QUOTE(cronosik @ 26 10 2005, 16:48)

A ja powiem tak bo juz sie denerwuje.
Cena konsoli jak i gier zalezy w polsce od kursu euro, funta.
Wybraliscie braci kaczynskich z ich super partia to teraz nie marudzcie ze gry drogie bo beda jeszcze drozsze. Juz dzisiaj wydac jak slabnie kurs zlotego a bedzie z kazdym dniem gorzej.
Pozdrawiam i nastepnym razem zastanowcie sie zamin pojdziecie glosowac. Bo bedzie gorzej a kurs zlotowki to tylko kropla w morzu ale to w tym momecie mnie i chyba was najbardziej dotknie.

Rządzisz.
cronosik
26 10 2005, 21:48
niestety PiS rzadzi
QUOTE(cronosik @ 26 10 2005, 20:48)

niestety PiS rzadzi

Kolejny dzieciak
http://xboxyde.com/news_2188_fr.htmlScreeny z nowej lary
Maiden to sa screeny z wersji na X-Boxa
To co prawda nie jest sprecyzowane ale po tych szotach juz wiem ze ponownie klimat Nowego TR mi nie podpasuje
"Sweet Lara comes back with some Xbox screenshots."
No zgoda ale jak juz napisalem roznica bedzie w grafice, chodzi mi o klimat ( chocby juz nawet sama lare)
Ryo-San
28 10 2005, 17:40
Microsoft says that all of the first-generation 360 titles use only one of the system's three cores.The Inquirer reported today that Microsoft, during a multithreading programming discussion yesterday, revealed that all of the Xbox 360’s launch titles do not take advantage of the system’s three core design but instead only utilize one of the 360’s cores. This is true for all of the Xbox 360’s first-generation titles, according to the company. http://xbox.advancedmn.com/article.php?artid=6184
BlackDragon
28 10 2005, 18:58
pogubilem sie. czytam z roznych zrodel i wszystkie isza inna date wprowadzenia w polsce. a i ktora wersje sie baredziej oplaca kupic deluxe czy podstawowa ?? i jak to bedzie z tym Xbox live?? on bedzie za darmo czy nie ?? a jesli tak to czy na zwyklym Xboxie tez bedzie mozliwosc darmowej gry ?? i czy bedzie mozna grac w gry z poprzednika ??
smoku
- nie bedzie mozna grrac na live za free (jedynie przez 1 miesiac bedziesz mogl pograc za free pozniej oplata)
- gry beda specjalnie przerobione na nowa konsole ,czyli stare hity w nowym wydaniu.
pozdro
BlackDragon
28 10 2005, 20:08
ale czytalem tez ze w wersji silver bedzie mozna w wekendy grac za free ?? czy to bujda ??
pierwotnie miala byc taka opcja ze silver na kazdy weekend. MS jednak dosc szybko sie z tego wycofal. teraz dostaniesz miecha na start i w niektore weekendy bedziesz mogl na zachete sobie pograc.
BlackDragon
28 10 2005, 21:42
ale tylko miecha ?? niebedzie zadnych doladowan czy cus ?? jak tak to pier**** i kupuje zwyklego xboxa
Saunter
29 10 2005, 00:07
20 screenów pokazujących moc pierwszej generacji gier na Xbox 360. Aż strach pomyśleć co będzie w najlepszym okresie żywota konsoli.
Screeny z Ridge Racer 6
BTW. Najlepszy komentarz do prezentowanych shotów wydała moja, nieznająca się na branży gier, koleżanka - "To z gry...?". Wszystko jasne...
LOL

Saunter to pokaz jej Forze albo GT4 tam samochody wykonane sa tak samo (a moze i lepiej ;P)
Przy taki PGR3 wyglada bardzo słabiutko.
Saunter
29 10 2005, 02:56
No nie wiem Yeti. Moim zdaniem szeczególnie imponujące są trasy, (nocna!). Moim zdaniem Forza i GT nie wyglądają tak dobrze, a PGR3? Hmmm... raczej nie...
Ryo-San
29 10 2005, 11:48
Panowie nie ma co sie oszukiwac ale od Ridge Racera 6 wieje biedą na kilometr..Namco leci w kulki wciskajac nam tak wygladajacą gre..jak sie nienarobic zeby zerobic;/
..miasta puste, zero widowni to jest poporstu kpina..jak juz Yeti napisal taki PGR3 to inna liga..
BlackDragon
29 10 2005, 14:06
a od ktorego bedzie mozna kupic xboxa 360 ??
w uk 2 grudnia
BlackDragon
29 10 2005, 14:32
a w polsce ??
MichAelis
29 10 2005, 14:43
nigdy ??

ale beda sprowadzac, wiec pewnie od 5 grudnia
Ryo-San
29 10 2005, 19:23
czesc wywiadu z Carmackiem dla stacji G4TV
John Carmack: Xbox 360 ma zdecydowanie najlepsze narzędzia do tworzenia gier.
Geoff: Więc, nie myślisz, że PS3 jest mocniejszym sprzętem niż Xbox360?
John Carmack: PS3 jest prawdopodobnie minimalnie potężniejszy pod względem surowych flopsów i graficznych operacji, tylko że to nie jest właściwe spojrzenie. Gdy patrzysz na rozwój developingu w ciągu ostatnich lat, bycie 20% łatwiejszym w programowaniu ma większe znaczenie niż bycie 20% mocniejszym.
Wolę symetryczne podejście, które prezentuje procesor Microsoftu, niż asymetrię Cella, chociaż można robić wspaniałe gry na obydwóch. Podwaliny mojej decyzji (o ściślejszej współpracy z M$) opieram na spojrzeniu na narzędzia do programowania i wnikliwą dokumentację, a w tych sprawach Microsoft jest zdecydowanie lepszy.
jest to kopia postu doktora_robotnika z forum GO
Zobaczcie screenshoty z pgr3 new york nocą kozaczek ,a napewno w akcji jescze lepiej będzie!!
nareszcie ktos konkretnie zrobil środek fury <kokpit i wogule>czekam na premiere
screenshoty są na www.xboxonline.pl
MaxVarEmreis
29 10 2005, 21:41
QUOTE(HIXX @ 29 10 2005, 19:12)

Zobaczcie screenshoty z pgr3 new york nocą kozaczek ,a napewno w akcji jescze lepiej będzie!!
nareszcie ktos konkretnie zrobil środek fury <kokpit i wogule>czekam na premiere
screenshoty są na www.xboxonline.pl
A czemu tylko screen'ami sie posiłkować, jak są filmiki z NY

.
Klik
QUOTE(Ryo-San @ 28 10 2005, 16:40)

Microsoft says that all of the first-generation 360 titles use only one of the system's three cores.

Ciekawe,czy to kolejny "chwyt marketingowy",czy to proba usprawiedliwienia wobec ewentualnych skarg i zazalen,ktore moga sie pojawic po sprawdzeniu gier tej next-next generacji...
Ryo-San
29 10 2005, 21:46
to nie jest chwyt marketingowy tylko normalna kolej rzeczy..developerzy stopniowo poznaja maszyne..najpierw jak widac pisza gry ktore wykorzystuja jeden rdzen..pozniej okielznają 2 rdzenie a za jakis czas w ruch ruszą 3 rdzenie ;]
myslisz ,ze przy nastepnym sorcie tytulow otrzymamy podobna informacje?Teraz nasze tytuly uzywaja wszystkich trzech rdzeni(a konkurencja ma system trudny do okielznania przez..etc;etc...)Zmartwila mnie ta informacja po prostu...jak wrocisz z Londona to napisz koniecznie jak to wszystko wyglada:)
QUOTE(daelk @ 29 10 2005, 21:58)

myslisz ,ze przy nastepnym sorcie tytulow otrzymamy podobna informacje?Teraz nasze tytuly uzywaja wszystkich trzech rdzeni(a konkurencja ma system trudny do okielznania przez..etc;etc...)Zmartwila mnie ta informacja po prostu...jak wrocisz z Londona to napisz koniecznie jak to wszystko wyglada:)
stary nie ma sie co martwic porownaj sobie na ps2 RR5(tytul startowy) i GT4.....
Jonny2003
30 10 2005, 18:34
Tylko póki co ten nowy PGR na niektórych filmikach gubi ostro klatki,a i błędy w grafie się zdarzają.Miejmy nadzieję,że w finalnej wersji gry to poprawią,ale 60 fps raczej nie będzie.
Saunter
30 10 2005, 21:30
Oficjalnie pewnie nigdy, w Renomie bodajże są już preordery, to samo Ultima.
Wlaczylem sobie dzisaj po 18 z nudow Game One , nigdy jecze na tym kanale nie widzlem fajnej gry ,same platformowki na ps2 i gry typu Dragon Ball. Asz tu nagle patrze a tu ukazuje sie na moim ekranie xbox360.Nic nie zrozumialem gdyz jest to francuski kanal.No ale przejdzmy do rzeczy byly pokazane gry DOA4 , PDZ i PGR, no i oczywiscie xbox360 , byly do niego podlaczone 2 pady , ahh jakze pieknie prezentuje sie nowy xsik (naped dvd -czyli to z wieszchu co sie wysuwa jest takie bylszczace srebre fajnie to wyglada wyruznia sie od bielutkiego panelu

).Wybrali 2 osoby z widowni po czym zapuscili DOA4.Jak to zobaczylem pierwsze moje slowa to JA PIERDO** - o co mi chodzilo ? a no chodzilo mi o to - JAKI JA JESTEM NIEDO****** JAKI ZE MNIE IDIO** dlaczego ? poniewaz zoabczylem jak to bedzie wygladalo na moim tv mam Samsung WS32Z308P ktorego kupilem miesiac temu a moglem kupic R51b lecz gdy kupowalem moja wiedza byla znikoma i sie nabralem z tad te slowa a co do wygladu na takim tv to ja sobie wyobrazalem to gorzej ze beda jakies kwadraty ale NIE , na szczescie nie wyglada to jakos dramatycznei wrecz dobrze ale jednak jest roznica miedzy wlasnie takim tv a tym co widzlem na filmikach : / jest poprostu inna ostorsc jak cos jest daleko nie wyglada to jakos tak szczegolowo ale nie jest zle , efekty itp itd wszytkie sa

no ale jednak powiem wam nie ma to jak TV HD READY. Powiem wam ze swietnie to wygladalo , wybral tego gosca co sie na jego kostiumie wyszto odbija z jakas prawie gala gosciowka(co jej sie tak cycki trzasa ) nie znam tych fighterow bo nie jestem fanem DOA4 .Jak ujrzalem wode w DOA4 to mi sczena opadla , ah te odbicia ,jak w wodzie wlaczyli to tak pluskala swietna fizyka tejze wody no cudo

.Potem grali w PDZ no tez wygladalo super, ale sztuczna inteligeca no tak jak juz pisalem w temacie PDZ jest wrecz razaca

.Potem jechal koles w PGR3 noca w NY i wygladlo to mimo ze na takim tv bardzo ladnie ,NIE JEST ZLE .No to by bylo tyle ktos kto nie ma hdtv niech sie zbytnio nie przejmuje ( chociaz ja tak bardzo zwyklego tv nie mam - komponent 100hz 1080i demo DNIe - chociaz cudo to tez nie jest) no ale wiadomo jak ktos che zeby gra mu wygladala jak na filmikach z PGR3 to HD READY sie przyda ... choc naprawde roznica jest nie tak duza jak mis ie przedtem wydawalo choc da sie ja zauwazyc dzieki za uwage pozdro
Mogłeś już się dowiedzieć jak nazywają się te postacie bo wstyd.Może na Hyperze będzie cos takiego.Nie? Ok. styka.
News ma już parę dni, ale (co dziwne) nikt jeszcze o tym nie pisał:
Na stronie
Xbox.com ruszyła usługa pod nazwą
My Xbox. W wielkim skrócie, pozwala ona na zarządzanie swoim profilem gracza bezpośrednio z poziomu przeglądarki. Wszystkie zmiany wprowadzone w profilu przy pomocy komputera zostaną automatycznie odzwierciedlone na Waszym Xboxie podłączonym do sieci (i na odwrót). Będzie można przejrzeć swoje osiągnięcia i w łatwy sposób porównać je z wynikami osób ze swojej listy przyjaciół. Swój profil będzie można również umieścić na pulpicie Windows, prywatnej stronie WWW, blogu lub na umożliwiających to forach dyskusyjnych. Bardzo fajny jest fakt, że nawet osoby nie posiadające jeszcze Xboxa (tak jak ja) mogą już teraz zarezerwować sobie ksywkę i używać jej na Live po zakupie konsoli. Aby obejrzeć czyjś profil wystarczy w przeglądarce wpisać adres
live.xbox.com/member/tu_wstawić_szukany_gamertag (np.
live.xbox.com/member/RosTo).
EDIT:Wejdźcie na profil
Majora Nelsona i zobaczcie jak wygląda porównywanie osiągnięć (achievements).
COOL!!!
cronosik
31 10 2005, 00:38
Witam. Tez juz zalozylem sobie konto szkoda ze nie mozna wpisac ze jest sie z Polski (Moze jakby bill zobaczyl ile jest kont z naszego kraju to by sprzedawal x'a w Polsce) ja wpisalem ze jestem z GB

no i pozostaje czekac i czekac
tez sobie zalozylem

ja juz chce miec x360
360 Hour Tour - Xbox360 Hits UKzapowiada sie niezla akcja promocyjna:)
Artykuł na temat technologii
Xbox Live TrueSkill Matchmaking. W dwóch słowach, odpowiada ona za trafne dobieranie graczy na Live pod względem umiejętności oraz właściwe ustawianie ich w rankingu. Jak ktoś zajarzy o co chodzi w tych wszystkich wzorach, ma u mnie piwo

Źródło:
IGN
pierwsza recenzja(a dokladnie nota bo recka do przeczytania w pismie) gry na Xboxa 360
http://www.gamerankings.com/htmlpages2/929179.asp?q=gun
drobne problemy technicznew jednej sieci sklepow xboxy360 zaczely sie przegrzewac i w grafice generowanej przez konsole zaczely pojawiac sie bledy. z filmikami nie bylo problemow.
QUOTE(Flik @ 2 11 2005, 15:48)

drobne problemy technicznew jednej sieci sklepow xboxy360 zaczely sie przegrzewac i w grafice generowanej przez konsole zaczely pojawiac sie bledy. z filmikami nie bylo problemow.
jesli x360 sie tak grzeje to co bedzie z ps3? ktore podobno ma wszystko wydajniejsze i jest duzo mniejszy od x360........
Konsole sie grzeją bo ten caly Kiosk jest zamknięty..i zapewne jak konsola jest wlaczona od jakiegos czasu(a w tych kioskach sprzet pewnie chodzi 24h/d) to nie ma mozliwosci pobierania chlodniejszego powietrza..
QUOTE(11111)
ktore podobno ma wszystko wydajniejsze i jest duzo mniejszy od x360
tak mowi boski Ken Nasciemniam Wam Ile Moge Kutaragi..developerzy mowią o minimalnych roznicach i przypatrujac sie bebochom obu konsol wlasnie wszystko na to wskazuje..
karty graficzne zblizone do siebie, obie maja mocne procki, ilosc ramu identyczna itp te roznice bedą tak minimalne jak w przypadku Saturna i PSX'a..albo nawet mniejsze..
pozatym to jest pierwszy taki przypadek wiec nie musisz sie martwic.
chyba ze bedziesz trzymal swojego iXa w jakims pudle
ech to byly czasy...wtedy ludzie potrafili sobie radzic z problemami...hehehe
Jest pierwsza recenzja i ocena gry na X360

. Na pierwszy ogień poszedł "GUN" , hehehe przed premierą konsoli ?
http://www.gamerankings.com/itemrankings/default_x360/1029
ciekawe czy te screeny sa z wersji na 360
na gametrailers.com pojawiła się reklama PGR 3 i Xbox'a 360. O ile ta pierwsza jest wporządku to drugą pozostawie bez komentarza...
chodzi ci o tą reklame ze skakanką? IMO swietna i bardzo oryginalna
QUOTE(kiender @ 3 11 2005, 10:08)

Jest pierwsza recenzja i ocena gry na X360

. Na pierwszy ogień poszedł "GUN" , hehehe przed premierą konsoli ?
http://www.gamerankings.com/itemrankings/default_x360/1029a moze by tak zajrzec na poprzednią strone i zobaczyc czy juz ktos nie podal tego linka;]
Super reklama ta ze skakanka

Mi sie zdaje ze ten wysoki koles to Ben Wallece

Dla tych co sie znaja na NBA
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.