Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Quake 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3
True
Az dziw mnie bierze, ze jeszcze nikt nie zalozył tematu:P Wiem, ze nowy klejk nie prezentuje się jakos rewelacyjnie w porownaniu do gears of war czy killzone2, no ale to w koncu grafa to „tylko” podrasowany engine duma3. Nie wiem jak dla was, ale dla mnie jest to jedna z najbardziej wyczekiwanych gierek na nowa generacje, glownie z powodu sentymenu jakim darze ta serie, jednak nie tylko;p. Gra je/bi/tnie zmienila swoje zalozenia jeżeli chodzi o rozgrywke. Już nie jestesmy zolnierzem wybrancem przetrwalym z całego plutonu i niszczącym prawie caly swiat Stroggow. Tworcy zastosowali „całkowicie nowe”(przynajmniej dla serii) podejscie do tematu. Otoz jak sami przyznaja wzoruja się na halo, czyli po ekranie będzie latac gromada ciotowatych marine dajacych się zabic po 3 minutach, ale to zawsze cos i buduje specyficzny klimacik, nietypowy dla klaustrofobicznego klimatu serii. Dla mnie na plus. Poza tym kazdy klejk to masa godzin wyje/bi/tnego roz(pipi)u w wywazonym dobrym stylu - oglądając trailer mam wrazenie, ze się nie zawiode;] Dla mnie bankowo jeden z tytułow ktore kupie razem z konsola, no chyba, ze halo3 szybko wyjdzie to wtedy plany zmienia sie o 360 stopni;)

Trailerek http://gametrailers.com/gamepage.php?id=1639
Dragen
A dla mnie kłejk to masakryczny multiplayer, jeśli chlopaki sie postaraja bedzie grubo..takiego Q2 na Ps1 nie potrafie zapomniec, co tam sie dzialo..jaki fun
Marlon
Q4 będzie zaj,ebiste - bez dwóch zdań. Już czuję ten specyficzny klimat, twórcy zrobili ukłon w kierunku "dwójki" - masa akcji z cyklu torturowani i mordowani żołnierze, taśmy produkcyjne z żywymi ludzikami. Mniam! Całość w tej chwili wygląda świetnie - coś jak D3 bez cięć w oprawie, a klimat będzie gęsty niemiłosiernie... Ciekawi mnie jak będzie z multi, wszak kwaki z tego słyną...
Frank Jaeger
Tyle, że ta część nie będzie tak, jak Q]I[ nastawiona na multi.. ta jest robiona raczej z naciskiem na single, jak Q2, bo zresztą zaczyna się w momencie, w którym kończy się Quake 2.. martwi mnie tylko, że Id, które zawsze żyłowało grafe na maxa w swoich grach robi Q4 wyglądającego, jak Doom 3 z małymi ulepszeniami, a nie tego osobiście oczekuje od nowej generacji ;/ Narazie niespecjalnie to widze przy takim Gears of War.. jasne, grafa to nie wszystko, ale jak już wcześniej pisałem FPSy od Id Software miały zawsze masakryczną grafe.. no, ale to się może zmienić, bo jeszcze 'troche' tą gre będą robić.. no i oby nie dali ciała z multi i będzie dobrze..
tk
Ogromnie cieszy mnie powrót do klimatów z drugiej części, może i nie była ona nastwiona na MP no ale jak wszyscy wiemy mimo tego Q2 to jedna z lepszych strzelanek sieciowych w historii więc w Q4 pewnie ten element także nie zawiedzie.
TomisH
Nie ID robi Q4, tylko Raven Software.
..::XMANiAK::..
gierka bedzie napewno spox, kazdy Q mial cos w sobie, smucie mnie jedynie ze Enemy Territory 2 bedzie gra MP na podstawie Q4 sad.gif a nie RTCW2 sad.gif
OsciBosci
Boze przeciez Q4 był robiony na "starych" dev kitach, pewnie na silniku D3 wiec nie narzekajcie. Maja jeszcze sporo czasu aby pozmieniac grafe
CheeseOfTheDay
QUOTE(Frank Jaeger @ 23 05 2005, 13:10)
Tyle, że ta część nie będzie tak, jak Q]I[ nastawiona na multi.. ta jest robiona raczej z naciskiem na single, jak Q2, bo zresztą zaczyna się w momencie, w którym kończy się Quake 2.. martwi mnie tylko, że Id, które zawsze żyłowało grafe na maxa w swoich grach robi Q4 wyglądającego, jak Doom 3 z małymi ulepszeniami, a nie tego osobiście oczekuje od nowej generacji ;/ Narazie niespecjalnie to widze przy takim Gears of War.. jasne, grafa to nie wszystko, ale jak już wcześniej pisałem FPSy od Id Software miały zawsze masakryczną grafe.. no, ale to się może zmienić, bo jeszcze 'troche' tą gre będą robić.. no i oby nie dali ciała z multi i będzie dobrze..
*

Mieli wybór, albo wypuścić QIV na next-geny albo nie wypuszczać wcale (nie liczę piecyka) Ja uważam że zrobili dobrze. Nawet jak nie będzie jakością grafiki mocno odbiegać od Dooma3 pc version. O multi się nie martwię. Takie Q i Q2 też miały single, multi i w niczym to nie przeszkodziło.
A.Z.BEST
QUOTE(TomisH @ 23 05 2005, 14:26)
Nie ID robi Q4, tylko Raven Software.
*

Ważna kwestia - dlatego nie jaram się za bardzo czwórką. Choć jakby w multi była tak techniczna i wymagająca jak dwójka, to się zaciekawię zapewne tongue.gif.
Maiden
Stronka -->http://www.quake4game.com/
Raptor
QUOTE(@-t M@iden @ 30 05 2005, 20:38)
Stronka -->http://www.quake4game.com/
*

Ten koles po prawej wyglada komicznie (beznadziejnie) laugh.gif.
TomisH
Jaki pokurcz biggrin.gif
bebbop
Ale bez kitu. Robota po prawej chyba pozyczyli od ROBOCOP`a tongue.gif
mario87
QUOTE(TomisH @ 30 05 2005, 20:15)
Jaki pokurcz biggrin.gif
*

nieładnie się śmiać z kogoś tylko dlatego że ma krzywy ryj :'(

mi to tam przypomina dooma 3,5(id) tongue.gif ale miejmy nadzieje że będzie niezły multi, przynajmniej taki jak w Q3

a po znaczku raven soft licze na możliwosć rozczłonkowywania zwłok tak jak to było w sof'ie tongue.gif
Raptor
Jesli taki jak w q3 to nie bedzie sie nadawal do grania na konsoli na padzie - sorry no bonus. Tak szybkiej i czulej gry nie ogarniesz bez odpowiedniego autoaimingu (suxxx). Tamten koles wyglada strasznie dziwnie... jakby ta glowe przykleili w ostatniej chwili i to na odwal sie.
C1REX
Prey sie lepiej zapowiada.
Q4 będzię miał bardzo liczną i silną konkurencję.
TomisH
A właśnie - kurde, obie gry na silniku D3. Sterowańsko faktycznie może być kijowe confused.gif
Zgub4
QUOTE(True @ 23 05 2005, 06:37)
Dla mnie bankowo jeden z tytułow ktore kupie razem z konsola, no chyba, ze halo3 szybko wyjdzie to wtedy plany zmienia sie o 360 stopni;)

Spoko 360 stopni to jest koło a jak wyjedzie H3 to dalej bedziesz przy Q4
hahaha.gif
True
QUOTE(Zgub4 @ 31 05 2005, 00:06)
Dla mnie bankowo jeden z tytułow ktore kupie razem z konsola, no chyba, ze halo3 szybko wyjdzie to wtedy plany zmienia sie o 360 stopni;)

hahaha.gif
*

Wyjatkowo zabawne cfaniaczku. to miala byc analogia do nazwy nowego xboxa o ile nie zauwazyles neko.gif Domyslasz sie w ogole czemu konsola nazywa sie x360? icon_twisted.gif
Zgub4
QUOTE(True @ 31 05 2005, 06:06)
QUOTE(Zgub4 @ 31 05 2005, 00:06)

hahaha.gif
*

Wyjatkowo zabawne cfaniaczku. to miala byc analogia do nazwy nowego xboxa o ile nie zauwazyles neko.gif Domyslasz sie w ogole czemu konsola nazywa sie x360? icon_twisted.gif
*

Ja wiem że to analogia do nazwy ale bezsensowna chyba nie zaprzeczysz a że chciał zabłysnać kolega spoko ale niech pomyśli porzez chwile.

Ps:Co do pytania to nie wiem why 360 rad bede jak mnie olśnisz
piwo.gif
Ps2:Moj post nie miał na celu wyśmiewania sięz kogoś tylko udowodnienie błędu kolego that's all

Pozdooo
karys88
No, to wy sie tam sprzeczajcie a ja powiem co mam do powiedzenia tongue.gif
Oj, duże nadzieje pokładam w q4...czesc trzecia była dla mnie najlepszą obok UT grą sieciową na blache, zresztą do tej pory to sie nie zmieniło i dalej pogrywam czasem na necie(ale to tylko jak sie zatne w jakiejś grze na ps2:P).
Grafika, heh...nie narzekajcie tak na nią pls smile.gif Przecież tak jak już ktoś tam mowił prey też leci na engine d3 a wyglada "troszke" lepiej, oni to poprawią, zobaczycie cool.gif
Ja licze tylko na piekny tryb mp przez xl, ale mam taką małą nadzieje ze panowie z raven czy id zrobią nam mp wspólnie z blachami zeby można było im (pipi) skopać, tylko żeby sterowanie było znośne chociaz, bo autoaim jakoś mnie nie kreci closedeyes.gif
pozdro
karys
TomisH
A jak sobie wyobrażasz wspólną grę z PeCetowcami jak tutaj mamy Live? huh.gif
True
QUOTE(Zgub4 @ 31 05 2005, 09:33)
Ps:Co do pytania to nie wiem why 360 rad bede jak mnie olśnisz
*

Wyjasnie Ci to na Twoj sposob rozumowania "bo obrocili go o 360' i jest taki sam jaki byl, tyle, ze obrocony o 360'" :PPPP Taki zorcik;p. Tak na serio to nie widze powodu dlaczego ta analogia byla bezsensowna, no ale nie zamierzam sie dalej sprzeczac o (pipi)y. Dobra, tyle offtopika. Luz ziomens, browar i w ogole peace.
Raptor
QUOTE(TomisH @ 31 05 2005, 16:26)
A jak sobie wyobrażasz wspólną grę z PeCetowcami jak tutaj mamy Live? huh.gif
*

A w fajnala nowego nie ma sie miec mozliwosci gry z ludzmi co maja PC?
sildar
Jesli rzeczywiscie serwery maja byc wspolne dla LIVE i dla PC to bedzie to wielki blad... Myszka i klawiatura kontra Pad?? ;/ Albo na X360 bedzie taaaaki autoaim ze to PeCetowcy beda narzekac ;p
Raptor
Ja tylko slyszalem to odnosnie Finala - zadnej innej gry.
karys88
Nie bijcie happy.gif
Tylko napisałem że fajnie byłoby gdyby można było blaszce pokazać ze my-dzieci z dworca konsola też potrafimy grać w gry tongue.gif
Ale pewnie i tak nie bedzie takiej możliwości bo jak już ktoś wspomniał jakie mielibysmy szanse z padzikiem na myche+klawiere, toz to jak wyskoczyć z patykiem na shotguna wink.gif
pozdro
karys
TomisH
Nie no, zaraz - Epic "sugerował", że taki UT2007 będzie obsługiwał klawierke + mychę (USB), więc ? wink.gif

[EDIT] A nie miało być tak, że XNA umozliwi wspólne granie PieCowcom i Xboxowcom?
°Kiewas°
No nie powiem, nowy Kłak zapowiada się smakowicie - coś ala q2 którego najbardziej lubię z całej serii...
przed chwilą oglądnąłem sobie trailera w jakości HDTV - kosmos!!!
no i w końcu panowie z raven pokażą co można zrobić z D3 engine - a nie jak w doomie - (pipi) widać ten engine, w d3 na pececie grałem praktycznie po omacku (z ustawioną na maxa jasnością!), czasem coś tam latarą się poświeciło co by pojarać się enviroment bump-mappingiem i pracą shaderów...
A po trailerze Q4 widać że to już się nie powtórzy biggrin.gif
Jakim
pare nowych screenów
hjdshjdhjd
TomisH
Ostatni screen - tekstury na broni. Co to ma być???
-GLD-Uzny
Screeny sa z ver PC tongue.gif
2razyjot
QUOTE(True @ 31 05 2005, 16:19)
Wyjasnie Ci to na Twoj sposob rozumowania "bo obrocili go o 360' i jest taki sam jaki byl, tyle, ze obrocony o 360'" :PPPP Taki zorcik;p.

360 to masakrator marketingowy, kekekeke. Jest PS3, Nintendo Revolution a tutaj
aggressive.gif i M$ wyjezdza z 360-tka w nazwie. Co oznacza? Najpotezniejsza maszyne do grania jaka dotad ukazala sie w historii gier? Obrot o 360 stopni? 360 dni w roku przeznaczone na granie? Interpretacji wiele - jedno jest pewne, '360' wbija sie w czasze bardziej niz '3'. I o to chyba chodzilo madrym Panom od planowania sprzedazy. smile.gif

EOT.
dee
QUOTE(Jakim @ 2 06 2005, 21:22)
pare nowych screenów
hjdshjdhjd
*

Fajnie,tylko czy to nie powtórka z Dooma3 -ciemno jak cholera.Za ciemno (gram właśnie w D3 i jestem przewrażliwiony).Jakiś nowy trend?
YETI
http://media.xboxyde.com/gallery/public/1389/785_0006.jpg
wygląda to strasznie biednie.
Troche sie zawiodłem na tym ze Quake4 bedzie hulał na silniku graficznym Dooma3
sad.gif
Mam nadzieje ze koncowa wersja bedzie wygladała o wieeele lepiej.
plej
Ja z kolei mam nadzieję, że Raven nie spierniczy Multi confused.gif Co jak co ale to właśnie w rozgrywce wieloosobowej pokładam największe nadzieje - baaardzo bym chciał żeby Q4 był godnym następcą Kwaka Trzeciego, w którego po necie nadal cioram z wypiekami na twarzy.
game-walker
to bedzie jadka miodna Q4
plej
Nie widziałem co by było wcześniej...
trailerek Enemy Territory: Quake Wars http://pc.ign.com/objects/748/748377.html

Hf wink.gif
plej
Elou smile.gif
Jak zapewne większość z Was wie (lub nie tongue.gif) od 11 sierpnia w Texasie trwa impreza co się zwie Quakecon. Id-Software z okazji rocznicy przygotowało niespodziankę dla obecnych na targach, zapodając grywalne demo Q4 (ofkoz w wersji na Pc).
Dostępnych jest już kilka filmików prezentujących dzieło programistów Raven - przedstawiają one głównie (interesujący mnie zresztą najbardziej) tryb MULTIPLAYER i muszę powiedzieć, że odetchnąłem z ulgą widząc, że chłopaki z Raven nie spartolili sprawy \o/.
MP różni się ZNACZNIE od trybu SinglePlayer - dostaniemy jakby 2 gry w 1!
Powróciły bronie takie jak Nailgun i Hyperblaster... jest też nieśmiertelny railgun, rocket launcher, plasma gun, lighting gun, shotgun, grenade launcher, machinegun no i gauntlet smile.gif. Całość przypomina odświeżonego Q3 - co akurat traktuje in plus smile.gif

Btw. na konferencji prasowej John Carmack oznajmił, że Id-Software zajmie się samodzielnie wersją Quake4 przeznaczoną na XBox360 i nie dopuści do ingerencji w to firm trzecich. Miło smile.gif

Filmiki z Quakeconu:
Singleplayer: http://www.q4dev.net/index.php?download=11 (trza sie zarejestrować)

Multiplayer:
http://renton.uams.edu/Quakecon2k5/Quake4Multi.mp4
http://itg.filecloud.com/files/category.ph...egory_id=185612

Uhh już się nie mogę doczekać smile.gif A swoją drogą... dziwne, że jeszcze nie wyciekło demko z targów confused.gif
A.Z.BEST
Mioooodzio. Prawdziwy Quake. Zanim zobaczyłem go w akcji, byłem negatywnie nastawiony.
YETI
Szczerze... nawet nie miałem ochoty ogladac tych filmików do konca, gdy by ta gra ukazała sie jakies dwa lata temu...
Wolny
Prawdziwy Quake ,graficznie nie robi wrażenia ,ale ładnie wszystko śmiga w multi
plej
QUOTE(A.Z.BEST @ 14 08 2005, 01:58)
Mioooodzio. Prawdziwy Quake. Zanim zobaczyłem go w akcji, byłem negatywnie nastawiony.
*

Miałem dokładnie takie same odczucia smile.gif Teraz już jestem spokojny smile.gif
Ps.Azi odezwałbyś się na gg (3607398), poplotkowalibyśmy jak za starych czasów tongue.gif

Btw. kilka nowych filmów:

Singleplayer @ http://www.gamespot.com/pc/action/quake4/p...ew_6130744.html

I dwa ciekawe filmiki - jeden prezentujący tzw. RAMP JUMP (łiii biggrin.gif) oraz PORTAL FIRING = ten dość ciekawy, pokazuje nowości takie jak granaty odbijające się od jumppadów, czy pociski przelatujące przez teleporty - ciekawe nowości, na pewno urozmaicą rozgrywkę smile.gif
http://itg.filecloud.com/files/file.php?user_file_id=42726
http://itg.filecloud.com/files/file.php?user_file_id=42727

Kilka screenów:
http://www.hive-reloaded.de/?id=11&gallery=29&sec=1
http://pcmedia.ign.com/pc/image/article/64...12032348100.jpg
http://www.planetquake.com/images/quakecon...uake4shirt2.jpg - też taką kce ;(
Capture The Flag:

Pozdro smile.gif
mikes
EDIT. wesja poprawion a:)
mi sie nowy Q nie poodba... grafika taka sobie( w poprównaniu do większosci nowych gier jest poprostu kiepska) duza czesc rozgrywaki toczy sie w poieszczeniach... nie wiem mnie Q4 jeszcze do siebie nie przekonał...
ako
QUOTE(mikes @ 14 08 2005, 14:57)
mis ei nowy Q nie poodba... grafika taka sobie( w poprównaniu do więksozci nowych gier jest poprostu kiepska) doza czesc rozgrywaki toczy sie w poieszczeniach... nie wiem mnie q jeszcze do siebie nie przekonał...
*

Pisz wolniej, bo Ci sie literki du***a... zle sie czyta, serio wink.gif

Grafika - nie sama grafa czlowiek zyje, w Black bedza grac wszyscy a grafika bleee bo nie na next-geny? A wiec kula w plot.

Co do miejsca akcji... taka juz chyba tradycja serii ze wiekszosc wydarzen ma miejsce w zamknietych pomieszczeniach.

Ja sie ciesze ze Q wraca do korzeni... Q1/Q2/Q4. Bedzie super gierka, czekam.
OsciBosci
Taaa to stary, dobry podrasowany Q3. Szczerze bardzo mi sie to podoba i tego oczekiwalem w multi...
Wolny
http://www.filerush.com/forums/viewtopic.php?p=11114#11114 Ciekawe prezentacje z Quakecon.Prosiłbym screen głównego bohatera gry bo niegra się zwykłym człowiekiem biggrin.gif
2razyjot
Dosyć nieoczekiwanie Activision, id Software oraz Raven Software sypnęły wiadomością, że najnowsza odsłona kultowej serii shooterów, Quake IV, jest już w złotej fazie, projekt ukończono a tłocznie rozpoczynają produkcję nośników. Rozsyłanie pudełek do sklepów w Ameryce Północnej rozpocznie się 18 października.

Autorzy zdecydowali się przy tworzeniu czwartej części na połączenie Quake II i Quake'a III Arena. Tryb dla pojedynczego gracza jest kontynuacją fabuły z dwójki, gdzie jako Matthew Kane ruszamy na zmasowany atak na Stroggów. Multiplayer zaś, a więc esencja wszystkich dotychczasowych projektów spod znaku Quake, ma kontynuować tradycję szybkiej i intensywnej rozgrywki z trójki.

Kiedy konwersja na Boxa? Grrrrrrrrrrrrrrrrr ... icon_twisted.gif
..::XMANiAK::..
tez sie nad tym zastanawiam, skoro to silnik D3 i juz wydali 2 gry na tym silniku [D3 i dodatek wprawdze bedzie smile.gif] to pewnie pokusza sie o porta na X po premierze/sukcesie Q4 na X360 i kompa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.