Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2
erix
Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi - premiera we :
;wrześniu (Japonia)
;listopadzie (US i EUR) .
Gra zapowiada się znakomicie - szczególnie że nabrałem smaku po Budokai'u 3 smile.gif .
Screeny prezentuja się bardzo kosmetycznie tongue.gif i naprawde może być z tego coś dobrego .
Z screenów wnioskuję , że zmieni się system walki - będzie też taktyka a nie tylko naparzanie smile.gif .
Oby tylko Atari nie dało ciała ja w przypadku Sagas closedeyes.gif

Obrazki :
\"\"

---
\"\"

---
\"\"

---
\"\"

---
\"\"

Materiały zaczerpnięto z GameOnly i GS .
desden
Ja widziałem ją na E3, za.je.bista gierka stała obok Path of Neo tongue.gif

Jest na co czekać wink.gif
erix
A teraz napisze co bym chciał aby zrobili w nowym Budokai ' u :
- Więcej aren
- Aby zbalansowali postacie i dali po kilkadzieisąt ciosów dla postaci , żeby to była pełnoprawna bijatyka smile.gif
- Aby fabuła była bardziej rozwinięta - chciałbym aby tak gra obejmowała zarówno DB , DBZ , DBGT , jak i filmy kinowe wink.gif
- Były wstawki filmowe ( a nie jakieś rysunkik z chmurkami jak w B3) .

Narazie tyle

PS . Desden , ty byłeś na E3 ? Jak tak to ci zazdroszcze smile.gif
Di_
Nie grałem w żadną z części Budokai na PS2, ale... kiedyś mam zamiar smile.gif
Niemniej jednak chciałbym, żeby seria bijatyk DB powróciła do korzeni 2D, wprowadzając oczywiście nowy system, podkręcając grafikę do granic możliwości, oraz dając postaciom konkretny garnitur ciosów plus napełniający się pasek energii, z którym związane będą super-ciosy.
nelson
no ja czekam na nowego "Budka"... smile.gif
A mam pytanko co do 3 jak zdobyć broliego??
erix
F A Q
Jak zdobyć wszysztkie postacie i bonusy . POLECAM ten poradnik , ja z niego korzystałem .

PS. Raczej bez offtopów dry.gif
Ixion
Nie powinni wpychać tylu postaci a może troche bardziej popracować nad tymi kilkoma głównymi, ale i tak będzie fajna gierka cool.gif
Jakim
Ciekawi mnie widok postaci w trakcie walki.. toż to jest TPP a nie bijatyka. Gdzieś wczesniej widziałem zdjęcia z walki na 2 osoby i... był podzielony ekran. Czyli koniec ze zwykłą bijatyką, teraz mamy bardziej coś w rodzaju przygodówki/ bijatyki.

Ciekawi mnie ten projekt. Trójka wg mnie była zaczepista...zobaczymy jak będzie z tą cześcią.
erix
QUOTE(erix @ 28 05 2005, 10:43)
Z screenów wnioskuję , że zmieni się system walki - będzie też taktyka a nie tylko naparzanie smile.gif .
*

Właśnie o to mi chodziło . Teraz pewnie dostaniemy do dyspozycji np . planete Namek , i będziemy walczyć z przeciwnikiem kryjąc sie za skałami itp ( w tej sytuacji multiplayer i hmmmmm smile.gif) .
W trakcie takiej walki wykonywalibyśmy poboczne zadania, dzięki temu fabuła i akcja nabrały by tępa . I to wszytko w jednym ciągu , w tym samym czasie ,
Np. Dalibyśmy Frezerowi w ryja , polecieli do jakegoś krateru , na statek po dodatkowe HP itp . Ale znowu bez przesady z tą swobodą , tradycyjne walki też się tam powinny znajść ( chodzi o adrenaline )

Może to być gra nawet na 9 + ( dychy dla DragonBalla nie licze - to byłby przełom smile.gif)
Sparda
Właśnie o to mi chodziło . Teraz pewnie dostaniemy do dyspozycji np . planete Namek , i będziemy walczyć z przeciwnikiem kryjąc sie za skałami itp ( w tej sytuacji multiplayer i hmmmmm smile.gif) .
W trakcie takiej walki wykonywalibyśmy poboczne zadania, dzięki temu fabuła i akcja nabrały by tępa . I to wszytko w jednym ciągu , w tym samym czasie ,
Np. Dalibyśmy Frezerowi w ryja , polecieli do jakegoś krateru , na statek po dodatkowe HP itp . Ale znowu bez przesady z tą swobodą , tradycyjne walki też się tam powinny znajść ( chodzi o adrenaline )

Może to być gra nawet na 9 + ( dychy dla DragonBalla nie licze - to byłby przełom smile.gif)
*

Bez przesady gra na 9+ to raczej nie będzie.Ale zapowiada sie naprawde spox.Każda kolejna czećś Budakaia była lepsz i niech tak pozostanie
erix
No właśnie , idąc tym tropem , to tak może być . Budokai 3 to była gra średnio na 8 , 8+ . Jak będzie z następnym ... HMMMM
Pavlis
gra zapowiada sie smakowicie,dobrze ze bedzie inny system walki,wieksza swoboda tongue.gif 3 byla juz bardzo dobra!!!!!!mam nadzieje że teraz akcja fabularna bedzie bardziej urozmaicana biggrin.gif
Di_
QUOTE(erix @ 28 05 2005, 17:33)
*

No... powiem Ci, że brzmii przekozacko! cool.gif Już to sobie wyobrażam happy.gif
Oby tylko Piccolo i Freeza mieli potężny garnitur ciosów.
erix
No właśnie , bo w Budokai 3 był taki balans postaci , że grało się praktycznie tylko Goku , Vegeta i Gohan'em ( przynajmniej w moim przypadku) . Bo taki Krilan czy Tien to mieli może pięć ciosów , i wogóle na większą skalę grać sie nimi nie dało ...
Pavlis
Wlaśnie obejrzałem gameplay i jestem optymistycznie nastawiony tongue.gif Nawet bardzo mam nadzieje że tylko cały teren bedzie oddany nam do dyspozycji a nie ze dlicimy do skały a tak niewidzialna ściana i dalej nie da sie polecieć dry.gif
erix
Też właśnie obejrzałem . Moje przypuszczenia się potwierdzają tongue.gif
Oby tylko nie przesadzili ze swobodą - walki mogłyby się stać nudne dry.gif

PS. Link do GamePlay'a ---> C L I C K !]
dirtymike
zapowiada sie fajna gra aby tylko nie bylo tak jak w przypadku sagas (o tym wole zapomniec), najwarzniejsze jest to zeby poszli droga ktora zrobil budokai 3 zeby dopracowali, lekko pozmieniali i moze nawet bedzie gra na 9...tak to by bylo fajnie
Sparda
jest nowe info na gameonly
Kapi123
Czy są jakieś strony o tej grze (Polskie)
kissrabi
Wita Nas intro w ktorym hirosi tluka z badbojami. Nie jest rysowane, wiec nie przypadlo mi do gustu.

Main menu. Mamy do wyboru
Z Battle Gate - taki story mode
Ultimate Battle - ranking 100 zawodnikow, zawalcz i stan sie prawie tak dobry jak mr Satan biggrin.gif
World Tournament
Dueling
Practice
Evolution Z - gospodarowanie itemkami
Opcje

Gra sie ogolnie przyjemnie, ale troche denny system gry. Tluczesz supera (L2+trojkat) ladujesz sie i tak dalej. Stan na komputerowym przeciwniku trwa tyle co nic, a na moim to lorety. W ogole na dwoch nie widze w ttym sensu grac bo mozna infinite combo zrobi. Taaaak, combo dry.gif Sa dwa komba wacko.gif Straszliwa zenada. Podczas przechodzenia story co rusz jestes kims innym, nie tak ze wybierzesz postac i nia przechodzisz. Wiekszosc walk ma rozne cele. Na przyklad przetrwac okreslona ilosc czasu, wygrac specjalnym ciosem itp. Ale zenada jest, ze np mam przezyc iles tam czasu, a jednak udaje mi sie wygrac, zamiast bonusa dostaje przegrana walke biggrin.gif. Podczas "dostawania w(pipi)u" na postaciach widac zmeczenie i skutki ciosow przeciwnika. Nie ma doswiadczenia tylko itemki co cos dodaja. W opcji story jest od zajobu walk. Pierwszej sagi nie gralem ale Frieza saga ma z 30 walk. Plansze wygladaja ladniutko, mozna wiele zniszczyc, ale niestety nie sa duze. Sprawiaja tylko takie wrazenie. Tak wiec poki co nie jestem rozanielony. Jedyny ratunek to jakies dodatkowe ciosy w dalszej rozgrywce ale w to watpie. Pograc mozna, ale naprawde nie ma dla mnie rewelacji. Pozdrowionka.

Edit
Po przejsciu story mode i zdobyciu wszych postaci, moge smialo powiedziec, ze moim zdaniem gra jest do (pipi) smile.gif Nie mozna zamieniac sie w zadne inne stadia postaci, ss, ss2 itp. Poprostu ma sie oddzielna postac do wybrania. Straszliwa zenada. Kazda postac ma tyle samo ciosow i w praktyce wyglada to megaubogo. Gra na 2, 3 dni. Naprawde nie na wyzej niz 7 z minusem, ale tylko dla tego ze lubie db.
trott1
Macie Jak wrazennia z gry?

ninja.gif
alienator
płynie statkiem :>
jutro powinno dotrzeć :f

po obejrzeniu filmików z ign'u jestem nieco sceptycznie nastawiony co do sposobu walki :f
trott1
Dlaczego?
ninja.gif
neon
nie jestem jakis wielkim fanem tej gierki ale od czasu do czasu zagralem z kuzynem to znaczy on gral cos tam przechodzil ale mowil ze nie przypadla mu do gustu kamera zza plecow.W sumie tez sie z tym zgadzam w budokaiu 3 bylo lepsza imo
Pawel1992
Chociarz nie mam mogę stwierdzić iż gra pomimo bajecznej grafiki jest denna. Obejzalem duuuuzo filmikow z tej gry. Odrazu mowie:

Walka nie jest dynamiczna tak jak w budokaiu 3
Nie ma efektownych kombosow takich jakei sa w budokai 3
No i co to za bijatyka z kamera od tylu :| Nie mogli zrobic 4 budokaia bijatyki zwykłej bo takie już były pierwsze 3 czesci. Roznia sie postaciami, grafika pozatym prawie niczym. Dlateg oby ktos kupil #4 zmienili system gry ale to był jednak błąd. Budokai 3 rullez hyh.gif.
Nojbert
Bardzo czesto gry Dragon Balla nie spełniają pokładanych oczrkiwan tak było od dawna aczkolwiek są oczywiscie wyjątki biggrin.gif
mikam69
Dragon Ball BT jest "symulatorem " dragon balla. To nie bijatyka to nowy gatunek z pogranicza bijatyki. Mi osobiscie podobaly sie dawne odslony Budokaia w ktore gralem Baaaardzo długo. W tenkaichi przeszedlem wszystkie story i juz mi sie nie chce. Gra dobra ale w piatej czesci licze na powrot do systemu Trojki. (jak oczywiscie bedzie 5 czesc )
trott1
no to jak wytlumasczycie ocene 8.2 na ign?
ninja.gif
Nojbert
a jak wytłumaczysz to w psx extreme Colin na PSP dostaje 6 a w neo plus dostaje 8 i poł??
trott1
no ale ign jest bardziej szanowane respect zioom
ninja.gif
Nojbert
tiiaa...tak samo jak kilkanascie innych serwisów
alienator
strasznie się zawiodłem, w ogóle nie pasi mi taki "system"
nawet nie zabieram się za story, po prostu wracami do budokaia 3 nie ma bata.
trott1
to mozesz mi odsprzedac chetnie kupie
ninja.gif
alienator
skasowalem z dysku xD wersja test-only 24h, nie chciałem łamać prawa xD
kulawa szpila, ostrzegam tych, którzy liczyli na coś lepszego albo przynajmniej zbliżonego poziomem do budokaia 3
trott1
dlaczego?
ninja.gif
Nojbert
Przeciez juz Ci powiedzieli nie mozesz poprostu zrozumiec za ta gra jest słaba...dry.gif
trott1
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ninja.gif
Mikey
ta gra nie jest słaba tylko inna
po pierwsze to nie Budokai tylko tenkaichi wiec nie porównujcie tych dwóch gier jeśli jestes prawdziwym fanb... ekhem fanem DB to kupuj w ciemno
Nojbert
Najlepiej kup Poprzednią częsc DBZ:Budokai 3(czy jak jej tam) skoro tyle osob se chwali
trott1
ale ja nie kce tylko bijatyki DB
ninja.gif
ShtaS
z tego co wyczytalem w Neo plusie gra moze byc dobra, juz "zamowilem" wersje estowa, bedde mial to napisze czy to jest to czego sie spodziewalem smile.gif stay tuned

P>S w budokaia 3 nie gralem wiec nie bede porowynywal
trott1
ja moze dostane na mikołajki smile.gif
ninja.gif neko.gif
cameel
QUOTE(trott1 @ 18 11 2005, 19:28) *

Dlaczego?
ninja.gif

QUOTE(trott1 @ 23 11 2005, 19:05) *

dlaczego?
ninja.gif

QUOTE(trott1 @ 23 11 2005, 23:38) *

nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ninja.gif

QUOTE(trott1 @ 25 11 2005, 21:34) *

ale ja nie kce tylko bijatyki DB
ninja.gif

QUOTE(trott1 @ 1 12 2005, 10:59) *

ninja.gif neko.gif

Nie zebym sie czepiał ale odnosze dziwne wrażenie ze nie masz nic sensownego do powiedzenia.
ShtaS
QUOTE(trott1 @ 1 12 2005, 08:59) *

ninja.gif neko.gif

mam ale niestety nie dzla mi tak jak powinna (wczytuje sie czasmi tylko ultimate battle reszta nie chce ruszyc - laser) ale to nie jest problem bo kupie sobie oryginal i bedzie ok, mam to co chialem - rozeznanie. Gra wydaje mi sie byc rozbudowana, sporo mozliwosci (dashe, latanie, rozwalajace sie otoczenie), combosy itp. Cala saga dragon ball z (wszystkie walki) to tez daje rade. Wstepnie gra mi sie podob a:)
trott1
no to jest cool
ninja.gifneko.gif
alienator
@trot1
weź się chłopaku ogarnij i napisz wreszcie coś z sensem :f

@ShtaS
wypróbuj Budokai 3 to wymiękniesz biggrin.gif
ShtaS
ty moze masz racje, ale ja slszleme ze w budokaiu 3 nie mzoesz latac kiedy chcesz. I jak tam wyglada rozgrywak peen #d jest ? Czy tak jak w Tekkenie ? smile.gif W Tenkiachim podoba mi sie zniszczalne srodowsiko takze i at efektownosc : )
trott1
kilka dni temu dostalem i nie jest taka zla kamera nie jest taka straszna (nie wiem czemu wszyscy na to narzekaja) jedyne wady to to ze male plansze sa i malo ciosow a pozatym gra jest swietna
STIVI
gra jest fajna... tak zeby 4 fun zagrać to jest spoko (lubię mashować tongue.gif) ech i DB rulez jak chcecie złożoną bijatyke to zawsze jeste Tekken albo Soul Calibur..

może ktoś napisze jak wszystkie posataqcie odkryć smile.gif
ShtaS
www.gamesfaq.com hyh.gif glownie odkrywasz przechdozac wszyskei walki w z battle game, ale pare jest dostepnych dopiero po dokonaniu odpoweidnich "fuzji"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.