Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Blue Dragon
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
sildar
Ojciec serii FF szykuje na X360 kolejna pozycje ktora ma obrocic sie w kult. Blue Dragon, bo o tej grze mowa, ma nam przedstawic losy mlodego Shu, a sama fabula ma w pewien sposob nawiazywac do Niebieskiego Smoka. Do zainteresowania sie ta pozycja dodatkowo sklania fakt, ze postacie byly projektowane przez Akire Toriyame (tego od Dragon Balla czy Dragon Questa) Szykuje kolejny po Lost Odyssey wspanialy jRPG.

PS. news z PSX Extreme
Jakim
Szkoda że jak narazie nie ma żandego screenu prezentującego grę w akcji. Dlatego tez narazie zostaje nam pooglądac nieciekawe artworki z glównym bohaterem oraz jego(?) smokiem.

Oczywiście gra zapowiada się ciekawie choćby dlatego że tworzona jest przez wiadomo kogo.
TomisH
Z tego co wyczytałem tytuł kierowany jest do nastoletniej grupy graczy confused.gif
Z naciskiem na małoletnich nastoletnich tongue.gif
Trzcina
Lol tongue.gif A myslalem ze tacy juz nie istnieja wink.gif Btw, to troche glupio ze Sakagutchi pracuje nad dwoma projektami naraz... zazwyczaj wole jak ktos sie skupia na jednej grze, bo lepiej ona na tym wychodzi.
Flik
jesli mam byc szczery to spodzieawalem sie rownie ciezkiego klimatu co w LO (Lost Odyssey). a co dostalem? grupe szczeniakow stylizowanych na Goku i przyjaciol confused.gif z tego moglo wyjsc naprawde ciekawa, dorosla gra a tu taki zawod. juz sobie zaczynalem wyobrazac te cuda wyczyniane przez postacie... walki o dusze miedzy cieniami itp [zagalopowalem sie tongue.gif]no coz moze przynajmniej system bedzie jakis innowacyjny to bedzie mozna zagrac, chociaz z tego co napisales TomisH to zaczynam powatpiewac biggrin.gif
mario87
czyli np. Chrono Trigger jest do (pipi) bo postacie robił Akira Toryiama? tak samo jak i Kingdom Hearts bo jest w klimatach Disneya?

śmieszne jest to że ludzie po zobaczeniu kilkusekundowej animacji przedstawiającej kilka postaci i potworków mają już wyrobione zdanie o grze nawet w nią nie grając....
Flik
nie o to mi chodzi -_-
po prostu liczylem na zupelnie inna, badziej dorosla gre. mam szacunek dla Toriyamy za DB i nic tego nie zmieni. samo w sobie moze to byc "fajne". a i wez poprawke na to ze to co rysowane nie koniecznie wyglada tak dobrze w 3d. w chrono jest spoko ale ale imo wolalbym cos innego bo po jakims czasie wszystko staje sie odtworcze... a co do oceniania to zawsze tak jest. nowa gra (NIE sequel), brak doswiaczenia. i pozniej sami sie dziwimy ze dostajemy same odgrzewane posilki. nadal dobre jednak to juz nie to samo co za pierwszy, razem.
Jakim
pare skanów postaci.. jeden obrazek pochodzi chyba nawet z gry..?
postaci
Flik
widac nie tylko ja wolalbym cos troche mniej odtworczego wink.gif
"Toriyama's style is really (some would say too much) easy to identify."
Tokar
Toriyama to niech lepiej zacznie płodzić kolejnego DB, co by młodzież gimnazjalna miała co na przerwach przeżywać, a nie się wpieprza do gier ze swoim koślawym chara-designem ;p
Kenshin
Od Toriyamy to ty sie odwal icon_twisted.gif jeden z najlepszych rysownikow zasluzyl sobie na szacunek.
Guts
QUOTE(Tokar_Sama @ 5 06 2005, 14:53)
Toriyama to niech lepiej zacznie płodzić kolejnego DB, co by młodzież gimnazjalna miała co na przerwach przeżywać, a nie się wpieprza do gier ze swoim koślawym chara-designem ;p
*

Oj ostro pojechales , a niby kto stworzyl chara design do Crono Triggera ? badz Dragon Questa ? icon_twisted.gif Jak narazie jestem optymistycznie nastawiony i mam nadzieje ze gra okaze sie tytulem kultowym na miare starszych gier Square.
YETI
Tego tytułu raczej nie da sie popsuc, w koncu stojią za nim odpowiedni ludzie.
A co do kreski Toriyamy, mi osobiscie bardzo sie podobaja jego poprzednie projekty, jesli chodzi o kreske do niebieskiego smoka, jest ok.
Jedynie co moze martwic to te zapowiedzi ze gra bedzie skierowana raczej do młodszych graczy :|
styxq
QUOTE(YETI @ 5 06 2005, 18:10)
Jedynie co moze martwic to te zapowiedzi ze gra bedzie skierowana raczej do młodszych graczy :|
*

a niech se mają my dostaniemy lost odysey biggrin.gif
Tokar
QUOTE(Guts @ 5 06 2005, 16:42)
QUOTE(Tokar_Sama @ 5 06 2005, 14:53)
*

Oj ostro pojechales , a niby kto stworzyl chara design do Crono Triggera ? badz Dragon Questa ? icon_twisted.gif Jak narazie jestem optymistycznie nastawiony i mam nadzieje ze gra okaze sie tytulem kultowym na miare starszych gier Square.
*

No i właśnie dlatego w CT grałem na emulatorze SNESa, a nie w remake z PSX-a, a Dragon Questa nie mam zamiaru dotykać nawet kijem x]
Ja po prostu mam awersje do tych dzieciaków z wodogłowiem ;p
Kenshin
Postacie do wersji na SNES'a tez robil Toriyama. Nie bylo zadnego remake na PSX to 2ga czesc tej gry WTF O_o ?
Jakim
Był remake wydany jako Final Fantasy Cośtam. Razem z CT był Chyba FF4
Guts
QUOTE(Jakim @ 10 06 2005, 16:20)
Był remake wydany jako Final Fantasy Cośtam. Razem z CT był Chyba FF4
*

Taaa, a Crono posiadal filmiki mangowe(bardzo fajne), ale czy mozna o tym mowic jako o remaku ?
Tokar
No posiadał wstawki anime'owe i podciągniętą do psx-owych standardów oprawę dźwiekową, więc jest to jakieś tam ulepszenie względem wersji SNESowej. Jeżeli nie można tego nazwać remakiem, no to może reedycją, nie wiem. Jak zwał, tak zwał.
A Tobie Kenshin, to już w ogóle Chrono Trigger pomylił się z Chrono Crossem (do którego charadesignem zajął się na szczęście ktoś inny niż Toriyama xD)

W każdym razie, żeby zakończyć offtopa, bo to ani temat o serii Chrono, ani o moim guście - ja po prostu napisałem, że nie trawię kreski Akiry, ale zdaję sobie sprawę, że wielu osobem może się ona podobać i już.
Over and out.
Mirek19
HejaHeja!!!
A są jakieś info że bedą robione giery jRPG na XBOX 360??? Bo ten kolo jak mówicie odeszedł od squaresoftu co nie? Wiecie może czy jakiś "twórca" go wziął??? I jeszcze jedno czy jest jaka kolwiek szansa chociażby w 0,01%wink.gif że Squere-Enix bedzie robiło giery na iksa??? Bo kurcze jedyny rzecz dlaczego kupiłem PS2 jest FF i inne jRPG więc wiecie cosik???
Diabeu
blink.gif

że tak zapytam, czytać umiesz?
Tokar
Wiecie może czy jakiś "twórca" go wziął???

Tak, zapewne na ostro od tylca o_O

A żeby nie byłó offtopowo do końca, to podobno Sakaguchi ostatnio coś sapał, że prace się opóźniają (ledwo zaczęli i już obsówy blink.gif ) i w związku z tym nie ma najmniejszych szans na ujrzenie grywalnego Blue Dragoon, czy też Lost Odyssey przed końcem roku.
Ryo-San
na IGN pojawila sie zapka
http://xbox360.ign.com/articles/650/650831p1.html

Bardzo dobry tekst - autor tej zapki byl w Tokyo w siedzibie Mistwalkera i widzial bardzo wczesne demo..w tekscie jest sporo informacji zarowno na temat grafy jak tez sporo mozna dowiedziec sie o samej grze...oraz tego jak wyglada biuro Sakaguchiego xD

Grafa jest podobno sliczna..autor pisze ze woda sięga realizmu i cytuje: "woda wygląda tak dobrze, że patrząc na nią możesz poczuć pragnienie"
Natomiast Shu(jeden z 5ciu glownych bohaterow) wyglada prawie tak samo jak na renderze, ktory niedawno zostal zaprezentowany na zamknietym pokazie..
bohater wyglda wiec tak; http://media.xbox360.ign.com/media/728/728...mg_2776321.html

po calym pokazie dziennikarze zapytali Sakaguciego:
"Czy tak będzie to wyglądało w czasie rzeczywistym na X360?"
- Tak - odparl Sakaguchi

ogolnie zresztą polecam przeczytac ta zapke - ja ja przeczytalem jednym tchem
no i mozne sie jeszcze min. dowiedziec ze w biurze u Sakaguchiego w gablocie za szklem stoi finalna wersja X360 - ten to ma dobrze hehe
Wolny
Ciesze się ,że moc konsoli jest po malutku wykorzystywana.
YETI
Scany z BD
http://www.xboxyde.com/news_2339_en.html
Hela
Cos slabo sie to prezentuje jak na gre next-genowa...
YETI
to tylko scany
wink.gif
Jakim
No ale dokłądnie widac co prezentuje. A prezentuje się słabo:/ Wg mnie ofkoz.
Diabeu
na obecnej generacji to by posz?o (X, ps2), tak przynajmniej wygl?da

i ten desing postaci, DBZ mnie nie podnieca, wr?cz odrzuca
Saunter
Ha, wyszedł filmik numer 1.

http://www.xboxpolska.net/index.php?id=1113
Jakim
i filmik nr 2
http://www.xboxyde.com/news_2411_en.html
Matrox
QUOTE(Jakim @ 18 12 2005, 01:30) *

Z tego co widze to to jest ten sam filmik co podal Saunter
bebbop
To jest filmik nr. 2 http://www.xboxyde.com/news_2408_en.html . Niestety bardzo krociutki. Odnosnie trailera nr. 1 to super to wyglada. Jak jakis film animowany. Najbardziej co mnie zabilo to wykonanie wody i jej ruch. Istny masakrator ninja.gif
tehehe
No poza woda to wszystko jest niesamowicie biedne. Pusto tak jakos. Pozyjemy - zobaczymy.
Mastah27
Wrażenia z rozgrywki:

http://www.gamespot.com/xbox360/rpg/bluedr...150190&mode=all
Zeratul
premiera gry za ok miesiac w US, a dalej prawie nic nie wiadomo...

osobiscie sie doczekac nie moge...
Hela
Jak za miesiac? Kto ty to wyczytales?

Gamefaq podaje:
US - TBA
JP - Q4 2006
EU - TBA
Ryo-San
zapewne z IGNu - bo tam figuruje taka data - ale to pomylka - BD wychodzi pod koniec roku i to tylko w Japonii - o wersje NTSC/PAL niewiadomo jeszcze nic
Zeratul
tak naprawde do z gamestopu, do tej pory na biezaco update'owali zmiany wydawniczne.
Enkidou
27 VII na Jump Super Tour w Japonii grywalne demo Blue Dragon ma być dostępne dla przeciętnego zjadacza ryżu. A jeśli tak, to możemy chyba wypatrywać jakichś nowych informacji dosłownie na dniach.

Edit: Drobna pomyłka z mojej strony. JST zaczyna się 26 VII, a nie 27 VII. ;>
ogqozo
Jutro? Ale super! Czy do Japonii trzeba wizy? Długo się tam leci?
Wreszcie się dowiem, na co stać Mistwalkera. Dla mnie to najważniejszy moment od dawna. Chwila prawdy.
Ryo-San
QUOTE(ogqozo @ 25 07 2006, 22:57) *

Czy do Japonii trzeba wizy?

trzeba - dostaje je kazdy - wazna jest 3 miesiace
QUOTE(ogqozo)
Długo się tam leci?

ok 14-17 godzin - zalezy jaka linia lecisz

QUOTE(ogqozo)
Wreszcie się dowiem, na co stać Mistwalkera. Dla mnie to najważniejszy moment od dawna. Chwila prawdy.

dla mnie prawdziwą chwilą prawdy bedzie Lost Odyssey ninja.gif
styxq
ja rowniez czekam na LO bo blue dragon to wg mnie dla dzieci będzie bardziej, martwi mnie troche To ze jak narazie Mistwalker zajeło sie BD a LO jest całkowicie olane pewnie zabiora sie za niego powaznie dopiero po premierze BD
ogqozo
To nie tak, obie gry są robione przez inne studia. Mistwalker tak naprawdę pełni tylko nadzór. Z tego co wiem to jedną grę robią goście od Blinxa, a drugą - Microsoft Game Studios, ale naprawdę nie jestem pewien. I wydaje mi się, że Sakaguchi mówił, iż pracuje jednocześnie nad wszystkimi grami - LO, BD, jak i ASH na DSa - tylko ma różnych developerów pod opieką.
A że Lost Odyssey zajmuje więcej czasu niż Blue Dragon, to oczywiste. W końcu ma być arcydziełem.
Kurcze, w Japonii się chyba właśnie zaczął 27. Ciekawe kiedy będzie jakieś info?
Enkidou
Powiedzmy że Mistwalker zajmuje się kwestiami merytorycznymi, a technicznymi przy każdej grze inny zespół. Nie ma się co bać o ich 'wydajność'.

QUOTE(ogqozo)
Kurcze, w Japonii się chyba właśnie zaczął 27. Ciekawe kiedy będzie jakieś info?

Ja informacji się nie doszukałem, ale jest kilka zdjęć z JST. A nuż ktoś się zaciekawi. smile.gif
http://img154.imagevenue.com/img.php?image...ragon_353lo.jpg
Diabeu
http://www.xboxyde.com/news_3255_en.html

trailer

ten design postaci jest obrzydliwy
YETI
A mi sie podoba ;P
Mam nadziej ze dostaniemy w koncu bardzo dobry jRPG na X360.
Hela
QUOTE(Mastah27 @ 2 08 2006, 11:17) *

Trailer w bardzo dobrej jakości:

http://www.xboxyde.com/news_3255_en.html
Spojrz dwa posty wyzej...

A design postaci jest okropny. Toriyama ma od lat identyczne projekty postaci. Glowny bohater, to jakis kolejny goku, czy inny ch.uj z DB.
Trzcina
Lol biggrin.gif

Powiem jedno, prawie jakbym mial 8 lat!

Ale poniewaz tak samo nie wierzylem w sukces kingdom hearts, a sie pomylilem to chyba nalezy dac szanse tej produckcji.

Pomimo tego ze walczy sie z WIELKIM SZCZUREM oraz z BOMBA Z MACKAMI, ktora jest tak mila ze sie nawet to nas usmiecha.

Deisgnu postaci nawet nie bede opisywal... szkoda tylko ze 'stwory' (bo to raczej pluszaki sa) w ktore sie zamieniaja wygladaja tak dziadowsko.

Ogolnie to grafika sie swietna, ale styl juz nie... Niektore lokacje wygladajace jak w plastelinowym Claymanie. Bleh.

Anyway i tak Lost Odysey mialo byc tym 'dobrym' rpg od mistwalkera, wiec nie ma co narzekac. Sadze jednak ze nie trafili z tematem do wlascicieli x'a. Takie produkcje najlepiej sprzedaja sie w japonii, gdzie konsol jest jak na lekarstwo. CHyba ze licza na to ze ta gra sprzeda konsole w japonii...

Pierwszy jRPG na x360 (enchant arm) podobal mi sie duzo bardziej... smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.