Nie widzialem tematu dotyczacego tej gry, wiec postanowilem go zalozyc. Mile widziane opinie, przemyslenia na temat gry. Zachecam do oblukania ponad 11 minutowy gameplay z gry liczony w real-timie ( tak powiadaja...). To co sie dzieje na ekranie przechodzi ludzkie pojecie. Osobiscie nie widzialem w ZADNYM FPP czegos takiego. Wspanialy design wszelakich monstrow, ciekawie zaprojektowane levele. Nie chce zbytnio zdradzac co tam sie dzieje co by nie popsuc zabawy. Mowiac szczeze galy mi wyszly z orbit!!! Sprawdzcie to!!! Q4 zostal juz pozamiatany!!! Gwarantuje to!!!
LINK:
http://media.xbox360.ign.com/media/744/744397/vids_1.html
3D Realms i wszystko jasne. Pomimo, ze to nie moj klimat, gra bardzo mi podpasowala z uwagi na duzo swiezych pomyslow.
Nooo, ładnie ładnie. Kilka oryginalonych rozwiązań i to co obiecywano jest - te przejscia podprzestrzenne
Przejscia, przejsciami, ale np. wychodznie z wlasnego ciala i inne tego typu akcje rozwalaja. Najlepsze moment, to jak gosciowi sie umarlo, a zeby "odzyc" musial tym swoim magicznym lukiem upolowac pare latjacych duszyczek... Albo jak duch opetal ta mala dziewczynke (az sie przesztraszylem!).

J-A-Z-D-A!!!
Mi najbardziej spodobał się moment pod koniec filmiku, kiedy koleś przeszedł w ten inny wymiar bez umierania. Przy tym oświetleniu z wirujących w pobliżu obręczy wyglądało niemal jak film. Gdyby ktoś zrobił screena w wysokiej rozdziałce, to by można się pewnie było pomylić.
Szkoda, że sztywnośc poruszania daje jasno do zrozumienia, że to tylko gra.
Jakość tekstur fenomenalna (512 ramu robi swoje). Kilka oryginalnych pomysłów + ogrom zerżniętych. Naprawdę ciekawy klimat.
Dla mnie zapowiada sie ładna, ale ciekawa raczej tylko przez chwilę gra. Nic na multy nie zostało pokazane. Żadnej wciągającej fabuły. Od taka jadka w klimatach doom3+HalLife + coś nowego.
Bwehwehwe!!!Czytałem o tej grze jeszcze w ŚP Secret Service.Taaak,jakieś 8-9 lat temu.Miło,ze prace nad nia posuwają sie do przodu jak burza

Ja bym się nie podniecał...Mówimy o konsolkach nowej generacji-sex,drugs,rock'n'roll itd.Te gry MUSZĄ coś sobą prezentować.
Mi poza grafiką to ten tytuł się nie podoba. Jakoś nie trafiają do mnie klimaty gdy strzelamy z robali;/
Poza tym... kolejny FPP? Nie za dużo tego przypadkiem? Mnie to już się obrzydło.. same fpp na te nowe konsole kurna! Fpp albo wyścig;/
-GLD-Uzny
29 05 2005, 10:37
Mi sie ta gra (pipi) podoba

grafa, puzzle no i ten poczatek (mysle sobie, eee.. normalne po czym jakies ufo przylatuje

) Duzo fajnych patentow, potrale

WYPAS!
Grafika spoko, klimat nie dla mnie

Wole bardziej "rzeczywiste" shootery.
Aczkolwiek design przeciwników jak i "świata" b. ciekawy
Jeśli w tej grze będzie więcej fabuły, więcej motywów podobnych do tego z opętaniem dziewczynki, wiecej schizy, to moze coś z tego będzie.
No i tryb na multi, to mus w dzisiejszych czasach.
"coś z tego bedzie" lol , nie wiem doprawdy jakie niektórzy maja wymagania względem gier, ale takie texty mnie rozwalają..
dla mnie ta gra jest cholernie klimatyczna, i zainteresowanie nią jest wieksze niz inne produkcje na 360...KLIMAT, ta gra sadzac po tym gameplayu na pewno nie zawiedzie, grafa cudowna..jeszcze na takim słabym jakościowo trailerku, co dopiero real? fizyka! widac moc (silnik unreala?) przesuwające, spadające, rozwalające przedmioty..to robi wrazenie..światło..bronie, pomysły, wiadomo ze niektore sa podobne, ale sa ładnie podane..gólnie jak dla mnie masakryczne wrazenie, czekam na kolejne infa, filmiki, jak macie linki to zapodawac..byc moze skleci sie z tego fajniutki MP? pozyjemy zobaczymy..w tej chwili to dla mnie nr 1 z nowosci..
Silnik Doom3.
Zastanawia mnie jedno - koleś wsiada do tego stateczku i leci na tę planetkę, a w tle piękna bitmapa
walker_san
29 05 2005, 20:05
Prey jest na silniku Dooma3 jakby co...wiec to juz druga po Q4 gra na tym silniku na X360....a klimacik zabija, przynajmniej mnie...
QUOTE(Dragen @ 29 05 2005, 19:36)
"coś z tego bedzie" lol , nie wiem doprawdy jakie niektórzy maja wymagania względem gier, ale takie texty mnie rozwalają..
Coś w znaczeniu "lepiej niż: tylko dobrze".
Jeśli spełni te wymagania, to będzie sznasa na hit i komercyjny sukces. Coś więcej niż gierka na 20 godzin i odłożenie na półkę.
Spoko trailer zapodali, fajny klimacik (Doom + Halo), piekna grafa, zarabista fizyka... I giera jest robiona od 9 lat
Podsumowaując - czyzby konkurent dla Halo 3?:>
Ryo-San
29 05 2005, 21:12
obejrzalem i..naprawde jest wspaniale chociaz cumshota z mojej strony nie bylo..a to zapewne przez juz dosyć wysluzony engine DOOM'a..ale nie zminia to faktu ze szukuja sie naprawde baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dobra gra..z wielom ciekawymi patentami, swietnym klimatem i odjechaną fizyką...naprawde gra zrobila na mnie mega wrazenie...
a odniesien do Halo to ja tu nie widze zadnych..
Meanthord
29 05 2005, 21:22
Prey? To czasem nie ten sam twor, ktory zapowiadali na PC jeszcze w czasach Duke Nukem 3D?
Meanthorx ten sam. Z tego co pamietam to gra miala wyjsc rynek wraz z Doom`em i Wolfem, ale ostatecznie gra nigdy nie ujrzala swiatla dziennego. No ale trzeba przyznac ze te pare lat wyszlo jej na dobre. Przynajmniej ja tak uwarzam
Akurat Prey miał wyjść równo z Quake. Też był 3D
QUOTE(Ryo-San @ 29 05 2005, 21:12)
Kosmici, podróż między wymiarami, broń biologiczna (tzn. żywa i ruszająca się), podnoszenie przedmiotów i ich rzucanie za pomocą broni.
Krzych Ayanami
29 05 2005, 23:36
A.Z.BEST
30 05 2005, 00:26
No oby tak nie było. Gra rusza się i wygląda świetnie...
Z tego co widać... zapowiada się na niezłe poruszenie w świecie fpp. Nie wierzę w to, że gra będzie słaba i u mnie jest potencjalnie na liście must have'ów. W pewnym momencie aż mi się zachciało w to samemu pograć ;p. Rzadko miewam takie uczucie oglądając same trailerki

.
Oby tylko szpila miała jakiś dobry, składny i złożony świat, bo klimat i akcja to właśnie zapowiadają. Half Life może zadrżeć - może nadchodzi legenda :}. Oby nie było za dużo infantylności w stylu superhirołs i innych niepasujących elementów do gier o znamionach wielkich. Oby wogle tego nie było... no i jeszcze raz powtarzam - spójny i złożony świat. Ciekawe sekrety. Mmmmmmm... napaliłem się na tą szpilę jak na nową nadzieję fpp. True.
-GLD-Uzny
30 05 2005, 14:37
QUOTE(C1REX @ 29 05 2005, 22:30)
Kosmici, podróż między wymiarami, broń biologiczna (tzn. żywa i ruszająca się), podnoszenie przedmiotów i ich rzucanie za pomocą broni.
Kosmici - sa nie tylko w HALO
Podroze miedzy wymiarami - o ile mi wiadomo to w HALO jest jeden wymiar... halo (m0l)
Bron biologiczna - nie widzialem...
Podnoszenie przedmiotow i rzucanie za pomoca broni - chyba Ci sie z HL2 pomylilo
QUOTE(C1REX @ 29 05 2005, 22:30)
LOL, czyli myslac w ten sposob mozna powiedziec, ze Halo jest pelne odniesien w stosunku do Duke Nukem 3D.
huh, ale zamieszanie wywołalem

Moze troche przesadzilem z tym porownaniem do Halo ale mimo wszystko takie mam odczucia po obadaniu trailera. A konkurent dla Halo 3 (mozna zalozyc ze nowego króla shooterów po H2) i tak bedzie
Ryo-San
30 05 2005, 16:11
QUOTE(zax The Player @ 30 05 2005, 17:09)
A konkurent dla Halo 3 (mozna zalozyc ze nowego króla shooterów po H2) i tak bedzie

jezeli Halo 3 wyskoczy z jakims konkretnym nowym silnikiem.godnym next-genow(a tak zapewne będzie) to o konkurencji jako takiej nie bedzie mowy...
chociaz nie zmienia to faktu ze Prey prezentuje sie przewspaniale..gra moze zrobic wiecej zamieszania niz Riddick swego czasu.
Gra wyglada wspaniale, zawiera ciekawe rozwiazania ale z drugiej strony jak ja wydaja po tylu latach to moglbym jeszcze poczekac ale chcialbym ja ujrzec chulajaca na silniku od Epic

Chodz z drugiej strony mozna poczekac na kontynuacje, ktora z pewnoscia powstanie juz na silniku Unreal 3. Wydaje mi sie ze PREY bedzie tym czego spodziewalem sie po Doom`ie 3( 3 czesc do niczego. 1 i 2 rzadza!!!). Wierze w tej projekt.
PS. Dzieki Tomish za poprawke
A.Z.BEST
30 05 2005, 20:58
Ano ja też wierzę, ten klimat zaczyna mi się podobać coraz bardziej. Psychedelic, organic, demonic, ale powtarzam... chcę głęęęębi, ale po prostu wierzę już w tę grę :}. Jak najmniej skryptowania, niech jeszcze zrobią jakieś elementy losowe w postaci celów misji. A to ten guzik zamiast tego itd, etc. Inne objectivsy. Aj, klimat jest, tylko żeby teraz odpowiednio tą grę napompowali pomysłami. Od grafiki też nie mogę już niczego chcieć. Czemu ja o niej wcześniej nic nie słyszałem?
Lol gra ktora byla robiona 9 lat...

Klimat rzadzi i mam nadzieje, ze bedzie jakas sensowna fabula (ucieszyloby mnie cos na wzor Breakdown). Gameplay narazie wyglada sensownie, ale nie podniecam sie za bardzo bo nie wiem czy te wszytki patenty ( wychodzenie z ciala ) zostana dobrze rozwiazane. Ciekaw jestem co z tego wyniknie
Z tego, co czytałem, video prezentuje gameplay z PC. Skoro na (wypasionym) PieCu gra śmiga w ramce, to o wersję na konsole next-gen możemy być spokojni. Widać, że silnik solidnie poprawiono. Doom 3 kiepsko sobie radzi z otwartymi przestrzeniami, Prey - jak widzieliście - wręcz przeciwnie.
Oby wszystkie te lata, przez które gra powstawała, znalazły odzwierciedlenie w jej jakości (i nie mówię tu wcale o oprawie graficznej). Szkoda by było, gdyby w tak wielkich bólach zrodził się kolejny Stonekeep.
Pozostaje mieć nadzieje, że w 2006 premiera rzeczywiście się odbędzie.
Coś mi walnęło się z tym halo. Oczywiście chodziło o HL.
2razyjot
1 06 2005, 07:31
QUOTE(sildar @ 30 05 2005, 21:38)
Lol gra ktora byla robiona 9 lat...
3D realms? Oni dluuugo gry robia - zobacz na "Duke Nuke'm Forever".

Ale najczesciej jak wypuszczaja gre to jest masakryczna ... Taki urok, na mega hit trzeba poczekac.
maciek88
4 06 2005, 12:26
Podjaralem sie trailerem, ale teraz kiedy wszystko na spokojnie obmyslalem to... Jak cały czas wszystko bedzie w takim klimacie to olewam. Motyw z indianinem jest spoko i oby takich wiecej (teleportacje), design pokrak tez zaskakujaco dobry (te z kosa na koncu), no i poskryptowane akcje typu ta z dziewczynką. Ale jak non stop beda takie odjechane lokacje to ja odpuszczam. Klimat to to ma, ale potrzeba dzisiaj juz wiekszego zroznicowania, kombinowania i elementow przygodowych. Koniec z kosmicznymi bazami i gnaniem non stop przed siebie strzelajac do ufoludow.
Niech zasadzą lokacje typu planeta z Pitch Black - dwa slonca, pustynia itp.
Moim zdanie pokraki sa troche denne, szczegolnie ich "reakcja" na ogien bohatera

Huh, obejrzalem filmik i srogo się podjarałem - gierka wygląda bardzo dobrze, ale to co mnie naprawdę urzekło to (pipi) design, motywy z grawitacją i ciekawe pomysły... Przede wszystkim rządzi fizyka - fajnie kolesie upadają, zawodowo zrobione, a przy eksplozjach też jest zacnie... Wiem, że z tego będzie coś więcej niż tylko gra na 9 - mocno wierzę w ten projekt... napewno kupię razem z x360
fizyka git, grafa też
ale jednak jakiejś mega podniety nie mam w kwestii tego tytułu
lepili to prawie dekadę, wątpię by było to widać
ot FPP na poziomie
a te motywy "horrorowe" to śmiech na sali
Video w wersji HiRes -
tutaj. To samo jest na Gametrailers, ale tu przynajmniej można wznowić przerwany transfer.
Nowe screeny
http://screenshots.teamxbox.com/gallery/1172/Prey/p1/Gra wygląda ładnie ,ale nie jakos rewelacyjnie ,chociaż odstawia Dooma 3 o klase niżej .
to chodzenie po tych tunelach grawitacyjnych mis ie spodobało. wychodzenie z duszy tez ale moment z dzeciakami w tym pomieszczeniu mnie powalił...
Butcher
20 01 2006, 16:29
Dziwna sprawa z tym Prey... Z jednej strony mnóstwo fajnych pomysłów: różne lokacje (w tym przestrzeń kosmiczna), rewelka portale ("lustro" z mini-bossem mnie rozj/e/bało), zabawy z fizyką i grawitacją (tunel do góry nogami rulez), trochę puzzli i zagadek, żywa broń, trochę schizy i horroru, duchowa wersja bohatera - a z drugiej silnik Doom 3, klaustrofobiczne korytarze, zasady proste jak budowa cepa i parcie przed siebie z wiadrem naboi. Czego jednak spodziewać się od FPP ?
Oglądając kolejny trailer hi-res na NGeny obawiam się tylko jednego - jak wszystko w tych grach będzie tak ładnie się świecić, błyszczeć i sprawiać wrażenie wypolerowanego, zamiast immersji w grę zaczniemy niedługo rzygać sztucznością i "plastikiem", co często jest nieuchronnie związane z zachłyśnięciem się developerów mocami obliczeniowymi sprzętu (vide PC). Ja chcę REALIZMU - także wizualnego, a nie przesady i pedantyzmu. HDTV też wcale nie pomaga w tym temacie
Oglądając kolejny trailer hi-res na NGeny obawiam się tylko jednego - jak wszystko w tych grach będzie tak ładnie się świecić, błyszczeć i sprawiać wrażenie wypolerowanego, zamiast immersji w grę zaczniemy niedługo rzygać sztucznością i "plastikiem", co często jest nieuchronnie związane z zachłyśnięciem się developerów mocami obliczeniowymi sprzętu (vide PC). Ja chcę REALIZMU - także wizualnego, a nie przesady i pedantyzmu. HDTV też wcale nie pomaga w tym temacie biggrin.gif
Bardzo dobrze powiedziana
Grajac czasem ( zaleznie od levelu ) w PDZ mam wrazenie ze zostalem przeniesiony w swiat znany z "charliego i fabryki czekolady"...
Plastik sie wylewa z ekrenu litrami
Aczkolwiek np w Fight Nightcie/COD2 proporcje juz sa odpowiednie
QUOTE(Butcher @ 20 01 2006, 16:29)

Dziwna sprawa z tym Prey... Z jednej strony mnóstwo fajnych pomysłów: różne lokacje (w tym przestrzeń kosmiczna), rewelka portale ("lustro" z mini-bossem mnie rozj/e/bało), zabawy z fizyką i grawitacją (tunel do góry nogami rulez), trochę puzzli i zagadek, żywa broń, trochę schizy i horroru, duchowa wersja bohatera - a z drugiej silnik Doom 3, klaustrofobiczne korytarze, zasady proste jak budowa cepa i parcie przed siebie z wiadrem naboi. Czego jednak spodziewać się od FPP ?
Istnieje obawa, że podobnie jak w przypadku większości gier, powstających od "niepamiętnych czasów", także PREY okaże się trochę niedzisiejszy (jak choćby PDZ). Cóż, czas nie stoi w miejscu, a pierwsze zapowiedzi tego tytułu czytałem bodajże w Secret Service. Obym się mylił. Pożyjemy - zobaczymy.
Oglądając kolejny trailer hi-res na NGeny obawiam się tylko jednego - jak wszystko w tych grach będzie tak ładnie się świecić, błyszczeć i sprawiać wrażenie wypolerowanego, zamiast immersji w grę zaczniemy niedługo rzygać sztucznością i "plastikiem", co często jest nieuchronnie związane z zachłyśnięciem się developerów mocami obliczeniowymi sprzętu (vide PC). Ja chcę REALIZMU - także wizualnego, a nie przesady i pedantyzmu. HDTV też wcale nie pomaga w tym temacie

Jak się chłopaki dorwali do finalnych dev-kitów, to nie wiedzieli "w co ręce włożyć". Podjarali się nowymi efektami i zaczęli pakować je bezmyślnie gdzie popadnie (typowe objawy klęski urodzaju). Na szczęście gracze nie są ślepi i nie dadzą się złapać na tego typu tanie sztuczki (czemu dają wyraz chociażby na tym forum). Generalnie jestem dobrej myśli, bo większość nadchodzących tytułów wygląda po prostu bardziej "dojrzale".
Butcher
23 01 2006, 15:44
QUOTE(RosTo @ 21 01 2006, 00:53)

Jak się chłopaki dorwali do finalnych dev-kitów, to nie wiedzieli "w co ręce włożyć". Podjarali się nowymi efektami i zaczęli pakować je bezmyślnie gdzie popadnie (typowe objawy klęski urodzaju). Na szczęście gracze nie są ślepi i nie dadzą się złapać na tego typu tanie sztuczki
W tym sęk, że Gracze dadzą złapać się na to i wiele innych "błyskotek" - wystarczy dobra tematyka, sequele znanych serii, chwytliwa nazwa itp. działania pro-sprzedażowe i marketingowe i będziemy łykać gierki jak pelikany. Wystarczy spojrzeć na to forum, jak każdy zapowiedziany tytuł momentalnie dorabia się własnego tematu i ogólnego podniecenia. A developerzy będą po prostu wykorzystywać moce dev-kitów NG - i produkować plastik tonami. Jak zobaczyłem takie Full-Auto na trailerze HD to się złapałem za głowę co to za zabawki i klocki fruwają - przecież to wizualnie nie ma nawet 50% klimatu Burnout Revenge, klimatu prawdziwego miasta, syfu, brudu, placów budowy, itp. - wiecie o co biega.
Rarytasów i realizmu o który nam chodzi doczekamy się zapewne od speców i starych wyjadaczy pokroju Konami, Capcom czy Namco - oni będą kumać bazę co tak naprawdę robi wrażenie na odbiorcach (czego zresztą mielismy już przykład w tuzach pokroju DMC czy MGS3). Nie rozdziałka podbita do maxa możliwości maszyny, ale właśnie mnóstwo pierdół i szczegółów, które decydują o odbiorze calości i klimacie - chodzi o WIARYGODNOŚĆ przekazu.
Ja chcę czuć każdym nerwem i zmysłem (no, może oprócz węchu:), że zapieprzam furą przez prawdziwe miasto ścigany przez bandę oszołomów, idę ze spluwą ciasnymi uliczkami bojąc się śmierci czy skradam się w dżungli - a nie, że siedzę w kapciach w fotelu i oglądam ładną gierkę o wysokiej rozdziałce. Właśnie po to doczekaliśmy się ery NG i takich emocji oczekuję od produkcji NG...
Starczy odrobina wyobrazni i dobrej woli.
Ja utożsamialem sie w PEŁNI z bohaterami gier grajac jescze na NESie/SNES'ie/GB
A do takich wrażen jakich oczekujesz proc next-gena potrzebny byl ci byl wibrujacy fotel i bardzo dobre 5.1 jak i Baaardzo dobrej jakosc LCD
A tu już wydatki ( pomijajac koszty konsoli ) liczy sie w tysiacach...
Butcher
23 01 2006, 16:59
Oczywiście, że wyobraźnia to podstawa - seanse z Silent Hill na PSX, w nocy i na słuchawkach będę pamiętał do końca życia. To była pierwsza gra, której każda kolejna godzina poważnie motywowała mnie do wyłączenia konsoli i zakończenia koszmaru, jaki szalał w mojej głowie. A jednak człowiek brnął dalej

Nie oszukujmy się jednak, że chcemy w ten sam sposób wykorzystywać wyobraźnię przy X360 i PS3 jak przy NESie czy GB - bo to by oznaczalo podobne oczekiwania odnośnie wrażeń wizualnych, które pełnią tu IMO kluczową rolę.
Chyba każdy się zgodzi, że nie po to czekaliśmy na miliony ruchomych pixeli na HDTV, żeby setka z nich oznaczała żołnierza, druga setka jego przeciwnika, a pięć pixeli jego karabin. Prawda jest taka, że z biegiem czasu stajemy się coraz bardziej wygodni, także w wykorzystywaniu zmysłów - zwłaszcza, jeśli postęp techniczny sam nam podsuwa wszelkie wygody.
Swego czasu w PE był artykuł czego oczekujemy po NG - i ja naprawdę nie żądam cudów. Fizyka, AI, realizm graficzny - i jesteśmy w domu, nawet patrząc na SDTV. A jeśli dodamy do tego szczyptę oryginalności i nowatorstwa w mechanizmach gameplayu to już cud miód i orzeszki.
PS:
Oczywiście zgodzę się, że oprawa "techniczna" także ma znaczenie - bardzo dobre 5.1 mam od paru lat, duże LCD w drodze, a fotel to zbędny bajer. Nie każdy wystrzał z własnego karabinu muszę czuć we własnej du*ie
spalić lufę i od razu masz "wczutę"
Butch, po części oczekujesz cudu
Ja chcę czuć każdym nerwem i zmysłem (no, może oprócz węchu:), że....
jak ci wparuje dzieciak to nic nie pomoże, żaden cud - tylko pokój na kłódkę
Butcher
24 01 2006, 10:07
Niepotrzebne mi lufy aby mieć wczutę. Możecie mnie nazwać zboczonym, ale do każdej gry zabieram się w odpowiednich "okolicznościach przyrody" i warunkach otoczenia. Nie wyobrażam sobie grać w horror czy skradankę w pełni dnia, z towarzyszeniem promieni słonecznych wpadających przez okno (na szczęści na potrzeby kina domowego mam rolety, które czynią mi z pokoju trumnę

. Dlatego też w 80% przypadków gram po godz. 22.00 - problem dzieciaków odpada. Światło dnia nie przeszkadza mi przy wyścigach czy potyczkach w Halo 2 na XL, ew. przy jakichś luźnych platformerach czy przygodówkach. Wszystko inne tylko nocą.
Nie oczekuję cudu - tylko tego, co na wyścigi obiecywali nam od długich miesięcy Microsoft razem z Sony, licytując się na moce swych maszynek, pokazy i trailery. I nie oczekuję tego nawet w tym roku - ale jeśli za dwa lub trzy lata 360 czy PS3 nie pokażą pazurów, to będzie dla mnie ostatnia generacja giercowania i zacznę inwestować w wycieczki zagraniczne

) Bo to oznaczaloby, że developerzy stanęli przed ścianą niemocy/niechęci/nieumiejętności, i trzaskają kolejne plastkiowe sequele, mając w głebokim poważaniu oczekiwania Graczy. Na szczęście dla samego siebie, tytuły jak Burnout Revenge, DMC3, MGS3, HL2, God of War czy RE4 dają mi nadzieję, że od kogoś prędzej czy później dostanę to, czego oczekuję od NG...
spoko, minie parę latek, dzieciaki podrosną, będą aktywniejsze - no chyba że się na wycieczki przerzucisz to kłopot z głowy - joke - ja swojego mam zamier przyuczać do "zawodu" - na retro systemach, taka skrócona wersja drogi którą ja przebyłem
nie rozumiem co w twoim "zestawieniu" robi Burnout, najgorsza część którą ratuje tylko tryb online - zero wyzwania, 99% zadań robi się za pierwszym podejściem na Perfect - dwójeczki nic nie przebije, tak to widzę - możliwe że edycja xO uratuje dobre imię serii
imo 90% developerów zatrzyma się w miejscu, będzie "to samo w nowej oprawie" - część będzie ambitna i albo polegnie (bo w końcu ludzie niby chcą nowości ale kupują oklepane tematy) albo wyjdą z tarczą i bogatym kontem plus szacunem od graczy
granie samo w sobie staje się coraz bardziej "ludzkie', firmy chcą zwiększyć rynek zbytu - nie sprzyja to IMO wymagającym produkcjom - wręcz przeciwnie - szybkie i elastyczne "popierdóły"
nie stawiaj developerom zbyt wysoko poprzeczki, to są tylko ludzie
...a teraz należy się nam po Warnie za ten offtop...możemy kontynuować na PW jeśli masz ochotę...
Developing Prey w wersji na X360 przeszedł w ręce Venom Games - własnego studia wydawcy, 2K Games. Przypomnę, że koncept gry powstał przed laty (1997-98?) w 3D Realms, a ostatnio dłubało przy tym Human Head Studios, które teraz zajmie się tylko wersją PC.
Czy podział developerów na platformy oznacza kolejny obsuw ?
Venom zrobiło m.in. Rocky: Legends...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.