Edit by Ozi:
Krótkie info co do zasad funkcjonowania tego topicu...
1. Podając jakieś interesujące info napisz je używając pogrubinej czcionki -
takiej jak ta. Tym sposobem konkretne informacje będą wyróżniać się z reszty postów w tym temacie.
2. Dozwolone są inteligentne komentarze

ale za każdy durny, głupi i prowokujący poleci ostrzeżenie... nie róbmy z tego miejsca śmietnika - chyba każdemu zależy na tym, żeby interesujące go informacje móc znaleźć szybk, bez przebijania się przez tony spamu...
---------------------------------------------------------------------------------------
Nie ma jeszcze takiego tematu... Chcialbym tylko zeby kwestie wyzszosci 360 nad PS3 i odwrotnie rozpatrywac w innym temacie, a tutaj skupic sie na oficjalnie potwierdzonych informacjach o zblizajacych sie grach oraz screeny i trailery do nich. OK, wiec moze ja zaczne:
Najpierw dobra wiadomosc.
Logitech, czyli firma przez wielu uznawana za najlepszego producenta kontrolerow do gier i tym podobnych, oficjalnie potwierdzila, ze bedzie wypuszczac sprzet do 360. Wiec odwieczny problem braku porzadnej kierownicy znany z "pierwszego" XBOXa, nie powinien istniec na 360. 
A teraz zla wiadomosc.
Midway oznajmilo, ze nie planuje zadnych gier na launch 360, natomiast juz pracuje nad tytulami na PlayStation 3. Nie oznacza to jednak, ze Midway w ogole nie bedzie supportowac 360. Po prostu nowa konsola Microsoftu wychodzi dla nich "za wczesnie" i nie beda jeszcze "gotowi". W sumie oprocz UT2007, nie za czym plakac...
No nie zgodze sie ze nie ma za czym płakac, Midway ostatnio wydaje coraz lepsze gry (juz nie wspomne o nastepnej czesci MK

)
QUOTE(YETI @ 26 05 2005, 10:29)
No nie zgodze sie ze nie ma za czym płakac, Midway ostatnio wydaje coraz lepsze gry (juz nie wspomne o nastepnej czesci MK

)
No to moze wymien te gry, nad ktorymi mam tak plakac, a ja w tym czasie pojde po chusteczki...
Midway to przeciętny producent, żadnej rewelki jak dla mnie nie wytworzył
a to że zaden launch od nich nie wyjdzie to na luzie przeżyję
Nie wiem jak wy ale ja np. przy takim Area51,Spy Hunter czy PSI-OPS bawiłem sie bardzo dobrze.
Nie sa to jakies wybitne gry, ale tytuły zasługujace na mocna 8.
Przecież ludzie z Midway powiedzieli, że jedynie na launch nie zdążą z żadną grą, a do czasu wyjścia PS3 na xboxiku360 będzie już wydanych kilka tytułów...
A.Z.BEST
26 05 2005, 19:40
Nius, nie nius... Xbox 360 będzie oferował gry w pełnym 720p, czyli w rozdzielczości 1280x720 i bez przeplotu, co na HDTV da wspaniałą jakość obrazu, blablabla.
Trailery w 720p macie tutaj:
http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=en Uwaga, są trochę duże i wymagają naprawdę dobrego kompa

.
3 nowe screeny z zapowiadanej gierki na X360 pt.
DOGTAG:
mordka komandosamordka pilotawesoła kompania
-GLD-Uzny
26 05 2005, 22:06
Widzialem juz kiedys screeny z tej gry ale do tych to nie ma porownania! O niebo lepsze
Pojawiły sie pierwsze screenshoty z nowego FPS'a : King Kong . Ów gra bedzie sie opierała na remaku filmu z 1933 roku który wyjdzie tej zimy kręcony pod nadzorem Peter'a Jacksona ...
Premiera zimą : poza xbox'em 360 gra ukaże sie też na Xbox'a , PC, Nintendo DS, PSP oraz GBA3 strony fotek :
http://www.jeuxvideo.com/news/2005/00012658.htmNie wiem co tam robią dinusie ale ...
Midway jednak bedzie wypuszczac swoje gry na 360. Malo tego, juz teraz pracuja nad 7 nowymi projektami wlasnie na 360, ktore maja ukazac sie w 2006-08.
http://www.gamespot.com/news/2005/05/26/news_6126507.html
Jay Allard potwierdził na konferencji prasowej microsoftu że cena nowego xbox'a oscylowac bedzie na granicy 300 usd . Ostatecznie cena ma zostac potwierdzona za 2 miesiącehttp://www.jeuxvideo.com/news/2005/00012663.htm==========================================================================
UPTADE
Pojawiły sie obrazki z gry THE DARKNESS . W ów grze gracz wcieli sie w komiksowego bohatera jackiego estado . Gracz ma sie uczyc władania magia a jak zapowiadaja twórcy z Starbreeze Studio's ( Opowiedzialialni za ridick'a ) rozgrywka ma byc nie-liniowa ... Pojawic sie ma też tryb ONLINEhttp://www.jeux-france.com/news10440_the-d...s-illumine.html
Taka ciekawostka... (napisalem do MS jakis czas temu):
Szanowny Panie,
Dziękujemy za skontaktowanie się z Centrum Obsługi Klienta Microsoft.
Na razie nie planujemy dystrybucji Xbox360 w Polsce. Na bieżąco
sprawdzamy potencjał polskiego rynku i jak tylko faktycznie zauważymy
zainteresowanie na pewno konsola zostanie w pełni wprowadzona. Warto
nadmienić, że dla Microsoft wprowadzenie konsoli to nie tylko umieszczenie
produktu w kanale dystrybucyjnym, u partnerów czy w sklepach. Mowimy
również o zorganizowaniu supportu, serwisu oraz co bardzo istotne o
lokalizacji gier.
Postanowilem pociagnac troszke ten temat. Jak dostane kolejna odpowiedz od razu sie nia z Wami podziele. Z cytatu wycielem autorke maila (Pania Pauline).
Korporacja Fonix opracowuje dla MS rozwiązania z zakresu rozpoznawania mowy w grach.
A tak pozanewsowo:
Za pomocą tego cacka podłaczymy padziora do konsoli, aby się ładował (nawet w czasie gry)
A to już sama ładowarka akumulatorków z pada
QUOTE(Raptor @ 31 05 2005, 13:00)
Taka ciekawostka... (napisalem do MS jakis czas temu):
Szanowny Panie,
Dziękujemy za skontaktowanie się z Centrum Obsługi Klienta Microsoft.
Na razie nie planujemy dystrybucji Xbox360 w Polsce. Na bieżąco
sprawdzamy potencjał polskiego rynku i jak tylko faktycznie zauważymy
zainteresowanie na pewno konsola zostanie w pełni wprowadzona. Warto
nadmienić, że dla Microsoft wprowadzenie konsoli to nie tylko umieszczenie
produktu w kanale dystrybucyjnym, u partnerów czy w sklepach. Mowimy
również o zorganizowaniu supportu, serwisu oraz co bardzo istotne o
lokalizacji gier.
Postanowilem pociagnac troszke ten temat. Jak dostane kolejna odpowiedz od razu sie nia z Wami podziele. Z cytatu wycielem autorke maila (Pania Pauline).
Szkoda, ze odpowiadali tak samo w przypadku pytan o Xbox'a.
QUOTE(TomisH @ 31 05 2005, 17:59)
[tu był rysunek- patrz kilka postów wyżej- dop. Minio]
Za pomocą tego cacka podłaczymy padziora do konsoli, aby się ładował (nawet w czasie gry)
[tu był rysunek- patrz kilka postów wyżej- dop. Minio]
A to już sama ładowarka akumulatorków z pada

Fajnie gdybyś powiedział, czy są w komplecie z konsolą, czy trzeba je kupic osobno (zarówno kabelek jak i ładowarka). To chyba ciekawi wiekszość przyszłych użytkowników X360.
Kabel to chyba dodadzą. J
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że po powiedzmy 12 godzinach grania pad nam się rozładuje i nic się z tym nie da rady zrobić.
Ludzie kupując swoim pociechom konsolę, by odnośli na drugi dzień z reklamacją na niedziałajacy pad.
W Remedy postaniono że ich nowa gra na XBOX'a 360 Alan Wake Zostanie nie tylko wprowadzona do sprzedaży za pomoca sklepów lecz także bedzie ja można kupic na internecie by od razu zainstalowac na HDSuper a co ja mam powiedziec jesli mam limit ( hi neo )

....?
http://www.jeuxvideo.com/news/2005/00012680.htm
Trzcina
31 05 2005, 19:15
No jak dla mnie to jest logiczne ze bedzie w komplecie z konsola. Jeden pad, jeden kabel, jedna ladowarka... Nie ma mowy o tym zeby bylo inaczej.
Ciekawy jestem tylko co w przypadku nowych padow... ale w sumie mozna zalozyc ze i ladowarke (tak wlasciwie to po co ta ladowarka, skoro maja sie ladowac, gdy podlaczymy pada do konsoli? O_o) i kabel juz ludzie posiadaja, bo przeciez maja konsole... Ale pewnie bedzie mozna je kupic jako osobne akcesoria...
QUOTE(@-t M@iden @ 31 05 2005, 19:15)
W Remedy postaniono że ich nowa gra na XBOX'a 360 Alan Wake Zostanie nie tylko wprowadzona do sprzedaży za pomoca sklepów lecz także bedzie ja można kupic na internecie by od razu zainstalowac na HD
No tak, ale to w przypadku PC, nie konsoli.
Nie wiem czy wiecie,ale angielski play.com przyjmuje przedpremierowe zamowienia na Xbox360 po cenie....
£399.99!!!!!!Czyli prawie
2,5 tys.PLN!!!!Mam nadzieje ze to jakis zart...
Link:
Play.comJak bylo to info to sorry
DOA Code: Cronus wyjdzie na Xbox 360
SnakeMayCry
3 06 2005, 16:33
QUOTE(piecia @ 3 06 2005, 14:47)
Nie wiem czy wiecie,ale angielski play.com przyjmuje przedpremierowe zamowienia na Xbox360 po cenie....
£399.99!!!!!!Czyli prawie
2,5 tys.PLN!!!!Mam nadzieje ze to jakis zart...
Link:
Play.comJak bylo to info to sorry

Czytaj wpierw, zanim coś napiszesz :
The UK release date and retail price have not been confirmed and are subject to change. If the retail price is decreased you will receive the lower price.
Geez...
QUOTE(TomisH @ 31 05 2005, 19:22)
QUOTE(@-t M@iden @ 31 05 2005, 19:15)
W Remedy postaniono że ich nowa gra na XBOX'a 360 Alan Wake Zostanie nie tylko wprowadzona do sprzedaży za pomoca sklepów lecz także bedzie ja można kupic na internecie by od razu zainstalowac na HD
No tak, ale to w przypadku PC, nie konsoli.
Wałsnie w przypadku konsoli ... Po co inaczej mialbym o tym pisac
na oficjalnej stronie Apple

pojawilo sie odliczanie do premiery....Xboxa360 o_O
http://www.apple.com/downloads/macosx/dash...ntoxbox360.html
Ciekawe kiedy ten zegar wystartuje
To jest tylko programik do zainstalowania na kompie.
Instalujesz na Macu i włącza ci się zegarek. Autor pracuje też na zegarami do PS3 i N Rev
83 dni left?

jak fajno
Skany z kilku nadchodzacych gier na xboxa
http://www.jeux-france.com/news10515_scans...x-xbox-360.html========================================================================
UPDATE
Nowe przygody lary croft (
) Wyjda na 360'tke
Some details have trickled out, courtesy of Wedbush Morgan Securities analyst Michael Pachter. In a recent research note, Pachter confirms that Microsoft "has agreed to pay a small royalty to Nvidia to allow the Xbox 360's ATI chipset to emulate the performance of the Nvidia chipset in reading certain Xbox games."
Apparently, for Xbox games that are written in a single layer (which MS management believes to be most of the Xbox library) the emulation should be pretty smooth. The smaller percentage of Xbox titles that are written in multiple layers will require "patches" (separate emulation programs) in order to work. Pachter says that Microsoft currently plans to sell the 360 with these patches already pre-loaded on the included 20GB hard drive. It is also conceivable that any additional patches for other Xbox games could be easily downloaded over Xbox Live.
Xbox 360 shortages, $76 per-console-loss predicted - Microsoft executive says demand for the new console will outstrip supply; analysts predict company will only charge $299 for $375 worth of hardware.
An analyst report quoted by the Toronto Globe and Mail claims to answer another burning question regarding the Xbox 360. The tech-savvy Canadian daily cited a report by UBS Securities analysts Patrick Parr and Martin Cecchetto, which estimated that Microsoft "will pay its manufacturing partners about $375 (US) a unit and sell them to consumers for $299."
game-walker
9 06 2005, 10:09
08.06.2005
Dlaczego IBM powinien kupić Electronic Arts
Według publicysty Forbesa, Richa Karlgaarda, IBM powinien kupić Electronic Arts.
Karlgaard uważa że pojawily się właśnie "superkomputery na poziomie sprzętu wojskowego" pod postacią Xboxa 360 i PlayStation 3 i że wkrótce oprogramowanie dla biznesu będzie przypominało gry. Oto rada Karlgaarda dla IBM:
"Memo do Sama Palmisano: Robicie procesory obsługujące najlepsze gry na świecie, niech teraz IBM Global Services zaoferuje też gry. Kupcie Electronic.Arts".
- co to sie chce porobic uhahahahaha
Square Enix dłubie już przy kolejnym (obok FFXI) MMORPG. Ma wyjść na "next geny".Czyżby prezentacja Square na konfie MS była prezentacją gry?
Nie ma co - Kutaragi wie bardziej od MS w którym kierunku zmierza x360
Dyski seagata pojawia sie w nowej maszynce MS
mario87
10 06 2005, 12:27
co do tych dysków:
Hard drive manufacturer Seagate Technology will provide the 20GB hard drive for Microsoft's next-generation console, Xbox 360. The new LD25 series drive will be housed in a compact 2.5-inch form factor that provides a small footprint and cooler performance for game consoles.
sentinel
10 06 2005, 13:01
czarno na bialym, ps3 bedzie cholernie trudne do pisania gier. przez owe 7 rdzeni, pozatym łatwośc pisania na x360 i i nowe mozliwosci zastosowane, nadrobia spokojnie róznice jaka ma ps3, bez zadnego problemu...tak w skrócie pisze:)
QUOTE(mario87 @ 10 06 2005, 13:27)
co do tych dysków:
Hard drive manufacturer Seagate Technology will provide the 20GB hard drive for Microsoft's next-generation console, Xbox 360.
The new LD25 series drive will be housed in a compact 2.5-inch form factor that provides a small footprint and cooler performance for game consoles.Czy ta pogrubiona cześć znaczy, że nie będą to standardowe dyski (takie jak w PC)?
mario87
10 06 2005, 16:04
zwykły dysk w PC ma chyba 3,5", w notebokach są 2,5" i 1,8"
ale chyba te z noteboków nie będą zabardzo nadawać się do xboxa360 bo w tym newsie napisali że będziejakiś specjalny system chłodzący.... zresztą niewiadomo (albo tylko ja nie wiem

) na jakim złączu będą działać te dyski do xboxa360
Kolejny wywiad z J. Allardem
http://www.armchairempire.com/Interviews/j...rd-xbox-360.htmJest w nim ciekawe info, dotyczące gier na pierwszego X-a.
Omni: Will you make Xbox and Xbox 360 games for simultaneous release?
Allard: We’re not doing Xbox 1 games anymore. We’re done. Done. Conker is the last one, which is in manufacturing. All our attention is on Xbox 360. There are still going to be a lot of Xbox games [being made by publishers].
buu.. nie podoba mi sie taka szybka przesiadka - nie dosc ze szybko wypuscili kolejna konsole, to jeszcze odcinaja sie od supportu poprzedniej
Ryo-San
14 06 2005, 00:54
IMO Allard mowiąc Conker mial na mysli WIELKIE GRY czyli pewne hity od teamow 1st party..a 3rd bedą jeszcze tłukli gry..dobrym przykladem jest tutaj Far Cry czy Half Life 2..pozatym lineup Ubi czy E.A tez pewnie bedzie niezly..
Zreszta Gacek tez czeka jeszcze tylko na jedną WIELKĄ gre jaką bez watpienia bedzie nowa Zelda, ktora swoja premiere bedzie miec w listopadzie..
Jedynie czarnula spodziewa sie jeszcze kilku wiekszych tytulow(głownie od 2nd party): Soul Calibur 3, Resident 4, Onimusha 4, Final Fantasy XII...
Bedzie dokladnie tak jak Ryo mowi. Po prostu 1st party developers skupia sie juz tylko na X360, a reszta na czym bedzie chciala - bez gier nie zostaniesz, ale bez mega hitow juz tak.
nie bądź taki pewien Raptor, że hiciorów nie będzie, nie wiadomo co ktoś może wysmażyć
głośnych, wręcz nagłaśnianych hiciorów nie uświadczymy - to fakt
2 kolejne shoty z call of duty 2 :http://www.jeux-france.com/news10683_call-...pressionne.htmlWygladaja bardzo smakowicie , mi to wyglada na normandie
Ubrania świetnie wyglądają - czuć, że jest mokro
Jest taki stary ( czarno bialy ) , zreszta w moim odczuciu jeden z lepszych wojenych filmow o D-Dayu ...Nazywa sie bodajże "Najdluszy dzien"...
Byl transmitowany na TVP zreszta
Te shoty sa z niego jak zywcem wyjete O_________O
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.