Raczej tak smile.gif na tym levelu to zastrzeliłem go z pistoletów, ale teraz(50lv.) to go jade piłami Adama biggrin.gif
Kali
Przyznam szczerze, ze juz przy pierwszym przechodzeniu gry gosc z supermarketu wydal mi sie najprostszym bossem. Bejzbolem ode mnie po lbie dostal - wysatarczylo smile.gif
izon
Dokladnie a jak już pójdzież sobie po shotguna to nawet sie czaić nie trzeba;].Raczej prowokować żeby cyknąć fajne foto..
Amer
za DR zabrałem sie dosłownie kilka dni temu (wczesniej nie było na to jakoś czasu i chęci): będąc na 11 levelu użeram sie teraz strasznie z Izką szalejącą na motocyklu. Zgodnie z radami Kaliego, wpakowałem jej cały magazynek z automatu prosto w pysk, ale i tak mnie utłukła (ruszyłem na nią z kataną co okazało się pomysłem zdecydowanie lipnym) happy.gif

jakieś rady?
Orange
CYTAT
jakieś rady?

tak ,wal czym popadnie biggrin.gif tongue.gif

a tak na serio to ja tam ja troche oszukalem wink.gif.
mialem ze soba pare katan i pistolet i kiedy zaczela sie walka wskoczylem za ten murek pod to rusztowanie na przeciwko wejscia do marketu i sklepu z katanami i inna bronia biala.
Gdy ona sie starala do mnie wjechac wtedy ja naparzalem. wink.gif
Wiem ,ze troche malo klarownie ale moze zrozumiesz biggrin.gif
izon
Porpostu biegasz po tym rusztowaniu w tą i spowrotem naparzając z broni palnej a laska sie nawet pewnie zatnie pare razy.Walka na 5 minut tak na prawde.A itak najlepszy jest Butcher:D
Diabeu
CYTAT(FlyJ4ck @ 20 03 2007, 20:44) *
off top OFF

weź zrób sejwa i zobacz, centralnie upierdliwy jesteś jak stara baba
Hlipo
Zna ktoś jakiś dobry sposób na dostarczenie w całości 8 osób na raz do Security room? Słyszałem jeszcze o książce, która pomaga w eskortach, ale chyba można ją zdobyć dopiero po pokonaniu psychola w kinie.
Amer
jak wygląda sprawa z wyposażaniem ocalałych w broń? w przypadku jednej napotkanej babeczki udało mi się to bezproblemowow (dostała nóż i utorowała sobie nim drogę), podczas gdy starając się wręczyć coś innej babce Frank chwytał ją za rękę (broń pozostała u mnie, a panienka została zjedzona - taki finał).

Kolejne zagadnienie - noszenie na plecach? czy każdego ze spotkanych ocalałych można w ten sposób eskortowac (jak?)

Rozwala mnie ogrom tej gry, uff.

FlyJack - supermarket to łatwizna (rozgromiłem go będąc na 9-tym lvl'u)
teddy
CYTAT(Amer @ 22 03 2007, 09:22) *
Kolejne zagadnienie - noszenie na plecach? czy każdego ze spotkanych ocalałych można w ten sposób eskortowac (jak?)

Nie. Czasami Frank weźmie kogoś na plecy, czasami złapie za rękę, a czasami weźmie pod rękę. Zależy to chyba od odniesionych przez ocalałego obrażeń, czyli im wolniej koleś się porusza tym lepszą Frank wybiera metodę na odeskortowanie kolesia.
Amer
teraz to mam dopiero klina: udało mi sie podpakowac lekko Franka przed walką z Izką, uzbroiłem go w 3 snajperki itp, ruszam na spotkanie z motocyklistką, strzelam do niej i po 15-20 strzałach (zgaduje) odpala sie wstawka w której Izka najzwyczajniej w swiecie ucieka, a ja trace mozliwosc odkrywania dalszej fabuły. Co jest nie tak? confused.gif

czasu w trakcie wykonywanie tego zadania nie mam juz praktycznie wcale, ale skoro babsko zwiewa po wyłapaniu kuli w twarz (sprawdzalem 2 razy), hmm...

i jeszcze jedno zagadnienie: 200kg policjantka zostawiła mi jakis klucz (chyba, złapałem go i teraz nie wiem co to było) - gdzie zatem jest potrzebujący go zamek?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.