Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 News
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43
DOA
Eghm no to jestem bardziej ciemny niz myslalem closedeyes.gif Kurna za bardzo mam nadzieje ze grafa na NG jest taka wyciupista i dlatego tak latwo mi sie na taka akcje nabrac mellow.gif Ehh unsure.gif
Flik
QUOTE(Memory @ 4 08 2005, 15:51)
Kupuję Xboksa 360!

http://www.chip.pl/arts/n/article_139300.html

Ciekawe... smile.gif
*

pan numer jeden dosc racjonalnie sie wypowiedzial wink.gif pan numer 2 to typowy kretyn, ktory nigdy w nic sie nie staral zaglebic.
z innej beczki... czy jak podlacze x360 do monitora pc to czy wykorzysta on wyzsza rozdzielczosc oczywiscie jesli monitor bedzie ja obslugiwal i jaka bedzie wtedy roznica pomiedzy hdtv a monitorem o tej samej rozdzielczosci?
Wolny
Chyba żadna.
TomisH
http://features.teamxbox.com/xbox/1245/Xbox-360-FAQs/p4/

7. I heard that the Xbox Live Silver service will allow me to play multiplayer games online on weekends. Is that true?

Yes and No. It is not true that Xbox Live Silver users will be able to play multiplayer games like Xbox Live Gold members every weekend. However, Microsoft plans to allow Silver users to play multiplayer games online on special weekends similar to when HBO has free programming weekends.

No to darmowe weekendy na Silverze poszły się rypać...
el ZAX
ech... to bylo do przewidzenia confused.gif MS nie jest taki glupi bo wie ze wtedy duzo wiecej ludu by zostalo przy Silver.
Ciekawe jak czesto beda te HBO free programming weekends (raz na pół roku?) ;P
Wolny
Ridge Racer 6 tytułem startowym.
http://news.teamxbox.com/xbox/8911/Ridge-R...able-at-Launch/
Flik
nie wnikalem jeszcze w newsa ale jesli to prawda to jest to "lekkie" przegiecie. ridge racer zawsze byl tytulem startowym na konsolke sony i mimo to iz powinienem sie cieszyc to zaczyna to troche dziwnie wygladac. owszem podoba mi sie ze ms zdobywa coraz szersze grono producentow ale do cholery co to ma byc. niedlugo dojdzie do sytuacji jaka panuje na rynku systemow operacyjnych.
el ZAX
Flik, o co Ci chodzi? Kolejny dobry (miejmy nadzieje) tytul na X360. Dlaczego by mial byc tylko na konsole Sony? Czasy sie zmieniają tongue.gif
McDrive
Dobrze że gra będzie mieć nowych wyznawców(o ile sie nie okaże crap'em), a jak na moje to RR6 będzie też tytułem startowym na PS3.
SIKI
QUOTE(zax The Player @ 5 08 2005, 19:46)
Flik, o co Ci chodzi? Kolejny dobry (miejmy nadzieje) tytul na X360. Dlaczego by mial byc tylko na konsole Sony? Czasy sie zmieniają tongue.gif
*

Żeby tylko nie zmieniły się tak, zę Ninja Gaiden 2 wyjdzie na PS3 laugh.gif ninja.gif
MichAelis
a to czemu?
SIKI
nie no była taka plotka, ale pewnie nic z niej nie będzie
Flik
plotki plotkami, ale naprawde niewidze rr na sprzecie ms. to tak samo jakby nagle z niewiadomych przyczyn bungie przenioslo halo na ps2, a namco tekkena na x'a. herezji mowimy stanowczo NIE i imo czesc pozycji powinna pozostac zwiazana z danym systemem. jak ja kocham tradycje ;)
Ryo-San
Flik proponuje przynajmniej 15 minutowy spacerek na swiezym powietrzu o_O
Flik
wlasnie wrocilem :P kwestia gustu Ryo i przyzwyczajenia... kiedys mialem psx'a :]
el ZAX
QUOTE(Flik @ 5 08 2005, 22:06)
plotki plotkami, ale naprawde niewidze rr na sprzecie ms. to tak samo jakby nagle z niewiadomych przyczyn bungie przenioslo halo na ps2, a namco tekkena na x'a. herezji mowimy stanowczo NIE i imo czesc  pozycji powinna pozostac zwiazana z danym systemem. jak ja kocham tradycje wink.gif
*

A ja bardzo dobrze widzie RR na X360 biggrin.gif
Halo jest flagowym tytulem Xa a RR nie jest tak samo mocno zwiazane z Sony (nie twierdze ze wogle nie jest zwiazane). Tekken na PS2 to tak jak Halo na Xa smile.gif

A co tu ma gust do rzeczy? Ciesz sie ze pograsz w nowego Ridge'a na 360 a nie marudz tongue.gif
RosTo
QUOTE(TomisH @ 5 08 2005, 13:07)
No to darmowe weekendy na Silverze poszły się rypać...
*

Akurat o tym wiadomo było praktycznie od początku. Pierwszy przykład z brzegu (Xbox.com)
"I imagine people will get free play opportunities, like cable TV has a free-cable weekend ... bet that we'll see different models to make it available to as many different people as possible."
Jeśli dobrze pamiętam, to ten wywiad leży tam od prezentacji X360 w MTV, więc to żadne zaskoczenie.

QUOTE(zax The Player @ 5 08 2005, 14:08)
Ciekawe jak czesto beda te HBO free programming weekends (raz na pół roku?) ;P
*

Chyba coś pokręciłeś zax. blink.gif Chodziło tylko o porównanie do HBO, które od czasu do czasu odkodowuje sygnał w weekendy, co by zachęcić ludzi do wykupienia abonamentu. Tak samo będzie robił Microsoft z Live.
Hlipo
pewnie xbox 360 po podlonczeniu do niego psp widzi je jako urządzenie multimedialne, a takie ma obsługiwać
RosTo
Major Nelson w jednym z ostatnich blogspotów opowiadał, że pracownicy MS przynoszą z domów wszystkie urządzenia przenośne jakie znajdą, żeby upewnić się czy X360 prawidłowo z nimi współpracuje. Przetestowali już kilkaset różnych modeli.
el ZAX
I kto by pomyslal ze do konsoli Ms bedzie mozna podłaczyc konsolke Sony smile.gif Za pare miechów pewnie bedzie mozna grac na X360 w gry z PSp albo odwrotnie wink.gif

RosTo - dzieki za poprawienie, nie docczytalem dokladnie. Ale pytanie pozostaje (narazie bez odp)..
Ryo-San
Xbox 360 - 25 listopada w Europie?

Tak twierdzą podobno wysoko postawione, anonimowe źródła powiązane z przemysłem growym w Wielkiej Brytanii. Choć oficjalnie nic na razie jeszcze nie wiadomo, to firma najbogatszego człowieka świata, Billa Gatesa, ma ponoć przedstawić swoje stanowisko w sprawie europejskiej premiery Xboxa360, 15 sierpnia, na specjalnej konferencji prasowej, dwa dni przed publicznym oświadczeniem na targach Games Convention w Lipsku.

Podczas gdy są (źródła) pewne na temat premiery, tak kwestia ceny wciąż pozostaje otwarta. Pierwotnie plan zakładał, że konsola pojawi się w Europie w cenie 249 funtów, jednak deklaracje Sony, że PS3 będzie bardzo drogie, może zmusić Microsoft do podniesienia ceny do 299 funtów, mówi jedno ze źródeł. Trzeba podkreślić, że ta cena jest jedynie spekulacją, opartą na wcześniejszych wypowiedziach Microsoftu.

Jeśli w Europie zapłacimy 299 funtów (1749 złotych), włączając podatek, cena w stanach wyniesie...500$ (1645 złotych). Nie jest to z pewnością kwota, jakiej oczekiwali obserwatorzy rynku. Inna możliwa cena, to 300 dolarów i poniżej 200 funtów brytyjskich.

Kolejna kwestia, która niepokoi ludzi, to cena gier. Źródła twierdzą, że za tytuły startowe zapłacimy 45 funtów (aż 261 złotych). Microsoft ponoć jest bardzo z tego faktu niezadowolony, ale do takiego czynu mają go zmusić żądania innych wydawców. Na razie firma wydała oświadczenie prasowe: na dzień dzisiejszy, nic konkretnego powiedzieć nie możemy.

from gameonly
el ZAX
Kurde, mialo byc 300$/Euro icon_evil.gif Jak walną 1749 złotych to napewno w tym roku nowego Xa nie bede mial confused.gif Sony (pipi) o 500 dolcach za PS3 to Bill mysli ze tez se moze dac nagle 'nie wiadomo ile'. Jasne, może smile.gif ale mam nadzieje ze na konferencji potwierdzą ten najbardziej optymistyczny wariant cenowy...
Co do ceny gier - na poczatku na PS2 one chodzily po 300 zeta...
Wolny
Wydaje mi się ,że cena będzie wynościć jednak 300$ .Zreszta na targach w Lipsku zostana rozwiane wszystkie wątpliwości.Już niedługo...
Jędrek
Jezeli ten news z GO sie potwierdzi to na bank nie kupie XBox'a 360 jeszcze w tym roku.
Mam nadzieje, ze to jednak nie bedzie prawda. Chodziaz konsole zawsze kosztuja duzo na samym poczatku, a potem tanieja dosyc szybko...
Ryo-San
watpie zeby Microsoft wyskoczyl z ceną 299 dolarow za konsole nastepnej generacji.. 300 dolarow to niecaly 1000 zł ROTFL
300 euro to 1200 zł, watpie aby za tak smieszne pieniadze Microsoft sprzedawal tak potezny sprzęt..1700-2000 to jest IMO realna cena jak za nowa konsole..chyba ze Microsoft ma polityke dobrego samarytanina i wlasnie za niecale 300 dolarow bedzie rozdawal konsole..chociaz z drugiej strony M$ zapewne czuje oddech Sony na plecach wiec wszystko jest mozliwe...za 9 dni sie wszystko wyjasni w kwestii ceny..
bartiz
Jak będzie 1500zł to sie bede cieszył ;p
SIKI
Poczekajmy do targów w Lipsku z tymi spekulacjami...
AkUz
1800zl to przesada. Mysle ze to tylko jakas plotka. Ja stawiam ze cena nie wykroczy poza 1500zl. Zreszta za dwa tygodnie wszystko bedzie jasne.
Jędrek
Obstawiam, ze cena konsoli w Europie na starcie to bedzie 349 Euro badz 399 Eurosow.
Cena jak najbardziej dobra. W Polsce na bank bedzie drozej, ale zawsze mozna poprosic kogos z Niemiec (rodzina etc), aby zakupil nam sprzet. ;-) Ok. Juz nic nie mowie - czekamy do GC.
RosTo
Zwróćcie uwagę, że te informacje pochodzą od jakiegoś gostka z Wielkiej Brytani, więc dane, które posiada mogą dotyczyć tylko rynku na wyspach. Jest to tym bardziej prawdopodobne, że gość podaje ceny w funtach, a przecież w większości krajów UE obowiązuje Euro.

QUOTE(Ryo-San @ 6 08 2005, 20:51)
watpie zeby Microsoft wyskoczyl z ceną 299 dolarow za konsole nastepnej generacji.. 300 dolarow to niecaly 1000 zł ROTFL
300 euro to 1200 zł, watpie aby za tak smieszne pieniadze Microsoft sprzedawal tak potezny sprzęt..1700-2000 to jest IMO realna cena jak za nowa konsole..chyba ze Microsoft ma polityke dobrego samarytanina i wlasnie za niecale 300 dolarow bedzie rozdawal konsole..chociaz z drugiej strony M$ zapewne czuje oddech Sony na plecach wiec wszystko jest mozliwe...
*

Przecież nie od dziś wiadomo, że firmy nie zarabiają na konsolach tylko na grach. A co do oddechu SONY na plecach, to uważam, że MS nie powinien kalkulować ceny X360 na podstawie tego, ile może kosztować PS3. Chodzą słuchy, że pod koniec roku w celu odwrócenia uwagi od X360, SCEA planuje obniżyć cenę PSTwo do $99. Gdyby w listopadzie klienci stanęli przed wyborem: czarnula za $99 czy X360 za $499, zastanowili by się dwa razy czy kupić next-gena. To jest wojna konsol, w której trzeba sprzedać jak najwięcej systemów. Koszty produkcji schodzą w takiej sytuacji na drugi plan.

Moje typy:
USA $299
UK £299
Europa €299
Wolny
QUOTE(RosTo @ 6 08 2005, 23:52)
Moje typy:
USA $299
UK £299
Europa €299
*

oraz mam nadzieje
Polska 1299zł

Jestem dobrej myśli.
A.Z.BEST
QUOTE(RosTo @ 7 08 2005, 00:52)
Zwróćcie uwagę, że te informacje pochodzą od jakiegoś gostka z Wielkiej Brytani, więc dane, które posiada mogą dotyczyć tylko rynku na wyspach. Jest to tym bardziej prawdopodobne, że gość podaje ceny w funtach, a przecież w większości krajów UE obowiązuje Euro.

Moje typy:
USA $299
UK £299
Europa €299
*

I myślisz, ze głupi Angole będą kupować konsole u siebie, gdy będą mogli sięgnąć za rzekę (kanał, nie wnikajcie) i kupić ją połowę drożej? Trochę realizmu proszę, nie wariuj, stary. UK to Europa, tylko z walutą własną się jeszcze ostali i tyle. Od zawsze ceny 'na Europę i UK' były przeliczane wg. kursów walut, a nie w stosunku 1:1. 300 euro przełknę, ew. maks. 100zł więcej i ani grosza, albo będę czekał aż cena spadnie. Ale pojepane to jest - owszem. Europa biedniejsza od USA, a tam wszystko jest na dodatek tańsze, gdzie tu logika?

http://x-scene.com/ - masa przydatnych niusów, wiadomości i ploteczek nt. X360
Paczek
Zgadzam sie w Angli na pewno nie bedzie przelicznika 1:1 z euro jak bedzie kosztowac 299 Euro to w UK bedzie kolo 215 Funtow.
MichAelis
Oczywiscie ze tak, cena w angili jest zawsze nieco wyzsza niz w EU, ale na pewno nie ze funt=euro. Cena konsoli to bedzie ~1800zł.
Memory
Xbox 360 pictured, does a million polygons

http://www.theinquirer.net/?article=25197
Wolny
QUOTE(MichAelis @ 7 08 2005, 11:22)
Cena konsoli to bedzie ~1800zł.
*

W najgorszym wypadku ,ale zapewne cena konsoli przed premierą szybko spadnie.
MichAelis
Pierwsza obnizka cen bedzie najszybciej w momencie premiery PS3, chyba ze cena ta bedzie sporo wyzsza, wiec nie bedzie po co obnizac cen.
mikes
hmm... myślę że 1800zł to realna cena. czemu? pomyślcie sobie tyle na początku kosztował PS2, XB chyba podobnie nie wiem) wiec dlaczego większa moc miała by iść taniej. nie wiem, trzeba czekac do targów.
RosTo
Trochę nowych zdjęć konsoli i pada z imprezy GameCon 7 w Irlandii.
Źródło: Team Xbox
Memory
1,6 miliona Xboksów 360 na start...

http://cdprojekt.info/komentarze.asp?action=ShowAll&nid=9818
TomisH
zaprezentował własne demo Rubi

Ki czort? [wp.pl; snake]
Wolny
"Z bardziej optymistycznych prognoz, analitycy pokusili się również o przewidzenie startowej ceny urządzenia. I oszacowali ją na 299 dolarów (980 zł), co w zestawieniu z informacjami z przedwczoraj (300 funtów...) brzmi naprawdę nieźle. Zaś gry kosztować mają według nich ok. 60 dolarów, co akurat pokrywa się ze wspomnianymi informacjami (w tej kwestii w ogóle mało jest wątpliwości). A co na to Microsoft? Oczywiście - nic. Na oficjalne dane ciągle czekamy."

CD Project

980 zł ... a my rozmaiwamy o kwotach ponad 1500 zł biggrin.gif ,jak mi się micha ucieszy jak cena będzie taka jak w przeliczeniu na złotówki smile.gif Jeżeli to nie przejdzie to czekam pare miesięcy aż cena spadnie ,albo wyprawa z buta do Niemiec (mam blisko) po konsole z grami .
Silver
Jesli taka cena bedzie ,to ps3 bedzie ciezko wygrac wyscig w sprzedawaniu konsol. Ale nic pozostaje tylko czekac , jesli to bedzie prawda ,to bede zaskoczony very in plus hyh.gif .
YETI
X360 tańszy od PSP ???

LOL:)
NIEMOZLIWE

Przygotujcie sie ze cena minimalna bedzie wynosic 1500zł.
abrakadabra
No właśnie , w jakim świecie wy żyjecie (rym niezamierzony biggrin.gif). Nawet jeśli Microsoft będzie chciał skopać dupe sony politytką cenową to zrobi to najwcześniej w dniu premiery ps3. W dniu premiery X 360 będzie jedynym next genem dostępnym na rynku to i chętnych będzie dużo więc cena powinna być "standardowa".... Ale nowość odkryłem nie ?
YETI
Na www.gametrailers.com znajdziecie nowy trailer z Call of Duty2 (gamepley)
xelloss
To trailer z wersji PC.
Wg OXM gra pomyka na dev-kitach w 60 klatkach i Infandry Ward podaje, że beta dev-kity to około 80% mocy ostatecznego sprzętu.
YETI
Trzeba sobie jasno powiedziec ze to nie wyglada dobrze, jedynie dobre wrazenie robi fizyka (spadajacy zołnierze z tego urwiska) no i to bombardowanie na koncu misji, bardzo fajnie wyglada.
Tak poza tym to licze ze grafika w finalowej wersji bedzie jeszcze podciagnieta.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.