Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: SIATKÓWKA
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4
Saunter
Na naszą siatkarską reprezentację patrzę okiem gościa, który uprawia tę dyscyplinę sportu prawie codziennie. Muszę stwierdzić, że mecz z Brazylią przy takim rozegraniu był praktycznie nie do wygrania, bo nasz, dobry, polski, blok nie istniał. Jednak sami nawarzyliśmy sobie tego piwa wykonując zagrywkę "brazylijkę" bądź "biegankę" jak kto woli z jednym Wlazłym zagrywającym z wyskoku (Winiar serwował słabiutko). Ricardo jednak tak czy siak grał genialnie, rozdawał piłkę aż miło było patrzeć, dlatego bez zagrywki musielśmy przegrać.

Z USA przeszliśmy obok meczu i tego nie mogę zrozumieć, bo zagrywaliśmy troszkę lepiej, a Priddy'ego nie daliśmy rady zatrzymać. Za dużo błędów w ataku, gdzie bylismy najsłabsi w LŚ! Wlazły nie ma takiej formy jak w PLS, gdzie wygrał dla Skry mistrzostwo.

Końcówka turnieju teoretycznie jest rozczarowaniem, ale nie zraża mnie brak medalu w LŚ, bo za 2 tyg zaczynamy prawdziwą grę.
White
Saunter, grasz w jakimś klubie czy amatorsko?

Pytanko, czy ktoś ma jakąś siatkę na zbyciu? Bo nam ukradli z boiska (ech, co za kraj, a bramek to nie kradną) a pomysł żeby powiesić firankę jest trochę wiejski :)
Tytek
Mimo,ze bardzo lubie i cenie Świderskiego,to nie uważacie,że psuje on stosunkowo dużo piłek...i w ataku, i w przyjęciu jak i przy serwie.
White
Świderski to IMO wielka niewiadoma- raz gra kiepściutko, innym razem jak wprowadzi się do gry potrafi kończyć wszystkie piłki, a jego ataki z 3. metra to poezja. Zagrywka podobnie- potrafi równie często ją psuć co zdobywać z niej punkty (jak Kadziewicz zresztą). Za to z przyjęciem rzeczywiście ma problemy.

Jego słabszą grę ostatnio można tłumaczyć problemami z nogą, może to taki chwilowy kryzys.
White
Z serwisu sport.onet.pl:
KOD
Dobry wynik polskich siatkarzy oraz słabsza niż zazwyczaj postawa Włochów w tegorocznej Lidze Światowej, doprowadziła do rotacji w rankingu FIVB i zamiany tych ekip miejscami. Według rankingu, teraz to Polska jest drugą "siłą" świata.
W nowym rankingu zaktualizowano zdobycze punktowe z Ligi Światowej. Od łącznej sumy punktów danej reprezentacji odjęto punkty zdobyte w zeszłorocznej edycji oraz dodano z tego roku. I tak np. Polacy zyskali 13 punktów (za LŚ 2006 mieli 5 punktów, zaś za LŚ 2007 zdobyli 18), zaś Rosjanie zyskali 4 punkty (za LŚ 2006 mieli 22 punkty, zaś za LŚ 2007 zdobyli 26). Dzięki temu, że Polacy zyskali nad Rosjanami 9 punktów - wyprzedzili ich w rankingu (w poprzednim zestawieniu tracili do nich zaledwie 0,5 pkt).

Poza Polską awansowała także reprezentacja Stanów Zjednoczonych (o trzy miejsca). Spadek natomiast zanotowały reprezentacje Włoch (dwa miejsca) oraz Serbii, Bułgarii i Francji (jedno miejsce). Pozycje pozostałych drużyny z pierwszej dziesiątki rankingu nie zmieniły się.

sweet :)

I jeszcze Winiarski o głównej przyczynie niepowodzenia siatkarzy.
Saunter
White - juniorski klub, trenuję z seniorami z Zielonej Góry.

Co do Świdra to zgadzam się, jak dla mnie to jego czas w pierwszej szóstce na razie się skończył. Obecnie lepszy jest Grucha, może Murka jeszcze Raul sprawdzi.
White
Jednak trenować taki sport zawodowo to ciężki kawał chleba. Mam kumpla który ćwiczył zawodowo siatke od małego, wielka nadzieja klubu, nawet mówili że do reprezentacji ma szanse... i od tego ciągłego skakania zaczęły się problemy z kolanami. A na libero się nie kształcił i klops.

KOD
Ricardo, rozgrywający siatkarskiej reprezentacji Brazylii, został wyrzucony z kadry - donosi dziennik.pl.
Zawodnik został wyrzucony z zespołu za spóźnienie na zgrupowanie reprezentacji narodowej. Reprezentacja Brazylii przygotowuje się do Igrzysk Panamerykańskich.

Ricardo był najlepszym zawodnikiem turnieju finałowego LŚ w Katowicach. Brazylijczyk otrzymał tytuł MVP tej imprezy.

Lol. Pewnie fakt że drugim rozgrywającym Brazylii jest syn trenera nie ma żadnego znaczenia ;]
Saunter
Spodziewam się problemów z kolanami, ale jest to przyjemna gra.

Ricardo niby słusznie poleciał, ale jeśli to ma wspólne cechy z promowaniem syna to... smile.gif No chyba, że dobry jest ten młody.
White
Pojutrze, czyli w piątek w Rzeszowie zaczyna się turniej Grand Prix siatkarek. Mecz inauguracyjny, Polska-USA o godz. 19:00, Polsat transmituje.

No, ciekawe czy Złotka dadzą radę. Oby były dobrze przygotowane psychicznie, bo jak znów zobaczę zapłakane buzie na przerwie technicznej to... sam nie wiem ;]
White
Jutro o 20 jest ten mecz, nie o 19 jednak.

KOD
Powoli wychodzą na jaw przyczyny usunięcia z reprezentacji Brazylii jednego z najlepszych zawodników na świecie - Ricardo. Pomiędzy zawodnikiem a szkoleniowcem, Bernando Rezende, doszło do ostrej sprzeczki. Jak zwykle w takich sytuacjach - poszło o pieniądze - pisze "Dziennik".
Poszło o 100 tysięcy dolarów, jakie zawodnik otrzymał za MVP turnieju finałowego Ligi światowej. Zwykle w takich sytuacjach pula ta była dzielona na wszystkich członków ekipy, włącznie z masażystą. Ricardo podzielił kasę, ale pominął trenera, zarzucają mu jednocześnie, że sam wykorzystuje ich wizerunek, kręci reklamówki, ale pieniędzmi się nie dzieli.

Kapitan drużyny rzucił w twarz trenerowi to, co nie podobało się wielu zawodnikom. Chwilę później został wyrzucony z kadry. Ricardo jest rozgoryczony i czuje się zdradzony przez kolegów. Spodziewał się, że staną murem za swoim kapitanem, tymczasem oni nabrali wody w usta.

Źródło

No i wszystko jasne :)
Sarge
Szczerze mówiąc, mnie te Grand Prix nie interesuje tak jak Liga Światowa i na razie nie oglądałem żadnego meczu Polek, ale przegraliśmy oba spotkania z USA i Chinami po 2:3... White, pewnie oglądałeś wink.gif ? Jak się prezentują obecnie nasze siatkarki wink.gif ?
White
Ano oglądałem, upust moim emocjom z piątkowego meczu dałem w temacie "co Cie w życiu wkur.wia" :)
A dzisiejszy... no, kurde, mam mieszane uczucia, bo nie sposób się cieszyć z porażki, ale...
Dziewczyny mają najgorszą dla nich grupę jaką można było sobie wyobrazić, brakuje w niej chyba tylko Brazylii (Rosja i Chiny to czempioni, USA też, ale ubiegłoroczni). Biorąc pod uwagę "świeżość" polskiej drużyny (nie licząc "starych" Złotek, dużo dziewczyn jest w kadrze od dwóch miesięcy), brak czasu na przygotowania i treningi (same mówiły, że traktują te GP jako kolejny etap budowania zespołu) oraz klasę przeciwników, obawiałem się trochę pogromu. A obejrzałem dwa cholernie wyrównane i piękne meczyki, które Polki mogły wygrać gdyby zachowały w tie-break'ach zimną krew (a dla młodych zawodniczek nie istnieje coś takiego jak "zimna krew").

Wiadomo, takie porażki bolą najbardziej (szczególnie piątkowa, przy stanie 2:0 dla Polski wydawało się że mamy zwycięstwo w garści, zresztą Kasia to dobrze podsumowała: http://sport.onet.pl/0,1261098,2544381,1,relacje.html ), ale oceniając naszą drużynę na tym wstępnym poziomie, wydaje mi się że jest dobrze. I będzie tylko lepiej. Jutro chyba najtrudniejsze spotkanie (chociaż ruskie się skompromitowały i przewaliły z amerykankami 0:3, my walczyliśmy i prawie wygraliśmy, teoretycznie więc... no ale wiadomo jak to bywa w tym sporcie), we shall see.

CYTAT
Jak się prezentują obecnie nasze siatkarki ?

Są całkiem ładne :D. Kasia Skowrońska została miss ligi włoskiej (zasłużenie), Milenka Rosner jest fajna (ma tylko brzydki nos), Zenik, Frąckowiak i Bełcik też nie są złe, przyjemnie się patrzy na te krótkie spodenki. Jeśli nie mamy najlepszej drużyny siatkarek, to na pewno mamy najbardziej atrakcyjną ;]
White
Ech, trzecia porażka, do tego w kiepskim stylu. A zaczęło się fajnie- od asa serwisowego. Potem już było do dupy.

Nie no, w trzecim secie się dziewczynki naprawdę poderwały i przez chwilę naprawdę miałem nadzieję że powtórzy się sytuacja z pamiętnego meczu siatkarzy Polska- Rosja sprzed roku, ale oczywiście zabrakło skuteczności w końcówce.
Dzisiaj bardzo mi się nie podobała gra Polek. Wyjątek- Mariola Zenik, co nasza libero wyprawiała w obronie to była klasa światowa, no ale co z tego skoro atakujące nie potrafiły na kontrze ominąć bloku? Bo blok to kurde trzeba wykorzystywać, obijać, a nie się go bać.

A widzieliście Gamovą? Jakbym zobaczył takie coś na ulicy to bym się przeraził. No i co z tego że potrafi atakować nad blokiem, skoro wygląda jak potwór z Loch Ness? ;]
Sarge
Eh, no i zapomniałem o tym meczu z Rosją i też nie obejrzałem wink.gif . Teraz od piątku do niedzieli gramy z Włochami, Dominikaną i (ponownie) Chinami. Przeciwnicy chyba nieco łatwiejsi niż w Polsce, ale pewnie i tak będzie ciężko sad.gif ...
White
KOD
Polki, mistrzynie Europy, pokonały drugą drużynę Starego Kontynentu, Włoszki, w drugim turnieju eliminacyjnym z cyklu Grand Prix, rozgrywanym w Hongkongu, 3:1 (26:24, 16:25, 25:18, 25:17). Spotkanie trwało godzinę i 29 minut.
To pierwsza wygrana "Złotek" w tegorocznej edycji Grand Prix. Wcześniej, w Rzeszowie, Polki przegrały trzy spotkania.

Najskuteczniejszą zawodniczką reprezentacji Polski była w meczu z Włoszkami Katarzyna Skowrońska-Dolata, która zdobyła 23 pkt i zaserwowała aż 5 asów.

W sobotę podopieczne Marco Bonitty zagrają z Chinami, zaś w niedzielę z Dominikaną.

Superowo, nareszcie dziewczyny trzymały poziom do końca- chociaż z takiej gry powinniśmy już mieć cztery zwycięstwa, a nie jedno. Oczywiście meczu nie oglądałem, bo nie był nigdzie transmitowany (lol, tylko jedna stacja włoska pokazała powtórkę, na żywo nikt poza kibicami nie oglądał. Sic!)

No nic, jutro o 9:45 rewanż z Chinkami, transmisja w Eurosporcie (Polsat dał du.py i nie wiadomo czemu nie transmituje meczów z tej grupy :/). Powinno być dobrze.
Sarge
Hmm, tylko na Eurosporcie? W takim razie nie obejrzę meczu i tym razem dry.gif ...

Ale na razie nie wygląda to dobrze, po dwóch setach Chiny prowadzą 2-0 przy wynikach 25:16 i 25:21...
White
YEAH! To się nazywa comeback!
W ogóle mecz na najwyższym poziomie. "Lustrzany", najpierw przegrywamy dwa sety do 16 i 21, potem wygrywamy dwa kolejne, jak? Do 21 i do 16 :D. Tie break nareszcie nasz, ale o mało mi serducho nie wyskoczyło z nerwów.

No, ale Skowrońska się dziś nie popisała. Mecz wygraliśmy dzięki Podolec, bez dwóch zdań.

Jutro na Eurosporcie o 15:45 gramy z Dominikaną, musimy wygrać. Jeszcze mamy szansę wejść do final six.
kubanczyk
Dziewczynki sie rozkręcają. happy.gif (Może zapózno niejest)
White
No to rozgromiliśmy Dominikanę aż miło. Co prawda był to jak do tej pory najsłabszy dla Polek przeciwnik, ale nie sądziłem że będzie aż tak łatwo. Brawa dla dziewczyn za utrzymanie koncentracji do samego końca. Takie spotkania ogląda się z bananem na ustach :)
White
Nieprawdopodobne, Polki dzisiaj o 8 pokonały mistrzynie świata Rosjanki 3:0!!! A ja zaspałem :(
Szczerze mówiąc nie wierzyłem w zwycięstwo, ba- nawet w wygranego seta. A tu takie jajca.

Powtórka meczu o 19:45 na Eurosporcie, warto zobaczyć. A jutro o 11 dziewczynki cisną Japońców.

A siatkarze nasi idą jak burza przez kolejnych rywali Memoriału Huberta Wagnera, ale tego chyba każdy się spodziewał (raczej tylko Serbia może nam zrobić kuku). Dziś o 17 na Polsacie mecz z Holandią.
Sarge
No i po sześciu kolejnych zwycięstwach z rzędu, Polki awansowały do turnieju finałowego GP, po raz pierwszy w historii! Jest to dla mnie o tyle zaskakujące, że trzy pierwsze przegrane niekoniecznie musiały zwiastować taką dobrą serię, a teraz? Teraz właściwie nie wiadomo czego się spodziewać, bo Polsat/Polsat Sport dał d*py i nie przeprowadzał transmisji tej wygranej serii naszych zawodniczek :-/ ...

Czy ktoś wie, gdzie będzie transmitowany finał GP? Nadal Eurosport dry.gif ?

A poza tym nasi siatkarze zajęli 3. miejsce w Memoriale Huberta Wagnera - spodziewałem się wiecej, ale w sumie Serbii poszło jeszcze gorzej... Zaskoczyła niemiecka drużyna, wygrywając wszystkie spotkania.
przema
Ile drużyn wychodzi z grupy w ME mężczyzn ?? Bo jeżeli dwie to mogą się nasi już pakować po tej kompromitacji z Belgią. Rosja nas rozszarpie 0-3. A Turcja pewnie urwie seta.
Matrox
Jak tak beda grali to nie Turcja nam urwie seta, a my im... juz dawno takiej kompromitacji nie widzialem, wstyd i paraolimpiada confused.gif
przema
no to się siatkarze popisali na ME, porażka z Belgią i Finlandią, drużynami anonimowymi w tym sporcie ( no może Finlandia to i rewelacja tych rozgrywek, ale wicemistrzowie świata w rezerowym składzie powinni ich łykać ). Oby to nie był początek końca sukcesów tej reprezentacji, bo jakoś coraz gorzej wygląda perspektywa olimpiady w Pekinie
Matrox
Ja juz nie mam sily nawet komentowac tego co oni wyprawiaja confused.gif
White
Wrzucam kilka bardzo fajnych filmików przedstawiających z dobrej kamery elementy gry Polaków na MŚ2006. Można się sporo nauczyć, a inne podobne urywki da się znaleźć na oficjalnej stronie fivb.

Ataki Łukasza Kadziewicza
Ataki Michała Winiarskiego
Ataki Polski
Ataki z oddanych piłek i wybloków Polski
Bloki Polski na lewym skrzydle
Bloki Polski na prawym skrzydle
Obrony Michała Winiarskiego
Obrony polskiego libero
Przyjęcia Michała Winiarskiego
Przyjęcia polskiego libero
Zagrywki Łukasza Kadziewicza
Zagrywki rotujące z wyskoku Polski
Zagrywki szybujące z wyskoku Polski
Zagrywki z wyskoku Polski
i oczywiście Rozegrania Pawła Zagumnego (te z 25 i 37 sekundy to mistrzostwo).

Warto sobie przypomnieć, zwłaszcza że ostatnio w kadrze nienajlepiej się dzieje (kłopoty zdrowotne czołowych zawodników- Winiarskiego, Wlazłego i Świderskiego, a turniej w Izmirze się zbliża i lipa).
Saunter
OMG, jesteś moim królem, genialne linki, polecam każdemu!!
White
Hehe, bez przesady, podziękuj Wrzucie ;)

Też polecam, a ci co grają i chcą się nauczyć serwisu z wyskoku niech sobie podpatrzą technikę na powtórce w slow-motion w przedostatnim filmiku. Ja się tego nauczyłem podpatrując właśnie w TV, i IMO szybciej da się to wyćwiczyć naśladując najlepszych niż męczyć trenera na sekcji ;].

Jeszcze o jednym filmiku zapomniałem:
Ataki Polski z kontry (zayebista akcja w 22. sekundzie jest, po tym stęknięciu od razu słychać że to Winiarski atakuje :) )
White
W dniu 3 stycznia ostateczne badania zdrowotne przeszli: Michał Winiarski i Mariusz Wlazły.

Michał Winiarski od przeszło 20 dni odczuwał ból pleców, który uniemożliwił mu podjęcie treningów. W tej sytuacji nie będzie uczestniczył w turnieju kwalifikacyjnym.

Mariusz Wlazły po urazie stawu skokowego jest zdrowy, ale odczuwa bóle w trakcie treningów w ostatnim okresie rekonwalescencji. Zawodnik ten od pięciu tygodni nie trenował regularnie i nie jest w formie pozwalającej mu na uczestnictwo w turnieju.

Grzegorz Szymański w dniu 3 stycznia poczuł ból mięśni w plecach i nie czuje się na siłach by grać w turnieju w Izmirze.

Kadziewicza też nie będzie.

Źródło: PZPS

Pierwszy mecz z Hiszpanią, w ten poniedziałek o 19:30. Polska telewizja olała kibiców, będzie na szczęście transmisja na eurosporcie. Chyba.
przema
nie widzę większych szans na awans na igrzyska ani panów ani pań, obym się mylił
White
CYTAT
W piątek ze Spały wyjechał Grzegorz Szymański, a to oznacza, że o igrzyska olimpijskie kadra siatkarzy będzie walczyła bez atakującego! Po przekątnej z rozgrywającym wystąpi Piotr Gruszka - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
Gruszka trafi na tę pozycję, bo ostatnio powołań do kadry nie dostawał Robert Prygiel, nasz "etatowy" trzeci atakujący. W odwodzie jest tylko najmłodszy w reprezentacji Bartosz Kurek. Potrafi grać świetnie, kończyć atak za atakiem, ale jak każdemu młodemu siatkarzowi zdarza mu się także seryjnie popełniać błędy.

Źródło- sport.onet.pl

Rzeczywiście, trochę klops. Straciliśmy "pewniaków" na pozycji atakujących, jak Grucha broń Boże znów skręci kostkę to będzie tragedia. Mimo wszystko jestem dobrej myśli. Dużo też zależy od tego jak wypadnie comeback Murka.
White
Ożesz w du.pe, oglądał ktoś? Świetny mecz był, walka superzacięta, zwrotów akcji więcej niż w M jak Miłość, nowi zawodnicy bardzo dobrze sobie radzili (Kurek pokazał że będzie wielki- wbijać takie gwoździe w wieku 20 lat to nie byle co), co pokazało że nawet bez naszych największych wymiataczy jesteśmy w stanie zagrać ładnie, kombinacyjnie i z polotem. A jednak Polacy zrobili to w czym są niestety mistrzami od jakiegoś czasu:

wygrywając w tie-breaku 8:5 udało im się przegrać mecz. No kur.wica mnie bierze.

Jutro o 17 na eurosporcie mecz z Włochami- tzw. "mecz ostatniej szansy". ;]
przema
po meczu z hiszpanią, utwierdziłem sie w przekonaniu, że niewygramy w tym turnieju żadnego meczu
White
A tam gadasz, jeśli zagrają na takim poziomie jak z Hiszpanami to IMO nie powinni mieć problemów z Włochami.
przema
jeżeli tak zagrają, jak w czwartym i piątym secie, to będzie 0-3, zresztą taki wynik obstawiam, a z holandią 2-3
White
No to przema niedowiarku, u bukmachera byś sporo stracił jakbyś tak obstawił bo stało się zupełnie odwrotnie! :D

Rozwaliliśmy Włochów aż miło, jak widać ta wczorajsza pechowa porażka musiała Polaków nieźle wku.rwić.

O ile dobrze pamiętam przed kilkoma dniami Włosi zniszczyli Holendrów 3:0, więc coś mi się wydaje że z nimi nie powinniśmy mieć problemów :). Może być dobrze.

Aha, Polska- Holandia jutro o 19:30 na Eurosporcie.
przema
lepiej się miło pomylić, niż rozczarować. Nadal uważam, że nie wejdziemy do IO. Jak mówie obym się mylił, ale widzę w naszej grze, zbyt dużo minusów. Niewiem co się stało w meczu z Włochami widziałem tylko drugi set do momentu, jak przegrywaliśmy sporo i musiałem wyjść z domu. Byłem nastawiony na kolejną porażkę 2-3. W półfinale trafimy na serbów, o ile sobie z nimi poradzimy, pewnie finał z hiszpanią, czy damy radę ? mam nadzieje, że tak, chociaż co innego mi hemoroidy podpowiadają wink.gif
White
Coś bardzo dziwnego sie dzieje ostatnio z naszą reprezentacją.

1. set: dominacja Polaków, Holendrzy praktycznie sami się wykończyli zagrywką.
2. set: kilka błędów z naszej strony, dobra gra Holendrów i jest 1:1
3. set: tragiczna gra naszych, dostarczanie baloników zarówno z ataku jak i zagrywki. Przegrywamy 1:2
4. set: pokaz siły Polaków- idealne przyjęcie, wreszcie mocniejsze serwy i świetny atomowy atak. Wygrywamy w pięknym stylu 25:16.
tie break- walka punkt za punkt, po udanej serii bloków odskakujemy na 12:9, szał radości w polskiej ekipie...
I co?

przegrywamy 13:15 :D:D
aż mi trudno uwierzyć, po prostu przestali grać. To już drugi taki mecz w ciągu tygodnia. Różnica małych punktów zadecyduje czy przechodzimy do półfinałów, oby.

EDIT
już wiadomo- wszystko zależy od jutrzejszego meczu Hiszpania- Holandia. Jeśli Hiszpanie wygrają, to my razem z nimi wchodzimy do półfinałów. Jeśli Holendrzy to odpadamy z turnieju. Mecz jutro o 21:30 na Eurosporcie jeśli kogoś to interesuje.
przema
szlak mnie trafia, jak widzę Polską zagrywkę i rozegranie piłki w ważnych momentach, zero pomysłu, moja babcia by rozszyfrowała, gdzie Zagumny zagra tą piłkę. Jak można panie Świderski wejść na zagrywkę i walnąć jak gimnazjaliści na w-f-ie bez wyskoku w siatke. Aaaaaaaa, poprostu grają, jak za czasów z przed mistrzostw świata, czyli chwila jak mistrzowie, chwila jak amatorzy
White
CYTAT
szlak mnie trafia, jak widzę Polską zagrywkę

Święte słowa, nie wiem co Lozano sobie wyobraża- przecież po takiej zagrywce każdy dobry zespół (a przecież głównie z takimi gramy) wyprowadza atak którego zatrzymanie graniczy z cudem. IMO lekka techniczna zagrywka powinna być u jednego, max. dwóch graczy na boisku (załóżmy Zagumny i Grzyb), reszta powinna iść na 100% swoich możliwości. Jeśli nie będzie asa to przynajmniej odrzuca sie przeciwnika od siatki. A na tym turnieju tylko Pliński i Gruszka próbowali coś tam zdziałać- i efekty widać było od razu- vide obrona trzech piłek setowych w meczu z Hiszpanami.

No ale o rozegranie bym sie nie martwił ;]. Nie bez kozery angielskie media nazywają Zagumnego "magikiem"- jak jest w dobrej formie to nikt go nie przewidzi. Chociaż chętnie zobaczyłbym więcej wystaw odważnych (jak wrzucenie piłki środkowemu po niedokładnym przyjęciu np. ze środka boiska, wiem że ryzykowne ale Zagumny pokazał że umie robić takie sztuczki) oraz na linię 3. metra. To zawsze cieszy oko i przynosi niezłe efekty.
polaki899
Holandia wygrała z hiszpania 3-1 i w ten sposób polacy odpadli z turnieju. Szkoda
przema
no wygrywając jeden mecz w turnieju, nie liczmy na jego wygranie, proszę was. Kadra dalej jest w kryzysie, a raczej w miejscu gdzie była przed MŚ. Coraz bardziej jestem przekonany, że 2 miejsce to był "wypadek przy pracy", który długo się nie powtórzy
White
Faceci zawiedli, pora na kobiety, które swój turniej eliminacyjny już dobrze zaczęły ładnie wygrywając wczoraj z reprezentacją Holandii 3:1. Drugiego seta długo nie zapomnę- przegrywając 21:24 Polki obroniły 3 piłki setowe i w niezwykle emocjonującym pojedynku wywalczyły zwycięstwo 30:28, czym pokazały że mają chyba większą wolę walki niż siatkarze. Anna Barańska świetnie wprowadziła się do kadry, a jej serwy były lepsze niż naszych siatkarzy w Izmirze. W dodatku jest nawet niebrzydka.

IMO mamy najładniejszą reprezentację kobiet w siatkówce. Gdyby nie Katarzyna Gajgał mielibyśmy w ogóle drużynę ślicznotek ;].

Dzisiaj o 17:30 gramy z gospodarzami, czyli Szwabami. Transmisja of coz na Eurosporcie.
przema
mam nadzieje, że pójdzie lepiej, chociaż dalej mam złe przeczucia, oby ręczni dali rade awansować do IO
White
Ła, ale dokopaliśmy niemieckim pasztetom. Dziewczyny zafundowały nam huśtawke nastrojów- przyznam szczerze że troche zwątpiłem jak przegraliśmy trzeciego seta do 14, a czwartą partię zaczęliśmy ze stratą 2:5. Nie wiem jak one to zrobiły, ale zabiły Niemkom niezłego ćwieka . Nie grały nie grały, ale jak już zaskoczyło to masakra. Chciałbym zobaczyć miny niemieckich kibiców .

Coś mi się wydaje że to Podolec nas uratowała. I te cztery asy w tie-breaku, kosmos.
Inna kwestia że niemiecka libero jest po prostu tragiczna i to głównie jej "wybitne" przyjęcia pogrążyły Niemki zarówno w pierwszym jak i ostatnim secie. IMO. Awans do półfinałów mamy w kieszeni.
przema
niestety awansu do półfinału w kieszeni jeszcze niemamy, będzie nerwówka, bo panie muszą wygrać 2 sety w meczu z Turcją.

edit. No pięknie, o dziwo jest finał !! z serbią bardzo fajny mecz, trochę nierówny, ale momentami to gra była świetna, podoba mi się styl serwowania Barańskiej. Teraz ta pani, która nazwała Bonitte, gó*nem, może się wypchać ze swoją grą.
White
No, Barańska to odkrycie roku jest ;]

Super, już tylko te syberyjskie potwory i jesteśmy na igrzyskach! Brawo dziewczyny.

Mecz dzisiaj o 15:30. Ciekawe czy TVP będzie transmitowało, w końcu to finał.
janol
Na Eurosporcie będzie. Dodatkowym plusem tej stacji jest orgazmiczny komentarz Jacka Laskowskiego - "MAMY TRZY MECZBOOOOOOOOOOLEEEEEEE!!!!!!" ;]
White
Ja tam oglądam Eurosport po angielsku i delektuje się jak brytyjski komentator zawsze wysławia pod niebiosa polskich kibiców. :)

Piękny mecz był, naprawdę żal mi naszych dziewczynek bo zabrakło bardzo mało. Gdyby tak udało sie częściej grać na takim poziomie jak w trzecim secie (hehe, mało kto wygrywa z ruskimi pasztetami 25:11).

W każdym razie utwierdziłem się w przekonaniu że rosjanki są genetycznie modyfikowane- w przerwie między setami wyraźnie było widać jak wsysają jakieś hormony (pewnie testosteron). Poza tym gra tam jeden facet.
Jak napisał ktoś na onecie- Polki zakwalifikują się w Maju, a Rosjanki dalej będą brzydkie :D.
przema
nosz kur wagonów sześć !! dramatyczny mecz, ale strasznie nierówny, cóż taka specyfika kobiecej siatkówki, szkoda 4-1 w 5 secie i przegrana, ech. No może uda się w maju, jeżeli będą w takiej formie. A Rosjanki to chyba z Czrnobyla, ja bym tej jednej kazał zajrzeć w gacie, bo coś tu ogórkiem jedzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.