QUOTE(trukfadrat @ 12 01 2006, 22:49)

co oznacza ze przez nastepny rok bedzie taka posucha w grach ze znowu trzeba bedzie zaczac grac na current genach... niech ich szlag z tymi grami... tak malo tytulow, a na dodatek w europie wychodza duzo pozniej... mocno drazniace...
Zgodnie z polityką Microsoftu, opóźnienia w premierach regionalnych powinny być stosunkowo niewielkie. Myślisz, że niby po co zrobili prawie jednoczesną premierę konsoli na całym świecie? Przecież nie po to, żeby Europa czekała znowu pół roku na wersję PAL. Oczywiście sporo zależy od konkretnego wydawcy, ale taki model dystrybucji Microsoft promuje jako standard.
Co do małej ilości tytułów, to przypomnę co mówił Peter Moore na niedawno zakończonych targach CES:
[...] by June of this year Xbox 360 will have 50 high definition games from the best names in publishing, including 2K Games, Capcom, Electronic Arts, and Ubisoft.
50 tytułów do czerwca. Komuś jeszcze mało?
heh cała sytyuacja przypomina mi czerwiec ubiegłego roku... wtedy leżałem w szpitalu i żeby zabic nudę sprowadziłem sobie PSP z dwoma grami - zaliczyłem i nie miałem w co grac. przez długi czas była posucha w tym temacie, trzeba było zacisnąc zęby i przetrwac. Po prostu sprzęt się nie może rozkręcic, właściwie zawsze tak jest przy launchu\ krótkiej obecności platformy na rynku. Na X360 też "mało" gier wyjdzie w najblizszym czasie, mnie to frustruje ale no cóż, za jakieś 2 lata sprzęt będzie oferował naprawdę pokaźną bibliotekę gier. Jeśli ktoś śpieszy się z zakupem sprzętu przy premierze musi się liczyc z tym że wybór gier nie będzie zbyt rozległy :f
cronosik
13 01 2006, 12:05
A czy wy ludzie tylko gracie? Dla mnie gier jest az za duzo. Chetnie bym pogral w:
- PGR3- to akurat zaliczylem
- PDZ
- Kameo
- Condemned
- Ampend3
Ale raz ze nie mam tyle czasu a dwa kasy. Przeciez jedna gra spokojnie mozna miesiac sie bawic przynajmniej jak dla mnie. wiec wszystkich gier na pewno niezalicze bo juz szykuja sie nowe tytuly.
No chyba ze ktos tak jak kolega lezy w szpitalu i tylko gra

Pozdrawiam
no cóż, wtedy to była moja jedyna rozrywka. W ostatni dzień mi dopływ prądu odcieli :f. Z kolega powyżej muszę się zgodzic, dla mnie własciwie taki obrót spraw - drogie gry i mala ich ilośc

ma też dobrą stronę - po prostu masteruję dany tytuł do końca. Własnie jestem w trakcie wyciskania PGRa na platynę

pozdrawiam
the-ripper
13 01 2006, 18:43
Dzisiaj odwiedzilem Media Markt we Wroclawiu z zapytaniem o sprzedaz Xboxa 360. Mila Pani odpowiedziala mi, ze zamowili konsole i spodziewaja sie dostawy pod koniec stycznia lub poczatek lutego. Cena nieznana.
Oczywiscie zapomnialem zapytac czy beda to Cory czy Premiumy. Ale ona i tak by nie wiedziala o czym mowie.
Na pulce obok tytulow na Xa pierwszego zauwazylem jedna gre na 360 (jedna sztuke

). NBA Live 06 w cenie 249.00zl O_o
Mam nadzieje ze MM przeliczy cene z euro, nie doliczajac sobie wiekszej marży.
249zł to dobra cena, normalnie gry EA kosztują chyba 65 euro.
Bzdura.W polsce kupie w sklepie ( nie na allegro ) gry od EA za 169zl.
the-ripper
13 01 2006, 20:06
O przeliczaniu ceny z euro mowilem o cenie Xboxa 360 a nie gier.
QUOTE(@-t M@iden @ 13 01 2006, 19:26)

Bzdura.W polsce kupie w sklepie ( nie na allegro ) gry od EA za 169zl.
Chodzi mi na X360.
The Lord of the Rings: Battle for Middle-earth II od EA zmierza na 360-kę (premiera w lecie tego roku).
Wywiad z deweloperem.
A propos dostaw do MM: ponieważ pracuję w jednym z marketów wiem, że do sprzedaży trafią zarówno wersje Core jak i Premium (ilość i cena na razie nieznana). Będą również akcesoria. Co do gier - brak danych. Ponieważ nie jest to oficjalna dystrybucja, nie spodziewałbym się cudów odnośnie ceny (chociaż kto wie - w MM wszystko jest możliwe). Więcej nie zdradzę, bo wywalą mnie za ujawnienie tajemnicy handlowej

. Będę Was informował na bieżąco.
ememiks
14 01 2006, 00:54
QUOTE(RosTo @ 13 01 2006, 23:47)

The Lord of the Rings: Battle for Middle-earth II od EA zmierza na 360-kę (premiera w lecie tego roku).
Wywiad z deweloperem.
A propos dostaw do MM: ponieważ pracuję w jednym z marketów wiem, że do sprzedaży trafią zarówno wersje Core jak i Premium (ilość i cena na razie nieznana). Będą również akcesoria. Co do gier - brak danych. Ponieważ nie jest to oficjalna dystrybucja, nie spodziewałbym się cudów odnośnie ceny (chociaż kto wie - w MM wszystko jest możliwe). Więcej nie zdradzę, bo wywalą mnie za ujawnienie tajemnicy handlowej

. Będę Was informował na bieżąco.
W Polskim MM x360? jaja sobie robicie? hmmm wlasnie na dniach szwagierce mam wyslac kase to mi w MM ale w niemieckim kupi 360 premium.
Jak w polskim MM by dali bylo by super!!!!!
Chodzi mi na X360.
Mi tez
the-ripper
14 01 2006, 14:33
QUOTE(ememiks @ 14 01 2006, 00:54)

W Polskim MM x360? jaja sobie robicie? hmmm wlasnie na dniach szwagierce mam wyslac kase to mi w MM ale w niemieckim kupi 360 premium.
Jak w polskim MM by dali bylo by super!!!!!
A masz jakies info ze w niemieckich MM sa kosnole? Obawiam sie, ze ich tam nie bedzie (premium).
no ja przedwczoraj w rostocku widzialem 3 premium, w dwoch innych mm nie bylo nawet core, rzecz tego gdzie sie trafi
ememiks
14 01 2006, 17:01
No dzis zadzwonilem do MM w szczecinie w sprawie x360.
Tak MM zamowil konsole core i premium co do terminu to nie wie dokladnie sam ale to moze byc cos pod koniec miesiaca jezeli sprawnie pojdzie. Ceny jakie to tak na szybkiego to cos ok 1200 i 1500 czyli mysle ze raczej cena bedzie jak w MM w DE.
Wiec odpuszczam sobie chyba sprowadzenie z niemiec konsoli
Najlepiej sprzedające się konsole (grudzień 2005):
PlayStation 2 [ 1.500.000 ]
Portable PlayStation [ 1.120.000 ] total: 3.63 million
Nintendo DS [ 1.070.000 ] total: 3.81 million
Xbox [ 415.000 ]
Xbox 360 [ 281.441 ] total: 607.000
Dane pochodza z USA
gameonly
Dalej nie rozumiem o co wam chodzi

Krytykowac mozna MS za BRAK DOSTAW.
Poleca US Ebay, zlookajcie po ile tam stoja 360tki
MAC 1100
15 01 2006, 12:08
rozmawialem z kolesiem z MM katowice i powiedzial mi ze mm zamowilo tylko core'y i beda na poczatku nast miesiaca _czyli poczatek lutego ; p
za to "miły pan z obsługi" w gdańskim makrecie powiedział że trzystasześćdziesiątek wogóle nie będzie, czyżby zanosil się podział na Polske A i Polske B
Dzisiaj odwiedzilem Media Markt we Wroclawiu z zapytaniem o sprzedaz Xboxa 360. Mila Pani odpowiedziala mi, ze zamowili konsole i spodziewaja sie dostawy pod koniec stycznia lub poczatek lutego. Cena nieznana.
Oczywiscie zapomnialem zapytac czy beda to Cory czy Premiumy. Ale ona i tak by nie wiedziala o czym mowie.
w którym MM się pytałeś? W Auchan czy w Galerii? pytałeś się czy jedną wystawią "do próbowania" ;-)
Ed Hunter
15 01 2006, 22:26
trukfadrat
16 01 2006, 22:28
och, chyba zostalem zle zrozumiany... ja wrecz uwielbiam ta konsole, chodzi o to ze nie ma gier ktore moglyby nasycic moja chec pogrania... brakuje po prostu jakiejs gry z duzym otwartym swiatem, w ktora mozna by grac dlugo, gralem we wszystkie gry dostepne w europie na dzien dzisiejszy i jedyne co mnie przy sobie zatrzymalo to cod2... po prostu chcialbym zeby troche tych gier sie pojawilo zebym mial w czym wybierac...
QUOTE(trukfadrat @ 16 01 2006, 22:28)

och, chyba zostalem zle zrozumiany... ja wrecz uwielbiam ta konsole, chodzi o to ze nie ma gier ktore moglyby nasycic moja chec pogrania... brakuje po prostu jakiejs gry z duzym otwartym swiatem, w ktora mozna by grac dlugo, gralem we wszystkie gry dostepne w europie na dzien dzisiejszy i jedyne co mnie przy sobie zatrzymalo to cod2... po prostu chcialbym zeby troche tych gier sie pojawilo zebym mial w czym wybierac...
chłopie, konsola nie ma roku nawet, minie ten okres to będzie można oceniac sytuację na rynku
http://www.gamefaqs.com/poll/index.html?poll=2259 Tak to wygląda teraz, choc ankieta nie jest jeszcze zamknieta. Dla porównania:
tak (KLIK) to wygladało dzisiaj przed 11.00. Różnica jest niewielka, więc wątpie, żeby te słupki zmieniły sie znacznie do zakończenia głosowania.
Wg mnie to tyle, jeśli chodzi o 'ogromną popularność X360' i 'zmiażdżenie konkurencji'.
Dla osób nie znajacych inglisza: pytanie w ankiecie brzmi 'Gdybys mógł kupić tylko jedna konsole next-gen, na którą padłby Twój wybór?' i 4 odpowiedzi- po jednej dla kazdego next-gena (PS3, Revo i X360) oraz "Nie chcę żadnej z nich"
trukfadrat
17 01 2006, 17:18
clopie, konsola nie ma nawet pol roku, ale to nie zmienia faktu ze moge sie na jej temat wypowiadac, a to ze ponad miesiac po jej premierze nie ma tytulu przy ktorym mozna sie pobawic dluzej niz 2 tygodnie jest jak dla mnie zle... a z 15 tytulow ktore mamy, polowa to porty, gier pisanych konkretnie na ta konsole prawie w ogole nie ma (albo porty, albo gry ktore mialy wyjsc na inne konsole), wyjatkiem jest pgr3, amped 3 i to chyba wsio... ja rozumiem ze mozna sie bawic grami ktore sa, ale nie chce sie zmuszac do tandetnego nba live albo fify, szczerze, wolalbym sobie pograc w nba 2k6, ridge racera 6, albo doa4, ktore w ameryce sa, a w europie pojawia sie nie wiadomo kiedy... takiej wlasnie sytuacji sie obawiam, ze w stanach gry sie beda pojawiac, w japoni beda mieli swoje tytuly, a europa jak zwykle na szarym koncu, choc tak na prawde nie wiadomo czemu, bo juz praktycznie nie ma podzialu na pal i nstc, w erze hdtv... boli mnie po prostu dyskryminacja europy i brak tytulow przy ktorych mozna posiedziec dluzej... i TO jest MOJE zdanie... i wiem, oni chca dopiescic gry itd, wiem ze im pozniej one wyjda tym beda lepsze, ale moje odczucie sie nie zmienia, chcialbym zeby miesiac po premierze pojawil sie choc 1 nowy tytul w europie...
nie ma tytulu przy ktorym mozna sie pobawic dluzej niz 2 tygodnie
Co ty za bzdury wygadujesz.
Zaopatrz sie w PDZ i zobacz ilu polaczków w to gra...
Ja ci sie nie dziwie skoro ty grasz w multi COD2 ktore nie dosc ze jest srednie a gameplay polega na szesciu do respa to jescze ma badziewny system hostowania... ;F ( Co innego singiel ktory jest MEGA-Kozaqiem )
Moze im my sie kiedys doczekamy... ?A tak zupełnie na marginesie
XBOX 360 News, Nie syfić bo w ryja...
QUOTE(Minio @ 17 01 2006, 18:25)

http://www.gamefaqs.com/poll/index.html?poll=2259 Tak to wygląda teraz, choc ankieta nie jest jeszcze zamknieta. Dla porównania:
tak (KLIK) to wygladało dzisiaj przed 11.00. Różnica jest niewielka, więc wątpie, żeby te słupki zmieniły sie znacznie do zakończenia głosowania.
Wg mnie to tyle, jeśli chodzi o 'ogromną popularność X360' i 'zmiażdżenie konkurencji'.vo i X360) oraz "Nie chcę żadnej z nich"
skoro sony naobiecywalo gruszek na wierzbie to duza czesc graczy je lyknela, pozatym najlatwiej jest wychwalac cos czego nie ma a na dzien dzisiejszy tylko jedna z tych konsol istnieje.
Shinji-kun
17 01 2006, 17:39
QUOTE(trukfadrat @ 17 01 2006, 19:18)

ridge racera 6, albo doa4, ktore w ameryce sa, a w europie pojawia sie nie wiadomo kiedy...
no to cie informuje, ze obie te gry mozna juz bezproblemowo nabyc u nas w kraju =]
Infinite
17 01 2006, 19:29
QUOTE(shinji16 @ 17 01 2006, 17:39)

QUOTE(trukfadrat @ 17 01 2006, 19:18)

ridge racera 6, albo doa4, ktore w ameryce sa, a w europie pojawia sie nie wiadomo kiedy...
no to cie informuje, ze obie te gry mozna juz bezproblemowo nabyc u nas w kraju =]
Jemu zapewne chodzi o wersje PAL. U nas mozna nabyc obie gry, w wersji amerykanskiej, ktora jest propostu "region free" (ale tylko dla PALowskich konsol).
Shinji-kun
17 01 2006, 20:49
a to jest roznica jezeli teraz kupie wersje US, czy lepiej czekac do EU ??
Z eu moga wyeliminowac blad wynikajacy z sejwowaniem profilu,nie bez powodu przelozyli premiere na przyszly piatek...
No i moze jakies bonusy dorzuca.
Trzcina
17 01 2006, 21:33
Huh, czyli mozna grac w gry NTSC USA? Ale tylko w te co wymieniles czy wszystkie? Rozumiem ze na japonskiej konsoli juz ak nie mozna
W niektóre - gdzieś na necie była lista.
QUOTE(Trzcina @ 17 01 2006, 21:33)

Huh, czyli mozna grac w gry NTSC USA? Ale tylko w te co wymieniles czy wszystkie? Rozumiem ze na japonskiej konsoli juz ak nie mozna

Przeciesz to zadna nowosc
Analogicznie bylo x1... ( i to z naprawde pokazna liczba tytulow )
Ja to wiem bo mi orgi byly potrzebne do...Live
http://www.cdrinfo.pl/news/9317Co o tym sądzicie Blu-ray w 360???
2 lutego Bill Gates na jeden dzień przyjedzie do Polski. Miejmy nadzieję, że z jego ust padną jakieś konkrety na temat premiery konsoli w naszym pięknym kraju.
Źródło:
Microsoft
No

przecież tańsza wersjia Xa miała być niby skierowana miendzy innymi dla ludków w Polsce, a jak na razie cisza w tym temacie. Może coś ruszy w lutym?
2razyjot
19 01 2006, 14:41
QUOTE(Xardas @ 19 01 2006, 11:02)

No

przecież tańsza wersjia Xa miała być niby skierowana miendzy innymi dla ludków w Polsce, a jak na razie cisza w tym temacie.
No jest tansza wersja przeciez. Ile chciales zeby kosztowal xb360? 35 zl + stos backupow? Cena jak za next gena jest jak najbardziej ok IMO, tylko gry malo prezentuja jak na next-gen. Gram na obecnym iXie, czekam do konca roku z zakupem 360.
trukfadrat
19 01 2006, 16:22
on skomentowal przyjazd gatesa do polski i wyklarowanie sie ich stosunku do naszego rynku, nic nie mowil o cenach... chodzilo o to ze wlasnie dla naszego rynku przewidzeli wersje core...
QUOTE(wujaszek_JJ @ 19 01 2006, 16:41)

QUOTE(Xardas @ 19 01 2006, 11:02)

No

przecież tańsza wersjia Xa miała być niby skierowana miendzy innymi dla ludków w Polsce, a jak na razie cisza w tym temacie.
No jest tansza wersja przeciez. Ile chciales zeby kosztowal xb360? 35 zl + stos backupow? Cena jak za next gena jest jak najbardziej ok IMO, tylko gry malo prezentuja jak na next-gen. Gram na obecnym iXie, czekam do konca roku z zakupem 360.
wujaszek_JJ, nie wiem co skłoniło cię do takie zrozumienia posta.
"Łopatologicznie" wytłumacze. Bill w jednych wywiadów (?) tłumaczył się dlaczego są dwie wersje konsoli, choć wiadomo że droższa i tak sie lepiej sprzedaje. Powiedział wtedy między innymi to że tańsza wersjia jest przeznaczona dla biedniejszych (?) krajów, i wymienił między innymi Polske.
A więc można wysnuć wniosek (być może błędny) że Microsoft ma zamiar wprowadzić u nas w Polsce oficjalną sprzedaż x360. A co się z tym wiąże? Poza tym że normalnie w sklepach x360 będzie dostępny, można liczyć na takie "rarytasy"

jak lokalizacje gier, bezproblemowe rejestrowanie się w xbox live!, (naprawy gwarancyjne?), itd., itp..
Więc przyjazd Billa może "ruszyć" sprawę oficjalnej dostępności konsol Microsoftu w Polsce (choć jakoś w to za bardzo nie wierzę).
2razyjot
20 01 2006, 08:31
QUOTE(Xardas @ 20 01 2006, 00:06)

wujaszek_JJ, nie wiem co skłoniło cię do takie zrozumienia posta.
Kac. ;/
QUOTE(Xardas @ 20 01 2006, 00:06)

A więc można wysnuć wniosek (być może błędny) że Microsoft ma zamiar wprowadzić u nas w Polsce oficjalną sprzedaż x360. A co się z tym wiąże? Poza tym że normalnie w sklepach x360 będzie dostępny, można liczyć na takie "rarytasy"

jak lokalizacje gier, bezproblemowe rejestrowanie się w xbox live!, (naprawy gwarancyjne?), itd., itp..
Więc przyjazd Billa może "ruszyć" sprawę oficjalnej dostępności konsol Microsoftu w Polsce (choć jakoś w to za bardzo nie wierzę).
Ja tamw to nie wierze - piractwo, piractwo i jeszcze raz piractwo. Jestesmy niczym ziomki z Rosji - lepiej isc na gielde i zaplacic frajerowi. Core jest tanszy wiec jak ktos chce, to kupuje.
I wlasnie przez takich ludzi mozemy o oficjalnej dystrybucji zapomniec.
Shinji-kun
20 01 2006, 10:09
piractwo na xie sie nie oplaca ^^ LIVE!!!
the-ripper
20 01 2006, 11:01
shinji swiete slowa.. Live
2razyjot
20 01 2006, 11:17
QUOTE(Jędrek @ 20 01 2006, 09:31)

I wlasnie przez takich ludzi mozemy o oficjalnej dystrybucji zapomniec.
ROTFL!
O czym ty mowisz, stary? Przeciez sam miales xboxa i sciagales z torrenta jak zly, nie wspominam nawet o sytuacji gdy ja sciagalem gry i je wypalales (jakby byla mozliwosc bezstresowej gry na backupach na przerobionym x-ie a wszystko to hulalo by na live! to juz widze jaki to bylbys prawilny, wiekszosc userow pewnie tez) ... Wtedy to niby rynku nie psulo? W topicu o p2p piszesz o bittorrent - ze niby co sciagasz? Filmy? Trujesz zycie dystrybutorom itp ... Troche samokrytyki!

BTW: wracajac do topicu - nie ma IMO opcji na tansze ceny xb360 w Polsce.
ROTFL!
O czym ty mowisz, stary? Przeciez sam miales xboxa i sciagales z torrenta jak zly, nie wspominam nawet o sytuacji gdy ja sciagalem gry i je wypalales (jakby byla mozliwosc bezstresowej gry na backupach na przerobionym x-ie a wszystko to hulalo by na live! to juz widze jaki to bylbys prawilny, wiekszosc userow pewnie tez) ... Wtedy to niby rynku nie psulo? W topicu o p2p piszesz o bittorrent - ze niby co sciagasz? Filmy? Trujesz zycie dystrybutorom itp ... Troche samokrytyki! dry.gif
BTW: wracajac do topicu - nie ma IMO opcji na tansze ceny xb360 w Polsce.
Rozumiem ze masz w (pipi)e ze okradasz devloperów, kradniesz owoce ich pracy a powyszy post to uzasadnia ?

Jestes, Złodziejem takie sa fakty a twierdzac ze jest inaczej przeczysz sam sobie.
I nie twierdze ze na X1 nie korzystalem z piratow.
Ale na 360 nie mam zamiaru tego robic.
Na oryginalach da sie przezyc.
Doceniasz fakt posiadania takiej gry, masterujesz ja, po czym ja sprzedajesz/Wymieniasz

A jedrek ma IMO racje. Przez ciebie nie moge sie na live zalogowac na POLSKE, przez ciebie nie mam dostepu do serisow M$, przez ciebie musze kupowac gry / konsole po chorych cenach.
CO DO TWOJEGO EDITA PONIZEJ.Mam spamowac tak jak ty ?
Pewno ze wole PM. I tylko napisalem co mysle o twym zachowaniu

A ze negujesz fakty
2razyjot
20 01 2006, 12:17
QUOTE(@-t M@iden @ 20 01 2006, 11:59)

Rozumiem ze masz w (pipi)e ze okradasz devloperów, kradniesz owoce ich pracy a powyszy post to uzasadnia ?

No dokladnie tak jest. Mam w du.pie, ze wiekszosc gier mnie nie satysfakcjonuje (jestem starym, wybrednym ch.u.jem) i ciesze sie, ze za nie zaplacilem a mialem je z sieci - uznaje sie za konesera, ktory gra w to, co jest naprawde godne uwagi i mu podejdzie. To, co sprawia, ze dostaje orgazmu mam w oryginale gdy cena stanie sie przystepna (dla mnie w granicach 50-60 zl).

Jestes, Złodziejem takie sa fakty
<ziewa>

A jedrek ma IMO racje. Przez ciebie nie moge sie na live zalogowac na POLSKE, przez ciebie nie mam dostepu do serisow M$, przez ciebie musze kupowac gry / konsole po chorych cenach.
Nie poplacz sie za bardzo ... Dla chcacego nic trudnego. A ze wiekszosc kupuje na gieldzie i pozniej wymienia pirata na pirata to juz nie moja brocha - gardze tym!
EOT - oklepany schemat i temat, wielcy kur.wa sprawiedliwi, ktorzy w zyciu nie mieli divxa na PC czy pirata na PC ... Nie zwalam teraz na kogos, naprawde s.r.am czy ktos ma mnie za penisa czy zlodzieja; ja sie dobrze bawie wy mozecie sobie zdychac. Chcesz rzucic kamieniem jako pierwszy we mnie? Odwazysz sie? Muehehehehe ...
M@iden - daruj sobie te smieszne pw, gram sobie, gram a ty sie pieklij i wyklinaj ... xD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.