Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Godfather
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2
Ryo-San
graficznie nie powala..ale licze na dobrą fizyke, rozbudowanie i przedewszystkim klimat..
tutaj jest First Look Godfathera by TeamXbox http://previews.teamxbox.com/xbox/1019/The-Godfather/p1
Sądzicie ze E.A da rade? czy moze czeka nas profanacja TAKIEJ licencji?

Jędrek
Wedlug mnie gra zarzadzi i bedzie to HIT. Juz od dawna interesuje sie tym tytulem. Licze na dlugie godziny gry, rozbudowanie pod kazdym wzgledem.
sildar
Ja licze przede wszytkim na prawdziwy gangsterski klimat (nie to co w GTA:SA, no offence) Mysle ze EA z gameplayem sobie poradzi, jednak mam nadzieje ze nie bedzie to kolejna maksymalnie uproszczona gra, a to jak wiemy specjalnosc EA. Mimo wszystko jestem dobrej mysli wink.gif
Trzcina
Ja nie za abrdzo potrafie wyobrazic sobie fabule oraz gatunek... W ogole nie za bardzo wyobrazam sobie zrobienei gry z TEJ TRYLOGII... Ostatnio lyknalem ja pod rzad, w ciagu trzech dni... uwazam ze jest to jedna z najlepszych kreacji pacino (zwlaszcza w pierwszej czesci, gdzie widac zmiane z oddalonego od spraw 'rodziny' chlopca, na pelnego sily, gniewu i zlosci, 'dona', aczkolwiek dopiero druga czesc, pokazuje jak 'zly' moze byc pacino...) Anyway. Historia jest opowiedzana, od poczatku do konca, nie wyobrazam sobie co mozna tam zrobic, powiedziec wiecej. Nie chce zeby zrobili z tego GTA w latach 70 i na licencji, nie wyobrazam sobie gry przygodowej, bo koncowke juz znam (a jesli ja zmienia to bedzie to SZMELC) nie wyobrazam sobie jak w ogle mozna brac sie za cos takiego, za film ktory jest kultem, w ktorym zagral ogrom kultowych aktorow i dzieki ktoremu narodzily sie gwiazdy, oraz gwiazdy zgasly... Nie wiem jak mozna, nie wiem po co (nie no wiem, kasa) Dla mnie jest to swojego rodzaju profanacja, dziwi mnie ze ktos zgodzil sie na taka gre...

Niemniej jednak, mozliwym jest ze ea ma asa w zandarzu, ale nawet ten as nie sprawi ze ta gra bedzie dla mnie warta wiecej niz funt klakow... Zamiast wkaldac do mojego czytnika plytke dvd z gra, wloze po raz kolejny plytke dvd z czescia druga... (lub ktorakolwiek inna).

NIENAWIDZE CIE EA!!! (pipi)!!! smile.gif)

Btw, ciekawy jestem czy powyzsze screeny oddaja momenty z filmu. Np. drugi obrazek to pobicie (przez Sonnyego) meza swojej siostry (lol ;] ) za to ze zdzielil ja po pysku. Czwarty natomiast najbardizej pasuje do sceny zamachu na dona... tylko nie kojarze zeby ktoroykowliek z zamachowcow celowal w sprzedawce. Trzeci z kolei moglby pasowac (z powodu postaci stojacej tylem do nas) na scene w ktorej przygotowywali michaeal do zamachu na 'jude oraz kapitana policji' wink.gif

Ehh... kurde, jak tak mozna confused.gif//////////////////////////
Hlipo
ja się w ten tytuł napewno zaopatrze bo bardzo lubię takie klimaty tom guny i te inne sprawe który było w mafi
a jeśli chodzi o grafę to mi sie bardzo podoba tongue.gif
gra powina się jeszcze ukazać na xboxa
Mike
Video z gameplay jest "takie se" - spodziewalem sie czegos lepszego, choc sam nie wiem czego dokladnie. Nie zmienia to faktu ze i tak zagram - mafie lyknalem szybko i mialem ochote na wiecej podobnych klimatow =]
Trzcina
... Puknijcie w czolo, Godfather to nie jest 'taki klimat'... to cos zupelnie wyjatkowego, niech w siedzibe EA (pipi)nie piorun i niech nigdy nie wydadza tej gry smile.gif
Saunter
Trzcina o co ci chodzi! Jak EA zrobi dobra gre i odda caly Nowy Jork lat Corleone'ow, cala otoczke i gra bedzie podobna do filmu (szacunkek, honor) to tylko w to grac i ciesze sie ze taka licencja dostala sie w bogate rece smile.gif Czekam...
Mike
Trzcina ale to powinna byc dobra gra, to ze ma z filmem tyle wspolnego co bin laden z papiezem to inna sprawa - licencji szkoda, ale pograc sie da ;]
dee
Z Godfatherem jest taki problem,że growa adaptacja nie dotyczy jakiegoś tam lepszego czy gorszego hollywoodzkiego dziełka,a jednego z najlepszych i najważniejszych filmów w historii kina (przynajmniej cz. I i II).I cokolwiek,by tu EA nie wymysliło,zawsze będzie to zalatywać profanacją.Realia rynku są nieubłagane,nie ma miejsca na świętości.Sam tytuł brzmi elektryzująco,a to napędza sprzedaż.Nie wiem,może gdyby to wziął w swoje łapy...Kojima wink.gif

Jak z Ojcem Chrzestnym się powiedzie,to już widzę dalsze ruchy EA."Taksowkarz","Czas Apokalipsy"-kultowych tytułów jest mnóstwo.Oby "Misia" oszczędzili smile.gif
tk
gra powina się jeszcze ukazać na xboxa

Mają się ukazać wersje na obie konsole.

Jak z Ojcem Chrzestnym się powiedzie,to już widzę dalsze ruchy EA."Taksowkarz","Czas Apokalipsy"-kultowych tytułów jest mnóstwo.Oby "Misia" oszczędzili

Za Taksówkarza już się wzięło Majesco wink.gif
Hlipo
w pe była kiedyś zapowiedż i było napiszane xbox & 2
Frank Jaeger
EA Games "Challenge Everything".. tak samo, jak na Burnoucie, na Gofatherze EA MUSI zarobić.. i ciul ich to obchodzi, czy gra będzie średnia, dobra, czy bardzo dobra, bo o świetnej nie ma mowy.. dopóki nie zobaczylem gameplay'u prezentowanego na e3(z x360) byłem dobrej myśli i po cichu liczyłem na hit.. ale to co zobaczyłem przeszlo moje najśmielsze oczekiwania.. aż się zastanawiam, jak można TAK sp****ić TAKI tytuł.. prezentowany fragment polegał na tym, że ziomek wyszedł na dach budynku na którym był jakiś frajer(cel misji) z dwoma gorylami.. zaczęła się strzelanina, która trwała minute, dlatego, że system celowania był tak beznadziejny, że gość trafić nie mógł w tych dwóch cieci.. po tym, jak już ich zarżnął podszedł do gościa, który byl celem misji i.. ZARŻNĄŁ GO o_O W tym momencie następuje koniec prezentacji.. no, co za k***a innowacyjny patent.. ja pi*****le, normalnie szczęka na podłodze.. teraz już mi się żygać chce na Godfathera, tak samo, jak na Burnouta 4 i czuje, że wyjdzie z tego niezła padaka.. gdy Coppola powiedział, że EA zrobilo z Godfathera gre w której znane z filmu postacie cały czas do siebie strzelają pomyślałem, że nie ma racji, bo w grze gangsterskiej zabijanie jest integralną częścią zabawy.. z tym, że Godfatherowi(grze) brakuje nawet klimatu.. o ile w scenkach jest z tym nieźle, o tyle zaprezentowany gameplay ssie na maxa.. acha, no i mam nadzieje, że wiecie, że to ea i, że sequele są już zapowiedziane? o_o Nie mam pytań..
Diabeu
poczkaj poczkaj, EA jest wydawcą, kto jest developerem?
Frank Jaeger
QUOTE(_Diabeu_ @ 31 05 2005, 12:39)
poczkaj poczkaj, EA jest wydawcą, kto jest developerem?
*

Jakieś wewnętrzne studio EA..
Diabeu
http://www.xboxyde.com/game_686.html

EA Sports blink.gif

ja tam akurat wbijam w te piski odnośnie fabuły itp. że to nie będzie Ojciec.... - i co z tego że strzelanina będzie? a jak im ona wyjdzie i okaże się grywalnym mięskiem?

jesli ktokolwiek uważał zrobią adaptację powieści Mario Puzo to ma zdeka nawalone i jest niepoprawnym optymistą - no chyba że by point'n'click jakiś z tego zrobili

teraz każdy wydawca chce mieć GTA-Clone w swej stajni, EA ma kesz to jadą na licencji

prrroste icon_twisted.gif
Frank Jaeger
QUOTE(_Diabeu_ @ 31 05 2005, 14:49)
ja tam akurat wbijam w te piski odnośnie fabuły itp. że to nie będzie Ojciec.... - i co z tego że strzelanina będzie? a jak im ona wyjdzie i okaże się grywalnym mięskiem?

jesli ktokolwiek uważał zrobią adaptację powieści Mario Puzo to ma zdeka nawalone i jest niepoprawnym optymistą - no chyba że by point'n'click jakiś z tego zrobili
*

Jasne, że nie.. ale obejrzyj gameplay to zobaczysz, że to nędzna strzelanka w której sztuką jest trafienie przeciwnika.. i pozbawiona klimatu.. a gdyby był klimat to w tym przypadku wszystko inne bym mógł wybaczyć..
koso
QUOTE(Frank Jaeger @ 31 05 2005, 18:27)
Jasne, że nie.. ale obejrzyj gameplay to zobaczysz, że to nędzna strzelanka w której sztuką jest trafienie przeciwnika.. i pozbawiona klimatu.. a gdyby był klimat to w tym przypadku wszystko inne bym mógł wybaczyć..
*

Łe, to jak w jakiejs strzelance sztuka nie jest trafienie przeciwnika, to juz nie jest nedzna? Gratuluje tej tezy, po prostu nie wiem co powiedziec biggrin.gif A zdanie o klimacie to juz majstersztyk. Grales juz? Bo mowienie o braku klimatu po obejrzeniu filmikow na necie zalatuje lamerstwem.
Diabeu
gameplay widziałem, nędzny nie był
jakbym TG oglądał tylko inne czasy i kraj jako tło
Frank Jaeger
QUOTE(koso @ 31 05 2005, 23:01)
QUOTE(Frank Jaeger @ 31 05 2005, 18:27)
*

Łe, to jak w jakiejs strzelance sztuka nie jest trafienie przeciwnika, to juz nie jest nedzna? Gratuluje tej tezy, po prostu nie wiem co powiedziec biggrin.gif A zdanie o klimacie to juz majstersztyk. Grales juz? Bo mowienie o braku klimatu po obejrzeniu filmikow na necie zalatuje lamerstwem.
*

Gdybyś przeczytał, co napiasałem wyżej to nie przyp.ieprzyłbyś się do tych zdań.. jeśli chodzi o celowanie to w gameplay'u, który widziałem było ono strasznie chaotyczne.. po prostu celownik latał, jak szalony.. co do klimatu.. filmik, który widziałem był prezentacją Godfathera by EA i prezentacja ta polegała na tym, że główny bohater wyrżnął dwóch gości, jednego ważniaka i prezentacja się skończyła.. nie było nic innego.. nie przypominało mi to klimatem filmowego Godfathera w ogóle.. zaznaczyłem, że pisze to na podstawie tego filmiku.. bo na podstawie czego mam pisać.. no i jedno z pytań, jakie Ryo zadał w temacie dotyczyło klimatu.. nie wiem, co ci tu zalatuje lamerstwem.. po prostu wyraziłem obawy co do zachowania klimatu Ojca a ty mi wyjeżdżasz z lamerstwem, itd..
Paczek
ja szczerze licze ze bedzie gameplay podobny do Mafii tylko troche plyniejsza biggrin.gif Mam nadzieje ze nie bedzie tak "cukierkowa" jak GTA ( chodz uwielbiam te serie ), niech pojda w strone reality !! I hope it will be good. Co z tym glosem Ala Paciono wkoncu podlozy czy nie bo juz nic nie wiem??
maciek88
To co zobaczyłem i ulsyszalem dotychczas pozwala stwierdzic jedno - słabo. I jak narazie olewam ten tytul, wole uslyszec jakies nowinki nt. drugiej czesci Mafii (jedynka to IMO arcydzieło).
Pozyjemy, zobaczymy...
Saunter
Bez głosu Brando?
Klik!
biechu
Btw, ciekawy jestem czy powyzsze screeny oddaja momenty z filmu. Np. drugi obrazek to pobicie (przez Sonnyego) meza swojej siostry (lol ;] ) za to ze zdzielil ja po pysku. Czwarty natomiast najbardizej pasuje do sceny zamachu na dona... tylko nie kojarze zeby ktoroykowliek z zamachowcow celowal w sprzedawce. Trzeci z kolei moglby pasowac (z powodu postaci stojacej tylem do nas) na scene w ktorej przygotowywali michaeal do zamachu na 'jude oraz kapitana policji' 

Wiem ze to tylko przemyslenia, ale facet odwrocony tylem na 3 screenie to ten sam koles co jest na 4. Trudno pomyslec ze jakis sklepikarz tłumaczy Mike'owi w jaki sposob ma zabic Solozza albo ze Clemenza jest sprzedawca tongue.gif A pierwsze 2 shoty hiba przedstawiaja Dona, bo wiadomo ze Sonny zlal Carla przy jego zakladzie bukmacherskim, poza tym widoczna jest siedziba firmy Genco Pura [Wiem ze w grze moga byc (pewnie beda) odstepstwa od fabuly ksiazki/filmu ale nie w tym stopniu;] I wogole otoczka na pierwszych dwoch screenach wydaje sie troche starsza, ale to tyko przemyslenia...
Moim zdaniem ciekawie by bylo gdyby zrobili kilka sciezek fabularnych, np. przez jakis czas prowadzil bys Ala Neriego albo Luce Brasi (to by bylo) a nie tylko najwazniejsze postacie..
Ciekawa by byla opcja z odspiewaniem (jako karaoke) hitow Fontane twisted.gif

Poza tym; wiadomo czy wersja z X360 bedzie, w znaczacy sposob roznic sie od X-a? Wiem ze technicznie na pewno ale czy fabularnie tez (vide PES2 z PSX i PS2; wiem, ze fabula nie wchodzi w gre w tym porownaniu ale roznice sa ogromne)? Badz co badz gra na X-a tez moze byc na DVD9, wiec nie powinno byc brakow w samej rozgrywce, bo nie zamierzam kupowac od razu X360 a ta gre wchlone od razu.
Mastah27
No i niestety nie zagramy w Ojca Chrzestnego przed Nowym Rokiem - premiera gry została przeniesiona na czwarty kwartał roku fiskalnego, czyli gra ukaże się do 31 marca 2006 roku. Może to i lepiej, że przekładają premierę, bo z tego co widziałem na filmikach szykuje się nam raczej pozycja "tylko" dobra - ot, taki The Getaway w innych, starszych czasach.

źródło: gry.wp.pl

Przykra informacja - Electronic Arts poinformowało, iż gra Godfather pojawi się w sklepach dopiero w roku 2006. Dokładniej mowa o czwartym kwartale roku fiskalnego, który kończy się wraz z dniem 31 marca przyszłego roku – wtedy to ukaże się wersja na PC, Playstation 2 oraz Xboxa. Edycji na konsole następnej generacji należy spodziewać się później.
SIKI
GŁOS Brando w The Godfather jednak będzie.
Wolny
W piątek leciała 2 część Ojca chrzestnego .eden znajlepszych filmów jakie widziałem .Mam nadzieje ,że gra zaskoczy mnie tak samo.
mikes
szkoda ze po corlena nie bedzie podkladal głosu aktor co grał w filmie. ale podobno ma byc w 100% taki sam. zobaczymy

SHIT sorry pomylka. prosze o usuniecie
SIKI
Zobacz na newsa 2 posty wyżej unsure.gif
Paczek
Mam takie pytanko, jako ze gre na Xboxa 360 przesunieto na inny termin, czy mozna ja kupic na Xboxa i grac w nia na Xboxie 360-tce?? Czyt to poprawi grafike?? dodam ze mam HD[quote]
Diabeu
skoro wydają na obie wersje to zapomnij o emulacji

tak samo jest z burnoutem czy battlefield'em, nie dają emulacji aby ludzie kupowali nowe wersje
SIKI
a tak btw to właśnie wyszła wersja na PS2...
zapewne za pare dni będą pierwsze recki.
Pawcio4
Bardzo liczę na tą gierke, mam nadzieje, że finalna wersja będzie naprawde godna polecenia. Oby stała się ofertą nie do odrzucenia.... biggrin.gif
Mastah27
Wrażenia z gry:

http://www.gamespot.com/xbox360/action/the...tml?sid=6154038

-zaimplementowano nowy system przysług - np. właściciel interesu poprosi Cię o zabicie gnojków, którzy grożą podpaleniem jego sklepu, a po wykonaniu tego zadania będzie Ci płacił pieniądze za ochronę, które dostaniesz nawet nie strasząc go

-doszły 4 nowe misje

-nowy system dnia i nocy wpływa na to, co możesz aktualnie zakupić w niezbyt legalny sposób wink.gif

-tereny rodzin wyglądają teraz nieco inaczej

-fizyka jazdy samochodami także została poprawiona, dzięki czemu zachowują się one realistyczniej

-gęstość ruchu drogowego została zmieniona (ciekawe tylko czy na plus czy też na minus biggrin.gif)

-system auto-targetingu sprawuje się bardziej inteligentnie

-można dookoptować sobie do pomocy kompana

-jeśli chodzi o grafikę to wrzucono nowy system cieniowania i efekty cząsteczkowe, na postaciach widać siniaki i inne uszkodzenia (nawet wtedy gdy oddalisz się i powrócisz na miejsce po pewnym czasie), świat gry jest pełen przedmiotów, które można zniszczyć

-wnętrza wielu sklepów zostały zmienione, więc nie ma teraz dwóch identycznych

-w grze można zdobyć 38 achievementów
Pyton
to dobra wiadomosc bo wersja na ps2 jakos do mnie nie przemiawiała mam nadzieje ze niesknoca tego smile.gif i mogliby troszke wiecej dodac i grafe podciagnac w koncu to nextgen i drzemiaca w nim moc:)
Mastah27
Trzynaście screenów:

http://www.xboxyde.com/news_3237_en.html

Rozwaliły mnie te ubrania wiszące na sznurku i samochody laugh.gif. EA winner_first_h4h.gif.
Mastah27
Kolejna zapowiedź:

http://www.gamespot.com/xbox360/action/the...tml?sid=6155838

-wroga możesz zabić na 47 różnych sposobów, co jest liczbą 2 razy większą od wersji na current-geny

-dodano kilka nowych samochodów i broni

-dzięki XL będzie można porównywać statystyki

-EA już zapowiedziało wydanie dodatków poprzez Martekplace
YETI
Jezeli ta gra bedzie tak wygladała...nie EA lepiej sie nie osmiesza i skasuje ten projekt.
Mastah27
Trailer, porównanie wersji X360 i Xbox, no i 2 gameplaye:

http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=3058
Mastah27
Wrażenia z gry:

http://www.gamespot.com/xbox360/action/the...p;mode=previews
Mastah27
Gameplay z komentarzem:

http://www.xboxyde.com/news_3449_en.html
Diabeu
graficznie poniżej przeciętnej, merytorycznie za to jak najbardziej wporząsiu
shinian
Czy ktoś wie, jak można gołymi rękami dusić ludzi w tej grze (tzn. bez użycia garoty)?
koso
Jak już złapiesz gargamela, wciśnij obie gałki.
shinian
QUOTE(koso @ 14 11 2006, 21:07) *

Dzięki serdeczne. Mam jeszcze jeden problem. Muszę wykonać egzekucję za pomocą Tire Iron. Co to jest i gdzie to można znaleźć? Bo mam dziwne przeczucie, że to jednak nie chodzi o oponęsmile.gif
patrykb1984
QUOTE(shinian @ 14 11 2006, 20:24) *

Czy ktoś wie, jak można gołymi rękami dusić ludzi w tej grze (tzn. bez użycia garoty)?

Najpierw musisz podejść do celu (czytaj przeciwnik) równocześnie naciskamy lewy i prawy przycisk myszy i nie puszczająć wciskamu (num - 1 domyślnie)
Diabeu
QUOTE(shinian @ 15 11 2006, 14:20) *

Dzięki serdeczne. Mam jeszcze jeden problem. Muszę wykonać egzekucję za pomocą Tire Iron. Co to jest i gdzie to można znaleźć? Bo mam dziwne przeczucie, że to jednak nie chodzi o oponęsmile.gif

raczej o łychę do opon
patrykb1984
QUOTE(shinian @ 15 11 2006, 14:20) *

Witam tu masz liste co i jak baw się dobrze :
BlackHand - Kill an enemy with your hands while not grappling
Barehanded Standing - Kill a standing enemy with your hands
Barehanded Kneeling - Kill a kneeling enemy with your hands
BlackHand Grapple - Kill an enemy with your hands while grappling
Hard Head - Kill an enemy by slamming his head into a counter or a bar
Wallpapered - Kill an enemy by slamming him against a wall
Last Gasp - Kill an enemy by strangling him
Silent Assassin - Kill an enemy with the Garrote Wire
Watch Your Step - Kill an enemy by throwing them off a roof or through a second floor window
Stained Glass - Kill an enemy by throwing them through a first floor window
Road Rage - Kill an enemy with a vehicle
Traffic Accident - Kill an enemy by throwing him into oncoming traffic (he must die from the impact of the vehicle)
Over Cooked - Kill an enemy by throwing him into an oven
Bottle - Kill an enemy by throwing a bottle at him
Cocktail Hour - Kill an enemy with a Molotov Cocktail
Bombs Away - Kill an enemy with a bomb or dynamite
Revolver - Kill an enemy with the Revolver
Pistol - Kill an enemy with the Pistol
Magnum - Kill an enemy with the Magnum
Shotgun - Kill an enemy with the Shotgun
Tommy Gun - Kill an enemy with the Tommy Gun
Sure Shot - Kill an enemy by shooting them in the head
Disarmed - Disarm an enemy
Kneecapped - Shoot an enemy in the knee

tu leci reszta :
Between the Eyes - Revolver - Kill a standing enemy with the Revolver
Look at Me - Revolver - Kill a kneeling enemy with the Revolver
Back of the Head - Pistol - Kill a standing enemy with the Pistol
Hats Off - Pistol - Kill a kneeling enemy with the Pistol
Taste My Chamber - Magnum - Kill a standing enemy with the Magnum
Foot in Mouth - Magnum - Kill a kneeling enemy with the Magnum
Gun Shot - Shotgun - Kill a standing enemy with the Shotgun
Faceoff - Shotgun - Kill a kneeling enemy with the Shotgun
Head Strong - Tommy Gun - Kill a standing enemy with the Tommy Gun
Riddle With Lead - Tommy Gun - Kill a kneeling enemy with the Tommy Gun
Melee Weapon - Kill an enemy with a melee weapon
You're Out - Kill a standing enemy with the Baseball Bat
Double Play - Kill a kneeling enemy with the Baseball Bat
Pipe Down - Kill a standing enemy with the Lead Pipe
Wrenched - Kill a kneeling enemy with the Lead Pipe
Neck Boned - Kill a standing enemy with the Tire Iron
Clavicle Crush - Kill a kneeling enemy with the Tire Iron
Crooked Cop - Kill a standing enemy with the Police Baton
Neck Kink - Kill a kneeling enemy with the Police Baton
Protect Ya Neck - Kill a standing enemy with the Golf Club
How's Your Leg - Kill a kneeling enemy with the Golf Club
Sicilian Candle - Kill a standing enemy with the Burning 2x4
Chin Up - Kill a kneeling enemy with the Burning 2x4
ksips1
Jak przeciwnicy spalą jakiś lokal, to da się go jakoś odzyskać?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.