gilber7
31 03 2008, 11:24
Cały problem w tym, że Barier Magic nawet narazie nie dotknąłem. Postacie mają swoje klasy z którymi zaczynały za wyjątkiem Zoli jej od razu zmieniłem klasę na Support Magic. Levele postaci mam +/- na tym samym poziomie co range w klasach 45 lvl.
Wygląda to tak:
Shu 44lvl: Sword Master 53lvl
Jiro 43lvl: White Magic 51lvl
Kluke 37lvl: Black Magic 44lvl
Marumaro 44lvl: Monk 51lvl
Zola 44lvl: Support Magic 49lvl i Assassin 29lvl
lookash
31 03 2008, 13:56
Więc radziłbym zacząć robienie Barier magic, bo questy na wypasiony sprzęt wymagają około 50 lvla postaci i klasy (najlepiej ofensywnej, takiej jak black mage, sword mage) są dość trudni przeciwnicy. W dodatku dzięki barier magic (skill bariera) i lekkiej pomocy generalist (36 lvl 4 dodatkowe miejsca na sprzęt i 8 na skille, zakładasz black belt i masz 2x sp) możesz zdobywać bardzo szybkie sp (3-5 dni spokojnej gry i masz 99 wszystkie klasy) zabijając za pomocą bariery pelikany-szkielety (pobliże Kelaso village, na mapce to tak pomiędzy 15 a 17). Jak już troszkę się wzmocnisz to napisz, powiem gdzie są questy na Dragon Bracelet i War necklace.
oka dzięki. Zabieram się więc do roboty.
Jakby to kogoś zainteresowało, to w Japonii rusza nowa seria anime:
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5869
lookash
11 04 2008, 07:24
CYTAT(Hela @ 7 04 2008, 22:33)

Jakby to kogoś zainteresowało, to w Japonii rusza nowa seria anime:
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5869Tutaj po polsku
http://bluedragon.ugu.pl
Jestem w polowie lub pod koniec pierwszego dvd,mialem mala przerwe i zastanawiam sie czy kontynuowac,dlatego mam pytanie.
Na polce leza nie otwarte Lost Odyssey i Eternal sonata,slyszalem ze sa ok fabularnie,w blue dragon pocinam juz troche i jak narazie fabula jest taka sobie,co by nie mowic,nudna i kuleje,stad pytanie,czy to sie pozniej zmienia?jak ta gra sie przedstawia pod wzgledem fabularnym?mam ochote na cos mocnego i porzadnego,dlatego rozpatruje czy nie przerwac narazie blue dragon i zaczac ktoras z tamtych pozycji.
[InSaNe]
9 09 2008, 11:35
Moja opinia moze zbyt gleboka nie bedzie ale coz - dla mnie Blue Dragon to kupa i utopione pieniadze . Nuda nuda i jeszcze raz nuda . Smialo wrzucaj na ruszt Lost Odyssey i powinienes byc wniebowziety ;] Kompletnie niedoceniona gra przez serwisy i gazety (nie wiem jakich cudow oni sie spodziewali?), a jest po prostu swietna . Zreszta poczytaj stosowny temat w Kaciku RPG

Ja teraz gram w LO i jest super .
Ja doszedłem tak gdzieś do połowy drugiego DVD i popieram przedmówcę - BD to właściwie tylko nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Zamierzam wkrótce powrócić do gry (po raz trzeci) i tym razem ją przejść...
mnie sie tam BD podobal, wprawdzie tez nie ukonczylem i jestem w polowie 3 DVD, ale bylo oka... taka bajeczka. Fabuly nie uznalem za nudna... ale to IMO
Mi się gra bardzo podobała. Całą zaliczyłem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.